Vastoinkäymisiä viimeisillä metreillä

Heippa!

Huh mitkä päivät on jouduttu näin viime metreillä käymään läpi, enkä vieläkään tiedä mitä tuleman pitää, mutta toivoa on kovasti.

Jokainen hammassärystä kärsinyt tietää, että se kipu on jotain järkyttävää ja sietämätöntä. Kipulääkkeetkään eivät pure siihen, kun hampaan hermosto vetää sykkeen leukaan ja alkaa todenteolla jumputtamaan loputonta kipuaan. Koko pää paisuu ja olo on todella kurja. Sietämätön.

Kirjottelinkin käynnistäni yksityisellä hammaslääkärillä keskiviikkona. Siellä he avasivat kipeytyneen hampaan, pumppasivat täyteen puudutusta ja laittoivat jonkinlaisen väliaikaisen paikan sekä ilmeisesti jonkin lääkkeen hampaaseen. Tästähän se hammas vasta innostui. Kun tulehtunut hammas paikataan kiinni, kerää se helposti painetta ja alkaa märkimään. Perjantai aamuna kipu olikin jo niin järkyttävä, että Joel  soitti päivystykseen puolestani (puhuminen tuotti hieman ongelmia) ja sainkin pitkän väännön jälkeen ajan yleiselle.

Päästyäni lääkäriin olin aivan kauhuissani. Kun nimeäni huudettiin, tuntui etten pääse penkistä ylös. Kompuroin huoneeseen ja sopersin jotain epämääräistä hammaslääkärikammostani ja kerroin että saatan laskea alleni tai pyörtyä. Lääkäri oli vanhempi nainen ja kertoi, että ei se haittaa, en mä siitä penkiltä mihinkään tipu vaikka taju lähtisikin.

Kerroin missä olin käynyt ja mitä hampaalle oli tehty. Lääkäri tsekkas mua päästä varpaisiin ja tiuskasi että ” aivan kamala paikka, sinne et mene enää ikinä!” ja mietin mielessäni että hienoa; tuo on just sen tyyppinen lääkäri, että sitä ei varmana kiinnosta sattuuko mua vai ei. Se haluaa vaan musta eroon ja äkkiä.

Kerroin, että mulle oltiin isketty 3 puudutusta edellisenä päivänä ja se vasta auttoi puduuttamaan hampaan. Pienenä vinkkinä toivoin, että hän myös laittaisi puudutusta kunnolla. Lääkäri ei kuitenkaan ottanut kuuleviin korviinsakkaan ja laittoi yhden, erittäin kivuliaan piikin. Toisinkuin yksityisellä, lääkäri odotti pitkän tovin ennenkuin toimenpide aloitettiin. Siihen puudutuksen odotteluun meni varmasti pisin aika siellä lääkärissä.

Ja ainiin, unohdin mainita, kyseessä oli siis juurihoito. Just se hoito, joka saa mun polvet veteliksi kun edes ajattelenkin asiaa. Oli aika alottaa. Lääkäri sanoi hoitajalle, että tunkee mun suuhun jonkun mötikän, joka piti leuat auki, ettei kuulemma tarvitse jatkuvasti komentaa. Super, meinaa se on ihan hirveetä pitää sitä leukaa omin voimin auki, varsinkin kun pelkää ihan hemmetisti.

Voi kuulkaa, olin aivan järjettömän helpottunut. En tuntenut koko hoidon aikana MITÄÄN. En yhtään mitään. Lisäksi hoito oli n. 15 minuutissa ohi ja ilokseni huomasin, että lääkäri ei ollutkaan yhtään paha, se vaan käyttäyty niin itsevarmasti koska se vaan oli niin hemmetin hyvä. Totesin hänelle hoidon jälkeen, etten ole ikinä kokenut mitään vastaavaa, en tuntenut mitään ja lääkäri tiuskasi takaisin pienellä virneellä, että hän on sen verran kauan puudutellut, että osaa jo hommansa. Se oli kyllä totta. Kuulemma puudutuspiikkejä ei tarvitse kuin yhden ja sen lisäksi tarvitaan osaava lääkäri.

Kerroin lääkärille kisoistani ja hän totesi, että mimmi on saatava lavoille ja antoi antibiootin, sillä hammas oli märkinyt ja kipu tulisi muuten olemaan järkyttävää seuraavaan hoitokertaan asti ja voi pojat, niin se on ollutkin.

Lisäksi lääkäri antoi mulle palvelusetelin ja listan, josta voin jatkoa varten valita luotettavan yksityisen ja mennä sinne. Näin viimeiset 4 vuotta yksityisellä ravanneena voin todeta, että aivan älyttömän hyvää palvelua yleiseltä! Painoin ainakin 50 kertaa ”tyytyväinen” nappia aulassa, kun ovella kysyttiin mielipidettä palvelusta.

Antibiootti on vasta nyt alkanut vaikuttamaan hieman. Kipua on vieläkin paljon, leukoja ei todellakaan voi sulkea ja jatkuvasti tunnen poltteen,mutta tämä ei ole mitään verrattuna viimepäivien kipuun. Valehtelematta olen itkenyt silmänikin turvoksiin ja pelännyt aivan valtavasti. Mitä jos antibiootti ei auta ja joudun taas ensiviikolla lääkäriin? Eikä siinä mitään, mutta kipulääkkeet ja tulehdus ovat keränneet 3 kiloa nestettä kehooni ja voin kertoa, että ei ole kovin kivaa näin viimeisellä viikolla olla tässä kunnossa….

Hermot ja usko kisoista ovat olleet koetuksella. Kävelin, tai paremmin sanottuna raahauduin tänään 2 tunnin lenkin eikä ollut hetkeäkään etteikö kyyneleet olisi vierineet poskilla. Ei pelkästään epätoivoisen kivun, vaan myös epätietoisuuden, pettymyksen ja pelon vuoksi.

Nyt kuitenkin helpottaa. Toivottavasti huomenna on jo parempi päivä ja pääsisin itsekkin nauttimaan viimeistelyviikosta… Nesteet toivottavasti saadaan ulos kuurin loputtua ja pääsen tekemään kunnon fenix linnut ja nousemaan täältä pohjalta.

 

 


26 Comments
 • Tintsu
  Posted at 22:01h, 06 syyskuun Vastaa

  Voi Linda, pidän sulle ihan hirveesti peukkuja, että saat hampaan parantumaan kisoihin mennessä! Oot tehnyt niin järkyttävän määrän töitä kisahaaveidesi eteen, että ansaitset päästä lavalle ilman ”turhia” huolia. Toivon todella, että kaikki sujuu hyvin! <3

 • Tiina
  Posted at 22:37h, 06 syyskuun Vastaa

  Siunausta tälle lääkärille – ja ihanaa, että yleiseltä puolelta löytyi hänen kaltainen helmi <3

 • ninnu
  Posted at 22:47h, 06 syyskuun Vastaa

  Olen aina saanut julkiselta niin ihanaa ja hyvää palvelua etten maksaisi ikinä yksityiselle…!

 • Emmi
  Posted at 22:54h, 06 syyskuun Vastaa

  Voi harmi kun se pentele jatkoi sun kiusaamista :/ Hyvä, että sait sen palvelusetelin, se on oikeesti hyvä juttu etenkin noissa juurihoidoissa kun pääsee suht halvalla hinnalla. Kommentoinkin jo tohon sun aikaisempaan hammaspostaukseen missä kerroin omasta juurhoidostani. Palveluseteli oli itselläkin ja voi juku miten tyytyväinen olin saamastani hoidosta! Juurihoito ei tuntunut miltään ja lääkäri oli nopea ja helläkätinen :) Sain tuijotella katossa olevia Liisa ihmemaassa-kuvia sillä välin kun hammasta hoidettiin :D Toivottavasti sinäkin saat jatkossa yhtä hyvää hoitoa kuin tänään. Tsempit täältä!

 • Seidi
  Posted at 23:01h, 06 syyskuun Vastaa

  Tosi paljon tsemppiä Linda! Toivottavasti asia korjautuu nopeasti ja pääset lavalle suunnitelmien mukaan! <3

  http://seidiwashere.blogspot.fi

 • Mari
  Posted at 23:11h, 06 syyskuun Vastaa

  Hammaskipu on maailman hirvein kipu! Toivottavasti kipu hellittää niin ettei jää viimeiset kiristelyt vajaaksi, tsemppiä paljon ! <:

  • satu
   Posted at 00:17h, 07 syyskuun Vastaa

   Maailman hirvein kipu? Hammaskipu? Toivottavasti olet vain blogin pitäjän kaltainen pissis joka käyttää ilmaisua ”maailman kipein” ihan kaikesta muustakin samalla kun miljoonat ihmiset taistelee syöpää vastaan oikeasti tosi kipeää tekevillä hoidoilla ja opettelevat halvaantumisen jälkeen uudelleen kävelemään, syömään ja puhumaan.

   Ja se että tämä perseenpyöritys on hyväksytty urheilulajiksi on ihan heövetin väärin monia tanssijoita kohtaan jotka oikeasti urheilee ja treenaa vähän eri kaliiberilla kun vaan nää missit jotka”opettelee poseeraamaan”. Näiden tanssioiden kilpalaji ei ole kuitenkaan luokiteltu urheilulajiksi. Onneksi tää korkkareissa sipsuttelu on, vaikuttaakin nimittäin kovalta treeniltä. Ihanaa.

   • linda
    Posted at 00:23h, 07 syyskuun Vastaa

    No onko nyt parempi olo ?

   • Pia
    Posted at 02:38h, 07 syyskuun Vastaa

    Aivan mahtava blogi Linda! Oon seurannu tätä koko kesän nyt ja mietin vain aina kun luen että miten sä pystyt tohon kaikkeen. Satu oikeesti surullista et oot yksi niistä jotka elää ajatellen vain että maailmassa on hirveämpiäkin asioita, tuollainen kyynisyys on varmaan raskasta. Itellä kans oli hermoon asti reikä ja samallalailla tehtiin väliaikainen paikka jne. Ja kyllä se oikeesti oli pahempaa kipua ku mikään aiemmin, pahempaa kuin se kun vietin kaks pvää murtuneen käden kanssa. Ei se sitä hermokipua poista, et ajatellaan että joku tuolla kärsii syövästä.

    Sitä en myöskään ymmärrä, että miks fitnestä arvostellaan niin helvetin paljon. Sanotte että se on vain ”perseen pyörittämistä”? Ettekö oikeasti näe pidemmälle kuin se? Kaikki te esim. Lindaa täällä arvostelleet, jos ootte yhtään lukenu tätä blogia niin väitättekö oikeesti että Linda on kisoihin valmistautuessaan vain pyöritelly persettä? Kaikki se treenin määrä mitä hän on tehnyt, eikö se ole urheilua? Siellä kisoissa esitellään lopputulosta ja sen saavuttamisen taustalla on aivan helvetisti työtä. Linda on todella hyvässä kunnossa, ei tuota ole ”korkkareissa sipsuttelemalla” saavutettu vaikka poseeraamisen harjoittelu kuuluu asiaan. Kaikki te joilla ei ole parempaa tekemistä kun arvostella netissä muita, keksikää joku muu tapa purkaa niitä oloja. Ja Linda, keep going, oot upee nainen!

   • Mari
    Posted at 00:02h, 08 syyskuun Vastaa

    Itse en Lindaa tosi elämässä tunne, mutta arvostan hyvin paljon. Se että kiinnittää ulkonäköönsä huomiota ei tee pissikseksi.
    Tosiaan toivon Lindan tavoin, että nyt on parempi olo vaikka et tiedä minun elämästä mitään. Se että ilmaisen hammaskivun maailman hirveimpänä kipuna, kertoo varmasti siitä että olen siitä itse kärsinyt aika paljon elämän aikana.
    Se että jotkut taistelee kuka mitäkin kipua vastaan on hyvin harmillista, mutta en itse voi samaistua, koska en niitä tunne. Lähihoitajana näen melko laajakirjoista kipua, joten tiedän että jonkun elämässä se hammaskipu tuntuu hyttysen pistolta. Joten kiitos tästä mielipiteestä, mutta kannattaa ehkä ensi kerralla miettiä hetki pidempään ennen kun painaa sitä lähetä kohtaa. Oikein mukavaa ja kivutonta elämää sinne =)

   • Muumimamma
    Posted at 15:20h, 09 syyskuun Vastaa

    Siellä taas joku mielensäpahoittaja huutelee :D Otappas ”Satu” chillpill ja se halko pois persuuksistas, vois se elämä alkaa hymyilemään sinne risukasaankin :) Taitaapi kateus tuollaisen kommentin saada aikaseksi…harmi juttu.

 • veeru
  Posted at 23:22h, 06 syyskuun Vastaa

  Joskus julkisen puolen palvelu yllättää – positiivisesti!! Nyt toivotaan että alkaa helpottamaan ja tropit tehoamaan, tosi paljon tsemppiä loppuun Linda!

 • Heidi
  Posted at 00:50h, 07 syyskuun Vastaa

  Hui mikä kokemus sulla! Mulle kävi melkein samalla tavalla tässä viikon sisällä! Viime viikon perjantaina meni hampaan poistoon terveyskeskukseen. Piti olla ihan normi keikka, mutta kaikesta huolimatta hammas ei lähtenyt irti. Niinpä ne jätti sen puoliksi revityn hampaan sinne suuhun! Se viikonloppu oli ihan kamala, särkylääkkeet ei auttanut koska se puoliksi revitty hammas oli vielä suussa. Onneksi sain ajan kirurgiselle jo tiistaiksi ja siellä oli todella asiantunteva hammaslääkäri. Ne ymmärsi että mua pelottaa ja sainkin hyvät puudutukset. Koko toimenpiteessä meni noin vartti enkä tuona aikana tuntenut mitään! Nyt kun hammas on poissa on paljon parempi olo. Toivottavasti sinunkin hampaasi pian paranee! :)

 • Nea
  Posted at 08:00h, 07 syyskuun Vastaa

  Kauheeta. Itse myös sain kokea yksityisellä kummallista palvelua. Viikko sitten kävin normaalissa hammastarkastuksessa. Minulla ei ole aikaisemmin ollut mitään ongelmia hampaissa eikä ikinä ole tarvinnut edes paikkailla. No hammaslääkärissä sain kuulla että viisaudenhampaani on tulehduttanut ikeneni ja muutama reikä siellä täälä. Kaikenlisäks reumautumista vasemmassa poskinivelessä. Lääkäri varasi minulle paikkausajan. Ihmettelin että hampaissani oli näinkinpaljon vikaa. Peruin kuitenkin ajan täälä viikolla, sillä suussani ei ollut mitään kipua ja lääkärikin oli epämiellyttävä. Sain heti peruutusajan kunnalliseen. Siellä lääkäri totesi että ei minulla mitään reikiä eikä tulehduksia ole suussa. Taisi koko homma olla vain rahastusta.

 • Jenniw
  Posted at 08:56h, 07 syyskuun Vastaa

  Paljon tsemppiä kisoihin. Ihan kauheeta miettiä millanen olo sulla varmasti on kaiken ton takia, kun tietää kuinka kovasti oot tehnyt unelmas eteen töitä. <3

 • marissa
  Posted at 09:01h, 07 syyskuun Vastaa

  Voi että, mulla on ollut aivan samanlaisia hammaskipuja myös! Juurihoitoja on tehty ja niiden jälkeen kyllä pelottaa käydä siellä hampilääkärissä ihan kamalasti, kun yksi juurihoito meni pieleen. En oo kamalampaa kipua kokenut ja huh.. en ees halua ajatella sitä.

  Voi sua parkaa kun näin tärkeällä hetkellä tuli tälläisiä kipuja! Tsemppiä ja kiitos kun kerroit, että kunnalliseen kandee luottaa. Näin oon kuullut ennenkin ja pitääpä varata vihdoin aika sinne. :)

 • Aino
  Posted at 09:24h, 07 syyskuun Vastaa

  Voi linda :/ Oot tehnyt niin paljon töitä unelmiesi eteen, ettei sulle kyllä olisi toivonut yhtään vastoinkäymistä varsinkaan näin viime metreillä. Onneks oot kyllä sellainen taistelija, että etköhän sä tästäkin selviä! :) Pikaista paranemista ja oikein paljon tsemppiä viimeisiin kisavalmisteluihin! Äläkä liikaa murehdi oot niin tikissä että näytät varmasti upeelta pienestä nestepöhöstä huolimatta! ;)

 • Lestacia
  Posted at 09:37h, 07 syyskuun Vastaa

  Minulle pelko kävi toteen. Pyrin kisoihin viime vuonna, mutta hyvin alkanut treenikausi keskeytyi. Sairastuin nivelreumaan, jonka vuoksi niveliä polttaa enemmän kuin itse lihasta treenatessa. Kyykkyjä pystyn tekeen kolmesti kuukaudessa.. Treeniä takana nyt 2,5 vuotta ja kisahaaveet kaatui.. No ompahan terveessä kunnossa, mutta näin 22 vuotiaana vaikea hyväksyä kohtaloa. Tsemppiä sulle!

 • Iita
  Posted at 09:50h, 07 syyskuun Vastaa

  Ikävää kyllä tollanen :( Mutta asioilla on tapana järjestyä, niin kuin meiän äiti aina sanoo!( Eikä se oo viä kertaakaan ollu vääräs :D) Tsemppiä :)

 • vera matilda
  Posted at 11:18h, 07 syyskuun Vastaa

  Hyvä että sait vihdoin hyvää hoitoa, toivottavasti nyt pystyt keskittymään vain kisoihin :)
  http://mynameisv90.blogspot.fi/?m=1

 • reetta
  Posted at 12:35h, 07 syyskuun Vastaa

  Voi että! Kyllä se antibiootti alkaa potkimaan, usko pois! Nähdään sit lavalla entistä upeampi Linda, kun vähän koeteltiin vielä just ennen kisoja :) toisaalta jos niin huono tuuri käy, että ei pysty kisaamaan, silläkin on jokin merkitys ja opetus, vaikkei sitä tietenkään sillä hetkellä tajuukaan. Tsemppiä, oot paras! :)

 • kati
  Posted at 12:41h, 07 syyskuun Vastaa

  Hei! Ikävää että sulla on tollasia kokemuksia. Yksityisellä ja yleisellä pyörii kuitenkin hyvin pitkälti samat lääkärit :) Ja jokainen lääkäri tekee aivan varmasti parhaansa, ammattitaito toki on poikkeavaa eri kokemuksista riippuen. Mutta noin yleisesti heistä jokainen on tehnyt valtavan duunin, opiskellut pitkään ja omistautuneet alalle. Varmaan ei terveysalalla työskentelevä ei niin tule ajatelleeksi lääkärin vastuuta, mikä on oikeasti todella laaja. Silti he päivittäin puurtavat eteenpäin ja tekevät tärkeitä päätöksiä, ja asiakkaat/potilaat katsovat oikeudekseen arvostella heitä kovin sanoin ja luulevat itse tietävänsä usein paremmin. Tosi ikävää :( Tsemppiä sulle ja positiivista asennetta seuraviin lääkärikertoihin!

 • Tarzan
  Posted at 07:48h, 08 syyskuun Vastaa

  Kauheesti tsemppiä kisoihin!!!!! Blogia seuranneena olen huomannut että on vaatinut kovasti työtä ja määrätietoista kropan rakentamista, että on päästy tuohon pisteeseen. Olisi oikeasti huutava vääryys (ja järjetön epäonni) jos nyt viimeisillä hetkillä homma tyssäisi sairasteluun. Oot paras <3

 • Hammaslääketieteen kandidaatti
  Posted at 08:42h, 08 syyskuun Vastaa

  Voi miten ikävää kuulla, että tuli tällainen vastoinkäyminen ihan viime hetkellä! :( Nyt vain peukut pystyyn, että tulehdus rauhoittuu ja pääset kuitenkin loistamaan lavalla! :) Kovasti tsemppiä!

  Opiskelen itse hammaslääkäriksi ja erityisesti sydäntäni lähellä ovat pelkopotilaat. Olisin aivan superkiitollinen, jos jossain välissä (vaikka kisojen jälkeen) ehtisit tehdä vaikka ihan erillisen postauksen siitä, mistä hammaslääkäripelkosi on saanut alkunsa ja milloin. Lisäksi minun olisi hyvä kuulla millä tavalla ihan superpelokas haluaisi että häntä kohdellaan. Mikä auttaa pelon hallinnassa ja mitä ei missään nimessä halua kuulla/nähdä? Pyrin luomaan itselleni laajan kuvan hammaslääkäripelosta ja sen eri ilmenemismuodoista ja voin toivottavasti joskus tulevaisuudessa olla mukana vaikuttamassa esim. siihen, ettei lapsille syntyisi jo nuorella iällä pelkotiloja hammaslääkäriin liittyen.

  Tähän saa tottakai muutkin vastata, jos jotakin tulee mieleen! :) Mitä enemmän validia dataa sen parempi!

 • Jossu
  Posted at 11:03h, 08 syyskuun Vastaa

  Saanko kysyä että millä yleisellä hammaslääkärillä kävit? Mäkin yllätyin positiivisesti viime keväänä kun monen vuoden jälkeen kävin tarkastuttamassa purukalustoni, jännitti tosi paljon mennä pitkästä aikaa hammaslääkäriin ja suusta löytyi pari reikää. Enää ei jännittänyt mennä niiden paikkaukseen, olin itse asiassa innoissani mennessäni sinne koska minunkin hammaslääkärini oli niin hemmetin itsevarma ja tehokas nainen! Kävin siis Vironkadulla.
  Tsemppiä loppurutistukseen!!! <3 oot paras ja oot voittaja!!!

 • Frida
  Posted at 14:17h, 08 syyskuun Vastaa

  Tsemppiä Tsemppiä ja vielä enemmän Tsemppiä! :):)

Post A Comment