kasvuhormonin buustaaminen!

Moikka!

Tänään ajattelin hieman höpötellä tästä aivan ihanasta, kullan arvoisesta hormonista jota me jokainen tuotamme, nimittäin kasvuhormonista. Tämä ihmeellinen hormoni tunnetaan myös nimillä rasvanpoltto hormoni sekä nuoruushormoni, sillä se on merkittävässä osassa rasvanpolttoa ja ( lihasten )kasvua.

Kasvuhormonin päätehtävinä on liikutella rasvavarastoja ja avustaa lihasten ravinnon ja energian haalimisessa. Kasvuhormonin vajaus taas saattaa jopa edistää rasvavarastojen kertymistä, joten on hyvä pitää huolta siitä, että buustaa oman kasvuhormonin tuotantoa.

Tätä hormonia erittyy luonnollisesti elimistössämme. Naisilla on poikkeuksellisesti kasvuhormonin tuottamisen kanssa onnellinen asema, sillä tuotamme sitä enemmän kuin miehet! Hähää! Kasvuhormonin tuottaminen elimistössä kuitenkin laskee jatkuvasti, vanhuksilla tuottaminen saattaa jopa loppua.

On kuitenkin olemassa tapoja, joilla voidaan buustata oman kasvuhormonituotantoa ja itse otan näitä tapoja paljon huomioon treeneissäni sekä elämäntavoissa ylipäätään.

Näitä tapoja ovat :

 1. Uni
 2. HIIT – Treenit
 3. Raskas vastusharjoittelu (aka. puntti)
 4. Vitamiinit sekä aminohapot ravinnossa
 5. Vähähiilihydraattinen ruokavalio

Kasvuhormonituotanto on vahvimmillaan ennen nukahtamista. Katkeamaton ja laadukas uni ovat kasvuhormonin tuottamiselle tärkeimpiä asioita. Pidetään siis huolta siitä, että saadaan riittävästi aikaa kunnon yöunille. Jotkut myös suosittelevat tästä syystä urheilijoille päiväunia, kunhan se ei häiritse yöunia ja sattuu olemaan lahjakas nukkuja. Uni on siis parhaimpia dieettaajan välineitä mitä löytyy!

HIIT treeni, eli intervalliharjoittelu, jossa vaihdellaan treenin intensiteettiä maximista kevyeeseen aiheuttaa kasvuhormonin purahduksia samoin kuin vapailla painoilla harjoittelu. Kasvuhormonituotannon buustaamiseen vaaditaan siis intensiivisiä, rankkoja treenejä, joissa maitohapot vetää rallia ja kroppaa viedään pois mukavuusalueelta. Nämä treenit saavat aineenvaihdunnan kiihtymään ja energiankulutus nousee myös levossa harjoituksen jälkeenkin.
Esimerkiksi pelkässä tasasykkeisessä aerobisessa energiankulutus nousee pelkästään harjoituksen ajaksi.

Unohdetaan siis kaikenmaailman laitepyristely ja siirrytään vapaisiin rautoihin sekä suositaan moninivel-liikkeitä. Pieni paha olo treenin päätteeksi on hyvä merkki tämän hormonin tuottamiselle!

Mites sitten se ravinto puoli? Vitamiinit ja aminohapot ovat suuressa roolissa ja erittäin tervetulleita. Kasvuhormonin toiminnan edistämisessä tulee pitää huolta siitä, että proteiinit ovat kunnossa ja ruokkiksesta löytyy kasviksisia. Kasvuhormoni innostuu siitä, kun verensokerit eivät ole koholla. Siksi hiilihydraatteja olisi hyvä välttää varsinkin ennen nukkumaan menemistä, johon itsekin pyrin jatkuvasti enemmän ja enemmän. Aamupalan olen nyt vaihtanut proteiinipitoiseksi, eli syön valkuaismunakkaan muutaman riisikakun kanssa, mutta iltapuuro on edelleen mun heikkous, josta olisi hyvä päästä eroon, varsinkin kun nukun nykyään niin hyvin.

Meidän kaikissa fitnet.fi  valmennuksissa on otettu tämän hormonin hyväksikäyttö eli buustaaminen vahvasti huomioon ja erityisesti HIIT – ohjelma, joka suosii moninivel-liikkeitä sekä intensiivistä treeniä, on kasvuhormonin tuottamiselle ja buustaamiselle täydellinen ohjelma. Lisäksi bikini ohjelma sisältää kaikki  kasvuhormonin (GH) tuottamiselle tarpeelliset keinot, kuten HIIT treenit sekä saliharjoittelut vapailla painoilla.

_DCF6674

Eikun vaan treenit käyntiin ja kasvuhormonit kattoon kesää kohti!


7 Comments
 • Anonyymi
  Posted at 14:47h, 21 maaliskuun Vastaa

  Tosta iltapuurosta sellanen kysymys että entäs jos treenaa suht myöhään illalla ja iltapala on palkkarin jälkeen seuraava ruoka? Kun sanotaan että treenin jälkeen kannattaa syödä päivän korkein hiilariannos.. ? 🙂

  • Riikka
   Posted at 10:01h, 24 maaliskuun Vastaa

   Tätä minäkin oon miettiny, kun treenamasta tulen 20.30-21 ja nukkumassa olen jo 22. Eli iltapala (=valkuaismunakas) on aina treenin jälkeen ainoa ateria palkkarin lisäksi. Että onko järkeä vai pitäisikö ”iltapala” syödä aiemmin eli ennen salia ja jättää yksi ateria salin jälkeen syötäväksi?

 • essi
  Posted at 18:00h, 21 maaliskuun Vastaa

  Hei! Hyvä postaus, kiitos! kasvuhormonin lyhenne on kuitenkin GH (growth hormone), mutta luulen että kirjoitit sen vahingossa väärin, F ja G kun näppiksessä ovat niin lähekkäin 😉 sun blogi on muuttunu paljon sen jälkeen kun teit päätöksen kisojen siirtämisestä, ja nimenomaan hyvään suuntaan. Kiitos ihanista kirjoituksista ja jatka samaan malliin! 🙂

 • Tuulia
  Posted at 20:10h, 21 maaliskuun Vastaa

  Whaat! Kaiken muun allekirjoitan, mut hiilarithan on just nimenomaan tutkitusti illassa parhaassa paikassa, varsinkin mikäli on iltapäivä-iltatreenaaja! Untakin auttaa.

  • linda
   Posted at 15:54h, 22 maaliskuun Vastaa

   sen takia mullakin ollut hiilarit illalla, että nukkuisin paremmin. 🙂

 • Milla
  Posted at 10:02h, 23 maaliskuun Vastaa

  Moikka! Muistelenko oikein, sanoitko jossain vaiheessa, että oot tekemässä parhaillaan uutta valmennusta Fitnetille?:) jos olet, niin odottelen innolla. Oon nyt dietannut tammikuusta asti maltillisesti ja seuraavaks olis tarkotus kartuttaa lihasmassaa. :)))

 • Anni
  Posted at 15:30h, 24 maaliskuun Vastaa

  Mikä ois hyvä vähähiilarinen iltapala? Tuntuu että vaikea keksiä 😀 Muuten, onko ulkonäöllisesti ja kehonkoostumuksen kannalta sama asia pitääkö yhen cheat dayn jollon mättää paljon vai että jakaa sen mässyn kahdelle eri päivälle 😀 ?

Post A Comment