Ei ihme jos ei treenaaminen maistu!

Moikka!

Mä oon niin fiiliksissä kun salilla menee todella hyvin ja voimatasot nousee taas tasaiseen tahtiin joka viikko. Energiaa on kummallisen paljon ja vaikka olenkin nyt tehnyt niitä tuplatreenejä, joita lupasin olla tekemättä, niin oon tuntenut itseni todella energiseksi kokoajan. Varmasti osittain johtuu siitä, että oon nyt kolmisen viikkoa keskittynyt treenaamiseen kunnolla ja järjestänyt sille aikaa, joka näkyy kunnossa ja jaksamisessa. Oon myös nukkunut todella hyvin.

13872954_10153766463870794_7521377845328336532_n

Juttelin eilen treenin jälkeen frendin kanssa siitä, miten kivaa on kun treenit alkaa taas kulkemaan kunnolla ja salilla on paljon kivempi käydä, kun ei ole kroppa aivan tulessa ja paskana seuraavat päivät ja rauta ei paina niin toivottoman paljoa. Lihasmuisti on siitä mukava juttu, että vaikka olisit treenaamatta jonkin aikaa, esimerkiksi muutaman kuukauden, niin kuitenkin uudelleen aloittaessa kehittymisesti on nopeaa ja suorituskyky sekä voimatasot palautuvat nopeasti ennalleen.

Aina ensimmäiset kerrat tauon jälkeen ovat kuitenkin kirjaimellisesti aivan ahterista. Tuntuu että on maailman huonoin ja surkea kuntoisin tyyppi, eikä liikkeetkään mee yhtään niin sulavasti kuin ne ennen meni. Koko treeni on lähestulkoon kömplöä heilumista ja kokeilua. Kostoksi pakko vetää raivolla crosstraineria loppuun, kun v*tuttaa niin paljon koko treenaaminen.

Sitten jos osaa kuitenkin sen verran treenata että liikkeet menee perille oikeisiin paikkoihin ja sitä lihastakin löytyy jonkinverran, niin oot aivan kuin kokovartalohalvaantunut seuraavat kaksi-kolme päivää. Sattuu niin paljon ettei meinaa sängystä päästä, eikä puhuta edes siitä vessassa käymisestä ilman inva-WC:n tukikaiteita. Great! Kiinnostaa ihan sikana mennä uudestaan.

13776024_10153766463865794_7743425829838261129_n

Ei voi muuta kuin luottaa tekemiseen ja raahautua uudestaan toteamaan että jep, yhtä nihkeetä tämänkin lihasryhmän treenaaminen. Mä ymmärrän TÄYSIN ihmisiä, jotka treenaavat ensin vaikkapa kaksi viikkoa-kuukauden, pitävät kuukauden taukoa tai treenaavat sillon tällöin salilla sen mukaan kun ehtii,  että miksi siihen salitreeniin ei oikeen koskaan kunnolla rakastu ja miksi se nimenomaan tuntuu joltain pakolliselta velvollisuudelta. Herranjumala, jos mun treenit olis aina sellasta kuraa mitä ne on jo muutaman viikon tauon jälkeen, niin en mäkään haluis käydä. Vasta parin viikon väkisin treenaamisen ja nihkeilyn jälkeen aletaan pääsemään siihen vauhtiin ja kroppakin tajuaa homman nimen.

Säännöllisyys rakkaat ihmiset, se on se juttu. Sä et voi kehittyä, jos sä taputtelet sieltä täältä silloin tällöin. Sä saatat ehkä ylläpitää jotain peruskuntoa, mutta niin ei ikinä tule löytämään sitä paljon puhuttua rakkautta lajiin. Sillon ei varmasti tuu tarpeeksi usein lähdettyä salilta hymy huulilla tai pidetä treeniä päivän odotetuimpana hetkenä.

Jos jaksaa vääntää muutaman viikon, aloittelijat ehkä jopa muutaman kuukauden jotta treeni alkaa sujumaan, niin varmasti todennäköisyys pysyvään harrastukseen ja elämäntapaan on varmempi, kuin ainainen silloin tällöin käyminen ja kokeilu. 🙂 Haasta itsesi käymään säännöllisesti salilla tai jonkun muun mieluisen lajin treeneissä vähintään muutaman kuukauden, niin olen varma että alkaa fiilis muuttumaan, kun huomaatkin että homma sujuu paljon mukavammin ja suorituksesi vain paranevat!

13775856_1620645051559202_1949485433026390828_n

Sitten aivan super kiva tapahtuma kaikille ylös kalenteriin jo tässä vaiheessa! Elikkä kaapelitehtaalla järjestetään 13.-14.1 FitExpo, joka on kaikkea muuta kuin tavalliset messut! Mulla on ollut kunnia päästä mukaan yhdeksi messujen järjestäjäksi ja olen todella innoissani tapahtumasta, sillä tää on kaikkea muuta mitä tarjolla on tällä hetkellä.

Nimikin kertoo, että meininki on hyvin fitness, mutta toisinkuin suomessa ollaan jostain syystä sana fit ja fitness suomennettu maitorahkaksi ja vanhanliiton bodaamiseksi, niin nämä messut eivät ole pelkästään ”fitness ihmisille”, vaan tämä on koko suomen kansalle suunnattu liikunta- ja hyvinvointitapahtuma, jossa nähdään ja koetaan pelkän perinteisen messutapahtuman lisäksi myös erittäin visuaalisia kokemuksia. Tapahtuma sisältää uusimpien sporttitrendien, terveystuotteiden ja liikuntamuotojen lisäksi suomen ykkösartisteja, motivaatiopuhujia, mind coacheja ja vaikka mitä. Messuilla keskitytään pelkän fitness vartalon sijaan tasapainoisen ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin löytämiseen sekä koko elämän läpi kestävien elämäntapojen luomiseen.

Tapahtuma on suunnattu koko perheelle, niin vaippaikäisistä vanhuksiin asti. Se on kaiken kokoisille, pituisille ja muotoisille ihmisille, jotka ovat kiinnostuneita hyvinvoinnista ja oman juttunsa löytämisestä! Jokainen ihmisolento on hyvin tervetullut messuille viihtymään. 🙂

Käy tykkäämässä FitExposta Facebookissa ja pysyt kartalla tulevasta! Sen lisäksi haluan myös kutsua teidät kaikki 20.8 Hernesaaressa järjestettävään ilmaistreeni- ja hyvinvointitapahtumaan, jossa laitetaan hiki lentämään ja pidetään hauskaa! Mäkin tuun kertomaan teille muutaman sanasen ja vinkin treenaamiseen sekä ruokavalioon liittyen. Lisäksi mukana on huippuja treenien vetäjiä mm. crossfit basementilta, juontajia LOOPilta ja huippu DJ:t pitämässä huolta meiningistä. 🙂 Toivottavasti tapaisin mahdollisimman monen lukijan paikalla!


7 Comments
 • Emilia
  Posted at 21:51h, 27 heinäkuun Vastaa

  Maksaako noi messut jtn?

  • linda
   Posted at 22:05h, 27 heinäkuun Vastaa

   lippujen hinta tulee myöhemmin, niinkuin myös esiintyjät ynm. mukana olevat yritykset ja brandit.
   Tuo hernarin tapahtuma ei maksa 🙂

 • Christina
  Posted at 12:34h, 29 heinäkuun Vastaa

  Kiitos FitExpo-vinkistä, täytyy ehdottomasti tulla katsastamaan messut! 🙂

  Hei ja tällainen pieni kysymys/ ehdotus. Nyt kun ihmiset alkaa palailemana kesälomilta takaisin töihin ja pieni piristys olisi paikallaan.. Niin olisikohan Viivin mahdollista antaa lukijoillesi jokin pieni alennuskoodi VMS:ltä esim. tiettyihin hoitoihin ja huultentäyttöön? 🙂

  Mukavaa kesänjatkoa!

  • linda
   Posted at 00:22h, 30 heinäkuun Vastaa

   Täytyypäs kysäistä 🙂

 • Jaana
  Posted at 09:23h, 30 heinäkuun Vastaa

  Mulla olisi kysymys FitNetin ohjelmiin liittyen 🙂 eli nyt syksyllä olisi tarkoitus ottaa vielä astetta tehokkaampi vaihde päälle salitreenissä ja ajattelin kokeille kerrankin tällaista ulkopuolisen tekemää ohjelmaa. En kuitenkaan varsinaisesti halua laihtua, pikemminkin saada lisää lihasmassaa. Nykyinen kehonkoostumus kun on jo valmiiksi suht ”hoikka” mutta lihaksia toivoisin lisää (24v, 167cm, 53-55kg). Tuntuu etenkin että käsiin on vaikea saada tarttumaan mitään (muutenkin kaikki rasva mitä minulla on tulee lähinnä vain käsiin, alavatsaan). Aerobista tykkään myös harrastaa, eli juoksua, pyöräilyä jne tulee tehtyä aika tiuhaankin..

  Eli mitäs ohjelmaa suosittelisit? 🙂 tunnistan itsekin että ruokamääriä olisi hyvä lähteä lisäilemään, ja tämä olisi helppoa jos olisi jokin valmis ohjelma siihen 🙂 kiitos jo etukäteen!

  • linda
   Posted at 16:27h, 30 heinäkuun Vastaa

   Ottaisin bikinin , mutta laittaisin painoluokan korkeammaksi , jolloin ruokamäärät on lihaskasvua tukevia sun kokoiselle mimmille (:

 • ilari
  Posted at 14:09h, 11 lokakuun Vastaa

  siis miltä alueelta toi kuvaon kun noi talot on paljon tyylikkämpii ku esim tiiäks sen vähän enenn kalasataa kun on ne isot neliö laatikoit katoilla ja ne näyttääkin joltain toimsito kaapeilta ne taloet et hurrr hmm saisikko ton kuvan mustavalkosena siis ton yläkuvan kun aloin miettiin jotain mitä en viellä saa päähäni 🙂

Post A Comment