Ehdottomuus elämäntapana?

*Sisältää mainoslinkin fitnet.fi sivustolle.

Huh, oon niin jumissa nyt, että eilen menin yhdeksän jälkeen sänkyyn migreenin vuoksi. Mulla oli treeneissä vuorona selkä-HIIT ja jotenkin sain jo valmiiksi todella tukossa olevat niskani huutamaan hoosiannaa treenin jälkeen.

Tänään ajattelin että käyn nyt aamupäivällä J’lon kanssa lenkillä, sekä illalla toisen kerran ja yritän hieman palautella kehoani rullailemalla lihaksia auki. Lisäksi kävin ostamassa jonkinlaista kylmägeeliä, sillä mulla ei tänään aamulla kääntynyt pää enää ollenkaan. Salitreeni saa tältä päivältä jäädä ja ehkä koko loppu viikoltakin, jos tää keho ei ala palautumaan.

13887073_10153779102595794_2851830007518594272_n

Kun muistaiskin venytellä ajoissa… :D

Tänään ennen kuin lähdin lenkille, nappasin raakasuklaalevystä palan suuhuni ja naureskelin itsekseni sitä, miten ennen olisin saanut jonkun hepulin kyseisestä toiminnasta. Olin aikoinani niin ehdoton, että sata kaloria sinne tai tänne EI ollut vaihtoehto.Ei edes muutama. Nykyään ruoka-asiat menee hyvin rutiinilla ja osaan punnitsematta vähentää tai lisätä ruoka-aineita tarpeiden mukaan, määrät heittelevät sadoilla kaloreilla treenien ja päivien rankkuudesta riippuen. ( Ei nyt puhuta mistään 500 kalorista, vaa parista sadasta. )

Olen tänään miettinyt sitä, kaipaisinko jonkinlaista kovempaa vaihdetta silmään ja tietynlaista ehdottomuutta arkeeni. Listailinkin päässäni sen hyviä ja huonoja puolia.

Ehdottomuudessa on paljon hyviä puolia, joita kaipaan:

 • Tavotteiden saavuttaminen on nopeampaa.
 • Seuraaminen (treenien, kehon reagoinnin, painon, mittojen, kuvien) ynm. on vaivattomampaa kun on selkeät sävelet ja tiedetään tarkkaan mitä on tehty.
 • On helpompi arvioida mitä lisätään ja mitä vähennetään tarpeen mukaan.
 • Kokonaisuus tekemisessä on tehokkaampaa.
 • Ei tarvitse miettiä, kunhan tekee mitä on sovittu.
 • Palkitsee tekijän AINA.

Mutta myös huonoja puolia, joita en niin kaipaa:

 • Aikataulutus ruokien ja treenien suhteen hyvin tarkkaa ja ajoittain stressaavaa.
 • Punnitus ja makrojen laskeminen vie aikaa (kyllä se ainakin multa vie, kun en ole mikään keittiömestari).
 • Asioista luopumista, kuten spontaanit viinit ystävien kanssa tai suklaanpala ennen aamulenkkiä. Hih
 • Tarkkailu & kyttäily ruokien ja juomien suhteen. Hyvin rajoitettua ruokailuja.
 • Omien ruokien kuljettaminen jokapuolelle.
 • Stressiä.
 • Nipottamista.
 • Bingottamista.
 • Hermot menee jos kaikki ei ole täydellistä, koska jos lähdetään ehdottomuus linjalle, niin sehän tehdään sitten täysillä.
 • Mielihaluja enemmän kuin normaalisti, koska asioita on kielletty.

Nyt kun treenailen kovaa, mutta kuitenkaan stressaamatta niin homma ei etene niinkuin se ihanteellisesti etenesi, kun kaikki on tarkkaan suunniteltu ja laskettu, mutta etenee kuitenkin. Ehkä suurin tekijä ehdottomuuden ja vapaasti tekemisen välillä on stressi. Stressi on asia, joka usein saa monien dieetit junnaamaan ja kehon toimimaan itseään vastaan, hormonit sekaisin sekä unettomat yöt itselleen. Kun tekee fiiliksen mukaan, kuitenkin tavoitteellisesti ja treenit vetää kovaa sekä katsoo mitä syö, niin stressi puuttuu koko hommasta. Ainakin multa puuttuu tällä hetkellä ja siitä olen todella paljon nauttinut.

Yhtiökumppanini jo viimeviikolla huuteli, että alkaa olemaan huolissaan mun uudesta treenitahdista, mutta kerroin että hyvin tää menee, kun ei ole sitä stressiä häiritsemässä tekemistä. Tavoitteena on paineellisempi keho ja muutaman kilon rasvattomampi vartalo. Ei siis mitään kovinkaan ultimaattista tavoitetta ole lyöty lukkoon. Kunhan on terve, nauttii tekemisestä ja homma tuottaa jonkinlasta tulosta.

Kilpaurheilijan luonteelle en kuitenkaan voi mitään ja tavallaan kaipaan jonkinlaista ehdottomuutta taas treeneihin. Varsinkin nyt, kun kehoni jaksaa taas ottaa vastaan rankempiakin settejä ja öisin saan nukuttua. Olenkin päättänyt, että syyskuu mennään super tiukalla meiningillä! ;)

Katsotaan mitä saan kuukaudessa aikaiseksi. Jos joku haluu kokeilla ottaa kovempaa vaihdetta silmään, niin multa voi kysyä henkilökohtaista etävalmennusta tai ohjelmia fit4ever@hotmail.fi :) Mulla on tällä hetkellä muutamia valmennettavia ja jokaisella tippuu usein jo ekan parin viikon aikana 3-4kiloa nesteitä ja jengi on vetänyt ihan huikeita muutoksia niin kehonsa, kuin mielensäkin hyvinvoinnin kannalta. Silti jokaisen suurin ongelma on kaikkien ruokien syöminen. :D

Myös fitnetiltä löytyy huippu tehokkaita valmennuksia, sekä valmentajat jotka auttavat ja tukevat koko ohjelman läpi asiakkaita !

14040028_10153837214575794_6050576779541835998_n

ps. Vielä kerkeää äänestää blogeja awardseihin! Äänestykseen pääset TÄÄLTÄ!


12 Comments
 • K
  Posted at 19:09h, 26 elokuun Vastaa

  Pidätkö sä mitään ns bulkkia talvisin, vai syötkö pitkin vuotta saman verran? :)

  • linda
   Posted at 19:45h, 26 elokuun Vastaa

   En erityisesti bulkkaa, mut ton ylikunnon vuoksi mulla meni hormonit niin sekasin , että
   En missään nimessä oo pystynyt olemaan miinuksilla melkein vuoteen, vaan pitänyt huolta että saan kaikkia ravinteita ja energiaa tarpeeksi . Lisäksi en oo oikeen pystynyt vetämään liian rankkoja treenejä hermoston vuoksi , eli vaikka en oo mitenkään bulkannut tai koe olevani mitenkään super lihonnut , niin en ole keskittynyt mihinkään dieettaamiseenkaan. :) en siis bulkkaa, mutta toki välillä
   Höllään enemmän ja välillä tiukennan tahtia :) kisojen mukaan yleensä

 • Iina
  Posted at 10:57h, 28 elokuun Vastaa

  Ihan ensiksi kiitos mahtavasta blogista! Oon seurannut sua kohta 6vuotta ihan blogisi alkuajoista lähtien :)

  Sitten itse kysymykseen. Kun oot juossut paljon, onks sulla ikinä ollut ongelmia akillesjänteiden kanssa? Mulla on muutaman vuoden ”juoksuhistoria” (:D) ja vasta nyt akillesjänteet ruvennu paukkumaan. Teen vaihdellen 5-25km lenkkejä 6krt vkossa + koiran kanssa kävelyt päälle. Nyt toinen akillesjänne on ollut kipeä useamman viikon, hellitti Burana + Voltaren geelikuurilla hetkeksi ja eilen alkoi jänne ”narisemaan”. Lääkäriinhän se on mentävä, mutta onko sulla kokemuksia näistä vaivoista? Paranemisprosessi on käsittääkseni todella pitkä ja se ottaa päähän jo valmiiksi. :(

  • linda
   Posted at 18:13h, 29 elokuun Vastaa

   Moikka, veikkaan että joko sulla on pohje jumissa joka kiristää sinne tai sulla on kiree akkillesjänne, mistä sit mul ei oo kokemusta kuin vain että oon kuullut muutamilta siitä . Venyttely saattaa auttaa, mutta voi myös olla että joku lihasjumi säteilee , mulla itsellä säteilee selkä rintalastaan joten aina ei ole aiheuttaja siellä missä kipu on :) toivotaan parasta !

 • Jani-75
  Posted at 11:46h, 28 elokuun Vastaa

  Tyylikäs kuva nahkahousut ja saapikkaat:)

  • linda
   Posted at 18:13h, 29 elokuun Vastaa

   Kiitos:)

 • ninna
  Posted at 15:47h, 30 elokuun Vastaa

  kun vain itsekin pääsisi tuosta ehdottomuudesta eroon. tarkkoja kaloreita en enää orjallisesti kyttää, mutta kyllä nekin vaikuttaa. osaatko ottaa lisää ruokaa jos jää nälkä? koska itselleni se on vaikeaa, vaikka syömisen tarkoitushan on poistaa nälkä. turha syödä jos ei nälkä lähde. silti tuntuu joskus ”turhalta” ottaa lisää vaikka ei ole sitä suunnitellut. hatunnosto myös salitreenitauolle. sekin vaikeaa jättää väliin. lepopäivät on semmoista pakkopullaa mutta yhdestä olen pitänyt kiinni.

 • Emilia
  Posted at 10:36h, 31 elokuun Vastaa

  Mä oon tosi ehdoton, mut mulla on kans se ongelma, etten osaa tunnistaa nälkää. Tai huomaan nälän vasta kun alkaa pyörryttää ja kun syön sen mitä syön, niin tiedän tasan paljonko siinä on kaloreita ja makroja. En siis syö nälän mukaan. En välttämättä tiedä olenko täynnä vai en. Siksi en uskalla olla laskematta kaloreita, kun pelkään sitä kontrollin katoamista ja sitä, etten oikeasti tiedä paljonko ottaa riisiä ja kanaa lautaselle. Toki voisi mennä silmämääräisesti ja lautasmallin mukaan… tää on jäänyt pahasti päälle syömishäiriöajoista lähtien :/ Välillä jopa mietin, oonko ikinä oikeasti edes parantunut kun sairastuin 14-vuotiaana. Nyt 21-vuotias, jonka ihannevartalo muuttunut Kate Mossista Ashley Kaltwasseriin. Mutta edelleen haluan olla pieni ja laiha, mutta lihaksilla! Eli pieni rasvaprosentti on se mitä tavoittelen.

 • ilari
  Posted at 02:28h, 11 lokakuun Vastaa

  onko toi migreeni jatkuvasti mukana tai tulee siis vuosittain kuin useeesti? kun oltiin tuolla sri lankoissa niin siellä ol isellanen aksvis uute ja tiiäks tolla matkalaisella oli migge ja se oli sellanen jääräpää ukko joka ei noihin liiemmin uskonut mut sitkun se oli valuttanu sitä päähän ja heironu päänahkaa niin se sanoi sen jälkeen et kyl se toim ija uskoin siksi justkun se oli jääräpää mut heti totes et migge hävis. harmi en musita sit nimee mut muistan paikan

 • ilari
  Posted at 02:31h, 11 lokakuun Vastaa

  mut sit toisaalta jos välillä vaan herkuttelee ja seki nrenotuttaa ku nei tarvii olla koko aikaa kemian kaavioita tutkimassa mitä syö? niin siitäkin tulee osa rutiinia? juu en tosta kilpailu maailamsta tiiä mut chcillailu ilman huoliakin kuiteksi tekee terää

 • ilari
  Posted at 02:32h, 11 lokakuun Vastaa

  tiiäks kun diggaat musasta niin toi venyttelykin menee parahiten ku laittaa musat ja tanssii aj sit tunnustlee sillain hilajlleen minne päin taivuttelee ja sit aukee kyl hyvin jso ittekseen on

 • ilari
  Posted at 02:36h, 11 lokakuun Vastaa

  eli miinuksia minääsi tulee heti enmmän kuin plussia sait mutkin lukeen plussia ja miinuksia kun en oo laskenut niit noin vaan et jaa nyt ei tunnu hvälle ja sit myöhemmin jatkan ju jos toi negatiivininen rutiini jääpäälle onko sitä mielummin iloinen vai kiukkuinen? ja kuinka kauan sitten jos esi mvaikak monta kuuakutta on kiukkuinen sen tuloksen jälkeen hymyilyttää?

Post A Comment