Mediterranean Equestrian Tour

Huh, vihdoin kotona!!

Nyt jos malttais olla yhdessä paikassa vaikkapa kuukauden verran. Sitten tulen taas käymään Suomessa hoitamassa työjuttuja ja meillä on taas FitNetin porukan sekä blogaajien kanssa miittingi.

Laskeskelin tänään että olen nyt Joulu-Helmikuun aikana lentänyt 12 kertaa… Alkaa tuo ilmoissa liitely vähän kyllästyttämään ja lentokenttä sekoileminen tulemaan korvista.

Vietimme viikonlopun Valenciassa, Olivassa katsomassa estekisoja. Olen itse rastastanut noin 8 vuotta nuorempana ja kyllä alkoi ratsastus kuume nousta hyvinkin voimakkaasti viikonlopun aikana.

12328442_572824446220449_1166072450_n

Jasmin ja Olga 140 cm luokassa

Tapahtuma oli myös täynnä aivan ihania koiria upeiden hevosten lisäksi. Siellä taaperteli ihmisten ja hevosten seassa vaikka minkälaista koirarotua! Paljon myös todella terveen ja hyvännäkösiä ranskiksia! Suomessa näkee todella isoja ja lyttykuonoisia ranskiksia, tapahtumassa vilisi todella paljon pidempikuonoisia, siroja ja kevyitä ranskiksia. Todella samanlaisia kuin Jlo ja Jlota aina ihmetellään, miten se on niin pieni ja siro. Myönnän että myös pieni koiravauva kuume nousi. Hih 😀

IMG_2044

On tuo hevosmaailma vaan niin omanalisensa. Itse olen maalta ja tottunut ratsastelemaan milloin minkälaisella konilla, sen enempää asioista mitään ymmärtämättä. Sillä on menty mitä on annettu ja on ollut ylläpidossa sitten vaikka minkälaista entistä ravuria, joilla ei ole suurinpiirtein enää edes tuntoa suussa. 😀

Rakastan hyppiä esteitä, mutta olen kuitenkin enemmän maastoissa köröttelijä. Tai no, en ole kokenut kuin muutamia leiri- ja tallin omia kisoja, joten en osaa sen enempää kommentoida asiaa, mutta on tuo kyllä niin jännittävää ja monimutkaista touhua. En ole koskaan ymmärtänyt miten paljon hyvä hevonen voikaan maksaa ja miten monenlaisia asioita estekisaamisessa ja hyppäämisessä tulee huomioida enkä varsinkaan miten rankkaa sekin on kun hommaa tehdään tosissaan. Sekä tietenkin miljoona muuta asiaa jotka tulee huomioida ja jotka vaikuttavat. Ja jotkut väittävät vielä, ettei hevosurheilu ole urheilua. Siitä vaan kokeilemaan. 😀 Tuli ns. hiki silmään pelkästä katsomisesta!  Kilpaurheilu on aina kilpaurheilua, oli kyse mistä lajista tahasa…

12747571_957244630979112_2136175961_n

Onnellinen heppatyttö 😀

Kaiken kaikkiaan todella hieno ja ylväs laji. Varsinkin kun mennään PRO- tasolle ja katsoo vierestä kun hevoset hyppäävät hurjaa vauhtia monimutkaisia ratoja ja esteitä, jotka ovat lähes minua korkeampia. Siinä ei paljoo voi ratsastajaa huimata tai käy helposti huonosti. 😀

Pidän myös siitä, miten esteettisesti upeita kisat ovat kaikkineen uniformuineen ja asusteineen. Haluaisinkin nyt ostaa kaikkia upeita hevos-asuja vain niiden freshiyden vuoksi 😀 Mutta ehkä mun tasolle riittää kuitenkin vielä ne kurahousut ja saappaat.

Olen jutellut erään ruotsalaisen naisen kanssa, että hän ottaisit minut täällä mukaan talleille joku päivä. Olisi hauska kokeilla löytyykö minkäänlaisia ratsastustaitoja enää takataskusta! En ole ratsastanut varmaan 4 vuoteen.

IMG_1962

Ihanaa kuitenkin olla kotona… Nyt pääsen oikeesti rauhottumaan ja keskittymään omaan lajiini! Tätä vauhtia tulee todella kiire kesäkunnon kanssa, joten nyt hihat heilumaan. Olen todella tyytyväinen viimeviikon aerobisiin, joita tein neljänä aamuna. Myönnän että täällä niiden tekeminen on kyllä hurjasti mukavampaa ja mielekkäämpää. On tietenkin myös ihanaa saada uusia lenkkimaisemia, oli sitten missä tahansa. Itse kun olen kolunnut töölön lenkkipolut niin moneen kertaan, että alan muistamaan jo jokaisen kivenkin olinpaikan ulkoa.

Sain mahtavan idean! Olen huono pitämään treenipäiväkirjaa, joten aijon ostaa kulhon, johon kerään jokaiselta aamuaerobiseltani rannalta simpukankuoren! Näin pystyn seuraamaan täyttyvää kulhoa ja näkemään konkreettisesti aamutreenieni kerrat. Musta se on hauska ja motivoiva idea! Katsotaan kuinka nopeasti kulho täyttyy! 😀

Ens viikolla suunnittelen uudet valmennusket myös fitnet.fi sivustolle, joten olkaahan valppaana!! 😉


14 Comments
 • Emilia
  Posted at 08:55h, 29 helmikuun Vastaa

  Moi Linda! Ootko käynyt enemmän tutustumassa itse Valenciaan? Tiedätkö mimmonen kaupunki on kyseessä ja suosittelisitko lomakohteeksi? 🙂 Hakusessa on paikka joka ei oo ihan niin turistirysä kun jotkut etelä-espanjan paikat.. 😀 oon kuullut et siellä kaupungissa olis vähän enemmän sitä paikallista meininkiä!

  • linda
   Posted at 22:17h, 29 helmikuun Vastaa

   No vaikutti todella ”landelta” ja ilmeisesti hyvin pieni paikka. Ei siis mikään kovin monipuoliselta vaukuttanut. Mutta kyllä jos haluaa nimenomaan paikallista meininkiä ja rauhallisen paikan niin hyvältä se siihen vaikuttaa. aurinkoa ja ihania rantoja !

   • Katriina
    Posted at 21:08h, 01 maaliskuun Vastaa

    Moikka! Ilmeisesti Linda olit Oliva Novassa? Sieltä on vielä melkein 100km itse Valencian kaupunkiin 🙂 Valenciasta kysyjälle voin lämpimästi suositella kaupunkia! Valencia on Espanjan kolmanneksi suurin kaupunki noin 800 000 asukkaalla. Täällä on ihania vanhoja rakennuksia, historiallinen vanhakaupunki, shoppailumahdollisuuksia ja upea ranta! Lisäksi metro-ja bussiyhteydet on tosi kattava ja täällä on helppo kulkeat! Ainoa miinuspuoli on, että tänne ei pääse hyvin lentämällä, mutta yhdellä vaihdolla pääsee esim. Lufthansalla. Harmi kun Norwegian pyytää Alicante lennoista nykyään älyttömiä hintoja, sieltä olis melko lyhyt junamatka. Madrid on myös mun lemppari, mut Valencia vie silti voiton! Täällä käy kyllä paljon turisteitä, mutta vähemmän kuin noissa kahdessa isommassa kaupungissa. Suosittelen!!

    • Noora
     Posted at 00:44h, 02 maaliskuun Vastaa

     Moi Katriina, pitää kysyä et asutko itse Valenciassa vai olet käymässä? Olis kiva treffailla välillä suomalaisten kanssa kun itse olen asustellut täällä pari vuotta ja en ole törmännyt moneen suomalaiseen täällä! 🙂

     • Katriina
      Posted at 00:57h, 02 maaliskuun

      Moikka Noora! Joo täällä ollaan! Olispa kiva treffata! Miten saatais vaihdettua jotain yhteystietoja? 😊

    • Noora
     Posted at 14:33h, 02 maaliskuun Vastaa

     Moi Katriina, laita vaik meiliä mulle: noorapjuntunen@gmail.com 🙂

    • linda
     Posted at 16:28h, 02 maaliskuun Vastaa

     Joo me ei taidettu tosiaan ihan Valencian kaupungissa käydä! my bad :d

 • Lisa
  Posted at 12:33h, 29 helmikuun Vastaa

  Vitsit miten hauskaa kuulla, että sulla löytyy heppatyttötaustaa! 😀 Suosittelen kyllä ratsastuksen uudelleen kokeilemista sitten joskus kun aikataulu ja elämäntilanne sallii. Noin vuosi sitten aloitin itse uudelleen muutaman vuoden tauon jälkeen, ja se oli kyllä yksi elämäni parhaimpia päätöksiä. Hyvän liikunnan lisäksi se heppailu vaan on niin terapeuttista 🙂 Ja joo, oon niin samaa mieltä noista ratsastusvaatteista. Se tyyli vaan on jotenki niin fresh ja shoppailuhimoja herättävä…!

  • linda
   Posted at 22:15h, 29 helmikuun Vastaa

   Joo sitä löytyy, niinkuin varmaan monella lande tytöllä 😀
   Ja mä nimenomaan kaipaan tota ratsastusta kaiken tän fitneksen rinnalle terapeuttisena ja vapauutavana harrastuksena 🙂
   Suosittelen että meet joskus tsekkaamaan Massimo Duttin liikkeitä, siellä on tosi saman tyyppistä muotia ihan arkeen, kun hänen tyttäret ratsastaa ja on varmaan jotain vaikutteita sieltä kautta tullut vaatteisiin!

 • :´´(
  Posted at 13:19h, 29 helmikuun Vastaa

  Voi heppa-raasut 🙁 Pumpataan vaikka millä…. en tykkää.

  • Natte
   Posted at 21:42h, 29 helmikuun Vastaa

   Hepparaasut ku pääsee solariumii, kiropraktikoille, hierojille, fysioterapeuteille…
   Ja joutuvat vielä syömään monipuolista ja kallista ruokaa :/
   Sitten vielä tehdään mittatilausena satula että on sopiva selälle
   Ei kannata harmitella pumppauksista jos ei lajista tiedä mitään 😀 kilpahevosia huolletaan helvetin kalliisti ja tarkasti.
   Ihania kuvia Linda ! 🙂 olis niin hienoo päästä katsoo tollasii kisoi livenä

   • linda
    Posted at 22:14h, 29 helmikuun Vastaa

    Niin mä en sen enempää tiedä, kuin että niitä todellakin vaalitaan näin ulkopuolisen silmin 🙂
    kiitos , oli kyllä ihana kokemus, suosittelen! noita kisoja on aika paljon mitä ymmärsin!

   • :´´(
    Posted at 09:26h, 03 maaliskuun Vastaa

    Hepparaasuthan arvostavat, että pääsevät solariumiin ym 😀 Eläin menee ja käyttäytyy vaistonsa mukaan -> Ei ne halua käyttäytyä ihmisten tahdon mukaan tai ihmisten oman egon pönkittämisen mukaan! Ihminen alistaa.

 • Johku
  Posted at 16:55h, 01 maaliskuun Vastaa

  Pakko kommentoida sen verran, että hevonen ei pätkääkään perusta siitä solkusta tai hieronnasta, vaan niiden hyvinvointi on suoraa seurausta perustarpeiden täyttymisestä, eli ruoka (hyvä heinä tärkein) ja lajitoverit. Jos kilpahevonen ei voi käyttäytyä lajinmukaisesti, on aivan sama vaikka se söisi kalleinta väkirehua mitä löytyy, se ei ole onnellinen.

  Lisäksi huippuratsastajilla on usein henkilökohtaiset satulat jota käytetään kaikilla hevosilla, ja ne yleensä istuvat niille lihaksikkaiden selkien takia.

Post A Comment