Älä sählää vaan keskity tekemiseen!

Heippa!

Heräsin yöllä mielettömään särkyyn. Särky tosin tuntui juurikin siellä missä halusinkin eilisen treenin tuntuvan, eli pakaroissa. Eihän tää oo kovinkaan kivaa, että sohvalta kestää puol tuntia nousta ja kävely on lähinnä tuskaista, mutta oon todella tyytyväinen siihen, että oon oppinut vähentämään turhaa repimistä sekä sähläämistä salilla ja oppinut yksinkertaisella treenillä hermottamaan ja saamaan tuntuman juurikin siihen lihaksen jota treenaan. Enemmän keskittymistä tekemiseen ja homma toimii. Jokaisella toistolla on tehtävänsä tässä hommassa.

Tosi moni menee ohjelmat läpi ns. juosten kusten tai repimällä vähän sinne päin liian isoilla painoilla, sen enempää ajattelematta asiaa.  On täysin eri asia treenata voimaa kuin lihasta ja itse tällä hetkellä muokkaan kehoani, joten treenaan lihasta, en niinkään voimaa vaikkakin joskus on kiva kehittää sitäkin puolta. Mun mielestä aivan huikean hyvä ohje lihaksen kehittämiselle on, että oppii jännittämään lihasta jota treenaa. Yritä etsiä lihas, hae tuntuma lihakseen ja sitten vasta aloita lihaksen treenaaminen. Tällöin itse treenaaminen on paljon järkevämpää ja tehokkaampaa, kun opit tekemään sen kohdennetusti oikeaan ja haluttuun paikkaan. Jos et ensinnäkään löydä lihasta jota aijot treenata, on aika vaikea saada treenissä tuntuma sinne jonne toivoisit sen menevän. Flexaaminen, lihasten jännittäminen ja poseeraaminen auttaa siis myös treenissä, joten eikun vain peilin eteen flexaamaan häpeilemättä! ;)

_DCF6674

Tänään treenasin selän sekä hieman myös ojentajia. Vedin pitkiä, todella hermottavia treenejä, about 4×15-20 sarjoja todella keskittyneesti. Tiedän että tulen yöllä heräämään lihassärkyyn, sillä sain jo treenin aikana aikaiseksi kunnon polttelua sekä särkyä lihaksiin…

Selkä otti nätisti vastaan ja treeni oli taas tehokas. Ei se määrä vaan se laatu ;)

 • Ylätalja 4×12-16
 • Alatalja yhdellä kädellä 3×10-15 / puoli
 • Pullover taljassa naru+ tanko superset 4×15+max
 • Selän ojennus penkissä 3xmax
 • Ojentajat taljassa narulla 4xmax

Oli pakko loppuun vielä tehdä 15minuutin loppulämmittely, jotta sai jalkoja hieman auki.

Hei muistakaahan kaikki jotka aikoo olla ensi kesänä elämänsä kunnossa tai kaipaa muuten vaan jotain uutta motivaatiota tekemiseen, niin vielä muutama päivä aikaa lunastaa fitnet.fi sivustolle nettivalmennuksiin tarjous, jolla saa -15% valmennuksista :) Koodi on fitnetlinda2015

Alottakaahan ajoissa niin ei tuu tarvetta pikadieeteille tai tarvitse panikoida toukokuussa ! :)

Sivuilta löytyy treenejä helpottamaan satojen liikkeiden liikepankit sekä valmentajat, jotka vastaavat foorumilla kysymyksiin ja auttavat kohti omia tavotteita. :)

 

10400905_947021502052761_5624740336891958055_n

 

 


7 Comments
 • Mila
  Posted at 20:30h, 28 joulukuun Vastaa

  Miten aloitetaan treenaaminen 1,5 vuoden jälkeen kun käytännössä joutuu aloittamaan täysin alusta. Treenasin aikaisemmin pari vuotta ja sain hyviä tuoloksia mutta sitten sairastuin, paino putosi ja voimaa ei ole enää yhtään jäljellä. Harmittaa kun salimaksut pyörii koko ajan mutta en uskalla enää salille takaisin. Sain aikaisemmin tuloksia juurikin sinun tekemällä ohjelmalla ja nyt mietin noita fitnetin valmennuksia mutta mietin lähinnä sitä että voinko aloittaa jaotellulla ohjelmalla vai pitäisikö kerätä voimaa pikkuhiljaa takaisin ihan yksijakoisella näin alkuun? :)

 • M
  Posted at 21:20h, 28 joulukuun Vastaa

  Ei 15-20 toistot ole millään tavoin hermotusta kehittäviä.

  • linda
   Posted at 22:05h, 28 joulukuun Vastaa

   olis kiva että avaisit vähän lisää niin ymmärtäisin miten ei ole (:

   • M
    Posted at 22:51h, 28 joulukuun Vastaa

    Hermotuksella viitataan yleensä voiman kehittämiseen, mutta nuo 15-20 toistot menee kyllä reilusti kestävyyden puolelle.

    • j
     Posted at 23:51h, 28 joulukuun Vastaa

     Eikös juuri pidemmät toistot kehitä paremmin hermotusta?

    • Taajuus
     Posted at 10:54h, 29 joulukuun Vastaa

     Niin ja näin – voimatreeneissä puhutaan ”hermotuksesta” juuri viitaten että revitään pikkaisen isommilla painoilla kuin rahkeet kestäisikään, jotta saadaan ikäänkuin hermotettua lihakset tajuamaan että voimatasapainoja täytyy nostaa.

     Mutta, ihan yhtä lailla tarkasti kohdelihakseen tehty liike hermottaa ja kannustaa lihasta kehittymään. 15-20 toistot ovat nimenomaan bodytreeniin kuuluvia, eli kehonmuokkaukseen. Alle 10 sarjat sitten enemmän voimailua ja ne voimahermotukset 3-6.

     Oikeastaan se turhin sarja mitä voi tehdä on nopea, puolihuolimaton ja riuhtoen heitetty ”perinteinen kasi”.

 • Miss J
  Posted at 06:46h, 29 joulukuun Vastaa

  Hei Linda ja kiitos ihanasta blogistasi! :) On hienoa lukea, miten taas olet päässyt hiljalleen aloittamaan treenit hermostollisen ylikunnon ollen pikkuhiljaa menneen talven lumia <3

  Kiinnostaisi tietää, että söitkö ruokavaliorungon mukaan myös silloin, kun et päässyt treenaamaan? Kuinka painosi käyttäytyi, kun yhtäkkiä kovaa ja paljon treenaavana et päässytkään enää entiseen tapaan salille? Aiheuttiko lihaspaineen katoaminen ja edellä mainitut stressiä tai ahdistusta? Mikäli kysymykset on liian henkilökohtaisia, ymmärrän, ellet halua avata asiaa enempää sillä tarkoitukseni ei ole udella :)

  Joka tapauksessa kaikkea hyvää sinulle ja JLolle halirapsutuksia, hän on niin söde! :) <3

Post A Comment