the amazing human body

Kävimpäs tänään katsomassa Luisan kanssa cirque du soleil esitystä Hartwall areenalla. Cirque du soleil on yksi maailman parhaimpia siruksia. Aivan mielettömän ihana esitys!! Jotkut esitykset olivat niin tunteikkaita ja voimakkaita, että hyvä kun ei itku tullut. Oltiin molemmat koko esitys lähinnä kylmillä väreillä. Mihin kaikkeen ihmiskeho pystyykään!

21209_10152743664630794_2523671957859091009_n

Mä itse inspiroiduin ja motivoiduin aivan mielettömästi tästä esityksestä. Se mitä multa vaaditaan ja edellytetään lajini eteen on tuskin vielä MITÄÄN tuohon verrattuna, mitä vaikkapa akrobaateilta vaaditaan. Nää tyypit treenaa varmasti lukuisia ja lukuisia tunteja päivittäin ja se mihin niiden kropat pystyy on jotain aivan uskomatonta. Mitä superihmisiä nää on? Olisi mielenkiintoista päästä joskus päiväksi ”kokemaan” heidän arkeaan. Mulla olis niin paljon kysyttävää tällaisille yli-ihmisille :D

Tuli jopa hieman paha mieli kun katsoi miten hienoihin asioihin ihmiskeho on kykenevä, ja samaan aikaan mietin miten moni heittää hukkaan oman kehonsa ja vangitsee sielunsakin siihen. Ihmisen tulisi vaalia kehoaan, se on ainut asia jonka ”sisällä elämme”. Kyllähän se on fakta, että ylipainoisena tai huono kuntoisena (kyllä, myös alipainoinen/normaalipainoinen ihminen voi olla fyysisesti huonokuntoinen, ts. kehonsa vanki…) ei elämästä pääse nauttimaan 100%, koska et yksinkertaisesti kykene tekemään asioita mitä ehkä haluaisit. Luin juuri uutisia, joissa kerrottiin, ettei esimerkiksi fitness boomi ole vaikuttanut Suomalaisten kuntoon mitenkään, päin vastoin, suurin osa Suomalaisista on lihasmassaltaan ja fyysiseltä kunnoltaan todella huonossa jamassa ja huonompaan kuntoon mennään jatkuvasti.

11047179_10152734637115794_134023709_n

 

En nyt tarkoita, että meidän kaikkien tulisi pystyä roikkumaan pelkän varpaan varassa katosta, mutta kun ottaa huomioon, että yksi tunti treeniä vie vain vaivaisen 4% päivästä ja se silti tuottaa ongelmia monille toteuttaa edes se pari-kolme kertaa viikossa. Ei jakseta, ei ole aikaa, ei kiinnosta, ei ole motivaatiota…

Kehosi hyvinvointi ei vaikuta pelkästään fyysisiin asioihin, vaan ehdottomasti ja vielä voimakkaammin myös henkiseen hyvinvointiin. Ihmisen täytyy olla sujut itsensä kanssa, onnellinen itsensä kanssa , rakastaa ensin itseään, jotta se voi rakastaa ja olla onnellinen muiden kanssa. Eikö se riitä motivaatioksi, että kehosi on sinulle välttämätön ja rakkain asia josta huolehtia? Ainakin niin pitkään kun sulla ei ole mini-itseäsi huolehdittavana ja siitäpäs päästään yhteen motivaatioista; eikö olisi hienoa, jos voit olla juuri sellainen aktiivinen vanhempi, joka jaksaa leikkiä ja harrastaa lastensa kanssa ja ennenkaikkea hyvä, terve esimerkki?

Mä haastan mun lukijat miettimään tänään näitä asioita ja uhraamaan sen 4% päivästään muutaman kerran viikossa OMALLE kehollensa! Tehdään yhdessä suomalaisista terveempi kansa.

11022875_632432203556793_532618498_n

 


26 Comments
 • kukkanen
  Posted at 22:31h, 15 maaliskuun Vastaa

  Nykyään moni ihminen tän ”fitnessbuumin” myötä on unohtanu sen aerobisen kunnon. Salilla pumppaamalla lihasta, et saa kunto kasvamaan. Lihasmassa kyllä,mut monet ihmiset unohtaa sen oikean kunnon joka auttaa jaksamaan. Monet keskityy vain Saliin..saliin.saliin ja saliin. Miks ei näitä ”selfieitä” oteta vaikka hiihtolenkillä,patikoimassa tai juoksumatkoilla?Salilla käyn itse pitämässä huolta lihaskunnosta,mutta se ei vaan yksin riitä.:) Muistakaa nuoret tämä! :)

  • linda
   Posted at 22:32h, 15 maaliskuun Vastaa

   aerobista kuntoa voi hakea monilla monilla eri tavoilla, kuntopiireillä, circuit treeneillä, HIITeillä ja sitten perinteisillä lenkeillä (:

   • kukkanen
    Posted at 23:48h, 15 maaliskuun Vastaa

    Itse käyn Bodycompatissa ja voin todella suositella sitä jos haluaa aerobista kuntoa kasvattaa! :D

  • anni
   Posted at 10:43h, 16 maaliskuun Vastaa

   Olen vähintäänkin yhtä huolissani tästä ”ilmiöstä”; sali sali sali. Jos pitäisi lähteä juoksulenkille niin happi loppuis näiltä salikissoilta ensimmäiseen mutkaan.

   • linda
    Posted at 12:00h, 16 maaliskuun Vastaa

    Fitness on paljon muutakin kuin salia, Lue mun edellinen postaus (:

 • Malla
  Posted at 22:42h, 15 maaliskuun Vastaa

  Ihana postaus taas kerran, ihan totta joka sana!
  Nyt mulla ois sellane kysymys sulle että kun mun kroppa on tosi epätasapainossa, lihaksikas, leveä yläkroppa ja alakroppa taas näyttää siltä ettei edes kuulu mun kroppaan, en omista lantiota ja se vähäinen ”lantio” mitä mulla on,on ainakin 2krt kapeampi kuin hartiat…Oon siis harrastanut voimistelua 12v ja nyt aloittanu salitreenit. Millasta treeniä mun kantsis ny ruveta tekeen, erityisesti jaloille? Jotta saisin tän kropan enemmän tasapainosen näköseks…

 • Jami
  Posted at 00:37h, 16 maaliskuun Vastaa

  Tuo 4% on vähän harhaanjohtavaa, sillä tavallinen ihminen nukkunee noin 8 tuntia, käy töissä tai opiskelee 8h, työmatkailee, syö, lepää ja on vaikkapa perheensä kanssa noin 4-5h vuorokaudessa?

  Jos tunnin salitreeni+matkat+peseytyminen lasketaan yhteensä pariksi tunniksi, on se treeni yhtäkkiä 4 prosentin sijaan 50 prosenttia vuorokauden käytettävissä olevasta ajasta!

  Ei se enää kuulostakaan niin ihmeelliseltä, ettei treenaamassa tule käytyä, jos sen sijaan käykin vaikka ystävän kanssa kävelyllä pari kertaa viikossa.

  • linda
   Posted at 01:08h, 16 maaliskuun Vastaa

   No mutta tunnin lenkki/sali on 4% päivästä kuitenkin, oli mitenpäin tahansa ;) perheen kanssa voi aina keksiä jotain liikuntamuotoista tekemistä/työmatkat kävellä tai pyöräillä. (:

   • Ei kaikki ole niin yksinkertaista
    Posted at 21:39h, 18 maaliskuun Vastaa

    …. No nyt kyllä on Lindalla matematiikka hukassa ;) PÄIVÄSTÄ 1 tunti ei ole 4%, vuorokaudesta se on sen 4,16%.

    Että ”mitenpäin tahansa” se ei ole kuitenkaan niin :)

    Ja kuten Jami mainitsikin, ihan naurettava tuo väittämä että päivästä löytyy helposti aikaa treenille. Itse ainakin opiskelen yliopistossa, linjalla jossa vaaditaan läsnäoloa. Kouluun + koulumatkoihin menee vuorokaudesta noin 7-10 tuntia, kotona/kirjastolla pitää tehdä kouluhommia, koti pitää pitää pystyssä, lenkittää koiraa useampaan otteeseen sekä joinakin päivinä tehdä töitä. Lisäksi satunnaiset asioiden hoitamiset esim pankki yms kuuluu arkeen. Nukkumisellekaan harvoin jää aikaa yli 6 tuntia. Parisuhteellekin olisi mukava antaa aikaa, vaikka viimeaikoina se on vähissä ollutkin. Haluaisin kuulla, mistä taion sen ajan jokapäiväiselle treenille :)

    Kaikilla ei ole aikaa roikkua salilla päivät pitkät. Ja ei, en ole siltikään lihava tai huonokuntoinen, päinvastoin ;)

    • linda
     Posted at 21:58h, 18 maaliskuun Vastaa

     Niin kaikilla on erilaiset arjet, mutta tietty ainahan voi yrittää soveltaa että esim voi vaikka kävellä kouluun tms (: mä väitän että varmasti on aikaa liikkua muutaman kerran viikossa,vaikka sitten vloppuna , mutta jokainen tietenkin itse tekee päätökset ja laittaa tärkeysjärjestykseen asiat (: minulle se liikkuminen tietenkin on siellä top vitosessa koska se näkyy kaikessa (:

     • Ei kaikki ole niin yksinkertaista
      Posted at 13:19h, 19 maaliskuun

      …pakko vielä sanoa, että kouluun kävely ei tosiaan onnistu koska autollakin menee se tunti yhteen suuntaan ;) ja joo, kyllä minullekin ulkomuoto ja liikunta on tärkeitä, ja onneksi olen kiireenkin keskellä onnistunut pitämään kroppani kunnossa, mutta tosiaan ei voi pitää itsensäselvyytenä, että kaikilla olisi oikeasti aikaa urheilulle, kuten sinulla kun sen parissa työskenteletkin :)

    • Krisse
     Posted at 15:36h, 19 maaliskuun Vastaa

     Hah miks ketään pitäis kiinnostaa mihin aikasi käytät xD mutta vuorokaudesta 1 tunti on =4,16% ~4% et en nyt tajua mitä sä mussutat siinä siitä miten vähän sulla on aikaa. Tottakai kaikki priorisoi omat aikataulunsa ja ajankäyttönsä sen mukaan mitä tahtoo tehdä/saavuttaa. Jos haluat levätä sohvalla mussuttaen sipsiä tunnin verran illasta, on se 4,16% sun vuorokaudesta käytettävästä ajasta :’D

     • Voi krisse
      Posted at 16:02h, 20 maaliskuun

      En ole ylempänä kommentoinut henkilö, mutta hänhän sanoi, että vuorokaudesta tunti on sen 4%, EI PÄIVÄSTÄ, kuten Linda sen ilmaisi. Mikä sinulta ”Krisse” meni siinä ohi? :) Mitä kukaan täällä on mussuttanut, muuta kuin sinä sitä sipsipussiasi sohvalla? ;)

      Aikaisempien kommentoijien pointti selkeästi on ollut se, että oikeasti kiireellisessä elämässä olevilla ei välttämättä ole sitä tuntia käytettäväksi saleiluun. Jos olet hereillä vuorokaudesta 17 h, ja ihmisellä menee opiskeluun/töihin + matkoihin 8-11h, kouluhommiin kotona useita tunteja, (jos opiskelija, mahdolliset iltatyöt), ruoanlaitto yms kodin ylläpito, muut menot, niin ei siinä taida paljoa olla aikaa sinne salille raahautumiseen. Mutta tällaiset asiat ovat todennäköisesti ymmärryksesi ulkopuolella, ainakin ulosantisi perusteella ;) Taisi mennä sulta pointit ohi sen sipsipussin äärellä?

 • tiiaaaa
  Posted at 00:43h, 16 maaliskuun Vastaa

  Moikka,

  Itse ollisin niin halunnut päästä katsomaan tuota sirkus esitystä sirkuksen harrastajanq :)

  • linda
   Posted at 01:09h, 16 maaliskuun Vastaa

   se oli kyllä huikea! ja ihan älyttömän siisti harrastus (: arvostan!

 • Valmennus
  Posted at 09:15h, 16 maaliskuun Vastaa

  Moikka!
  Mistä löytää lisätietoa/hinnastoja yms sun pt-valmennuksesta? Olisin kiinnostunut 3-6kk henkilökohtaisesta valmennuksesta jossa treenaisit minun kanssa ainakin kerran viikossa.
  Missä valmennat? Saako sua lisämaksusta Järvenpäähän? Jos niin mitä se maksaaa :)

  • linda
   Posted at 10:08h, 16 maaliskuun Vastaa

   S.postilla saa. (: ja ei saa Järvenpäähän valitettavasti, ei oo aikaa tehdä kuin yhdellä salilla (:

   • Valmennus
    Posted at 13:56h, 16 maaliskuun Vastaa

    Okei. Näin mä arvelinkin, Järvenpää on niin kaukanakin.. Mikä ja missä on siis tänä sali jossa valmennus onnistuu ? :)

 • Veera Matilda
  Posted at 13:35h, 16 maaliskuun Vastaa

  Vitsit oli varmaan hieno esitys! Olen telkkarissa nähnyt mainoksia, mutta varmasti livenä vielä vaikuttavampi! :)
  http://veeramatilda.blogspot.fi/

 • Nasu
  Posted at 18:20h, 16 maaliskuun Vastaa

  Oli kyllä huikee esitys ja samoja ajatuksia herätti. Miten monia satoja tunteja täytyy olla treeniä takana, että pystyy niihin juttuihin. Ja omiin taitoihin pitää siellä 15 metrin korkeudessa luottaa 100 prosenttisesti. :D

 • helenamaria
  Posted at 18:43h, 16 maaliskuun Vastaa

  hei sori poikkeaa vähän aiheesta mut tiiätkö ollenkaan että mikä on jäsenyyden ikäraja töölö gymillä? :)

 • Sus
  Posted at 10:15h, 18 maaliskuun Vastaa

  Moi! Mistä saa tollasia ihania adidas-huppareita missä on olkapääässä tuo logo!? :)

 • juke
  Posted at 17:07h, 20 maaliskuun Vastaa

  Pakko nyt kommentoida tuota sirkus-kuvaa, kun itsekkin olin tuota showta katsomassa. Mieletön show kyllä, mutta alussa taidettiin sanoa että kaikenlainen valokuvaus on kiellettyä esiintyjien turvallisuuden takia. Ymmärrän hyvin tämän, koska tuskin kukaan haluaa roikkua noiden köysien varassa ja samalla sokaistua kirkkaista salamavaloista. Tuossa hommassa kun pienikin häiriö voi olla kohtalokasta!!

  Ihmettelin shown aikana useaan otteeseen että kuka voi olla noin yksinkertainen ja itsekäs ettei noudata tätä kieltoa. Noh, nytpä tiedän ainakin yhden ;)

  • linda
   Posted at 17:53h, 20 maaliskuun Vastaa

   Ai! Me tultiin myöhässä niin jäi kuulematta! Hups. Onneksi en käyttänyt salamaa :)

 • Banaanikiikku
  Posted at 20:23h, 20 maaliskuun Vastaa

  Olen samaa mieltä, ettei lihava ihminen voi olla 100% onnellinen. Olen laihtunut puolessa vuodessa 22kg ja pitäisi saman verran vielä laihduttaa. Nyt olen huomannut, kuinka paljon vaikeampaa on olla lihava. Toi kuva läskistä, josta kuoriutuu timmimimmi kuvastaa hyvin oloa. Mun luonteeseen ja ajatusmaailmaan ei sovi nää läskit. Olen ilonen,tykkäisin pukeutua kivasti ja tykkään flirttailla ihmisille. Mutta flirttaileva läski, jonka on pakko pukeutua verhokankaan näköiseen vaatteeseen.. Ei ainakaan imartele itsetuntoa.
  Itsetunto on ollut näinä ”läskivuosina” huono, parisuhde kärsinyt siksi. Tuntui,että ihmiset näki mut vaan läskinä ja katsoi säälivästi ja piti vähä-älysenä. Lasta ollaan yritetty 2v, mutta ei tee tuloaan läskien takia. Terveydestä tuli muutenkin stessi. Olin 23v kun ilmotettiin, että kokonaiskolestroli on 6,1. Siitä se laihdutus alkokin. Aikuisiändiabetes kolkutteli myös ovella. Nyt 22kg pienempänä pystyn shoppilemaan kavereiden kanssa normaaleilla osastoilla, eikä tartte mennä salaa plusosastolle. Mieskin kehuu välillä ja itseluottamusta tullut takaisin. Saa olla ylpeä itsestä. Kolesteroli ja sokeritkin laskussa. Toivottavasti se vauvakin tulisi, kun painoa tippuu lisää.
  Meillä on yksi elämä. Ei kannata ylipainon estää elämästä sitä täysillä. :)

 • krista
  Posted at 20:45h, 28 maaliskuun Vastaa

  Mulla 3v tyttö ja 4kk poika. Pidän todella tärkeänä tuoda heidänkin elämäänsä liikkumista. Vaikkei 3 veellä tarvitse olla mitään säännöllistä liikunta harrastusta, alkaa meillä kohta kerran viikossa futis, ja laskin että päivittäin ulkoillaan 4-6 tuntia. Ei ihmekään kun lapsille uni maistuu :D ja tänäänkin käveltiin 1.5 tuntia metsässä, lapsi on innoissaan kaikista mitä ympärillään näkee, ja samalla saa hyötyliikuntaa :)

Post A Comment