Miten äkillisestä aknesta eroon?

Tänään puhun vähän ihon hoidosta.

Mulla nimittäin ei oo koskaan ollut pienien nyppyjen lisäksi minkäänlaisia iho-ongelmia. Ei oo kuivaa ihoa, ei oo rasvaista ihoa, ei satunnaisia finnejä pahempaa, ei mitään.

Hermostollinen ylikunto sai kuitenkin mun ihon kukkimaan hyvin rajusti. Hormonit meni aivan sekasin ja sehän kyllä näkyi naamassa. Stressi ei tietenkään helpota tätä komboa enempää, joten kunnon emotionaalinen sekä fyysinen täystuho sai sellasia kraatereita naaman täyteen ettei mitään rajaa.

IMG_9234

Tällä hetkellä mun iho näyttää suht hyvältä, satunnaisia ihovirheitä ja vielä aken arpia näkyy poskissa, mutta parempaan mennään.  Seuraavaksi julkaisen kuvan joka ei oo mikään kovin kaunis näky, mutta toivottavasti tästä on apua aknesta kärsiville!

IMG_9401

viivi on myös mun kulmien sekä ripsien takana…:) tässä 3 x hoidon tulos

Kuvassa mun iho on juuri hoidettu happohoidolla sekä tukkeutuneet ihohuokoset avattu mekaanisesti, joten punottaa normaalia enemmän, mutta näette varmasti miltä tuo meininki näyttää. Sellasta kraateria löytyy poskista… Toi oli todella inhottavaa, nimittäin tollasta ihoa ei kannata edes meikata piiloon, näyttää vielä kamalammalta ja tunkkaisemmalta.

Alla oleva kuva on otettu 2 päivää sitten. Meininki on lievästi sanottuna eri. :D

IMG_9238

Mitä mä sitten oon tehnyt? Aloitin Viivillä, Studio VMS kauneushoitolassa sarjahoitona Medical peeling hoidon, joka on ns. lääketieteellinen kuorinta, jossa hapotetaan epäpuhtaudet iholta. Hoidon pystyy kohdistamaan ja laittamaan hapotuksen voimakkaammin akne kohtiin ja kevyemmin muualle.

Hoito toteutettiin sarjahoitona, jolloin hoito tehtiin mulle noin 3 x 2 kk aikana. Iho kuoriutuu hoidosta sekä kuivaa epäpuhtaudet iholta. Noissa akne kraatereissa ei ole edes ns. päätä, mutta hoidolla päästään syvemmälle ihoon ja sen ansiosta epäpuhtaudet kuivuvat iholta ja ”rapisevat” pois.

Hoito ei satu lainkaan, polttaa ainoastaan hieman kohdista joihin se tehdään kovemmalla teholla, mutta polte loppuu nopeasti kun iholle laitetaan neutralisoiva voide.

En voi kuin suositella, luulen että kuva kertoo enemmän kuin sanat.

Tässä myös Eevan tulokset kuorinnasta:

IMG_9428

yhden hoitokerran tulos

Lisäksi olen käyttänyt meikinpoistossa sekä aamu-että yö voiteena Neoderman tuotteita, joita suosittelen jokaiselle! Ihostani huomaa heti kun jätän voiteet pois. Voiteet löytää kätevästi Studio VMS:ltä.

12230871_1639156806335631_777634831_n

Yhteystiedot:
Studio VMS
Lönnrotinkatu 16, 00120 Helsinki
Mail: viivi@studiovms.com
P. +358 400 488638


20 Comments
 • Avatar
  Sofia
  Posted at 18:19h, 17 tammikuun Vastaa

  Heippa!
  Voikohan tuota hoitoa tehdä jos kärsii ruusufinnistä? Hyvältä näyttää :)

  • Avatar
   linda
   Posted at 18:30h, 17 tammikuun Vastaa

   ota viiviin yhteyttä ja kysy, hän osaa vastata :) luulisin!

 • Avatar
  Minni
  Posted at 18:21h, 17 tammikuun Vastaa

  Entiedä katsoinko väärin, mutta VMS:än kotisivuilla hinnaston kohdalla ei ollut tolle hoidolle ollenkaan hintaa?

  • Avatar
   linda
   Posted at 18:30h, 17 tammikuun Vastaa

   laita viiville sähköpostia ja kysy hinnastosta, hän neuvoo kun tietää mitä sulle tehdään :)

 • Avatar
  Sanasto haltuun
  Posted at 19:18h, 17 tammikuun Vastaa

  Äkillinen akne? Tiedätkö, mikä akne on?

  • Avatar
   linda
   Posted at 20:30h, 17 tammikuun Vastaa

   Joo tiedän, meidän suomen suvussa sitä on paljon , en tiedä kannanko geeniä jonka stressi ym laukaisi , vai onko kyse jostain muusta.

 • Avatar
  mikaela
  Posted at 19:29h, 17 tammikuun Vastaa

  Tiedoksi, näitä samoja happoja saa tilattua mm. ebaystä, ihan samaa tavaraa. Kannattaa tutkia mitkä hapot sopivat parhaiten itselle, mihin tarkoitukseen ja kuinka vahvaa. Vähän pitää vaivaa nähdä mutta isot pullotkaan eivät maksa montaa kymppiä (siis oikeasti ehkä 10-30e).

  • Avatar
   linda
   Posted at 20:30h, 17 tammikuun Vastaa

   Mä en kyllä menis itte hapottamaan 😬

  • Avatar
   Niina
   Posted at 21:01h, 17 tammikuun Vastaa

   Älkää hyvät ihmiset menkö netistä ostamaam happoja ja tehkö sitä itse!! Tässä esimerkki miksi ei!! http://m.iltalehti.fi/terveys/2015060919833988_tr.shtml

   • Avatar
    linda
    Posted at 21:22h, 17 tammikuun Vastaa

    Herranjumala!!!

   • Avatar
    mikaela
    Posted at 21:59h, 17 tammikuun Vastaa

    Jos vähän jaksaa itse nähdä vaivaa ja tutkia aineita ja ostaa luotettavalta myyjältä niin ei mitään ongelmaa. Ite käyttäny 10% mantelihappoa n. vuoden, toimii enkä voi muuta ku suositella!

 • Avatar
  Anne
  Posted at 22:09h, 17 tammikuun Vastaa

  Jos sulla ei nuoruudessa oo ollu aknea, niin varmaan pelkkiä stressinäppyjä. Oon lukenut että aikuisiällä puhjennut akne on todella vaikea ja vaatii lääkärihoitoa :/ (itsellä 8 aknevuotta takana, lähti lääkkeillä) sulla kumminki lähti yhdellä hoitokerralla. Mut hyvä että lähti koska tommoset tuppaa vaikuttaan itsetuntoon ja kaikkeen niin ei ollu varmaan kiva kun muutenki hajalla ja lisäks naama ihan näpyillä

 • Avatar
  Aknen uhri
  Posted at 01:54h, 18 tammikuun Vastaa

  Kiitos kiitos kiitos tästä postauksesta. Mulle on puhjennut ihan saman näköinen akne sen jälkeen (1,5vuotta sitten) kun lopetin e-pillerit, ja ihmekkös tuo kun siinä myös heitti hormoonit sekaisin. Oon syönyt ihoon antibioottia, ja kokeillut kaikki mahdolliset puhdistuskeinot ja aknevoiteet, eikä mikään ole auttanut tipan vertaa. Kamala sanoa, mutta ihana nähdä että joku toinenkin aikuinen kärsii samasta vaivasta ja on saanut tuohon ongelmaan ratkaisun. Nyt kyllä todellakin aion mennä kosmetologin penkkiin, ja toivon todella että se on viimeinen toimenpide mitä joudun tämän asian kanssa tehdä. Akne aikuisiällä on kyllä vaiva, jota en toivo kenellekkään! Se on uskomatonta kuinka näpyt naamassa voi vaikuttaa itsetuntoon niin paljon, ettei välillä halua poistua edes kotoa 😔Kiitos vielä että jaoit vaivan ja ratkaisun näin avoimesti!

 • Avatar
  katjuuusa
  Posted at 06:16h, 18 tammikuun Vastaa

  Minulla puhkesi 23 vuotiaana (ihotautilääkärin sanojen mukaan keskivaikea) akne joka hoidettiin 5 kuukauden isotretinoin aktavis (vastaava kuin roaccutan) kuurilla. Lääke on aikamoinen myrkky kropalle eikä poista aiheuttajaa vaan oireen eikä sitäkään kuin yleensä muutamiksi vuosiksi.. Noin vuoden jälkeen kuurista näppylöitä alkoi taas ilmaantua mutta ne pysyivät
  kuitenkin siedettävinä. Vatsavaivojen takia satuin jättämään maitotuotteet ruokavaliostani kokeilumielessä ja kappas huomasin että myös finnit kaikkoavat naamasta maidottomalla ruokavaliolla! Ei se maito kaikille finnejä aikaansaa mutta minulla maidoton ruokavalio on auttanut, kannattaa siis sitäkin keinoa miettiä vaikka ihotautilääkärini oli sitä mieltä että syynä ei voi olla maito. Finnien syynä voi toki olla myös suoliston huono kunto joka parani maidon poisjätöllä ja siten auttoi finneihin.

  • Avatar
   HenriikkaV
   Posted at 11:13h, 18 tammikuun Vastaa

   Mulla sama homma! Naama räjähti kun lopetin hormonaalisen ehkäisyn, eikä siihen tuntunut auttavan mikään… kunnes karsin maitotuotteet ruokavaliostani. Toimii!

 • Avatar
  marianne
  Posted at 10:19h, 18 tammikuun Vastaa

  Mitkä pidennykset sinulla on? <3

 • Avatar
  mikaela
  Posted at 13:07h, 18 tammikuun Vastaa

  Ainiin, ja ihan vaan jos joku miettii lääkettä akneen eikä halua syödä roacuttania tai e-pillereitä, kysykää lääkäriltä Spironolactonea (kannattaa googlata spironolactone acne), myydään Suomessa nimellä Spirix. Edullinen lääke akneen (okei pitää syödä päivittäin tai ainakin joka toinen pv) joka madaltaa androgeenitasoja eli niitä jotka usein aiheuttaa naisilla aikuisiän aknea.

 • Avatar
  R
  Posted at 05:54h, 24 tammikuun Vastaa

  Tossa ennen ja jälkeen hoidon kuvassahan sulla on eri puolelta naamaa otetut kuvat. Ekassa kuvassa on vasen puoli kasvot ja toisessa kuvassa on oikea puoli. Mikä selittää sen, että sun lävistyksen reikää ei näy tuossa jälkeen kuvassa, vai oonko väärässä?

  • Avatar
   linda
   Posted at 12:35h, 24 tammikuun Vastaa

   Mulla on kirurgi leikannut umpeen sen noin 2kk sitten Joulukuussa :)

 • Avatar
  ilari
  Posted at 22:03h, 13 lokakuun Vastaa

  daamn siis tällästä ksinkertaista asiaa jäin jankkaa ja sit tuntee heti paineen et sanottava se on tai sit kertyy mut mun mielest toi missä sulal oli finnei se yläkuva näytti kyl söpölle eikä pahallle :)

Post A Comment