Arvauskeskuksessa ja mikä sun nimi olikaan – valmennuksessa.

Mä heräsin tiistaina ihmeelliseen vihlontaan oikean rintalihaksen yläosassa ja särky sekä kipuilu ovat vain lähinnä voimistuneet viimeisten päivien aikana. Nyt kipua on kestänyt viisi päivää ja eilen kuvioon astui myös kuumeilu ja heikko olo. En syö lääkkeitä mielelläni, joten aloitin vasta eilen kuumeen iskiessä burana kuurin tulehdukseen ja ajattelin vielä kokeilla, jospas olo helpottaisi sen avulla.

Yöllä heräsin siihen, että olin kirjaimellisesti litimärkä hiestä kuumeen vuoksi. Aamulla kipu oli aivan samanlainen kuin ennenkin, joten päätin että nyt on aika käydä lääkärillä tsekkaamassa ettei ole mitään vakavampaa. Kipu on alkanut säteilemään myös koko oikeaan käteen ja selän puolelle.

13782095_10153773897540794_4521311538747311906_n

Lääkärikäynti ei kuitenkaan mennyt aivan kuin suunnittelin. Olisin halunnut että multa otettaisiin vähintään tulehdusarvot, mutta sen sijaan istuin muutaman minuuttia kertomassa oireistani ja sen jälkeen kuuntelin pienen hetken jonkinlaisia olettamuksia ja arvailuja, jonka jälkeen olin kassalla maksamassa 90€ siitä, että sain istua tuossa lääkärin tuolissa hetken.

Musta on jotenkin aivan uskomatonta, että ihmiset maksavat hurjia summia ns. ei mistään. Sama asia kuin itse ottaisin kotiini mahdollisen asiakkaan, kuuntelisin 10-15 minuuttia hänen tavoitteitaan ja kertoisin, että en pysty auttamaan, mutta jatka samaan malliin. Sen jälkeen ojentaisin laskun käteen. Eikö yleensä tehdystä työstä makseta palkka?

En myöskään nyt missään nimessä dumaa KAIKKIA lääkäreitä. Vastaanottava lääkäri on usein eri ja mulla on samasta paikasta todella hyviä kokemuksia, siksi siellä lähes joka kerta käynkin. Tällä kertaa kokemus vain oli pettymys ja tuli hieman huijattu olo. Kaipaisinkin jonkinlaista linjaa maksettavaan korvaukseen. Esimerkiksi kerran eräs lääkäri kertoi rehellisesti, että ei osaa auttaa, mutta ohjasi minut toiselle, asiantuntevalle lääkärille ja veloitti minimisumman vastaanotosta. Se oli mun mielestä reilua kohtelua ja jätti hyvän fiiliksen.

No, mielenkiinnolla jään odottelemaan mihin suuntaan tämä mun kuntoni tästä menee. Tällä hetkellä mulla on välillä vaikeuksia hengittää tai jopa avata ovea kovan säryn ja vihlonnan vuoksi, eikä olokaan ole kuumeen vuoksi mikään maailman miellyttävin. Kuulemma jos viikon päästä on vielä kipeä niin voin palata asiaan. 😀

13876295_10153773934195794_4802936567504309870_n

Sen jälkeen avasin puhelimeni ja luin seuraavan viestin. En koskaan halua puuttua muiden yritysten tapoihin toimia, mutta ihan oikeesti. Herranjumala. On eriasia tehdä yleispäteviä ja toimiviksi sekä turvallisiksi todettuja ohjelmia vaikkapa muutaman kuukauden nettivalmennuksiin, mutta että yritys myy netissä kisavalmennuksia ja KISAVALMENNETAAN ihmistä jonka nimeä personal trainer/valmentaja ei edes tiedä? Vaarallista hommaa. Olen kuullut kauhustooreja miten valmentajat valitsevat sadoista kisavalmennus asiakkaista muutamia potentiaalisia joihin panostetaan ja muille heitetään sitten ne samat ohjelmat ja otetaan vaan massit pois. Tässä hyvä esimerkki siitä. Tää päivä on alkanut ainakin hyvin tunteisiin vetovalla tavalla.  😀

Onneksi nykyään on tullut median sekä blogien kautta selkeämmäksi, ettei kisavalmennuksella tule pelleillä, eikä ylipäätään nämä ole mitään leikin asioita. Ihmiset osaavat itsekin kyseenalaistaa valmennuksen ja tiedostavat riskit paremmin.

Onko jollain omia kokemuksia samanlaisista tapauksista tai oletteko törmänneet vastaaviin tapauksiin?

 


12 Comments
 • Johanna
  Posted at 16:38h, 30 heinäkuun Vastaa

  Kolme vuotta sitten, silloin 2v lapsen yksinhuoltajana, olin aamut lähes tajuttomana jatkuvan väsymyksen takia. Vein roskat ja olin hiestä läpimärkä, vatsa ei toiminut viikkoihin, hiukset valuivat päästä suihkussa ja olo oli kuukausi tolkulla vetämätön… Terveyskeskuksen lääkärin kommentit kun ei osannut tutkia tai konsultoida: jos ei kelpaa, mene yksityiselle ja vika on vain mun korvien välissä… Muutamaa viikkoa myöhemmin sairaalassa ja diagnoosina rajusti puhjennut 1-tyypin diabetes. Ennen olen luottanut lääkäreihin, pitänyt alan ammattilaisina. En luota enään

 • Ninni
  Posted at 17:09h, 30 heinäkuun Vastaa

  Onkohan silarit tulehtunu?

  • MJ
   Posted at 10:51h, 03 elokuun Vastaa

   Voi hyvä luoja.

   • linda
    Posted at 22:34h, 03 elokuun Vastaa

    😀

 • Emmi
  Posted at 17:36h, 30 heinäkuun Vastaa

  Ei ole lääkäreistä hyötyä kyllä ollut . Ollaan miehen kanssa oltu maalis-huhtikuusta kipeänä. Miehellä on rinnassa vihlontaa, joka säteilee käteen ja treenaamisesta tulee huono olo yms oireita. Itselläni treeni aiheuttaa jäätävää väsymystä ja huonoa oloa, eikä siis mitään normi treeniä vaan silloin tällöin kun käy vähän koittamassa pyöräilyä josko ois taas kunnossa.. Mutta lääkärin diagnoosi oli että sulla on kevät väsymystä 😂 mitään ei oo löytyny vaikka useita kertoja ollaan lääkärissä yksityisellä käyty… Tää on maailman eniten perseestä! Mut ei auta ku odotella että joskus tervehtyy..

 • H
  Posted at 17:38h, 30 heinäkuun Vastaa

  Itse kävin vasta polvikivun takia lääkärissä. Lääkäri ei kuunnellut kunnolla, keskeytti ja veti kertomani pohjalta täysin vääriä johtopäätöksiä tuntemuksista ja kipua edeltäneistä asioista. Yritin korjata mutta ei kuunneltu. Hoito-ohjeita en saanut, kantaa ei otettu siihen että useampi burana menee työpäivän aikana jne. Onneksi oli työterveyden kautta ettei minun tarvinnut siitä maksaa mutta silti marssin vastaanottoon ja pyysin päästä toiselle lääkärille. Toinen lääkäri tutki huolella, kyseli ja kuunteli. Sain diagnoosin, lääkkeet ja hoito-ohjeet. Onneksi ei ollut omasta pussista vaan meni työterveyden piikkiin. Hankalaa, kun lääkäriin mennessä ei voi tietää saako palvelua josta maksaa, varsinkin kun omasta terveydestä on kyse. Suosittelisin toisella lääkärillä käyntiä, sen verran ikävän kuuloisia oireita. Tsemppiä ja paranemisia!

 • vera
  Posted at 23:36h, 30 heinäkuun Vastaa

  Ihan sattuman kauppaa nyky suomessa onko lääkärissä käynti rahan hukkaa vai ei.todella ikävää ettei lääkäreihin voi luottaa.
  Miten tähän on tultu?

 • SjaM
  Posted at 10:55h, 31 heinäkuun Vastaa

  Hei! Voisiko olla lihastulehdus? Buranaa ja lihasrelaksanttia esim. Sirdaludia kuurina.
  😊 sirdaludiin resepti lääkäriltä. Ja 600 Buranaa.

 • mia
  Posted at 11:17h, 31 heinäkuun Vastaa

  Mä kävin muutama vuosi sitten terveyskeskuksessa valittamassa jo muutaman viikon kestäneitä vatsakipuja. Kärsin erilaisista vatsavaivoista paljon, mutta tää kipu oli silloin erilaista niin päätin mennä lääkäriin. Lääkäri oli ihan uskomaton ja kyseli kummia, meinasin jo et käyn pyytämässä toisen lääkärin… Hän esim kysyi ja veikkasi et jos mulla on vaan kova nälkä ja siksi on vatsa kipeä??? 😂😂 olin ihan että enpä usko.. Ikinä en saanut tietää mistä kivut johtuivat mut naurattaa vieläkin kun muistelen tapausta. 😄

 • ilari
  Posted at 13:54h, 11 lokakuun Vastaa

  siis tsiigasin tota kuvaa ja aatteline t missä ne sun kivut on mut jotenkin onnistunu kuva kuiteskii kun katse meenee sillain et ei hätää nyplääks sä hiuksiis hermostunena tai jos joku ujostuttaa ?

 • ilari
  Posted at 13:55h, 11 lokakuun Vastaa

  siis tuumaus ilme ja sikskö hiuksii hierot itte ku tuumailee niin ahroo hiuksii

 • ilari
  Posted at 14:01h, 11 lokakuun Vastaa

  siis eikö tuolla otettu sun toivettas vastaa niistä tulehdus arvoista. itte asiassa sama homma kun olin lääkärissä korvan takii niin kun kyselin niitä kaikia mitä mieleen tuli niin ei mitään vasstaksia vaan netistä googlailua ja sitten et ei oota trajottiin vaan noh ne samat jargonithan olinkin jo lukassut netistä. luulisi et jos ei tule mitään diagnoosia tai hoideta vakavasti asiaksta niin ei laskuakaan en ymmärrä itekkään mistään ilmasta maksamista kun eihän silloin oel mitään työtäkään tehnyt niin miksi palkkaakaan sitten?

Post A Comment