Am I wasting my life?

Käytiin äsken tyttöjen kanssa tsekkaamassa Magic Mike. Welll… olihan siinä ihan kivan näkösiä miehiä, mutta juoni puuttui täysin. Kerran katsottava elokuva, olihan se tietty pakko nähdä. Naurettiin monille kohtauksille ja paras hetki leffasta oli, kun elokuvassa näytettiin hieno auto ja jostain päin katsomoa, varmaan se ainut mies innostui yksikseen ja tokaisi ”oHOHHOHOOO !” Naurettiin tätä reaktiota koko loppu leffa… :D

10611233_842342475873742_1518526959_n

Leffassa oli eräässä kohdassa vähän iäkkäämpiä rouvia, jotka ylistivät nuoruutta ja kehottivat nuoria elämään ja mm. sitoutumaan vain ja ainoastaan, jos löytyy mies joka järisyttää sun elämän.

Jep, kenenkään ei tulisi tyytyä mihinkään kun kyse on kumppanista. Tosin, mä itse uskon että parisuhde vaatii myös duunia. Me kaikki omistamme hyvät ja huonot puolemme ja itse haluan ihmisestä sen koko paketin, myös ne huonot puolet.

Kuitenkin, asiaan. Kohtauksen aikana katsottiin Kristan kanssa kauhuissamme toisiamme, kun tokaisin että meillä menee muuten just noi ”parhaimmat vuodet” siinä, kun kuolataan syliimme kisadieetillä, treenataan ja tehdään duunia. Tää on jo toinen kesä kun itse olen kokonaan poissa kaikista kosteista, ikimuistoisista humalaisista kesäöistä sun muista bailuista, joita kai oletettavasti mun ikäisenä tulisi kokea. Tuhlaanko mä elämääni tällä hetkellä? Pitäisikö mun elää enemmän?

Kyllä mua välillä harmittaa, kun kivoja bileitä jää välistä, mutta jos mietin pidemmän päälle sitä, minkälaista mun elämä olisi jos se ei olisi tällaista, niin olisinko onnellisempi?

Mä itse olen ehdottomasti suorittaja. Mä rakastan sitä, että mä ylitän itseni ja teen sitä päivittäin. Ihminen kun olen, kamppailen useasti vaikkapa aamulenkkien kanssa, mutta mikään ei voita sitä fiilistä kun makaan asvaltilla treenin päätteeksi ja tunnen kun hiki valuu pitkin selkärankaa ja otsaa. Tai sitä kun HIIT treenin jälkeen ihmettelen, miten paljon ihmisestä voi kirjaimellisesti lentää hikeä.

Mä olen bilettänyt. Mä olen ollut teininä kunnon siideripissis, mä olen bailannut Kreikassa 3 kk putkeen yötä päivää, istunut kuukausi tolkulla showroomin vippi pöydissä skumppa lasi kourassa ja ollut viimeisenä juhannuksena se joka vetää kossua suoraan pullosta, enkä mä voi sanoa että mä olisin ollut sillon läheskään niin onnellinen kuin nyt. Tai sanotaanko, että tyytyväinen itseeni ja viihtynyt siinä elämässä, mikä jatkuu aina viikonlopun jälkeen.

Mä uskon että tulee vielä monia monia monia iltoja kun tyttöjen kanssa tanssitaan itseltämme pidennykset päästä ja tuhotaan skumppapulloja, mutta sen aika ei ole nyt.

Elämäni ei kuitenkaan pyöri pelkästään treenaamisen ja kisaamisen ympärillä, vaikkakin kisoilla on suuri merkitys ja se pyörittää hyvin paljon elämääni tällä hetkellä, sillä kisoihin on enää vain muutama kuukausi aikaa. Niitäkin tärkeimpiä juttuja ovat kuitenkin työni ja siinä eteneminen, se että rakennan itselleni tulevaisuutta, jotta voin toteuttaa unelmiani, saavuttaa tavoitteeni muussakin kuin vain urheilussa.

Mä oon ihminen, joka haluaa olla 100% itsenäinen. Kirjoitinkin hetki sitten tekstin, jossa kerroin, ettei mun unelmat tai tavoitteet ole koskaan olleet riippuvaisia kenestäkään tai liity kehenkään muuhun kuin itseeni, kun puhutaan työstä tai siitä mitä haluan ylipäätään saavuttaa elämässäni. Parisuhde ja perhe merkitsee mulle elämässä eniten, mutta en koskaan halua rakentaa unelmiani jonkun muun varaan, kuin itseni. Siksi mulle on todella tärkeää tällä hetkellä rakentaa omaa tulevaisuuttani sekä olla onnellinen siinä arjessa, mihin palataan viikonloppujen jälkeen.

Ei, en usko että tuhlaan elämääni. Juhlitaan sitten kunnolla kun on jotain juhlittavaa! ;)

XX, mummo

11410365_1471535083160263_1127559435_n

 

 


20 Comments
 • Oona
  Posted at 00:48h, 25 heinäkuun Vastaa

  Muistutan, ettei se oo välttämättä elämistä että notkuu baarissa tms. Yhtä lailla elämää voi elää muutenkin, ja uskon että teet juuri sitä nyt! :) tsemppiä paljon tuleviin koitoksiin!

 • anita
  Posted at 09:03h, 25 heinäkuun Vastaa

  Jep, oon samaa mieltä ylemmän kommentoijan kanssa. :) Se vaan tuntuu olevan nii itsestäänselvyys täällä, et elämä = ryyppääminen ja rellestäminen.
  Ite oon kohta 20v, baarireissuja takana joku 5kpl tän kahen vuojen aikana ku oon niihin päässy +parit illanistujaiset. Elän hyvin ”fitnesstyylistä” elämää, enkä tykkää vetää perseitä joka vklp niinko tuntuu tapana olevan. Ja oon todella onnellinen ja olo omassa kropassa on takuulla parempi, ku ainaisen ryyppäämisen ja syöpöttelyn jälkimainingeissa. ;) En koe jääväni mistään paitsi.

 • Rega
  Posted at 09:11h, 25 heinäkuun Vastaa

  Mä en ole koskaan ollut mikään bilettäjä. Joskus 20v molemmin puolin tuli koettua ”huiput” mikä tarkoitti siis sitä että kävin max 3 kertaa kuussa bilettämässä. Sitten alkoikin pian kyllästyttämään. Koin että biletys oli kovin tylsää. Samaa, pinnallista läppää, toisten kännisten ja omaa örvellystä, väsymys ja seuraavan aamun paska maku suussa, huono olo ja kokonainen hukkaan mennyt seuraava päivä. Mun mielestä se ei oo elämää.

  Mun elämää on se, kun herään virkeänä ja levänneenä, voin lähteä harrastamaan liikuntaa, nauttia luonnosta, viettää aikaa rakkaimpieni kanssa, tehdä luovia juttuja jne. Ne ovat intohimojani ja niitä hengitän. Käyn joskus baarissa, koska tykkään tanssia. Silloinkaan en juo koskaan (alkoholinkäyttöni rajoittuu 1-4 lasilliseen viiniä vuodessa). Se on ihan mahtavaa, sillä uskallan olla hullu ja avoin ihan ilman viinaakin. Lisäksi selvinpäin elämä tuntuu niin paljon rikkaammalta kun aistit ovat terävimmillään :). En siis näe syytä, miksi lähtisin turruttamaan itseäni keinotekoisella ilonlähteellä, joka yleensä ottaa paljon enemmän kuin antaa. Mutta ehkä mä oonkin vaan joku 30v. kukkahattutäti.

 • Samaistunut
  Posted at 09:14h, 25 heinäkuun Vastaa

  Todella hienoa tekstiä! <3 Itse kilpailen kestävyyslajin parissa, mikä vaatii paljon vaikeiden valintojen tekemistä. Osaan samaistua tilanteeteesi erittäin hyvin, vaikka ikäähän minulla on vasta 19. Hienointa urheilussa on se, että se ottaa ja antaa :) Ja parhaimmat fiilikset tulee juuri silloin kun se antaa. Paljon tsemppiä sulle! <3

 • Heidi
  Posted at 10:53h, 25 heinäkuun Vastaa

  mä oon sun kanssa samaa mieltä, vaikka en kiisaakkaan. Oon juhlinu ja ollu siideripissis. Viimeiset 2 vuotta rientää oo vaan kiinnostanut ja tavoitteellinen treenaaminen on astunut kuvioihin. Tänä vuonna oon juonu kerran, no jälkeenpäin mietin et olisin voinu olla selvinpäinkin. Alkoholi ei tuonu mitään lisäarvoa iltaan. Olin syöny normaalisti ja säännöllisti ( baarissakin oli questbar mukana varmuuden vuoksi :D ), ja join vettä jatkuvasti, alkoholi ei siis mennyt kunnolla edes päähän. Niin sairasta kun se on laivalla ja baarissa on melkein kivempaa selvinpäin. Varsinkin seuraavana päivänä, krapulat kun on pahentunut iän myötä. Selvinpäin ei tosin oo sitä mieluisinta seuraa. Suomalaiset ei jotenkin ymmärrä ihmisiä,jotka ei juo. Sulla on sentään kisadieetti, niin ihmiset ymmärtää (ehkä).
  Munkin mielestä ennen niin ärsyttävä sanonta ”oon saanu tilallejotain parempaa” pitää paikkaansa. Baari ilta ei vedä virtoja kunnon jalkatreenin jälkeiselle ololle, kun jalat täristen lähdet kotiin. Vitsi sitä fiilistä :).

 • Heidi
  Posted at 10:56h, 25 heinäkuun Vastaa

  Vitsin autocorrect :D, puolestakaan tekstiä ei saa selvää. Mut pointti ehkä kävi selväksi, samaa mieltä sun kans.

 • Piia
  Posted at 11:30h, 25 heinäkuun Vastaa

  Mua niin ärsyttää se, että vallitseva käsitys nuoruuden huippuhetkistä mielletään känniörvellyksinä baareissa. Sun elämän huippuhetkiä on ne jutut, mitkä sut tekee onnelliseksi. Kuten vaikka treenaus ja kisaaminen :). T. 20 v ja bilettämiseen niin kyllästynyt :D

 • Mari
  Posted at 13:09h, 25 heinäkuun Vastaa

  Mulla on kääntyny elämä niin päin, että jokainen krapulapäivä tuntuu tuhlaukselta. Niinpä ei ole tullut kovin monia perseitä vedettyä koko vuonna. Ehkä se vaatisi jonkun erityisen tilaisuuden kuten mökkiviikonlopun, festarit tai mitä vaan muuta kuin kaupungissa hengaamista.

 • öö
  Posted at 17:45h, 25 heinäkuun Vastaa

  Miksi ajattelet, että eläminen on läträämistä..?

  • Näinpä
   Posted at 22:49h, 27 heinäkuun Vastaa

   Nimenomaan… Aika surkea maailmankäsitys on, jos kuvittelee että se ”hetkessä eläminen” on sitä baareissa roikkumista, ja jos ei näin tee, tuhlaa vuotensa. Vielä typerämpää on kuvitella, että eroaisit ikäisistäsi suuresti. Kyllä tuttuni ainakin ”elävät täysillä”, opiskelevat ja matkustelevat, luovat uraa. Se vaan on siitä seurasta kiinni ;)

 • Emilia
  Posted at 18:30h, 25 heinäkuun Vastaa

  Just eilen olin kaverin 20-vuotissynttäreillä. Ehdin olla bileissä 2 tuntia, kunnes järkyttävä nälkä ehti iskeä, taas! Ja kun tarjoiltavana ei tietenkään ollut muuta kuin kakkua ja sipsiä, niin päätin lähteä kotiin dieetillä kun olen. Siinä Sörkän katuja kävellessä ja täpötäysiä baareja ohitellessa aloin itekki miettimään ”Mitä mä oikein teen mun elämäl? Olis ollu niin kiva jäädä viel juttelemaan ja viettää iltaa… No, kyllä mä sit dieetin jälkeen… ehkä.” Viimeks vedin perseet varmaan vuosi sitten. Edellinen bilehilekausi oli n. 2 vuotta sitten. Lasillisen jotain drinkkiä oli 3kk sitten, ja senkin jätin puoleenväliin kesken, koska mieleen tuli vaan ajatuksia niistä täysin turhista kaloreista, sokerista, väri- ja säilöntäaineista sun muista, jotka kittasin SISÄLLE MUN KEHOON!

  Mulla kanssa kaverit viettää viikonloput ja lomat kalja kädessä. Joku muukin sanoi vihaavansa sitä, että on joku normi vaan bilettää kun ollaan nuoria, ja jos nyt ei biletä, niin alkaa sitten aikuisena katumaan, kun oli niin ”tylsä” nuoruus. Se että vaan notkuu baareissa aamuneljään, laahustaa kotiin, syö mikropizzan, menee nukkumaan ja herää kanuunassa, on nimenomaan tylsää ja turhaa. Mä en oo ite absolutisti, mut jos alkoholi jotenkin maagisella tavalla katoais, niin ei se mua haittais. Uskon, että ihmiset alkais viettää enemmän aikaa perheidensä kanssa ja tekis niitä vähän järkevämpiä asioita – asioita, jotka ovat luovia ja kehittävät ihmistä. On ihan ok käydä baareissa sillon tällön, kun on oikeasti jotain juhlittavaa. Tai voihan niissä baareissa käydä raittiinakin, jos esim. tykkää olla paljon ihmisten ilmoilla ja tanssia! Ja siis, alkoholi ja biletyshän on vaan yksi vaihtoehto elämän ”hukkaamiselle”.

  Ite oon kans suorittaja. Oon myös tosi kunnianhimoinen ja haluan olla älykäs! Tieto on mun pahe, samoin itseni kehittäminen ja äärirajoille laittaminen. Siks itekki varmaan hurahdin tähän fitness-maailmaan, kun huomasin miten siistiä on huomata, mihin oma keho ja pää pystyy! Ja on siinä sekin varmaan, että nuorempana mun kykyjä epäiltiin, niin nyt on se hetki kun saan näyttää muille, mihin musta on ;)

  Mutta siis, et sä mun mielestä hukkaa sun elämää. Sä elät sun elämää, ja sä saat elää sitä siten, miten sä haluut. Siitä huomaa, että hukkaat sun elämän ja teet jotain väärin, jos et oo onnellinen.

 • elämän kokemusta
  Posted at 18:50h, 25 heinäkuun Vastaa

  Hei linda.
  Itse olen 31-vuotias ja näin hieman vanhempana haluaisin sanoa että kyllä se meneminen ja bilettäminen kuuluu siihen nuoruuteen ja vielä eilenkin kavereiden kanssa naurettiin vedet silmissä vanhoille känni toilailuille. Enään tämän ikäsenä se ei ensinnäkään kiinnosta ja toiseksi on hieman säällitävää jos 30 rällää teinien lailla festareilla ja baarissa. Toki selvipäinki voi olla hauskaa ja onkin mutta silti.. nuoruus on ainutkertasta ja hauskaa aikaa ja sitä tulee ikävä.
  Työskentelen vanhusten parissa ja olen myös ollut ravintola alalla ja näistä kaksi asiaa mitä olen oppinut. Ensimmäinen asia on se että kun juttelee ikäihmisten kanssa elämästa niin se hullu nuoruus ja matkustaminen on asioita mitä vanhana vaalitaan ja muistellaan. Jokainen vanhus joka on uhrannut paljon aikaa työlle on katunut sitä. Se vaan valitettavasti on fakta että ihmiset katuvat työlleen uhrattua aikaansa vaikka se silloin tuntui tärkeältä. Toinen asia on ruoka. Niinn hauskalta kun se kuulostaakin niin ihmiset muistelevat yhteisiä illanistujaisia hyvän ruuan parissa. Kolmas asia on matkustelu, ne muistot kantavat pitkälle ja niiyä tullaan muistelemaan usein. Kukaan ei valitettavasti muistele kuinka lihaksikas on ollut tai kuinka useinon jossain kilpailuissa tullut palkinto. Itse olen treenannut 10 vuotta ja kroppa on kunnossa vaikka on tulla rilalattua ja rällättyä :D ;) En sano että sinä et näitä asioita tekisi mutta sen voin sanoa että elämää ei kannata hukata ja varsinkaan sitä lyhytyä nuoruutta vain sen takia että yhtenä päivänä voi pyörähtää lavalla :) Ihminem voi olla uskomattoman kovassa kunnossa vaikka eläisikin rennommin eikä pitäisi monien viikojen kestoisia dietti kausia ja hei hienompaa se on olla kovassa kunnossa läpi elämän kun yhden päivän kireenä lavalla ja sitten taas massakausi päälle ja biksut komeron nurkkaan ;)
  Tämän kaiken sanon kaikella hyvällä ja omalla elämän kokemuksella <3

  • Jinx
   Posted at 08:52h, 26 heinäkuun Vastaa

   Jep, yleensä ihmiset katuvat vanhoina asioita joita eivät toteuttaneet aiemmin elämässään. Itsekin työskentelen vanhusten parissa joten kuulen tätä usein ja onhan tämä asia tutkittukin. Eli munkin mielestä on tärkeää että elää niitä unelmiaan (oli ne sitten mitä tahansa) ja kuuntelee myös sisintään. Liika kontrolli ja kurinalaisuus ei lopulta ole kuitenkaan yleensä miten yleensä ihminen haluaa elämäänsä elää, vaikka hän väittäisikin muuta. Mutta eipä kyllä kukaan näistä vanhuksista muistele kaiholla sitä tapahtumaa kun ”tuli ryypättyä niin helvetisti ja sekoiltua, että se on elämää se”. Vaan nimenomaan ennemminkin niitä juhlia, joissa tavataan itselle rakkaita ihmisiä, erilaisia irtiottoja, matkoja, rakkaiden seuraa. Jokainen tietää sisimmissään mikä tekee onnelliseksi. Se asia voi muuttaa tänään tai huomenna, siihen asti ei tarvitse asiaa surra :)

 • kika
  Posted at 19:46h, 25 heinäkuun Vastaa

  kirjotit tuossa fakta postauksessa, että oot kahden työpaikan toimitusjohtaja? Niin saako udella että minkä? Vai onko sun pt-palvelut ja sit se fitnet erilliset yritykset:)?

 • Viivi
  Posted at 21:05h, 25 heinäkuun Vastaa

  Joku muu olikin tästä jo näköjään laittanut kommenttia, mutta juuri sitä piti laittaa, että eihän se elämä nyt sitä bilettämistä ole :D Ja toisin sanoen elämän ei tarvi olla joko fitnessiä tai biletystä vaan vaikka jotain semmosta ihan tavallista :D

 • karoliina
  Posted at 18:01h, 26 heinäkuun Vastaa

  Hei mitä fitnetin valmennusta suosittelisit kun on luonnostaan hoikka ja haluaisi saada lihasta + kiinteytystä mm. vatsanseudulle ?

 • ml
  Posted at 10:53h, 27 heinäkuun Vastaa

  Moi Linda. Oon lukenut sun blogia pitkään, vaikka tää fitnesstouhu ei liity omaan elämääni oikein mitenkään eikä kaikki fiilistelemäsi jutut itseäni välttämättä sytytä. Syy miksi tykkäänkin lukea blogiasi onkin se, että vaikutat niin aidolta ja määrätietoiselta ihmiseltä ja on hienoa seurata sitä, miten toteutat itseäsi etkä välitä muiden mielipiteistä:) Asenteesi on huikea ja sinnikkyytesi on tosi tsemppaavaa! Itsekin pohdin samoja asioita ”tuhlatessani” parikin vuotta elämästäni opiskelupaikan saavuttamiseksi istuen kirjastossa päivästä toiseen silloin, kun muut bilettivät ja tekivät kaikkia kivoja juttuja.. Tavoite on kuitenkin nyt saavutettu enkä todellakaan kadu yhtään sitä työtä, minkä se vaati! Kiitos siis paljon blogistasi, you go girl!

 • Moi
  Posted at 00:04h, 29 heinäkuun Vastaa

  Ihana teksti! Ajattelisipa useampi näin, kun tuntuu et nykyään valitetaan niin ettei elä kunnolla jossei notku baareissa pilkkuun asti joka viikonloppu

 • Jokke
  Posted at 18:48h, 29 heinäkuun Vastaa

  Omallakohdallani mietin usein kuinka tärkeä tuleva esim. urheilullinen tavoite on minulle ja mitä sen saavuttamiesesta saan tai hyödyn. Välillä tuntuu siltä että pitää lähtee kotiin, kun muut menee baariin tai sitten pitäisi olla selvinpäin baarissa puoliväkisin.

  Sitten taas toisaalta siinä vaiheessa kun kilpailut on ohi ja oma nimi lukee tuloslistalla korkeimmalla tai on tullut tehtyä uusi ennätys, niin tietää että luopuminen tietyistä asioista on mahdollistanut tämän. Kaikkea ei voi saada, pitää päättää siis mitä haluaa. Kova työ palkitaan aina, tavalla tai toisella, ennemmin tai myöhemmin.

 • ilari
  Posted at 16:21h, 14 lokakuun Vastaa

  hyvä asukokiansuus vaik laukku osi voinnu olla pienempi ja se nimikyltti veks ni viel niinku jotenki nstemmaavampi kvua :)
  mut niinhän se on eikait väksin kananta juhlia kun ei silloin ole juhlatuuella sitkun on se oikee fiilis saa juhlsitakin enmmän irti :).
  huh mähän oon uponnut tähän sun maailmaan nyt viimosina päivinä pakko vaan ollu lukea ja kertoo omsit fiiliksitä ku tällästä puehtta harvoin saa keltään muulta kuin jsut sulta :) ja noh tosi lähellä omaa sydäntä ne jutut saa paljon kyl.

Post A Comment