Muuttuuko maailma taas?

*sisältää mainoslinkin.

Fitness on pauhannut nyt kovaa noin 3-4 vuotta, joista muutaman vuoden kovempaa mediassa. Yhdessä vaiheessa sitä oli niin paljon kaikkialla, että ihmiset voivat pahoin kuullessaan sanan fitness ja kannattajat sekä vastustajat jakautuivat todella radikaalisti kahtiin. Mua itseäni ei henkilökohtaisesti ole buumi häirinnyt. Musta on mahtavaa että ihmiset kiinnostuvat terveellisistä elämäntavoista sekä liikkumisesta, mutta tietenkin tällaisissa tapauksissa mennään helposti ääripäästä toiseen; sohvalta salille, sen sijaan että keskityttäisiin opettelemaan itselle paras muoto liikunnan ja ruokavalion suhteen. Liikunta ja hyvinvointi on ollut mun omassa elämässäni nyt 7 vuotta todella läsnä ja se näkyy arjessani joka päivä; niin pienissäkin valinnoissa, kuin niissä isoissakin. Itsestäni huolehtiminen on mulle niin tärkeä ja itsestäänselvä asia, ettei mun tarvitse enää edes ajatella, vaan valinnat ja teot tulevat tavasta elää.

13533128_10153700770300794_7709415492166496756_n

Voin olla väärässä, mutta olenko ainoa, joka aistii yhteiskunnassa ns. terveemmän, naiselle luontaisempaan kehonkoostumukseen päin myöntymistä sen rasvattoman fitness kropan sijaan? Enää ei bikinifitness olekaan se uusi juttu, vaan nyt mimmit twerkkaavat pyllyt hyllyen ja muodokkaat, vahvat naiset jyräävät mediassa. Selluliitti on ihan ok ja rasva pepussa seksikästä.

Vaikka fitness on mun juttu, niin mua ei missään nimessä kiinnosta olla kisakokoa ympäri vuoden, vaan rakastan myös syödä joskus mitä nyt ikinä haluankaan, tietenkin niin, että muuten arjesta 80% elän terveellisesti. Mulla on ollut tämä elämäntyyli niin monta vuotta jo päällä, että ajattelemattakin valitsen aina terveellisemmän vaihtoehdon, käytän hyväksi hyötyliikuntamahdollisuudet, juon paljon vettä sekä treenaan koska rakastan treenaamista.

Mun mielestä olisikin mahtavaa jos fitness hype hellittäisi, sillä on aivan typerää olettaa, että kaikki kävisivät vain salilla ja olisivat rasvattomia, kuivan kesän oravia. Mun oma laji oli ennen buumia ja tulee aina olemaan fitness tyyppinen treenaus,mutta olisi aivan absurdia jos me kaikki olisimme samanlaisia.

13438847_10153700770365794_6080470411068621915_n

Fitness lajina ja elämäntapana ei muutenkaan missään nimessä tarkoita pelkästään alle 10% rasvaprosenttia, vaan tapaa elää. Fitness kilpaurheiluna ja lavakunto ovat asia erikseen. Tiedän monia ihmisiä jotka eivät kisaa, mutta elävät ns. fitness elämäntyyliä. Nämä henkilöt, varsinkin naiset, ovat usein vieläpä paljon paremmassa kunnossa ja taspainoisempia terveytensä kanssa, sillä he eivät sörki hormoonitoimintaansa jatkuvasti tai vie kehoaan äärirajoille, joka vaatii aina vähintään puolen vuoden palautumisen, jos sekään riittää. Sen aikana on lähes turhaa haaveilla suuresta kehityksestä, kun kroppa tarvitsee kaiken energian palautumiseen.

13521947_10153700770310794_3734071719588291844_n

Toivottavasti jossain vaiheessa kaikenlaiset buumit loppuisivat kokonaan ja ihmiset voisivat rauhassa olla mitä ikinä haluavatkaan, harrastaa mitä haluavat, syödä sitä mikä itselle sopii parhaiten ja oppia etsimään se oma juttu sekä tasapaino kaikessa. Sitä ei valitettavasti koskaan tule tapahtumaan, sillä aina tulee uusia villityksiä, mutta musta tuntuu, että tällä hetkellä ollaan menossa parempaan suuntaan ja ihmiset vihdoinkin alkavat ymmärtämään, oppimaan sekä arvostamaan enemmän henkistä hyvinvointia sekä tasapainoisuutta elämässä. En tiedä johtuuko se tiedon lisääntymisestä, sillä nykyään on niin paljon tiedonlähteitä sekä esimerkkejä joihin samaistua. Sosiaalinen media on saanut mm. julkisuuden henkilöt avaamaan elämäänsä lähempää, ihmiset kertovat jatkuvasti yhä avoimemmin itsestään ja toivotaan, että kohta jokaiselle on itsestäänselvää se, ettei vatsalihakset tuo sitä onnea yhtään enempää kuin se hampurilainenkaan; terve ja hyvinvoiva mieli sekä keho tuo.

Ihanaa viikkoa kaikille <3

 

 


9 Comments
 • Maria
  Posted at 22:27h, 28 kesäkuun Vastaa

  Oot tosi hyvässä kunnossa, vaikka ootkin ollut suhteellisen pitkään ”offilla” 🙂 Ihailtava kroppa! Ihan mielenkiinnosta kysyisin, paljonko painat? 🙂

  • linda
   Posted at 22:38h, 28 kesäkuun Vastaa

   Moikka 🙂 kiitos. oon oikeastaan enemmänkin ollut liikuntakiellossa ja hermostollisen ylikunnon vuoksi joutunut ihan opettelemaan nukkumisesta lähtien kaiken uudelleen, ennenkuin pystyn kunnolla treenaamaan. Kiittämistä kai siinä että on liikkunut niin pitkään säännöllisesti, että se lihas mitä on rakentanut on suhteellisen vahvaa. Mun paino on noin 63, kisapainosta 8kg plussaa siis 😀

 • mimmi
  Posted at 22:54h, 28 kesäkuun Vastaa

  Kiitos Linda!! Mahtava teksti, en rupea nyt sen enempää avaamaan – mut pakko sanoa et nyt osu ja uppos!

  Tuli niin hyvä mieli. Kivaa kesää sulle 🙂 <3

  • linda
   Posted at 22:55h, 28 kesäkuun Vastaa

   Kiitos kommentista ja samoin <3

 • Amalia
  Posted at 06:51h, 29 kesäkuun Vastaa

  Kommentoin blogeihin ehkä maksimissaan 5 kertaa vuodessa, mutta pakko sanoa että olet ihan mielettömän fiksu ikäiseksesi ja vielä urheilulajisi edustajaksi. Olen ollut pahoillani pitkään siitä että näitä ”buumeja” somen aikakautena niin helposti syntyy, ja varsinkin nuoret naiset ovat liian kovassa paineessa puristua johonkin tiettyyn muottiin. Ei ole helppoa taistella näin lähempänä kolmeakymppiäkään sitä ajatusta vastaan että en ole siro enkä pieni enkä rusketu helposti, kun nämä asiat tuntuvat irtoripsien yms. ohella olevan ”all that matters.”

  • linda
   Posted at 10:56h, 29 kesäkuun Vastaa

   Kiitos kun viitsit kommentoida 🙂 mä oon samaa mieltä ja toivon että jengi löytää tasapainon ja itsensä !

 • Liisa
  Posted at 21:14h, 29 kesäkuun Vastaa

  Moikka Linda!

  Mikä fitnetin ohjelmista sopisi parhaiten minulle, kun alotan liikunnan pitkästä aikaa aika nollista? Tavoitteena ei ole niinkään lihasten kasvatus, vaan enemmänkin kilojen karistelu, kiinteytyminen ja liikunnan ilon löytäminen! 🙂

  • linda
   Posted at 21:23h, 29 kesäkuun Vastaa

   Esimerkiksi janni Hussin suunnittelema fit with bodyweight on loistava: voit treenata kotona tai ulkona ja kaikista treeneistä on myös sali versiot joten salillakin voi käydä !
   Ruokavalio tukee dieettiä 🙂 luulen et tää olis paras ja mukavin paluu treeniin !

 • ilari
  Posted at 11:00h, 12 lokakuun Vastaa

  oliko toi minni mouse paidan arvootus et sä oot minni jolal on ajateleva sydän ja siks oot tunteiden rainbow vai sillain et sä oot minni ja sitkun on ajatelva sydän on tunteiden rainbow. mä oon kyl samaa mieltä itelle näytti silmään et oli terveelisemmän näköinen siinä mettä kuvassa treenatessa. eli jos se vie paljon paultumsita iin kyl se normaali balnassi pn tervein hyvällä ruokavaliolla tost ruokavaliosta on kyl oppimista paljon 🙂

Post A Comment