Fitness on viraallisesti nyt urheilulaji!

Heippa!

Luin juuri älyttömän kivan uutisen, nimittäin Valon ja Olympiakomitean kokouksessa oltiin hyväksytty uudeksi varsinaiseksi valtakunnalliseksi järjestöksi IFBB FINLAND Ry, mikä tarkoittaa sitä, että Fitness (ainoastaan IFBB:n liitossa kisaavat) on nyt viraallisesti urheilulaji Suomessa! Aivan törkeen siistiä. Nyt fitnessurheilijat ovat urheilijoita siinä missä yleisurheilijat, jalkapalloilijat, jääkiekkoilijat ja muut urheilijat.

Linkki lisätietoihin löytyy mun FACEBOOK sivuilta, LindaManuella sekä IFBB Finland Ry:n sivuilta.

Nyt ei tarvitse siitäkään asiasta enää vääntää kättä ja vähättelystä ei tarvitse enää provosoitua, sillä fatkat on nyt faktoja. Ihan super ihanaa. Ihanaa kaikkia niitä fitnessurheilijoita kohtaan, jotka tekevät mielettömästi duunia, eivätkä ole saaneet minkäänlaista tunnustusta urheilijoina. Mahtavaa myös siksi, että tuo päätös avaa varmasti ovia enemmän ja antaa useampia mahdollisuuksia fitnessurheilijoille! Onnellinen itseni, sekä muiden puolesta. Nyt ei tarvitse enää miettiä, mihin kastiin kuuluu tai vähätellä omaa työtään urheilijana.

Sitten vähän masentavampiin juttuihin. Mulla alkoi muutama päivä sitten yksi hammas särkemään ja eilen käväsinkin hammaslääkärissä. Mulla on aivan törkeen hirveät traumat ja taustalla järjettömiä kidutushetkiä hammaslääkäreiden penkissä, joten pelkkä ajatuskin saa pelon nostamaan päätään. Eilen oli kuitenkin pakko mennä ja kerroinkin lääkäreille olevani todella kammoinen. No, ei siinä mitään, mua vietiin siellä kuin pässiä narussa ja koko pää puudutettiin. Lasku oli sen mukainen. En ainakaan tuntenut mitään ja vaikka tiedän, että AINA kuluttajalle tulee kertoa, että esimerkiksi uusi puudutus tuo lisämaksua ja hänen mielipidettään tulee asiaan kysyä ennenkuin puudutetaan lisää, niin olin sen verran kauhuissani etten pystynyt reagoimaan tähän ”ryöstöön” lainkaan. Ajattelin vain, että kunhan en tunne mitään.

Lääkärit totesivat, että juuri on tulehtunut, joten lisäsivät hampaaseen lääkkeen ja väliaikaisen paikan. Seuraavaksi menen ehdottomasti yleiselle, mutta toivon, että tämä särky hellittäisi ja voisin lykätä juurihoitoa kisojen yli. Pahoin pelkään että sinne on mentävä jo mahdollisimman pian. Kipu on niin kamala ja jatkuva, lisäksi se on sellasta inhottavaa hermokipua, että vetää kyllä kiukuksi. Nesteitä pösähti tietenkin kilo kaupalla kehoon puudutusten ja kipulääkkeiden ansiosta. Mahtavaa!

Arvasin että jotain vielä tapahtuu, mutta eiköhän (toivottavasti) tästä selvitä hengissä. Inhottaa vain, että juuri nyt, kun en ole moneen vuoteen kärsinyt mistään kivuista hampaissa.

Täytyy vaan yrittää levätä ja toivoa parasta. Hoitoon menen jos on mentävä, eihän sille mitään muutakaan voi. Jos jollain on jotain hyviä vinkkejä hammaskipuun niin otetaan ehdottomasti vastaan! (:

Treenit oon kaikesta huolimatta vetänyt ja nyt alkaa väsyttämään. Luulen sen olevan myös vähän psyykkistä, sillä kun tietää että maali häämöttää niin antaa itselleen alitajuisesti luvan väsyä enemmän. Mulle ainakin käy näin aina esim lenkillä. Viimeisellä suoralla alkaa aina yllättäen väsyttämään ja on hyvin helpottavaa päästä maaliin, vaikka hetki sitten vielä tuntui hyvältä. Keho menee sinne minne mieli käskee, muistakaa se. ;)

 

 

 


33 Comments
 • Päpä
  Posted at 18:48h, 04 syyskuun Vastaa

  Kuulostaa ehkä vähän erikoiselta, mutta taannoin kun itselläni oli kovat hammaskivut, auttoi kipuun se että piti vettä suussa vähän aikaa :D se aina hetkellisesti vei kivun pois. Ei siis välttämättä suu pullolleen, vaan sinne kipupuolle jonkin verran! Toivottavasti auttaa. Lisäksi parasetamolia sopiva annos nassuun :)

 • Manna
  Posted at 19:33h, 04 syyskuun Vastaa

  Moikka! Sä et välttämättä ehdi enää julkiselle puolelle hoitoon ennen kisoja. Toki kipupäivystyksessä on vapaita aikoja, jos särky tosiaan käy sietämättömäksi. Mä itse hoidatan hampaani yksityisellä juuri siksi, että kärsin pienestä pelosta ja lisäksi mun hampaat ovat olleet tosi heikossa kunnossa… Kallistahan se on, mutta itse olen kokenut sen arvoiseksi. Ei mullekkaan kukaan tosin ole koskaan maininnut, montako puudutetta pistetään ja kuinka paljon mikäkin maksaa. Sulla kyllä taisi tulla erityisen paljon noita ja sääli, jos koet siksi tulleesi huijatuksi :/

  Silti mä ehkä ehdottaisin, että varaat nyt ihan mahdollisimman pian ekan juurihoitoajan yksityiseltä ja konsultoit tilanteen heidän kanssa vielä uudestaan (kerrot tilanteen kisoista jne ja sovitte, miten hoidot kannattaa ajoittaa) Juurihoitokertojahan tarvitaan yleensä monta, mutta jos sun kroppa ottaa nestettä lääkkeistä niin varmaan juuri ennen kisoja ei kannata enää mennä? Jos homma saataisiin jo lähipäivinä alkuun niin ehkä kestäisit odottaa kisojen yli. Ja parhaimmillaan loput juurihoidot hoituisi julkisellakin..tsemppiä! Tosi kurjaa, että tämän piti osua näin huonoon saumaan :( Hammasvaivat on kyllä niin syvältä

 • a
  Posted at 19:39h, 04 syyskuun Vastaa

  Ei ne hammaslääkärit kyllä jokaisen puudutteen hintaa erikseen mainitse. Arvio tehdään tilanteen perusteella ja jos sä olet ilmoittanut olevasi kammoinen, ne on koittanut vaan puuduttaa sut niin ettet tunne itse operaatiota. Turhaan siis hammaslääkäriäsi syyytelet, yksityisellä ON kallista mutta sinne ”yleiselle” kuten itse sanot on jonoa eikä siel ole resuja huomioida pelkopotilaita yhtä hyvin. Älä oo niin lapsellinen aina.

  • linda
   Posted at 20:02h, 04 syyskuun Vastaa

   Itseasiassa tulisi aina erikseen kysyä haluaako lisää ja kertoa hinta ja tästä on paljon jengiä mm haastettu oikeuteen, kun tehdään ”ei pakollisia” toimenpiteitä kysymättä.

   • Hamppu
    Posted at 20:30h, 04 syyskuun Vastaa

    Puudutteen lisääminen ei ole mikään ”ei-pakollinen toimenpide!!” Oliskos ollut mukavaa kärsiä jumalattomasta kivusta kun hammas ei puudu? En voi käsittää tuollaista logiikkaa…Ensin sanot olevasi tosi kammoinen ja nyt marmatat kun sait liikaa puudutetta. Jos sulle ei olisi laitettu lisää puudutetta niin sekin olisi varmaan ollut väärin ja sua oltaisi ”kidutettu”. HUOH. Yksityinen ei tosiaan ole sun paikka, mene vaan kunnalliseen hoidattamaan jos haluat halvalla päästä.

    • linda
     Posted at 21:10h, 04 syyskuun Vastaa

     Hah, voi luoja , ei nyt ollut noin iso juttu. Kiinnitin vain huomiota asiaan, koska eräs tuttumme juuri hetki sitten puhui asiasta ja lakimiehen mukaan tällaiset asiat tulee aina eritellä kuluttajalle (: puudutusta olisin joka tapauksessa halunnut, vaikka sitä ei multa kysytty. On hyvin yleistä , että kysymättä tehdään asioita.
     Voit nyt ihan rauhoittua (: ei ollut tarkoitus nostaa kenenkään sykettä.

     • Hamppu
      Posted at 22:12h, 04 syyskuun

      Siellä yksityisellä, missä mä käyn, on seinällä hinnasto toimenpiteistä. Tiedossa on, mitä toimenpiteet maksavat. Kun mä astun sisään puljuun, hyväksyn, että mulle suoritetaan hammaslääketieteellisiä toimia hammaslääkärin harkinnan mukaisesti ja maksan niistä. Meinaatko edelleen, että hammaslääkärin tulisi ennen jokaista toimenpidettä kysyä sulta: ”tämä 2-pinnan paikka maksaa muuten 120e, puudutus 10e, sitä ennen otamme 30e maksavan kuvan, haluatko varmasti ottaa ne kaikki yms?” Ei tollasessa o mitään järkeä. Onneksi Suomessa ei olekaan vielä niin sekoa tuo hammaslääkärin ja lääkärin haastaminen jos mistä jutusta oikeuteen, kuin jenkkilässä..

     • linda
      Posted at 23:06h, 04 syyskuun

      Selvä, rauha vaan siellä (:

    • Pia
     Posted at 22:50h, 04 syyskuun Vastaa

     Nimenomaan.. ja hei virallisesti on virallisesti kirjoitettuna virallisesti!! Ei viraallisesti.

     • linda
      Posted at 23:07h, 04 syyskuun

      Kiitos korjauksesta (:

 • Linda
  Posted at 19:48h, 04 syyskuun Vastaa

  Mulla oli jokunen kuukaus sitte sama homma takahampaan kans. Se kipu oli niin kauhee jo normitilassa, että aattelin, etten yksinkertasesti suostu menemään juurihoitoon. Kysyin et voisko he ottaa koko hampaan pois ja niin ne myös teki. Puuduttivat tosi hyvin ja naps vaan oli hammas pois ja kaikki säryt sen mukana! Jos sulla se hammas on semmosessa kohtaa, että sen vois repiä kokonaan irti ni suosittelen lämpimästi. Se juurihoito on niin pitkäkestonen kärsimys! Tsemppiä loppukiriin dieetillä:)

  • Herminica
   Posted at 10:58h, 05 syyskuun Vastaa

   Mulla taas ei traumahampaan juurihoito tuntunut millekkään, ei toisaalta sattunut edes kummankaan yläviisurin poistot- oon aina lekurinpenkeissä yks lambi. Hyvin kun puuduttavat niin homma toimii :) Yleensä kun niitä hampaita alkaa vedellä irti, tulee musitaa että myös sen vastapurijan joutuu jossain vaiheessa poistamaan ellei teetä implanttia tilalle. Etenkin näin nuorena kannattaisi vaan hoitaa hampaita kuntoon (jos vaan on mahdollista)- ettei sitten 60 v :nä olla tekarit suussa :) Oma lekuri kannattaa valita henkilön luonteen ja taitojen mukaan, etenkin jos on pelkopotilas. Hermokipua et valitettavasti saa Linda kotikonstein kovin hyvin lievitettyä ilman tulehduskipulääkkeitä tai hoitoa (jotka edelleen pistää kisakuntoista kroppaa sekaisemmaksi). Itse sain tuon traumahampaan vuoksi kasvoihin kolmoishermosäryn kun tuo hammas tulehtuessaan painoi sitä- voin sanoa että kivut oli ihan jumalattomat 2 viikkoa- edes jalan murtuminen ei tuntunut sen jälkeen millekkään. Nuo hermosäryt on vaan hoidettava ettei pääse kärjistymään- en toivois sitä kahen viikon kieli roikkuu suusta velttona kun Dumbon korvat meininkiä kenellekkään….!

 • Maya
  Posted at 19:54h, 04 syyskuun Vastaa

  Eipä ollut ennen urheilulaji, turhaan sillon keuhkosit aiheesta, olit vieläpä väärässä ;)

 • vilma
  Posted at 20:36h, 04 syyskuun Vastaa

  Huhhuh näitä kommentteja aina täällä sun blogissa.. Koeta kestää Linda! Mä en yksinkertaisesti jaksais tätä negatiivisuutta ja sanoihin tarttumista. Ihan naurettavaa. Kirjoitat todella hyvin ja olet positiivinen ja omaat erittäin ihanan asenteen ja luonteen. Mä en ymmärrä miten jotkut keksii jatkuvasti huonoa sanottavaa!

  Alunperin tulin kommentoimaan tätä hammasaihetta. Mulla poistettiin hammas viime vuonna kaks päivää ennen SM-kisoja yllättäen. Olin aika paniikissa siitä hetken, mutta ei ollut onneksi yhtään kipeä enää sillon sunnuntaina ja poskikaan ei jäänyt turvoksiin. Toivon nopeeta paranemista sinunkin purukalustolle ja ota rennosti :) Uskon, että pärjäät loistavasti!

 • Niina
  Posted at 20:42h, 04 syyskuun Vastaa

  Hei! Tosi ikävää että sait tuollaista hoitoa hammaslääkärissä :/ mulla tuli jokunen vuosi sitten hammas todella kipeäksi ja kävin julkisella särkypäivystyksessä. Mulla oli myös juuri tulehtunut. Silloin hammas avattiin, puhdistettiin ja laitettiin väliaikainen paikka ja siihen tehtiin lopulta juurihoito (olikohan 10 hoitokäyntiä, en yhtään muista). Mutta sen muistan että kipu hävisi heti ensimmäisellä kerralla eikä itse juurihoito sattunut enää muutamaa vihlaisua lukuunottamatta yhtään. Se paine minkä tulehdus sielä hampaassa tekee on yks vaihtoehto mikä sitä järkyttävää kipua aiheuttaa. Kannattaa ainakin soittaa sinne missä kävit hoidettavana ja kysyä onko normaalia että se noin kipuilee vieläkin.
  Tsemppiä ja pikaista paranemista!:)

  • linda
   Posted at 21:14h, 04 syyskuun Vastaa

   Korjaan sen verran , että hoito oli todella hyvää , vaikka tietyt asiat jätettiinkin kysymättä ;) edellisenkin vastasin, että kiinnitin asiaan huomiota koska ystäväni puhui hetki sitten samantyyppisessä tilanteesta ja oli saanut tiedon lakimieheltä , että hinnat tulee aina erikseen ilmoittaa ja kysyä. :) toivottavasti tää tästä rauhoittuu… Ärsyttävä ajankohta :( kiitos <3

 • Emmi
  Posted at 20:56h, 04 syyskuun Vastaa

  Moi! Juurihoidettu hammas saattaa kipuilla ekan hoitokerran jälkeen, onhan sitä sorhittu ja ronkittu niin ei ihme. Itsellä hammas kipuili noin viikon ajan ekasta hoidosta, vaikka hermopäätteitä siellä ei olisi pitänyt enää ollakaan. Mun hammas juurihoidettiin yhteensä kolme kertaa. Ekan juurihoitokerran jälkeen hampaan tuli antaa olla muutama viikko, olisikohan ollut kuukauden päivät, jonka jälkeen hammas hoidettiin toisen kerran. Itse sain Helsingin kunnalliselta todella hyvää palvelua ja palvelusetelin, jonka avulla pääsin hoidattamaan hampaani edullisesti yksityisellä puolella. Harmi, että toi sun hammas alkoi nyt vaivaamaan :( Toivottavasti kipu helpottaa ja pääset kunnolla keskittymään itse asiaan :)

 • Henni
  Posted at 00:54h, 05 syyskuun Vastaa

  Kuulostaa tuo hammasjuttu niin tutulta. Pelkään niitä kuollakseni, julkisella puolella varsinkin. Pennusta lähtien saanut niin kamalat traumat ja pelot että viime syksyyn asti menin kasalla rauhottavia siihen tuoliin ja silti tärisin ja itkin. No, yhdestä lukuisasta juurihoidosta jäi niin pahat traumat etten uskaltanut mennä, ja oli kans juuri tulehtunut ja väliaikanen paikka plus lääkkeet siellä. Pari viikkoa meni kun koko pää oli aivan turvoksissa ja kaikkien jonojen ohi hätätapauksena hammaslääkäriin, tulehdus oli levinnyt ja oli kuulemma tunneista kiinni etten maannut teholla ja tapellut hengestäni. Neljä hammasta revittiin ja leikattiin, ja kolme viikkoa sellaset dropit ja myrkyt että hyvä että tajussani pysyin :D :(

  Kantsii siis hoitaa noi nopeesti pois alta, ne on niin petollisia ja varsinkin kun hampaat on niin lähellä aivoja ettei se tulehdus tosiaan pääse leviämään. Tsemppiä sulle, hermokipu on veemäisin kaikista kivuista (hampaissa varsinkin…..)! Kyllä se siitä, julkisella ne vaan nihkeilevät puudutusten suhteen vaikka kuinka anelis ja rukoilis :D

 • Mm
  Posted at 07:49h, 05 syyskuun Vastaa

  Virallisesti eikä viraallisesti

 • johanna
  Posted at 10:41h, 05 syyskuun Vastaa

  Pakkko työntää kauhani tähän soppaan. Ensiksi kannattaa ihan miettiä mitä pelkää hammaslääkärissä? koska alitajunta ei toimi ilman syytä. Kipua vai poria vai ihmisiä?
  itselläni oli hammaslääkäripelko todella paha, vetelin rauhoittavia koska en muuten olisi kyennyt. Sitten totesin että mulla on enemmän munaa. varasin ajan JULKISELLEpuolelle, kerroin stoorin ja sain vasta valmistuneen lääkärin, joka oli tietysti ajanhermoilla uusimpien tekniikoiden kanssa. Ensimäisellä kerralla oli pelkkä tarkastus/tutustuminen. Mitään ei tehty vaan tarkastettiin vain kaikki paikat ja silleen. oli kolme reikää. Ja ne kolme reikää on paikattu jokainen ilman rauhoittavia, ilman paniikkikohtauksia ja vain yhdellä puudutuksella. Hammaslääkäripelosta voi päästä eroon jos haluaa. Se on muuten vain mielen likaista peliä.

 • Maana
  Posted at 10:54h, 05 syyskuun Vastaa

  Mun mielestä on kauheen ikävää kun sulle tulee noita paskakommentteja kokoajan :(

  Oon muuten huomannut ton ihan saman väsymyksen kohdalla. Jos oon puolen tunnin lenkillä, niin aina olo on jo väsynyt kun lopettaa mut jos on tunnin lenkillä niin kun on 30min juossu nii ei tunnu missään :D

 • ida
  Posted at 11:05h, 05 syyskuun Vastaa

  Voiii ku kurjaa. :( Siis niin munki mielestä hammaslääkärin olis pitänyt kertoa jos kerran tekee lisätoimintapiteitä, ni niistä on kyllä kerrottava kuinka paljon tulee lisää hintaa, vaikka kuinka lukis hinnastossa. Se on mun mielestä ammattimaista kertoa ja jotenkin mun mielestä itsestäänselvyys et tälläiset jutut kerrotaan, mun pari tuttua on myös pelästynyt hammaslääkärilasuja, koska niihin on lisätty kerttomatta ties mitä. :D Mut tsemppii Linda loppu rutistukseen, oot kyllä super hyvässä kunnossa et en usko et sulle tulee olemaan mitään hätää <3

 • Frida
  Posted at 11:39h, 05 syyskuun Vastaa

  Mulla ainoa ongelma hammaslääkärissä on äänet, kun porataan tai tehdään jotain, joudun oikeasti keskittymään todella kovaa ettei tule pahaa oloa :D
  Muuten mulla taitaa olla tosi kova kipukynnys koska kerran yks hammaslääkäri otti röntgenkuvaa mun hampaasta koska sen mielestä sorkkiminen olisi pitänyt sattua niin paljon, hän siis luuli että hammas oli kuollu kun en tuntenut mitään :) Mutta hyvin se hammas elelee siellä vielä korjauksien jälkeen :D

 • Minna
  Posted at 11:44h, 05 syyskuun Vastaa

  Hei Linda!

  En oo aiemmin kommentoinu sun blogia, mutta tykkään lukea sun juttuja! En oo kaikista asioista samaa mieltä, mutta mun mielestä osaat hyvin perustella sun kantasi ja mielipiteesti.

  Oli nyt pakko kommentoida, kun tuntuu, että joillain ihmisillä on joku hirvee negaus sua kohtaan. Oot ihana, kaunis ja upee nainen, jatka samaan malliin! Äläkä välitä noista kommentoijista, jotka haluu latistaa sun hyvän meiningin. Yhtä sellasta kohtaan on kymmeniä/satoja, jotka lukee sun blogia, koska saa siitä hyvän fiiliksen ja inspiraatiota. :) (mut on vaan laiskoja kommentoimaan)

  Tsemppiä!

  • Miaminttu
   Posted at 13:17h, 05 syyskuun Vastaa

   Laiska kommentoija ilmoittautuu tukijoukkoihin! :D Minna ei olisi voinut paremmin asioita ilmaista.

   Tsemppiä kisoihin! (toivotan jo nyt, koska en kuitenkaan tule kommentoineeksi ennen kisoja ;))

 • Emmi
  Posted at 13:06h, 05 syyskuun Vastaa

  Oot kirjoittanu aikasemmin että nyt viimemetreillä olet vähän yliherkässä mielentilassa ja liikutut paljon ihan kummallisista asioista. Niin minäkin vaikken millään kisadieetillä olekaan, ehkä kummallinen vaan :D

  tuli vaan kurja olo sun puolesta kun noita ihme kommentteja taas tulee ja tulee, siksi piti nyt päästä kommentoimaan ja ladata vähän positiivista vastapainoa tänne ! Hurrjat voimahalit sinne ja älyttömästi tsemppiä viimesiin hetkiin !!

  ps. Laita jatkossa ihan tahallaan typoja tekstiin, ihanaa kun kaikki äidinkielipoliisit löytää heti paikalle ;)

 • x
  Posted at 13:52h, 05 syyskuun Vastaa

  Kannattaa ehdottomasti hoitaa toi hammas mahdollisimman nopeasti! Mulla muutama vuosi sitten oli hammasjuuri tulehtunut enkä välittänyt siitä että kipuili, lopputulos oli että siinä vaiheessa kun kipu oli jo sietämätöntä ei mennyt montaa päivää ja naama oli niin turvonnut etten saanut silmää auki ja Töölön tapikseen mennessä luulivat että minua on pahoinpidelty :D Ettei sulle vaan turpoa naama sopivasti kisoihin!

 • MissEvilEve
  Posted at 20:36h, 05 syyskuun Vastaa

  Hammaslääkäripelko on aika yleistä, ja usein lähtöisin ihan lapsuudesta (ja ikävä kyllä usein myös vanhemmat siirtävät omaa pelkoaan eteenpäin lapsille koska itse pelkäävät). Hammaslääkäriä harvoin pelkää kukaan kellä on hampaat hyvässä kunnossa ja reiättömät. Sellaiset lapset keitä tuodaan iloisella mielellä hammaslääkäriin odottavat innoissaan kuinka saavat esitellä pieniä valkoisia sokeripalojaan hammaslääkärille, ja sitten voidaan yhdessä tutkia kaikkia laitteita, ja lopuksi saa jonkun kivan muiston, tarran, pienen lelun tms. Monelle lapselle se voi olla kohokohta koko reissussa.

  Sitten taas jos hampaat eivät olekaan syystä tai toisesta hyvässä kunnossa vaan ovat päässeet reikiintymään, tai on rankkoja oikomishoitoja edessä niin siitä lähtee helposti kierre. Yksi epäonnistunut puudutus tms. voi sen aiheuttaa, ja etenkin jos kokemus on saatu lapsena. Sinänsä hammaslääkäripelko on ”turhaa” koska hyvällä puudutteella saadaan yhdellä kertaa koko alaleuka tunnottomaksi, yläleuan hampaiden kanssa asia on vähän ongelmallisempi (ei voida puuduttaa samanlailla). Periaatteessa kivusta ei kenenkään pitäisi joutua kärsimään, mutta aina ei hommat mene putkeen.

  Nää aiheet on aika tuttuja ja lähellä sydäntä kun äitini on alan ammattilainen ja mun lapsuus on vietetty hammashoidon parissa aika tiiviisti, ja me leikittiin kotonakin hammaslääkäriä kun olin pieni. Mun hampaat harjattiin lapsena usein niin että mä leikin potilasta helmet kaulassa, lakerikengät jalassa ja rimpsumekossa eteisessä ”odotushuoneessa” venaten ja sitten äiti kutsui vessaan potilashuoneeseen. Pöntön päällä istuin, pyyhe essuna ja äiti tarkasti ja pesi hampaat. Se oli kivaa! :)

  Se mitä itse voin sanoa on se että paras on aina että kertoo pelostaan. Hyvä hammaslääkäri/hammashoitaja/suuhygienisti osaa ottaa tämän huomioon ja tehdä potilaan olosta mahdollisimman mukavan. Toivottavasti seuraava kerta menee paremmin ja pääset hiljakseen eroon pelosta <3 Anteeksi romaani, mutta tää aihe on lähellä sydäntä :D

 • vera matilda
  Posted at 20:55h, 05 syyskuun Vastaa

  Hei ihan mahtavaa tuo, että on tunnustettu urheilulajiksi! Kurjia nuo hammasjutut, itselläni on tulossa leikkaus alsviisaudenhampaisiin ja olen yrittänyt lykätä mahdollisimman kauan :D
  http://mynameisv90.blogspot.fi/?m=1

 • Happo
  Posted at 13:46h, 06 syyskuun Vastaa

  Siis viraalisesti vai virallisesti? :D Uskon, että tuo on sinulle ja muille fitness-urheilijoille iso juttu, mutta itsellä entisenä yleisurheilijana tuo vähän särähtää korvaan.. En nyt siis halua loukata! :D Eikös Bullkin ole bikiniä kohtaan vähän niin ja näin, perseen pyöritystä se enemmän on?

  • Herminica
   Posted at 18:41h, 06 syyskuun Vastaa

   Kyllä noi fitnessihmiset joutuu treenaamaan ja paljon lajinsa eteen- fyysisesti sekä henkisesti. Verrataan esim siihin ilmiöön, että shakki ja autourheilu ja muut moottorin omaavat kulkuvehjelajit on ”urheilua”ja esim raskaat tanssilajit eivät ole samaan aikaan kun esim voimistelu on, vaikka niidenkin välillä on treenaus todella samanlaista ja kummassakin kilpaillaan. Se ansaitsee omasta mielestäni enemmän kritiikin aihetta.

 • Vii
  Posted at 17:53h, 06 syyskuun Vastaa

  Pakko oli tulla nyt kommentoimaan, ei siis liity mitenkään aiheeseen.. Siis kun aloin lukemaan sun blogias ajattelin, että ”jee täähän on hyvä”. Sitten tossa jossain vaiheessa alkoi tuntua enemmän pinnalliselta ja kiinnostus lopahti. Nyt taas on alkanut vaikuttaa järkevältä jatka samaa rataa!

 • Kati Tillivirta
  Posted at 20:39h, 06 syyskuun Vastaa

  Hammaslääkäri pelosta kärsiville on tarjolla klinikoita, jotka ovat erikoistuneita pelkopotilaisiin. He osaavat käsitellä pelkopotilaita, hoito suunnitellaan potilaan kanssa yhteistyössä, eikä hoito ole sen kallimpaa kuin muilla yksityis vastaanotoilla.
  Ja särky hampaassa johtuu kudoksessa olevasta tulehduksesta, siis särky ja turvotus laskee kun tulehdus saadaan poistettua. Tämä useimmiten vaatii juurikanavan aukaisua eli juurihoitoa jotta kudoksessa jumissa oleva mätä saadaan ulos. Mätä vaan ei pääse itsenäisesti poistumaan kun on jumissa hampaan ja ikenen välissä. Eli kannattaa hoitaa mahdollidimman nopeasti pois.

  Tsemppiä kisoihin, olet loistavassa kunnossa ja asenne kohdallaan :)

Post A Comment