Elämäntapa vai stressi?

Mä oon aina rakastanut juosta sateessa. Tänään oli taas niitä täydellisiä juoksupäiviä, kun satoi kaatamalla, mutta ilma oli lämmin. Sade tuo niin makeen moodin tekemiseen ja varsinkin, jos juoksee jossain metsäisessä maisemassa. Sateen mukana tulee myös todella raikas ilma, jossa on hyvä juosta jaksamisenkin kannalta.

13516478_10153711617350794_5241552913550161945_n

Mietiskelin juostessani viimevuoden kesää, kun uupumuksen vuoksi lähes jokainen lenkki alkoi aina kunnon pinnistelyllä ja koko lenkki oli puhdasta suorittamista, samoin kuin salitreenitkin. Mun oli pakko tehdä lenkki ja jokaisen lenkin päätteeksi tuskastelin sitä, että miten jaksan seuraavan päivän lenkin.

Tähän väliin uusille lukijoille tai muistin virkistykseksi voitte lukea täältä, miksi jalka painoi viime kisakaudella niin paljon.

Juokseminen, salitreenaaminen ja urheilu ylipäätään on ollut aina mulle yksi päivän kohokohtia ja mä rakastan treenaamista. Kuitenkin viime vuonna siitä alkoi tulemaan yhtäkkiä asia joka loi mulle stressiä, joka tuntui lähes vastenmieliseltä asialta ja joka oli mulle asia, joka vaan oli pakko tehdä ja suorittaa pois alta. Urheilun ja liikkumisen ei missään nimessä kuuluisi tuntua siltä. Tosin taas päästään siihen faktaan, ettei kilpaurheilu aina ole pelkkää hattaraa. On kuitenkin eriasia, jos joskus käy läpi paskoja päiviä ja sinne treeneihin on pakko raahautua, kuin että se tuntuu puoli vuotta pelkältä kauhulta ja ottaa enemmän kuin antaa.

13590451_10153711617335794_6668841153068262206_n

Oli jotenkin aika siisti ja vapauttava tunne havahtua siihen, että mäpäs olen täällä lenkillä koska mä haluan, en koska mun on pakko. Ja mä ihan oikeesti nautin tästä ja aijon huomenna tulla uudestaan. Mä en tee tätä kenenkään muun vuoksi, kuin itseni. Ja mä saan tästä enemmän kuin tää ottaa. Itseasiassa se ei ota multa mitään.

Tällaiset asiat ja ajatukset luo ainakin mulle sitä toivoa siitä, että alan pikku hiljaa olemaan taas kunnossa ja voin jopa alkaa harkitsemaan uudelleen kisaamista. Tosin niinkuin olen ennenkin kirjoittanut, en tiedä koska mulla on seuraavaksi sellainen elämäntilanne, että olisi realistisesti aikaa kisaamiseen. Mulla on kaksi yritystä sekä kolmas tekeillä, mun suunnitelmat näyttää niin pitkälle kuin pystyn katsomaan ihan äärettömän uuvuttavilta, stressaavilta ja kiireisiltä. Liikunta ja treenaaminen on mulle tällä hetkellä asia josta mä saan energiaa jaksamiseen, enkä halua tehdä siitä taas yhtä stressaamisen aihetta. Olen välillä unelmoinut siitä, että kisaisin ensivuonna, mutta mahdollisuudet työrintamalla menevät kyllä tällä hetkellä kisaamisen edelle.

Haluan kuitenkin pysyä kunnossa, sillä se on mulle tärkeä asia. Tuntuu siltä että tässä on menty vähän liiankin rennosti kesän alku ja mua on alkanut ihan suoraan sanoen ällöttämään tämä rentoilu treenien suhteen, joten haluankin nyt jotain uutta haastetta arkeen. Vaikka elänkin todella terveellisesti ja mä ihan viihdynkin mun kehossa tällä hetkellä, niin haluan ottaa muutaman kuukauden tehoremontin ja vetäistä kesän aikana välidieetin. Mun mielestä kesä on parasta aikaa dieetata, treenata ja haastaa itseään treenin suhteen, sillä missä vain voi treenata, valo ja aurinko antaa energiaa ja ulkona on kiva puuhata. Varsinkin, jos yöelämä ja terassi siiderit ei oo se oma juttu. Luulen myös, että tottumuksesta kaipaan kesäisin jonkinlaista kisakautta muistuttavaa meininkiä. Nyt siis rokki soimaan ja koska kalenteri näyttää siltä, että olen ainakin seuraavat 2kk samassa maassa, niin mikäs sen parempaa kuin käyttää tasainen arki hyväksi ja ottaa pieni remontti omaan kroppaan! Aijon kertoa teille fiiliksiä ja meininkiä dieetistä tässä muutaman kuukauden aikana! :)

Jos jokin muukin haluaa haastaa itseään, niin multa saa tilattua henkilökohtaisesti räätälöityjä treeni-ja ruokavalio ohjelmia linda.manuella@fitnet.fi osoitteesta, sekä fitnet.fi sivulta löytyy tehokkaita 6-viikon valmennuksia super edullisesti! Sieltä löytyy pelkkiä ruokavalioitakin, jos treenit on jo kunnossa ja ihan uutena juttuna voi myös ostaa pelkän jäsenyyden sivustolle, jolloin saa käyttöönsä satojen liikkeiden super laadukkaan liikepankin, josta voi varmistaa miten liikkeet tehdään oikein ja mahdollisimman tehokkaasti!

 

 


6 Comments
 • Pauliina
  Posted at 11:49h, 04 heinäkuun Vastaa

  Hei linda!
  Mun oli nyt ihan pakko kommentoida. Oon seurannu sun blogia vuodesta 2012 asti suurinpiirtein. Mä vahingossa eksyin sun niitten aikasiin blogikirjotukseen ja voi jestas 😂 en meinaa mitään millään pahalla, itekki oon ollu se parikymppinen pimu jolka ajattelee tietävänsä niin paljo maailmasta ja kuitenkaa ei tiiä mitään. Ja se kuuluu vaan siihen ikään. Mutta ne ajat ku kirjotit että et syö iltasin ja sun ruoka koostuu omenoista ja salaateista ja olit tissit tyrkyllä joka kuvassa. Been there done that 😂😂 Ja jälleen voi todeta että kuinka hienoa on kun iän myätä kasvaa myös aivot ja ajatus siellä sisällä 😊 susta on kasvanu kaunis, hieno, asiallien, epäitsekäs nainen joka ymmärtää oman arvonsa ja sen että seksikkyys tulee oikeesti sisältäpäin ja kaunis ihminen on kaunis myös vaatteet päällä. Ja mä myös pidän hienona tätä sun uutta asennetta treeniin ja ruokaan ja siihen että aina ei kaikkien tarvi kisata 👍 Sulla on järki ja sydän paikallaan, jatka samaan malliin 😊😊😊 Mutta haluisin että käyt lukesemassa niitä vanhoja tekstejä niin sä huomaat kuinka sä oot kasvanu henkisesti ja fyysisesti todella paljon noista ajoista. Oot huikee tyyppi ja tuut saavuttaan vielä paljon elämässä mitä ikinä teetki 😊

  • linda
   Posted at 14:22h, 04 heinäkuun Vastaa

   Hahah i know !! Mä tiedän itsekin ja parasta on se kun jengi sanoo että olin ennen paljon kivempi ihminen ja luulen nykyään itsestäni liikoja/kusi noussut päähän tms … Menkää lukee niitä vanhoja tekstejä niin ehkä mieli muuttuu 😂😂😂 mutta kiitos <3

 • Sofia
  Posted at 15:11h, 04 heinäkuun Vastaa

  Heippa Linda! Olisikohan fit for bikini ohjelma sopiva minulle? Haluaisin litteän vatsan ja kiinteän vartalon, onnistuisikohan se tällä ohjelmalla? Tässä vielä kuva :D https://pakkotoisto.com/threads/vinkkejä-apuja-tarvitaan.129946/#post-5114602

  • linda
   Posted at 15:17h, 04 heinäkuun Vastaa

   Mä luulen että siitä olisi hyötyä sun ruokavalion puhtauden, rytmin ja treenien selkeyden kannalta. sulla on hyvä pohja jota on helppo muokata :)

 • Noora
  Posted at 20:30h, 04 heinäkuun Vastaa

  Hienoa tekstiä taas Linda! Mua kiinnostaisi tietää minkälaiset yritykset sulla on? :)

 • ilari
  Posted at 10:54h, 12 lokakuun Vastaa

  ah streestko enmmän sitä kun sulal on vapaa aikaa mitä tekisit. kun itte huomas et ajattelin juurin noin terassit tai baari elämä tai muu sellanen sekoilu ja mut onhan niit muitakin juttui joita voi tehä sellasii ”normaali” asioita huomas et ne jänittää tänään eniten kun niitä ei ollut thenyt just mennä vaikka tonne pomppu maailmaan kun en oo koskaan sellasta tehnyt vaikak se jännittääkin mut ei knaata kelailla vaan setä teraasi elämää vaan luoda muitakin vaihtoehtoi?
  muuten nytkun nähnyt muutman fitnes kuvan siis sen kisa ja sen kuvan missä olit mettässä lippis päällä ilman meikkii niin se mettässä kuva näytti kyl paremalle tai se lehti kuva jossa sun peppus ei ollut huomiosssa. noissa fitnes kuvissa vaan se näyttää vähän et jotain on vajaa

Post A Comment