Ahdistaako julkisuus?

Heippa!

Halusin kirjottaa teille asiasta, josta multa usein kysytään; luoko julkinen ammatti paineita ja ahdistaako julkisuus? 

Blogini alkoi nousemaan vuonna 2012 ihmisten tietoisuuteen ja oon ollut vuodesta 2013 enemmän tai vähemmän mediassa, kuten telkkarissa, radioissa ja lehdissä. En koe olevani mikään suuri julkkis, enkä oleta ihmisten tietävän kuka olen, mutta Suomi on pieni maa ja pienempikin medianäkyvyys luo nopeasti täällä tunnettavuuden. Lisäksi yksi ammateistani, blogaaminen on hyvin julkista puuhaa sekä on hyvin kasvava ammatti ja näkyvä sellainen. Minunkin blogillani on kuitenkin parhaimpina kuukausina yli 300 tuhatta uniikkia lukijaa kuukaudessa.

Vaikka ”julkisuuteni” on pientä, niin tietynlaisen tarkkailun alla olen tottunut olemaan. Jos mut nähdään jossain jonkun kanssa niin aina saan vastata juorulehtien kysymyksiin ja olla ylipäätään todella tarkka mitä laitan ja minne laitan esille asioita ja liikkeitäni elämässä.

Olen hyvin paljon vältellyt juorulehtien palstoja, enkä koskaan ”antanut” itsestäni sisältöä näihin lehtiin. En pidä ihmisiä jotka antavat juttuja juorulehtiin lainkaan huonompina, mutta en ole tähän päivään asti kokenut sen olevan omalla mukavuusalueellani esimerkiksi esitellä kotiani. Mielelläni taas kirjoitan esimerkiksi FitBodyyn kolumnia ja teen alani juttuja yhteistyönä lehtien sekä median kanssa.

Olen kuitenkin aina ollut tietyllä tavalla hyvin avoin elämästäni, kunhan saan tehdä sen oma-aloitteisesti. Esimerkiksi isäni kuolemasta kielsin lehtiä kirjoittamasta, mikä oli todella hieno asia että asialla ei lähdetty mässäilemään mediassa, sekä sain kertoa asiasta itse omilla sanoillani sekä omassa blogissani.

Vaikka olenkin hyvin avoin, niin olen oppinut pitämään tietyt asiat omana tietonani. Niin blogissa, kuin tosielämässä. Suomessa varsinkin on parempi kun pitää isommat askeleet omassa tietoisuudessa…Olen myös tarkka siinä, että säilytän läheisieni yksityisyyden. Omista asioista voin kertoa yllättävänkin avoimesti, mutta en tietenkään kenenkään muun asioista ilman heidän lupaansa. Onkin taitolaji olla samaan aikaan hyvin yksityinen henkilö, mutta kuitenkin tehdä se niin, että antaa lukijalle kuvan, että avaisin hyvin paljon elämääni.

12510410_10153340819005794_7108544962939873323_n

Oon saanut todella paljon voimia ja energiaa matkustelusta, mikä varmasti näkyy myös blogissa. Dubaista tullessani olin täynnä energiaa ja hyvää fiilistä, sama Espanjasta palatessani. Olen myös tietenkin hyvin onnellinen tällä hetkellä, kiitos maailman ihanimman miehen. <3

On ollut ihanaa olla kotonakin välillä, vaikka kova ikävä onkin Nikoa. Huomasin kuitenkin, että aloin hyvin nopeasti väsymään Suomessa ja olen viihtynyt lähinnä vain kotona omissa oloissani, pakollisissa fyysisissä työasioissa sekä treeneissä, niinkuin Suomessa yleensä vietänkin aikani.

Kuitenkin, itse otsikkoon. En ennen ole kiinnittänyt asiaan huomiota, mutta olen tullut siihen tulokseen, että julkisuus todellakin on pieni alitajuinen rasite, johon kuitenkin tottuu. Minut näkee kaupungilla aina joko treenivaatteissa, lähinnä harjaamattomalla tukalla hyvin rennosti pukeutuneena.Mun lähikauppa on Kampin kauppakeskuksen K-market, joka tietenkin on täynnä ihmisiä, joten olen tottunut esiintymään millon missäkin muodossa, sekä olen aina sanonut ettei mua haittaa laisinkaan jos ihmiset sattuvat tunnistamaan mut vaikka en olisi parhaimmillani, mutta nyt olen huomannut, että kyllä mua kuitenkin jossain alitajuisessa mielentilassa ahdistaa. Kaupungille mennessäni suojaudun usein lippiksen ja huivin alle. Äkkiä pakolliset asiat hoitamaan ja kotiin.

Ulkomailla ollessani tunnen vapautta. Tuntuu että on aivan mielettömän helppoa hengittää, saa mennä ihan randomina mihin tahansa ja saa sellaisen tietyn oman rauhan kaikkeen tekemiseen. Salilla oon aivan ihanaa olla super random tyyppi ja se on niin vapauttavaa!

Mulle aina moni kaveri tai perheenjäsen huomauttaa, jos kävellään kaupungilla ja ihmiset tuijottaa, kuiskailee tai osottelee. Itse en oo vuosiin kiinnittänyt asiaan huomiota. Porhellan niin kiireisesti aina paikasta A paikkaan B, ettei ole aikaa katsella mitä ympärillä sen enempää tapahtuu, mutta jostain syystä nyt huomaan asian todella dramaattisesti ja olen jopa hieman huomannut kiusaantuneeni asiasta. Olen myös huomannut, että ajattelen sitä jonkin verran arjessa.

Mielenkiintoista. Olen kuitenkin ihminen joka myös nauttii huomiosta, ihmisten kanssa olemisesta, juttelemisesta vieraille ihmisille sekä kaikenlaisesta sosialisoimisesta. On aina todella kivaa kun joku lukija tulee juttelemaan ja kertomaan mielipiteensä. On siis jännää huomata, että koenkin yllättäen jonkinlaista helpotusta ollessani ”vierailla mailla”. Voisi yhtä hyvin olla, että täysin randomina olo ahdistaisi, mutta ei laisinkaan.

Mä en oikeen tiedä kannattaisko mun julkaista tätä tekstiä vai ei, koska mä en oo ikinä ennen kokenut asiaa näin, päin vastoin, oon aina vastannut kysymykseen ”ahdistaako kun ihmiset tunnistaa sut kadulla”, että ei laisinkaan. Ehkä tää on jokin hetkellinen fiilis tai ehkä en ole koskaan huomannut pientä ahdistusta asiassa, koska olen oppinut elämään sen kanssa.

No anyway. Tekstin ei sinänsä ole tarkoitus olla negatiivinen. Olen kiitollinen jokaisesta lukijastani ja kuten sanoin, on aina ihanaa jos lukija tulee juttelemaan tai vastaantulijalta saa hymyn tervehdykseksi. :)

Sen mä kuitenkin sanon, että voi jumalauti minkälaisen jalkatreenin vedin tänään. Sekoitin plyotreeniä ja voimaliikkeitä. No, 40kg kyykky tuntui hyppysarjojen jälkeen about kerrostalolta selässä. :D Näitä treenejä löytyy fitnet.fi sivuston verkkovalmennuksista, kuten bikini biblestä sekä fit for bikini treeniohjelmista, joista on tänäänkin tullut paljon henkilökohtaista, positiivista palautetta!  Tässä yksi blogiin tullut:

”Moi! Pakko tulla sanomaan että Fitnetin bikini bible on ihan huippu! Olen ostanut aikasemmin erään toisen firman valmennuksia ja ne eivät ole olleet mitään tähän verrattuna. Huippu duunia olette tehneet!!

Jenni”

 

 


14 Comments
 • Nene
  Posted at 21:20h, 20 tammikuun Vastaa

  Mikä julkisuus? Pidäksä itteäs tosissaan julkkiksena? :DD

  • linda
   Posted at 21:42h, 20 tammikuun Vastaa

   Itseasiassa itse en ole itseäni kategorioinut julkisuudenhenkilöksi, vaan media, jonka varjopuolena esimeriksi yksityisyyteni suoja on suppeampi kuin normaalisti. Toivottavasti luit tekstin kuitenkin, mitä asialla tarkoitan (:

 • Hanna
  Posted at 21:39h, 20 tammikuun Vastaa

  Mielestäni olet antanut itsestäsi ulos todella fiksun kuvan. Oon tykännyt sun menoa seurata blogin ja instagrammin kautta :) ei mulla mitään sen kummempaa sanottavaa ollut kun; ihana sinä!

  • linda
   Posted at 21:42h, 20 tammikuun Vastaa

   voi kiitos paljon<3

 • N
  Posted at 21:59h, 20 tammikuun Vastaa

  Mä nyt olen pieni ”julkkis” suhun verrattuna, mutta tunnistin itseni sun ajatuksista. Vaikka on tosi kiva että jengi lukee blogia ja tulee moikkaamaan, niin huomaan että välillä myös ahdistaa se. Välillä haluaisi vain ettei kukaan tiedä mitään omasta elämästä, vaikka sen itse on jakanutkin… Hämmentävää :D

 • Anna
  Posted at 22:18h, 20 tammikuun Vastaa

  Ihanaa kun kirjottelet taas useammin, joka aamu tulen tarkastamaan heti ensimmäiseksi kahvikuppi kädessä onko tullut uusia postauksia:) Seuraillut sua vuodesta 2012 asti ja harvemmin kommentoin, pitäisi useammin ! Onnea muuttoon :) T. Vakkarilukija Australiasta

  • ps
   Posted at 07:28h, 22 tammikuun Vastaa

   hei kivaa, joku muukin täältä päin! :D asun kyllä oikeasti Suomessa mutta reissaan Ausseissa about 4kk tällä hetkellä. :) Ja Lindaa oon seurannu kans monta vuotta, ihana blogi joka on muuttunut vaan parempaan suuntaan. Tsemppiä!

 • Kata
  Posted at 22:53h, 20 tammikuun Vastaa

  En kokenu tekstiä mitenkään negatiivis sävyisenä :). Mielestäni tosi hyvä teksti!

 • hyvä postaus
  Posted at 07:55h, 21 tammikuun Vastaa

  Hienoa, ettet ole lähtenyt sille ”esittelen vaikka paskahuusiani, että pääsen seiskaan -tasolle”. Tosin jos olisit lähtenyt, voisi tuo eka kommaajakin pitää sua julkkiksena , kun olisit kaikenmaailman ostikoissa , jotka siis olisit ite järkännyt. Niinhän se julkisuus monien kohdalla vaan toimii. Et ole ottanut vastaan jotain juorulehden matkoja vaikka tarjottu käsittääkseni on…ja sitten kuvauttanut itseäsi ko.lehteen. Aivan mahtavaa , ettet ole sellanen ja mielummin tuot itseäsi esiin ammatillisissa asioissa ja olet kaikille samanlainen ystävällinen oma itsesi. Kyllästyttää kaikki täysin meriitittömät sutturat , ns.julkkikset muka, joita joka paikka täynnä , huoh

 • karut faktat
  Posted at 14:54h, 21 tammikuun Vastaa

  Sinulla biologinen kello tikittää ja haluat suojata jälkikasvusi. Haluat torjua tuntemattomien ihmisten katseet ja huomion. Pakenet ulkomaille.

  • linda
   Posted at 19:57h, 21 tammikuun Vastaa

   Hahah nooooyuuu ;D

 • M
  Posted at 22:06h, 21 tammikuun Vastaa

  Hei.

  Ihana kun jaksat julkaista noita negatiivisiakin kommentteja. Harmi, kun niitä saat, mutta me ihmiset ollaan tämmöisiä… Jonnekinhan se oma pahaolo pitää purkaa…

  Jatka valitsemallasi tiellä :) .

  T. Vakkarilukijasi

 • Miia
  Posted at 01:24h, 22 tammikuun Vastaa

  Bikini biblen treeniohjelma aivan huippu!!
  Ainoana miinuksena järkyttävä määrä parsaa kaikilla aterioilla. Ei vaan mene alas. 😞

 • Jenni
  Posted at 10:35h, 25 tammikuun Vastaa

  Moi! Ostin ton fit for bikini valmennuksen ja oon nyt tehny sitä 2vko. Nyt sain lääkäriltä kiellon käsien treenaamiseen eli salikertoja ei tule niin montaa viikossa kun pitäisi, pitäiskö miun syödä vähemmän vai jatkanko tolla ruokaohjelmalla? Paino tippunut 2,5kg ja on nyt 74kg mut melkein 10kg sais ottaa vielä pois.

Post A Comment