Kuningas liikkeet pakaroille?

Ciao!

Siis jumankekka mä oon loppu. Poikki ja pinoon vaan, olisin jo aivan valmis nukkumaan. Menin eilen niin myöhään treenaamaan, etten nukkunut melkein koko yönä lainkaan ja seiskalta piti herätä ekaan palikseen. Huh!

Mulla oli vielä pakaragrilli treeninä, eli kaikista hermostollisesti rasittavin treeni. Varmasti käy ylikierroksilla vielä pitkään treenin jälkeen.

Mitä on mun lemppari pakaraliikkeitä?

Perinteinen syväkyykky toimii vaan aina, kunhan sen vaan opettelee tekemään oikein. Ei mikään super leveä sumo, vaan perinteinen kyykky, peppu lattiaan periaatteella.

IMG_7798

Mitä kyykyssä tulee erityisesti huomioida?

 1. Polvet. Älä annan polvien kääntyä sisäänpäin. Pidä päkiät hieman ulospäin ja työnnä polvia ulospäin koko liikkeen ajan.
 2. Torso. Selkä pysyy pienessä etuviistossa koko liikkeen ajan. Varo ns. dippaamasta peppua alas liikkeen lopussa, vaan pidä huoli että ”työnnät pakaroita taakse” loppuun asti ja ettei selkä pääse pyöristymään.
 3. Ennen kyykkyä on hyvä myös suoristaa ranka, eli vaikka ns. istutaankin taakse ja lähdetään laskeutumaan pakarat taaksepäin niin ettei kipata päkijöille, ei myöskään laskeuduta kyykkyyn työntämällä rankaa notkolle ja ”tarjota” peppua liian taakse notkon kautta. Naisilla on monesti luontaisesti notkoselkää, joten jos selkä kipeytyy kyykätessä, voi kokeilla jopa työntää hieman lantiota eteenpäin, korjata olemassaoleva notko.
 4. Ponnista kantapäillä ylös, jännitä pakaraa.

Bulgarialainen askelkyykky kahvakuulalla tai tangolla

IMG_7791

Tässä liikkeessä täytyy muistaa mennä kunnolla syvälle kyykyssä, muuten liike jää täysin etureidelle. Pieni venytys ei myöskään tee pahaa normaalin askelkyykyn leveyden sijaan. Eli voit viedä etummaista jalkaa n. puoli askelta pidemmälle, mitä muuten sen pitäisit. Näin liike kohdistuu paremmin takareisi-pakara osioon etureiden sijaan. Aloita pelkän tangon kanssa, tai omalla painolla.

 1. Pidä ranka suorana, ei notkoa kumpaakaan suuntaan.
 2. Ponnista kantapäällä ylös, ei päkiällä.
 3. Älä anna polven ylittää päkiää kyykyn loppuvaiheessa.
 4. Taaimmainen jalka ainoastaan lepää penkillä, ei osallistu ponnistamiseen. Valitse sen mukaan painot, että työ osuus onnistuu etummaisella jalalla.

IMG_7795

Reisien loitonnus etukenossa.

 1. Nojaamalla eteenpäin saat tuntuman kohdistettua paremmin pakaraan
 2. Tekemällä pienen notkon alaselkään, ajattele että tekisit ikäänkuin bikinifitneksen takaposen saat vielä paremman tuntuman pakaraosioon.

Lisäksi : Maastaveto tangolla tai kahvakuulalla sekä lantionnostot pidoilla ovat ehdottomia lemppareita. Maastavedossa tulee myös keskittyä siihen, ettei olkapäät tipahda liikkeen aikana, selkä pyöristy ja nostot tehdään ainoastaan pakara-takareisi akselilla. Ei alaselällä tai yläkropan lihaksilla!

Lantionnostoissa kannattaa keskittyä pelkän ”heilautus noston” sijaan siihen, että todella saa tuntuman pakaraan. Tässä auttaa laskemalla vaikkapa kahteen tai kolmeen kun pakara on supistuksessa. Älkää ylityöntäkö kuitenkaan lantiota kaarelle, jotta toisto ei mene selälle, vaan pysyy pakaralla.

Kokeile myös: Selkäpenkissä selänojannukset PAKARALLA. Eli et nousekkaan penkistä alaselän voimalla, vaan supistamalla pelkästään pakaroita. Erittäin hyvää hermotusta pakaralle! Myös ns. läpiveto taljassa sekä pakarapotkut taljassa/koneessa kannattaa testata!

12299008_1645728679041587_1837123452_n

uusin fitbody nyt kaupoissa!


25 Comments
 • Paula
  Posted at 16:37h, 24 marraskuun Vastaa

  Hei kiitti Linda kivasta postauksesta! Näitä saa tulla vaikka joka päivä 😊 Ihan alko kankkuja poltella, kun luin nämä 😂 Kiitos ja mukavaa talven alkua!!!

 • Inka
  Posted at 19:40h, 24 marraskuun Vastaa

  Moikka Linda! Paljonko lastaat painoa tehdessäsi bulgarialaista askelkyykkyä? Kysyn mielenkiinnosta koska olen nähnyt ihmisten tekevän kyseistä liikettä smithissä todella pienin vastuksin (tiedän, kaikki ovat yksilöllisiä) ja itse heitän n. 10-12kg levyt molemmin puolin enkä siis mikään valtava lihaskimppu ole 😀 pohdin vain että teenhän liikkeen oikein.. Pakaran saan hyvin kipeäksi eikä ota selästä 🙂 ps tässä liikkeessä minulle tulee välillä paha olo ja oksennuskin tullut jo heti ekan sarjan jälkeen :/ mistäköhän johtuu

  • linda
   Posted at 22:13h, 03 joulukuun Vastaa

   Johtuu ihan siitä että liike on todella raskas eristävä liike pakaralle. Mä itse käytän 20-30 kiloon tangon kanssa , joskus tosin jos teen enemmänkin pumppailulla niin ihan 5 kg kiekot päähän riittää 🙂

 • e
  Posted at 21:24h, 24 marraskuun Vastaa

  Moi! Ihan pakko kysyä, että mitä toi läpiveto taljassa meinaa? Voi olla että on tuttukin liike itelle mutta mulla kun on aivan omat nimitykset kaikille liikkeille niin en aina voi olla ihan varma 😀 tossa on kyllä kaikki mun ehdottomat vakioliikkeet pakaratreenehin. Naureskelinkin juuri sitä että ku on pakarat sen verran hyvin saanu hermotettua että saisin varmaan hauiskäännönkin kohdistettua pakaraan 😀 😀 #fitnessgirllife. Mut tykkään sun blogista, oon seurannu jo vuosia! 🙂 mukavaa kuulla että palailet jo treenien pariin, tsemppiä!

 • Noora
  Posted at 22:08h, 24 marraskuun Vastaa

  Mikä on ”läpiveto taljassa”?

 • Tiina
  Posted at 12:44h, 25 marraskuun Vastaa

  Ei kyllä ilmeisesti ole sulla mennyt pakaratreeni perille… Johtuuko sitten virheellisestä treenauksesta vai mistä? En siis halua loukata, mutta sulla on aika vähän pyöreyttä pakarassa jos

  • linda
   Posted at 18:07h, 25 marraskuun Vastaa

   kaikki on suhteellista 😀 jos näkisit miten perseetön olin esim 2 v sitten niin olisit erimieltä. 😀

   • Elina
    Posted at 19:35h, 25 marraskuun Vastaa

    Jotkut mölyt voisi pitää siellä mahassakin huh.. välillä oikein ihmetyttää mitä tälläsillä negatiivisilla kommenteilla oikein haetaan ja miksi pitää loppuun lisätä ”ei millään pahalla, mutta”- tyylistä kun negatiivisuus sieltä kuitenkin läpi paistaa. Hienosti Linda osaat ottaa nämäkin vastaan arvostan! Ja totuushan on se,että Lindan pakarat on huikeemmat kuin monen muun tämän maan kansalaisen 😉 Itselläkin geneettisesti olemattomat pakarat, mutta onneksi muistetaan molemmat seurata omaa kehitystä eikä oleteta treenailun yhdessä yössä antavan brasilialaista herkkukonttia!

    • linda
     Posted at 20:35h, 25 marraskuun Vastaa

     Joo ja kun tekee puhtailla tätä hommaa niin se rakentaminen ei oo valotettavasti mitään kauheen nopeeta 😀

     • hanna
      Posted at 01:11h, 27 marraskuun

      vois jeesata jos pitäisi varpaat suorassa eikä alaspäin reisien loitonnassa.

 • sebu
  Posted at 19:49h, 25 marraskuun Vastaa

  Teetkö ikinä vapailla kyykkyjä ?

  • linda
   Posted at 20:34h, 25 marraskuun Vastaa

   Tykkään kyykätä super paljon vapailla, mutta teen sitä vaan varmistajan kanssa, mulla on sen verran skolioosia että vippaan painot helposti vinoon kun meen kyykkyyn 😀 Mulle sano aikoinaan voimannostoliiton päävalmentaja etten tuu koskaan kyykkäämään muutenkaan normaalisti kun oon niin rakennevammanen, mutta kappas vaan kyllä mäkin sen opin hah!

 • Elsa
  Posted at 21:26h, 25 marraskuun Vastaa

  Moikka! Osaatko kertoa eroaako fitnetin fit for bikinin ja fit with dietin ruokavaliot miten toisistaan? Pohdiskelen tässä valikoimaa ja kumpaanko valmennukseen päätyisin 🙂
  Mukavaa joulun odotusta sinulle :))!

  • linda
   Posted at 21:45h, 25 marraskuun Vastaa

   Tottakai bikinissä on otettu huomioon suhteellisen kova treeni , diet ohjelmassa oletetaan että ei liikuta niin tavoitteellisesti vaan halutaan tiputtaa painoa ruokavalion kautta (:

 • Ninnu
  Posted at 22:32h, 25 marraskuun Vastaa

  Moi! Käyttääkö bikinissä jotkut jotain dopingia. Jos käyttää, niin tiedätkö mitä? Hullua jotenkin naisena ajatella, että joku haluaa pilata oman elimistön joillain aineilla. 😩

  • linda
   Posted at 23:27h, 25 marraskuun Vastaa

   useimmiten peptidejä käytetään lajissa, sillä ne eivät tietääkseni näy perus pissatestissä ja verikokeita harvemmin otetaan. en oo ainakaan kuullut että otettaisiin.

 • helinä lampi
  Posted at 03:21h, 26 marraskuun Vastaa

  Pakko näin voimanostajana kommentoida, tuohon maastaveto ohjeeseesi. Itse asiassa mavessa pitää pitää olkapäät rentona, ”roikkumassa”,alusta loppuun asti.. Epäkäsliike on sitten asia erikseen (vaikkakin mave on samalla yksi parhaista epäkkäiden kasvatus liikkeistä)

 • frida
  Posted at 09:43h, 26 marraskuun Vastaa

  Voi kyllä bikinissäkin roinataan, etenkin pro-tasolla kun kuvauskunnossa ollaan ympäri vuoden. En toko tahdo yleistää, mutta on sinisilmäistä ajatella ettei biksutytöt turvautuisi vippaskonsteihin. Kotimaassa esim. dieetillä on tyrot kovassa käytössä vaikka niiden vaarat on ihan varmasti tiedossa. Kaikilla ei vaan ole pitkäjänteisyyttä!

 • Jane
  Posted at 10:52h, 27 marraskuun Vastaa

  Moi,

  Mietin että kun teen esim. olkapäitä, niin miksi oikea olkapää kipeytyy paljon enemmän kun vasen? Reenin aikanakin vain oikeassa olkapäässä tuntuu kipua. Sama on ojentaja/hauis reenissä.

  Kun teen olkapäitä ja liikkeenä on esim. vipunosto eteen niin mulla tuntuu liike hartioissa ja käsivarsissa aika paljon olkapäiden lisäksi. Teenkö liikkeen väärin vai onko normaalia että myös niskaseudulla tuntuu kipua? Onko liikaa painoa?

  Onko reenin ajankohdalla kuinka paljon merkitystä? Käyn salilla 3 x viikossa ja aloitan reenin vähän ennen klo 22. Onko mitään vaikutusta noin myöhäisellä reenillä?

  • Emilia
   Posted at 18:44h, 01 joulukuun Vastaa

   Ootko oikeakätinen? Mulla ainaki saattaa välillä johtua siitä, että se toinen käsi tekee sen liikkeen vaan vähän paremmin ja jotenkin keskittyy itekkin siihen enemmän 😀 tän takia mun oikee hauberi on isompi ku vasen ja nyt pitää vaan tehä vähän enemmän reeniä vasemmalla…

  • linda
   Posted at 22:07h, 03 joulukuun Vastaa

   Moikka, jos tosiaan oot oikeakätinen esimerkiksi ja nostelet/teet oikealla kädellä enemmän, saattaa sulla olla oikean käden lihakset myös jumissa, jollon ne kipeytyy ja alkaa ilmoittelemaan itsestään lihasjumien vuoksi treenin aikana, kun mm. veri ei pääse kunnolla kiertämään!

 • tinsku
  Posted at 14:00h, 27 marraskuun Vastaa

  Mulle itelle on opetettu että takakyykyssä ei saa tarkoituksellisesti nojata eteenpäin, tai tekee liikkeen väärin, reisissä sen pitäis tuntuu eikä pepussa. Että kyllä siinä itse liikkeessä tulee vähän etukenoa, mutta se johtuu lantion liikkeestä. 😁 vai onks näitä liikevariaatioita yhtä paljon kun tekijöitä?

  • linda
   Posted at 14:40h, 27 marraskuun Vastaa

   Kyllä nimenomaan pakaroissa ja takareidessä pitäisi tuntea kun ollaan kyykyssä, ei esim alaselässä ja etureisissä, sillon ollaan liikaa päkijöiden varassa…. Tietenkin kykyyn voi tehdä erikseen etureisille ja palstoille , mutta tämä postaus sisälsi infoa pakara treenistä (:

   • tinsku
    Posted at 15:08h, 27 marraskuun Vastaa

    Niin siis juuri takareisiä tarkoitin, etukyykky on sit etureisiä varten 😂 itsellä sumo ottaa enemmän pakaraan niin perus kyykky on mulle reisitreeniä 🙂 mut kiva kun postaat treeni vinkkejä, lisää näitä 😊

Post A Comment