Näillä kikoilla arki kevyemmäksi!

Moikka!

Musta tuntuu että mun jokainen blogimerkintä alkaa nykyään sanoilla ”huh mikä viikko!” ja sen meinasin tehdä taas, mutta rupes munkin korvaan kuulostamaan jo aika kuluneelta fraasilta 😉

Mä oon päässyt pikkuhiljaa takaisin treenien pariin ja ei hitto että ihminen voi olla jumissa. En pysty oikeestaan edes kävelemään kunnolla tällä hetkellä. 😀

12118776_10153184749710794_3028463294094895423_n

Fiilis on kuitenkin loistava, niinkun kuvasta näkyy, ja pikkuhiljaa takaisin treenien pariin. Baby steps, mutta kovalla intohimolla.

12135399_151539371866114_273647744_n 12145343_454032888137012_1999316397_n

Duunien puolesta on myös tavattu taas mitä ihanimpia persoonia ja mielenkiintosempia ihmisiä. Maanantaina haastattelin Twerkkauksen SM voittajaa ja tiistaina mun vieraana oli Hesan Naiset biisin tähti, eli SÄRRE!

Molemmat aivan ihastuttavia tyyppejä. On niin makeeta päästä tutustumaan uusiin ihmisiin, jotka tekee intohimolla jotain omaa juttua!

Sitten otsikkoon. Olin eilen kaupassa ja tein ostoksia tuttuun tapaan.  Aloin samalla miettimään, että olisi ihan hauskaa kirjottaa mun päivittäisistä pienistä valinnoista jotka pitkällä matkalla on kuitenkin aika merkittäviä juttuja, kun puhutaan kunnossa pysymisestä.

Mä oon itse ihminen joka rakastaa syömistä. Mä en mieluusti vedä esimerkiksi proteiinipatukkaa tai edes smoothieita, vaan syön mielummin sen 200-300kalorin edestä  ruokaa. Mun lautaselta löytyy aina paljon kasviksia, salaatteja ja vihanneksia, koska niitä voi syödä hyvällä omalla tunnolla valtavia määriä (hah) ja oikein maustettuina maistuu vielä aivan hemmetin hyvälle. Täytän ainakin puolet lautasesta kasviksilla ja vihanneksella ja oon AINA hyvin syönyt kun poistun ruokapöydästä. 😀

Tykkään myös luonnollisesti popsia välipaloiksi kaikenlaista. Marinoin esimerkiksi miniluumutomaatteja ja miniporkkanoita oliiviöljyllä ja mausteilla ja popsin niitä jos haluan mussuttaa jotain hyvää. Lisäksi saatan pilkkoa omenan tai ananasta, maustaa stevialla ja heittää päälle ehkä hieman heraa. Lopputulos on jopa ällön makea ja jo yksi omena riittää makeannälän taltuttamiseen.

Kaupassa kiinnitän huomiota eri vaihtoehtoihin. En ikinä osta esimerkiksi valmiiksi marinoituja tai maustettuja tuotteita, sillä monet mausteet ja marinaadit sisältävät mm. sokeria, joten teen maustamisen mielummin itse, jollon tiedän mitä syön.

Lisäksi vältän ”turhia kaloreita” ostamalla mahdollisimman puhtaita ja ei- käsiteltyjä tuotteita. Valmiiksi marinoiduissa tuotteissa saattaa olla monta sataa kaloria enemmän kuin vastaavassa, käsittelemättömässä tuotteessa.

Pieniä valintoja, mutta pitkällä matkalla suuria. Ruokailussa täytän itseäni vihanneksilla ja kasviksilla sekä salaateilla sen sijaan että santsaisin uuden läjän ”pääruokaa” ja ylittäisin annos koon puolesta kulutukseni.

Välipaloihin suosin kasviksia ja vihanneksia sekä hedelmiä, marinoin niitä herkullisiksi, jolloin energian saanti määrä on huomattavasti pienempi, kun jos napostelisin karkkia tai sipsejä välipaloiksi. Myös pähkinät ovat monelle kompastuskivi. Ne ovat erinomaisia energian-,proteiinin -ja rasvan lähteitä, mutta sisältävät hurjan määrän kaloreita ja sillä on väliä, syökö niitä yhden vai kolme kourallista.

Kaupassa kiinnitän huomiota siihen, että ostan tuoreita tuotteita jotka valmistan ja marinoin sekä maustan itse miten haluan, jolloin säästyn kaupan ”valmis kastikkeilta”, jotka sisältävät hurjasti rasvaa, suolaa ja energiaa.

Lisäksi ravintoloissa pyydän kaikki kastikkeet erikseen ja käytän pelkästään oliiviöljyä sekä balsamicoa kastikkeina, jos esimerkiksi kokoan salaattipöydästä itselleni aterian. Sillä on suuri merkitys heittääkö sinne salaatin päälle ceasar kastikkeen vai balsamicoa 🙂

Pienillä valinnoilla voi olla suuria merkityksiä kokonaisuudessa, miettikää sitä kun teette arjen valintoja!

 

 

 

 

 


9 Comments
 • Janna
  Posted at 18:26h, 22 lokakuun Vastaa

  Moikka! Voisitko kertoa miten tarkalleen marinoit ja antaa muutenkin vinkkejä?:)

  • Maija
   Posted at 19:29h, 22 lokakuun Vastaa

   Minäkin haluan tietää mitä nämä sinun superit mausteesi ja marinadisi sisältävät!

 • Jessica
  Posted at 19:22h, 22 lokakuun Vastaa

  Joo voisitko tarkalleen kertoa mitä vihanneksia ja kasviksia ostaat?? Ja ehkä kuvia sun ruoka annoksista;) pliiz. Koska itse en tiä mitä ostaisin, aina vaan tomattia kurkkua, jäävuori, avokaado! Enkä keksi muuta

 • Tuija
  Posted at 00:28h, 23 lokakuun Vastaa

  Kiva kuulla, että oot paranemaan päin 🙂 Ja samanlaisia valintoja tehdään täälläkin, kaupan ”sokerilitkut” jää hyllyyn. 😀

 • Valkamafani
  Posted at 09:24h, 23 lokakuun Vastaa

  Mikset julkaise kysymyksiä koskien sitä asiaa, että tuleeko Valkamalta enää ohjelmia fitnetille? Taitaa jotain hämärää tuossa kuviossa olla, kun et julkaise/vastaa häntä koskeviin kommentteihin.

  • linda
   Posted at 12:51h, 23 lokakuun Vastaa

   Moikka, kysymykset voi laittaa suoraan fitnetin asiakaspalveluun jos sua epäilyttää jokin hämärä (:

 • Heltsu
  Posted at 10:16h, 23 lokakuun Vastaa

  Mulla on eräs ongelma. Oon syöny valion maustamatonta rahkaa päivittäin nyt kahden vuoden ajan. Nyt kuitenkin on tullut stoppi sille, enkä voi sietää rahkaa enään ollenkaan! Pelkkä ajatuskin siitä saa minut voimaan pahoin. Ongelma on se, että kun se on niin kätevä välipala. Paljon proteiinia ja vähän kaloreita:( Olen dieetillä joten varsinkin nyt ne kaikki proteiinit olisivat tarpeen minulle, jotta en mätä itseeni hiilihydraatteja. Olisiko sinulla mitään vinkkiä, millä voisin korvata päivittäisen välipalarahkani jollakin muulla, mikä ei saa minua pelkästä ajatuksesta oksentamaan:D

  Hyvää syksynjatkoa sinulle!:)

 • Ehh
  Posted at 01:53h, 26 lokakuun Vastaa

  ”Kaupassa kiinnitän huomiota eri vaihtoehtoihin. En ikinä osta esimerkiksi valmiiksi marinoituja tai maustettuja tuotteita, sillä monet mausteet ja marinaadit sisältävät mm. sokeria, joten teen maustamisen mielummin itse, jollon tiedän mitä syön.

  Lisäksi vältän ”turhia kaloreita” ostamalla mahdollisimman puhtaita ja ei- käsiteltyjä tuotteita. Valmiiksi marinoiduissa tuotteissa saattaa olla monta sataa kaloria enemmän kuin vastaavassa, käsittelemättömässä tuotteessa.

  Kaupassa kiinnitän huomiota siihen, että ostan tuoreita tuotteita jotka valmistan ja marinoin sekä maustan itse miten haluan, jolloin säästyn kaupan ”valmis kastikkeilta”, jotka sisältävät hurjasti rasvaa, suolaa ja energiaa.”

  Sama asia kolmella eri tavalla 😀 no mutta, olisin kaivannut ehkä vinkkejä, jotka eivät ole jo itsestäänselviä… Enkä muutenkaan löytänyt tuosta kovin montaa vinkkiä kun selitit saman asian kolmesti.

  • linda
   Posted at 16:45h, 02 marraskuun Vastaa

   Kaikille ei ole ne yksinkertaisemmatkaan vinkit itsestäänselviä! se täytyy aina muistaa 🙂 seuraavalla kerralla toivottavasti sullekkin jotain hyödyllistä!

Post A Comment