Mitä on mielen maadoitus?

Tänään lähdin landelle ihailemaan Suomen kaunista luontoa ja rentoutumaan. Mua on hieman ahdistanut viimepäivinä Suomessa esiintyvä loputon negatiivisuus. Se oli syy miksi poistin lentohelvetti postaukseni, sillä en halunnut pitää niin negatiivista postausta blogissani. Sitä on tarpeeksi ympärillä muutenkin, eikä asia ole välttämätön blogissani, vaan sen voi käsitellä muullakin tavalla.

Mua vilpittömästi harmittaa, kun esimerkiksi facebookia selatessa liian suuri osa päivityksistä on jonkun dissaamista tai muuten vain jotain negatiivista. Joissakin maissahan julkisesti haukkuminen ja arvostelu on lailla kielletty, ketään ei saa loukata ja sen seurauksena voi olla jopa maasta karkoittaminen. Suomessa on vahva sananvapaus ja se todellakin käytetään, valitettavasti usein negatiivisesti, mikä taas näkyy ihmisten hyvinvoinnissa ja ajatusmaailmassa. Niinkuin olen ennenkin sanonut; jos vain ymmärtäisimme ajatustemme voimakkuuden, emme ikinä haluaisi ajatella mitään negatiivisesti.

whether you think you can or you cant youre right

Yritänkin itse jättäytyä kaiken tuollaisen ulkopuolelle ja keskittyä kaikkeen positiiviseen, oli tilanne mikä tahansa. Tällä hetkellä luonto on niin kaunis ja freshi, että oli pakko lähteä ihailemaan kaunista luontoa.

13413649_10153654352000794_8149389570436633567_n

Pellot ja metsät ovat tähän aikaan vuodesta aivan mielettömiä ja super vihreitä. Jotkut pellot näyttivät taittavan jopa neon vihreän puolelle. Kyllä Suomi on vain niin kaunis ja erikoinen maa.

13339665_10153654351980794_2108177185329478461_n

Uskon maadoitukseen, jolla tarkoitetaan oman energian tasaamista. Jos ihminen ei saa mitään aikaiseksi, omat ajatukset ovat synkkiä tai epäselviä, tuntuu ettei mikään onnistu ja kaikki on todella hankalaa, on silloin hyvä kokeilla pientä maadoitus hetkeä.

Maadoittumista auttaa esimerkiksi aivan arkiset askareet ja asiat; kuten siivous, ruoanlaitto ja erilaiset pihatyöt. Myös lasten ja kotieläinten kanssa ajanviettäminen on hyvin maadoittavaa. Käveleminen ja luonnossa oleilu on mun lemppareita ja yksi tehokkaimpia tapoja maadoittaa itseään.

Maadoittuminen tuo tasapainoa elämään ja auttaa elämään nyt-hetkessä. Se muodostaa myös suojan omien ajatusten ja energioiden suojaksi, jolloin toisten energiat eivät niin paljon vaikuta omiin, kun itse on tasapainossa ja rauhassa. Negatiivisuus on kuin sairaus, joka leviää ihmiseltä toiselle, ellei osaa olla tarkka ja kieltäytyä negatiivisista ajatuksista sekä suojata itseään niiltä.

Helposti sitä itsekin huomaa olevansa negatiivisten ajatusten vallassa ja sen oivaltamiseen voi asian tiedostavallekkin mennä päiviä. Itse usein herään ja huomaan asian viimeistään sillon, kun havahdun tietynlaiseen ahdistumisen ja levottomuuden tuntemuksiin. Syyn tälle löydän usein suoraan omista ajatuksistani sekä ympäristöstä.

13413664_10153654352045794_873939608671523485_n-1

Välillä on hyvä ottaa pieni irtiotto, lähteä vaeltelemaan luonnon keskelle ja irrottautua kaikesta. Meidän henkinen hyvinvointi on kytköksissä myös fyysiseen hyvinvointiin, joten on todella tärkeää pitää omat energiakentät puhtaina kaikesta ei-toivotusta, jolloin meillä jää paljon enemmän tilaa hyville ajatuksille sekä selkeälle ja positiiviselle mielelle.

Haastan mun lukijat tekemään pienen kevätsiivouksen omille energiakentille sekä mielelle! Mäkin aijon lähteä huomenna vielä kunnolla valetelemaan metsiin ja ihailemaan Suomen luontoa. <3

 


13 Comments
 • Julia
  Posted at 22:35h, 08 kesäkuun Vastaa

  Oot kivan ja luonnollisen oloinen ihminen . Ja kaunis . Mukavaa kesää sinulle ! 🙂

  • linda
   Posted at 11:51h, 09 kesäkuun Vastaa

   Kiitos <3

 • Ullak
  Posted at 15:08h, 09 kesäkuun Vastaa

  Hauska, autolla hiekkatielle ja siinä valkoisilla tennareilla kävelyä? Mää kun meen metsään niin tulee kumpparit jalkaan, offia iholle ja räkäsimmät verkkarit kaapista päälle. Ja menen todella metsään, niin ettei tietä näy eikä kuulu. Toi on varmaan helsinkiläisten versio ”vaeltamisesta” 😂

  • linda
   Posted at 17:17h, 09 kesäkuun Vastaa

   (: lisäsin muutaman kuvan tästä reissusta, jossa ollaan vasta menossa landelle ja pysähdyttiin ottamaan muutama kuva koivumetsästä, joiden perusteella ilmeisesti teit johtopäätöksesi.
   Olen tuosta kumpparit jalkaan ja metsään pukukoodista täysin samaa mieltä.

  • Noniin
   Posted at 18:53h, 09 kesäkuun Vastaa

   Tämä on juuri sellainen typerä , viisasteleva kommentti . Ihan per****tä , mutta pääsitpähän pätemään .

  • Emilia
   Posted at 21:37h, 09 kesäkuun Vastaa

   Hahahaha ei herranenaika! Mistä aiheesta postauksessa juuri puhuttiin? 😂 Eikö Suomi oo enää vapaa maa? Vai onko hiekkapoluille joku oma pukukoodinsa?

 • Moi
  Posted at 21:57h, 09 kesäkuun Vastaa

  Ei mulla ainakaan sosiaalisessa mediassa ystävät/tuttu hauku tai ole negatiivisa jatkuvasti…hyvin vähän. Kai se vaihtelee ihmisillä ja ikäluokittain 😉 itse oon jo 26-ja lapsia kaksi perässä joten…ehkä se oikeesti on kiinni siitä keitä on ympärillä 😉

  • linda
   Posted at 00:20h, 10 kesäkuun Vastaa

   Musta tuntuu että nuoret ovat oivaltaneet positiivisuuden voiman ja ne negikset on juurikin +35-40 V facen perusteella pahimmillaan 😀 en itsekään puhu omasta lähipiirissäni, mutta esimerkiksi myös media lähestyy monia aiheita negatiiviseen sävyyn , kuten vaikka menestynyt elokuva arvostellaan niin, että vaikka se teki huippu katsojaluvut, se ei yltänyt johonkin listalle kaikkien aikojen menestyneimpien elokuvien kanssa tai jokin urheilusuoritus toi mm kultaa , mutta oli kuitenkin huonompi kuin jokin historian suoritus. Hyvä esimerkki oli vaikkapa nyt avattu löyly & uusin Angry birds elokuva. Mitä media tekee; etsii vain epäkohdat ensimmäisenä 😀

 • Tanja
  Posted at 12:11h, 10 kesäkuun Vastaa

  Ihana takki sulla kuvissa, mistä olet ostanut sen?
  Tykkään blogistasi tosi paljon, hyvää kesää Linda 🙂

  • linda
   Posted at 14:24h, 11 kesäkuun Vastaa

   Se on nelly.comista !:) ja kiitos <3

 • oot tosi ihana
  Posted at 18:30h, 13 kesäkuun Vastaa

  Ooooii vähä ihanaa, oot tosi ihana ihminen <33 Vähän niinku silloin kun mainostit maata, jossa raiskattu nainen joutuu vankilaan avioliiton ulkopuolisesta seksistä. Tässä pieni linkki sulle http://www.bbc.com/news/magazine-34616879 maasta jota hehkutit ja puolustelit työläisten oloja.

  • linda
   Posted at 23:36h, 13 kesäkuun Vastaa

   niin eli nämä kaikki maailman vääryydet ovat nyt minun syitäni? mielenkiintoista.
   toivon sulle kaikkea hyvää, mutta tuo äärimmäisen kiero ajattelutapasi ei ole ihan tervettä. toivottavasti voit jättää minut rauhaan, mene vaikka suomi 24 palstalle, tai vauvat sivuille kaltaistesi luo. saat sieltä varmasti enemmän, vaikka jonkinlainen pakkomielle olenkin sinulle. se että ymmärrät minun jotenkin promoavan tällaisten asioiden puolesta ovat sinun ajatuksiasi, eivät minun.
   nämä on järkyttäviä asioita, mutta eivät valitettavasti ole mun käsissä, matkustin mihin maahan tahansa.

 • ilari
  Posted at 14:18h, 12 lokakuun Vastaa

  no siis toi ittekin funaisn ekrran kun olin duunissa et kun siellä paska kiertyi ja siirtyi toisele et jonkunhan se on tehtävä se stoppi ja olal esimerrki ei mitä kiilotusta mut oivaltaminen on tosiaan kivaa ja lämittää mieltä sen kiukku negatiivisuuden tosiaan voi käydä hoitamassa mettässä pois. mut sitten on niitä mielen negattioita jos teet jotain väärin niin jos sitä ei käsittel kun se on pieni puro niin sitten se kasvaa kuitenkin alitajunnassa pikkuhiljalleen ja tulee suurena läjänä pintaan ja sit se vaatiikin jo suurempaa mielenlaatua käsitellä se isoksi kavananut mörkö pois joten kyllä se on hyvä funaillakin ja mennä eteenpäin se ei pääse häiritsemään sitten mieltä mut sitkun tulee taas joku huuto sieltä sisältä taass sse vaan on hyvä pohita kirjoittaa tai puhua ulos niin ei tule keirrettä ku sit pragaa jossain vaiheessa ja on sellanen hukassa olo? mut joo tolalsia mä sit selvittlen pääkoapssani ja josksu menee jankaus vaiheelle. ymmärrän sen et jos tosiaan monilel ihmisille koituu suoraa haittaa liikaa ja ne päätökset esim poltiikassa ei ole ihmisyyttä kunnioitavaia vaan ennmän rahaa jatteleva jsota moent kärsii niin silloin kyllä huudan ihan suoraan heilel et mitä vittua nyt taas typerehditään ja sitt kyl alan raknetaa et miten sitä homma voisi kehtiitääkin eli samalla koitan aina perustella omaa näkökulmaani ..

  mut tiiäks mikä mua vituttaa lentokoneissa ne helkatin pienet jalaktilat kun eiks kannattaisi laittaa isomamt niin alkaa kaikilal se loma lepposammin aj tuo sitä filistä joka on taas laadukasta palevelua kaikille?.
  tai ne helaktin pienet vessat missä eesim vaipan vaihto on tuskkaa ja se käyminen?

Post A Comment