Kaupassa Linda Manuellan kanssa ja ruokavinkkejä.

Heippa!

Enpäs sitten päässytkään Vanajanlinnaan asti juhlimaan FitFarmin 5-v juhlia, sillä tadaa, olen vatsataudissa! Niin inhottavaa. En varsinaisesti ole muuten kipeä, mutta saan kummallisia kipukohtauksia vatsaan ja mikään ei luonnollisesti pysy sisällä. Olin aamulla ”laihtunut” melkein 2 kiloa ja huomista odotellessa… Välidieetti?

Otin joku päivä kuvat ostoksistani sekä siitä, miten voit muutamassa minuutissa luoda itsellesi terveellisen aterian.

Mä syön todella paljon vihanneksia, kasviksia sekä hedelmiä. Mun annokset on myös suht isoja, sillä se määrä mitä syön vihanneksia ja salaattia on aivan uskomaton. Oon pienestä asti rakastanut salaatteja ja ollut teini-ikäiseksi asti lähes vege ruokavalioltani. Ihan vaan siksi, etten oikeastaan pitänyt lihasta. Mun keho on siis adaptoitu sietämään suuria määriä ”vihreää”, mikä taas oli dieetilläkin kiva juttu, sillä perus ruokavalioni makrojen (protskut-hiilarit-rasvat) lisäksi sain syödä rajattomasti vihreää ja tämän vuoksi sain mennä joka ilta pallomahalla nukkumaan, eikä nälkää tarvinnut kärsiä kertaakaan.

 

IMG_6102

 

Mitäs tästä nyt sitten löytyy?

 • kurkkua
 • tomaattia
 • paprikaa
 • kanaa
 • kalkkunaa
 • jäävuorisalaattia
 • pinaatti-rukola mix
 • herne-maissi-paprika mix
 • mustikka
 • suolaton riisikakku
 • omena
 • banaani
 • rasvaton raejuusto
 • 3% apetitan salaattijuusto
 • kananmuna
 • härkäpapu

Perus hiilarit eli riisi-makaroni löytyy 10kg tukku säkkeinä kaapista, joten niitä ei tarvinnut ostaa.

Mä en itse hirveesti tykkää tehdä meal preppiä, eli vaikkapa 3 päivän ruokia valmiiksi. Asun keskustassa ja lähes kaikki duunijutut ovat alle km säteellä, joten mun on helppo käydä aina kotona syömässä. Saatan aamulla keittää päivän riisit valmiiksi ja kiireisinä päivinä syön hiilarit riisikakkuina.

Monelle puhtaasti syöminen tyssää siihen perus tekosyyhyn: ei ole aikaa. PASKAT. Nykyään lähes jokaisessa ravintolassa on mahdollisuus koota itse salaatti, lähes jokaisen kaupan yhteydessä on nykyään mahdollista tehdä itselleen salaatti ja jos ei ole, niin aina voi klassisesti väsätä riisikakku-kalkkuna-kurkkua- kokonaisuuden, josta saa kätevästi hiilarit-proteiinit ja kourallinen pähkinää tai päälle avokadoa niin tulee rasvatkin mukaan.

Eriasia, jos on hedonisti, eikä yksinkertaisesti voi olla syömättä kermaperunoita. Mutta ajasta kun puhutaan, se on vain ja ainoastaan tekosyy.

IMG_6100

 

Leikitään nyt, että ei ole riisejä keitetty valmiiksi tai kanoja paistettu ja sulla on 5 minuuttia aikaa tehdä ruoka ja toiset 5 minuuttia aikaa syödä. Otin aikaa kauanko seuraavan, oikeesti vielä hyvän aterian valmistamiseen menee aikaa.

Yllä näät tarvittavat raaka-aineet. Toki ne voivat olla mitä tahansa, mutta seuraavaan esimerkkiin tarvitsee

 • kurkkua
 • parsakaali
 • kalkkuna
 • jäävuorisalaatti
 • herne-maissi-paprika mix
 • oliiviöljy
 • luumutomaatti
 • suola
 • riisikakku
 • pinaatti-rukola mix

Niinkin jännästi tulee tehdä, kuin pilkkoa salaatit, kurkut, tomaatit, parsakaali, kaataa herne-maissi-paprika mix sekaan, heittää pinaatti-rukola mixiä sekaan, palotella kalkkuna ja lopuksi vielä lisätä oliiviöljy sekä suola. Aikaa meni 2,5 minuuttia ja tein vielä suht laiskasti.

IMG_6099

Hiilarit riisikakuista. Jos aamulla tulee kiire, niin suosittelen pakkaamaan riisikakkuja, kalkkunaa ja kurkkua. Niin saakelin hyviä yhdessä.

Jos haluaa olla vähän kapinallinen, niin aterian sekaan voi heittää vaikkapa niitä salaattijuuston palasia sekä pilkkoa viinirypäleitä. Yks mun lemppareista on myös heittää granaattiomenan siemeniä sekaan. Näin saadaan terveellisesti hieman kontrasteja makean ja suolaisen välille.

IMG_6098

 

Käyttäkää mielikuvitusta keittiössä jos perus kana ja riisi kyllästyttää. Melkein jokaisen perinteisen ruuan voi tehdä terveellisellä tavalla, jos vain jaksaa uhrata vähän aikaa asialle. Lihapullista makaronilaatikkoon kaikki on sallittuja, niistä kun vain jättää ne juustot ja jauhot pois ja tilalle heittää valkuaista,raejuustoa ynm. saman asian ajavaa. Ja muistakaa, että maustaminen ei missään nimessä ole kiellettyä! (:

IMG_6085

takki: Vila Huivi: Vuitton Laukku: Vuitton Housut: Gina Sormukset: Gina Kengät: DinSko


36 Comments
 • oml
  Posted at 23:29h, 28 helmikuun Vastaa

  Todella herkullisen näköisiä tuo salaatti :) Olin lukevani jostain että ajattelit tehdä asunto postauksen? koskakohan se on tulossa :)

  • linda
   Posted at 23:45h, 28 helmikuun Vastaa

   Yritän tehdä sen pian :)

 • Katri
  Posted at 23:48h, 28 helmikuun Vastaa

  Oon aina ajatellut että mulla ei oo aikaa tehdä esim terveellisiä välipaloja mutta tämän postauksen jälkeen tulin tulokseen että mulla ei tainnut olla vain riittävästi tietoa :) Eli olisikin mukavaa jos haluaisit tehdä postauksen sun omista terveellisistä ja nopeista välipaloista/aterioista joskus tulevaisuudessa.

  • V
   Posted at 18:27h, 08 maaliskuun Vastaa

   Kannatan!

 • Oliivi
  Posted at 00:14h, 01 maaliskuun Vastaa

  Moikka!
  Millasia mahtaa olla oliivit ravintoarvoiltaan? Tai että onko se kuinka paha, jos syö salaateissa oliiveja?:D
  Entä maustetut riisikakut? Ne taitaa sisältää aikas paljon suolaa vai? Ja meneekö tähän samaan kategoriaan suolan määrässä soijakastike? (Tykkään käyttää sitä siis kanassa!:))
  Ja kiitos tästä postauksesta, muutenkin ruokavinkit on aina tervetulleita! Ja kiva kun on näin yksinkertasia. Monissa blogeissa näkee kuinka tarvii kaikkia erikoista ruoka-aineita mutta näähän olikin ihan perus, KIITOS!:)

  • veera
   Posted at 09:57h, 01 maaliskuun Vastaa

   Ite ainakin syön oliiveja muutaman salaatissa jos mieli tekee, ei se maailma siihen kaadu. Ellei tietty ole ammattikisaaja kisadieetillä, sillon voi jättää väliin:) ja maustetuissa riisikakuissa on vähän muutakin ku suolaa esim.tärkkelystä. Kannattaa lukea itse niitä pakkausten takapuolia. Jos et ymmärrä mitä jokin aine on ni ehkä lähtökohtaisesti ei kannata sitä syödä ennenkun on selvittänyt asiaa :) jos siis haluaa syödä terveellisesti

  • linda
   Posted at 12:32h, 01 maaliskuun Vastaa

   oliivi ei ole mikään maailmaa kaatava jos ei ole esimerkiksi kisadieetillä.Maustetun riisikakut taas menevät jo vähän sinne sipsiherkkujen puolelle, kannattaa melkein mielummin itse maustaa riisikakku :D

 • Marianna
  Posted at 01:53h, 01 maaliskuun Vastaa

  Todella hyvä ja helppo perusohje, vähän vaihtelua ainaisen kanan tilalle! Mä pidän itseasiassa enemmän kalkkunasta kuin kanasta, jouluna oon aina ihan onnessaan kun kotona on iso kalkkuna josta riittää koko pyhiksi :D ihan offtopic kysymys mitä ajattelin sulta kysyä: kuinka pahana pidät ns. cheat day:ta? Mulle tuli tänään vähän vahingossa sellainen kun päivällä tuli syötyä huonosti ja päädyin sitten illalla kompensoimaan sen mättämällä paljon kaikkea epäterveellistä, mm. juustoja ja suklaata :/ nyt ällöttää ja tekee mieli jättää huomisenkin ruoat vähemmälle vaikka tiedän että huijaisin sillä vain itseäni. Tavoitteena olisi kasvattaa lihas- eikä rasvamassaa :p teetkö muuten vielä treeni- ja ruokaohjelmia? Olisin erityisesti jälkimmäisen tarpeessa kun näitä ”ylilyöntejä” tuppaa sattumaan vähän turhankin usein.. Tää kirjoitus herätti siihen kuinka helposti saa tehtyä hyvää, ravitsevaa ja terveellistä ruokaa. Kiitos jos ehdit vastata :)

  • linda
   Posted at 12:30h, 01 maaliskuun Vastaa

   Yks cheat day ei mitään kaada, seuraavana päivänä vaan takasin naruihin kiinni (:
   teen molempia edelleen (:

 • jr
  Posted at 08:58h, 01 maaliskuun Vastaa

  Onko tuo leikkele ns. herkuttelua varten vai syötkö usein noin suolaista ja prosessoitua ruokaa? Herne-maissi-paprikan käyttö ihmetyttää myös, koska ravintoarvot on alhaiset. Kannattaisi aina ostaa tuoretta. Hyvä, että parsakaali kuitenkin on sieltä hevi-osastolta. Monethan käyttävät pakasteparsaa.

  • linda
   Posted at 12:30h, 01 maaliskuun Vastaa

   tuo leikkele on ihan arjen kiireisiin ja tuo kuvassa näkyvä leike on ainut mitä suostun syömään :D’ en ole offilla niin tarkka, lisäksi suolaisuus ei ole se mikä on tuotteessa pahasta, vaan tietenkin valmisleikkeleisiin lisättävät lisäaineet.
   mä rakastan noita pakaste herne-maissi-paprika mixejä ja juurikin jäisinä :D

  • Jonna
   Posted at 14:42h, 01 maaliskuun Vastaa

   Tutkimusten mukaan suurin osa pakastevihanneksista on jopa ravintorikkaampia kuin esim. Keitetyt. Toki tuore on aina tuore,mutta ei ne pakasteversiotkaan huonoja ole!

 • veera matilda
  Posted at 09:03h, 01 maaliskuun Vastaa

  Tosi kiva postaus. Tuntuu, että ihmiset tekevät syömisestä jotenkin rakettitiedettä, vaikka eihän se sitä ole ollenkaan. Kunhan vain valitsee oikein :)
  veeramatilda.blogspot.fi

  • linda
   Posted at 12:28h, 01 maaliskuun Vastaa

   jooo ei se ole niin vaikeaa (:

 • Nelli
  Posted at 09:14h, 01 maaliskuun Vastaa

  Mikä määrä grammoina sulla on tossa salaatissa tuota kalkkunaa? Ajattelin vaan, että saako tuosta tarpeeksi proteiinia?

  • linda
   Posted at 12:28h, 01 maaliskuun Vastaa

   jokainen laittaa oman tarpeensa mukaan. sillä ei esim ole väliä mikä minun gramma määräni on, sinun tulee tietää omasi (:

 • .
  Posted at 13:29h, 01 maaliskuun Vastaa

  Moikka! Oon tällänen laiha ja ”naru” tyttö ja haluisin saada lihasmassaa kasvatettua! Mitä mieltä oot bulkkaamisesta(tai mun käsityksen mukaan se on sitä et vedetään paljon mäkkiruokaa ja pihvejä yms) ni suositteletko sitä mulle vaik oon n. 50kg ja 170? Vai pitääkö pysyä silti suht terveellisellä dietillä ja syödä esim kasviksia? Oon kuullu vaan näitä bulkkaus juttuja miten ollaan saatu kunnolla lihasmassaa ku vedetty vaan mäkissä :D

  • linda
   Posted at 13:43h, 01 maaliskuun Vastaa

   Joo bulkkaus on ihan perus ruoan syömistä niin, että ollaan reilusti plussalla. Ei tosiaan mitään mäkkiä , ellei halua tukkia suolistoa ja kerätä puhdasta rasvaa. :)

 • Ansku
  Posted at 14:39h, 01 maaliskuun Vastaa

  Hei,
  Onko Linda nuo Ginan farkut tän kevään mallistosta, ja onko niissä vetoketjut nilkkojen kohdalla? :)

  • linda
   Posted at 14:43h, 01 maaliskuun Vastaa

   Kyllä on (:

   • Ansku
    Posted at 16:55h, 01 maaliskuun Vastaa

    Saanko kysyä minkä kokoiset farkut sulle menee, kun itse oon vähän hukassa noiden kokojen suhteen, ja ajattelin netistä tilata? :)

    • linda
     Posted at 17:54h, 01 maaliskuun Vastaa

     Esim nuo ginan on26/32
     Dromet xS
     Freddy S

 • Armi
  Posted at 17:55h, 01 maaliskuun Vastaa

  Niimpä! Mietitääs, kumpa vie OIKEESTI enemmän aikaa ja rahaa: keität perunoita, samalla pilkot sipulin ja heität sen broilerin fileesuikaleiden kanssa pannulle (jotka maksaa muuten 1.99 tmv). Samalla mikrossa pauhaa pakastevihannespussin aarteet. Kaikki kivasti lautaselle ja päälle siemeniä, jotka on naurettavan edullisia vaikkapa pähkinöihin verrattuna.
  VAI haet kaupasta kermaperunoita jotka heität uuniin lisäkerman kanssa, ostat HK:n sinisen lenkin ja paloittelet ja kuorrutat juustolla. Eikun uuniin perunoiden kanssa. Kun on aika lapata lautaselle, kappas missä on vihannekset, no otetaan se Felixin suolakurkkupurkki esiin ja lastataan sokeriliemessä uitettuja ravinnottomia ympyröitä lautaselle, ketsuppia unohtamatta.
  Verrataan myös lasagnea ja pastaa+tomaattista jauhelihabolognesea. Lasagnen tekoon menee helposti pari tuntia – pastan keität vajaa 15 min ja samalla ruskistat jauhelihan, heität sekaan pari purkkia tomaattimurskaa ja vähän vettä ja mausteita. Tadaa, 15 minuutin pikaruoka on valmis! Vielä parempi jos kastikkeeseen heittää pakastevihannespussin joukkoon.
  Nauran niille jotka väittää ettei oo aikaa! :D

 • Erika
  Posted at 18:16h, 01 maaliskuun Vastaa

  Kiva postaus! Mun ruokaostokset näyttää aika samalta kuin sun, lisäks kananmunia vedän aika reippaita määriä… :D Täntyyppisiä ruokapostauksia ja helppoja ateriavinkkejä ois kiva saada jatkossakin!

 • sheba
  Posted at 18:58h, 01 maaliskuun Vastaa

  Paljonko tuollainen 300g kalkkunapaketti maksaa? :)

 • Heidi
  Posted at 09:01h, 02 maaliskuun Vastaa

  Ei liity varsinaisesti tähän postaukseen, mutta milloin olet ostanut tuon nahkatakin? Tollainen itsellänikin metsästyksessä :)

 • Posted at 09:56h, 02 maaliskuun Vastaa

  Lukasepaa tickle-saran kirjoituksia olet mitä syöt -aiheesta. Olen joissain asioissa kovin kovin epäterveellinen ja kujalla. Ihmekös että joudut juokseen jatkuvasti överikalliissa kasvohoidoissa, jos korjaisit ruokavaliosi, kasvot hehkuisi kuin itsestään. Älä ole karjaa, tutki asioita!

 • R-
  Posted at 10:11h, 02 maaliskuun Vastaa

  Oot ihanan motivoiva ihminen :) Sun ansiosta mä jaksan jatkaa terveellisesti syömistä pienistä vastoinkäymisistä huolimatta.

 • Joonas Haapasaari
  Posted at 00:48h, 03 maaliskuun Vastaa

  Syötkö offilla jonkun tietyn ruokavalion mukaan? :)

  • linda
   Posted at 07:50h, 03 maaliskuun Vastaa

   Mulla on makrot joiden mukaan syön. Teen itse yleensä ruokavalioni jonka hyväksytän valmentajalla (:

 • Joonas Haapasaari
  Posted at 18:57h, 03 maaliskuun Vastaa

  Kuulostaa fiksulta ja melko miellyttävältä tavalta toteuttaa offia!

  • linda
   Posted at 20:52h, 03 maaliskuun Vastaa

   Joo se on mulle ollut se järkevin tyyli (:

 • Sonja
  Posted at 22:01h, 03 maaliskuun Vastaa

  Kiitos, hyvä ja mielenkiintoinen postaus!! Mistä ostat graanaattiomenaa/niiden siemeniä?ulkomailla söin salaattia jossa oli granaattiomenaa ja oli niin hyvää :)!!

 • Ines
  Posted at 18:44h, 05 maaliskuun Vastaa

  Hei! Tää asia ei varsinaisesti liity tähän postaukseen. Miten saisi laihdutettua n. 5kg, mutta samalla saisi tilalle näkyviä lihaksia? Mikä on hyvä keino polttaa rasvaa vatsan ja reisien seudulta?

 • M
  Posted at 21:59h, 26 maaliskuun Vastaa

  Suositko vaaleaa vai tummaa riisiä?

 • ilari
  Posted at 16:04h, 15 lokakuun Vastaa

  muuten näytti tosi hyvälel mut riiskakku ja oliivit en diggaa nisit riiskaukuissa on se outo lemahdus ku nsen aukasee. mut toi oliiv homam on hassu kun yks haave on et vois ihan hyvin muuttaa vaik tonen siciliaan ja kämppä sielt se oli joku 30 tonnii ja siinä oli pikkune oliviipuutarha niin siinä sitte naksvatella oliivei joista ei pidä :D mut senhän voi muutta mikskä vaan.

Post A Comment