Bikini fitneksen tulevaisuus.

Tässä on ollut kuumana puheenaiheena IFBB:n uusi aluevaltaus: lasten fitness kilpailut. Tämä älynväläys edustaa mun silmiin pelkästään väliinpitämätöntä ahneutta ja silmitöntä typeryyttä sekä vastuuttomuutta. Olen sanaton sekä järjestäjien että vanhempien puolesta. Uskomatonta. Lapsimisseys ilmeisesti muuttui buumin mukana lapsien fitness kilpailuihin. Voi pieniä…

lähde: http://forums.musculardevelopment.com/showthread.php/157660-Ifbb-wtf

lähde: http://forums.musculardevelopment.com/showthread.php/157660-Ifbb-wtf

IFBB senkuin vain kehittyy. Uusia kategorioita ilmestyy jatkuvasti ja lajien sääntöjä, poseerauksia ja kilpailun mallia muokataan jatkuvasti. Välillä tuntuu siltä, ettei kukaan oikeastaan tiedä mitä loppujenlopuksi edes haetaan. Varsinkin bikinissä, joka on kokenut aikamoisen muodonmuutoksen vuosien varrella.

Kun itse 2011 ihastuin bikiniin kilpailulajina, näyttivät kilpailijat urheilullisilta ja hyvinvoivilta naisilta. Juuri sellaisilta millaiseen kuntoon pääsee ilman hormoneja ja lähinnä hyvillä, pitkäaikaisilla ja säännöllisillä elämäntavoilla. Deetillä ei haettu liian matalaa rasvaprosenttia eikä bikini tytöiltä vaadittu ”kehonrakennusmaisia” piirteitä, päinvastoin, IFBB:n säännöissä luki, että liiallisesta lihaserottuvuudesta rankaistiin.

Bikini vaikutti mun silmiin juuri ihastuttavalta lajilta, sellaiselta johon on turvallista astua mukaan. Jos olisin ihannoinut suurempaa lihasmassaa ja todellista kilpailua lihaksikkuudessa, olisin tottakai valinnut bodyfitneksen lajikseni. Tosin niistä ajoista myös bodyfitness on muuttunut. Edes bodyfitness silloin ei näyttänyt siltä, mitä bikinifitness vaatii nyt PRO tasolla.

Mun maailmassa bikini kilpailija näyttää tältä:

Yarisha Ayala 2013

Yarisha Ayala 2013 kuva: Isaac Hinds / bodybuilding.com

Yarisha Ayala 2013 kuva: Isaac Hinds / bodybuilding.com

Yarisha Ayala 2013 kuva: Isaac Hinds / bodybuilding.com

Kun taas nykyään sama mimmi näyttää tältä:

Yarishna Ayala Otero 2015

Yarishna Ayala Otero 2015/ lähde: flexonline.com

lähde: bodybuilding.com

lähde: bodybuilding.com

Yarisha Ayala on pitkään ollut mun yksi suosikkeja, tosin ei enää. Samoin kuin Valeria Ammirato ja moni muu bikinikilpailija, näyttävät he nykyisin hyvin erilaiselta kuin ennen. Kehitykselle on helppo sokeutua, kun seuraa vain muiden mukana, mutta jos vahingossa eksyy muistelemaan sitä, mistä kaikki alkoi, niin muutos on suuri.

Ymmärrän että lajin tulee kehittyä ja urheilijoiden myös, mutta jos esimerkiksi nämä mimmit kehittyvät isommiksi vuosi vuodelta, niin mikä on bikinin lopputulos? Missä vaiheessa kehitys loppuu, vai loppuuko se? Itse en henkilökohtaisesti ihannoi tätä uutta bikini suuntausta, vaan fanitan edelleen naisellisen, mutta urheilullisen bikini kilpailijan raikasta habitusta ja jään mielenkiinnolla seuraamaan, mihin laji suuntaa. Bikini on kuitenkin lajina niin uusi, että sen lopullista muotoutumista ei pysty sanomaan.

Positiivinen asia on kuitenkin se, että nykyään on uusia kategorioita, joissa voi kilpailla jos ei pidä tästä bikinin uudesta suunnasta. Tosin ne eivät mua hirveesti innosta.

Mitä mieltä te olette IFBB:n lajien kehityksestä ja mitä veikkaatte, missä ollaan esimerkiksi muutaman vuoden päästä?


11 Comments
 • Ritu
  Posted at 19:36h, 17 heinäkuun Vastaa

  Samaa mieltä, täyttä hulluutta. Mutta tästä en kuitenkaan ihan IFBB:tä syyttäisi, vaan tämän homman mahdollistaa hullut vanhemmat, jotka lapsiaan sysäävät näihin kilpailuihin. Lapsethan ei tällaisiin ilman vanhempien suostumusta saa osallistua. En kyllä tajua mitä liikkuu sellaisten vanhempien päästä jotka päästävät lapsensa tuollaisiin kisoihin.

  • linda
   Posted at 21:09h, 17 heinäkuun Vastaa

   Niinkuin kirjoitin niin vanhemmilta ja IFBB:ltä suuri pettymys !

 • Milla
  Posted at 19:41h, 17 heinäkuun Vastaa

  Aiotko mielipiteestäsi huolimatta jatkaa kisaamista bikinissä? Kerran et haluaisi, että bikinissä oltaisiin edetty liian suureen lihaserottuvuuteen niin koetko, että laji ei ole enää omasi? Jos itse et halua viedä kroppaasi kohti suurempaa lihaserottuvuutta niin ethän tällöin voisi menestyä kun bikinissä ollaan nyt tultu tähän pisteeseen, että naisilta vaaditaan eritavalla nykypäivänä kuin ennen.

  • linda
   Posted at 21:11h, 17 heinäkuun Vastaa

   Onneksi amatööri tasolla ollaan vielä ihan ”normaalissa” bikini tasossa , joten niin kauan kun se pysyy nykytasolla niin ei oo mitään syytä Miks en kisaisi (:

 • Alexandra
  Posted at 20:08h, 17 heinäkuun Vastaa

  Kyllä silkkaa hulluutta lasten osallistua tämänkaltaiseen kisailuun aikuisten hommaa. Vahemmat ovat vastuussa mutta samaten kisajärjestäjät jotka mahdollistavat sen. Mietinkin että lajissa aikaisemmin ei ollut näin lihaksikkaita tyttöjä ei hyvä mielestäni. Toivon paluuta takaisinpäin! Hyvä kirjoitus sinulla jälleen! <3

 • -Katri-
  Posted at 10:58h, 18 heinäkuun Vastaa

  Toivon todella lastensuojelun puuttuvan tuohon IFBB:n pelleilyyn. Aikuisten kisat olkoon aikuisten kisoja.

 • Nora
  Posted at 18:37h, 18 heinäkuun Vastaa

  Ajatuksia herättävä postaus todella tärkeästä aiheesta. Olen ihan järkyttynyt siitä, että nykyään siis lapsillekin järjestetään fitness-kilpailuja?! En voi olla miettimättä, miten syömishäiriöluvut tulevat räjähtämään käsiin ja millainen tulevaisuus itsetunnon kanssa pienillä tytöillä tulee olemaan, jotka jo noin nuorina joutuvat arvostelun kohteeksi kehittyvistä vartaloistaan. Miten vanhemmat ikinä voivat suostua tuollaiseen. Ihan hullua.

 • M
  Posted at 09:06h, 19 heinäkuun Vastaa

  Kylläpä vuoden 2013 bikini kilpailija näyttää freesiltä. :) Muutokselle sokeutuu! Itse viime viikolla luin esittelyä eräästä bikini kilpailijasta juttusarjan osana ja katsoin että huh tuo ei tule noin lihaksettomana pärjäämään. Olin tottunut nykyiseen bikinikilpailukuntoon. Ja nyt näitä kahta postauksen kuvaa vertaillessa järkytyin, miten on voinut tottua johonkin noin luonnottomaan ja pitää sitä oikeana kuntona.

  Lapsikisoista en edes aloita.

  • linda
   Posted at 13:55h, 19 heinäkuun Vastaa

   Joo, muutokseen tottuu ja silmä sokeutuu! aikamoinen lihasmassa saa jo olla, että pärjää:)

 • ilari
  Posted at 18:38h, 11 lokakuun Vastaa

  joo ja lapsimissikisat se ksialu kulttuuri ja liaillisusu on toki hyvä et lapsille voi alittaa enmän liikuntaa kehittäköhän se tulevaisuudeessa kimmoisuutta jo ja kehot kehittyy sitten enemmän kestävimmiksi jo luonnostaan?

 • ilari
  Posted at 18:50h, 11 lokakuun Vastaa

  ainiin mulla on leivä lukihäirö ja nään kaikki tekstit jotenkin aina oikein en aina niin en huomaa et kirjotus lähtee virheilemään . mut se on myöskun innostuu jostain asioista :).

  Mut siis haetaanko tossa alakuvassa jossa on enempi treenattu sitä pyöreämpää linjakuutta kun tuntuu et se tost sivukulmasta näyttää vähän puolikaalta? ja pieni pyöreys sitten lois viellä sitä linjakkutta?

Post A Comment