Miten olla kameran edessä?

Moikka!

Eilen oli leppoisa päivä, tein muutamia duunijuttuja ja yhdestä työhöni liittyvästä aiheesta ajattelinkin kirjoittaa postauksen tänään, nimittäin siitä miten olla kameran edessä. Kuvauksista on tullut mulle sen verran normaalia duunia, että koen olevani siinä nykyään ihan hyvä.

Olen tehnyt kuvauksia 18 – vuotiaasta, tosin ensimmäiset muutaman kerran jo 16 & 17 vuotiaana. Muistan miten JÄNNITTÄVÄLTÄ ensimmäiset kuvaukset aina tuntuivat. Olin super hermostunut ja valmistuin kuvauksiin henkisesti päiviä sekä laittautumalla tunteja. Piti olla rusketukset, tekoripset, vaatteet katsottuna valmiiksi, tukka kuosissa ja sitä rataa. Saatoin olla todella pitkiä aikoja syömättä yhtien kuvausten vuoksi.

Yritin niin paljon, että kuvista en koskaan oikeen tunnistanut itseäni. Täh,hyi,näytänkö tolta? Suu viirulla ja ilme lähinnä kauhusta kankeana, siihen päälle vielä joku väkisin väännetty poseeraus liian pienissä vaatteissa (yleensä lehdist/netistä yritetty matkia) ja volà, ruudussa on joku aivan outo ihminen. Harvemmin jäi kauheen itsevarma fiilis kuvausten jälkeen…. :D

Mua on nuoresta asti haluttu kuvata paljon erilaisen ulkonäköni vuoksi. Ensin tein sitä tietenkin ilmaiseksi, jotta sai omaa portfoliota kasaan ja kuvaajat saivat tietenkin lisää kuvia omiinsa. Joka kerta siitä tuli omalla tavalla helpompaa ja rennompaa. Vuonna 2014 huomasin että mä alan olemaan siinä ihan hyvä, tai ainakin parempi kuin ennen ja kuvaajatkin kehuivat luontevuutta sekä työskentelyäni kameran edessä. Pikkuhiljaa siitä alkoi myös tulemaan hieman rahaakin.

IMG_8395

Jossain vaiheessa tajusin, että mitä vähemmän yritän, mitä vähemmän stressaan ja väännän väkisin, sitä parempia kuvista tulee. Olemalla aito oma itsensä ja itsevarmasti luottamaan omaan karismaan, sitä saa parhaimmat kuvat aikaiseksi. Nykyään mulla on hyvä fiilis 30 minuutin ehostuksella ennen kuvauksia, eikä enää tarvita tekohiuksia, solkkuja tai uusia seksy-vaatteita, saatika muutenkaan tarvitse olla perse pitkällä ja tissit tiskissä jotta tuntisin itseni viehättäväksi. Eilen kuvausten jälkeen ajattelin että tää alkaa olemaan kyllä jotenkin todella luontevaa, voisin hyvin olla roskasäkki yllä ja silti tehdä parhaani ja onnistuakkin kuvauksissa.

IMG_8344

Ja mä en todellakaan tarkota että mä olisin nyt jokin huippumalli valmiina Voguen kanteen, vaan ihan normaalina ihmisenä kameran edessä annan omat vinkkini, miten onnistua kuvissa sekä ainakin suoriutua kuvauksista rennosti ja sen enempää stressaamatta:

 • Aina kameran eteen asussa, jossa sun on HYVÄ olla. Älä turhaan änkeä itseäsi numeron liian pieneen mekkoon tai puristaviin farkkuihin. Älä myöskään yritä hakea seksikkyyttä kuviin vain tyrkyttämällä kehoasi. Se on mauttomin tapa näyttää itsevarmalta ja seksikkäältä, been there. Lopputulos on useimmiten vain halpa.
 • Rento tukka- look toimii mun kokemusten perusteella poseerauksissa ja kuvissa paremmin kuin liian huoliteltu, yksityiskohtainen kampaus.
 • Jos olet hyvä meikkaamaan, meikkaa itse itsellesi sellainen meikki joka on sun näköinen ja missä sulla on sellainen olo, että näytät itseltäsi. (Muista, että kuvausmeikki tulee olla usein hieman tummempi ja vahvempi salaman vuoksi). Nimimerkillä lähes 90% aina kun joku on meikannut mut kuvauksiin en oo melkein edes tunnistanut itseäni peilistä ja sen tuoma epävarmuus ja tilanteen hallitsemattomuus näkyy aivan varmasti kuvissa.
 • TIIVISTETTYNÄ EDELLISET: älä pue, laita kampausta tai meikkaa itseäsi liikaa, eritavalla tai niin, että sun fiilis on epämukava ja tukala. Se kaikki näkyy olemuksesta, jos joku ei tunnu hyvältä.
 • Jos jännittää, pyydä vaikkapa musiikkia taustalle.
 • Rentoudu….
 • Ja vain ole oma ihastuttava itsesi! Hymyile, luo tunnetta kasvoille silmien avulla ja jos et hymyile, anna suusi olla rentona. :D Todella monella näkyy jännittyneisyys kameran edessä varsinkin suun ja poksien alueen kohdalla.
 • Käytä mielikuvitusta, ole rennosti, kokeile kaikkea hassua. Luota kuvaajaan, kuuntele ohjeita. Joskus kaikista typerimmältä tuntuvin asento onkin todella magea kamerassa, mutta useimmiten se mikä tuntuu hyvältä myös näyttää hyvältä !
 • ÄLÄ YRITÄ LIIKAA. Ole oma itsesi, niin onnistut parhaiten! Naura, hassuttele, fiilistele!

19 Comments
 • Veera
  Posted at 19:15h, 04 tammikuun Vastaa

  Tosi hyviä neuvoja :-) itsekin mainoskuvauksista kiinnostuneena tykkään lukea kaikkea siihen liittyvää.
  http://byveera.blogspot.fi/?m=1

  • linda
   Posted at 23:35h, 04 tammikuun Vastaa

   Kiva kuulla että oli hyötyä, kiitos!!

 • n20
  Posted at 19:30h, 04 tammikuun Vastaa

  vou. oot kyllä kaunis, kuin viini paranet vanhetessasi :)

  • linda
   Posted at 23:34h, 04 tammikuun Vastaa

   Voi kiitos (:

 • vieras
  Posted at 21:50h, 04 tammikuun Vastaa

  Mauttomin tapa on olla huulet töröllä,tääläkin nähty liian usein.

 • vieras
  Posted at 21:52h, 04 tammikuun Vastaa

  Mauttomin tapa on huulet töröllä,tääläkin nähty liian usein.

 • J
  Posted at 21:54h, 04 tammikuun Vastaa

  Ei liity postauksen aiheeseen, mutta siis on pakko kysyy että miten oot saanu noissa harmaissa treenitrikoissa estettyy sen ettei alusvaatteet näy alta? :D mulla ainaki alkkarit kulkee just siitä kohdalta mistä toi musta ”verkko”osa menee silleen, että kyllä joka ikiselle on nähtävissä ne…

  • linda
   Posted at 22:09h, 04 tammikuun Vastaa

   Mulla noi on vähän löysät niin ei mee ns niin kireeks enkä usein kyykkää noissa :D

 • Jiiii
  Posted at 22:15h, 04 tammikuun Vastaa

  Moikka! Kyselisin semmosta että kun tuolla fitnetissä on Fit For Bikini ja Bikini Bible- valmennukset, niin onko siis suositeltavaa et vetäis eka ton fit for bikinin? Mietin kun itteeni enemmän kiinnostais toi bikini bible, kun se sisältää hiit treenejä ja oon ymmärtänyt että fit for bikini ei sisällä :) Salikokemusta löytyy, et tekis mieli suoraa alottaa toi Bikini bible! :D

  • linda
   Posted at 23:34h, 04 tammikuun Vastaa

   Tavallaan bible on fit for bikinin jatko-osa, mutta tottakai voi ottaa biblen , se on vähintään yhtä kova ohjelma ! :)

   • Charlotta
    Posted at 00:10h, 05 tammikuun Vastaa

    Vähän tälleen ohi postauksen aiheen,mutta aloitin tänään fit for bikinin ja pakara-takareisitreeni vuorossa tänään. Ei mulla muuta,mutta jumankauta mimmi osaa hommansa :D Ikinä en oo saanu pakaraan semmosta tärinää ku tänään! Huhheijaa, mää en kävele viikkoon :D Muutenki valmennus vaikuttaa lupaavalta, ylitti odotukset täysin! Kiitos! :)

    • linda
     Posted at 00:45h, 05 tammikuun Vastaa

     Yeeessss, huikeeta että toimii ja että oot tyytyväinen, kiitos ☺️<3

 • Marjo
  Posted at 19:09h, 05 tammikuun Vastaa

  Minkälaisiin kuvauksiin nämä vinkit oikein olivat,sillä ainakaan palkallisiin kuvauksiin ei mennä omissa vaatteissa tai meikeissä…:D

  • linda
   Posted at 19:26h, 05 tammikuun Vastaa

   Kyllä mä oon moneen kertaan mennyt :) tietenkin muotokuviin / tuotekuviin on usein sitten asiakkaan valitsemat kuvat/tuotteet/vaatteet , mutta kyllä mä saan usein ohjeet tai ihan itse pukeutua mihin haluan teeman mukaisesti (:

 • taru
  Posted at 09:57h, 07 tammikuun Vastaa

  Moikka!

  TIlasin fitnetiltä valmennuksen ja hieman yllätyin että kalorimäärä oli niin pieni, kun aina olet painottanut että ohjelmia käytettäessä saa syödä kunnolla. Itse olen syönyt melkein tuhat kaloria enemmän ja treenannut vain muutaman kerran viikossa ja silti pysynyt kunnossa. Lisäksi imetän tällä hetkellä, joten se vaikuttaa myös tietenkin ruokailuun.:D nyt haluaisin pudottaa muutaman jäljelle jääneen raskauskilon. :)

  • linda
   Posted at 14:10h, 07 tammikuun Vastaa

   Sun kannattaa laittaa infoon viestiä, että haluat korkeampikalorisen vaihtoehdon :) nää on 6-viikon dieettejä jolloin pyritään vähentämään painoa, alimmillaan taitaa tulla 1650 kcl jos on alle 55kg , mutta ylimmillään ollaan parissa tonnissa (: 90% palaute tulee niin suurista määristä ruokaa :D

   • taru
    Posted at 09:02h, 08 tammikuun Vastaa

    mistä sitä viestiä voi laittaa?:D sori oon blondi en löytänyt infoa mistään.:D

 • taru
  Posted at 08:59h, 08 tammikuun Vastaa

  okei kiitos paljon! :)

Post A Comment