chics be like.

Uusin kuuma aiha on keskustella ja väitellä siitä, onko fitness tekosyy olla vähäpukeisesti somessa esittelemässä työn tuloksia.

Oon tässä pähkäillyt mikä olis mun mielpide asiaan, mutta rehellisesti sanottuna ei vois vähempää kiinnostaa. Mun puolestani jokainen voi tehdä mitä haluaa. Meillä on aina löytynyt ihmisiä, jotka viihtyvät vähemmissä vaatteissa kuin toiset ja jotka ovat rohkeampia kuin toiset. Muistan selvästi seksikkäitä selfieitä vähissä vaatteissa ennen fitness buumiakin, nyt ne on vain naamioitu hieman ehkä paremmin.

10817647_380797455416003_1663852969_n

Naureskelin itsekin tälle kuvalle, joka todennäköisesti aiheutti tämän uuden keskustelun aiheen. Se, että aiheesta lähdettiin osoittelemaan sormilla, oli musta kuitenkin vähän mautonta.

Kyllä, olen monesti kauhistellut vaikkapa ”fitness selfie” sivuston kuvia, joilla ei ole mitään tekemistä fitneksen kanssa. Ääripäitä löytyy, mutta en itse henkilökohtaisesti tunne ketään kenet voisin leimata tämän kuvan mukaiseksi ihmiseksi, joten nämä ääripäät eivät minua henkilökohtaisesti ole koskettaneet. Myönnän, että olen itse lisännyt kuvia itsestäni bikineissä ja joskus jopa alusvaatteissa flexaten, mutta en kuitenkaan samaistuisi tähän hauskalla huumorilla höystettyyn kuvaan, jonka tarkoitus oli varmasti hauskasti provosoida, näpäyttää ja naurattaa, eikä saada ketään ristiinnaulitsemaan muiden tapaa elää.

Kun elämässä kohtaa ja joutuu käymään läpi elämän suurimpia asioita, ymmärtää vielä selkeämmin sen, ettei muiden tekemisillä tai mielipiteillä ole mitään merkitystä. Onko aina pakko osoitella sormilla ja tonkia paskaa muiden tavasta ja valinnasta elää? Ei. Jos itse et halua laittaa puoli alastonta kuvaa, jossa esittelet stingeissä kyykkytuloksia niin älä laita. Niin yksinkertaista se on. Rakenna itse oma imagosi, anna itsestäsi sellainen kuva somessa minkä haluat ja anna muiden tehdä omat ratkaisut. Elämässä on kaikista hienointa kasvaa omien virheiden kautta ja se mikä on kenellekkin virhe on jokaisen oma asia. Me voidaan kaikki alkaa sohimaan toisiamme kepeillä ja huudella mitä meistä kukakin tekee väärin, mutta kysyn vaan että miten se vie sua itseäsi elämässä eteenpäin?

Eniten huvitti lukea muutamien sormilla osoitteluja ja tuomitsemista, taas, varsinkin kun on juuri julkaissut omassa profiilissaan täysin nude kuvia hastagilla #tbt ja #fitness. On toisaalta hyvä, että tätä asiaa tuodaan esille ja mielipiteitä pitää olla, mutta älä ole tekopyhä.

Oma elämä, ystävät ja perhe, niistä huolehdin. Muut ja muiden elämä. Not my business. :)

Kuva: Heli Roosmäe MUA: Tanja Viitanen Style: Kriselda Mustonen Ripset ja ihonhoito: Studio VMS Sokos Hotel Torni

Kuva: Heli Roosmäe
MUA: Tanja Viitanen
Style: Kriselda Mustonen
Ripset ja ihonhoito: Studio VMS
Sokos Hotel Torni


60 Comments
 • Emmi
  Posted at 17:13h, 19 marraskuun Vastaa

  Koen sen jotenkin hauskaksi että jos sen kuvan stringeissä instagramiin postaa niin odotetaan vaan niitä kehuja, kun asettuu julkisesti näytille niin sitten sanoo kyllä samalla tervetuloa myös sille kaikelle paskalle mitä sitä kautta saa.

  Ja itse en pidä näistä kuvista siksi koska mielestäni se opettaa väärän laista arvomaailmaa nuorille jotka siellä netissä pyörii. Oikeaa ja väärää on monta mutta jos nyt joku ihan tosissaan haluaa väittää että on esim. 15 v tytön omakuvalle ja kehitykselle hyväksi katsoa päivästä toiseen muita stringeissä ja haaveilla täydellisestä kropasta niin luen mielellään argumentit siihen.

  • linda
   Posted at 17:19h, 19 marraskuun Vastaa

   Ihan totta, mutta näitä kuvia on ollut aikojen alusta, valitettavasti.
   Nyt vain lähempänä koska some on yksi suurimpia läsnäolijoita elämässämme.

   Ja tuosta kehumisesta, se on aivan sama lisäätkö kuvan naamastasi tai perseestäsi, joku tykkää ja joku ei. Itse käyttäydyn mielummin sillä periaatteella, että jos ei ole mitään hyvää sanottavaa niin en sano.
   Olisi tuhansia asioita, joista en pidä ja joista voisin vauhkota. Ja en itsekään pidä tästä mauttomasta esittelystä, mutta suoraan sanoen tällähetkellä elämässä ainakin sellainen tilanne ettei vois vähempää kiinnostaa. Oma elämä, ystävät ja perhe. Muut ja muiden elämä. Not my business.

  • Hikikinkku
   Posted at 17:27h, 19 marraskuun Vastaa

   Nuoret tulevat saamaan mediasta vaikutteita aina ja ovat aina saaneet. On totta, että median luomat kauneusihanteet niin pojille kuin tytölle ovat varmasti osittain takana itsetunto- ja syömisongelmissa, mutta kyllä siihen vaikuttaa moni muukin asia. Tärkeintä on se, millaista tukea ja arvostusta lapsi saa omassa kasvuympäristössään ja lähipiiriltään, ei se, keitä hän seuraa Instagramissa. Ja myös persoona vaikuttaa: toiset ovat alttiimpia vaikutteille kuin toiset.

   Seksikkäitä kuvia on aina ollut ja tulee todennäköisesti aina olemaan. Nyt se on vielä enemmän pinnalla fitneksen vuoksi. Mielestäni Lindan pointti on hyvä ja osuva: jokainen tehköön mitä haluaa. Ei yksi ihminen voi kantaa vastuuta koko nuorison mielenterveydestä eikä niin pidäkään tehdä. Toki on hyvä korostaa, että kuvissa näkyvän kropan ja kasvojenkin takana on usein sopiva asento, tiukka kuri ja ruokavalio, meikkitiimi ja ehkä jopa photoshoppi, mutta nykynuoret ovat kasvaneet niin kiinni tähän nykyiseen mediamaailmaan, että osaavat lukea sitä hieman paremmin kuin vanhempi polvi. Iso osa TIETÄÄ, että kyseessä on illuusio, vaikkei sitä ehkä täysin sisäistäisikään vielä 15-vuotiaana.

   En näe, että vähäpukeiset kuvat edustaisivat mitään vääränlaista arvomaailmaa, sillä eihän vaatteiden määrällä ole mitään tekemistä kenenkään ihmisarvon, älykkyyden, osaavuuden, hyvyyden tai arvomaailman kanssakaan. Alastonmalli voi olla todella moraalisesti hyvä ihminen ja amish saattaa olla kaikkea muuta (näin kärjistetysti sanottuna). Mielestäni nuorten olisi tärkeintä oppia juurikin se, minkä Linda sanoi: tee, mikä itsestäsi tuntuu hyvältä ja oikealta ja anna sama oikeus myös muillekin, vaikka he toimisivat toisin.

   • linda
    Posted at 21:15h, 19 marraskuun Vastaa

    Olipas hyvä kommentti ! Just näin (: mitä itse oon oppinut niin usein ne tatskatut bodarit ja minimekko mallit ei oo niitä ketkä ihmisiä tuomitsee, vaan just ne naapurin tiinat ja kimmot :D

 • vera matilda
  Posted at 17:21h, 19 marraskuun Vastaa

  Itse näissä ymmärrän, että jos on kovan työn tehnyt fysiikkansa eteen, niin tottakai haluaa jakaa omia saavutuksiaan. Joskus se tarkoittaa sitä stringeissä pyörimistä. Eikä minuakaan todellakaan millään tavalla liikuta suuntaan, eikä toiseen muiden tekemiset. Ollaan kaikki vapaasti erilaisia! :)
  http://mynameisv90.blogspot.fi/?m=1

  • linda
   Posted at 21:14h, 19 marraskuun Vastaa

   Olis kamalaa jos me oltais kaikki samanlaisia :D mistäs sitten valitettais!

 • mona
  Posted at 17:47h, 19 marraskuun Vastaa

  Nyt on ihan pakko kommentoida! Seuraan sun ja Umpun molempien blogeja ja oon viimeaikoina kiinnittäny huomioo siihen, että Umpun kirjotukset tuntuvat usein koskevan sua vähän silleen piilov*ttuiluna. Esim kun sun kuvat oli eilen iltalehdessä, niin heti tuli siihen viittaava postaus Umpulta. Tykkään teidän molempien blogeista hirveesti, mutta harmittaa sun puolesta tällänen ”mustamaalaus” :( Oot huippu tyyppi, jatka samaan malliin!

  • linda
   Posted at 21:19h, 19 marraskuun Vastaa

   Kiitos paljon , kaikkea hyvää sinnekkin <3

 • Laura
  Posted at 17:52h, 19 marraskuun Vastaa

  Musta on hauska huomata monesti kun luen sun kijotuksia että ihan kun ois omat ajatukset kirjotettu mustaa valkoselle ja puettu hyvin sanoiks :D tässä(kin) asiassa kyllä täysin samaa mieltä. Itse en henkilökohtasesti pidä tän tyylisistä kuvista enkä vois ite kuvitella pistäväni mutta miks mun pitäs kailottaa sitä tai yrittää alentaa niitä jotka tälläisiä pistää,niin. ei miksään, not my business. mun mielestä niillä ihmisillä jotka tätä niin sanottua piilovittuilua ja muiden tapaa elää ja toimia kommenteillaan tekee ei kaikki ole itsellä kotona kun on niin suuri tarve tälläiseen. ja myöskin on aika jännä huomata että ne pahimmat muiden tekemisten arvostelijat ja puuttujat on juuri ne jotka on been there done that :D
  Hyvää joulunaikaa sulle Linda oot huippu mimmi!

  • linda
   Posted at 21:18h, 19 marraskuun Vastaa

   Kyllä näin on! Samoin sulle <3

 • minna
  Posted at 18:37h, 19 marraskuun Vastaa

  Mulle ainakin tuli jäätävä myötähäpeä tuosta Umpun kirjoituksesta. Tajusin heti kenestä hän kirjoittaa ja mun mielestä se koko teksti oli yhtä mustamaalaamista. Hassua sinänsä että vaikka se teksti oli kirjoitettu susta niin silti se oli sun kohdalla täyttä paskaa. Mä en voi käsittää miten oikeasti jotain voi kiinnostaa noin paljon jos joku lisää vähäpukeisia kuvia itsestään esim instaan. Ihmiset on erilaisia eikä tollanen määrittele ketään ihmisenä ollenkaan . Itse en pystyisi lisäämään esimerkiksi instaan kuvaa jossa minulla on vain vähän vaatteita mutta jos jollain sellanen on niin yleensä ajattelen vaan että ”wau”. Kaikkein paras oli tuo ”Heille oikeasti nauretaan seläntakana” kommentti. Joo ja mä nauran sille miten jo vanhempi perheen äiti voi vaikuttaa noin katkeroituneelta……. Sit tuola postauksen kommenteissa joku on kirjoittanut että ”onhan sullakin kuvia mitkä on paljastelevia” yms ja vastaus tähän on suurinpiirtein että ”JOO MUTTA MULLA EI OO NIISSÄ SORMEE SUUSSA!!!!11” :’D ehh…..

  • linda
   Posted at 21:20h, 19 marraskuun Vastaa

   :D pitää laittaa se sormi nenään enskerralla!! (:

   • nanna
    Posted at 22:11h, 19 marraskuun Vastaa

    olispa tässä semmonen ”tykkää” nappi koska painaisin sitä tässä kohtaa :D

    • mige
     Posted at 14:20h, 20 marraskuun Vastaa

     Umppu vaikuttaa sellaselta paskaa selän takana puhuvalta aikuispissikseltä.. Jättää vaan omaan arvoonsa tollaset. Joku hänelle jo kommentoikin et jos kaikista muiden tekemisistä jaksaa ärsyyntyä niin ”se on pitkä tie se”

 • Melissa
  Posted at 18:53h, 19 marraskuun Vastaa

  Tää ei nyt liity aiheeseen, mutta teetkö vielä niitä ruoka- ja treeniohjelmia muille? Olisin kiinnostunut niin voisin sitten laittaa spostia jos vielä teet niitä :)

  • linda
   Posted at 19:31h, 19 marraskuun Vastaa

   Teen :)

 • Tinbe
  Posted at 19:02h, 19 marraskuun Vastaa

  Jep. Kuinka pitkään tämä fitness- paskamyrsky jatkuu? Miksei ihmiset anna sen olla vain laji muiden lajien joukossa? Huoh…

 • Sofia
  Posted at 19:37h, 19 marraskuun Vastaa

  Luin tuon Umpun postauksen jotenkin ensin ihan hälläväliä asenteella, enkä muodostanut tekstistä minkäänlaista mielipidettä. Nyt kuitenkin sun tekstin luettuani, ainakin mun mielestä hänen kirjoittama postaus liittyy ihan selkeesti suhun??:D Ei järkeä. Ne susta otetut kuvat joissa sulla on ”sormi suussa” ovat aivan mahtavia!! Jatka Linda samaan malliin!

  • Saara
   Posted at 19:42h, 19 marraskuun Vastaa

   Oli kyllä aika selkeitä viittauksia. :D ”Makuuhuoneessa, valkoisissa lakanoissa, alusvaatteissa, sormi suussa”… :D Hmmjaa. :D

  • linda
   Posted at 21:20h, 19 marraskuun Vastaa

   Kiitos paljon <3

 • Saara
  Posted at 19:40h, 19 marraskuun Vastaa

  On nämä fitness-blogit siitä veikeitä, että aika ajoin (kerran viikossa) tapetille nostetaan joku kuuma peruna ja se on sitten puitava joka ikisessä blogissa. Jotkut tekevät sen haukkumalla ja ”piilo”vittuilemalla (vaikkakin selkein viittauksin) ja toiset taas kuten sinä osaat nousta sen paskan yläpuolelle, respect. Hyvä teksti. Kuvat jotka susta oli Ilta-lehdessä oli tosi upeita ja _hyvällä maulla_. Ite tekisin saman silmänräpäyksessä jos olisi tollanen kroppa! :) Varmasti upea kokemus myöskin ja kyllähän hyvästä ulkonäöstä nyt saa nauttia!! :D (Vaikkei tyytyväisyyttä itseensä sais tietenkään koskaan sanoa.) Ihan sama mitä muut sitten ajattelee.. Veikkaan että vähintään 50% negatiivisista mielipiteistä kateellisten panettelua ja loput vaan kapeakatseisuutta. Annetaan kaikkien kukkien kukkia! Ja läheisen menetys pistää kyllä asiat tärkeysjärjestykseen, voimia suruun! <3 Niin, ja tosiaan vähän ihmetyttävät nämä muiden kommentit että näyttävät alusvaatekuvat tms. ei kuulu fitnekseen. And…? Jos harrastat fitnestä, pitääkö kaiken tekemäsi liittyä fitnekseen ja fitnestä pitää edustaa 100% ajasta? Onkohan mulla menny nyt jotain ohi… ? :P Yhtä lailla voisin päivitellä, että miksi joku tanssin harrastaja tekee asiaa X joka ei liity tanssiin. :D Hah, olen puhunut. :D

  • linda
   Posted at 21:13h, 19 marraskuun Vastaa

   Joo mullakin on tosiaan elämässä niin paljon muutakin, että fitness on vain yksi osa sitä. En ole kävelevä fitness, vaan paljon muutakin ;)
   Kiitos paljon kommentista <3

 • Emilia
  Posted at 19:42h, 19 marraskuun Vastaa

  Hiukan paistaa tästä kirjotuksesta, että hoksasit itsekkin kuuluvasi tähän vähäpukeisissa kuvissa poseeraaviin naikkosiin. Eihän siinä ketään osoiteta sormella.. Samalla tavalla tämä fitness = tekosyy pehmopornolle on mielipidekysymys niinkuin sunkin ”ihan sama minkalaisia kuvia kaikki julkaisee” asenne :D

  • linda
   Posted at 20:11h, 19 marraskuun Vastaa

   Niinhän mä tossa kirjotinkin, että multa niitä löytyy. Ei tosin tuon kuvan mukaista settiä , mutta seksikkäitä varmasti. (:

 • EMPPU
  Posted at 19:55h, 19 marraskuun Vastaa

  Apua, luin ton umpun tekstin. :DDD siis kuinka naurettavaa aikuinen ihminen, lähtee tommoseen naurettavaan sormella osoittamiseen. Tsempit sulle, ku jaksat nostaa vaan pään ylös ja jatkaa elämää. Ja kaikenlisäks kirjotat nämä postaukset tyylillä.

  • linda
   Posted at 21:18h, 19 marraskuun Vastaa

   Niin en tiedä onko se muhun liittyvä, mutta kiitos (:

 • Eveliina
  Posted at 20:13h, 19 marraskuun Vastaa

  Mä en edes tajunnut, että se teksti oli susta! Ennen kuin luin uudelleen. Enpä kyllä ajatellut noita kuvia mitenkään fitnessiin liittyvinä. Eikä niissä ollut mielestäni mitään muuta fitnessiin liittyvää kuin viittaus siitä, että harrastat fitness-lajia.
  Mielestäni on todella suuri ero sillä, onko kuvat otettu kotona peilin kautta reva levällään tai sängyllä kiemurrellen vai onko vähäpukeisia kuvia otettu hyvällä maulla kera ammattitaitoisen kuvaajan. Nuo alusvaatekuvat eivät myöskään ole missään kuntoilulehden kannessa. Minä katson mielelläni kaunita naisia kauniissa kuvissa, mutta on häiritsevää, että seksiä tungetaan ihan kaikkeen ja alan omien julkaisujen pitäisi mielestäni vetää tiukempaa linjaa siihen, millaista lehtikuvaa otetaan, ettei tarvitse miettiä, ottiko hyllystä urheilulehden vai Jallun.
  Kauniita kuvia, lumoavat silmät Linda! Sulla ei oo mitään hävettävää.

  • linda
   Posted at 21:12h, 19 marraskuun Vastaa

   Joo, en tiedä onko minusta , mutta anyway kiitos paljon <3

 • aino
  Posted at 20:39h, 19 marraskuun Vastaa

  Pakko sanoo, mut mä oon saanut susta nykyään vähän sellasen kuvan et sä oot kaupallistanut itses. Oot jossain tosi-tv ohjelmis, joita itsekin sanot ”hömppäohjelmiksi” ja sit myyt mielelläs iltalehteen jotain pehmopornokuvia. Sit jos joku tästä sanoo omassa blogissaan eikä seiso sun somekäyttäytymisen takana, sä kirjotat kiukkuisen kirjotuksen takas. Ikään kuin et olis täysin valmistautunut siihen et ihmiset kyllä arvostelee muutakin kun sun ulkonäköö? Ja mä kyllä tykkään sun blogista ja pidän sitä ihan laatutekstinä, mut mun mielestä sä et ehkä lopulta ole sellainen modernien itsevarmojen naisten pioneeri, mitä ehkä ajattelet olevas.

  • linda
   Posted at 21:10h, 19 marraskuun Vastaa

   Millä lailla tämä oli kiukkuinen? Mä lupaan , että jos kirjoittaisin kiukkuisen niin se olis hyvin pitkälle erilaista tekstiä (: mä teen mitä teen , muut mitä haluaa. Niin kauan kun mun perhe on ylpeä musta niin mä teen kaiken hyvällä fiiliksellä, kenenkään muun ajatuksilla ei ole mitään väliä. jokainen tekee itse valintansa elämässä eikä täällä muita varten olla. Sen tajuaa jokainen jossain kohtaa varmasti.

  • Samaa mieltäkö
   Posted at 08:11h, 20 marraskuun Vastaa

   Itse olen jollain tavalla samaa mieltä, tai on ainakin vähän tullut sellainen fiilis viimeaikaisista asioista mitä olet julkisuuteen jakanut. Ei siis ole tarkoitus haukkua, älä ota tätä pahalla, pitkäaikaisena lukijanasi olet yksi suosikkibloggareistani, kerron vain mielipiteeni :)
   En tiedä oletko epävarma, vai mistä se johtuu mutta joka ikiseen ”kohuun” tai huonoon kirjoitukseen fitneksestä/sinusta otat kantaa naiivein perustein. Ja kirjoituksesi sotii kyllä aikaisempia tekstejäsi vastaan aika hyvin, monta vuotta blogiasi lukeneena, muistan kun ennen haukuit naisia ja teinejä jotka poseeraavat puolialasti netissä :D tiedän, ihmiset muuttuu, mutta aikalailla ristiriitaisia juttuja kirjoitat kärkkäästi blogiisi. Lähinnä tästä tulee sellainen kuva, että kauhea tarve luoda täydellinen kulissi itselleen. Vaikka kuinka väität että tehköön kuka tahansa mitä haluaa ja että sinua ei kiinnosta muiden mielipiteet, kuitenkin kirjoitat vastineita jonkun lapsellisen 30kymppisen naisen blogihömpötyksiin! Et ole hänen huomionsa arvoinen.

   • linda
    Posted at 10:20h, 20 marraskuun Vastaa

    Moikka!
    Niin kauan kun en ketään loukkaa tai satuta teksteillään tai kuvillani niin teen omat ratkaisuni kuvieni ja kirjoitusteni suhteen ja seison niiden takana. Olen kirjottanut tätä blogia 4 vuotta ja sen aikana kasvanut ihmisenä , en pelkästään näe ja koe tiettyjä asioita eri tavoin vaan myös olen oppinut sen että kaikkia ei voi miellyttää jokaisella teolla, kuvalla tai kirjoituksella. Aina joku on erimieltä. Se mihin kukin sitten ärsytyksensä haluaa purkaa on ihan oma juttu.

 • Merja Stockberg
  Posted at 21:04h, 19 marraskuun Vastaa

  Kuva on kuva.
  Ajatus ja reaktio on katsojan päässä, ei kuvassa.

  • mige
   Posted at 14:23h, 20 marraskuun Vastaa

   Ei nyt sentään! Mieti nyt vähän, joku seksikäs kuva, jossa nainen pienissä bikineissä jossain hämysessä vessassa, tsiist tyrkyllä, duckface,provosoiva asento ja joku flirtti kuvateksti. Ei voi sanoa että ”ajatus on katsojan päässä” kun se on selkeesti ollu tarkoitus.

 • jade
  Posted at 21:33h, 19 marraskuun Vastaa

  ”Ei voisi vähempää kiinnostaa” -no näyttäähän tuo kiinnostavan kun ihan aihetta käsittelevän tekstin kirjoitit.

  • linda
   Posted at 21:36h, 19 marraskuun Vastaa

   Niin, se on mun mielipide asiaan , että mua ei kiinnosta mitä muut tekee ja musta on jännä miten monet jaksaa kiinnostua muiden tekemisistä. Mutta kukin tavallaan. (:

   • sanna
    Posted at 22:54h, 19 marraskuun Vastaa

    Eli kiinnostaahan sua muissa ihmisissä se että ne jaksaa kiinnostua muiden asioista? Eli teet itse ihan samaa. Joku kommentoikin, että tuntuu että oot alkanut kaupallistamaan itseäsi ja olen ikävä kyllä samaa mieltä:( Muistan kun aloin blogisi alkuaikoina lukemaan ja seurasin sua tosi pitkään, ja pelkäsin että pian sinut löytää iltalehden/sanomien sivuilta keikkumasta ja niinhän siinä sitten kävikin. Saa mielestäni olla aika retuperällä raha-asiatkin, jos lähtee myymään kuviaan iltalehteen :( oivoi.. mutta tsemppiä sulle silti, oot pärjänny hyvin kisoissa ! :)

 • Hanna
  Posted at 22:46h, 19 marraskuun Vastaa

  Oot huippu ja tekstisi ovat huippuja! Ja kuvasi upeita :) Luin myös toisen blogin tekstin, ja, no, jääköön kommentoimatta. Sisäinen kauneus ei kyllä siitä näy ulospäin, vaan päinvastoin. Tosin kuin sinusta! Olet ihana kun et jaksa näistä välittää – ja miksi jaksaisit, olet paljon sen yläpuolella!

  Ja vielä haluaisin toivottaa kovasti jaksamista suuren surun keskellä <3

 • laura
  Posted at 22:56h, 19 marraskuun Vastaa

  Mä ymmärrän sun pointin tähän asiaan kyllä, mutta..
  Jos sulle joskus siunaantuu tyttölapsi, niin haluaisitko sä, että se ottais mallia somesta ja lisäis kuvia itestään stringeisään nettiin 13-15 v:nä tai jopa nuorempana ? Mulla on tytär ja mä en kyllä haluais. Voihan sille sanoa, että ”noi vaan huomiohuoraa, älä sä tee niin”. Se tuskin auttaa.. oot kyllä sen verran nuori, ettet varmaa osaa ajatellla samanlailla, kun minä.
  Ja se, että aina on ollu tän tapasia kuvia ei mun mielestä täyain pidä paikkaansa. Tai no on joo varmasti, mutta ei todellakaan näin tyrkyllä. Nykynuoret on kasvanut some- maailmaan kiinni ja kuvittelee tämän kaiken olevan ”normaalia”. Voin kertoa, ettei todellakaan aina ole ollut. Kuvia tytöistä pelkät hepenet päällä ei ollu esim. mun vaarin nuoruudessa mitenkään joka päiväis ja koko ajan tyrkyllä. .

  • linda
   Posted at 11:15h, 20 marraskuun Vastaa

   Ymmärrän hyvin, en kuitenkaan näe että mun kuvissa olis vielä aineksia moiseen.
   Ja tekstillä halusin tuoda sitä ilmi että kaikki tehkööt mitä haluaa , sormella osoittelu tai kenenkään haukkuminen omassa blogissa ei muuta mitään. Päinvastoin.

 • sanna
  Posted at 22:56h, 19 marraskuun Vastaa

  Plus tekstistäsi huokuu oikein se että olet tunnistanut itsesi eräästä blogitekstistä, ja vastaat siihen sillätavalla että sinua kiinnostaa muiden asiat ja ajatukset. Kuitenkin omassa tekstissäsi kehut kuinka sinua ei voisi vähempää kiinnostaa muiden mielipiteet ja ajatukset..

 • ANNIEE90
  Posted at 23:43h, 19 marraskuun Vastaa

  Täällä nyt kirjoittelee tämmönen läski sotanorsu joka mielenkiinnolla seurailee fitness elämää. En voi kuin nauraa näille avautumis postauksille koskien koko fitnessiä. En tarkoita Linda sun tekstejä vaan näiden muiden fitness muijien jotka ottavat nyt kovasti kantaa tähän asiaan lähinnä negatiivisesti. Ei herranjumala jos näistä samoista ihmisistä on jopa itsestäänkin kuvia missä ovat bikinit päällä niin miten ihmeessä se eroaa siitä että ollaan vaikka seksysti lakanoissa sormi suussa? Siis siinähän näkyy sitä paljasta pintaa ihan samalla tavalla. On helkkarin tekopyhää sitten arvostella niitä kuvia jotka on ottamalla otettu. Jos sitä kroppaa esittelee kisalavoilla monien katsojien edessä pikku bikinit päällä niin ei siihen enää auta puolustus puheet kuinka se olisi eri tilanne ja kuinka omat belfie kuvat ovat otettu vain housut päällä. Tekopyhyyttä kerrassaan…

  Hyvä Linda! Sulla oikea asenne!

 • J
  Posted at 09:07h, 20 marraskuun Vastaa

  Kyl minä haluaisin kuulla et miksi esimerkiksi sinä Linda, laitat instaan kuvia siitä kun makaat sängyllä antaen kuvan et oot alasti ja huulet on duckface törröllä? Eli niitä jotka oot ite ottanu, ei noit valokuvaajan ottamia. Miksi laittaa muuten ku jos on itsetunto ongelmia ja haluaa muilta huomiota ja ”sexy” -kommentteja…? Eihän ne kuvat oo muilta pois joo mut ihmettelen miks ihmeessä seurustelevalla ihminen on noin huomionhakunen…

  • linda
   Posted at 10:24h, 20 marraskuun Vastaa

   Niinkuin edelliselle jo vastasin , niin kauan kun en satuta kuvullakin ketään tai tietoisesti loukkaa niin on vain hyväksyttävä että meillä kaikilla on mielipiteemme ja asiamme/kohteemme tässä maailmassa mihin takertua ja mikä ärsyttää.

   • E
    Posted at 18:28h, 20 marraskuun Vastaa

    Miksi sä aina kiertelet kun sulta kysytään jotain? Tosta sun vastauksesta ei kyl muutenkaan saanu selvää hölkäsen pöläystäkään. Huoh…

 • ansku
  Posted at 09:23h, 20 marraskuun Vastaa

  Moi Linda!
  Olen jo piiiitkän aikaa seurannut sun blogia ja instagramia, jonka kautta sun kisataival ja muut elämänvaiheet ( siis ne, joista olet julkisesti kertonut) ovat tulleet hyvin lähelle ja omalla tavallaan tietysti osaksi meikäläisenkin päiviä tässä sua seuraillessa. Meinaan, vaikka ihan selvästi olet kasvanut henkisesti hyyvin paljon tässä melko lyhyenkin ajan sisään, olen alusta asti nähnyt sussa mielettömän paljon samaa, kuin itsessäni. Yhtä kova mimmi en todellakaan ole, enkä samanlaisiin suorituksiin yllä jo puuttuvan tahdonvoimankin ansiosta, mutta yleisesti ajatuksiltani ja arvoiltani osaan samaistua suhun/ sun kirjoituksiin uskomattoman hyvin!
  Kaikilla on toisistaan aina sanansa sanottavana niin hyvässä kuin pahassakin, valitettavan usein juuri siinä pahassa, ja aikaisemmin olin itsekin melko kärkkäästi tuomassa julki omat negatiiviset mielipiteeni ihmisistä ja asioista, mutta sun ajatuksia lukiessa ja hyvin paljolti niiden ansiosta olen oppinut tästä tavasta pois lähes kokonaan! Ja voi, kuinka helpompaa elämä on itsellekin. :)
  On niin kiva huomata, kuinka säkin oot löytänyt (kaikista vaikeuksista huolimatta, tai ehkä juuri niiden seurauksena) tuon vahvan positiivisen viban sun elämään ja tekemiseen, ja osaat oikeasti vilpittömästi välittää sitä myös eteen päin!
  Kiitos! You go girl!!!

  Ps. Näiden ajatusten lisäksi, onnea kisasuorituksista! Alusta asti sun matkaa seuranneena voin sanoa, etten epäillyt hetkeäkään sun menestystä! :)

  • linda
   Posted at 11:11h, 20 marraskuun Vastaa

   Olipas ihana kommentti, kiitos paljon <3
   Kaikkea hyvää sulle, kyllä me vielä kaiken sonnan keskeltä löydetään ne hyvät ja positiiviset vibat joiden avulla kaikki on mukavampaa ;)

 • Annika
  Posted at 12:58h, 20 marraskuun Vastaa

  Tää kuva on ihan äärettömän upea! Ihan lemppari niistä, jotka julkaistiin Iltalehdessä. Mä en oo aiemmin tainnut mitään kommentoida, mutta GO LINDA! Täytyy myös myöntää, että mulla oli jossain vaiheessa ihan täysin vääränlainen kuva susta. Sun blogin ja somen ansiosta, käsitys on täysin muuttunut. Mä en varsinaisesti oo koskaan ketään fanittanut, mutta nyt voidaan olla jo aika lähellä. Oot tehnyt ihan hirveesti töitä ja arvostan sitä todella! Itsellä on välillä itsekuri niin huonoa, mutta nyt on kovat tsempit päällä. :)

 • suvi
  Posted at 12:59h, 20 marraskuun Vastaa

  http://instagram.com/p/eHgwcDlKNS/

  Minua vain ihmetyttää sun kommentit tähän? :)

  • linda
   Posted at 15:08h, 20 marraskuun Vastaa

   Niin tosta nyt on se yli vuosi aikaa, että en osaa sanoa mikä aivopieru ollut kun noin oon tyhmästi huudellut. Varmaan joku epävarmuus kausi mennyt tai liikaa keskittynyt muihin ihmisiin. Ihmiset kasvaa, itse oon ajatusmaailmaltani hyvin eri tyyppi kuin vielä vuosia sitten, enkä ole kovinkaan monesta asiasta samaa mieltä mitä vaikka Linda 19 v oli. En välttämättä ole enää 25v samaa mieltä mitä Linda 22v on. :D olet varmasti itsekin joskus tehnyt / sanonut jotain mitä et välttämättä enää ääneen huutaisi.
   Mielipiteenkään ei tarvitse muuttua, mutta sen verran voi kasvaa eteenpäin että ymmärtää sen ettei kaikkea tarvitse aina sanoa ääneen ja satuttaa muita. (:

   • suvi
    Posted at 15:44h, 20 marraskuun Vastaa

    Moi, ahaa okei siitä on niin paljon aikaa, tottakai en tuomitse, ihmiset ja ajatukset muuttuu :)

  • ninna
   Posted at 15:31h, 20 marraskuun Vastaa

   Aika tosi hyvä pointti. Ihmeen helppoa on vaihtaa käytösmallia laidasta laitaan ja sit järkeillä se sanomalla, että ”no tosta nyt on vuosi ja kolme kuukautta hei!” Ja itse en ehkä liittäis pitsialusvaatekuvien julkaisun helppoutta ”henkiseksi kasvuksi”, mutta kaikilla on tietty omat näkemyksensä persoonan kehittymisestä. :) Itse mieluummin allekirjoitan vaikka 15kk sitten kirjoitetun tekstin tämän päivän retorisen järkeilyn sijaan. Just saying.

   • linda
    Posted at 15:36h, 20 marraskuun Vastaa

    Joo ja itse en jaksa väkisin ymmärtää väärin ja etsiä muista vikoja. Pääasia että sinä olet ja minä olen onnellinen omien tekojeni kanssa. Kannattaa muistaa, että saa olla aika pulmunen jos oikeuttaa itsensä noin korkealle ylitse muiden.

 • suvi
  Posted at 13:16h, 20 marraskuun Vastaa

  Eikä Umppu kirjoituksella kyllä Lindaa sormella osoittanut. Miksi tarvii väkisin keksiä riitaa bloggareiden välille?

  Esimerkiksi facebookissa Kehonrakennus & Fitnes sivulla on moneen otteeseen muut blokkarit ja tavalliset tallaajat kommentoineet mikä ero on nimenomaa sormi suussa täysissä meikeissä öljyttynä ja alusvaatteissa, verrattuna kuntokuviin joissa muijat on juuri heränneenä meikittä, tukka sekaisin ja normaalissa ryhdissä keikistelemättä :) Ja nämä keskustelut käytiin jo ennen kuin Lindasta oli edes iltalehdessä alusvaatekuvat.. Siitähän se koko homma lähti.

 • Katja
  Posted at 17:01h, 20 marraskuun Vastaa

  Ärr mulla menee hermo, kun ihmiset vääntelee ja analysoi sun sanomaa. Herranjumala.

  Tsemppiä Linda, oot upee <3

 • Piia
  Posted at 17:50h, 20 marraskuun Vastaa

  Kyllä mäkin voisin Lindan kropassa kulkea. Nuorten silmiä ei pystytä sulkemaan niin että yksi ihminen vetää haalarin niskaan. Osittain nään vaan kateutta joidenkin kommenteissa, kun itsellä ei ole mitä näyttää niin muutkaan ei saa. Ei toki kaikkien kommenteissa (:

 • Ritu
  Posted at 22:08h, 21 marraskuun Vastaa

  Pakko kommentoida. Se nyt vaan on niin, että kaunis ja menestyvä nainen saa aina paljon lokaa niskaansa. Mitä enemmän menestyt, sitä enemmän sitä kuraa tulee. Sulla on aika kovat läksyt kun joudut kasvattaa ”paksumpaa ihoa” koko ajan, ei varmasti oo aina helppoa. Oon itse asunut ja matkustellut pidempiä aikoja Australiassa, Etelä-Amerikassa, Puolassa ja aasian maissa ja voin sanoa, että naisten välinen kateus on yleismaailmallinen piirre; sitä esiintyy ihan kaikkialla. Kaunis nainen on aina uhka toiselle naiselle. On helppo väittää että ei ole kateellinen, mutta kyllä se toisen arvostelu usein on juuri sitä itseään.

  Toivon että tuo toinen bloggaaja ja muut naiset jotka tulevat tänne purkamaan pahaa oloaan kasvavat aikuisiksi ja menevät vähän itseensä kommenteissaan. Tosi ikävää huomata että blogimaailma on menossa tähän suuntaan, että kaikki pitää joko ymmärtää väärin tai keksiä joutua haukkumisen aihetta.

  Oot pirtee nainen, jatka samaan malliin :)

  • linda
   Posted at 00:32h, 27 marraskuun Vastaa

   Joo, kyllä sitä jokapaikassa on! Yllättävää on vain, että hyvin vanhatkin ihmiset siihen vielä sortuvat hyvin julmasti ja sokeasti. :) Toivottavasti itse kasvaisi päivä päivältä henkisesti siihen malliin, ettei 10 vuoden päästä edes tämän vertaa kiinnosta ”naapurin” asiat :)

   Kiitos paljon <3

 • sofia
  Posted at 12:04h, 24 marraskuun Vastaa

  mun omat fiilikset tästä on että mua ahdistaa miten se ulkonäkö on naisissa niin iso ja keskeinen asia… melkeinpä tärkein piirre… ja just some, ja en usko että se on hyväks nuorille tytöille tai aikuisille ihmisille… itse mulla ei ole mitään sosiaalisen median profiilia paits linkedin, eli en jaa kuviani missään… ymmärrän kyllä että tohon lähtee mukaan ja jos olisin vaikka instagramissa voi olla että itsekkin lähtisin… kuitenkin mä ite tykkään katsoa kuvia muista kauniista tytöistä ja saan niistä motivaatiota käydä salilla jne… mun mielestä tää on tosi kakspiippunen juttu… ihan jees, mut loppupeleissä mä uskon että tää ei vaikuta naisten itsetuntoon hyvin, koska naiset tuppaa vertaan itseään tosi paljon muihin naisiin… ja en usko että miehetkään ottaa meitä naisia ns. ”tosissaan”, mutta ei ne instaposetukset siihen tietenkään oo mitenkään ainoa syy…

  • linda
   Posted at 00:28h, 27 marraskuun Vastaa

   Hyvin kakspiippuinen juttu. Kauniit ja rohkeat leimataan helposti myös bimboiksi, mutta aina se ei niin mene… :) Tämä on asia, josta on vaikea kiistellä ja kaikilla on oikeus mielipiteeseensä. Mä itse näen, että Suomi on todella ”siveellinen” maa ja täällä katsotaan pieniäkin rohkeita tekoja hyvin negatiivisesti.

Post A Comment