Kampaajani vastaa: nämä asiat tulisi ottaa huomioon!

*Yhteistyö Gyyli & BPhair

Niinkuin varmasti jo huomasitte, mulla on uudet kutrit taas ja iso kiitos kuuluu luotto kampaamolleni Gyylille sekä tietenkin luotto kampaajalleni Jesselle <3 Kiitos myös BPhairille parhaista pidennyksistä, joihin olen jo 3-vuotta turvautunut!

Mun omaan tukkaan laitettiin ruskea sävy, sekä latvoja vaalennettiin jonkin verran. Sen lisäksi Jesse oli kehittänyt todella mielenkiintoisen mixauksen hiuksia mun päähän. Mulle laitettiin tyvin sävyistä tumman ruskeaa, keskivaaleaa sekä aivan platina blondia hiusta päähän. Jesse osaa laittaa pidennykset sillä tekniikalla, että lopputulos näyttää liukuvärjätyltä ja raidotetulta.

14224884_10153872226070794_7699653858559547226_n

Olen aivan super tyytyväinen lopputulokseen, taas kerran! Lyhyet hiukset olivat ihanan freshit ja tekivät hyvää omille hiuksilleni, mutta voi että miten ikävä mulla on myös ollut pitkiä hiuksia. Kyllä osaa taas arvostaa :D

Tuolissa istuskellessani kyselin Jesseltä ja Inkalta minkälaisia yleisiä harhaluuloja asiakkailla on hiuksiin liittyen ja koska itseäni ainakin kiinnostaa aihe, niin ajattelin kirjoitta tästä teillekkin!

 • Ensimmäisenä tuli esiin asia kampaajaan luottamisesta. Jos ja kun menet ammattilaiselle, niin anna hänelle työrauha sekä luota siihen, että alan ammattilainen tietää mitä tekee ja osaa työnsä. Älä siis ohjeista tai määrää liikaa kampaajaa, koska usein seurauksena on vain huonompi lopputulos. Joskus epävarma kampaaja kuuntelee asiakasta liikaa ja unohtaa ammattimaisuutensa. Asiakkailla on usein vääristynyt kuva todellisuudesta ja siitä, mitä hiuksille oikeastaan voi tehdä ja mitä ei. Jätä siis asia ammattilaisen hoidettavaksi. Liian monta kauhaa sopassa ei ole koskaan hyvä juttu.
 • Sitten päästäänkin siihen, että muista aina tuoda mukanasi realistiset toiveet sekä odotukset siitä, mitä lopputulos voi olla. Kysy kampaajalta miten toivomaasi lopputulokseen päästään, mitä se vaatii hiuksiltasi ja mitä mahdollisia riskejä siinä on olemassa. Usein asiakas tuo toiveeksi kuvan kuvaustukasta / photosopatusta tukasta, joissa hiukset ja niiden sävyt on tehty valoilla sekä muokattu photarilla.
 • Jesse ja Inka myös korostivat sitä, että kampaaja on sitä varten että voit KYSYÄ KAMPAAJALTA niksejä ja vinkkejä hiusten laittoon sekä hoitoon. Kysy reippaasti miten sinun hiuksesi olisi paras laittaa,mitä tuotteita hiuksesi tarvitsevat äläkä epäröi. Usein missä tahansa ammatissa oleva unohtaa, ettei itselle itsestään selvät asiat ole sitä kaikille  ja silloin saattaa unohtaa kysyä, tarvitseeko asiakas neuvoja esimerkiksi tukan laittamiseen.  Ei ole olemassa tyhmiä kysymyksiä, joten seuraavalla kerralla kun menet kampaajalle niin eikun vain suu auki ja kysymykset tulille!
 • Jos lopputulos ei ole toiveiden mukainen; sano reippaasti. Se on aina tärkeää tietoa kampaajalle . Jos lähdet huonolla fiiliksellä himaan, hätäpäissäsi etsit korjaajan ja alatte enemmän vielä häsläämään, niin lopputulos voi olla vieläkin epäonnistuneempi.  Jos et ole tyytyväinen ja sanot asiasta heti paikan päällä, kampaaja osaa mahdollisesti vielä korjata asian. Ja tiesitkö, että asiakkaalla on kahden viikon reklamaatioaika?
 • Kerro myös jos olet tyytyväinen!
 • Jos hiusten väri on todella kaukana omaa luonnollista väriä, pistää se helposti silmään negatiivisella tavalla. Meille on kaikille alun perin ”suunniteltu” geeneihimme sopivat värit ja niillä on usein luontainen taipumus sopia meille ja meidän piirteisiimme. Vastakohtavärit saattavat sotia todella pahasti toisiaan vastaan, sekä korostaa vääriä asioita kasvoissamme. Harvemmin luonnolliselle blondille sopii todella musta tukka tai todella tummalle blondit. Tavoittele siis kuitenkin omia sävyjä. Esimerkiksi minä säilytän aina tumman juuren hiuksissani, koska näytän aivan vieraalta koko blondilla. Kausivärejä voi toki kokeilla.
 • Hiusten tarkoitus on olla kehys kasvoille ja jopa saada illuusioita aikaan; niiden mallilla, sävyllä ja pituudella voimme vaikuttaa siihen miltä ihon värimme näyttää ja minkä muotoiselta kasvomme näyttävät. Kun ihmisellä on esimerkiksi saman sävyinen hius kuin mitä oma ihonväri on, niin silloin hiukset eivät kehystä kasvoja, vaan hiuksista ja kasvoista tulee yhtä suurta epäselvää massaa. Sävyn lisäksi mallilla on väliä. Esimerkiksi pyöreille kasvoille ei missään nimessä kuulu leikata otsatukkaa, sillä se saa aikaiseksi pallomaisen kypärä illuusion kasvoista ja korostaa pyöreyttä entistä enemmän. Hiuksilla pyritään siihen, että kasvot kehystävät kasvot täydelliseen ovaaliin. Tästä päästään myös siihen, että kannatta aina muistaa kun ihailet jonkun toisen tukkaa, että jos sulla on lähtökohdat aivan erit , niin sopiiko se hiustyyli just sulle ja onko se sulle paras vaihtoehto tuoda sun parhaat puolet esiin?

p1250302-1024x768

Jos haluat päästä Suomen taitavimpien kampaajien käsiin, niin varaa aikasi AJOISSA. Jengi tietää että nää osaa hommansa ja se näkyy aina varauskalenterissa.

Puh. 040 1272721


9 Comments
 • Jenna
  Posted at 21:52h, 13 syyskuun Vastaa

  Niin monia hyviä pointteja. Mä olen löytäny oman luottokampaajani ja annankin hälle aikalailla vapaat kädet mun tukan kanssa. Välillä on jotain toiveita, tai sitten on menty niinkin että oon vaan mennyt ja sanonut tee mitä haluat. Kertaakaan en ole lopputulokseen pettynyt.

  Nyt kävi hauskasti että alun perin vihreät tehosteet oli kesän aikana muuttunut violetiksi, ja nyt vaaleita raitoja laittaessa muuttui pinkiksi. :D Saatiin hyvät naurut molemmat ja mulla on sitten pinkkiä kanssa tukassa.

  • linda
   Posted at 15:27h, 14 syyskuun Vastaa

   Luottokampaajat on parhaita!
   Hahahahaha, ei oo todellista :D kaikenlaista sitä sattuu!

 • Myy
  Posted at 07:57h, 14 syyskuun Vastaa

  Hyviä pointteja! Mulla on ollut jo todella kauan sama luottokampaaja, joka tuntee mun hiuksen, tietää mikä toimii ja osaa/uskaltaa sanoa, jos meinaan ehdottaakin jotain hölmöä, mitä katuisin jälkeen päin. :D

  Se mikä itseäni oikeastaan ihan ärsyttää kampaajien puolesta, on että keksitään haluta äkkiä kampaajalle ja sitten se aika pitäisi saada HETIJUSTNYT. Ei tajuta, että hyvät kampaajat on varattu ajoissa eikä niihin marssita tosta vaan silloin kuin itselle sopii. Omalle kampaajalleni on sen verran jonoa, että varaan aina edelliskerralla seuraavan ajan valmiiksi. Näin varmistun, etten joudu kärvistelemään hirveällä juurikasvulla hermojani menettäen. Kampaajallekin kivempi, kun ei tartte sitä vakiasiakasta yrittää änkeä joka kerta johonkin pakkorakoon. Moni tämän onkin jo älynnyt, mutta ainakin omassa kaveripiirissä tuntuu olevan silti melko harvinaista.

  • linda
   Posted at 15:27h, 14 syyskuun Vastaa

   Toi on niin totta, mäkin huutelen aina viikkoja aikasemmin Jesselle kun haluan aikaa, sillä munkin hiuksiin menee kuitenkin aina tunteja! Joten olisi typerää olettaa jollakin olevan just sulle aina se 3-5 tuntia aikaa :D

 • Jeah
  Posted at 13:25h, 14 syyskuun Vastaa

  Moi, ei nyt liity postaukseen, mutta Mulla on toi fit with hiit ja tulen salilta kotiin illalla ja syön sen banaanin ja palkkarin. Pitäs päästä nukkuun siinä suhteellisen nopee niin kuinka pitkä väli pitäs pitää sen palkkarin ja ruuan välis? Teen siis sillain että syön iltapalan ennen salia ja sit sali jälkeen päivällisen, kun näin neuvottu. Tuo päivällinen on vaan aika raskas ruoka palkkarin ja banaanin perään.. onko se päivällineb iha pakollinen sen Salin jälkeen vai riittääkö jos vedän sen iltapalan ja palautusjuoman+banaanin?

  • linda
   Posted at 15:26h, 14 syyskuun Vastaa

   Moikka! siellä on valmentajat päivystämässä forumilla jossa voit kysyä ja sumplia sulle parhaimman järjestyksen ruokiin!:) <3

 • Jeah
  Posted at 21:29h, 14 syyskuun Vastaa

  Moi, no Mulla kävi sillai et piti aloittaa tää ohjelma jo ajat sitten mutta pääsinki vasta nyt alottaan enkä Oo enää fit netin jäsen niin ei voi oikein kysellä mistää :/

  • linda
   Posted at 21:37h, 14 syyskuun Vastaa

   palkkarin ja ruoan välis nyt ei ole mitään sääntöä, jos jonkun jätät välistä jätä siis palkkari, koska saat ravinnosta tärkeämmät ravintoaineet palautumiseen ja kehitykseen. Palkkarin ideana on kuljettaa rakennusaineet nopeasti soluihin, koska välistä puuttuu pilkkomisvaihe.

 • ilari
  Posted at 00:02h, 11 lokakuun Vastaa

  ei kyl mä tykästyin tohon alaosaan hiuksista mietin viellä et oisko sitä liekkii niistä ylöspäin sillain vähän tumemntaen tiiä kyl kaikkii värei mut niin se on et hiuksetkin vaan inspiroi :)

Post A Comment