Kun vihalle turtuu

Ciao!

Kirjoitus ei käsittele asiallista kritiikkiä tai mielipidekeskustelua, vaan suoraa ja karua kiusaamista sekä haukkumista. 

Moni on käynyt kummastelemassa sitä myrskyä, minkä me fitnessharrastajat olemme saaneet jälleen kerran niskaamme. Iltalehti räjähti ja täyttyi ilkeistä kommenteista. Moni pikkublogiakin pitävä ystäväni on surullisena kertonut, että eiköhän tämänkin kohun saattelemana kommenttiboksi tullut täyteen oksennettua vihaa ja haukkumista fitnessurheilijoita kohtaan. Fitnestä vihaavat ovat todella onnessaan kun saivat lisää kyniä joilla värittää. Enkä nyt todellakaan tarkoita, etteikö Umpun teksti ollut hyvä, asiallinen ja todentotta hänen kohdallaan.  Montaa jo valmiiksi fitnestä vihaavaa vain tuskin kiinnostaa lukea tai yrittää ymmärtää edes koko stooria, vaan hyökätä suoraan kohuun ja tahallaan ymmärtää asia mahdollisimman negatiivisena ja valitettavasti käyttää tätä-, niinkuin aikasemmin vastaavia esimerkkejä meitä lajin parissa touhuavia vastaan. Se ei kuitenkaan ole Umpun vika, eikä hän ole vastuussa siitä miten ihmiset haluavat asian ymmärtää. Rehellisyyttä tarvitaan ja on tottakai hyvä, että myös tälläiset esimerkit tuodaan esille. Kuten olen miljoonasti aijemminkin todennut, laji ON vaarallinen ja ihmisillä on oikeus nähdä myös se varjopuoli.

Niinkuin juuri totesin, on huvittavaa huomata miten moni haluaa käsittää asiat tahallaan väärin. Moni fitness urheilija on halunnut heittää asiasta kohua keventävää vitsiä sekä kertoa oman tarinansa, niinkuin minäkin, eikä millään tavalla henkilökohtaisesti haukkua ketään tai osoittaa sitä kenellekkään. Tarkoituksena on ollut tuoda oma kokemus esille, heittää vähän kevyttä vitsiä kohusta ja siitä aiheutuvasta myrskystä. En usko että missään nimessä kenestäkään ihmisestä. Netissä suurena ongelmana on usein se, ettei äänensävyä kuulla tai ”energiaa nähdä”.  Vitsillä heitetty juttu saattaa pahimmassa tapauksessa satuttaa, mikä on aina ikävää. Tämän olenkin bloggaajana jo oppinut kantapään kautta, ettei mitään kannata ikinä jättää ”auki”, sillä se AINA ja aivan satavarmasti käsitetään väärin.

Aihe räjähti käsiin ja aiheutti monille viattomille valitettavan paskanmyrskyn ja joskus asioista on vain helpompi mennä yli huumorilla. Varsinkin kun asia on niin hemmetin loppuun kulunut, että alkaa jo tosiaankin naurattamaan tämä vääntö.

Mutta sitten takaisin itse asiaan.

Itse olen kirjoittanut tätä blogia vuodesta 2011 ja muistan kyllä miten ensimmäiset kommentit viilsivät syvältä. Miten joku pystyy olemaan noin ilkeä? Eikä siinä mitään, jos olisi pokkaa laittaa omilla kasvoilla, mutta kun takana on niin suuri ja ällöttävä pelkuruus.

Kiusaajilla on yleensä motiivi saada kiusattu uskomaan siihen, että hän on todellakin huono ihminen ja paska, ansainnut kuransa. Moni varmasti pysähtyy miettimään, onko asia todella noin kuten tuossa kommentissa sanotaan? Olenko noin epäonnistunut ihmisenä?

Vuosien vieriessä olen saanut todistaa useita tapauksia kommenttien takaa. Hyvin monella on (niin kliseiseltä kuin se kuulostaakin) usein itsellä vaikeaa, huono olla tai haaveena olla vaikkapa siinä samassa kunnossa kuin se ”oksettava” fitnesstyttö salilta. Valitettavasti niin se vain useimmiten on. Kateutta ei tule aliarvioida, se on kuin myrkkyä valloilleen päästessä.

Joillakin taas on muuten vain hauskaa ajanvietettä kivittää muita, eikä asiassa nähdä mitään väärää. Joskus jopa porukalla. Ollaan kuin ala-astelaiset ja lähdetään yhtä naiivisti mukaan kun yllytetään joukkokiusaamaan, usein vielä ilman syytä.  Jokainen meistä on varmasti tehnyt joskus väärin ja onneksi useammat meistä kasvavat ja heräävät jossain vaiheessa elämäänsä, ymmärtävät tehneensä väärin, ottavat opikseen, pyytävät anteeksi ja yrittävät olla parempia ihmisiä jatkossa.  Jotkut eivät.

Niin karulta kuin se kuulostaakaan, en ole enää hetkeen loukkaantunut kiusaamisesta. Olen ikäänkuin turtunut haukkumiselle ja kiusaamiselle. Olen nähnyt kiusaamisen todelliset kasvot, syyt sen takana ja nykyään useimmiten osaan ottaa ilkeilyt avoimesti vastaan. Tunnen jopa joitakin kiusaajia kohtaan myötätuntoa ja yritän ymmärtää. Osana siihen varmasti myös liittyy se, ettei mulla ole hirveesti mitään ”salattavaa” ja tiedän mitä ns. tuon pöydälle. Sillon ihmisellä ei ole tarvetta selitellä ja kaiken voi ottaa hymyllä vastaan.

Keskityn nykyään paljon mielelläni niihin hyviin, kannustaviin ja positiivisiin kommentteihin sekä ihmisiin ja asioihin elämässäni. Olen äärimmäisen kiitollinen niistä, jokaisesta pienestäkin positiivisesta kommentista. Pahan energian ja ilkeilyn pyrin sivuuttamaan elämästäni. Ihmistä ei saastuta se mitä hän kuulee, vaan mitä hänen suustaan tulee. 

On ihanaa miten moni on niin vilpittömän surullinen ja huolissaan meidän bloggaajien ja ”arvostelun kohteina” olijoiden puolesta. Älkää tekään antako niille energiaa tai sureko meidän puolesta. Surkaa kommenttien takana olevien puolesta.

1487989_10152355928345794_5517590446678277050_o

 

 


52 Comments
 • lovelife
  Posted at 20:42h, 28 lokakuun Vastaa

  Huippu kirjoitus taas kerran! Oot inspiroinu mua todella paljon, laihduin erittäin rajusti kunnes blogiasi seurattuani tajusin ottaa itseäni niskasta kiinni, hankin pt:n sain kunon ruokavalion ja tajusin että oikeasti saa syödä!! Sain myös treeniohjelman, nyt useita kiloja painavampana olo on mahtava! Kaikki se paino näkyy lihaksien muodossa ja olen edelleen normaali painoinen ja läheisten sanojen mukaan näytän terveeltä! Kiitos sinulle, olet upea ❤️ Hyvää syksyä

  • linda
   Posted at 21:03h, 28 lokakuun Vastaa

   Ihan huikeaa kuulla <3 tsemppiä paljon kaikkeen!!

 • Merja Stockberg
  Posted at 21:29h, 28 lokakuun Vastaa

  Kateus on todella ihmistä sisältäpäin syövä tunne. Sääliksi käy näitä kommentoijia.
  Joidenkin kommenteista näkee heti että ei voi kauhalla vaatii kun on lusikalla annettu.
  Keep up the good work!
  Olet inspiration vanhoillekin naisille

  • linda
   Posted at 00:54h, 31 lokakuun Vastaa

   Kiitos <3

 • jjenna
  Posted at 21:58h, 28 lokakuun Vastaa

  Oot ihana 🙂

  • linda
   Posted at 00:54h, 31 lokakuun Vastaa

   Itse oot!

 • Kriselda
  Posted at 22:10h, 28 lokakuun Vastaa

  Näinpä! Mahtavaa Linda! <3 Kyllä se kiusaaminen lopulta kasvattaa paksun nahan ja kun itse tiedostaa mikä on totta, millään muulla ei ole väliä. Miks yrittää selitellä itseään sellaisille, jotka eivät edes halua ymmärtää? Ystävällisyys taitaa olla tabu suomalaisten nettikäyttäytymisessä. Toivottavasti siihen on tulossa muutos! Oot vahva ja upea ihminen <3

  • linda
   Posted at 00:55h, 31 lokakuun Vastaa

   Näinpä! Toivotaan että siihen joskus jotain muutosta tulisi (: Kiitospaljon <3

 • henna
  Posted at 22:19h, 28 lokakuun Vastaa

  Sen enempää tuota fitnesskohua kommentoimatta, todella asiallinen teksti! 🙂 toivottavasti mahdollisimman moni lukee tämän sun postauksen ja ajattelee näitä asioita. Tälläisillä postauksilla saavutetaan niin paljon enemmän kun ilkeilyillä tai arvosteluilla. Tämä pisti itseniki miettimään vaikka en blogeihin ilkeitä kommentteja koskaan jätäkään. Varsinkin tuo että pahan energian ja ilkeilyn pyrkisi sivuuttamaan, siinä täytyy ehdottomasti ottaa itsekin oppia 🙂

  • linda
   Posted at 00:56h, 31 lokakuun Vastaa

   Kiitos <3 ja ihana kuulla että herättää ajatuksia positiivisesti (:

 • roosa
  Posted at 22:45h, 28 lokakuun Vastaa

  Oon seurannu sua facebookissa ja instagramissa yli vuoden ajan ja oon aina sua ihastellu . Tää teksti on taas ihan huippu . Mua kävi ittee nii paljo vihaksi ne kommentit iltalehdessä ku ei haluta efes ymmärtää koko lajia. . Paljon tsemppiä sulle jatkoon ja jatka samaan malliin muiden kamalista mielipiteistä huolimatta ! Oot superi 🙂

  • linda
   Posted at 00:56h, 31 lokakuun Vastaa

   Kiitos hirveesti ja kaikkea hyvää sinnekkin!

 • Tiia
  Posted at 23:14h, 28 lokakuun Vastaa

  Hyvä kirjotus Linda! :))) Mua mietityttää, miksei jokainen voi tehdä mitä haluaa? Jos joku haluaa harrastaa fittnesstä niin antaa harrasťaa. Jännää on myös, että ihmiset kadehtii jotain toista enempää miettimättä työn määrää, mikä saavutukseen on vaadittu. Säkin oot ihan superfit, mut ethän sä ny tohon sormia napauttamalla oo päässy. Toiseksi tuo kiusaaminen… se täytyis vaan saada loppumaan. Helpommin sanottu ku tehty! Nykyään on tehty niin helpoksi se, että voi ilkeillä ruudun takana pysyen tuntemattomana.
  Tän päivänen martina ja hengenpelastajat -jakso osoitti mm. sen kuinka tod.näk. juuriki kateus saa ihmiset sanomaan kaikenlaista 🙁
  mut ei siitä sen enempää, tsemppiä sulle ja onnea tulevia treenejä ja haasteita varten! 🙂
  Ps. Toivottavasti voitat koko kisan

  • linda
   Posted at 00:58h, 31 lokakuun Vastaa

   Kiusaaminen on inhottavaa ja usein nuorten toimintaa, mikä ikäänkuin kuuluukin joskus varsinkin murrosikään, kun etsitään vielä omaa identiteettiä ja haetaan omaa paikkaa samalla kuin hormoonit heittää volttia. valitettavasti tuntuu siltä välillä että jotkut eivät ikinä pääse siitä eteenpäin.
   Kiitos paljon, samoin sinne <3

 • Pauliina
  Posted at 23:15h, 28 lokakuun Vastaa

  Blogikommentit erikseen, mutta äsken tuli sun puolesta oikeasti paha mieli, kun kuuntelin tuota teidän karsintakohtausta telkkarissa. Henkilökohtaisuuksiin menevien kommenttien jälkeen on aika hiljaista sanoa, ettei tarkoita mitään henkilökohtaista. Sä olet vetänyt tuossa ohjelmassa ihan hemmetin hyvin ja ennen kaikkea tyylikkäästi ja se on harmi, ettei kaikista voi sanoa samaa. Ilmeisesti ”kaikista ei tarvitse tykätä, mutta kaikkien kanssa on tultava toimeen” on jäänyt sisäistämättä. Mutta onneksi kun rumasti puhuu muista, niin kaikkein rumimmalta näyttää silloin ihminen itse.
  Hyvin sä vedät, älä ikinä hukkaa omaa positiivisuuttasi 🙂

  • linda
   Posted at 00:59h, 31 lokakuun Vastaa

   Kiitos paljon kommentistasi <3

 • Sanna Latvala
  Posted at 23:29h, 28 lokakuun Vastaa

  Oot kyllä aivan huikea tyyppi ja nostan hattua sille, että jaksat kuunnella kaikkia niitä kateellisten ilkeitä kommentteja! Kauniit saa aina eniten haukkuja osakseen, sen takia olen ihan iloinen etten ole mikään upea kaunotar ja saisi ikäviä kommentteja osakseni! 😉 Ekaa kertaa myös tuota teidän hengenpelastaja ohjelmaa katoin ja ihmettelin kun siinäkin oltiin syyttelemässä sua itsekeskeiseksi ”minä minä” -tyypiksi, vaikket tätä ainakaan blogin perusteella ole!

  Hyviä ajatuksia, toivon mukaan mahdollisimman moni menisi näistä sanoista itseensä ja miettisi miten käyttäytyä toisia kohtaan netissä..

  http://pudotus.blogspot.fi/

  • linda
   Posted at 00:59h, 31 lokakuun Vastaa

   Kiitos paljon!! (:

 • ann
  Posted at 23:48h, 28 lokakuun Vastaa

  Kävin lukemassa huvikseni joitakin kommentteja iltalehden artikkelin yhteydestä. Huhhuh taas ihmisiä. Selvästi ei ymmärretä lajin päälle, eikä tajuta esimerkiksi, että vaikka kisaaja on dieetin lopuksi kisoissa laiha kuin mikä, ei hänellä välttämättä ole syömishäiriötä, vaan päinvastoin, jotta tuohon kuntoon on päästy on ensin syöty paljon ja dieetilläkin syödään (kuten sanoit, et tuntenut nälkää), mutta ruuan laatu vain varmistetaan kohdilleen. Kuinkahan moni kommentin jättäneistä syö yhtä terveellisesti kuin sinä? JA halua vielä huomauttaa, että itseäni arveluttaa kisadieettaaminen, enkä itse ryhtyisi siihen ikinä, koska en halua riskeerata terveyttäni laskemalla rasvaprosenttia noin matalaksi, enkä henkilökohtaisesti näe tuossa järkeä (kisaajat olisivat upeita pari pykälää isommilla rasvoillakin, mikä olisi myös terveellisempää), mutta mikä minä olen muita tuomitsemaan vain siksi etten itse tekisi jotain asiaa! Hienoa, että osaat jättää kiusaajat omaan arvoonsa. Tsemppiä 🙂

  • linda
   Posted at 01:01h, 31 lokakuun Vastaa

   Heh, joo ja kuten oon sanonut niin sitä fitnestäkin voi toteuttaa hyvin, huonosti tai hyvin huonosti 😀
   Ihmiset usein haluaa vihata jotain mitä ei ymmärrä… Mutta hienoa että esimerkiksi sinä, joka et henkilökohtaisesti kisaamisa perusta, et tuomitse ja annat tehdä muiden mitä haluaa. Antaa jokaisen kukan kukkia vain 🙂 Tsemppiä sinnekkin kaikkeen ja kiitos kommentista!

 • minä
  Posted at 23:59h, 28 lokakuun Vastaa

  Voi mä niin tunnustan vielä puoli vuotta sitten kuuluneeni tähän fitnessvihaaja porukkaan 😀 tai varsinaisesti en. Hemmetin kateellisena odotin vaan et tää buumi menis ohi ja joka kerta ku joku tuttu alotti kuntosalilla ravaamisen mä niin sain päänsäryn siitä että en ite jaksanu ja salaa pelkäsin miltä kaikki mun kaverit pian näyttää 😀 keksin tekosyitä ettei tarvis alottaa itekki vaikka oliki kiinnostusta. Luin sun blogia ja monia muita treeniblogeja ja välillä mä yritin vähä jumpatakki kotona salaa ja kavereille haukuin nää fitnessjutut maasta taivaaseen. Nyt 2 kk sitten rohkenin ekaa kertaa elämässäni salille. Hankin vuoden jäsenyyden ja treeniohjelman. Koukkuun jäin ja aika tiheään tulee nyt ite ravattua heti töistäpäin salille. Ruuat meni uusiks ja olo on paljon pirteempi. Tää on ihan mahtavaa 😀 miks en vaan käyttäny ylimäärästä energiaani näin jo sillon ennemmin!

  Niin ja miten tää liitty sun postaukseen niin mun piti sanoa että tää porukka jakautuu niin kahtia koska toinen osa urheilee ite. Käy mahollisesti salilla tai muutoin on kiinnostunut urheilusta ja hyvinvoinnista. Ne tyypit tajuaa miks oikeesti bikinifitness on kova juttu, mitä se vaatii ym ja kunnioittaa kisaajia vaikka ei ite koskaan nousiskaan lavalle. Sit tää toinen osa ei halua ja jaksa kuntoilla ja siks on pakko vihata ja kertoa se ääneen ja kaikille et kun olis niin paljon helpompaa ku kukaa ei enää urheilis ja sali menis pois ”muodista”. Sitte sais taas olla vaan eikä olis paineitakaa siitä sitte.

  Tää haukkuminen on kyllä sellanen juttu että vaikka joku ei tykkää niin pitäis vaan mölyt mahassaan. 🙂 kun sen ylimääräsen energian voi niin kovin monella muullakin tavalla käyttää! Oli varmasti turha kommentti mut oli pakko avautua 😀

  Vielä sen verran kun en koskaan kommentoi niin kirjotetaan nyt romaani että sitä mä vaan et oot mahtava persoona!! Kiitos hyvästä blogista ja kaikesta siitä motivaatiosta joka pikkuhiljaa sai munki jään murtumaan kun otin itteäni niskasta kiinni. Tää blogi on niin pelastus monena päivänä. 🙂

  • linda
   Posted at 01:02h, 31 lokakuun Vastaa

   Huippua että oot päässyt meininkeihin kiinni ja pidä tuo tsemppi päällä !! 🙂
   Ja kiitos hirveesti kaikesta ja kiitos kun jaksoit kommentoida !

 • mievuan
  Posted at 00:35h, 29 lokakuun Vastaa

  Nyt on kyllä ihan pakko tulla kommentoimaan tännekin kun ehdin jo tuonne ilttiksen juttuun kommentoida. Miten SÄÄLITTÄVÄÄ porukkaa!! ”Se on julkkikseks ruvennu, ite on sen valinnu, pitää kestää kritiikki” ”kyllä mää voin ihan päin naamaa sanoa taviksellekin jos en jostain tykkää, jos en tykkää ihmisestä niin voin haukkua siinä sivussa ulkonäönkin” EI HITTO VIEKÖÖN ETTÄ PISTÄÄ VIHAKSI!! Oli pakko heittää itsekin väliin yksi kommentti.. Ei elämän kevät, olen sanaton. Hävettää noiden ihmisten puolesta, jotka tuollaista paskaa kokevat oikeutenaan suoltaa täysin tuntemattomalle ihmiselle. Ainiin, mut sähän oot Linda julkkis, sua saa haukkua. Missä on näiden ihmisten käytöstavat? En vaan ymmärrä. Onneksi, ONNEKSI tuolla seassa on myös sellaisia ihmisiä jotka kykenee katsomaan asiaa objektiivisesti ilman suppeaa, kateuden tai oman huonon olon tahrimaa näkemystä.

  Ja just tämä asia, mitä monet tuollakin kommenteissa sanoivat: on ihan ookoo haukkua laihoja ja nk. fitnesstyttöjä, mutta herranjestas mikä sota jos joku sanoo jotakuta läskiksi. Lapsellista sekin, mutta huvittavaahan on se että nää pahimmat haukkujat on juurikin hieman pyylevän oloisia, korostamassa omaa paremmuuttaan suhteessa ihmisiin, jotka tekee töitä saavuttaakseen sellaisen ulkomuodon josta ovat haaveilleet kauan. Ei voi ymmärtää. Miksei voida vain antaa jokaisen olla sellanen kun on, tuomitsematta, haukkumatta, solvaamatta? Mikä noilla ihmisillä on hätänä, kun pitää toisia haukkua noin raa’asti? Tämä pieni ihminen ei vaan voi ymmärtää.

  Sulle Linda haluan sanoa kiitos. Oot muuttanu miun ajattelutapaa, saanu miut ajattelemaan asioista ja ihmisistä positiivisemmin kun ikinä ennen. Saanu miut urheilemaan ja innostumaan omasta terveydestäni. Oot aivan älyttömän positiivinen ja ihanan oloinen ihminen, ja kaunis! Samaan aikaan ihanaa ja surullista kuulla, ettei ilkeät kommentit enää satuta sua. Ihanaa siksi, että pystyt itse keskittymään kaikkeen positiiviseen, mitä elämä tuo. Surullista siksi, että kommentteihin tottuminen tarkoittaa sitä, että niitä on tullut aivan liikaa. Sinä oot kuitenkin sellainen aurinko, että en usko minkään voivan koskaan sammuttaa sinua! Kaikkee hyvää siulle, nyt ja aina <3

  Heitterit heittaa 😉

  • linda
   Posted at 01:03h, 31 lokakuun Vastaa

   Jep on ihan älytöntä, että missä menee se raja kuka saa haukkua ja kuka ei? Näitä totuudentorvia ja mielensäpahoittajia on taas ollut liikkeellä 😉
   Kiitos paljon <3 ihana kuulla !! kaikkea hyvää sulle <3

 • Jenni
  Posted at 02:11h, 29 lokakuun Vastaa

  Tää nyt ei liity tähän postaukseen mutta harmittaa kun tossa hengenpelastajissa mollataan sua tolla tavalla! Mun mielestä et mitenkään erikseen koko ajan tuonut itseäs esille mutta mitä sitte vaikka olisitki tuonu? Oot vahva mimmi fyysisesti ja henkisesti eikä oo mitään pahaa sanoa että ’voin suorittaa oon hyvä’!

  • Jenni
   Posted at 13:27h, 29 lokakuun Vastaa

   Höh taas tää oli katkassu mun kommentin! En ny tarkkaa enää muista mitä eilen kirjotin mutta kommenyin oli kuitenki tarkotus olla positiivinen ja ainaki siinä luki et oot tsemppiä jatkoon ja toi ottavasti saat tulevaisuudessakin tehdä sitä mitä haluat! <3 Ja toivottavasti voitat ton kisan, oot mun lemppari!

   • linda
    Posted at 01:04h, 31 lokakuun Vastaa

    heh, aina joku joutuu silmätikuksi 😉
    Kiitos paljon <3

 • Eeva
  Posted at 02:27h, 29 lokakuun Vastaa

  Mun on pakko kans kommentoida tota hengenpelastajat ohjelmaa! Musta on kurjaa, että suomalaiset ei osaa kehua itseään tai tuoda niitä hyviä puoliaan ääneen esille. Se, että sä olet sanonut ohjelmassa, että sun mielestä sulla on vahvat kädet ja osaat tehdä jonkun asian hyvin, ei tarkota sitä että olisit itsekäs tyyppi. Musta oot ehdottomasti paras koko siinä ohjelmassa, ja todellakin toivon että voitat! Oli myös kurjaa katsoa karsintaosuutta, kun sulle sellaisia kommentteja sanottiin, ja kun kuvittelin ne omalle kohdalle, niin ois tullu kyllä pirun paha mieli.
  Lisäksi haluaisin vielä tälleen yleisesti kirjottaa, että mulla on nimenomaan tosi hyvä kuva susta! Oot kaunis, positiivinen, ahkera ja varmastikkin oikeesti mukava ihminen. Vaikka mua ei sinällään koske nämä fitness asiat, ja hädin tuskin käyn salilla, niin näitä on silti mielenkiintosta lukea ja miettiä kuinka kova työ sulla on ollut takana! Erittäin hyvää talvee sulle Linda 🙂

  • linda
   Posted at 01:05h, 31 lokakuun Vastaa

   Olihan siinä joo aika loukattu fiilis, varsinkin kun mitään ei koskaan sanottu päin naamaa ja yhtäkkiä tulee nyrkkiä sanoilla… mutta ne on nyt historiaa ja kaikki on hyvin kaikkien kanssa. (:
   Kiitos paljon ja sinne myös <3

 • Hoo
  Posted at 09:13h, 29 lokakuun Vastaa

  Munkin oli pakko tulla kommentoimaan tuota ohjelmaa. Naurettavaa, että ihminen joka on ollut ihan eri joukkueessa ja kuullut joskus jotain teidän keskusteluja sun ”itsekkyydestä” menee esittämään asian faktana ja syynä, miksi et sovi tehtävään. Eihän tuossa pelastustilanteessa edes mitään joukkuetaitoja tarvittu. Niin läpinäkyvää, että olet vain kilpailuhenkiselle Elinalle kiva vastus ja siksi sinua mollaa. Jotenkin ihan käsittämätöntä koko hänen käytös tuossa pudotustilaisuudessa. Rumaa peliä pelaa yrittämällä saada sua henkisesti kumoon, koska fyysisesti ei sulle pärjää. Ehkä vielä tiesi sun koulukiusaustaustan ja siksi osasi tuosta narusta vetää 🙁

  • linda
   Posted at 01:06h, 31 lokakuun Vastaa

   No, kukin tavallaan 😀

 • Diana
  Posted at 09:31h, 29 lokakuun Vastaa

  Hah tuo eilinen jakso Hengenpelastajissa. Hyvin paistaa avoin kateus läpi, mutta oli hienoa nähdä että sekä Nora että Annemari torppasi Elinan väitökset. Niin lapsellista jänkkäämistä. Ehkä se oli joku kömpelö psyykkausyritys..? Mahtavan hyvin pidit itsesi asian yläpuolella etkä lähtenyt toista mollaamaan. Kertoo paljon ihmisestä kuinka hän puhuu toisista.

  Ihana aurinkoinen Linda<3 Oon niin iloinen puolestasi, saat tehdä mieleistäsi työtä, kisasi menivät upeasti, ja elämäntilantersi vaikuttaa seesteiseltä. Ihanaa viikonjatkoa. :))

  • linda
   Posted at 01:07h, 31 lokakuun Vastaa

   Ikäviä tilanteita. 😀 ens jaksoa odotellessa ! 😀
   Kiitos paljon ja ihana kuulla! Mieletöntä että on kaltaisiasi ihmisiä, jotka iloitsevat toisen onnistumisista! Kertoo paljon sinusta erittäin hyvällä tavalla!
   Kaikkea hyvää sinnekkin <3

 • Hei
  Posted at 10:14h, 29 lokakuun Vastaa

  Hei Linda. Haluaisin kysyä sulta näistä superfoodeista. Olen nyt ottanut niitä ruokavalioon mukaan mutta vähä mietityttää että kuinka paljon eri tuotteita kannattaa olla käytössä yhtäaikaa. Eli voiko Spirulina, chia, mehiläisen siitepöly,goji,hamppu,klorella olla käytössä yhtäaikaa? Kaikkia ei kyllä tule nautittua päivittäin. Mutta melkeen 🙂 ihanaa jos jaksat vastata.

  • linda
   Posted at 01:08h, 31 lokakuun Vastaa

   Kyllä ne voivat olla kaikki mielestäni samanaikaisesti käytössä, ehkä ei mielellään just samaan aikaan, mutta pitkin päivää sekä eri päivinä ja ateroihin yhdistettyinä!

 • Hei
  Posted at 10:20h, 29 lokakuun Vastaa

  Ja voisitko tehdä postauksen sun hiuksista? Kuvien kera 🙂 Kuinka kauan kesti saada tummasta noin vaalee ja miltä näytti ne ”välivaiheen” sävyt. Tämmönen olis tosi mielenkiintoinen! Ja muistan et joskus sanoit että tumma on se sun väri, mutta ootko nyt eri mieltä? Mun mielestä sulle sopii kyllä molemmat.

  • linda
   Posted at 01:13h, 31 lokakuun Vastaa

   Mä voin tehdä jonkun vaihe vaiheelta postauksen 🙂 Ja mä tykkään itse myös molemmista! nää vaaleet tuo ehkä vähän enemmän valoa , oon helposti tosi myrtsin näkönen tummalla ja ehkä vähän pelottava 😀

 • Mielipide vain
  Posted at 10:28h, 29 lokakuun Vastaa

  Hei! Iso kiitos blogistasi ja etenkin siitä, että jaksat olla SUORA ja pysyt sanojesi takana! Et kaunistele sanojasi, jos saat ns. loskaa niskaan, vaan pysyt edelleen kannassasi ja osaat perustella niille nillittäjille asiasi hyvin 😉
  Tulipa vain mieleeni kommentoida asiaa joukkueurheilua monen monta vuotta harrastaneena. Kukaan ei valita futista harrastavalle futiksen vaaroista, vaikka laji todella on sellainen, että todennäköisemmin olet kauden jälkeen lantiosta alaspäin yhdestä tai useammasta kohtaa jollain tavalla loukkaantunut – halusit tai et. Kauden tärkeimpiä pelejä pelataan jalkapöydät puudutettuna kun luita on murtunut, kortisoni-piikkien tuella kun polvi on tulehtunut tai kipsiltä näyttävien nilkkatukien kanssa, kun nilkat ovat jo nivelsiteineen niin löystyneet. Usein myös harjoitusmäärät ovat amatääritasolla kilpaurheilijan tasolla, ohjatut treenit (2,5h) VÄH.kolmesti viikossa, siihen sarjapelit, puntti ja juoksuohjelma lisäksi. Kesäisin taas juostaan laskettelukeskusten hissikuilua säännöllisesti veren maku suussa ylös.
  En siis halua viestilläni sanoa, että joukkueurheilu teettää enemmän duunia kuin fitness-lajit, sillä tiedän, että itse en ikinä pystyisi dieetin ylläpitoon surkean itsekurin takia. Te todellakin teette yhtä lailla duunia, ja vielä maksatte lajinne harrastamisesta törkeän suuria summia verrattuna meihin, jotka harrastamme näitä ns. massalajeja. Ja eipä se lihasmassa kisalavoille teille itsestään tupsahda esiteltäväksi – saatika rasvaprosentti parissa viikossa tipu siihen kisakuntoon.
  Pointtini kuitenki oli, että toivottavasti ihmiset ottaisivat järjen käteen ja jättäisivät paskapuheen. Lähinnä olen kuullut fitnesslajien mustamaalaamista ihmisiltä, jotka eivät itse saa tuloksia aikaan kuntosali+terveellinen ruokavalio kombolla, sillä se on niin helppoa sanoa ”että fitnesskisaajilla tuo treenaaminen ei vaan enää ole tervettä”. HALOO eihän millään kilpatasolla treenaaminen enää ole pelkkää harrastelua, vaan kovaa treenaamista, joka tehdään intohimolla – ei järjellä. Toivon vain, että fitness-lajit lunastaisivat pikkuhiljaa paikkansa meidän yhteiskuntamme urheilutarjonnassa, ja tämä schaiban jauhaminen loppuisi lajin suhteen. Ei muutakuin lehmän hermoja teille kritiikin suhteen ja MENESTYSTÄ Linda sulle  lajissa, jota selkeästi rakastat. 🙂

  • linda
   Posted at 01:15h, 31 lokakuun Vastaa

   Joo toi on ihan totta, ja usein jääkiekko/futis yms lajeissa ei esimerkiksi valmenneta tai panosteta oikeanlaiseen ravintoon tarpeeksi. Muutaman frendin kanssa kun on jutellut (pelaa jääkiekkoa sm tasolla) niin ne syö aivan päin persettä suomeks sanottuna 😀 Että kyllä näitä löytyy. Kilpaurheilu ei tosiaankaan ole hyvinvointiurheilua…

   ja kiitos paljon <3 tsemppiä sulle myös kaikkeen!!

 • tonnikeiju
  Posted at 13:03h, 29 lokakuun Vastaa

  Hyvä teksti. Niin se maailma vaan muuttuu..
  Muistan kun juurikin peruskoulussa haukkumista ja ilkeitä kommentteja tuli siitä, että harrastin ratsastusta. Joukossahan se tyhmyys tiivistyy ja pahimmat kiusaajat liikkuivat laumoissa. Näin aikuisena miettiessä on täysin naurettavaa miten kukaan saa niin paljon iloa irti ja syytä haukkumiseen siitä, että jollain on into oppia ja edetä harrastuksensa parissa mahdollisimman pitkälle. Itseäni on ratsastuksessakin kiehtonut aina kilpaurheilu ja edelleen seuraan innosta hihkuen maailman huippuja ko.lajissa vaikka itse lopetin kilpailemisen ja hevoseni myin jo muutama vuosi sitten.
  Siihen tulokseen olen ainakin tullut, ettei nuo ääliöt ymmärrä lajia. Hevostelu on sellainen josta pienenä on helppo kiusata (vaikka jollain olisi ollut vilkkuva formula-penaali niin ei siihen varmasti olisi kiinnitetty mitään huomiota). Vanhempana osa alkaa sitä kunnioittaa/arvostaa kun tajuaa, ettei itsestä siihen olisi.
  Osalle on aivan yks lysti mitä kukakin harrastaa.

  Tästä hevostelu-tekstistä päästään siis pomppaamaan fitness-maailmaan. Fitness on laji jota voi myös harrastaa vakavasti ja vähemmän vakavasti. Jostain syystä lehdistö tykkää aiheesta mässäillä – riippuen varmaan kuka siitä kirjoittaa.
  Sama pätee nyt edelleen tuohon ratsastukseenkin. Kuten sanottu, ”seksi ja kuolema myy”. Enemmän tuntuu, että lehtiin tykätään kirjoitella ennemmin asioiden huonoista puolista ja vaarallisuudesta kuin kannustaa ihmisiä yrittämään.
  Fitness-maailma on vetänyt aikuisia sinne ala-asteen hiekkalaatikko-tasolle ja sen sijaan, että annettaisiin kaikkien elää ja harrastaa tavallaan – halutaan tästä vetää överisti kaikki huonot puolet esille ja tuomita koko touhu.
  Itse olen ajatellut tämän niin, että tässäkin suurimmat kiusaajat ovat niitä, jotka tiedostavat ettei heistä touhuun koskaan olisi eivätkä sitä hyväksy että jollain muulla voi olla parempi itsekuri.

  Ja tämä teksti ei fitness-urheilijan näppäimistöltä vaan itseasiassa ylipainoa on 15kg ja fitness-blogeja tykkään seurata nimenomaan motivaattorina ja ammentaa vinkkejä treeniin. Senkin olen huomannut, että fitness-lyttäyksen ohella läskejä on alettu puolustelemaan ihmeellisen paljon – mutta enpä oo ennenkään muodin mukana liikkunut joten mielummin hikoilen nämä ylimääräiset pois ja tavoittelen timmimpää kroppaa 😉 …

  • linda
   Posted at 01:24h, 31 lokakuun Vastaa

   Kyllä, aina halutaan ne dramaattisimmat jutut mediaan 😀 ei ne kivat ja leppoisat onnistumiset ole tarpeeksi mediaseksikkäitä aiheita…. :/
   Ja mukava kuulla muutenkin mielipiteesi ja tsemppiä sinne timmimpään kroppaan, vaikka onnellisuus tulee aina kokonaisuutena hyvinvoinnin kautta, ei ulkonäön!

 • maryo
  Posted at 13:20h, 29 lokakuun Vastaa

  Mietin tätä asiaa pari päivää, ennenkun otin kantaa kenenkään seuraamani bloggaajan kirjoituksiin. Tämä tilanne on fitness-kohu ja bloggaajien kirjoitukset ovat kääntyneet mielestäni lajia ja toisia harrastajia vastaan – tarkoitus ei kenelläkään varmasti ole ollut haukkua muita kilpakumppaneita tai harrastajia, mutta nyt eri ihmisten kannanotot oli valitettavasti näitäkin. Miksi lajissa ei pidetä yhtä? Niinkuin monet hehkutti kisaviikonloppuna, että yhteishenki on aina kisoissa hyvä…

  Toinen asia minkä etenkin iltapäivälehtien kommenttiosioita lukiessani huomasin: todella monet kauhisteli ja haukkui vartaloasi ja ulkomuotoa. Tai ei voi sanoa edes rehellisesti ”todella moni”, vaan sitähän teki kaikki.. 😀 Mutta kuka kauhistelee esimerkiksi lentopalloilijoiden, tennishuippujen tai vaikka keihäänheittäjien vartaloa? Samalla tavalla siinä laji kehittää vartaloa. Ja periaatteessa laji kuin laji, tilanne on sama: kilpailutilanteessa esitetään työn lopputulos. Ei ne keihäänheiton ennätykset synny ilman kovaa työtä, eikä myöskään se fitness-kisojen voitto. Molemmat vaatii yhtä lailla kovaa duunia, ja kilpailutilanteessa näytetään tämän duunin lopputulos, minne se asti se kantaa.
  Se kuva, missä verrattiin eri urheilulajejen huippujen vartaloita rivissä. Se pitäisi olla nyt tässä, mutta en mistään löydä linkkiä siihen 🙂

  Hyvää syksyn jatkoa ja tsemppiä jatkoon Linda! 🙂

  • linda
   Posted at 01:25h, 31 lokakuun Vastaa

   Pitkälle pidetään yhtä, mutta kohu nousee usein aiheesta jossa jollain on ollut epäonnistunut dieetti tms. ja sitten ei kerrota syitä jotka johtivat tähän tiettyyn negatiiviseen tulokseen, vaan syytetään yleisesti lajia.
   Ja noita arvostelijoita nyt löytyy aina 😀 Hauskaa olis tietää miten he itse voivat kehossaan…
   Kiitos paljon ja samoin<3

 • miimi
  Posted at 16:31h, 29 lokakuun Vastaa

  mä oon oikeesti aika järkyttynyt. miten elina tervolla on noin paljon jotakin sua vastaan? se että sanoit pudotuksessa viime viikolla ”elina koska kovin vastus mulle mutta tämän päivän perusteella sabina” on jäänyt hampaankoloon??? järkyttävää. siinä ei ollut mitään henkilökohtaista sulta. kyllä onneksi martinakin huomasi jo aikaisemmin ohjelmassa kenellä on sua vastaan jotakin hlökohtaista ja että ne eivät liity taitoihisi. miksi kainostella kun tietää olevansa ihan hyvä? sä olet pärjännyt aina tehtävissä ohjelmassa.

  • linda
   Posted at 01:26h, 31 lokakuun Vastaa

   Joo aikamoista settiä 😉

 • Salla
  Posted at 00:38h, 30 lokakuun Vastaa

  Suomi on suhteellisen pieni maa, ja suomalaiset ovat hyvin geneeristä kansaa. On siis sinänsä ihan ymmärrettävää, että esimerkiksi fitnes-urheilu on nyt kaikkien huulilla (sopuliefekti), ja näillä kaikilla, jopa asiaan perehtymättömillä ihmisillä, on siitä mielipide. Kuten sanoit, joukossa tyhmyys todellakin tiivistyy ja netissä on helppoa ilmaista kiukkuaan anonyyminä. Timmiä ja hyvännäköistä naista kohtaan koetaan kateutta, ja sille löytyy ihan biologinenkin selitys: kauniilla naisella on yleensä enemmän menestystä ja valinnanvaraa parinmuodostuksessa. Mutta – me ei eletä enää kivikaudella.

  Me ollaan etuoikeutettuja siinä suhteessa, että saadaan toteuttaa itseämme melko vapaasti. Siksi mä en tajua, minkä takia ihmiset ovat niin laiskoja oman juttunsa etsimisessä. Meillä on internet, meillä on rahaa ja aikaa ihan eri tavalla kuin vaikka 60 vuotta sitten, meillä on tasa-arvo ja sananvapaus, ja aivan erityisesti meillä on yksinoikeus vartaloomme. Silti ei viitsitä etsiä omaa hyvinvointia edistäviä juttuja valtavirran ja -median ulkopuolelta, ja nautita siitä, vaan fiksoidutaan johonkin somen nousevaan trendiin. Kun sitten hataralla identiteetillä ja itsetuntemuksella varustetut ihmiset ahdistuvat tästä, nousee p*skamyrsky.

  Haluaisin muistuttaa näitä kommenttiboksikiusaajia siitä, että urheilulajeja on maailmassa mielettömän laaja kirjo, kuten on muitakin harrastuksia ja tapoja elää. Jep, fitness on jokseenkin pinnallista ja ulkonäkökeskeistä, ja se vaatii kovaa itsehillintää ja kurinalaista elämää, eikä siten sovi kaikille. Jos se ei omaan arvomaailmaan syystä tai toisesta istu, kannattaa etsiä muuta tekemistä. Opettele uusi taito, mene ulos, lue, analysoi, tapaa uusia ihmisiä, matkusta – ole avoin maailmalle. Kuuntele sitä omaa ääntä, älä vertaa itseäsi muihin tai kilpaile jostain näkymättömästä palkinnosta vain siksi, että sut hyväksyttäisiin paremmin. Kun keskityt itseesi ja omaan tekemiseesi, huomaat aika pian, että se muiden arvostelu ja haukkuminen on silkkaa ajan tuhlausta. Ja ennen kaikkea voit paremmin.

  • linda
   Posted at 01:27h, 31 lokakuun Vastaa

   No tuohon ei tarvitse enää listä mitään, kiitos tästä (:

 • romppu
  Posted at 00:35h, 31 lokakuun Vastaa

  Ihana Linda. Kiitos kun jaksat meille postailla. Muakn kiinnostaisi joku pieni sisustuspostaus ja myös joku meikki/kauneusjuttu. Ja toki ihana kuulla vaan arkisista asioista. Mahtavaa kun pyrit vuorovakuttamaan meidän lukikoiden kanssa. Oot kaunis sekä ulkoa että sisältä. :)<3

  • linda
   Posted at 01:27h, 31 lokakuun Vastaa

   kiitos paljon! <3 yritän toteuttaa noita toiveita parhaani mukaan!

 • Eve / Queen Of Everything
  Posted at 10:16h, 31 lokakuun Vastaa

  Ihana Linda. Taas kerran. Ei mulla muuta <3

  • linda
   Posted at 20:44h, 31 lokakuun Vastaa

   <3

 • ilari
  Posted at 21:11h, 15 lokakuun Vastaa

  siis tota kun senkin ajan voi keksittyä ratkoon ongelmia tai löytään jotain uutta ja mielenkiintosta ielläkin yt jsut täl hetkellä et vosi tehä jotain ja paikoillaan pysyminen hiukak vaiket mut sitten laitan tän musan soimaan ja fiilsitelen ja lue ntätä 😀

  https://www.youtube.com/watch?v=SjBD5xETEO8
  vähemmän aikaa kiukkkuun aj enemp iaikaa etsimiseen vähän niiuin aarre arkkui siellä aarresaaressa ku saa ukoo niit 😀 ei koskaan tiiä mitä tulee vastaan

Post A Comment