promote what you love instead of bashing what you hate

Suosituimmat facebook tilapäivitykset, eniten haloota herättävimmät blogi merkinnät ja provosoivimmat instagram kuvat ovat usein joko erittäin kärkkäitä mielipiteitä, tai sitten aiheesta jota kirjoittaja vihaa.

Lueskelin eilen illalla hieman facebook seinää ja kiinnitin huomiota siihen, miten usein ihmiset itseasiassa päivittävät vain niitä negatiivisia juttuja. Mikä vituttaa, ärsyttää, mihin ollaan petytty ja milloin avaudutaan yksityisasioista, jotka usein liittyvät johonkin mitä joku teki tai ei tehnyt. Kaikista haloota herättävimmät blogimerkinnät ovat usein kärkkäistä mielipiteistä muodostettu teksti, joka usein jakaa ihmiset puolesta ja vastaan. Instagramissa voimakkaat lausahdukset tai kannanotot saavat usein paljon tykkäyksiä.

Kyllä muakin kieltämättä kiinnostaa, jos jollain on jotain todella painavaa sanottavaa. Ihmiset ovat hemmetin uteliaita ja haluavat päästä ihmisten päähän. On myös joskus ihan lohdullista lukea jonkun avautumista ja huomata, että ei ole ainoa jolla on jotain negatiivisia mielipiteitä, sillä hei, kaikki me ”vihataan” joskus jotain asioita.

Mä itse päivittelen nykyään todella harvoin facebookkiin mitään tilapäivityksiä. Olen kuitenkin laittanut merkille, että sillon kun tekee mieli sinne päivittää, niin ne on usein niitä hetkiä, kun olen provosoitunut jostain tai on pakko päästä avautumaan. Esimerkiksi viimeviikolla sain kuulla, miten ihmiset olivat keskustelleet minun hormonien käytöstä baarissa ja kyselleet ystävältäni, olenko puhtailla ja mitä käytän. Kyllä siinä vähän kieltämättä kiehahti, varsinkin kun nämä ihmiset tietävät minut ja sen, miten paljon panostan treeneihini ja elämäntapaani. Sen jälkeen provosoiduin niin, että kirjoitin tilapäivityksen jossa kyseenalaistin heidän urheiluhistoriansa jos jo minun lihasmassani herättää ajatuksia hormoneista, sekä sen, miten huonot hormonit mulla onkaan koneessa, jos tällä panostuksella olen kuitenkin ”näin pienessä” kunnossa. Pidin päivitystä viisi minuuttia, jonka aikana se kerkesi jo herättämään huomiota, mutta mulle jäi itelle kuitenkin vähän hölmö olo asiasta. Onko mun nyt pakko taas päivittää jostain negatiivista. Voisinko vain jättää nuo idiootit omaan arvoonsa. Ja sitäpaitsi, olenhan super otettu siitä, että showroomissa MIESTEN puheenaiheena on minun lihakseni ja se, että kuntoni kyseenalaistetaan. ;)

Mulle on vähän liiankin usein asioihin mielipide ja saatan ärsyyntyä aivan naurettavista asioista hetkellisesti. Pääsen kuitenkin asioista todella nopeesti eteenpäin ja harvemmin mikään mua kovin pitkään ärsyttää. Eräs ystäväni totesikin mulle, että mussa on se hyvä puoli, että vaikka olenkin 100% tunne ihminen, niin mulle ei onneksi jää mikään kovin pitkäksi ajaksi päälle, vaan siirryn seuraavaan asiaan hyvin nopeasti. Siksi ainakin minun kohdallani on parempi, että pyörittelen joitakin asioita hetken päässäni, ennenkuin syljen ne ulos, varsinkin median kohdalla. Mua auttaa, kun yksinkertaisesti ärsyttävän asian kohdatessani rauhotun ja pidän somen kiinni just niin kauan kuin se asia tuntuu ylitsepääsemättömän ärsyttävältä. Kelailen asiaa muutamat kerrat rauhassa ja pyörittelen sitä sen verran, että alkaa tuntumaan aivan hölmöltä edes provosoitua moisesta. Sillä fakta on se, että me kaikki suutumme asioista, kaikki provosoidumme ja kaikkia ärsyttää joskus, mutta täytyy muistaa myös se, että mitä me ajattelemme ja annamme ulos itsestämme, sitä meistä tulee. Siksi yksi lempilauseistani on: promote what you love instead of bashing what you hate. 

Hyvä esimerkki on ollut minulle esimerkiksi se, kun olen katsellut Martina&Hengenpelastajat ohjelmaa ja kuunnellut muiden tyttöjen haukkumista. Muutamien jaksojen tai pudotustilanteiden jälkeen on tehnyt mieli avautua blogiin tai facebookkiin siitä, miten järkyttäviä juttuja olen muilta tytöiltä jälkeenpäin kuullut tai siitä mitä kulisseissa on oikeesti tapahtunut. Välillä olen miettinyt, miksi en puuttunut johonkin asiaan, miksi en tuossa kohtaa vain avannut suutani, miksi en puolustanut itseäni, mutta jälkeenpäin olen todennut että ONNEKSI en lähtenyt joidenkin ihmisten käytökseen mukaan ja onneksi olen pysynyt median puolella, blogissani ja jokaisella ”kanavalla” asiallisena, enkä ole alkanut haukkumaan muita, vaikka sitä on todella kyselty ja haluttu. Ainut asia jonka päätin lähtiessäni reissuun oli, että missään kohtaa en ala ketään haukkumaan. Mikään ei olisi kamalampaa, kuin puhua pahaa muista telkkarissa, sillä aina kun itse katson jotain ohjelmaa ja joku haukkuu toista, niin automaattisesti itselle ainakin tulee sellainen olo, että ompas ikävä tyyppi, aikuinen ihminen.

Ikinä ei kuitenkaan kannata muiden vuoksi jättää mitään sanomatta. Jos siltä tuntuu, että asia on saatava ulos niin siinä sitten päästelee. Kyllä mä kunnioitan ihmisiä jotka ”tietävät mitä tuovat pöydälle, eivätkä pelkää syödä yksin”, mutta jos motiivina on turhaan loukata muita tai asettaa joku toinen ihminen naurunalaiseksi, niin sillon on parempi pitää mölyt mahassa.  Aina ei ole rohkeutta huudella, joskus on paljon rohkeampaa yrittää hyväksyä erilaisetkin ihmiset tai antaa anteeksi. Vaikka tekisikin välillä niin mieli avautua negatiivisista asioista, niin mä olen todennut, että kun pidän ne mölyt suussani ja keskityn niihin positiivisiin ja kivoihin asioihin, niin mulla on itselläkin paljon parempi olla. Useimmiten on harmittanut, jos olen onnistunut provopäissäni huutelemaan jotain, mikä seuraavana päivänä tuntuu aivan hölmöltä asialta.

kuva: bodylehti

kuva: bodylehti

Näitä on hyvä välillä miettiä ja mä itse esimerkiksi rakastan surffailla instagramissa etsien ihania ja positiivisia lauseita, tallennella niitä puhelimeen ja selailla aina välillä kun kiukuttaa. Positiivisuus ruokkii positiivisuutta ja negatiivisuus negatiivisuutta. Sitä saa sitten ihan itse päättää, kumpaa lähtee ruokkimaan.

10896968_838630786199012_6087528765042475345_n

Eipä siitä sitten sen enempää. Olen juuri junassa tulossa Tampereelta kotiin ja ihan hirrrrrvee nälkä kurnii mahassa. Onneksi olen pian perillä. Mulla olis tällä viikolla kevyt viikko treenien suhteen ja juuri selailin Marjon lähettämiä ohjeita. Näyttää ihan mukavalta välillä vähän kokeilla erilaista meininkiä, en nimittäin ole tarkoituksellisella kevyellä viikolla ollut aikoihin. Vuosiin ehkäpä… :D Uskon että hyvin selviän tästäkin, sillä saa kuitenkin treenailla, eikä tarvitse kotona pyöritellä peukaloita.

Eilen oli kiva lopettaa jalkatreenillä viikko ja oli taas sellainen treeni että lopussa kontattiin kun takareidet ei kestäneet enää ja yksi meistä taisi käydä kulman takana itsemässä kun sattui niin paljon. :D Kokeilin myös maximeitani ja tavoite oli kyykätä se maaginen 100kg rikki. Nope. Kyykkyyn jäi tämä tyttö ja kyllä ärsyttää, sillä 90kg tuli kuitenkin suht kevyesti. Mutta kyllä se pian sieltä tulee… ;)

Viikko näyttää muutenkin mukavan kiireiseltä. On mainoskuvauksia, videokuvauksia, ohjauksia, palavereja ja muita prokkiksia. Ei pitäis tulla tylsää. Nyt hyppään junasta ja toivotan oikein positiivista viikkoa kaikille! Olkaahan tarkkoina kumpaa sutta ruokitte! (:

 


27 Comments
 • Avatar
  everfit
  Posted at 13:43h, 09 helmikuun Vastaa

  Totta – enemmän pitäisi tuoda positiivisia asioita esille. Ihmiset tuntuvat rakastavan sitä provosoitumista ja sitten onhan se nyt ihanaa jauhaa ja marmattaa kaikista kurjuuksista, mitä heille tapahtuu. Luulisi, että olisi ihanampaa korostaa sitä hyvää, mitä elämässä on. Sitten on tietysti se joukko, jota ärsyttää ihanien asioiden hehkuttaminen. Onhan tätä porukkaa moneen junaan.

  Yhden asian olen kuitenkin pistänyt merkille ja se on se, miten herkästi jotkut provosoituvat, oli sitten kyseessä negatiivinen tai positiivinen asia. Juuri kirjoitan blogiin siitä, miten ihmiset ymmärtävät melko kehnosti erilaisia tekstilajeja, kuten satiiria. Sitten vedetään herneet nenään, vaikka kirjoittaja olisi lukijan kanssa ihan samalla puolella. Luku- ja kuuntelutaitoa olisi siis monen hieman teroitettava, niin ei tarvitsisi mieltään pahoittaa ja jurnuttaa jokaisesta kuulemastaan ja lukemastaan asiasta. Kaikki kun eivät ole vihollisia.

  Tsemppiä maveen, kyllä se 100kg kohta nousee! ;)

  Ps. Telkkarissa muiden haukkuminen ja lyttääminen on kyllä noloimpien juttujen top vitosessa.

  • Avatar
   linda
   Posted at 14:31h, 09 helmikuun Vastaa

   Joo toi on niin totta, jotkut oikein etsimällä etsivät syytä käsittää ja ymmärtää väärin- negatiivisesti! :D
   Ja kiitos (: Kyllä se sieltä tulee ;)

 • Avatar
  mari
  Posted at 14:52h, 09 helmikuun Vastaa

  Hyvä postaus! ihan vaan vinkkinä jos jatkossa tee maksimeja niin ei kannata lisätä 10kg kerralla. Kun on kyse maksimeista kannattaa korottaa vain 2,5kg kerralla kun tiedät että lähestyt maksimipainoa. Noin suuri korotus ”yllättää´´ ja silloin on suurempi todennäköisyys epäonnistua. Toivottavasti pääset tavoitteeseesi!

  • Avatar
   linda
   Posted at 15:02h, 09 helmikuun Vastaa

   Kiitos vinkistä :) täytyykin enskerralla lähestyä vähän pienemmillä korotuksilla :) ja ostaa KYYKKYkengät niin pysyy se asentokin kasassa :D

 • Avatar
  Paula
  Posted at 14:55h, 09 helmikuun Vastaa

  Tämä on niin totta! Nykyaikana varsinkin naisten keskuudessa muiden arvostelu ja se KATEUDEN määrä on aivan älytöntä!
  Huomaan itsessänikin valitettavan usein kateuden nostavan päätään, mutta silloin pysähdyn, hengitän syvään ja kysyn itseltäni mitä minä oikein kadehdin.
  Hyvä esimerkki kävi tuossa taannoin salilla; näin eräällä naisella aivan tajuttoman hyvän näköiset olkapäät ja ensimmäinen fiilikseni oli, että miksei minullakin ole tuollaisia! Puuh! Siinä sitten tunnistin kateuden ja pienen vihankin nousevan, mutta sitten hengitin syvään ja menin rohkeasti kehumaan kyseisien naisen olkapäitä. Hyvä mieli tuli molemmille :–)!

  • Avatar
   linda
   Posted at 15:03h, 09 helmikuun Vastaa

   Toi on tervettä kateutta sillon, kun sen itse tajuaa just noin (: sillon se on vain motivoivaa !

 • Avatar
  Valoja
  Posted at 15:56h, 09 helmikuun Vastaa

  No sinähän se vasta oletkin kärkkäitä mielipidepostauksia kirjoitellut? :D ei pari kuukautta sitten kyllä mistään harkinnasta ollut merkkiäkään sun provosoitumisessa.

  • Avatar
   linda
   Posted at 16:16h, 09 helmikuun Vastaa

   Mikä teksti ? =) anyway todellakin kirjottelen edelleen mielipiteitä ja ajatuksia herättäviä tekstejä, se on varmasti yksi syy miksi moni munkin blogia lukee, mutta jos vertaa vaikka mun muutaman vuoden takaisiin kirjoituksiin niin on kyllä todella kesyjä ;) ei saa olla mikään muiden miellyttäjä ja mielipiteitä täytyy olla, mutta toisten haukkuminen tms. Tahallinen kiusa on typerää .

   • Avatar
    linda
    Posted at 16:22h, 09 helmikuun Vastaa

    Ja pakko sanoa vielä sen verran, että ennen olisi mennyt varmasti kuppi nurin mm. Siitä että laitat noin typerällä nimimerkillä ja s.postilla tuollaisen perus 15 vuotiaan uhmakommentin, mutta nykyään vain naurattaa ;)

    • Avatar
     miimi
     Posted at 17:04h, 09 helmikuun Vastaa

     Piti sitten tulla just tekemään ton valoja-nimimerkin sitä mistä puhutte tuolla ylempänä;etsimään virhekohtia ja lauseita kun haluaa tahallaan ymmärtää väärin :DD ! Tää postaushan just käsitteli sitä kuinka on ymmärretty negatiivisuuden voima vaikka ennen onkin ehkä herkemmin otettu itseensä.

     • Avatar
      linda
      Posted at 18:00h, 09 helmikuun

      Kyllä aina ainakin yksi täytyy tulla (: !

    • Avatar
     Itkettääkö?
     Posted at 18:55h, 09 helmikuun Vastaa

     Kyllä, linda 22 v kouluttamaton neiti arvostelee toisen asiallista kommenttia ;) taisi osua oikeaan kun noin suutahdit :o

     • Avatar
      linda
      Posted at 18:57h, 09 helmikuun

      todella (: odotan vielä sitä postausta ja millä alalla olen kouluttamaton? :D

     • Avatar
      hahah
      Posted at 17:23h, 11 helmikuun

      Oli vielä kuitenkin vielä ”PAKKO SANO” linda ;D eli tais kuitenki VÄHÄ edes mennä kuppi nurin :D:D:D:D

     • Avatar
      h
      Posted at 21:11h, 16 helmikuun

      Kouluttautumaton

 • Avatar
  Eve M.
  Posted at 16:40h, 09 helmikuun Vastaa

  Just kirjoitin itsekin blogiini positiivisuudesta ja siitä miksi aina esim. kehoa ja ulkonäköä ajatellaan negatiivisella tavalla. Ihmisten pitäisi vaan muistaa se positiivinen ajattelu ja aitous ja itsevarmuus, niin monet ongelmat selviäisi sillä.
  Tekstini löytyy osoitteesta:
  https://ireachforthestars.wordpress.com/2015/02/09/varma-vartalostani/

 • Avatar
  Ida
  Posted at 18:13h, 09 helmikuun Vastaa

  Hyvä postaus !:) Miten treenaat kevyellä viikolla? Pienennätkö painoista/sarjoista/toistomääristä vai miten teet? Itellä vaikeuksia pitää kevyitäviikkoja tai edes treenejä, koskaan sellaista edes pitänyt mutta luultavasti kannattais :D En tiedä kannattaisko olla pari päivää kokonaan pois salilta vai tehdä kevyempiä treenejä, koska en oikeen luota itteeni että oikeesti jätän ne painot pienemmiksi tms kun kroppa jaksais :)

 • Avatar
  veera matilda
  Posted at 19:02h, 09 helmikuun Vastaa

  Se on jännä, kun sanoo että yrittää olla provosoitumatta niin paljon, niin joku tulee aina huutelemaan noista mielipiteistä. Kyllä nyt mielipiteitä pitää olla! Muutenhan kaikki olisivat samanlaisia. Mielestäni kirjoitat nykyään hienosti omat mielipiteesi, asiallisesti ja myös muita näkökulmia tarkastellen :)
  http://veeramatilda.blogspot.fi/2015/02/valilla-on-vahan-kiire.html?m=1

 • Avatar
  Venla
  Posted at 23:00h, 09 helmikuun Vastaa

  Erittäin hyvä postaus! oot kyllä niin järkevän oloinen ja fiksu ihminen:) mukavaa viikon alkua.

 • Avatar
  Laura
  Posted at 17:09h, 10 helmikuun Vastaa

  Moikka!

  Täytyy ensiksi sanoa, että oon ihan samaa mieltä sun kanssa!Kannattaa mielummin pitää mölyt mahassa ja olla se ’viisaampi ihminen’ koska yleensä tulevaisuudessa oot vaan ilonen ettet alentunu samalle tasolle! vaikka vahvan temperamentin kanssa se onkin vaikeaa ;D
  Mutta tulin kommentoimaan sen takia että tiedän että oot käynyt rintaleikkauksessa ja mulla odottaa sama huhtikuussa, mutta olen aivan itkupaniikissa liikuntakiellon takia. Käyn salilla 4-6 krt viikossa ja salitreenin takia olen saanut huimia muotoja peppuun ja reisiin! olen nyt herännyt painajaisiin missä leikkauksen jälkeen en pystykkään enään samanlaisiin tuloksiin kun nyt ja kaikki keräämäni lihakset lähteneet…liikuntakieltohan on sen 1kk ja mietin että kuinka kauan sinä olit treenaamatta ja osaatko yhtään neuvoa miten kannattaisi aloittaa taas treenaamaan tämän jälkeen? Ja vielä se pahin ehtiinö 1-2kk lähteä niitä lihaksia paljonkin? pystynkö minimoida lihastenlähtöä jotenkin? vai joudunko alottamaan ’saliurani’ ihan alusta?
  Kiitos hurjasti jos jaksat vastat tähän viestiin! keksin vaan sinut että osaisit parhaiten auttaa kun olet itse käynyt saman!

  Kiitos etukäteen xx

  • Avatar
   miimi
   Posted at 07:58h, 12 helmikuun Vastaa

   Miksi sitten meet koko hommaan? Kehos yrittää ja varsinkin mieles saada sua tajuamaan et toi on huonoksi! Oot jo nyt paniikissa,ITKUsellaisessa, mitä sit oot koko ensi vuoden? Masennuspsykoosissa xD

 • Avatar
  Meri
  Posted at 20:02h, 10 helmikuun Vastaa

  Moi Linda!
  Ajattelin kysyä sulta neuvoa.
  Olen aloittanut treenaamisen kotona. Mulla on yksi iso ongelma: en pysty polvieni takia tekemään minkäänlaisia kyykkyjä :s Tänään kokeilin kyykkyjä jumppapallon kanssa. 10 toiston jälkeen alkoi polviin koskemaan. Ainut liike minkä voin tehä on kahvakuulan kanssa ’heilautus’. Onko vinkkejä? :)
  Hyvää kevään odotusta!

 • Avatar
  MJ
  Posted at 21:50h, 10 helmikuun Vastaa

  Hei onko tekemilläsi ruokaohjelmilla jokin ikäraja vai teetkö niitä kaiken ikäisille ? :)

  • Avatar
   linda
   Posted at 21:53h, 10 helmikuun Vastaa

   alle 18 vuotiailta vain vanhempien luvalla ja alle 17 vuotiaille en tee :)

 • Avatar
  Sanna Latvala
  Posted at 22:11h, 10 helmikuun Vastaa

  Just näin! Oon huomannut juuri tuon saman negatiivisuus ruokkii negatiivisuutta ja positiivisuus positiivisuutta ja eilen kirjoitinkin blogissa tuosta samaisesta asiasta! :) Mukavampaa olla iloinen ja positiivinen, kuin olla v*ttuuntunut pienimmästäkin asiasta.. ;)

  http://pudotus.blogspot.fi

 • Avatar
  wii
  Posted at 23:45h, 10 helmikuun Vastaa

  Moi! Ei nyt liity aiheeseen, mutta oon pitkään miettinyt, mikä kyykkäys”syvyys” on polville parhain ja samalla tehokkain pakaroihin? Oon lueskellut netistä, mutta hirveen ristiriitaista tietoa joka paikassa. Harmittaa kun kyykky on jäänyt kokonaan pois sen takia. :D Olisin superkiitollinen jos viittisit vastata!

 • Avatar
  Elina
  Posted at 09:04h, 11 helmikuun Vastaa

  Negatiivisillä asioilla shokeraaminen on nykyään niin yleistä mediassa, että olemme omaksuneet sen itsekkin omaan elämäämme ja unohdamme välillä, että jokaiseen soppaan ei tarvitse omaa kauhaa heittää:) Parasta on se jos itse huomaa mistä provosoituu ja voi miettiä kahdesti kannattaako sanoa mitään jos omat sanat eivät olisi sieltä kauneimmasta päästä!

Post A Comment