HIRVEÄ ÄMMÄ.

Näin eilen ystävääni aamupäivällä ja puhuttiin siitä, minkälaisen kuvan ihmisestä saa somen kautta. Tutustuttiin ystäväni kanssa vasta viime talvena & hänellä oli ollut miehensä kanssa musta tietynlaisia ennakkoluuloja somen ja median perusteella. Tämä on aihe, josta olen saanut kuulla koko elämäni. Jo ennen mediaa tai blogeja. Ihmiset jotenkin olettavat, että olen ilkeä, itsekeskeinen ja suomeksi sanottuna jopa vähän kusipäinen.

Jäin miettimään asiaa, kun se legendaarinen lause; ”kun meillä oli tietynlainen mielikuva susta, ja sitten sä oletkin siis niin todella hyvä tyyppi!” tuli ulos. Myönnän että olin nuorempana ajattelemattomampi ja jos joku on seurannut mun blogia silloin alkuaikoina niin varmasti huomaa eron ajatuksissani. Onhan tätäkin kirjoitettu jo kohta 7 vuotta, eli ei mikään ihmekään, jos on jutut ja ajatusmaailma hieman muuttunut tässä vuosien varrella.

On kuitenkin täysin mun vastuulla se, että ajatusmaailmani oli todella paljon suppeampi ja olin ihmisenä hyvin paljon kapeakatseisempi sekä ehkä jättänyt tietyn mielikuvan itsestäni. Koskaan en mielestäni koe olleeni ilkeä ihminen, mutta en ehkä ole osannut ottaa muita huomioon tarpeeksi tai ymmärtänyt, etteivät kaikki pidä jyräävistä, äänekkäistä persoonista, joilla on aina kaikkeen jokin mielipide. Mun koko perhe on sellainen & uskon, että se käsillä huitominen ja kilpaa huutaminen tulee sieltä Kreikan puolelta. Nykyään osaan ottaa rauhallisesti, antaa muille tilaa ja olla vaikkapa vain ihan hiljaa. Tosin silloin multa kysytään, onko kaikki ihan hyvin.

img_5146

Mä hymyilen ja nauran paljon. Toissapäivänä hain JLON Joelilta ja Joel nauroi, että miten mun nauruni ja ääneni voi kuulua suurin piirtein korttelin päähän. Ainakin tietää että olen lähellä. Lisäksi mun huumorintaju on aika hurja ja verbaalinen arkkuni hyvin varustettu, mikä saattaa pelästyttää ihmisiä. Sanon myös mielipiteeni usein suoraan, tietenkin ensin tilanteen arvioiden sekä kaiken perustellen. Mulla on periaate, että en puhu koskaan mitään mitä en pystyisi joka tilanteessa sanomaan selkä suorana. En koskaan yritä miellyttää ketään olemalla samaa mieltä, jos en ole, mutta en koskaan kuitenkaan väitä mitään ilman perustelua tai halua vain sanoa, vaikka en tietäisi asiasta mitään.

14199319_10153875576615794_3941337596754752388_n

Joskus sitä kuitenkin miettii, että herranjumala, saako ihmiset tosiaan musta niin helposti negatiivisen kuvan somen perusteella? Sen tiedostan, että esimerkiksi ulkonäköni on jopa hieman pelottava; tummat piirteet, perus ilmeeni on todella vihaisen näköinen ja erotun varmasti joukosta. Musta ei saa tekemälläkään lempeän naapurin tytön näköistä, eikä mulla ole miellyttämisviettiä. Kuitenkin pidän itseäni kilttinä, auttavaisena ja sydämellisenä ihmisenä joka rakastaa naurattaa jengiä. Olen todella lojaali ja rehellinen ja se onkin yksi heikkouteni, sillä annan itsestäni aivan liikaa esimerkiksi täällä bloginkin puolella ja olen aina se tyyppi porukasta, joka sanoo ääneen muiden puolesta asioita. En väitä, että mulla olis loppujenlopuksi mitenkään vahvemmat mielipiteet kuin muilla, mä vain uskallan sanoa ne ääneen. Ja mikään maailmassa ei muutu; ei parempaan eikä huononpaan jos me kaikki vain istumme kiltisti rivissä nyökytellen ja hymyillen ja vasta kotona puramme tunteemme facebookin statukseen tai anonyymisti jonnekkin palstalle.

Uus tukka: Gyyli Jesse Ripset: Ribella

Uus tukka: Gyyli Jesse
Ripset: Ribella

Mitä mieltä te olette, mikä musta tekee eniten ”ei niin lähestyttävän” ihmisen ja mikä mussa luo eniten niitä ennakkoluuloja? Nyt saa kertoa ihan luvan kanssa, otan mielelläni kaiken vastaan ja ehkä opin näkemään taas asioita uudesta näkökulmasta!

 


67 Comments
 • Sara
  Posted at 18:03h, 09 syyskuun Vastaa

  Siiis wau! Näytät upeelta 😍
  Ps. Oot mahtava, jatka samaa rataa !

  • linda
   Posted at 20:37h, 09 syyskuun Vastaa

   voi kiitos <3

 • Eeva
  Posted at 18:04h, 09 syyskuun Vastaa

  Mää luulen, että voi osaksi johtua siitä tuo ei-lähestyttävä, koska oot kuitenkin julkisuuden henkilö ja vaikutat todella itsevarmalta. Lisäilet kauniita kuvia someen, joihin kuuluu paljon selfieitä ja ”luksus”juttuja, ja voi olla, että ihmisiä sitten pelottaa tällasena tavallisena tyyppinä koittaa tutustua. Tää nyt ei tosin oo pelkästään susta, vaan myös useista muista julkisuuden henkilöistä enkä tietystikkään kaikkien puolesta voi puhua :) en tosin tiedä mistä tämä negatiivinen kuva sitten tulee, koska mulle ei oo välittynyt sellainen :D
  Suomalaisilla on myös paha tapa pistää itsevarma ja itsekeskeinen samaan kategoriaan😞

  • linda
   Posted at 20:37h, 09 syyskuun Vastaa

   Kiitos kommentista! Ja tiedostan myös että olen hyvin itsevarman, ehkä jopa kovan oloinen tyyppi. todellisuudessa olen kyllä itsetietoinen, mutta en pidä itseäni mitenkään muita parempana ja olen todella herkkä. :D
   Muuta kiitos vielä <3

 • Mari
  Posted at 18:16h, 09 syyskuun Vastaa

  Resting bitch face 😃. Ei siihen muuta tarvita 😌. Ja ehkä keskityt niin paljon itseesi muiden sijasta, että muista tuntuu, ettet välitä muista kuin itsestäsi. Ei sillä, että olisit itsekäs. Ehkä et vain ole tarpeeksi läsnä tai huomioi tai kuuntele muita tarpeeksi. Tai muista ei tunnu siltä 😃. Itse en ole saanut median kautta sinusta huonoa kuvaa. Mutta varmasti se vaikuttaa, kun joku toinen julkisuudessa oleva on arvostellut sinua.

  • linda
   Posted at 19:42h, 09 syyskuun Vastaa

   Hah, se tekee kyllä tehtävänsä :D
   Välillä itsekin pelästyn kun nään jotain kuvia jossa keskityn ja mun ilme on aivan jäätävän vihainen ! :D

 • Jasmin
  Posted at 18:23h, 09 syyskuun Vastaa

  Mulla ainakin oli susta vielä vaikka vuosi sitten tosi kusipäinen kuva. Lisäilit silloin paljon provosoivempia kuvia someen ja vastasit aika kärkkäästi jos joku kyseenalaisti niitä. Muistan yhdenkin vatsalihastenesittelykuvan, jossa olit nostanut paitaa ja vatsalihasten lisäksi näkyi runsaasti underboobia. Jengi kommentoi siihen aika paljon, että etkö osaa näyttää vatsaa ilman tissejä :D Sun vastaukset oli silloin juurikin tosi kärkkäitä ja muistan miten ajattelin, että ei herrajumala, mikä totakin vaivaa!

  Nyt kuitenkin vaikuttaa siltä, että oot aikuistunut ja just kuvat ei ole enää niin provosoivia. Kirjoitat jotenkin miellyttävämmin ja oot ehkä vähän pehmentänyt ulosantia, varsinkin kommenttikentissä. Mun omaan silmään nää on ollut tosi positiivisia muutoksia ja kertoo varmaan siitä iän tuomasta varmuudesta. Enää mulle ei tule susta negatiivisia viboja vaan pidän sua tosi symppiksenä tyyppinä!

  • linda
   Posted at 19:24h, 09 syyskuun Vastaa

   HAHAHAH, mä niin hajosin tota ”mikähän totakin vaivaa”! XD
   Kiitos paljon kommentista <3 hyvä jos olen mennyt ihmisenä eteenpäin :D

 • ee
  Posted at 19:16h, 09 syyskuun Vastaa

  ootko täyttänyt huulia lisää? Näytät tosi hyvältä ja hyvä teksti:)

  • linda
   Posted at 19:23h, 09 syyskuun Vastaa

   Moikka! En ole, olen rajannut ne aika vahvasti näissä kuvissa :) kiitos !

 • Aliina
  Posted at 19:18h, 09 syyskuun Vastaa

  Mun mielestä on mielenkiintoista, että ihmiset saa susta jotenkin tylyn kuvan, itselleni se ei ole välittynyt millään tavalla. Lähinnä nään sut aikalailla semmoisena rämäpäänä, joka tykkää tarttua haasteisiin, haastaa itseään ja venyttää rajojaan, sekä ihmisenä joka tuntuu analysoivan tosi paljon itseään ja mihin suuntaan on ihmisenä menossa.

  Pidän myös siitä, että puhut niin suoraan, en toisaalta jaksa itse ihmisiä jotka kiertelee ja kaartelee vaan pidän suorasta puheesta :D!

  • linda
   Posted at 19:23h, 09 syyskuun Vastaa

   Moikka, olen lueskellut näitä palautteita ja luulen, että samankaltaiset ihmiset kanssani eivät ymmärrä tai näe mua negatiivisesti. Usein päinvastaiset ihmiset kokevat minut negatiivisesti, koska eivät ”katso ja koe” maailmaa samalla tavalla, tai kokevat äänekkyyden ja mielipiteet negatiivisina asioina.
   Itse ainakin RAKASTAN ihmisiä, jotka eivät a) yritä miellyttää väkisin ketään (kuitenkin ovat ystävällisiä ja hyväsydämisiä, eivät siis mitenkään pahoja ihmisiä) b) nauravat äänekkäästi c) ovat omaperäisiä, vähän vaarallisen oloisia mutta mielenkiintoisia persoonia.

   Eli kun kerroit että itsekin pidät suorista ihmisistä, todennäköisesti olet sitä myös itse ja koet asian eritavoin :) kiitos kommentista <3

 • Jenna
  Posted at 19:47h, 09 syyskuun Vastaa

  Mulla kyllä ei ole tullut yhtään tuollaista mielikuvaa susta. En tiedä sitten johtuuko siitä että oon vähän samantyylinen persoona.

  Toisaalta ei tarvitse edes olla somessa kun ihmisistä jää jonkinlainen ennakkoluulo. Itse yritän ottaa mahdollisimman ennakkoluulottomasti ihmiset vastaan, mutta tiedostan kuitenkin että jonkinlainen ennakkokäsitys syntyy jo pelkästään ulkonäön perusteella.
  Tuo tiedostaminen on saanut aikaan sen että olen näistä joista on ollut ehkä eniten ennakkoluuloa saanut parhaimmat ystäväni. Toisaalta pon pariin kertaan huomannut että ne jutut mitä on kuullut etukäteen on kyllä pitäneet paikkansa.

  • linda
   Posted at 20:36h, 09 syyskuun Vastaa

   Kyllä, sama mulla että ne kaikista ”eniten tunteita” herättävät tyypit ovat osottautuneet juuri mahtaviksi ja saanut juuri ne parhaimmat ystävät. Mutta toki aina joskus ”jutut” pitävät paikkaansa, itsekään en kyllä niitä vastaanota ilman omia kokemuksia. Juuri pari päivää sitten olin tilanteessa, jossa hieman erästä ihmistä dissailtiin ja itse tokaisin, että tunnen hänet varmaan parhaiten porukasta ja kyseessä on aivan helllvetin hyvä tyyppi, eli en myöskään koskaan lähde dissaamaan ketään jotta tekisin vain vaihtuksen johonkin muuhun.
   Kiitos kommentista ja mukava kuulla jos sulla on hyvät vibat musta! :D

 • Virve
  Posted at 20:28h, 09 syyskuun Vastaa

  Saattaa olla siitä, että tämäkin postaus oli vain täydellistä itsekehua. Jännä ettet itse huomaa… varmasti olet mukava ja upea ihminen, mutta tämä asia ensimmäisenä tuosta postauksessa välittyi.

  • linda
   Posted at 20:33h, 09 syyskuun Vastaa

   Okei, ikävä kuulla että jäi sellainen fiilis. Mielestäni tiedostan asiat jotka minussa ärsyttävät ja tuon ne esiin, toki jos näin ei ole niin saa sanoa, eli kiitos kommentista :)

 • Samassa veneessä kellutaan
  Posted at 20:36h, 09 syyskuun Vastaa

  Hei Linda,

  Hyvä kirjoitus! Kyllä se on Suomen kulttuuri joka tekee meistä ”tietää mitä haluaa” -ihmisistä ei-niin-tykättyjä. Itse asun suhteellisen suuressa kaupungissa tällä hetkellä ja minua hämmentää suuresti se, kuinka paljon täälläkin voi aiheuttaa ihmetystä puhdas itsevarmuus, päättäväisyys ja kunnianhimo. Ne ovat pelottavia piirteitä, joihin ei useimmiten osata suhtautua muuten kuin negatiivisesti. Puhumattakaan siitä jos osaa kehua omia taitojaan = itserakas Suomessa, Amerikassa normaali. Tästä aiheesta voisi kirjoittaa ja puhua loputtomasti, pointti kuitenkin se, että aina tulee olemaan johdettavia ja johtajia, eikä kumpiakaan saisi sortaa. Kaikille löytyy oma paikkansa ihan varmasti. :)

  • linda
   Posted at 20:41h, 09 syyskuun Vastaa

   Moikka ! Ollaan siis samaa rotua :D Tuosta kulttuuri erosta; on todella hämmentävää miten Suomessa koetaan asiat, kuten juurikin itseluottamus negatiivisna, kun taas isoissa ”business” maissa, esimerkiksi Dubaissa, Jenkeissä ynm. kannustetaan siihen. Johtuu toki historiasta ja siitä, että isoissa maissa ei ole hyvä jäädä jalkoihin, kun taas täällä kaikille tulee antaa tilaa. Mutta niinkuin kirjoitit, näistä maiden eroavaisuuksista voisi kirjoittaa kirjan.

 • Jonna
  Posted at 20:59h, 09 syyskuun Vastaa

  Sä kehut tosi paljon itteäs. Ei sillä että siinä olis jotain väärää mut monesti ne sun teot ei sit vastaa sanoja. Voisin kirjoittaa pitkän tekstin näistä esimerkeistä missä puhut toista ja teet toista, mutta en jaksa :D yks esimerkki on se että ’susta ei koskaan tuu tosi-tv roskajulkkista etkä halua julkisuuteen’ painotit sitä ennen tosi paljon. Yeah right? Seiskan lööpeissä, Martina ja hengenpelastajat jnejne. Myös se miten tuot esille aina kenen julkkiksen kans liikut ja hengaat. Comeon jos on oikeesti läheinen kuka kirjoittaa että ’olin rosamaria ryydin kanssa siellä ja täällä’. Tulee olo että haluat oikein mainostaa että se on se missi eikä kuka tahansa Rosa. Ja esim sun puheet siitä miten oot yksinäinen Susi mut vaihdat miestä joka välissä puhuu vähän toista. Nää on asioita jotka aiheuttaa sussa tekopyhät ja tyrkkyvibat.

  • linda
   Posted at 21:27h, 09 syyskuun Vastaa

   no yhtäkään lööppiä en ole itsestäni jakanut, mutta toki on kirjoitettu :) mitä tulee näihin julkkiksiin, voi se ehkä tuntua siltä jos kerran kuussa mainitsen jonkun nimeltä, mutta ihmiset jotka minut tuntevat tietävät etten todellakaan mainitse murto-osaakaan ”julkkiksista” lähelläni. Vaikkapa nyt esimeriksi tässäkään kirjoituksessa mainitse henkilöiden nimiä, vaikka ovat varmasti kaikille tuttuja.
   ihmiselle joka ei ole julkisuudessa tai julkisessa työssä, voi ne harvat kerrat, kun jostain mainitsen tai minut bongaa jostain, tuntua että se on todella paljon, mutta tosiasiassa näin ei ole. jos haluaisin tyrkyttää itseäni, niin se olisi aika erinnäköistä toimintaa :) mutta ymmärrän kyllä, että katsot elämääni eri näkökulmasta ja lähtökohdista ja koet minut tyrkkynä.
   Ja olet oikeassa siitä, että varmasti tässä 7 vuoden aikana tullut mielipiteiden muutoksia ja tehnyt asioita joita ei pitäisi, tai joita olen sanonut etten tekisi, olen varmasti mokaillut ja mennyt ristiin, mutta kerro mulle ketä elää täysin täydellisesti, ei koskaan vaihda mielipidettä tai on muutenkin täydellinen? :)

 • sisi
  Posted at 21:14h, 09 syyskuun Vastaa

  Mä luulen että tällä on jotain tekemistä INFP persoonallisuustyypin kanssa? Itsekkin INFP ja aina saanut kuulla tätä…? Mutta ei somessa vaan ihan sellasen mielikuvan musta kuulema saa kun tuolla kävelen…

  • linda
   Posted at 21:54h, 09 syyskuun Vastaa

   Varmasti on :D

 • Aili
  Posted at 22:16h, 09 syyskuun Vastaa

  En ole ikinä ajatellut sinua ilkeänä ihmisenä. Ehkä aikaisemmin olisit ollut ihminen kenen seuraan en ensimmäisenä olisi hakeutunut ja uskon, että sun somekuvasta huokuva vahvuus ja se, että puhut suoraan varmasti tuntuu uhkaavalta muista ihmisistä. Multa löytyy tämä kysinen miellyttämisvietti, mutta jos olen jostain erimieltä pidän kyllä aina puoleni. Mua ärsyttää kuitenkin se, että välillä en uskalla puhua tarpeeksi suoraan, koska pelkään, että toiselle tulee epämukava olo. Muutin parikuukautta sitten USA:an vuodeksi ja tutustuin tanskalaiseen tyttöön. Tämä tyttö sanoo kaiken suoraan, mutta ei saa sitä kuullostamaan töykeältä. Välillä vähän arastelen hänen rohkeuttaan, mutta ihan älyttömän virkistävää tavata ihminen, joka oikeasti sanoo mitä ajattee eikä vain myötäile. Hän kertoi, että hänestä on ollut samoja ennakkoluuloja mistä sinäkin kerroit ja vaikeuksia tulla välillä toimeen muitten kanssa. Ihailen hänen vahvuuttaan ja suorasanaisuuttaan ja haluan oppia sitä häneltä. Ehkä se, että ihmiset säikähtävät sun suorasukkaisuutta, johtuu siitä, että olemme vain tottuneet myötäilemään toisiamme, ettemme vain pahoittaisi toistemme mieltä tai saisi toiselle epämukavaa oloa. Mielestäni vika ei ole siinä kuka uskaltaa sanoa oman mielipiteensä vaan meissä ketkä ei osaa ottaa sitä mielipidettä vastaan. Ihmisten pitäisi uskaltaa puhua suoremmin (toki loukkaamatta toista). Mutta tarinan ideana oli se, että arvosta tota puolta itsessäsi, musta se on ihanan virkistävää ja ihailtavaa! Haluun kanssa oppia olemaan suorasanaisempi :)

  • linda
   Posted at 22:37h, 09 syyskuun Vastaa

   Moikka, olipas todella mukavan kattava ja perusteltu kommentti! Niinkuin aijemmin jo itsekin mainitsin, usein ne jotka ovat eniten aiheuttaneet ennakkoluuloja minussakin, ovatkin osottautuneet niiksi parhaimmiksi tyypeiksi. Rakastan rehellisyyttä, se tuo jotenkin todella rennon meiningin arkeen. Ja nimenomaan siinä mielessä, ettei ole tarkoitus loukata ketään, mutta avoimesti kertoa myös se oma mielipide. On todella raskasta aina myötäillä, miellyttää ja ”vaihtaa roolia” sen mukaan kehen yrittää nimenomaan _tehdä_ vaikutusta. Kiitos paljon!! :) ja tsemppiä ulkomaille !!

 • Lk
  Posted at 23:41h, 09 syyskuun Vastaa

  Hei. Mulla ei varsinaisesti ole susta tullut negatiivista kuvaa mieleeni, mutta kysyttyäsi ja kommentteja luettuani tajusin, että itse olen niin erilainen ihminen ja heikkoluonteisempi kuin sinä, joten olo on varmaan jotenkin jalkoihin jäävä. Olen lukenut sun blogia monta vuotta ja jos mua joku ärsyttäisi yltiöpaljon, en varmasti olisi lukenut niin kauaa. Tykkään sun kauneudesta, aikaansaavutuksista ja vahvasta luonteesta.
  Itse olin ennen rämäpää joka nauroi aina ja oli kovaäänisin porukasta. Jotain tapahtu ja olen nykyään seinäruusunen. Kuitenkin olet rehellisesti mitä olet ja sehän on tärkeintä, olit sitten itsekeskeinen tai et niin mitään et meille feikkaa :) onnea ja menestystä jatkoon!

  • linda
   Posted at 00:03h, 10 syyskuun Vastaa

   moikka! :)
   kiva kun oot jaksanut lueskella!
   Ja mä olen itsekin rauhottunut todella paljon äänekkyyteni ja esillä oloni kanssa ja tuntuu että rauhotun kokoajan enemmän, vaikkakin olen edelleen varmasti normaalia kovaäänisempi ja enemmän ehkä esillä porukassa.
   Kiitos kommentista ja samoin sulle myös <3

 • Iida
  Posted at 02:21h, 10 syyskuun Vastaa

  Mun mielestä taas oot todella helposti lähestyttävä tyyppi. Hauska ja itseironinen. Itsevarmuutta on mut ei liiaksi. Mun mielestä sä erotut nimenomaan sun ”naapurintyttö” hymyllä ja oot luonnonlapsi. Et semmonen tyrkky.

  • linda
   Posted at 02:22h, 10 syyskuun Vastaa

   Ai kiva kuulla ! Kiitos 😘

 • A
  Posted at 09:02h, 10 syyskuun Vastaa

  Itselläni on susta vähän sellainen kuva, että jos tulisit tosielämässä vastaan, niin karttaisin sinua. Vaikutat juuri sellaiselta kauniilta, suositulta, tyylikkkäältä, itsevarmalta, porukassa liikkuvalta tyypiltä, joka pitää meteliä itsestään ja kavereistaan. Tällaisille tyypeille olen aina koulussa ja muualla ollut jotenkin alempiarvoisempi ja jos jotain yritän puhua, niin mua ei tarvitse huomioida. Olen liian tylsä, hiljainen ja epävarma.

  Sanot usein olevasi ”yksinäinen susi” ja ehkä itsesi tosiaan sellaisena koetkin, mutta blogisi perusteella et kyllä ole mitään minuun verrattuna (monista muista puhumattakaan!!). Itselleni koulussa oleminen on aivan painajaista, kun kaikki muut ovat supersosiaalisia, kukaan ei ole minun kanssani samalla aaltopituudella ja opettajatkin painottavat itsensä esilletuomista. Olen aina ihan nääntynyt koulupäivien jälkeen, kun joudun yrittämään kauheasti, että saan keskustelua aikaan edes jonkun kanssa, enkä ole IHAN koko aikaa yksin. Sillä joskus kuitenkin kaipaan myös seuraa. Kavereitakin jaksan nähdä korkeintaan yhtenä päivänä viikossa ja jos vietän pidemmän ajan heidän kanssaan, niin olen myös ihan poikki.

  Mutta totuus sinusta voi olla hyvinkin toisenlainen, tällainen mielikuva mulle vaan on välittynyt. Siitä huolimatta välillä blogiasi lueskelen :)

  • linda
   Posted at 11:05h, 10 syyskuun Vastaa

   Moikka!
   Tiedän tuon fiiliksen kun olet aivan loppu . Olin itse tällä viikolla normaalia enemmän ihmisten kanssa tekemisissä ja en ole hetkeen ollut näin finaalissa.
   Kaikki eivät varmasti ole yhtä herkkiä, mutta olen ja olen aina ollut herkkä energioiden kanssa.
   Tiesitkö , että niitäkin pystyy työstämään ja tällaisista energiasyöpöistä suojautumaan? :) muista myös ettei sun tarvitse väkisin kehittää mitään keskustelua. Ne ihmiset kyllä tulevat elämääsi luonnollisesti kun on sen aika.

 • ramu
  Posted at 12:04h, 10 syyskuun Vastaa

  Ihanko totta se amerikkalainen teennäisyys ja itseriittoisuus on sitten parempaa? Kaikki tehdään omien etujen mukaan ja muita alistaen. Kulttuurieroja tietenkin, mutta kun aletaan pohtia etiikkaa, ei riitä, että sanoo jonkun olevan normaalia jossain kulttuurissa. Aasiassa esim. minkäänlainen itsensä esiin tuominen ja kunnian ottaminen itselleen yhtään mistään on äärimmäisen törkeää, nöyryys on jossain kulttuureissa todella arvossaan.

  • linda
   Posted at 13:05h, 10 syyskuun Vastaa

   Ääripäistä toisiin , olisi hyvä löytää näiden kaikkien välimalli :D kultainen keskitie !

 • Myy
  Posted at 12:35h, 10 syyskuun Vastaa

  Mä luulen, että jos joku on päättänyt asennoitua suhun ikävästi niin hän haluaa nähdä ja kuulla kaiken mitä sanot tai teet negatiivisena, vaikket sitä olekaan. Se, miksi joku haluaa asennoitua niin, voi johtua tietysti kateudesta tai vaan omasta itsetunnon puutteesta tai pahasta olosta.

  Mä en ole koskaan ajatellut sua mitenkään vaikeasti lähestyttävänä vaan hyvin positiivisen, iloisen, vahvan ja energisen kuvan. Ja mikä parasta, suoran ja rehellisen.

  Mun ei tarvi edes sanoa, että jatka omalla ihanalla tyylilläsi. Mä uskon, että sä teet niin muutenkin. ;-) :)

 • Nora
  Posted at 12:58h, 10 syyskuun Vastaa

  Kyllä se musta on niin, että ihmiset näkevät mitä haluavat nähd esim. riippuen omasta itsetunnosta ja ennakkoluuloista. Elämä kun on loppujen lopuksi subjektiivista.
  En osaa sanoa susta muuta kuin että olet mielenkiintoinen persoona ja tekijä! Oot saman ikäinen kun minä (myös INFP) mutta elämme tosi erilaista elämää. Kunnianhimosi on arvostettava piirre.

  Tarjoat monelle varmasti heijastuspintaa itseensä kun moittivat ja arvostelevat sun tekemisiä. Toivottavasti menevät joskus itseensä ja löytävät sieltä myötätunnon ja hyväksynnän.
  Toivon että menestyt valitsemallasi tiellä. Sydän puhtaana ja katse taivaissa :) kaikkea hyvää.

  • linda
   Posted at 13:04h, 10 syyskuun Vastaa

   Oi , olipas ihanan voimakas kommentti. Huomaa että olet INFP, osaat katsoa kokonaisuutta monesti näkökulmasta ja pintaa syvemmältä :)
   Tämä kommentti on monelle hyvä neuvo ja haaste omiin näkökulmiin ! Kiitos ja kaikkea parasta sullekkin :)

 • Jani-75
  Posted at 16:45h, 10 syyskuun Vastaa

  Linda vaikutat mukavalta,itsetietoiselta nuorelta naiselta en arvostele henkilöitä,joita en tunne tai ainakin hyvin harvoin:)

  • linda
   Posted at 21:32h, 10 syyskuun Vastaa

   Kiitos :)

 • Teresa
  Posted at 18:45h, 10 syyskuun Vastaa

  Moikka!
  Uskon, että negatiiviset fibat johtuvat enemmänkin siitä, että jatkuvasti kehut ja tuot hyviä piirteitäsi esiin. Olen aina ollut sitä mieltä että teot puhuvat puolestaan. Jos kerran olet kaikkia näitä positiivisia asioita, (mitä en siis epäile ollenkaan, varmasti oletkin!) niin ihmiset varmasti huomaavat sen sitten kyllä ilman että sitä tuot kokoajan esille. Mielestäni parhautta ovat ihmiset, jotka tuovat energiaa ympärilleen, ovat täysin omia ihania itsejään mutta samalla pitävät sitä täysin normaalitilana, eikä ajattele että wau olenpas nyt hieno ihminen kun teen jotain hyvää.

  Mukavaa alkavaa syksyä sinulle! :)

  • linda
   Posted at 19:33h, 10 syyskuun Vastaa

   Moikka , kiitos kommentista :) mielestäni kuitenkin tuon huonoja puoliani avoimesti esiin kuten äänekkyys, tietynlainen itsekkyys , hiljempien jyrääminen, vahvat mielipiteet , miellyttämisen haluttomuus ynm . Jotka tiedostan oikein hyvin kyllä.
   Ehkä kuitenkin lukiessa tekstiä omien hyvien puolien kertominen sekä tiedostaminen särähtää ja jää päällimmäisenä mieleen ; samoin kun ihmiset usein muistavat onnistumisien sijaan mokaamisen :D

   • Reetta
    Posted at 08:37h, 11 syyskuun Vastaa

    Tuot kuitenkin nuo ns. huonot puolet itsessäsi esiin tavalla, että pidät niitä oikeasti hyvinä puolina. Kuten ne ovatkin. Jokainen ihminen on erilainen. Itsensä ”mainostuskin” on välillä ihan ok, mutta kun itse et huomaa tekeväsi niin, se on pahin puolesi ikinä.

    • Elsa
     Posted at 16:47h, 11 syyskuun Vastaa

     Täysin samaa mieltä.

    • linda
     Posted at 19:16h, 11 syyskuun Vastaa

     Ikävää että tuntuu siltä , ei ole ollut tarkoitus, vaan nimenomaan kertoa ääneen että tiedostaa omat heikkoutensa ja vikansa . On kyllä myös totta että ne piirteet ovat joidenkin mielestä juuri ne mitkä ihastuttavat, kun taas toisia vihastuttaa. (: kun hyväksyy ja tiedostaa omat heikot kohdat , niistä saa käännettyä myös ne omat vahvuudet.

     • W
      Posted at 11:26h, 12 syyskuun

      Moi! Mun mielestä omien heikkouksien tiedostaminen, mutta yritys tehdä niistä vahvuuksia on vahvuus itsessään. Eihän sinäänsä jääräpäisyys ole huono asia, jos saa kaikkein kärkkäimmän terän siitä tylpistettyä?
      Kaiken kaikkiaan oot mun mielestä Linda mahtavan olonen tyyppi. Duunaat sun omaa hommaas ja seisot sen takana tyytyväisenä ittees, eipä sitä monikaan tässä maassa tee. Ei oo mun mielestä millään tasolla väärin olla itsetietoinen ja sanoa ääneen niitä hyviä juttuja itsestään. Ainoo mitä vielä lisäisin, niin resting bitch facestakin voi oppia ulos. keskity pari kuukautta koko ajan omaan perusilmeeseen ja katso hymyillen ihmisiä silmiin. Hymy nuorentaa ja kaunistaa :)

     • linda
      Posted at 20:12h, 12 syyskuun

      Voi kiitos hirveästi, todella ihana kommentti. Ja oikeasti, esimerkiksi ulkona ollessani pyrin jatkuvasti tiedostaen hymyilemään, koska en halua näyttää niin happamalta ja ilkeältä ämmältä! :D

 • jouni P.
  Posted at 01:06h, 11 syyskuun Vastaa

  Hei tässä keski-ikäinen mies joka joskus jonkun sattuman kautta löysin blogisi. Joskus olen lukenut näitä kirjoituksiasi. Sympaattinen ja elämän janoinen asenne sinulla on ja älä ihmeessä muuta itsessäsi mitään. Olet tosi hyvä kirjoittamaan tekstiä ja suosittelisin sinua miettimään jotain laajempaa ”kirjailijan” uraa itsellesi. Tai jotain ammattia jossa voit kirjoittaa paljon sitten myöhemmällä iällä.

 • Mari
  Posted at 21:04h, 11 syyskuun Vastaa

  Ymmärrän nuo kirjoittamasi pointit hyvin, en siis väitä puolesta enkä vastaan, millaisen kuvan ihmiset susta somen kautta voi saada. Voin vaan sanoa oman mielipiteeni, eli mun mielestä sä olet päinvaston antanut tosi pirteen ja lähestyttävän kuvan itestäs! Hämmästys oliskin siis suuri, jos suhun tutustuttuaan muuttuisikin mielipide sellaseksi, että oot jotenkin ilkeä ihminen. Näin mä olen rivien välistä lukenut sun juttuja, ei siis kaikille ole negatiivinen kuva susta muodostunut. :) Kivaa syksyä sinne!

 • Erika
  Posted at 21:39h, 11 syyskuun Vastaa

  Ehkäpä se Martina ja Hengenpelastajat ohjelma ei antanut sitä parasta pätkää susta tai kovin aikuismaista puolta esille..
  :)

  • linda
   Posted at 22:07h, 11 syyskuun Vastaa

   Se oli oikeinkin mielipiteitä jakava pätkä. Kuitenkin tästäkin on jo 3 vuotta aikaa kohta (:

 • Entinen nuori
  Posted at 10:08h, 12 syyskuun Vastaa

  Aika jännä keskustelu, sillä eikö elämäntapablogia kirjoittavat juuri ’joudu’ tuomaan elämäänsä esille koko ajan ja kirjoittamaan itsestään hyyyyvin paljon, myös ns. kehumaan…eikö se juuri ole pointti…Jos jotakuta häiritsee, niin vaihtakoon blogia/tyyppiä. Sitäpaitsi itsensä vähättelijät tai muka-nöyrät on vähintään yhtä ärsyttävä ellei suorastaan rrraivostuttava rotu!! Olen lueskellut blogiasi silloin tällöin ja mielestäni se on hauska ja soljuva. Ja rehti. Mulle ei niinkään tule mieleen itsekehu vaan nuoruus, hyvällä tavalla. Enkä tarkoita räkäposkellateinejä vaan ikähaitari noin 20-30v. Nuoruuteen kuuluu jollain tapaa myös omanapa-keskeisyys ja mielipiteiden laaja skaala ja varsinkin niiden vahva esilletuominen ( ei kaikilla mutta uskon valtaosalla). So what, isoimmat särmät hioutuu vielä. Jatka vaan samaan maliin, koska pore rivien välissä on kuitenkin positiivinen ja taatusti inspiroit suurinta osaa lukijoista. Go Linda!

  • Miriam
   Posted at 18:05h, 12 syyskuun Vastaa

   Mä allekirjoitan tän myös, ainakin pääpiirteittäin! Oot Linda nuori, älykäs jne. Susta voi ottaa oppia moni. Ja mitä tohon julkisuus -asiaan tulee, niin et oo Linda ainakaan mikää turha- tai wanna be -julkkis. Sua varmaan houkutellaan vaikka mihin soopaan, mutta hienosti oot pitäny pääs! Ja, juu. Seiska kyllä kaivaa lööppejä mistä vaan, ja et niille mitään voi… Mut eihän susta voi puhua samana päivänäkään niiden tyyppien kaa, joiden ”mitä susta tulee isona?” vastaus on/oli ”julkkis keinolla millä hyvänsä. Tähän kastiinhan kuuluu se nimeltä mainitsematon pitkällä etu- ja sukunimellä varustettu naishenkilö, joka kyllä nyt ’aikuisena’ yrittää olla pelkkä julkkis, ilman turha- etuliitettä. Mut siis, jatka vaan samaan malliin! Mä itseasiassa tunnen tyypin, jonka läheinen tuntee sut todella hyvin. Ja siis olen juoruja kuullu, että oot ihan mahtava tyyppi ja luotettava ystävä!

   • linda
    Posted at 20:11h, 12 syyskuun Vastaa

    Moikka, kiitos kommentista, olipas kiva kuulla tällainen mielipide ja jos posiitivisia huhuja on liikkeellä! :D

  • linda
   Posted at 20:12h, 12 syyskuun Vastaa

   Kiitos paljon ihanasta kommentista, todella kannustavaa ja huippua tekstiä!! <3

  • Enjoy ur life :)
   Posted at 16:20h, 13 syyskuun Vastaa

   Todellakin I agree! ;) Itsekin suorapuheisena en kestä suomalaisten ’anteeksi olen olemassa’ asennetta. :D Sillä asenteella juuri ei saakkaan mitään ikinä aikaiseksi tässä maailmassa. ;) Sen takia anna mennä, älä välitä muiden mielipiteistä. Huvittaa täällä ulkomailla asuessani ja ollessani paikallisten perheiden kanssa kuinka isovanhemmat ja vanhemmat toitottaa koko ajan lapsilleen kuinka älykkäitä ja parhaita he ovat. Ei ihme että eri maissa lapsille kehittyy hyvä itsetunto. :) Ei sen pitäisi olla muilta pois jos toinen vaikuttaa tyytyväiseltä elämäänsä. Se on lukijasta kiinni kuinka sen kokee. Minä en ainakaan yhtään ole huomannut että Linda toisi mitenkään itseään esille. Jokainen tavallaan. Voi vaihtaa eri blogiin jos ei pidä. :)

 • kata
  Posted at 20:40h, 12 syyskuun Vastaa

  Ite taas oon jääny lukemaan sun blogia koska vaikutat kiinnostavalle tyypille, joka tuntee oman arvonsa. Monesti ihmiset saa negatiivisia ajatuksia sellasista henkilöistä, joissa on paljon kadehdittavaa!

 • Jossu
  Posted at 21:16h, 12 syyskuun Vastaa

  ”Mitä mieltä te olette, mikä musta tekee eniten ”ei niin lähestyttävän” ihmisen ja mikä mussa luo eniten niitä ennakkoluuloja? ”

  Some, some ja some. Kuvien ja kirjoitusten perusteella ihmiset luovat susta sellaisen kuvan minkä heidän ajattelutapansa suo. Mun mielestä nämä ihmiset, jotka sanovat että olet pelottava tai liian itsevarma, itseään tyrkyttävä jne. Ovat vain itsestään epävarmoja tai kateellisia. On niin paljon eri ihmistyyppejä että kaikkea ei vain voi ymmärtää ellei tapaa ihmistä syvemmällä tasolla. Some ylipäätänsäkin on niin pinnallista eikä kerro puoliakaan sinusta että ihmiset väkisinkin luovat tietyn mielikuvan josta ennakkoluulot tulevat.

  Mun mielestä sinussa eikä kenessäkään ole ns. mitään vikaa. Kaikki ovat vain niin erilaisia. Asialle ei voi mitään, jos antaa pirulle pikkusormen se vie koko käden.

 • Hanna
  Posted at 08:39h, 13 syyskuun Vastaa

  Mua ainaki hämää se että sun miehet+kaverit vaihtuu tosi tiuhaan, se vahvistaa sen mitä susta puhutaan näissä ”pintapiireissä”. Susta puhutaan usein siihen sävyyn että olet mukava silloin kun hyödyt ihmisistä jotenki ja olet onnistunut loukkaamaan tolla käytöksellä joitaki ihmisiä sun ympärillä(mutta kaikista liikkuu omat juttunsa ja jokainen ihminen tekee joskus jtn mikä ei ole niin jumalallisen oikein tehty toista kohtaan)

  • linda
   Posted at 10:04h, 13 syyskuun Vastaa

   mulla on muutama uusi ystävä mutta parhaimmat ystävät ovat sieltä päiväkodista asti olleet vierellä.
   Ihastun nopeasti ja tiedän mitä haluan, menen aika täysillä ja tunteiden varassa (:

 • ilari
  Posted at 00:12h, 11 lokakuun Vastaa

  sii wau tiiäks sä saat mielen just haasteeliseksi aah ja tulee kevyt olo ja tiiäks vi kevyesti nukahtaa kun saa niin paljon mietintiö itä tarttee se on helakti ntärkeää ööh media kuvaa kuullostaa siis jolleen törkykampanjalel vain ja ei perustu todellisuuteen mut kun muka kiukuttelu on niin terveellistä ja tukee yhetisöön hyvinvointii mut sehän laskee ja lisää vain mielenterveys kustannuksii. tiiäks sen inspiraation märään mitä sust saan kysyisin et kiinnostaisko joskus lähtee kahville? tekee meinaan hyvää sydämmelel ja pääkopalla huh

 • ilari
  Posted at 00:15h, 11 lokakuun Vastaa

  mut joo tul itosta mieleen et kun kuuntelee voi jsut saada jonku hyvän oivalluksen itsekkin joka lämmittää mieltä kuhan se on sellasta rauhallista

 • ilari
  Posted at 00:16h, 11 lokakuun Vastaa

  ku mitä nyt lukenut niin sulta kyllä saa jeesiä heikoimalal hetkelläänkin ja se on tosi arvokas asia ihmisessä kyllä voi olal niillä hekillä kuin tuntuu olla pehmeekin aj ei tarvii häpee vaan saa silti voimaa sellanen ikiliikkuja

 • ilari
  Posted at 00:21h, 11 lokakuun Vastaa

  Sanon myös mielipiteeni usein suoraan, tietenkin ensin tilanteen arvioiden sekä kaiken perustellen. Mulla on periaate, että en puhu koskaan mitään mitä en pystyisi joka tilanteessa sanomaan selkä suorana.
  ja etkö koskaan lipsu tuosta että et pystyisi? huh tiiäks josksu on helpompi tutustuu tälläin kirjottmalaakkin ihmisiin ja live tilanteet voi jännittää enempi mut hei tulikin mieleen et jos mies ja nainen kohtaa niin et hei tiiks se et nainen tulee vaik meikittömänä niin se oikeesti luo turvaa ja selalsta kodiikkutta kun tajusin et meikattu vähän säpäsyttää vaik vaan keskittyy silmiin siis saa jännityksen nouseen kyl

 • ilari
  Posted at 00:25h, 11 lokakuun Vastaa

  vitut oo heikkous ei kananta koskaan ajatella niin niin ei oo siinäkänä vankilassa antaa mennä vaan tunteet on hyvä tuulettaa avoimena jep ei aina oo helppoo mut yhteistyöllähän sekin vahvistuu?

 • ilari
  Posted at 00:30h, 11 lokakuun Vastaa

  sä sanoitkin tuolla ajemmi net olisit lapsilel yli huolehtiva? sii tarkoti net huolehdikko sit muistakin ihmisitä kuin paljon ja rasittaako se sydäntä sisi meneekö se joskus siinäkin sitten ylitte? ku mulla joskus lähti ja tuli liain suuret fiilikset kun alko tuntuu ja sekos tai kun tuli teittyy asiaa mut sai nsen tähän kirjotettuu tiiäks mun silmät nyt alkaa vaan lupapsee ja nukahtaa ihan just däämn

 • ilari
  Posted at 00:34h, 11 lokakuun Vastaa

  mut tuli kyl tää mieleen et eiks uuden tuttavuuden kans oo just hyvä alottaa rauhaksiin aj kehittää sitä tunnetta ja sit nniku valmsituu kaikkeen tunteeseen toisessa ja tuntee täysin? tuleeko sulla joskus kiirehtimisiä niinku menttaali puolella?

 • ilari
  Posted at 00:38h, 11 lokakuun Vastaa

  joo siis ehkä toi meikki alkaa jännittää liikaa ja ist tulee se tönkkö olo mut meikittä niin kyl varamstikkin kun tollasii ajatuksii sulla onkin en oikeen oo osannu koskaan alottaa sillä tietyllä jragonilla vaan just tälläsistä asiosita tykkään jutella

 • ilari
  Posted at 00:43h, 11 lokakuun Vastaa

  jee siis se luo viel sen söpöyden ja oikeen tunnelman kun sit se kuumuus saa ylikeirroksille

 • ilari
  Posted at 00:43h, 11 lokakuun Vastaa

  jee siis se luo viel sen söpöyden ja oikeen tunnelman kun sit se kuumuus saa ylikeirroksille siis se mikä tunenlam tulee aina meikkittömyydestä ainakin ittelle mieleen :)

Post A Comment