Ruokavalion merkitys

Moikka!

Olipas taas nopea viikonloppu. Toisaalta hyvä vaan, sillä mä vaan köllötin suurimmaksi osaksi himassa flunssassa ja hengailin frendien kanssa noin 5 paitaan sulloutuneena, kaulahuivi kaulassa ja toppatakissa. Oli niin kivat kelit että oli pakko päästä ulos.

Flunssa mennyt tosin jo ohi aika hyvin, ainoastaan nenä vielä vuotaa. Taitaa olla jotain allergista katupölylle tai siitepölylle. Asun ihan Helsingin keskustassa, mun takapihalla on käytännössä kampin kauppakeskus, mutta toisella puolella onkin jo nättiä puistoa, joten oon tässä hyvällä spotilla katupölyjen ja puiden pommitettavana. :D

Tänään kävin jo vähän tunnustelemassa fiiliksiä töölönlahdella, mutta meni aika räkäseks vielä. Huomenna toivottavasti menee jo paremmin :) Allerginen flunssahan ei estä liikuntaa, onneksi.

11326173_477395672424164_1983117928_n

11379238_841096352626513_522414881_n

11378699_899041090146909_1895553728_n

Mun ihanat arimaxit löytyy House Of Brandonilta, jotka muuten postittaa tilaukset PÄIVÄSSÄ! :D

Pelästyin tässä hieman, kun mun paino nousi vloppuna. No, pitäishän se mun jo tietää että se johtuu tästä flunssasta, mutta ainahan se ärsyttää. Eilen kuitenkin alkoi nesteet kiertämään ja paino laski takas siihen mihin pitikin. :) Älkää siis pelästykö ja lannistuko jos tuutte kipeiks mahdollista painon nousua, se on aivan normaalia. Tulehdustila kerää nestettä kroppaan.

Mä itse uskon tosiaan siihen, että 80% tuloksia tulee sen kautta mitä sä syöt. Mikään vatsalihastreeni ei voita sitä treeniä, että katsoo mitä suuhunsa laittaa :D Tietenkin treenillä  on mahdollista muokata kroppaa, rakentaa lihasta ja ns. kiinteytyä eli muuttaa kehonkoostumustaan. Kuitenkin, jos tähtäimenä ei ensimmäisenä ole se kehon muokkaaminen, vaan painonpudotus niin kaikista tärkeintä on pitää ruokavaliosta kiinni!!

Tosi klassista on, että aletaan liikkumaan ja sitten syödään mitä tahansa. Mä itse joskus way back ajattelin juurikin näin. Ihanteellisinta olisikin, että ihminen osaisi syödä oikein ilman ”dieettaamista” ja soisi itselleen aina vaikkapa kerran viikossa herkkupäivän.

Mä itse preppaan tällähetkellä kisoihin, en siis ole vielä itse kisadieetillä, mutta en syö enää mitään mikä ei kuulu ruokavaliooni. Huomaan kuitenkin heti että kroppa huomaa sen ja pikkuhiljaa jo kuntokin siistiytyy. Sen vuoksi en saakkaan hepulia, jos täytyykin levätä treeneistä muutaman päivän, sillä tiedän että tärkeintä tällähetkellä on se, mitä mun suusta menee alas.

Kesä tulee kovaa vauhtia ja moni pähkäilee sen oman kuntonsa kanssa. Haluttaisiin laihtua, mutta ei ole aikaa liikunnalle tai sitten kynnys liikuntaan on todella suuri. Mä esimerkiksi tein juuri diilin mun frendin kanssa, että ensin se tiputtaa ruokavaliolla -10kg ja sen jälkeen aletaan lisäämään pikku hiljaa liikuntaa mukaan. Hänellä ja monella muulla kaatuu prokkikset usein siihen, että ei olla kovinkaan liikunnallisia, painoa on sen verran paljon että pelkkä kävely on raskasta ja siihen kun heti lyödään 5 jakoinen treeniohjelma aerobisten kanssa sekä täysin uudenlaiset säännöt ruokailuun, niin projekti kaatuu aika nopeasti siihen. Eli vaikka ehdottomasti kannustan liikkumaan, niin tällaisissa tilanteissa on kuitenkin parempi edetä pienin askelin, JOTTA päästäisiin siihen elämäntapamuutokseen eli opittaisiin uusi ja oikea tapa syödä sekä sitäkautta pikkuhiljaa liikuntaa lisäen uudenlainen elämäntyyli, josta nautitaan. Liika on useimmiten liikaa ja mikä on liikaa kellekin on todella laaja käsite. Joku on tottunut liikkumaan 10 tuntia viikossa, joku on tottunut että liikuntaa harrastettiin vain pakollisilla liikunnantunneilla.

Tän takia mä halusin esimerkiksi meidän FitNetin sivuille suunnitella ruokavalion, jonka avulla voi pudottaa painoa ilman liikuntaakin. Se toivottavasti antaa hyvät alkufiilikset elämäntapamuutokselle ja pysyvälle ruokavaliorempalle ilman sen suurempaa stressiä heti alkuun itse liikunnasta. Toki ohjelman tueksi saa liikkua, mutta ideana on juurikin helpottaa arkea edellämainittujen kaltaisissa tilanteessa, kun kynnys liikunnalle on vielä liian suuri tai jos elämä tuntuu todella hektiseltä juuri tällä hetkellä ja haluttaisiin kuitenkin pitää kiinni kunnosta ruokavalion avulla tai pudottaa painoa. Ruokavaliollahan on todella suuri merkitys myös sen kanssa, millainen fiilis on. Se vaikuttaa energisyyteen, uneen, mielialoihin, mielitekoihin, hormonitoimintaan ja sitäkautta tietenkin lukuisiin muihin asioihin.

Yksinkertaista ja helppoa! Ei mitään rakettitiedettä tai pyörän uudelleen keksimistä :)

Lisäksi sieltä löytyy haastavampiakin treenejä, kuten Fit with HIIT, Fit for Bikini (joka on myös mun käsialaa) ja Fit for Beach, joka on ehkä enemmän miehille suunnattu.

Tähän väliin taas oikein suuri kiitos ihanista palautteista ja edelleen kaikki kehitysideat otetaan avoimin mielin vastaan!! Meillä on jo uudet valmennukset tulilla, jotka kehitetään palautteiden ja toiveiden perusteella! ;)

http://fitnet.fi

Nyt mä alan tekemään mun huomisia safkoja valmiiksi!! Palataaan <3

 

ps. Mun arkea pääsee seuraamaan myös snapchatista, jonne aika ahkerasti snappailen ! Yritän myös vastata teille aina kun mahdollista siellä!

 

 

 


29 Comments
 • mariiy
  Posted at 20:28h, 25 toukokuun Vastaa

  Itse just kamppailin otanko ton fit for diet vai fit for bikini, mutta päädyin bikiniin kun kuitenkin salilla tullut jo pitempään käytyä säännöllisesti, n. 2-3 kertaa viikossa. Tänään tehty aamulenkki ja pakara treeni ja pakko sanoo, että kyllä tuntuu!!:D Innolla odotan jo tuloksia!

  • linda
   Posted at 21:00h, 25 toukokuun Vastaa

   Huikeeta!!! ;) nyt 6 vk rutistus!!

 • anna
  Posted at 20:40h, 25 toukokuun Vastaa

  Ei vitsit kun mulla on kanssa tuo ihan sama ongelma, liikutaan kyllä ja paljon mutta ruokavalion kanssa on ongelmia. Vaikka sitä kuinka toitotetaan että ruokavalio on painonpudotuksen ja rasvanpolton kannalta tärkeämpää, niin ei vaan mene kaaliin. Kantapään kautta on kyllä pikkuhiljaa tullu tajuttua että kun pari vuotta olen tehnyt kovaa reeniä salilla ilman mitää kummoisempaa ruokavaliota niin ei ne kropan ongelmakohdat vaan katoa. Reenaaminen on vaan niin paljon helpompaa kuin säännöllisten ruoka-aikojen ja aineiden noudattaminen! Vaikka mulle onkin tehty ruokavalio niin olen vaan niin kärsimätön, että pari viikkoo tulee noudatettua mutta tuntuu siltä että ei se rasva vaan millään katoaa, niin onhan se paljon iisimpää vaan palata siihen sämpylöiden mättämiseen ilman mitään säännöllistä rytmiä. Olisi kuule Linda ihan tosi kiva jos joskus tekisit postauksen sun päivän syömisistä, niin näkisi miten sä tuon sun kroppasi olet saanut aikaan! Muistelisin kertoneesi anoreksian lisäksi että olet ollut joskus ylipainoinen, joten siitä olisi tosi paljon apua myös oman projektini kanssa.

 • :)
  Posted at 20:40h, 25 toukokuun Vastaa

  Moikka! Pakko kysyä tost dieetistä ilman liikuntaa, että miten se käytännössä toimii, kun jokaisella on kuitenkin se oma tietty paino minkä haluaa pudottaa ja jos ruokavaliota on vain yksi niin miten voi taata että paino putoaa jos on esim. -8 kg pudotettavaa vain? Ja minkälaisia ruokia dieetti sisältää? Siks vaan kyselen, koska ittellä tosi kiireinen elämä niin tää kuulostaisi just hyvältä vaihtoehdolta mulle, jos oikeesti toimii :)

  • linda
   Posted at 20:59h, 25 toukokuun Vastaa

   Siellä on muutama eri vaihtoehto painoluokan mukaan ja näin yksinkertasesti selitettynä painon pudotuksella on aina muutama tietty vAki totuus joidenka perusteella ohjelma on tehty, ohjelmalla saa varmasti jokainen pudotettua painoa, se kuinka paljon tuossa 6vk aikana paino putoaa riippuu tietenkin omasta aktiivisuudesta sekä ”ylipainon” suuruudesta. Jos on -2kg ylimääräistä niin tuskin lähteenään niin helposti kuin +20kg ylimääräistä omistavalla. Mutta vaikka vain makaisi himassa niin ohjelma sisältää sellaisia ”vakitotuuksia”, joilla kroppa Ns käynnistää koneet ja paino putoaa.

   Todella yksinkertaista ruokaa ja ei mitään hifistelyä.

   Ja sori jo valmiiksi sekava vastaus kun vastaan puhelimella :D

 • Janika
  Posted at 20:43h, 25 toukokuun Vastaa

  Fit fot bikinillä on ite nyt menty viikon ajan ja viikossa paino putos 69,6 kilosta 67,4 kiloon! Oon niin ilonen et otin ton ohjelman, koko alkuvuoden paino junnannu vaan paikoillaan ja on ollu vähän eksyny olo syömisen ja treenaamisen kanssa :D vissiin oon syöny liian vähän aiemmin, tai ainakin nyt kun syö vähän enemmän ja noiden ohjeiden mukaan + treenaa niin paino lähti oikee kunnolla laskuun! Treenaukset ei hirveesti aiemmasta kyllä muuttunut mut ruokavalioon tuli lisää hiilareita. LOVE IT!

  • linda
   Posted at 21:00h, 25 toukokuun Vastaa

   Ihana kuulla!!! Nyt vaan jaksat 6vk painaa täysillä !! ;)

   • Janika
    Posted at 21:18h, 25 toukokuun Vastaa

    todellakin jaksan, motivaatio on ihan pilvissä kun oikeesti huomaa muutosta ja homma sujuu niin hyvin! oikeen odotan jo et mihin kuntoon sitä oikeen sitte pääseekää seuraavassa viidessä viikossa :P

 • Anni
  Posted at 21:31h, 25 toukokuun Vastaa

  Todella hyvän oloinen palvelu tuo fitnet, harmi että itse palvelen tällä hetkellä Suomen puolustusvoimia ja ruokavalioon ei täällä ole oikein mahdollisuuksia vaikuttaa.. Paitsi tietty siihen ettei syö herkkuja:) mietin kyllä tuota Fit for bikiniä sen suhteen, että saisi ehkä vähän uutta energiaa ja ideoita salitreeniin!

 • liisa
  Posted at 22:06h, 25 toukokuun Vastaa

  Onko toi ukko sun uusi poikaystävä? :)

  • petu
   Posted at 23:03h, 25 toukokuun Vastaa

   ”ukko” :D imartelevasti sanottu

 • Ida
  Posted at 22:15h, 25 toukokuun Vastaa

  Millanen kilomääränen pudotus sun mielestä olis realistinen tolla pelkän ruokavalion ohjelmalla tai tolla hiit -ohjelmalla? Kesto niissäkin ilmeisesti 6vko? Mulla paino tällä hetkellä 83-85kg ja pituutta 167cm. Haluun näistä kiloista eroon. Tykkään kyl liikkuukkin mut ruokavalio kaipais fiksausta.

  • linda
   Posted at 22:52h, 25 toukokuun Vastaa

   -10KG/Viikko on jo hyvin mahdollinen :)

   • petu
    Posted at 23:05h, 25 toukokuun Vastaa

    mmitäää kymmenen kiloa viikossa?? oikeesti? :D

    • linda
     Posted at 23:09h, 25 toukokuun Vastaa

     6-viikossa :D

     • petu
      Posted at 17:56h, 03 kesäkuun

      aa ku kirjotit väärin toho perään ”/viikko” :D

   • Ida
    Posted at 23:09h, 25 toukokuun Vastaa

    Hmm, nyt uskoisin että tuli kirjotusvirhe :D -10kg/viikko ois jo aika hc :D
    tarkoitatko -10kg/kuukausi vai 1kg/viikko?

    • linda
     Posted at 23:26h, 25 toukokuun Vastaa

     -10kg 6 viikossa :D eli sen valmennuksen ajan.

 • Ansku
  Posted at 23:00h, 25 toukokuun Vastaa

  Sulla uusi poikaystävä jo? :-) Aiankin tuo mies on jo ollut sulla useammissa kuvissa.. Mut et ole maininnut asiasta…

  • Ansku
   Posted at 18:42h, 04 kesäkuun Vastaa

   Mitäs robbelle nykyään kuuluu? Miks laittelet tänne muuten miehestä kuvii ,etkä kommentoijille voi vastata kun kysyvät onko poikaystäväs… Joku muu kaveri siis ilmeisesti..

   • linda
    Posted at 18:49h, 04 kesäkuun Vastaa

    Samasta syystä kuin sä kommentoit eri nimimerkillä, samasta IP osotteesta ;)
    No ei vaiskaan, mutta ”robbelle” kuuluu oikein hyvää.
    Ei ole mitään ihmeellistä kerrottavaa ja lukijat toivottavasti ymmärtävät, että tuon henkilökohtaisempia asioita ilmi kun tuntuu siltä. (:

    • Ansku
     Posted at 22:34h, 04 kesäkuun Vastaa

     No silti olisi kohteliasta vastata lukijoillesi kommentteihin jos sellaisia vaivautuvat kirjoittamaan.. Vaikka vaan että en kommentoi. Ja hänestä olet täällä kuvankin julkaissut, niin oli outoa ettet sitten kuitenkaan viitsinyt kommentoida.. No eniveis.

 • maria
  Posted at 00:24h, 26 toukokuun Vastaa

  Hei!
  Kumpaa ruokavaliota suosittelet painonpudotukseen Fit for Bikini vai Fit for Diet, kun harrastan aktiivisesti urheilua, mutta crossfit harrastuksen vuoksi en ehtisi täysin noudattamaan tuota Fit for Bikini ohjelman saliohjelmaa.

  • linda
   Posted at 00:29h, 26 toukokuun Vastaa

   Diet ohjelmaa :)

   • maria
    Posted at 10:50h, 26 toukokuun Vastaa

    Okei! Onko tuosta saatavilla myös gluteeniton ja maidoton versio? Ja tosiaan löytyi eri painoluokille ja miehille/naisille omat versiot?

    • ??
     Posted at 22:39h, 27 toukokuun Vastaa

     Mua kiinnostais kans tietää! :)

 • Matilda
  Posted at 07:24h, 26 toukokuun Vastaa

  Totta joka sana! Itse aikanaan huomasin itse laihdutraessani, että suurin merkitys on tosiaan ruokavaliolla, liikuntaa vaan tukee sitä :)
  http://matildaselin.blogspot.fi/2015/05/on-road.html?m=1

 • Laura
  Posted at 10:34h, 27 toukokuun Vastaa

  Moikka! Haluaisin tuon fit for bikini ohjelman, mutta siinä on pienin kilo 55 ja itse painan melkein 10 kiloa vähemmän.. Olen aina ollut pienikokoinen mutta nyt vuoden sisään laihtunut ihan vahingossa monta kiloa. Mietin että onko se silti sopiva minulle?
  Kun sit toisaalta mietin että sähän teet niitä itselle räätälöityjä ruokaohjelmia ja saliohjelmia, niin oisko ne paremmat?

  • linda
   Posted at 13:24h, 27 toukokuun Vastaa

   no se on enemmänkin dieetti tyyppinen, tuo fit for beach olis sopiva varmaan sulle, siinä isommat kalorimäärät :)

   ja mä teen tietty niitäkin, eli laita mulle mailia jos sellanen kiinnostaa :)

Post A Comment