Karut eläinkaupat, akupunktioneuloja ja ruokaorgiat.

Heippa!

Vaihteeksi vähän kuulumisia ja kunnon ”mulla on vähän liikaa asiaa” – postaus. Olin eilen hierojalla ja käytiin läpi mun selkä-hartia-niskat seutua, sillä mulla on kaularangassa parin nikaman madaltuma, sekä reagoin KAIKKEEN jännittämällä hartiani ja tästä syystä mulla on aina hartia-niska seutu jumissa ja kärsin pääkivuista jatkuvasti.

Mulla pysyy alakroppa kunnossa yllättävän hyvin. Harvoin siellä on mitään jumia, painetta tai kipuja. Siksi alakropalle riittää about 1 x kk hieronta, kun taas yläkropan huollan melkein joka viikko.

Mulla on mun lavassa sellainen kolikon kokoinen kohta, josta mulla on lähes pakonomainen tarve painaa niin lujaa kun mahdollista. Kipu ja paine säteilee olkapäähän, joskus jopa ranteeseen asti. Jos nojaan esimerkiksi hyllyyn tms. ja joku kulma osuu siihen kohtaan, niin tulee ihan törkeä himo painaa hyllyn kulmaa tai oven kahvaa siihen kohtaan. Se ei lähde hieronnalla ja mulla on ollut se varmaan 3 vuotta.

No, eilen sitten kokeiltiin että mitäs jos laitetaan siihen kohtaan akupunktioneuloja. Hieroja oli aivan ihmeissään, sillä neulat melkein vääntyivät kun niitä yritettiin puskea lihakseen ja hieroja kertoi, että jos ei tietäisi ettei tässä kohtaa ole luuta, luulisi hän että on osunut luuhun. Niin kova paine puski vastaan, että lopuksi neuloja oli jopa vaikea saada enää lihaksesta pois. :D

Itse en nähnyt, mutta selkään tuli kuulemma kunnon reaktio ja tunsin miten koko vasen puoleni kiristi kuin joku olisi laittanut mulle aivan liian pienen kompressio paidan päälle joka ei anna yhtään periksi.

Jänniä juttuja, miten niin pienessä kohdassa voi olla noin kova paine. Illalla mulla nousi selvästi hieman kuume, luulen että tällä on jotain tekemistä asian kanssa. Onko kellään samanlaisia kokemuksia?

Hieronnan jälkeen Niko vei mut vihdoin eläinkaupoille. Olen kaksi viikkoa kinunut lähes päivittäin, että pääsisin katsomaan eläimiä eläinkauppaan.

Mulle ei kuitenkaan näin jälkeenpäin jäänyt yhtään kiva fiilis kokemuksesta. Täällä Espanjassa on mitä vaan eläinkaupoissa; Isoista pöllöistä kaikenlaisiin ison koiran kokoisiin pampajäniksiin. Koiranpentuja löytyi lasikopeista, vähän niinkuin akvaarioista tai marsun kopin kokoisista häkeistä….

Mä en muutenkaan oikeen tiedä, että miten tollasen koiran kokoisen pöllön ottaminen lemmikiksi oikein onnistuu? Mä oon käsittänyt että pöllöt eivät ole lemmikki tyyppisiä otuksia, varsinkaan aikuisena napatut. En tosin tiedä näiden pöllöjen historiaa, mutta kaksi todella isoa, aikuista pöllöä siellä tuijotti ja vaikutti lähinnä siltä, että ne olis halunnut mahdollisuuden tullen repiä multa silmät päästä. Eli vihaisilta ne vaikuttivat. Varmasti poikasena otettuna pöllön saisi totutettua lemmikiksi, mutta että aikuinen pöllö olkkariin kököttämään. En oikeen tiedä. Tai sitten tämä todella villin oloinen pampajänis? Käykääpäs googlesta katsomassa millainen otus se on. En oo koskaan nähnyt niin isoa jyrsijää. :D

Entä miten koirapennut hoidetaan liikkeen kiinni mennessä? Onko ne siellä liikkeessä niin kauan että joku ostaa ne, vai kuljetetaanko ne joka päivä jonnekkin muualle? Sellainen pieni, alle luovutusikäinen vauva ei välttämättä kestä tällaista. Teki mieli ottaa ne kaikki kotiin äkkiä ja etsiä niille itse oikeat kodit.

Sen olen huomannut, että vaikka aikaisemmin kerroin sitä miten hienoa on, että täällä pelastetaan koiria kaduilta ja niille etsitään uusia koteja, niin kuitenkin täällä eläin on eläin. Niille saa tehdä oikeestaan mitä vaan. En sanoisi, että eläimiä laiminlyödään; niillä on kaikki ”tarvittava”, mutta ei niitä mitenkään paapota ja ylihoideta, kuten itse olen tottunut tekemään.  Tulee mietittyä miten paljon itse tekee eläimensä eteen ja miten paljon sille antaa. Kotona JLO menee munkin edelle, jos mä en oo muistanut käydä hakemassa ruokaa tai kaupassa niin se on kyllä JLO joka syö ennen kuin minä ja minä odotan aamuun. :D

12298883_990195787720526_968099815_n

Käytiin myös tallilla moikkaamassa Bahria. Siellä se kökötti komeana boxissaan ja ihmeissään kuunteli mun löpinöitä. Ihanaa, kohta on sunnuntai ja pääsee taas ratsastamaan!! Mulla on ihan mielettömän järjetön ikävä Jlota ja ylipäätään sellainen eläinkuume, että voisin adaptoida kaikki maailman eläimet. Yritän ylipuhua Nikoa, että saisin koiranpennun. Haluaisin kovasti päästä opettamaan koiralle kaikenlaista ja kasvattamaan koiranpentua. Mielellään jotain super haastavaa tapausta vielä! Jlo on niin hyväkäytöksinen, ettei sitä edes huomaa, eikä se oo ikinä tehnyt mitään tuhoa nuoruuden mielenosoitus pissojen lisäksi. Ollaan kuitenkin puhuttu, että koira tulee vasta kun muutetaan about vuoden päästä omaan kotiin ja saadaan iso piha, jossa on ison koiran kivempi olla. Mutta ei sitä kuitenkaan tiedä, jos joku ihana vaikkapa vahingossa tulisikin joku päivä mukaan…. Eihän niitä lupia eläimiin koskaan muutenkaan kuulu kysellä miehiltä ;)

12342480_10153255114445794_1755725490131310584_n

Saan onneksi oman possun tänne kohta. Tulen Suomeen käymään 1-10.4 tekemään työjuttuja ja samalla hakemaan JLON. Ehkäpä koiravauva kuume sitten vähän lievenee kun saa oman possun kotiin. Jospas me opeteltaisiin uusia temppuja sen kanssa.

12508922_10153345914575794_3598634479480504304_n

Mitä mieltä muuten olette Iltalehden tekstistä ähkyn helpottamisesta terveys sivujen puolella, jossa mainostellaan tätä vanhaa tapaa lievittää ähkyä oksentamalla? :D Tekstissä kerrotaan ensin muutamia tapoja helpottaa ähkyä, kuten yksinkertaisesti odottaminen tai kevyt kävely. Lopussa kuitenkin mainitaan että tehokkaimmaksi todettu tapa on työntää sormet kurkkuun ja oksentaa. Luin tekstiä tänään ja hieman ihmeissäni tarkistin muutamaan otteeseen, että tuliko nyt luettua oikein. ”Olo helpottui, kun syömäri kävi välillä työntämässä sormet kurkkuunsa ja sai aikaan oksennusrefleksin, joka helpotti painetta vatsalaukussa.” 

Eihän artikkelissa mitenkään KANNUSTETA oksentamaan ja se myös mainitaan hyvin selvästi tekstissä, mutta muistan vaan itse bulimikkona, että kaikki alkoi siitä kun viattomasti kokeilin oksentaa muutaman karkin pihalle ja yllätyin siitä miten helppoa tuo olikaan. Siitä kaikki alkoi ja muistan sen vielä kuin eilisen. Itse en välttämättä toisi tällaista vinkkiä esiin, vaikka antiikin ajan Roomassa oltaisiinkin käytetty ruokaorgioissa tätä kyseenalaista keinoa helpottaa oloa ruokailujen välissä.

Ja sitten vieressä on hyvässä lykyssä artikkeli siitä, miten fitness ihmiset ovat vaarallisia. Heh. :D

PS!

Meiltä löytyy parhaimmat vinkit ja keinot pysyä a) poissa ähkystä ja b) metsästää tahtomaansa kuntoa/uutta elämäntapaa tai harrastusta terveellisesti ja varmoin tuloksin!

Fitnet.fi sivuston nettivalmennuksista saat nyt -15% koodilla fitnetspring! Vielä ehtii rantakuntoon ilman paniikkia :)

http://fitnet.fi


22 Comments
 • Sanna
  Posted at 23:58h, 17 maaliskuun Vastaa

  Espanjassa jos pentuja ei osteta sieltä kaupasta niin ne viedään lopetettavaks :( näinkin surullinen kohtalo niillä pienillä söpöyksillä..

 • Kommentoija
  Posted at 00:07h, 18 maaliskuun Vastaa

  Kuume akupunktion jälkeen voi johtua huonosta hygieniasta. Katso ettei mistään pistokohdasta lähde punaista viivaa ts. varmista ettei sulla ole verenmyrkytys.

  • linda
   Posted at 18:36h, 18 maaliskuun Vastaa

   Heh katoin heti , ei ollut :D

 • emppu
  Posted at 07:59h, 18 maaliskuun Vastaa

  Mulla nousee aina akuhoidon jälkeen pieni kuume. :) normaalia on!

  • linda
   Posted at 18:36h, 18 maaliskuun Vastaa

   Hyvä kuulla:)

 • AK
  Posted at 08:23h, 18 maaliskuun Vastaa

  Kun käyt hierojalla onko sul hierottu myös rintalihakset? :)

  • linda
   Posted at 18:36h, 18 maaliskuun Vastaa

   Tosi harvoin itseasiassa:D

 • Eve
  Posted at 08:49h, 18 maaliskuun Vastaa

  Moi!

  Hirveetä bisnestähän toi eläinkauppa touhu on. Just oli Koiramme lehdessä juttu kuinka ne eläimet sitten tapetaan ja heitetään roskiin jos niitä ei kukaan osta tarpeeksi pieninä ja söpöinä. Harvoin on tarjolla puhdasta vettä tai tarpeeksi ruokaa, kopit on siivottomia.. Toi bisnes ei lopu koskaan kun joku niitä aina ostaa, jokainen voi miettiä missä niiden emot on.. Teljettynä pieneen koppiin jossa hädin tuskin pystyy seisomaan, pennutetaan jokaisista juoksuista. Sairasta, oksettavaa ja ei tuettavaa toimintaa. Jokaisen koiranostajan pitäisi ostaa pentu kasvattajalta, jonka taustoista otetaan selvää ja tutkitaan asioita.. Tällaisten ihmisten takia moni eläin kärsii.. Kenenkään on turha luulla että niitä kohdellaan tuolla hyvin. Ne on niille pelkkä tavara josta yritetään saada mahdollisimman paljon voittoa. Sitten niitä ostetaan ja hylätään kaduille kun pentuvaihe menee ohi eikä ne olekaan enää söpöjä….

 • Vera
  Posted at 10:51h, 18 maaliskuun Vastaa

  Hyi, mun mielestä suorastaan sairasta ja vastuuntonta tekstiä iltalehdeltä edes tuoda esille toi sormet kurkkuun ja yrjöömään muka jonakin vaihtoehtona! Kunnon triggeri syömishäiriöiselle, jos joku pakkomielteisesti lukee noita uutisia ja etsii helpotusta pahaan oloonsa vaikkei oisi edes syönyt kuin omenan tms. Itse olin ainakin häiriöni pyörteissä ihan koukussa kaiken maailman tämmöisten artikkelien lukemiseen ja yritin varmaan hakea tieteellistä perustetta omalle typeryydelleni!

  ulkomaiden eläinkaupat ahdistavat mua. :( Käyn kyllä toisaalta ulkomailla ollessani eläintarhoissa, mutta yleensä varmistan etukäteen netistä, että kyseinen eläintarha tekee esimerkiksi suojelutyötä ja pitää eläimiään eettisesti oikealla tavalla ja riittävän suurissa tiloissa niiden tarpeisiin nähden. Mut noissa eläinkaupoissa ja niiden villieläinvalikoimassa on vaan jotain niin väärää. Samoin niissä juipeissa mitä hengailee turistikohteissa, että saa ottaa valokuvan jonkun pahoinvoivan kotkan kanssa. :(

  • linda
   Posted at 18:36h, 18 maaliskuun Vastaa

   Jep mä tein ihan samaa , luin forumeilla ym muiden tekstejä ja tarinoita ja hain jotain hyväksyntää näin mun kohtauksille …

 • Katja
  Posted at 13:15h, 18 maaliskuun Vastaa

  Eläinten kohtelu Espanjassa on aika karua, esim. Galgoja (metsästyskoiria) hylätään ja tapetaan tuhansittain metsästyskauden päätteeksi. Ei uskoisi että Eu-maassa on tällainen edes mahdollista :(

 • Jylia
  Posted at 17:33h, 18 maaliskuun Vastaa

  Kuulostaa että tuo kohta selässä on kunnon lihasspasmi ns triggeri. Akupunktio auttaa sellaisiin itseasiassa todella hyvin, mutta kerta ei välttis riitä jos se on ollut noin pitkään hoitamattomana. Toki muistetaan se hygienia, parasta olisi jos olisi kertakäyttöneulat :)

  • linda
   Posted at 18:35h, 18 maaliskuun Vastaa

   Ne oli kertakäyttöneulat :) mukava kuulla , toivottavasti auttaa !! Aateltiinkin että kokeillaan nyt muutaman kerran !

 • Takki
  Posted at 19:47h, 18 maaliskuun Vastaa

  Hei ei liity postaukseen mutta mistä saa riverin harmaan karvakaulus takin joka sulla on? :)

 • Sonja
  Posted at 20:05h, 18 maaliskuun Vastaa

  Luin ton Iltalehden artikkelin eilen ja heti tuli mieleen linkata se tänne sun kommenttipalstalle, että mitä mieltä oot tällasesta journalismista? Näköjään kiinnitit huomion samaan jo valmiiks :D Ite ainakin toipuvana syömishäiriöisenä olin tosin järkyttyny, että miten kukaan voi edes julkasta tollaista. Muistan kanssa, että kokemukset ensimmäisestä oksennuksesta samanlaiset, kun sulla.

  Eka kommentti ikinä sun blogiin, joten pakko sanoa myös, että iha huippu blogi! :)

 • Helmi
  Posted at 22:15h, 18 maaliskuun Vastaa

  Jos uuden vähän haastavamman pennun haluaa, niin ehdottomasti suosittelen kääpiöpinseriä! Hyvä kaveri reilummallekkin lenkille ja juoksee pyöränkin vieressä. Kaikki temputkin onnistuu kunhan tarpeeks nameja on taskussa ;)

 • Dhunnn
  Posted at 08:22h, 19 maaliskuun Vastaa

  Eläinkaupan koirat ovat yleensä pentutehtailta tuotuja. Niillä voi olla minkälaisia sairauksia sitten aikuisiällä puhjeta. Sitä toimintaa ei juuri kannatakkaan tukea että hankkii koiran eläinkaupasta.

 • Anni
  Posted at 09:30h, 19 maaliskuun Vastaa

  Huhhuh eiköhän sitä oikealla ruokavaliolla voi ehkäistä ähkyä, miks pitää mättää ittesä täyteen jotain paskaruokaa. Puhumattakaan siitä että jatkuva oksentelu tuhoaa hampaat kun mahahappo syövyttää ne. Kamalaa…

 • miranda
  Posted at 16:05h, 19 maaliskuun Vastaa

  Paljo sää oot pitkä?

  • linda
   Posted at 20:36h, 19 maaliskuun Vastaa

   162 :)

 • Monni
  Posted at 10:57h, 20 maaliskuun Vastaa

  Moi Linda,

  Ei tosissaan kannata millään lailla tukea eläimiä myyviä eläinkauppoja. Vaikka haluaisitkin pelastaa koiranpennun sieltä kurjista oloista, niin samalla tulet tukeneeksi kyseistä bisnestä ja teet tilaa uusille pentutehtaiden uhreille. Costa del Solin alueella on muutenkin valtavasti hylättyjä lemmikkejä ja paljon vapaaehtoisten pyörittämiä koiratarhoja. Suosittelen vierailemaan niillä mikäli haluat auttaa ja viettää aikaa koirien kanssa. Marbellassa on esim. Triple-A niminen koiratarha, missä on sadoittain kodittomia koiria. Tarhalla on lauantaisin mahdollisuus ulkoiluttaa koiria klo10 eteenpäin. Ja mikäli etsitte toista koiraa, varmasti koiratarhalta löytyy mieluinen. Tarhoilla on usein myös pentuja. Kaikki apu otetaan tarhoilla lämmöllä vastaan.

  • linda
   Posted at 14:50h, 20 maaliskuun Vastaa

   Siellä oon ollut ja autankin näitä yhdistyksiä olemalla mm. lentokummina (:

Post A Comment