Miten pelata kortit oikein elämässä?

IMG_8955

Housut ja paita: House of Brandon/ Kengät: River Island/ Takki: HM X BALMAIN/ Lasit: Louis Vuitton/ Laukku: Chanel

Ollaan Marren kanssa juteltu siitä, miten kiinnostuneita ihmiset ovatkaan muiden elämistä. Marre on kertonut mulle, miten mulle aivan tuntemattomat ihmiset hyvin usein kyselevät elämästäni ja saattavat jopa väheksyen puhua, miten mä vaan bloggailen ja hengailen päivät pitkät. Voiko blogilla muka elää? No, viimeksi kun vilkaisin, niin Ruotsissa blogaajat ovat jo vuosia tehneet 8 miljoonan liikevaihtoja blogeillaan. Suomessa se tulee lapsen kengissä perästä, mutta muutaman vuoden aikana ollaan jo menty suuri harppaus eteenpäin. Yritykset ymmärtävät, miten hyvä markkinointiväline blogit ovat, onhan kokemus tuotteesta/palvelusta/ruoasta/juomasta, mistä tahansa aina aidompi oikean henkilön kautta, kuin anonyymisti lehdissä/mainoksissa, jutut on helpompi kohdistaa tietylle ryhmälle ja yleensä tietynlaisen blogin lukijoita kiinnostavat juuri seuraamiensa blogaajien kokemukset ja vinkit, sillä usein lukijat samaistuvat blogaajaan ainakin jollain tavalla.

Mulla menee päivästä helposti 3-5 tuntia blogijuttuihin, on se sitten itse tekstin/kuvien/sisällön tuottamista, koulutuksia, tilaisuuksia tai pelkästään sähköpostien avaamiseen, joita mulle tulee arkipäivisin useita kymmeniä. Blogi ei tietenkään ole ainut työni, vaikka sillä hyvin pärjäisinkin, vaan teen myös paljon liikuntaan, hyvinvointiin, urheiluravitsemukseen sekä valmentamiseen liittyviä töitä. Sen lisäksi mulla on Suomessa jonkin verran kuvauksia.

Yleensä mulla on myös samalla menossa 1-3 projektia, joissa olen mukana joko järjestäjänä tai sisällön tuottajana, joten kyllä päiviin riittää kaikenlaista. Olen myös yhtenä omistajana fitnet.fi sivustolla, jossa myös riittää hommaa blogiportaalin ja valmennuksien sekä jatkuvan kehityksen kanssa päivittäin.

IMG_8960

Tämän kaiken lisäksi treenaaminen on osa arkeani ja yksi energianlähteeni. Fitness elämäntapana on osa mua ja myös yksi isoja juttuja mun urani kannalta, mutta voin rehellisesti sanoa, että fitnesksessä kisaaminen on mun nykyiseen elämäntilanteeseen ja draiviin huonoin laji jossa voin ikinä kisata. Ensimmäisellä kisadieetilläni pystyin järjestämään asiani niin, että kirjoitin blogia sekä tein valmennuksia. Lopussa jätin fyysiset valmennukset pois ja tein pelkästään etänä, sillä olin sen verran väsynyt jää-pää, ettei musta ollut yksinkertaisesti reilua valmentaa ketään, kun et pysty antaa itsestäsi kaikkea sille asiakkaalle. Olin myös aivan liian väsynyt valmennuksien jälkeen, sillä sillon sun täytyy olla 110% läsnä ja hereillä kokoajan. Tsempata toinen loppuun asti ja olla tarkkana.

Tällä hetkellä mä en todellakaan tiedä, miten mä jaksaisin vetää 2 x treenit päivässä miinuskaloreilla. Mä olin Sunnuntaina ulkona Suomen pelin jälkeen ja eilen mua suorastaan vitutti että olin valvonut ja juonut alkoholia, sillä mun pää oli aivan jumissa. Sen seurauksena en saanut puoliakaan töistäni valmiiksi ja tänään joudun hoitamaan lähes kahden päivän duunit. Duunit on mulle niin tärkeä asia, että mä en siedä itseltäni lainkaan tollasta turhaa ajan tuhlausta. Yleensä mulla on hauskaa kun lähden ulos, mutta Sunnuntaina ei ollut edes mitenkään ihmeellistä, olisin paljon mielummin nukkunut hyvin ja ollut virkeä maanantaina.

IMG_8959

Onneksi tein lauantaina kuitenkin töitä lähes koko päivän. Oikeestaan mulla ei ole ollut enää yli vuoteen mitään eroa mun viikonloppujen tai viikonpäivien kanssa, teen yleensä päivittäin ainakin jotain töitä. Varmasti tuttua jokaisella yrittäjälle.

IMG_8957

Kisaamiseen palatakseni, en tiedä onko musta siihen, että mä voisin enää hillua pää jäässä ja jumittaa kuolat poskella näillä vastuilla mitä mulla nykyään on hartioillani. Yrittäjyydessä tulee mukana suuret paineet ja vastuu, eikä niitä ole kovinkaan mukavaa kantaa väsyneenä mukanaan. Tiedän kyllä että mulla on maailman parhaimpia yhtiö- ja yhteistyökumppaneita, jotka varmasti auttavat ja tukevat mua kisakausilla, mutta mä en osaa sanoa, onko se kisaaminen mulle itselle sen arvoista, etten pysty repimään itsestäni täyttä potentiaalia duuneihin.

Kisakuumetta mulla on paljon ja ehdottomasti halua kisata vielä. Toisaalta mitä syvemmälle sitä itse menee business maailmaan, tietää, että loppujen lopuksi olen 6kk kisakaudella ja treenaan kisoihin lähes terveyteni kustannuksella, jolloin myös kannan oman korteni kekoon busineksessä, mitä kisaaminen loppujenlopuksi on.

IMG_8958

Älkää ottako väärin, ei ole mitään väärää asiassa, että fitness kisatKIN, niinkuin monet muut kisat, ovat jonkun ihmisen business. Tarkoitan vain asialla sitä, että olenko minä valmis luopumaan hetkeksi omasta täydestä potentiaalistani mennä työelämässä täysillä, jotta voin kisata.

Meininki on muutenkin muuttunut hyvin paljon siitä, kun kisaaminen tuli omiin suunnitelmiin. Sillon oli hieman noloa tietyissä piireissä käydä salilla ja harrastaa fitnestä, ketään ei kiinnostanut miten joku treenaa, mutta nykyään se on päinvastoin. Mulla on todella kova halu vielä kisata ja varmasti kisaankin, mutta taistelen jopa hieman omassa mielessäni siitä, haluanko olla enää osana tiettyjä asioita. Olen hyvin vakavasti harkinnut jopa että kisaisin ulkomailla kaikessa rauhassa, sillä mä en tarvitse ketään nostamaan mua jalustalle kisaamisen vuoksi, joka on mulle henkilökohtaisen kehityksen ja intohimon toteuttamista. On hienoa että fitness on noteerattu mediassa, mutta muistan kun kisasin ensimmäisen kerran, niin kieltäydyimme esimerkiksi Seiskan haastatteluista, sillä ajattelin että se ei ole urheilijalle oikea palsta. Mua jopa hävetti se, että olin ollut tositv sarjassa ja toivoin ettei kukaan muistaisi asiaa. Halusin olla urheilijana uskottava.

Nykyään viihdelehdet ovat yksi iso osa Suomen fitnesskulttuuria ja ihmiset, jotka ovat ns. dissanneet viihdealan julkkiksia, antavat itse haastatteluja näihin lehtiin. Huvittavan moni ihminen, joka on muakin kiusannut seiskan artikkeleiden vuoksi, jakavat nyt omille sivuilleen artikkeleita, jossa heidän nimi mainitaan. Hih.

Lehdet ovat toki oikeutettuja kirjoittamaan kenestä haluavat ja ihmiset usein päätyvät palstoille ilman omaa haluaan, mutta koin ettei se ole oikea paikka urheilijalle antaa haastattelua. Halusin ikäänkuin kunnioittaa lajia olla jakamatta sitä lehteen, jota koin paheksuttavaksi näissä piireissä ja siinä olin väärässä.

IMG_8961

Tarkoitukseni ei ole ollenkaan dissata kenenkään valintoja tai fitneksen suuntaa. Ainoastaan punnita sitä, mitä itse saan kisaamisesta ja mitä se multa mahdollisesti ottaa. Mulle on tarjottu mielettömiä tiimipaikkoja, sponsoreita ja valmentajia ihan PRO tasolta, mutta tällä hetkellä mulla on myös niin kova halu elää itselle ja katsoa omaa potentiaalia työelämässä. Aikaa kun saisi vaikkapa muutaman tunnin päiviin lisää, niin saattaisi jopa hyvinkin onnistua. Treenitkään eivät ole kuitenkaan se isoin ongelma, vaan lähinnä se, että dieetti usein huonontaa unenlaatua, vähäiset hiilarit sumentavat järjenkulkua ja väsymys tekee olon hieman humalaiseksi. Pystynkö kantaa vastuuni ja käsitellä paineita kisadieetillä?

Ihmetellään ja katsotaan joskos elämä raivaisi mulle aikaa ja energiaa ;). En tosin tiedä, maltanko olla niitäkin käyttämättä johonkin luovaan. Hih. Miten sitä osaisikaan pelata kaikki kortit oikein elämässä…

Mitä te ootte mieltä?


16 Comments
 • M
  Posted at 17:47h, 24 toukokuun Vastaa

  Ootte marren kans kumpikin ihan huippuja! Aivan älytön elämänasenne ja draivi. Muijat menee vaikka läpi harmaan kiven hymyillen! Ihaillen teistä kuullu pelkkää hyvää kavereiden kautta ja seuraillu somesta. Jatkakaa samaan malliin ihanat <3

  • linda
   Posted at 18:14h, 24 toukokuun Vastaa

   Voi ihana, kiitos <3

 • Lukija
  Posted at 21:46h, 24 toukokuun Vastaa

  Tuntuu kummalta, että koet tarvetta tällaiseen selittelyyn jos olet niin itsevarma ja vakaa kuin annat ymmärtää.

  • linda
   Posted at 22:11h, 24 toukokuun Vastaa

   Anteeks , meni ohi , selittää mitä ? (:

 • Eksyin, en palaa
  Posted at 23:13h, 24 toukokuun Vastaa

  Outo teksti. En saanut mitään selvää mikä oli pointtina tässä. Ainiin, ego ja minäminä. Tsemppiä jatkoon.

  • linda
   Posted at 23:25h, 24 toukokuun Vastaa

   Noh äläs nyt trollaa ja sitäpaitsi mä oon vähän Outo, Enkä mitään vähääkään. Varmasti on mieleisenpiä blogeja sulle. Tsemii ❤️

 • Toinen lukija
  Posted at 23:20h, 24 toukokuun Vastaa

  Hei.

  Anna vaan jatkossakin juorulehtien toimittajille ”pakit”. Niiden sivuilla roikkuminen ei tee loppupeleissä hyvää kenellekään. Ihmiset tykkää kyllä lukea ja lehti saa rahaa, mutta turha kuvitella, että jutut on aina positiivisia… Ne kun saa jonkun koukkuunsa, niin kaikki asiat levitellään ja revitellään. Skandaalit kuitenkin myy parhaiten. Siis ihan pienetkin… Ja kun on kerran itsensä ”ryvettänyt”, niin aina joku muistaa… Pidä vaan tiukka linja! Olet nuori, menestynyt urheilija ja yrittäjä. Hyvä roolimalli. Pidä toi tyyli. Toivottavasti nähdään sut ihan Suomen lavoilla lähivuosina. Oot niin Pro-ainesta!

  Ai niin. Kyllä ne lentokoneet lentää tänne kehäkolmosen pohjoispuolellekin ja täälläkin voi tehdä etätöitä ;). Ja eikö urheiluopistoilla, hiihtokeskuksissa jne. olis ”lähitöitäkin”. Täältä todennäköisesti löytyisi myös sellaisia älykkäitä, työssäkäyviä, komeita miehiä, jotka osaavat arvostaa itsenäistä naista! Urheiluautoa ja luksuskämppää ei ehkä löydy, mutta rakastava ja uskollinen sydän…

  Mukavaa ja lämmintä kesää!

 • Hanna
  Posted at 08:49h, 25 toukokuun Vastaa

  Niin ja tottahan se on, että suurimpien kehonrakennus- ja fitnesslajien menestyjät eivät seikkaile seiskassa. Niistä puhutaan alan lehdissä. Sitten on kaikenlaiset Tervot ja muut jotka työntää päänsä joka paikkaan ja hake million minkäkinlaista huomiota.
  Ymmärrän täysin sun pointin kisaamisesta. Jotenkin tuntuu, että tätä lajia ei saa enää harrastaa rauhassa. Kukaan ei puutu sun tekemisiin, jos käyt kentällä hyppäämässä pituutta, mutta auta armias jos kerrot saliharrastuksesta, niin huh huh. Saat myös ihanan asiantuntija raadin ystävistäsi, jotka ovat käyneet pumpissa ja spinningissä kolme vuotta, he osaavat kertoa miten teet kaiken väärin 😀
  Pidä Linda leuka pystyssä ja kuuntele sydäntä 🙂 Julkisuutta on niin monenlaista ja valitettavasti se helpoin tie vie yleensä negatiiviseen sellaiseen.

 • T
  Posted at 09:28h, 26 toukokuun Vastaa

  Minkä merkitset nuo jalassasi olevat farkut ovat ja mikä koko sinulla on? Näytät upealta!

  Ps. Kiitos blogistasi!:)

 • Julia
  Posted at 15:37h, 31 toukokuun Vastaa

  Wau mun on kyllä kommentoitava että tää on ehdottomasti ollut yks sun parhaimpia tekstejä. En osaa selittää sitä fiilistä mikä tästä välitty, mut kaikkee sitä mitä olen itsekkin ajatellut ja punninnut. Kuin olisit vain kirjoittanut mun ajatuksia tuohon sanoiksi 😀 Kiitos. Olet muuten aivan upea kirjoittaja. Musta on myös mieletöntä että oikeesti arvostat duunias paljon mitä teet ja haluat hoitaa ne hyvin.

  • linda
   Posted at 10:54h, 02 kesäkuun Vastaa

   voi kiitos paljon ihana <3

 • DYEL
  Posted at 00:51h, 06 kesäkuun Vastaa

  DYEL?

 • ilari
  Posted at 15:12h, 12 lokakuun Vastaa

  heei nythn sulle löyty se nahka takki päälles ja sopi täl kertaa hyvin toi koko asukokonaisusu ja kengistä se lähti niihin jäi huomio eniten tällä kertaa 🙂

 • ilari
  Posted at 15:13h, 12 lokakuun Vastaa

  ei helkatti ja noi valkoset kynnetkin sopi just hyvin tohon asuun ei ollu häiriö tekijöit tässä kuvassa nice

 • ilari
  Posted at 15:15h, 12 lokakuun Vastaa

  oliks noi farkut piirun verran liian kireet ku vähän näytti silt kun tost takamuksen puolet tsiigas kuvaa? ku itte huomaa heti et ei helaktti kuinka tyhmälle tuntee ittensä jos yhtään kiristää mistään kohasta

 • ilari
  Posted at 15:20h, 12 lokakuun Vastaa

  taass huomaan saman kun tossa sun doaksu asiassa joak näköjään pulpahtelee jatkuvasti sun mieleen siis toi fitnes jankutus selkeesti jos sulal o najtkuva ristiriita niinkuin siinä sun instan kuvassa kun mä olin mielen ristiriidassa ja se lauahdus taas helpotti niin ota oikeesti taukoo ja päästä irti kyl se tunne sitten palaa joskus ja tosiaan jos ksiata haluat niin nyt tiedän et onahn tuolal visiin jo mummu kilpailukkin voihan sitä jsut treenailla omaksi ilokseen ja unohtaa sen kilpailun ja sitku nse o ntas kirkkaana mielessä jos on niin sitten palata asiaan niinkin sanoit niin kun oot nyt treenaillut niin se solu muiti ei sieltä häviä jos vertaa vaik alkoholsiint joka ei voi juoda ja jos juo nii nehti palaa se rytmi siihen nii nvarmasti sulla sama asia ton fitneksen kaa eikö?..

  joskus tosiaan on päsätetävä irti se jatkuva ristiriita syö energiaa elämään muuta sisältöö lisäksi tulee se baletti taas?..
  kuullostaa silel et kilpailussa oot jo saannut paljon ja nyt josai nmussa kehittymsitä ja toi treenialu aian et on vaan hyvä olla ja ei mutua ei stressii aj sekoilua mielensä kanssa nii nsaat itselelsi parhaan tunteen elmässä ja jos ne tunteet kuitenkin on elämää niin eikö tuo sitten ole ongelma? tunteetomanahan ollan vähän tsombei eikö?

Post A Comment