Miten selvitä burnoutista?

Heippa ja aivan ihanaa uutta vuotta 2016! Toivottavasti kaikilla oli huippu ilta. 🙂

Itse olin aivan ihanan (osalle varmasti tuttukin hahmo suositun treeni- ja lifestyle bloginsa puolesta) Steffin luona uuden vuoden bileissä. Kiitos paljon upeasta illasta tälle ihastuttavalle ilopillerille, jolla on muuten kadehdittavan ihana asunto! Huh!

IMG_8205 IMG_8233 1936553_10153306807990794_3954166347717590931_n

Mulle on tullut paljon kyselyitä, että mitä keinoja suosittelen burn outista kärsiville, mitkä ovat täsmäkeinoja sen voittamiseen?

Tää on todella hankala aihe, sillä burn out/ylikunto on hyvin määrittelemätön sairaus. Sitä ei oikeastaan voida kovinkaan varmasti todeta, eikä siihen ole lainkaan olemassa minkäänlaista kaikkiin pätevää ”lääkettä” tai tapaa parantua. Kenenkään kohdalla ei pystytä kertomaan kuinka pitkään toipuminen vie. Joillakin se kestää viikon, joillakin se kestää vuosia.

Mä itse oon Syyskuussa aloittanut toipumisen todettuun burn outiin ja ottanut asian vakavasti, sekä ymmärtänyt tilanteen kunnolla. Ekat 6  viikkoa mulle määräsi urheilulääkäri täysin petilepoa. Kävelyä raskaampaa ei saanut harrastaa.

Ensimmäiset 2 kk oli todella vaikeaa, hirveen epävarma fiilis kaikesta tulevasta, liikunnan ilo oli aika lailla hukassa ja turhautuminen oli suurta. Kun näiden tunteiden tuomasta stressistä oppi päästämään irti, niin parantuminen alkoi kunnolla. Ymmärsin että nyt kokeillaan muita lajeja, kivoja juttuja ja sinne treeneihin mennään kun liikkuminen tuntuu oikeesti hyvältä.

Lääkärin mukaan urheilun pitää tuntua ainakin viikon verran mieleiseltä, jotta voidaan sanoa että ollaan menossa oikeaan suuntaan. Nyt mulla on valehtelematta ollut ekaa kertaa putkeen viikkoja, kun mä oikeen venaan treenejä ja nautin siitä, sekä saan itsekin siitä energiaa.

Joten jos pitäis antaa jotain neuvoja, niin ainakin seuraavat auttoivat mulla:

 1. Asioiden käsittely ja hyväksyminen, priorisointi. Nyt levätään rauhassa ja hyväksytään, että tilanne on masentava, mutta kaikki on vain väliaikaista. Luota paranemisprosessiin äläkä yritä vääntää asioita tapahtumaan väkisin, jolloin vain pitkität toipumistasi.
 2. Kokeile uusia asioita rohkeasti, piristä mieltä ja kehoasi uusilla asioilla.
 3. Armollisuus itseään kohtaan. Sillon kun väsyttää levätään. Tulee aika kun mieli ja keho jaksaa taas kovempaa meininkiä.
 4. IHMISET YMPÄRILLÄ; viekö he sua eteenpäin, motivoiko ympäristö sua vai lannistaako/masentaako he entistä enemmän?  Välitetäänkö susta ja sun hyvinvoinnista?Mihin ihmiset kannustaa sua?
 5. Yksinkertaisesti loma, jolla saa ajatukset täysin muualle, nukkua, rentoutua, syödä hyvin.

IMG_7845

Huh mulla on aivan JÄÄTÄVÄN turvonnut olo. Kiitos Joulun, Dubain loman, Uuden vuoden… tekosyitä 😉 Nyt loppuu kyllä tekosyyt ja lisättiin Marren kanssa meidän 2016 tavotteisiin olla ilman alkoholia! Todettiin että ollaan aivan superisti typerämpiä ihmisiä kännissä, ja ettei se oikeesti vie meitä mihinkään. Meidän molempien halu henkisesti kasvaa on aika super luja, ja katsotaan auttaako tämä valinta itsensä kehittämisessä. Luulis, että ainakin hyvinvoinnin kannalta kyllä ja uskon, että tällaisellakin valinnalla on merkitystä aivojen kykyyn työskennellä.

Aikamoinen heitto, toivottavasti onnistutaan. 😉

Huomenna pääsee taas treenaamaan ja toivottavasti hikoilemaan olo vähän kevyemmäksi! Nyt meidän nettivalmennuksista löytyy ihmisille, joilla ei ole mahdollisuutta tai aikaa lähteä salille, kotitreeniohjelma johon tarvitset vain ja ainoastaan oman kehosi!

Ohjelman on suunnitellut fitnessmalli ja kotitreeni expertti Janni Hussi! Mukana saat myös ohjelmaa tukevan ruokavalion. Tää on super siisti juttu ja mahdollisuus kotitreenareille!

Mulla alkaa HUOMENNA dieetti, tavoite on tiputtaa n. 3 kiloa ja saada kehonkoostumusta muutettua timmimmäksi. Lihaksiin painetta lisää, atleettinen mutta hyvinvoiva look! 🙂 WHO’S IN? 😉

Mikä sun tavoite on?

10257_949311575157087_7688999683859802662_n

www.fitnet.fi 


14 Comments
 • heidi
  Posted at 01:21h, 02 tammikuun Vastaa

  moikka! ja hyvä juttu jos voit paremmin! 🙂 mä miettisin tässä et, mitkä oli ne ensimmäiset oireet millon ymmärsit että on burn out/ylikunto?

 • Myy
  Posted at 11:55h, 02 tammikuun Vastaa

  Sun asenne on kyllä niin loistava ja ihailtava. Yritän imeä sitä itseeni näin blogin kautta. 😉

  • linda
   Posted at 19:29h, 03 tammikuun Vastaa

   Kiitos paljon <3

 • Anna
  Posted at 13:06h, 02 tammikuun Vastaa

  Liekö kaikki turvotus mennyt huuliin?

 • Nora
  Posted at 12:27h, 03 tammikuun Vastaa

  Ois kiva jos jakaisit enemmänkin tosta dieetistä:) Kuulumisia, ruokapuolesta yms. Itelläkin suunnitelmana pieni kiristely ja ois kiva tehä tää yhdessä!

  • linda
   Posted at 19:28h, 03 tammikuun Vastaa

   Joo tottakai 🙂

 • Heins
  Posted at 14:24h, 03 tammikuun Vastaa

  Moikka Linda!

  Olen ajatellut ostaa treeniohjelman Fitnetistä, ja itselleni niistä sopivin olisi Fit with bodyweight sen mahdollistaman kotona treenaamisen vuoksi. Olen kuitenkin lähestulkoon lihasvoimaton, kategoriassa ”laiha läski”, löllöt kerääntyy lähinnä takareisiin ja takapuoleen. Toiveena olisi lähinnä kiinteytyä ja oppia syömään oikein. Olisiko Fit with bodyweight minulle tehokas ja sopiva vaihtoehto?

  • linda
   Posted at 19:28h, 03 tammikuun Vastaa

   Kyllä ehdottomasti On hyvä vaihtoehto aloittaa (:

 • HK
  Posted at 21:45h, 03 tammikuun Vastaa

  Eikö ftinetistä ole saatavilla enää fit with diet -valmennusta, en ainakaan löydä sitä enää nettisivuilta?

 • raaca
  Posted at 16:37h, 04 tammikuun Vastaa

  Oot sokeutunut sun huulille :(|)

 • frankie
  Posted at 18:07h, 04 tammikuun Vastaa

  Miten jaksat juhlia niin paljon ”ylikunnosta” huolimatta? 😮

  • linda
   Posted at 18:36h, 04 tammikuun Vastaa

   Määrittele niin paljon ? 🙂

 • Salla
  Posted at 07:12h, 05 tammikuun Vastaa

  Heippa Linda!
  Ärsyttä nuo kateellisten huuli-kommentit… Noo antaa niiden huudella:D
  1)Kuinka paljon nyt painat, jos meinaat tiputtaa 3kg?
  2) Oletko päässyt nyt treenaamaa ”täysiä” jälkeen?
  Itse kärsin myös ylikunnon oireista, mutta paino on laskusuunnassa (vähäinenkin lihasmassa kadonnut…)
  ja minulla nyt reilu 1kk treenikielto.
  Mietin, miten sitten kun pitää aloittaa kaikki alusta;
  3)miten saan itseäni niskasta kiiinni ja kuinka nopeasti voin odottaa että saavutan entisen kuntoni ja voima tasoni?
  Kiitos vastauksista!

Post A Comment