AKTIIVISUUS TEKEE ONNELLISEKSI.

Mulla on tänään ollut iltapäivän jälkeen ensimmäistä kertaa pitkästä aikaa hieman omaa aikaa. Töitä olen tässä ohessa tehnyt, mutta olen viidettä päivää kuumeessa, joten päätin että otan ihan rennosti vaan ja yritän rauhoittua täksi illaksi.

Olen ollut todella onnellinen, kun olen päässyt taas kunnolla tekemisen makuun. Päivät vilisee kivojen hommien lomassa eikä tarvitse ainakaan tekemistä keksiä. Viikonloppuisin ei edes viitsi lähteä rilluttelemaan mihinkään, sillä ei tee mieli tuhlata päiviä väsymykseen saatika darraan. Mä mielelläni tapaan mun ystäviä viinilasillisen merkeissä, mutta baarit on jääneet tänä vuonna hyvin harvoihin kertoihin ja hyvä niin.

IMG_0423

Espanjassa asuessani mulla oli aivan liikaa aikaa yksikseni. Vaikka ympäristö oli kaunis ja päivät olisivat menneet varmasti leppoisasti rannalla tai ulkoillessa, niin kyllä liiallinen tekemättömyys tappaa pikkuhiljaa luovan ihmisen. Liika aika on varmasti yksi syy kaikenlaisten ongelmien syntyyn, ainakin mun kohdalla. Kun on yksinkertaisesti liikaa aikaa, alkaa helposti spekuloimaan ja ylianalysoimaan kaikkea sekä stressaamaan asioita, joita ei välttämättä ole edes olemassa. Voin toki olla niitä harvoja joka ajattelee näin, mutta olen muutaman muunkin ihmisen kanssa keskustellut siitä, miten tekemättömyys tekee hulluksi.

Jos en pääse kunnolla toteuttamaan itseäni tai olemaan jatkuvasti kiinni jossain projektissa, tunnen itseni todella vässykäksi. Ei välttämättä ole hyvä asia määritellä itseään työn ja aikaansaamisen kautta, mutta sellainen mä olen ollut jo pitkään. Siksi varmasti fitness on mulle yrittäjyyden ohella hyvä laji, sillä siinä et ole koskaan valmis, vaan sulla on aina jotain, mitä kehittää sillä oma keho on ikuinen projekti. Yrittäjyys ja fitness, varsinkin lajissa kisaaminen on kunnon burnoutin täydellinen kombo, mutta toisaalta, mulla on aina käynyt päässä todella lujaa ja tarvitsenkin sen vuoksi intensiivisen elämän, johon purkaa ajatuksia ja jossa pääsen kehittämään kaikenlaista. En varmasti ole se kaikista helpoin ihminen jonka kanssa elää, koska en osaa olla paikallani ja rennosti ottaminen pahimmillaan jopa ahdistaa mua. Toisinsanoen olen todella herkkä ihminen vilkkaalla mielikuvituksella ja tarvitsen vauhdikkaan elämän, jotta en uppoudu liian syvälle ajatuksiini.

IMG_0446

Toki on hyvä myös välillä pysähtyä kuuntelemaan omaa mieltä, ajatuksia sekä rauhoittua, mutta luulen että mullakin suurimmat kaudet ja hetket, kun olen voinut huonosti, ovat usein johtuneet mm. liiallisesta tekemättömyydestä ja elämän rytmittömyydestä. Siksi suosittelen kaikille kokeilemaan uusia lajeja, inspiroitumaan uusista asioista, kirjoista, elokuvista, matkustamisesta, kulttuureista, aloista, mistä tahansa mikä innostaa omaa sisintä sekä myös toteuttamaan itseään ja unelmiaan!

Muistan miten olin nuorempana jyrkästi kaikenlaisia rutiineja vastaan. Olin sitä mieltä, että rutiinit olivat tylsiä sekä luovuuden ja spontaanisuuden tappajia. Vanhempana olen tajunnut, että tietynlainen rutiini, kuten unirytmi, treenirytmi, työ tai jo pelkästään jokin toistuva harrastuskin tuovat tietynlaista onnea ja turvaa elämään. Ihmistä ei ole tehty maleksimaan ja makaavaan sohvalle, vaan vaeltamaan päivässä pitkiä matkoja sekä huolehtimaan täyspäiväisesti siitä, että ylipäätään pysytään hengissä. Nykyään osalla ihmisistä on jopa liian hyvin asiat sekä liikaa aikaa valittaa, spekuloida sekä etsiä turhia asioita joita kritisoida. Se puolestaan luo negatiivista energiaa ja huonoa karmaa ihmisen itsensä ympärille sekä pidemmänpäälle  johtaa helposti jopa masennukseen ja syrjäytymiseen.

Tunnistan ihmisestä heti, kun kyse on turhautumisesta ja yksinkertaisesti siitä, että on aivan liikaa aikaa pyöriä netissä ja valittaa maailman turhimmista asioista, kuten muiden ulkonäöstä, jonkun mielipiteestä tai ylipäätään puuttua liikaa muiden elämään. Samoin tunnistan myös itsestäni, jos olen turhautunut enkä saa tehdä tarpeeksi.

Tekemättömyys ja lorviminen on tehty nykyään todella helpoksi ja sitä saattaa huomaamattaankin selata jo kymmenettä kertaa samaa facebook feediä läpi tai päivittää muutaman minuutin välein instagramin etusivua. Sillon kun huomaa keskittyvänsä epäolennaisiin asioihin tai ärsyyntyvänsä asioista, joilla ei ole mitään merkitystä oikeasti sun elämässä, niin kannattaa pysähtyä miettimään, jospas keksisi jotain oikeasti hyödyllistä tekemistä, joka koskettaa sua ja tekee sulle kivan fiiliksen! :)

Positiivisia ajatuksia, tekoja ja mieltä kaikkien lukijoideni viikkoon <3

 

 

 

 

 


22 Comments
 • Siiri
  Posted at 00:28h, 15 kesäkuun Vastaa

  Pakko oli kommentoida kun luin tän, oon ihan samoilla linjoilla sun postauksen kanssa! Tunnistan itestäni varsinkin ton puolen kun on liikaa aikaa, niin koko ajatusmaailma muuttuu helposti turhautuneiseks ja se vaikuttaa ainakin mun mielenterveyteen tosi radikaalisti :D

  • linda
   Posted at 02:09h, 15 kesäkuun Vastaa

   Moikka, kiitos kommentista, ihanaa että meitä on muitakin diippeilijöitä! Pysytään siis aktiivisina :D

 • - true -
  Posted at 03:08h, 15 kesäkuun Vastaa

  Paremmin tätä ei enää voisi sanoa. – True-

  • linda
   Posted at 15:27h, 15 kesäkuun Vastaa

   Kiitos <3

 • Riina
  Posted at 08:11h, 15 kesäkuun Vastaa

  Hahah apua, vähän liiankin tutulta kuulostaa, etenkin toi kun puhuit tosta suorittamisesta ja projekteissa kiinni olemisesta. :D Pienestä pitäen on itekkin täytynyt ravata eri harrastuksissa, kun yksinkertaisesti sitä energiaa vaan on niin paljon, että kyllä vaan ärsyttää jos päivän aikana ei saa aikaan mitään. Muutenkin kun on tällainen herkkä tunneihminen, niin on pakko päästä aina välillä tuulettamaan ajatuksia. :’)

  • linda
   Posted at 15:27h, 15 kesäkuun Vastaa

   Joo, hetken paikallaan niin tulee heti niin saamaton fiilis !! :D Hah!

 • Linda
  Posted at 08:39h, 15 kesäkuun Vastaa

  Tästä tuli kyllä niin ihana fiilis, oikea kunnon energiapakkaus päivää varten! Oot niin ihanan positiivinen :)

  • linda
   Posted at 15:27h, 15 kesäkuun Vastaa

   Kiitos tuhannesti <3

 • Hanna
  Posted at 08:42h, 15 kesäkuun Vastaa

  Ei ole olemassa mitään lajia, jossa voisi olla ”valmis” :-)

  • linda
   Posted at 15:27h, 15 kesäkuun Vastaa

   Ei varmasti :)

 • Jenna
  Posted at 09:35h, 15 kesäkuun Vastaa

  Sun blogi on kyllä ajan myötä muuttunut jotenkin paljon positiivisemmaksi ja piristävämmäksi! Kiitos siitä, ihana teksti :)

  • linda
   Posted at 15:26h, 15 kesäkuun Vastaa

   Voi kiitos paljon ihana <3

 • Ella
  Posted at 16:25h, 15 kesäkuun Vastaa

  Aivan älyttömän hyvä teksti! Oon jo jonkun aikaa sun blogia seuraillu, mutten ennen ole kommentoinut, ja pakko sanoa että koko ajan enemmän ja enemmän tykkään lukea sun postauksia ja vaikutat todella fiksulta ihmiseltä, jolla on jalat maan pinnalla! Jatka samaan malliin :)

  • linda
   Posted at 01:32h, 16 kesäkuun Vastaa

   Kiitos tuhannesti ihanasta kommentista <3

 • C
  Posted at 16:28h, 15 kesäkuun Vastaa

  Tämmöset pohdiskelevat postaukset on ihan parasta luettavaa! Lisää näitä! Ja ps. Upea uusi banneri! :)

  • linda
   Posted at 01:32h, 16 kesäkuun Vastaa

   Kiitos , pohdinta on se mun juttu :D kiitos ihana <3

 • Tipi
  Posted at 22:09h, 16 kesäkuun Vastaa

  Siis niin totta kyllä! Oon itekkin ollut aina aktiivinen ihminen ja rakastanut tapahtumia ja meininkiä. Oli aikamoinenshokki kun lapsi tuli ja piirit pieneni.. Ei sillä että olisin tippaakaan onneton perhe-elämästä, mutta tunnistan siis todellakin ton kuinka paljon sitä onkaan aikaa pyöritellä pääkopassa vaikka ja mitä.

 • jemppa
  Posted at 21:17h, 21 kesäkuun Vastaa

  Ai vitsit, tää kyllä kolahti ja kovaa :D oon jo pitkään miettinyt, että minkä takia mulla on usein täysin vapaiden löhöpäivien aikana tai jälkeen apea ja ahistunut olo. Fiilis on saamaton ja ehkä vähän surullinen. Sitten taas niinä vapaapäivinä kun oon puuhastellut enemmän niin ei ole tällasia fiiliksiä ollenkaan. Täytyypä kokeilla ens kerralla kun ahdistaa niin tehdä edes jotain pientä, vaikka edes järjestellä kotia tai käydä kävelyllä :) tekemättömänä alkaa kyllä helposti ajattelemaan syvällisiä, joskus negatiivisessakin mielessä. Ehkä oonkin aktiivisempi ihminen kuin luulin ja tarviin enemmän aktiviteetteja :D kiitos ihanasta blogitekstistä, oot kyllä ehottomasti yks mun lempparibloggaajista! :)

  • linda
   Posted at 00:55h, 23 kesäkuun Vastaa

   Jep se tulee huomaamattakin se vääränlainen moodi päälle, jos ei tee vaikka muutamaan päivään mitään aktiivista :D

 • E-S
  Posted at 14:06h, 02 heinäkuun Vastaa

  Todella hyvä postaus ja täyttä asiaa! Tietyt rutiinit on vaan hyvästä, että saa rytmiä ja tasapainoa elämään! Itse olen noin puoli vuotta sitten aloittanut uudessa työssä ja rytmi meni aivan sekasin… Olen käynyt tätä ennen aktiivisesti salilla aina 4-5 krt/vko ja nyt on ollut miltein 3kk taukoa aktiivisesta salikäymisestä. Huomaan olevani todella väsynyt ja turhautunut koko ajan. Työ tuntuu olevan ainoa mitä elämässä on ja töiden jälkeen vaan voisi nukahtaa sillä se vie kaiken voiman ja energian. Haluaisinki kysyä onko sulla mitään vinkkejä miten saisin tän työn ja uuden rytmin yhdistettyä saliin ? Sali on mulle todella rakas harrastus ja oonkin huomannut olevani kiukkunen, väsynyt ja laiska viime aikoina kun en ole salille päässyt :(

 • ilari
  Posted at 13:41h, 12 lokakuun Vastaa

  tosta samaa mieltä vaikka elännykkin suht rutiinottomasti elämää se ei aina kehitä sitä ptikäjänteisyyttä mut toisaalta jos kaipaa jatkuvasti selalsta uuden oppimista ja uusien asioiden kokeilua niin sitten rutiiniomainen lämä taas unohduttaa sen ja sitä ehkä eniten pelkää mut sit tietty kun tässä nyt meittii niin jos on tietyt perusteet kunnossa just esim uni rytmi tykkään itekkin nukkua :D mut huomannu jos aamulal aikasin herää on kaikkein pirteimillään itte ja myöhempään kun herää niin on aina jotenkin sellanen kesken olo hengessä..

  mutta sitten toi kelailu diipisti niin toki silloink un on ajttelu aikaa niin tulee käytyy niitä kaikkia tunteita ja myös niitä huonoi juttui ja jep kaikkein suurin ongelma on jos jumahtaa niihin huonoihin juttuihin ne saatta hetkessä muutta jsut kauhuksi ja tiiäks mikä sen tekee se o nse jos pääkoppa jää jankuttamaan niin silloin on hyvä et voi heti tehdä ja toteuttaa täällä maailmassa vaan ei tuoeta tarpeeksi jo koulusita lähtien sitä luovan hulluuden merkitystä kun kaiksissa lapsisa on sitä on ne kaiken maailman paperi byrokratiat jotka saa tän ihan uuvatiksi et vittu kun tuonkin voisi teh taas helpommin. pyrkii siitä paperi saneulsta pois niin on silläkin puollela helpompaa tietytysti toisia ihmsiä kunnioittane et ei voi tehä pahaa kelele nja nitä opettaa on paljon rennomapaa kun mielen ei tarvii kilpailal vaan yhdessä kehittää näit juttui olipa kyse mist tahansa :).

  noh itte tykkään jsut näist keksuteluista sillain et on suu auki kun niissä on paljon puhutavaa ja ne on sitä sun sisintäs ja sitä kun pääsee purkamaan pysyy pääkoppa terveenä ja sydän lämpimänä vaikka käykin niissä negaatioissa jotka on myös tiettyi pelkoi ja niit pelkoihan aina on hyvä otta esille vaikka jsut sillä hetekllä se ei olekkaan se vau tunne vaan latistaa mut hei sitten on sekin selvitetty ja ei jää tunne sotkui taustalle? noh karuselli tunteissa on kyl sekin totuus et pitää saada tehä ja kanavoida sitä ideoimsita kehittämiseen ja muuhun hommaan tai ees tuoda niit esille ja kattoo mitä taphtuu muuten jää jankkaamaan se on totta :D
  jankkaava mieli on siis kaikkein vittumaisin tunne mitä voi olla

 • ilari
  Posted at 13:47h, 12 lokakuun Vastaa

  ainiin siuvhuomio via kluenkin sua nyt väärinpäin tulevasta menneisyyteen nih se sotkee tavallaan jännällä tavalal meiltä kun mikä oli sun vanha minä :D mut siis tässä kun nyt mitä sun sivui luakssut niin monissa teemana toi ryyppäys ja se darra päivä aattelin vaan kun siitä aika monesti puhut niin pitäisköhän käyä kerralla ja otat kunnolla ni ehkä et meiti sitä koko ajan ja loppuu senkin asian jankkaus?

Post A Comment