How bad do you want it?

Huh,
mitäs tässä taas 2,5 tuntia treeniä valmentajan silmän alla. Pakarat on niin pumpissa että tunnen niiden sykkivän, no joke.

Treenattiin ensin olkapäät ja sen jälkeen siirryttiin pakaroihin, joita halusin oppia hermottamaan lisää. No, löytyihän ne liikkeet sieltä miten sain todella hyvän tuntuman pakaroihin. Muutamat sarjat riittivät jo siihen tunteeseen, että pian räjähtää. :D

Treenaamisessa kaiken A ja O on löytää lihas ja saada siihen tuntuma. Koutsini sanoin, meidän jokaisen tulisi harjoitella kehonrakentajille tyypillisiä poseerauksia ja ensin löytää lihas, jota lähdemme treenaamaan. Jokainen liike on helppo heittää sinnepäin ja usein se päätyy aivan väärälle lihakselle/väärään paikkaan. Olkapäät tehdään todella usein hartioille, epäkkäät korvissa, lavat rutussa, kun taas moni pakaralle tarkoitettu liike heitetään selälle.

Treenin aikana on siis todella tärkeää, että tunnet minne treeni menee ja tietenkin tarkoitus on osata se kohdistaa juuri haluttuun paikkaan. Joitakin lihasryhmiä joutuu kuitenkin kauan hakea ja hermotella, ennenkuin ne alkavat vastaanottamaan treeniä kunnolla ja kehittymään. Itselläni olkapäiden hermotukseen on mennyt aikaa, samoin pakaran. Erityisesti takaolkapäät ovat vasta viimeisen puolen vuoden aikana alkaneet kehittymään kunnolla.

Kun haet hermotusta, ota kevyet painot. Vasta kun tunnet löytäneesi tuntuman lihakseen johon sitä haluat, voit nostaa painoja.

Jotkut lihasryhmät taas saattavat löytyvä todella helposti, kuten minulla esimerkiksi selkä on aina ottanut vastaan erittäin hyvin treeniä ja kehitys on alkanut täydellä teholla heti alusta asti.

IMG_6724

Petri Mast/FitBody lehti

Loppuun tehtiin vielä kuntocheck ja valmentaja oli tyytyväinen offikuntoon. Nestettä on korkean hiilaritason ja suolan myötä tietenkin kertynyt, rasvaakin on toki tullut mutta kuitenkin siisti. Mihinkään ei ole kertynyt mitään paksua rasvakerrosta.

IMG_6728

Tämä on todella arka aihe meidän lajissa, mutta mun mielestä on ihailtavaa säilyttää se urheilijamaisuus myös offilla, joten siksi itse pyrin siihen. Varsinkin kun on kyse bikinistä tai miksei miestenkin shortsista, jossa ei oikeesti tarvitse bulkata mitään +20kg. Oikeastaan mielestäni missään Natu-lajeissa ei ole kovin fiksua kerätä mielettömiä määriä laardia, jota tuskallisesti sitten aina yritetään kiireellisesti poltella. Kun puuron voimin tehdään asioita, niin 1-3x vuodessa kisaava kun joka kerta tiputtaa +20kg läskiä, saa myös lihoille aikamoista damagea aikaan. Riittävä plussa ja puhdas ruokavalio pitää kunnon siistinä, mutta antaa eväät kehitykselle. Jokaisen jalkatreenin perään ei tarvita paketillista jätskiä tai rintatreenin päälle ei ole big mac ateria välttämätön ;)

Tietenkin siitä päästään seuraavaan asiaan: mikä on urheilijamaisuutta kenekin mielestä? :D Minun kuntoni voi jonkun silmään olla erittäin kaukana siitä. Olenhan vasta hyvin vähän aikaa ollut viraallisesti urheilija, joten parantamista löytyy omastakin mielestä vielä PALJON. Sinne ei kuitenkaan päästä ilman tietynlaista ehdottomuutta ja tahdonvoimaa offillakin.

Tottakai täytyy myös ottaa rennosti ja muistaa että kisakunto on kisakunto. Syön karkkia kun haluan, lähes joka päivä menee joku pieni salmiakki karkki naamaan ja quest bareja löytyy laittomasti sieltä sun täältä, leffassa syön karkkia ja joskus juon viiniä, mutta kyllä mä 80% arjesta pysyn ruokavaliossani ja AINA syön ruokavalion mukaan kaikki ruokani, kaikki ylimääräinen on sitten extraa. Offilla kun ei missään nimessä saa olla päivääkään miinuksella, tai ruokaa aleta karkilla korvaamaan.

En siksi, että on pakko, vaan koska mä haluan. Urheilija ei ole urheilija vain hetken vuodesta, vaan se on sitä päivittäin. Mun mielestä siinä se juuri mitataan, kuinka suurella sydämmellä lajissa on mukana, että sillon kun ei ole  ns. ”tuli perseen alla, pakko” niin mitä sillon tekee? Vetääkö vähän sinne päin, ei ollenkaan sinne päinkään vai antaako itsestään vasta kisadieetillä kaiken, kun on pakko?

Kyllähän se varmasti antaa takaisin siellä dieetillä miten sä offilla elät. Sehän on varmasti fakta, ettei todellakaan ole terveellistä aina tiputtaa joka vuosi kisakaudella yli 10 kiloa rasvaa ja taas ottaa ne takaisin. Mielestäni ihanteellisinta olis se +/-8kg, johon itse pyrin. Tällähetkellä painan 59-60 kiloa, joten olen ottanut 6-7 kiloa kisoista ja kaloreita menee n. 2800-2900 päivässä. 2300 kaloria mulla on laskettu niin, että saan kaiken tarvitsemani, ja sen päälle tulee vielä palkkarit ja ”ohi syömiset” eli yksi quest bar ja pari hedelmää on helposti + 400 kaloria päivään.

Petri Mast

Petri Mast

Haluan vielä painottaa, että puhun näistä asioista omina ajatuksina, en todellakaan minään totuuksina tai sääntöinä. Tykkään kirjoitella näitä ajatuksia blogiini, ikäänkuin itselleni. Jokainen tekee tyylillään ja jokaisella on eri elämäntilanteet ja jokainen saa toteuttaa lajia omalla tavallaan. En missään nimessä halua arvostella kenenkään muiden tapoja tehdä asioita. Me ollaan jokainen vastuussa vain itsestämme ja sitäkautta mun mielestä oikeutettuja arvostelemaan vain omia tekemisiämme. Tiedän että on esimerkiksi valmentajia jotka nimenomaan bulkkaavat kisaajia, jotkut taas pitävät todella tiukkaa kuria ja kunnon todella siistinä ja jotkut siitä väliltä. Mikä sitten on se paras tapa? Luulen että jokaiselle sopii omanlaisensa. Kyse on kuitenkin lajista, jossa ei ole oikeestaan mihinkään mitään absoluuttista totuutta.

IMG_6747

Tänään tupsahti postista uusin FitBody, jossa lanseerattiin minun kolumnini. Kannessa olin Linda Manuella ja kolumnissa Linda Danakas ;D Sama mimmi!

FitBody ilmestyy siis huomenna kauppoihin, siellä vähän samasta aiheesta höpötystä ja pieni tarina minusta kilpailijana, sekä uusista tavotteista!

IMG_6746

IMG_6745

 


30 Comments
 • pro
  Posted at 22:13h, 11 maaliskuun Vastaa

  jaa sä et oo sinkku, enpä seuraa enään mo

 • Sanna
  Posted at 22:39h, 11 maaliskuun Vastaa

  Hei! Kumpi susta on järkevämpi tapa kun teen aina salitreenin klo 10.30-11.45
  A)-klo 8 puuro mustikoilla ja raejuustolla
  -klo 12 palautusjuoma
  -klo 13.30 lounas

  B)-klo 8 puuro mustikoilla ja raejuustolla
  -klo 12 lounas
  -klo 13.30 palautusjuoma

  • linda
   Posted at 22:44h, 11 maaliskuun Vastaa

   a) vaihtoehto. 30 min sisällä treenistä tulee palautusjuoma olla juotuna.

 • kika
  Posted at 22:41h, 11 maaliskuun Vastaa

  jos syö treenipäivinä plussilla vaikka 2500kcal niin kuinka paljon pitäisi syödä lepopäivinä? Tai siis paljon kcal kannattaisi tiputtaa lepopäivänä? Hankalasti muotoiltu kysymys, mutta aavistelen jääväni miinuksille lepopäivinä…:)

 • Mari
  Posted at 22:56h, 11 maaliskuun Vastaa

  Pakottava tarve laittaa positiivista kommenttia! Lukenut about pari vuotta blogia ja aina pitänyt tekstistä. Mutta myös kuvasi ovat ihania, koska et monen muun tapaan ota jatkuvasti melkeinpä alastonkuvia. Joten kiitos mahtavasti kokonaisuudesta ^^

  • linda
   Posted at 23:05h, 11 maaliskuun Vastaa

   kiitos paljon! sellainen itsensä ”vääränlainen” esittely jäi varmaan siinä kohtaa pois kun syy lajin harrastamiselle muuttui ulkonäkökeskeisestä harrastamisesta ja tarpeesta näyttää vain hyvältä, ihan oikeesti intohimoon lajia kohtaan. (:

 • Eeva
  Posted at 23:13h, 11 maaliskuun Vastaa

  Mitä mieltä olet quest barien ravintoarvoista? Ovatko ne hyviä proteiinipatukoita syötäväksi esimerkiksi välipalaksi?:)

  • linda
   Posted at 00:31h, 12 maaliskuun Vastaa

   No karkkipatukoitahan ne on ;)

 • Soffi
  Posted at 01:22h, 12 maaliskuun Vastaa

  Kiitos Linda kivasta blogista! Teki mieli vain sanoa, että Sulla on järki päässä ja todella hyviä ajatuksia tuot blogiisi. Pidän kovasti :)

 • viivi
  Posted at 02:02h, 12 maaliskuun Vastaa

  Katoin justiin ton Jussi kuntoon videon ja näytät kyllä todella hyvältä ja erittäin urheilijalta ;)

 • Jussi
  Posted at 07:09h, 12 maaliskuun Vastaa

  Shortsi eli Men’s Phusique ei offin/dieetin/treenin osalta eroa millään tavalla CBB:stä tai edes kehonrakennuksesta. Jälkimmäisessä on tietenkin vähän järeämmät palkkarit mutta muuten mitään eroa ei käytännössä ole. Shortsissa haetaan maksimaalista lihaskasvua ja lihasmassaa aivan kuten muissakin miesten keholajeissa.

  Eihän bikiniä ja miesten shortsisarjaa voi verrata keskenään muuta kuin hauskoissa vitseissä.

  • linda
   Posted at 08:44h, 12 maaliskuun Vastaa

   Shortsi ei kuulu kehonrakennusliittoon, joten pihvit rakennetaan natuna. Jos kisaa 1-3x vuodessa ja joka kerta tiputtaa sen 25 kiloa läskiä niin aika varma että siinä sitä pihviä myös poltellaan ees taas.

   Seuraillut tässä vierestä mielestäni suomen parhaimman ja varmasti lihaisamman shortsi miehen dieettiä hyvin läheltä ja +10 sieltä otettiin offilla ja dieetti ei arkea kuormita vaan menee nätisti ja kevyein meininkein eteenpäin.

   • linda
    Posted at 08:47h, 12 maaliskuun Vastaa

    Ja bikinissä ihan samalla tavalla haetaan maksimaalista lihan kasvatusta kun sitä tuskin kellään amatöörissä kisaavalla on liikaa. Siihen riittää plussa, ei tartte käydä mäkissä joka jalkatreenin jälkeen ja vetää överiksi offilla.

    • Jussi
     Posted at 18:37h, 12 maaliskuun Vastaa

     Shortsijätkät ja CBB-kisaajat eivät eroa fyysisesti millään muulla tavalla kuin siten, että toisilla on lavalla shortsit jalassa ja toisilla ei.

     Suomessa Men’s Physique on sen verran uusi laji, että tuomaritkaan eivät ole ihan kartalla linjasta ja kovimmassa kunnossa olevat jätkät tuntuvat hakeutuvan CBB:hen. Vaikka KP pauhaa Bodyssa, että kyse ei ole mistään rantapoikakilpailuista niin silti lihattomat siinä Physiquessa on tuntunut pärjäävän. Itse olisin Vertille voiton jo suonut.

 • veera matilda
  Posted at 08:03h, 12 maaliskuun Vastaa

  Minusta on hienoa, että joku antautuu täysillä johonkin lajiin. Kyllähän missä tahansa lajissa offilla edelleen harjoitellaan kovaa ja pyritään syömään oikein :)
  http://veeramatilda.blogspot.fi/?m=1

 • Kaisa
  Posted at 08:18h, 12 maaliskuun Vastaa

  Moi!
  Pakko kysyä vähän ruoka-apua! Elikkäs, syön oikeesti aika hyvin, 5krt päivässä (aamupuuro, 2 lämmintä ruokaa, välipala ja iltapala) mutta silti kun laitan syömäni ruuat kalorilaskuriin, jää kalorit usein alle 2000 vaikka mukaan olisi laskettu palkkarit jne. Miten saan lisää kaloreita? Ruoka-annokseni ovat oikeasti ihan kunnon annoksia, esim lounas usein 100g jauhelihaa, 40g(kuivapaino) riisiä, 250g pakastevihannespussi, päivällisellä vastaava setti, aamupuurossa raejuustoa, mustikoita ja berryfectin puolukkajauhetta. En haluaisi olla treenipäivinä varsinkaan miinuksella joten arvostaisin vinkkejäsi! :D

 • Hikikinkku
  Posted at 09:20h, 12 maaliskuun Vastaa

  Oot niin motivoiva, ettet uskoiskaan! :) luot uskoa, että oli suo vaikka kuinka syvä, niin kyllä sieltä noustaan jos sitä todella haluaa. Ja niinhän se on!

  • linda
   Posted at 09:57h, 12 maaliskuun Vastaa

   Ihana kuulla <3 !! Kiitos paljon ! Ja oikeella asenteella kaikki on helpompaa & mahdollista ;)

 • Tiina Laura Katariina
  Posted at 10:06h, 12 maaliskuun Vastaa

  Moi! Harvoin kommentoin, tuskin koskaan, mutta pakko tasaisin väliajoin käydä sanomassa että oon lukenut juttujasi ihan alusta asti ja ei voi muuta sanoa kuin että mimmi on kuin hyvä viini, aina vain paranee vanhetessaan :D Lisäksi toi juttu hermotuksesta oli tosi tärkeä juttu! Itekin personal trainerina muistutan siitä että vaikka liikkeet tekisi miten huolellisesti ja oikein, ne voi silti mennä väärille lihaksille jos hermotus ja tuntuma puuttuu. Korostan usein juurikin tuota mainitsemaasi että kannattaa opetella kehonhallintaa ja ”kehonhahmotusta”, että löytää juurikin ne oikeat lihakset. Todella usein kyse voi olla myös siitä, että paikat ovat niin jumissa niin ettei löydä esimerkiksi latseja. Suosittelen paljon myös pilatesrullaa, ja itse pyrin ennen treeniä alkulämmittelyjen yhteydessä rullaamaan treenattavia lihaksia ja olenkin huomannut että ne ottavat silloin paljon paremmin treeniä vastaan :) Paitsi että kerran rullasin jalkoja vähän turhankin innokkaasti, meni hermotus pilalle ja treeni oli yhtä järkyttävää tärinää :’D

  ps. en tiedä muistatko enää, mutta joskus taannoin kun olit itsekin aloittamassa pt-opinnot, kävin sulle hehkuttamassa miten pääsin myös pt-kouluun – ja siitä miten rahaongelmien vuoksi jouduinkin luopumaan opiskelupaikasta. Mutta pian ongelmat ratkesivat ja kävin hihkumassa sulle blogiin että pääsen sittenkin aloittamaan seuraavalla lukukaudella :D Tää on vaan jäänyt mulle mieleen kun tsemppasit mua niin kovasti ja olit innoissasi munkin puolesta <3

 • Ansku
  Posted at 11:15h, 12 maaliskuun Vastaa

  Wau miten hyvältä näytät! Saako udella, minkälainen jalkatreeni oli kyseessä? Kaipaan hiukan vaihtelua ja mukava lukea muiden liikkeistä niin itsellekin inspiraatiota :)

  http://www.peaceandstyle.fi

 • sofia
  Posted at 17:02h, 12 maaliskuun Vastaa

  Hyvä, asiallinen teksti! :) Perustelet hyvin näkökantojasi ja painotat usein, että puhut omasta kokemuksestasi omaan treeniin / ruokavalioon, etkä yleistä, mikä on tärkeää, koska tosiaan: me kaikki ollaan erilaisia. Blogisi on mielestäni ammattimainen ja motivoiva, ja virkistävää vaihtelua joidenkin kollegoidesi blogeihin, joissa joka postauksessa heilutaan pelkissä urheiluliiveissä itseään esitellen… Tsemppiä treeneihin! :)

 • Iida
  Posted at 19:26h, 12 maaliskuun Vastaa

  Hei!
  Olisi kiva jos tekisit joskus juttua lihasten hermotuksesta! Itselläni on suurimpana ongelmana juuri olkapäät ja tuntuu että kaikki menee vaan epäkkäille, varsinkin tehdessä esim. vipareita sivulle. Myös takareisi ja samalla hieman pakara ovat hieman vaikeita ottamaan treeniä vastaan, vaikka vähän kaikkea on kokeillua. Mutta kaikista lihasryhmistä olisi mukava kuulla hyviä hermotusvinkkejä :) Offikuntosi on kyllä todella upea!

 • Rita
  Posted at 20:47h, 12 maaliskuun Vastaa

  Jos seuraat Suomen parhainta shortsisarjan kisaajaa niin miksi hän ei ollut viimeksi MM-kisoissa? Hassua, että muotoilit asian noin ”paras”, ehkä parempi olisi ollut yksi parhaimpia. Kuitenkin jokainen ketä sarjaa seuraa, että siellä on yksi yli muiden joka on paras ja menestynyt ulkomaan kisoissa lisäksi ja voittanut tämän sinun parhaimman ym..

  • linda
   Posted at 20:57h, 12 maaliskuun Vastaa

   Olen varmaan ihan tarpeeksi painottanut täällä blogissani, että nämä on mun omia mielipiteitä , ei mitään totuuksia (: mun mielestä on paras, jonkun mielestä joku toinen.

  • ps
   Posted at 17:41h, 13 maaliskuun Vastaa

   Linda kirjoitti ”mielestäni suomen parhaimman”. Jäikö sulla huomaamatta tuo sana ”mielestäni”? Lue kunnolla ens kerralla. :)

 • Milla
  Posted at 07:37h, 13 maaliskuun Vastaa

  Todella hyvä postaus :)

  Kyselisin vain, että onko sinulle tulossa ruoka- ja treeniohjelmista tarjous lähikuukausina?

 • emilia
  Posted at 19:03h, 13 maaliskuun Vastaa

  Hei:) mulla ollut paljon ongelmia pakaroiden hermottamisessa,usein etureidet tai selkä vain väsyy eikä pakaroissa tunnu yhtään. Bulgarialaisessa kyykyssä oon saanut hieman tuntumaa pakaroille. Voisitko kertoa, missä liikkeissä itse saat parhaiten poltetta pakaraaan?

 • kika
  Posted at 17:33h, 14 maaliskuun Vastaa

  Hei! Eikös sulla oo tuo tarralla kiinnitettävä better bodiesin vyö? Mitä mieltä oot siitä ja mitä kokoo ite käytät?

  • linda
   Posted at 20:59h, 14 maaliskuun Vastaa

   mulla on xs, se on liian leveä mun selälle eli ei tue tarpeeksi. :)

 • Emmi
  Posted at 20:29h, 15 maaliskuun Vastaa

  Hei!
  Tiedätkö mistä löytyisi portaita juoksettavaksi Helsingistä (pasila-keskusta) alueelta? Juuri muuttanut Helsinkiin eikä ole vielä hyviä portaita tullut vastaan :)

Post A Comment