Ristiriitainen fiilis fitneksestä

Mä oon itse ollut vuodesta 2011 töissä liikunta-alalla ja siitä asti ”fitness” on ollut vahvasti osa mun arkea. Kisaaminen on mulle vain pieni osa sitä ja syy miksi rakastan tehdä tätä ja miksi laji/ala on intohimoni. Tosin erittelen kisaamisen ja liikunnan-sekä hyvinvoinnin todella jyrkästi toisistaan, mutta kuitenkin. Se mitä yritän tässä sanoa on, että kisaan tai en, teen tätä silti joka päivä, koska rakastan mitä teen.

Fitness on tällähetkellä todella suuri muoti-ilmiö ja bikini fitness on kaappaamassa missikisojen paikan. Vielä muutama vuosi sitten oli melkein harvinaista jos joku ei omistanut Showroomissa jonkinlaista Missi-etuliitettä. Missikisat ovat kuitenkin kärsineet aikamoisen inflaation, muistan kuulleeni että Suomessakin taidetaan järjestää vuodessa n. 300 erilaista missikisaa ja pahoin pelkään että Bikini Fitness on seuraava, joka tulee kärsimään saman kohtalon.

Fitness on selkeästi muoti-ilmiön lisäksi myös hyvin kova business ja jokainen haluaa nyt siivunsa siitä. Ala houkuttelee ihmisiä ja ammattilaisia ilmestyy kuin sieniä sateella.

No, mitä fiiliksiä tää herättää itsessä? Rehellisesti sanottuna kyllä mullekin välillä tulee enemmän ja vähemmän ristiriitaisia tuntemuksia. Tuntuu että aina kun kertoo harrastavansa ja kisaavansa bikinissä, niin tulee vähän ehkä jopa hölmö olo. Vähän sellanen, että tekis mieli mielummin sanoa, että harrastaa vaikkapa palapelien kokoamista tai postimerkkien keräämistä. En tosin koe, että harrastan bikiniä. Treenaan lajinomaisesti ja kisaan Bikinissä. Huomaan etten enää halua postailla jatkuvasti treeneihin tai lajiin liittyviä kuvia someen, enkä jaksa haipata lajia koska sitä tulee joka tuutista. Ristiriitaista siitä tekee kuitenkin juurikin se, että todella rakastaa sitä mitä tekee. Välillä on käynyt jopa mielessä, että treenailisi vaan hiljaisuudessa ja kisaisin seuraavaksi vasta vaikkapa parin vuoden päästä, kun buumi on laantunut ja uudet buumit on tulleet. Fitness on kuitenkin laji, jossa ei kauhean kauan jaksa ilman että rakastaa sitä mitä tekee. Tietenkin on olemassa sitten tämän lajin ”kauneuskirurgia” eli doping, jolla päästään nopeasti tuloksiin ja kiristytään samalla kun pakarat kasvaa, mutta ne on sitten jokaisen omia valintoja.

Mitä mieltä te ootte?

_DCF6496

Aivan ihana ilma ollut ja on vihdoin päässyt nauttimaan kesäpäivistä! Koko viikonloppu vierähti treenien, duunien ja rakkaiden kanssa. Ollaan veneilty, remppailtu Robertin kämppää, JLO on päässyt monet kerrat uimaan ja aamuaerobiset ei oo tuntunut lainkaan niin kamalilta kun ilma on ollut niin hyvä! Mun snapchatista löytyy paljon matskua ja hauskoja videoita lisää mun arjesta, seurailkaa ihmeessä! Löytyy nimellä lindamanuella, shokki! 😉

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

IMG_8990

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 


26 Comments
 • mila
  Posted at 14:45h, 10 elokuun Vastaa

  jep oon huomannu saman! itse juuri nimenomaan vain harrastan ”fitnessiä” ja hämmenyn aina kun joku huomauttaa että miten voin syödä makkarakeittoa jos harrastan aktiivisesti treenausta? siis täh!!? se on makkarakeittoa eikä mitään mäkkäri safkaa! :DD nykyään on niin muotia olla dieetillä ja syödä tosi valikoivasti ruokaa vaikkei edes kisaisi. häkellyttää miten normi ruuasta on tullut ”cheatmeal”

 • Punttimimmi
  Posted at 14:48h, 10 elokuun Vastaa

  Asiaa puhut! 👌

 • Henna
  Posted at 16:14h, 10 elokuun Vastaa

  Hei ihan loistava postaus ja uusi näkökulma tähän aiheeseen 🙂 Mä itse en ole kiinnostunut fitneksestä tai salilla käymisestä jne ollenkaan mutta ILMIÖNÄ tietysti olen siihen päässyt tutustumaan just näiden somen ja kaiken muun kautta missä sitä hehkutetaan/ tuputetaan. Tuntuu että kaikki sitä oikeasti tosissaan ja sydämellä harrastavat jäävät ihan täysin niiden varjoon, ketkä pukevat kimallebiksut niskaan jonkun kuukauden jälkeen ja menevät lavalle hyvillä geeneillä ja silareilla.. Enkä sano et kaikki tekee näin vaa toi on se osa jota eniten näkee ja ns mustamaalaa vähän just sunkaltasia ihmisiä ketkä oikeesti tekee sitä duunii ja elää lajille 🙂 vaikutat ihan huipputyypiltä!!

 • tg
  Posted at 16:44h, 10 elokuun Vastaa

  Ei se doping sua autuaaksi tee. Tottakai sun kroppas palautuu nopeammin ja lihakset käyttää ravinnon paremmin hyödyksi, mutta ei sillä pelkällä doupilla niitä isoja lihaksia kasvateta. Välillä ärsyttää lukea(en nyt tarkoita sua) kun jengi kirjottaa dopingista sitä ja tätä, tajuamatta koko asiasta itse juurikaan mitään ja samalla luullaan, että kun tökkää piikin kankkuun niin tulee automaattisesti kilo puhdasta lihasta parissa viikossa. Ei se homma todellakaan ole niin, vaan kyllä niiden lääkkeiden kanssa treenatessa myös täytyy tehdä kovaa duunia että ne lihakset kasvaa.

  Doping helpottaa ja nopeuttaa kyllä niiden lihasten saantia tosi paljon, mutta niitä pitää oikeasti osata käyttää ja samalla kaikki muu treenaamiseen liittyvä pitää olla kunnossa.

  • linda
   Posted at 17:02h, 10 elokuun Vastaa

   Joo eihän se niin mene että testoa perseeseen ja sohvalle , mutta kyllähän se nyt helpottaa hommaa , vaikka niitä hommia siinäkin joutuu tekemään yhtälailla (:

  • Kata
   Posted at 20:26h, 10 elokuun Vastaa

   Ite en kyllä voi arvostaa ees sitä suurta työtä millä, joku pääsee upeisiin tuloksiin JOS hän on avittanut tuloksiin pääsyä kemiallisesti.. Douppaamalla. Sillon pitäs olla ihan eri kisaluokat puhtaille harrastajille, jotka on päässyt tuloksiin ihan luonnollisin keinoin.

   • tg
    Posted at 15:58h, 12 elokuun Vastaa

    Mihis asti sitten arvostat yleisesti huipputasolla olevia urheilijoita? Luuletko ihan tosissasi että nykyään vielä on sellainen asia kuin puhdas ja terveellinen huippu-urheilu? Luulet varmaan että Norjan hiihtomaajoukkuekkin on dominoinut latuja vuosia vain pelkästään sillä, kun niillä on paremmat aamupuurot kuin muilla.

    Ootko muuten kuullut että esim miehille on Classic Bodybuilding(testattu) ja kehonrakennus(ei testattu) kisat erikseen? Myös naisille oli kehonrakennus sarjansa IFBB:ssä, mutta se lakkautettiin pari vuotta takaperin eikä sielläkään testattu, mutta body fitneksen puolella taas testattiin.

    Ps. Kukaan ei varmaan menetä yöuniaan jos ei saa sulta arvostusta.

    • Kata
     Posted at 18:16h, 13 elokuun Vastaa

     En todellakaan ajattele että norjassa on paremmat aamupuurot tai muuta paskaa… En myöskään arvostaa sitä että ne lyö kaikki mennen tullen vuosittain douppaamalla… Ja mä puhuin vaan omasta mielipiteestä. Oot vissiin just näitä joilla anaali on täynnä kiveä ja kaikkeen pitää suhtautua super negatiivisesti ja kaikkien pitää olla samaa mieltä sun kanssas, ettei sun maailmas romahda

 • minttu
  Posted at 16:48h, 10 elokuun Vastaa

  Ihanat bikinit! Onko ne mistä?

 • Huhu mitä juttua
  Posted at 17:29h, 10 elokuun Vastaa

  Muistaakseni itse kerroit blogissasi olleesi tuolloin lääkeriippuvainen bulimikko? Melko fitness kieltämättä 😀

  • linda
   Posted at 17:44h, 10 elokuun Vastaa

   Miten mun työpaikka tai työni liittyy mun silloiseen sairauteen?

   • Valoja
    Posted at 22:40h, 10 elokuun Vastaa

    Suora lainaus ”– siitä asti ”fitness” on ollut vahvasti osa mun arkea.” Lisäksi olet aina vauhkonnut kuinka olet ensimmäisiä bikinifitneksestä kiinnostuneita, ennen ”buumia”. Tiedoksi, fitness on ollut pikkuisen kauemmin olemassa, kuin vuodesta 2011.

    • linda
     Posted at 05:47h, 11 elokuun Vastaa

     No nyt taidat vähän liioitella 😉 bikinistä kiinnostuin tosissaan kun näin sen 2011 tulevan Suomeen, muiden kiinnistumis historiasta en pysty sanomaan , joten miks ihmeessä väittäisin sellaista?

  • Japu
   Posted at 21:22h, 11 elokuun Vastaa

   Ootko ihan täys vajukki? Nyt netistä pois saastuttamasta dorkilla sivalluksilla ja hankkiin ystäviä ja elämä jopa, huh 😀 hyi helv… mitä katkeraa kommenttia satelee taas.

   • Japu
    Posted at 21:25h, 11 elokuun Vastaa

    Vastaus siis sille joka kyseenalaisti Lindan fitness kiinnostusta aiempiin vuosiin vedoten.

 • Jenni
  Posted at 08:59h, 11 elokuun Vastaa

  No onneksi löytyy vielä paljon niitä, joille fitness on rakkautta treeniin. Tuskin kovin moni kadun tallaaja edes tietää kuka on esim. Jaana Malytcheva. Nainen on huikeassa kunnossa ja keskittyy siihen oleelliseen. Jokainen Seiskan julkkis on sitten ihan itse valinnut tiensä…eiköhän ne pian kyllästy 😉

 • Vivi
  Posted at 10:12h, 11 elokuun Vastaa

  Hei Linda!
  Yritän nyt ilmaista asiani mahdollisimman asiallisesti. Ensiksi, olet ehdottomasti yksi esikuvistani, mutta et julkisuutesi, blogisi tai edes kroppasi takia. Arvostan persoonaasi ja etenkin sitä ettet ole ylpistynyt saamastasi julkisuudesta. En henkilökohtaisesti arvosta kauneusihanteena fitnesskroppaa, mutta sen sijaan kadehdin päättäväisyyttäsi sekä intohimoasi, jonka vuoksi poistut mukavuusalueella ja teet sen todelliseksi, mitä haluatkin saavutta. Vaikutat persoonana niin aidolta ja älykkäältä, että en yksinkertaisesti voi ymmärtää, miten sun kaltainen ihminen on päättänyt kuitenkin vain jäädä fitnessmalliksi. Enhän sinun tulevaisuuden suunnitelmia tiedä, mutta toivon, ettet jää julkisuuteen vain bodatun kropa ja rikkaiden poikaystävien vuoksi. Sulla olis tälle yhteiskunnalle niin paljon enemmän annettavaa, vaikka ymmärrän senkin, että sitä haluaa tehdä mistä tykkää, esim julkisuudessa oleminen.. Sun tekstit on omaan elämään tässä parin vuoden aikana niin positiivisesti vaikuttanut, että en voi kun kiittää. Hyvää syksyä ja muista, että susta olis tekemään vielä isompia asioita, kun vain fitnesslehden kannessa hymyily 🙂

  • Just sayin'
   Posted at 15:00h, 11 elokuun Vastaa

   Kuinka monelle SM-tasolla kisaavalle urheilijalle olisit valmis sanomaan saman? Siis että tekisit jotain tärkeämpää? Sanoisitko näin SM-tason hiihtäjälle, uimarille tai maratoonarille? Et varmaan sanoisi niin.

   Johan pomppasi taas.

  • valvoja myös
   Posted at 17:01h, 11 elokuun Vastaa

   Kyllä; Lindasta on vaikka mihin. Hän on 23 vuotias ja kahden yrityksen toimitusjohtaja sekä ”istuu” yhden yrityksen hallituksessa. Hän on tuon isäksi (helposti yhdenkin yrityksen toimitusjohtajana toimisessa on aaika paljon kelle vain saavutusta) PT, palkittu bloggari ja kolumnisti sekä SM-tasolla hopeaa saavuttanut urheilija.
   Yllä oleva mielipidekirjoitus oli ihana ja kannustava, mutta kun muistetaan tytön ikä ja mainitut työt ja saavutukset, niin ehkä oikein kovin moni 23 v ei siihen pystyisi. Useinmiten tämä alle 30 vuotisten elämä on pitkälti biletystä ja ehkä opiskelua tai duunia rivissä. Siinäkään ei ole mitään moittimista, mutta kyllä tässä on paljon muutakin kuin fitnesslehden sivuilla hymyilyä lyödä tiskiin (tosin sinnekään ei jokainen hymyilemään pääse).
   Toki Lindasta on lähinnä ihan mihin vaan. Poliittinen ura esim.helposti . Ikää vielä niin vähän, että saavutukset ovat siis lähes suhteettoman kovat. Tai ei lähes, vaan täysin.

   • Itsekin osakeyhtiön toimitusjohtaja
    Posted at 20:22h, 11 elokuun Vastaa

    POLIITTINEN URA? 😀 nyt kyllä ampui hieman överiksi. Ymmärrän, että läheisiään puolustaa henkeen ja vereen, mutta nyt kyllä meni jo naurettavaksi..

    Lisäksi, ei parin pienen yrityksen toimitusjohtajan titteliin paljoa vaadita.

 • Kk
  Posted at 21:18h, 11 elokuun Vastaa

  😀 olet niiiiiin jotain mitä et ooo. Hehkuttelet päivästä toiseeen kuinka luxus elämää muka vietät. Aina jotai miehiii kenellä on vaaa rahaa. Sit sun kirjoutuksesta saa ihme fiilingejä esim. Tämäkin postaus. Huoh …

 • fäni
  Posted at 01:27h, 12 elokuun Vastaa

  Olen usein väitellyt erilaisten ihmisten kanssa siitä onko kehonrakennus (=naisilla bikini) urheilua vai ei ja kuuluisiko kehonrakentajille samat apurahat mitä ”oikeille” urheilijoille. Kirjoitus vahvistaa harmillisesti yleistä käsitystä siitä, että kyseessä ei ole varsinaisesti urheilua vaan eräänlainen narsistinen elämäntapa.

  En ole koskaan kuullut SM-tasolla menestyneen URHEILIJAN miettivän oman rakkaan lajinsa lopettamista vain siksi että laji on kasvattanut niin paljon suosiotaan. Suosion lisäys on vain hyvä asia lajille, etenkin niille jotka siinä pärjäävät. Tulee enemmän harjoittelupaikkoja, rahaa lajiin, ihmisiä joiden kanssa on yhteisiä mielenkiinnon kohteita, ihmisiä keneltä voi oppia yms… Yleensä ollaan ylpeitä siitä että harrastetaan lajia mitä monet muutkin harrastavat. Tällaisessa lajissa menestyminen tarkoittaa oman hyvän olon lisäksi myös mainetta, rahaa ja kunniaa.
  Jos lajia rakastaa aidosti ei siitä voi olla haittaa että SM-kisojen osallistujamäärät nousevat 50:stä 5000:een? Sen sijaan jos lajia harrastaa vain siksi että haluaa erottautua joukosta showroomissa ja olla tässä suhteessa uniikki on tästä haittaa. Mielestäni se ei kuulu urheiluun ja onkin tämän kirjoituksen perusteella perusteltua että apurahat maksetaan ihmisille, jotka ovat ylpeitä lajistaan ja haluavat kannustaa muita mukaan toimintaan!

  Onko mielestäsi yhtään ristiriitaista että samana päivänä kun mainostat instagramissa uutta maksullista harjoitusohjelmaa kirjoitat blogipäivityksen missä harmitellaan sitä että laji kasvaa ja business lisääntyy?

 • Noora
  Posted at 15:55h, 12 elokuun Vastaa

  Täytyi kommentoida kyllä nähtyään noi kamalat, ilkeät kommentit että tsemppiä ja hymyjä vaan noita tekstejä kohtaan. Ymmärrän asialliset kommentit, jokaisellahan on oikeus mielipiteisiinsä mutta henkilöt jotka kirjoittaa noin negatiiviseen sävyyn kertoo riittävästi heidän kateellisuudesta, omasta saamattomuudesta sekä katkeruudesta. Voimia heille että hekin löytäisivät sisältöä elämäänsä ja eritoten positiivisuutta. Se on kaikkien saatavilla! 😉 Kaikkea hyvää ja kiitos avoimista, luonnollisista teksteistä! 🙂

 • milunen
  Posted at 14:59h, 13 elokuun Vastaa

  Nyt on kyllä aivan pakko kommentoida! Ai jessus,mitä kommentteja ihmiset laittaa. Kaiken huippu oli kommentti siitä, miten Lindalla on vaan rikkaita miehiä?? Miten tämä asia liittyy aiheeseen mitenkään tai miten se kuuluu ylipäänsä kellekkään? Sitäpaitsi rikkaus tai köyhyys ei yleensä liity kumppanin valintaan millään lailla. Pitäisikö Lindan kulkea kyltin ”vain köyhät miehet saa ottaa yhteyttä”. Ai hyvää päivää!

  Paljon onnea ja menestystä tuleviin kisoihin. Vaikutat loistotyypiltä<3

  Milla

 • einäin
  Posted at 15:35h, 15 elokuun Vastaa

  Nimimerkki fäni vei täysin sanat mun suusta.

 • Kaikki loppuu aikanaan | Punttimimmi
  Posted at 08:15h, 27 elokuun Vastaa

  […] Joku oli ymmärtänyt, että kolumnini syvin tarkoitus olisi haukkua fitnestä. Näin ei kuitenkaan ole. Sen sijaan haluan herättää ajatusta siitä, ettei jokaisen tarvitse olla kilpaurheilija, eikä jokainen meistä edes voi olla kilpairheilija. Se vaatii pidemmän päälle niin äärimmäistä sitoutumista ja voitontahtoa jos haluaa menestyä. Linda Manuella kirjoitti hyvän tekstin siitä, millainen fiilis hänellä on kun fitnestä harrastetaan muodin vuoksi eikä rakkaudesta lajiin. Tekstiin tästä. […]

Post A Comment