Illuusion salat

Ciao!

Tänään ajattelin vähän höpötellä yleisesti siitä, miten helppoa kuvilla onkaan huijata ihmisiä. Jos kukaan ei tunnusta niin puhun ainakin sitten omasta puolestani ;) Käytiin viime tiimipäivänä läpi sitä, miten esimerkiksi kisadieetillä saa oman kunnon ja olon epävarmaksi katsomalla muiden kuvia ja valmentajat muistuttelivat meitä siitä, miten paljon kuvilla saa kuitenkin aikaseksi erilaisilla asennoilla, muokkauksilla, valoilla ym.  Me kaikki varmasti itseämme kuvaillessa ”väännymme” asentoon, joka on mahdollisimman imarteleva vartalollemme. Harvemmin ainakaan itse törmään kuviin, joissa tönötetään huonoryhtisesti kuin tikku paskassa. Pelkällä asennolla voidaan jo luoda tietty illuusio ja huijata esimerkiksi fysiikan näyttämään muodokkaammalta tai vaikkapa jalat pidemmiltä. Kuitenkin vielä enemmän haluan tässä kirjoituksessa painottaa sitä, mitä kuvien muokkaamisella, kuten terävöinnillä ja contrasteilla sekä itse kuvakulmalla saadaan aikaiseksi.

Treenasin tänään olkapäät ja otin salilla muutamia kuvia, joilla sain olkapääni näyttämään siltä, että siellä ihan oikeesti saattais ollakkin reippaasti settiä. Sen jälkeen lisäsin terävyyttä ja contrastia kuviin.

 •  Ekassa kuvassa väänsin itseni kylki edellä peiliin päin, jännitin olkapäätäni ja laitoin kameran mahdollisimman lähelle peiliä siinä asennossa, että olkapää on lähinnä peiliä, jolloin muodostuu illuusio, että se olisi jotenkin huomattavasti kookkaampi mitä todellisuudessa onkaan, sillä muu kroppa on hieman kauempana kuin olka-käsivarsi linja.

10941821_10152657227445794_3943399869494390324_n

 • Sitten lisäsin vielä terävyyttä kuviin, vähensin valoitusta ja lisäsin cotrastia! Volá! Kunto näyttää todellisuutta kireämmältä ja olkapäät huomattavasti isommilta!

1948144_10152657225205794_5851774943657409131_n

 • Seuraavissa kuvissa päästään jo lähemmäs totuutta, mutta ei kuitenkaan niin lähelle, että näyttäisin vastaavalta ihan rennosti seistessäni ilman jännitystä.  Astuin taaksepäin, mutta säilytin yhä pienen kylkiaseman peiliä kohti. Olkapäähän jännitystä ja naps! Huomatkaa myös pieni kaari asennossa, joka tekee fysiikasta huomattavasti kurvikkaamman näköisen. ;) Tämä taitaakin tulla ihan luonnostaan. Too much selfies maybe?

10968593_10152657227440794_7449481317641013978_n

 • Sitten vielä terävöitys, valon pienennys ja contrasti ja kunto näyttääkin hetkessä kireämmältä ja kehonkoostumus tiiviimmältä.

10943892_10152657225200794_6183973550555462987_n

 

Näin helppoa se on huijata ihmisiä kuvilla ;) Senkun kokeilee eri kuvakulmia ja leikkii kuvan asetuksilla. Tietenkin lihasmassaakin tulee olla jos aikoo näitä lihaskuvia tehdä, mutta minunkin pienelläkin olkapäällä saa muodostettua jo upean illuusion.

10968597_10152657225195794_2309666240301440548_n

 

Esimerkiksi Pro kisaajat näyttävät kuvissa 3 x isommilta ja se onkin aikamoinen ylläri, miten pikkuisia ne onkaan livenä! Itsekin monesti saan oman fysiikkani ja lihasmassani näyttämään paljon isommalta ja lihaisammalta, harmi vain että totuus paljastuu viimeistään livenä, mutta onhan se hauskaa vähän uhota instagramissa ja blogissa kovaa kuntoa ;) Älkää siis ihmetelkö, jos mulla ei olekaan livenä niitä jalkapallo hartioita tai jätti pakaroita :D Positiivista on kuitenkin, jos se motivoi itseä tai muita sinne salille tai lenkkipolulle ja nostaa oman tai jonkun muun pepun sohvalta, niin silloinhan sillä on jo itselle tarpeeksi motivaatiota ja positiivista vaikutusta. Mua ei häiritse laisinkaan kenenkään selfiet tai kuntokuvat ja miten voisikaan, sillä lisäilen niitä itsekin varsin ahkerasti, mutta haluan kuitenkin säilyttää realistisuuden ja muistutella muitakin siitä, ettei tule aina uskoa kaikkea mitä netistä löytyy. Varsinkin nuoremmat saattavat helposti masentua vertaillessaan itseään muiden kuviin. Nykyään puhelimet silottavat kasvot  valmiiksi kaikista epäpuhtauksista jo kuvan ottohetkellä ja perus instagramin suodattimet ovat mitä mahtavimpia. :D

Huippua lauantaita kaikille! Muistakaa levätä ja nauttia viikonlopusta.


Tags:
25 Comments
 • Lihavat on lepposia
  Posted at 21:51h, 31 tammikuun Vastaa

  Itsehän syön pitsaa lukiessani postausta. Häpeän. :D

  • linda
   Posted at 22:28h, 31 tammikuun Vastaa

   hahah :D

 • Nati
  Posted at 22:08h, 31 tammikuun Vastaa

  Hei,
  Kiitos hyvästä kirjoituksesta.
  Kaksi kysymystä:

  Mihin kisoihin olet tähtäämässä?
  Miksi käytät lippistä salilla (eli sisätiloissa)?

  Jatka samaan malliin, blogiasi on ilo lukea

  • linda
   Posted at 22:11h, 31 tammikuun Vastaa

   Syksyllä SM kisoihin :)
   ja lippis antaa mulle tietynlaisen keskittymiskyvyn salilla, kun rajaa aika laajasti näkökenttää. Lippa silmille, musiikki pauhaamaan ja koko muu maailma katoaa ;) Lisäksi se estää hiusten silmille tulon ja hien valumisen mukavasti. ei tartte sen enempää ponnarin kanssa pelata kun lätkäsee lätsän päähän ja menee treenaamaan.
   Kiitos (:

 • Elsa
  Posted at 22:16h, 31 tammikuun Vastaa

  Oon varmaan sokee, ku näytät ekoissa kuvissa ihan yhtä rautaselta!

  • linda
   Posted at 22:21h, 31 tammikuun Vastaa

   hah, no mutta mä en oikeesti ole noin rautanen ;)

 • Meri Lehtonen
  Posted at 22:30h, 31 tammikuun Vastaa

  Hei minkälaisia HIIT- ja olkapää treenejä teet? Olis kiva saada vaihtelua omille :)

  • linda
   Posted at 22:36h, 31 tammikuun Vastaa

   raskaita ;) erilaisia pystypunnerruksia, erilaisia vipareita, tiputuksia, pitoja jne. :) HIIT n. 20 minuutin pätkissä! täytyy joskus tehdä postausta…

 • sp
  Posted at 22:56h, 31 tammikuun Vastaa

  Mainio postaus ja hyvin havainnollistettu, mutta nyt on pakko sanoa: ”cotrasti” ei ihan ole suomea, kontrasti sen sijaan on… ;)

  • linda
   Posted at 23:23h, 31 tammikuun Vastaa

   hah, niimpäs onkin. Liikaa muokkailen kuvia kun jää ne termit englanniksi päähän ;)

 • Senni
  Posted at 23:14h, 31 tammikuun Vastaa

  Samanlailla peilin edessä vääntelen itteäni edustaviin asentoihin ja ajattelen että ei edes paha. Sitten valokuvasta karu totuus paljastuu :D
  Tosin oon huomannut että usein heti kuvanoton jälkeen aina ajattelee että hyi hitto mikä pullukka mutta kun myöhemmin palaa niihin niin on armollisempi.
  Sä oot kyllä niin upeessa kunnossa että huh huh! Tollasen kropan ku saisin niin en muuta tekis ku kuvailisin itteäni!!

  • linda
   Posted at 23:24h, 31 tammikuun Vastaa

   Niinhän me kaikki! :D ja varmasti olet hyvässä kunnossa, nälkä täytyy kehittymiseen löytyä aina ja kehitys loppuu tyytyväisyyteen. ;) KUN sulla on ”mun kroppa” , haluat enemmän :D

 • Elina
  Posted at 23:22h, 31 tammikuun Vastaa

  Mahtava tää sun blogi! Itelle saa aina vaan enemmän motivaatiota treenta kovempaa,ku näkee kuinka se pääkopan päättäväisyys oikeesti auttaa :) Ja kiitoksia ruokaohjelmasta,on auttanu jaksamaan ja saamaan tuloksia ;)

  • linda
   Posted at 23:24h, 31 tammikuun Vastaa

   Kiitos ja mahtavaa kuulla että on ollut apua!! :)

 • ninniliini
  Posted at 23:36h, 31 tammikuun Vastaa

  Haha. Tiedän kenen blogikuvasta tää sun ”ärsyttää niin pirusti” -postaus lähti.

  • linda
   Posted at 00:06h, 01 helmikuun Vastaa

   Heh, tähän vois hakea inspiraation varmaan joka toisen kuvista, tai viimeistään omista XD Mutta idea lähti viimeviikonloppuna siitä, kun puhuttiin viime tiimipäivillä tiimin kesken siitä miten paljon esimerkiksi sosiaalinen media saa aikaan paineita ja jännitystä, kun oma kunto tuntuu niin olemattomalta muiden kuntoon verrattuna ja valmentajat ottivat esille sen miten paljon kuvilla voi huijata, mikä on 100% totta ja sai itsekin ajattelemaan sitä, että miten paljon sitä itsekin huijaakaan välillä ja laittaa aikaa siihen, että saa siitä pakarasta tai selästä tai hauiksesta tai mistä tahansa kuvan jossa kunto näyttää mahdollisimman kovalta. Itsekin vääntäytyy välillä mitä uskomattomiin asentoihin jotta kuva on hyvä :D Moni sanoi mullekkin, että ”kyllähän sulla on kuvissa aina sellaset kunnon pumppi olkapäät!” :D Varsinkin meidän lajissa tämä ilmiö on täysin normaalia, mutta nuoremmille varsinkin on hyvä joskus muistutella, että täytyy myös osata lukea sitä somea ja eivät huippumallitkaan näytä oikeassa elämässä siltä miltä ne näyttävät kuvissa :D

 • MJ
  Posted at 03:11h, 01 helmikuun Vastaa

  Hahaa! Aivan totta, itse en julkaise omia huikeita ”lihas-selfieitä” missään, vaan pidän itselläni selfie-kansiossani, lähinnä omaksi huvikseni ja myös ehkä vertailu mielessä että mitäs sitä onkaan tullut tehtyä, kyllä se pyrstökin vaan asennoilla ja kuvakulmissa isommalta ja pyöreämmältä näyttää kuvissa, mutta joskus kun peilistä katsoessa näyttää takalisto yhtä hyvältä voi ollla jo ylpeä itsestään ;) En ole koskaan ennen kommentoinut postauksiasi, mut nyt oli pakko, olet inspiraation lähde ♥ älä anna kommentoinnin ajankohdan hämätä.

 • veera matilda
  Posted at 06:24h, 01 helmikuun Vastaa

  Hyvä postaus, kiva että viitsit muistuttaa ettei kaikki ole sitä miltä näyttää. Juurikin nuo nuoremmat lukijat voivat saada paineita kun eivät millään näytä siltä, mitä näkevät netissä. Kypsää ajattelua sinulta! :) jatka samaan malliin
  http://veeramatilda.blogspot.fi/2015/01/lovo-siltajuoksu-broloppet.html?m=1

 • Liisi
  Posted at 08:20h, 01 helmikuun Vastaa

  Tää on niin totta! Itse myös sorrun monesti siihen että ihailen instassa muiden kuvia ja mietin. että miten nuo on niin ”täydellisiä” aina…. kaikki tuntuu kuvissa olevan niin tip-top! Monesti tulee katsottua myös Sinun kuvia ja ihailtua, aaaaah ompa siinä vasta nainen, haluaisin olla samanlainen kuin Linda! :) Olet miun motivaattorina 100 %! !!

  Niin ja voisitko tosiaan tehdä postauksen siun HIIT- treenistä, kiinnostais kyllä kovasti :) Mukavaa sunnuntaita! :)

 • Sar
  Posted at 12:01h, 01 helmikuun Vastaa

  Haha :D huikee postaus!

  Olis aivan tosi mahtavaa jos voisit vastata pariin mieltä kaihertaneeseen kysymykseen:
  – Kauanko toi itseruskettava (vita liberata) pysyy iholla, kuoriutuuko pois ja kuinka usein lisäät ainetta ihollesi? Kuluuko se hien mukana pois? Kestääkö vettä?
  Harkitsen kovasti ostamista! Thanks! :)

 • Maikki
  Posted at 12:27h, 01 helmikuun Vastaa

  Mua jotenki huvittaa et sulla on fitnessblogi mut mainokset sivulla on hesburgeria, mäkkiä ja subia.. :D

  • Minna
   Posted at 15:15h, 01 helmikuun Vastaa

   heh… :D Eiköhän ne mainokset oo yksilöity ihan lukijan IP-osotteen mukaan… Mun mainokset on jotain ihan muuta ku pikaruokaloita, riippuen siitä mitä on tullut viime aikoina selailtua.

   • linda
    Posted at 16:16h, 01 helmikuun Vastaa

    Mä en kans oo kertaakaan nähnyt että mäkkiä mainostettaisiin :D enkä muutenkaan oikeen muuta kuin jotain valkuais mainoksia :D

 • Elina
  Posted at 19:39h, 04 helmikuun Vastaa

  Loistava postaus Linda! Vaikka monelle varmasti onkin selvää että instagramiin/muualle sosiaaliseen mediaan meneviä kuvia muokataan filttereillä yms. niin on kuitenkin hyvä muistuttaa mm. nuoria tyttöjä että kuva ei kerro koko totuutta :)

 • Elina
  Posted at 04:09h, 07 helmikuun Vastaa

  Kiitos mielenkiintoisesta postauksesta ja inspiraatiosta. Piti omassa blogissakin ottaa asiaan kantaa. Kuvien muokkaaminen on nykyään niin yleistä että suurin osa sosiaalisessa mediassa olevista kuvista on vain harhaa. On tärkeää tuoda esim. nuorien tyttöjen tietoisuuteen, että kaikkea ei aina tarvitse uskoa :)

Post A Comment