FLUNSSA & TREENAAMINEN?

Moikka!

Olipas kiva viikonloppu. Kirjoitinkin viime viikolla siitä, että haluan ottaa tiukemman asenteen syyskuulle ja treenata kunnolla sekä syödä tarkemmin. Sain houkuteltua Rosan mukaan haasteeseen joten vietettiinkin koko viikonloppu yhdessä ja vaikka hieman kokeiltiin kepillä jäätä lähtemällä selvinpäin baarissa käymään veljeni ja hänen kavereidensa kanssa, niin hyvin me suoriuduttiin!

14199360_10153867532195794_5580525543892933162_n

Valvottiin tosin rehellisesti sanottuna lähes koko la- su välinen yö höpötellen ja pelaten tietovisaa (jep…), joten Sunnuntaina kun noustiin sängystä about viideltä iltapäivällä, niin voin kertoa ettei illalla hirveesti väsytellyt. Nukahdin vasta kolmelta yöllä ja heräsin kuitenkin ennen yhdeksää tänään aamulla, joten ihan pikkasen oli vaikea aamun aloitus tälle päivälle.

Olen kuitenkin suhteellisen ylpeä tän päivän suorituksesta, sillä vaikka teki todella paljon mieli vain skipata kaikki ”vapaaehtoiset” asiat, kuten treenit, ja vain nukkua niin pitkään kunnes on pakko lähteä palavereihin, niin kävin kuitenkin aamupäivällä vetämässä olkapää+HIIT treenin salilla sekä työpäivän jälkeen jaksoin vielä lähteä yli tunnin lenkille Rosan kanssa.

Joskus sitä yllättyy itsekin positiivisesti! Onneksi jaksoin. Nyt on erittäin hyvä fiilis ja myös uni maistuu aika varmasti paremmin viimeyöhön verrattuna.

Sitten otsikkoon. Multa toivottiin postausta aiheesta, joka on varsinkin näin syksyn flunssaboomin alkaessa erittäin ajankohtainen; kuinka pian flunssan jälkeen voi mennä treenaamaan? 

Nuha, flunssa, nuhakuume, räkätauti, mitä näitä nyt on, on usein viruksen aiheuttama sairaus. Oikeastaan jokainen ”vuodenaika” alkaa aina jollain jylläävällä virustaudilla, joka aiheuttaa inhottavia flunssan oireita, kuten kurkkukipua,yskää,nivelsärkyä, nenänvuotoa sekä kuumetta. Flunssaan ei usein tepsi mikään muu kuin viruksen kärsiminen sekä yksinkertaisesti lepo. Antibiootit usein vain siirtävät tautia, eivätkä siis tehoa virustaudin uhriin.

Nuhakuume on rasittava tauti keholle ja sen vuoksi on hyvä kuunnella omaa kroppaa sekä jättää treenit väliin, jos on yhtään sellainen olo että flunssa olisi tulossa. Kipeänä treenaamista tulisi aina välttää ja sen mahdollisia seurauksia ei tulisi koskaan vähätellä. Jokainen on varmasti joskus kuullut miten kipeänä treenaaminen voi aiheuttaa jälkitautien lisäksi myös pahimmassa tapauksessa sydänlihastulehduksen, joka saattaa aiheuttaa jopa kuoleman. Minun tuttavapiireissä on valitettavasti kuollut nuori mies sydänlihastulehdukseen sekä kahdella kaverillani on ollut se, joten kyseessä ei missään nimessä ole mikään urbaanilegenda. Älä siis riskeeraa terveyttäsi vain, koska et malta olla treenaamatta.

Ei ole olemassa mitään sääntöä siitä, miten nopeasti treenaamisen voi aloittaa flunssan jälkeen, mutta mun mielestä treenaamaan voi palata kun kuumeettomia ja oireettomia päiviä on ollut vähintään kahdesta kolmeen päivään ja senkin jälkeen ottaa treenaaminen todella varovaisesti sekä kehoa tarkkaan kuunnellen.

Kipeänä tai puolikuntoisena treenaaminen todennäköisesti vain pitkittää tautia, eikä treenaamisesta ole mitään hyötyä, sillä kehon kaikki energia menee taudin selättämiseen. Sydän on kovilla jo viruksesta, joten treenaamalla kipeänä ja puolikuntoisena aiheutat ainoastaan harmia kehollesi ylirasittamalla jo valmiiksi rasittunutta sydäntäsi sekä elimistöäsi. Ajattele siis niin, että lepäät mielummin viikon ja parannut rauhassa, kuin että olet malttamattomuuden seurauksena viikoista kuukausiin kipeänä sekä pakkolevossa.

Nyt syksyn tullessa muistakaa lisätä sinkkiä, C-vitamiinia sekä muita ravinnerikkaita ravintoaineita ruokavalioonne!

14222247_10153853757305794_5664143223118150935_n

Nyt kannattaa lisätä puolukoita ja mustikoita ruokavalioon jos aikoo pysyä terveenä :)

 

 

 


14 Comments
 • Veera
  Posted at 06:19h, 06 syyskuun Vastaa

  Tulipa hyvään aikaan tämä postaus, itse olen ollut jo yli viikon kauheassa räkätaudissa ja miettinyt koska voin palata treenirutiiniin. Varmaan vielä hetki tarvitsee levätä :D
  Loistava postaus, jälleen kerran :)
  https://byveera.blogspot.fi/?m=1

  • linda
   Posted at 11:02h, 06 syyskuun Vastaa

   Joo kyllä vielä kannattaa odotella :)

 • V
  Posted at 08:55h, 06 syyskuun Vastaa

  Heippa!
  tää on vähän vanhaa juttua mutta oisko mahollista saada kuvia sieltä hernesaarenrannan treeneistä?:)

  • linda
   Posted at 11:01h, 06 syyskuun Vastaa

   Moikka! Laitetaan meidän sivustolle ihan juuri kun saatiin kuvaajalta eilen kuvat :)

 • Kokemusta on
  Posted at 13:32h, 06 syyskuun Vastaa

  Totta! Terveys on tärkeä juttu. Kipeenä levätään ja terveenä rehkitään ☺. Jos joku on eri mieltä niin siitä sitten vaan itselleen tappavaa jälkitautia hakemalla hakemaan. Minä en enää niin tee.

  • linda
   Posted at 16:05h, 06 syyskuun Vastaa

   Joo ei mielellään (:

 • totta
  Posted at 19:13h, 06 syyskuun Vastaa

  Erittäin hyvä, faktallinen ja tarpeellinen postaus .

  • linda
   Posted at 15:30h, 07 syyskuun Vastaa

   kiitos :)

 • Jani-75
  Posted at 19:49h, 06 syyskuun Vastaa

  Kävin katsomassa instagramissa kuvia ja olet juuri,kuin ihannenaiseni on korkkareita,turkkeja,nahkahousuja mahtavaa:)

  • linda
   Posted at 15:29h, 07 syyskuun Vastaa

   heh, kiitos :)

 • Laura
  Posted at 09:02h, 11 syyskuun Vastaa

  Mites toi sinkki, onko esim. 30mg päivässä liikaa? Mulla on vähä sellainen olo, ihan kun ois flunssa tulossa ja syön päivittäin monivitamiinia, jossa yhdessä tabletissa on 15mg sinkkiä ja lisäks otin poretabletin jossa myös on 15mg sinkkiä. Haittaako nämä määrät tälleen hetkellisesti nautittuna? Onko yliannostuksen raja joku 100mg?

 • ilari
  Posted at 01:27h, 11 lokakuun Vastaa

  huh se on kyl kova suoritus lähtee ja olal vaan selvinpin nimittiäin itte ei vaan jaksa kun ne jutut alkaa jankuttaman tai siis ihmiset alkaa jakuttaas ja oon varmasti ittekin humalssa sellanen jankuttaj välillä noh mielestä riipuenha nsekin.
  miten selviydyitte siit reissusta ja mitkä oli päälllimäise tutnemusket känniläisistä ja millasta oli komentoinnin taso?

 • ilari
  Posted at 01:38h, 11 lokakuun Vastaa

  eli siis sä ´tunnet kropassa sen et vaik oiskin ollu väsynyt viellä jaksaa ja sit flunssassaaa ei jaksa siis et se ka fiilsi et tekisi vaan mieli nukkua ei olekkaan oikea? mut joo nyt pakko mennä goisaan aivot on kaput :)

 • ilari
  Posted at 01:39h, 11 lokakuun Vastaa

  mistä saikaan sinkkiä?

Post A Comment