Fitnessmallikisat ja ajatusmaailman tärkeys.

Kun oli Miss Suomi kisat, sama juttu. Nyt on fitnessmallikisat niin sama meno jatkuu. Facebookin etusivulla oli jälleen uusien fitnessmallikisan finalistien mollaus taas hyvin voimakkaasti valloillaan. Jopa muutama sivu, jonka tarkoitus on luoda salimotivaatiota oli todella halveksuvaan sävyyn kommentoinut kisaajia ja jakanut artikkelia…

Umppukin ehti kirjoittaa jo hyvin aiheesta, jonka voi lukaista täältä

Mun mielestä kisaajat näyttivät hyvin fresheiltä, fiteiltä ja elämäniloisilta nuorilta naisilta ja juuri sellaisilta, mitä kisassa haetaan! Kisa ei ole kehonrakennuksen ala-laji, vaan minun tietääkseni etsitään inspiroivaa, hyvät elämäntavat omaavaa ja urheilullista freshiä uutta kasvoa sekä hyvää esiintyjää. Eikä tule unohtaa sitä että tytöillä on vielä 16 viikkoa aikaa valmistautua kisaan, joten sieltä ehtii kuoriutua vaikka mitä upeita mimmejä lavoille vielä. Jään innolla odottamaan!

Joku oli linkittänyt entisen pornotähden, Michelle Lewinin kuvan ja kirjoittanut että ”tältä fitnessmallin kuuluu näyttää!”

michelle-lewin

Mielestäni Michelle on täydellinen, upea ja valloittavan söpö, mutta se ei muuta sitä tosiasiaa, että tämän tytön kroppa todellakin ON rakennettu vähän muullakin kuin perus kaurapuurolla. Olen seurannut Michelleä jo vuosia on aivan älytöntä vaatia nuorilta fitnessmallikisan finalisteilta tällaista kuntoa tai verrata heitä tähän.

Sitäpaitsi olen aivan varma, että jos joku heistä näyttäisikin kunnoltaan samalta kuin Michelle, niin siinä tapauksessa tyttö olisi aivan liian miesmäinen, maskuliininen sekä täynnä silikonia ja muuta epäsoveliasta ainetta ja täytettä. Mikään kun ei ikinä ole hyvä.

Tällaisiin ulkonäköä arvosteleviin kisoihin kuuluu tietenkin suuressa roolissa, yllärylläri, se ulkonäön arvostelu. Sen tietää jokainen kun kisaan ilmottautuu ja se pitää sitten kestää. Se joka leikkiin lähtee se leikin kestäköön. Valitettavasti tämä arvostelu ja asiallinen kritiikki, mitä yleisesti kai toivottaisiin, on lähinnä maailman syvimpään koloon lyttäämistä, jokaisen virheen esiin tuomista ja hyvin henkilökohtaista ja myrkyllisen negatiivista haukkumista. Asiallisesta kritiikistä tai arvostelusta ei ole kuuloakaan. Ehkä mussa on itsessäni jotain pahasti vialla, mutta en näe että heistä yksikään olisi tehnyt mitään niin pahaa, että vieraiden ihmisten pitää yrittää tykittää itsetunto niin pohjalle kuin mahdollista. Vähempikin riittäisi. Varsinkin kun kyse on noin nuorista tytöistä.

Mä nostan hattua jokaiselle joka tässä yhteiskunnassa uskaltaa astua esiin, kokeilla siipiään, seurata unelmiaan tai tehdä vähän jotain erilaista ja repäistä hieman. Varsinkin jos astuu julkisuuteen, se on kuin hyppäisi pallo jalassa mereen joka on täynnä pirajoita, mutta kun siitä pallosta pääsee eroon ja syö ne pirajat sieltä välipalaksi niin jokainen kokemus tuo varmasti jokaiselle jotain hyvää sekä uusia mahdollisuuksia ja tärkeintä: kasvattaa ihmisenä varmasti vahvemmaksi ja ymmärtäväisemmäksi myös muita kohtaan. Tsemppiä tytöille ja muillekkin, jotka vaikka tulevaisuudessa tästä tai jostain muusta kisasta haaveilette!!

 

10514108_791829987523661_1988134656_n

Tunnistan näistä arvostelijoista heidän oman pahan olon, sillä mä olin itse vielä muutama vuosi sitten todella typerä ja saatoin joskus kateellisena tai sitten sen enempää ajattelematta, tarkoituksetta arvostella ihmisiä. Kirjottelin välillä ihan järkyttäviä juttuja tänne blogiinkin ja voi herranjumala että hävettää ja ällöttää oma käytös. Siitä ei tule mitään muuta kuin hyvin paska olo itselle ja siksi sanonkin että EI NÄIN. Silloinen oma henkinen pahoinvointini oli suurin syy asiaan, sillä sairastin masennusta ja anoreksiaa ja arkeni oli yhtä helvettiä, enkä oikein tiennyt itsekään vielä olisinko lintu vai kala. Olin myös hyvin naivi. Masennus ja henkinen pahoinvointi sekä syömishäiriön tuoma epävarmuus ja sairas ajatusmaailma näkyi vahvasti puheissa ja ulosannissa. Tottakai omistan vieläkin vahvoja mielipiteitä ja ajatuksia sekä huomaan itsestäni usein että saatan olla ajoittain hyvin hyvin varautunut, mutta olen pikkuhiljaa oppinut löysäämään kivenkovaa asennetta, välttämään negatiivista energiaa ja sitä kantavia ihmisiä yhä enemmän ja enemmän sekä hakeutumaan niiden positiivisten ja inspiroivien ihmisien ja energioiden luo ja keskittymään positiivisiin asioihin elämässä. Seura todella tekee kaltaisekseen ja sitä joko keskittyy muiden elämään ja juoruiluun tai sitten olemaan enemmän kiitollinen kaikesta, jopa arjen normaaleista asioista kuten ruuasta, kodista, kyvystä liikkua ja erityisesti läheisistä ihmisistä. Joel on yksi suurimpia vaikuttajia mun nykyiseen ajatusmaailmaan ja olen maailman kiitollisin siitä, että sain elämääni ihmisen joka varmasti teki minusta paremman ihmisen. Itsellänikin on vielä paljon oppimista, mutta pyrin siihen että yritän nähdä jokaisessa asiassa, tapahtumassa ja ihmisessä ensin jotain hyvää ja hyväsyä sen, että vaikka en ole samaa mieltä jostain asiasta tai jokin ei miellytä minua, niin se ei ole syy satuttaa ketään. Se on ainakin itseäni auttanut ihan älyttömästi jaksamaan ja saamaan energiaa paljon. Niinkuin Jessica kirjoittaa, myös mieltä ja ajatusmaailmaa tulee treenata ja se on kaiken perusta.  (:

What goes around comes around. Hyvässä ja pahassa, sinä päätät. (:

 

Ps. olen laittanut merkille sen, ettei miesten kesken blogeissa tai muutenkaan elämässä harrasteta läheskään niin rajusti tällaista henkistä väkivaltaa miten naisten kesken? Pitäisköhän meidän naisten pikkasen ottaa heistä mallia :D


68 Comments
 • Sanathe
  Posted at 14:05h, 25 kesäkuun Vastaa

  Parasta tässä on, että nämä bikinifitness”urheilijat” provosoituvat niin helposti.

  • linda
   Posted at 14:09h, 25 kesäkuun Vastaa

   mitä bikinifitneksellä on tekemistä tämän asian kanssa? samalla tavalla tuli ajatuksia kun miss suomi kisaajia mollattiin.

 • Minja
  Posted at 14:48h, 25 kesäkuun Vastaa

  Oon itekki huomannu ihan saman, naiset on kauheen katkeria jos jollai tuntemallaan menee hyvin mut miehet vaan kyselee neuvoja ja antaa kunnioitusta. Pitää itsekki yrittää ajatella ettei se ole itseltä pois jos jollain muullakin menee hyvin!

  • linda
   Posted at 15:33h, 25 kesäkuun Vastaa

   Nainen on naiselle susi !

 • Aliisa
  Posted at 15:07h, 25 kesäkuun Vastaa

  Voi Linda! Ihana kirjoitus :) Ite oon todellakin jättänyt noi kirjoittelut omaan arvoonsa ja lähinnä hymähdellyt niille itsekseni, kun ite tietää miten asiat on, niin tollanen kommentointi jaksaa lähinnä naurattaa. Tottakai osa kommenteista on ihan asiallista ihmettelyä ja kritiikkiä, mutta ”Mistä noi naamatkin on revitty..” tyyppiset jutut kyllä vähän ihmetyttää.

  Itselläni oli ihan sama nuoruudessa, että muita jaksoi arvostella ja haukkua koska ite en ollut sinut itseni kanssa. :) Nykyään kun on terve itsetunto, niin on tajunnut että itelleenkin saa paljon enemmän kun muita jaksaa tsempata! Ja varmastikaan kaikilla arvostelijoilla ei ole tästä kyse, mutta omalla kohdallani ainakin tiedostan että se oli syynä.

  Tsemppiä sulle kisatreeneihin ja kiitos kivasta blogista!

  T: Yksi niistä lenkkipolulta poimituista rotannaamoista ;)

  • linda
   Posted at 15:33h, 25 kesäkuun Vastaa

   Se on sitä kasvamista !! Ja vaikka on vaikea myöntää että on itsekin ollut tällainen ”kaikki on paskaa paitsi kusi” – tyyppi niin osaa ainakin nähdä miten typerää se on & välttää sellaista asennetta entistä enemmän :D

 • Jussi
  Posted at 15:20h, 25 kesäkuun Vastaa

  Miksi siihen mallikisan nimeen on sotkettu sana ”fitness”, jos etsitään pääasiassa iloista persoonaa? Tämä nyt on vain tällaista pohdintaa, koska sinä tuskin tiedät vastausta.

  Fitnessmallikisahan voisi oikeasti olla mielenkiintoinen, jos siinä haettaisiin fitnessmallia, ja kisaan hakisi fitnessmallin näköisiä ihmisiä.

  Nyt se itse kisakin on ihan naurettavaa kilpailijoiden nöyryyttämistä, jossa tytöt joutuvat hyppimään kuin mitkäkin apinat kaiken kansan edessä ja mainostamaan ties mitä shampoita ja hoitoaineita.

  P.S
  En voi pahoin.

  • linda
   Posted at 15:31h, 25 kesäkuun Vastaa

   Kyllä niistä jokaisesta huomaa että liikuttu on ja tytöistä jokainen täyttää kisassa haettavan fitness mallin kriteerit.
   Jopa bikinifitneksessä haetaan ”vain” kisaajia näillä kriteereillä: Kilpailu on tarkoitettu itseään kunnossa pitäville naisille, joilla on terveelliset elämäntavat. Kilpailijoilla ei saa olla lihaserottuvuutta, mutta kehon pitää olla urheilullisen ja terveen näköinen. Ylä- ja alakehon pitää olla oikeassa suhteessa toisiinsa nähden ja arvostelussa otetaan huomioon myös kasvot ja hiukset.

   Joten miksi jos bikinifitneksessä ei edes haeta runsasta lihasmassaa tai etottuvuutta, tyttöjä verrataan lähinnä pro kisaajiin ?

   Ymmärtäisin jos kisaa markkinoitaisiin lihas kisana, mutta niin ei edes olla tehty. Fitness ja Fit- sana pitää sisällään todella laajan käsityksen, ei vain yhtä tai kahta ”tiettyä totuutta”

   Sitäpaitsi jos ei kisasta pidä , ei sitä tarvitse seurata (:

   • linda
    Posted at 15:34h, 25 kesäkuun Vastaa

    Ja anteeksi virheet kirjoituksessa, puhelimen piikkiin ;)

   • Jussi
    Posted at 15:43h, 25 kesäkuun Vastaa

    Tarkoituksenani ei ole arvostella kilpailussa nyt mukana olevia tyttöjä. Tottakai jokaiseen kilpailuun hakee kaikenlaisia ihmisiä, joista tuomariston tehtävä on karsia sopivimmat.

    Edelleen kuitenkin ihmettelen, että miksi juuri tähän iloisen persoonan skabaan on sotkettu sana ”fitness”. Näkyvyyden takaamiseksi todennäköisesti.

    Enemmän ihmettelen, että miksi kilpailusta on tehty kilpailijoita nöyryyttävä tapahtuma, jossa tytöt ihan oikeasti hyppivät lavalla trikoot päällä ja mainostavat hampaiden valkaisuja ym. teennäiseltä ulkoa opetelluilla lauseilla. Vaatteita käydään vaihtamassa 5min välein niinkuin jossain muotinäytöksessä.

    Jos valta ja vastuu olisi minun, ”fitnessmalli-kisan” finalisteihin ja ihmisten ilmoille ei kelpaisi kukaan muu kuin Fitness/Body -lehtien kansiin, mainosjulisteisiin ym. jo sopivia, sopivassa kunnossa olevia ihmisiä. Se sopisi sanan ”fitness” henkeen paremmin. Kisa olisi tietysti muutenkin arvokkaampi.

    Kysymystäsi liittyen bikinifitness-kisaajiin en ymmärtänyt, vaikka luin kysymyksen uudestaan.

  • linda
   Posted at 16:59h, 25 kesäkuun Vastaa

   Oli miten oli, kisaa en ole itse keksinyt tai määritellyt joten on vaikea vastata kysymykseesi. Lähinnä pohdin sitä, oli kyseessä missikisat, fitness kisat, kokkiohjelma tai mikä tahansa että mikä tuo tyyli on lytätä jengi aina niin väkivaltaisesti kuin mahdollista.

 • Ida Jemina
  Posted at 16:21h, 25 kesäkuun Vastaa

  Moikka! Ite kirjotin just eilen samasta asiasta kun törmäsin näihin kommentteihin. http://idajemina.blogspot.fi/2014/06/lihavat-ja-rumat-fitnessmallit.html Ei siinä voinut muuta kuin päätä pudistella ja ihmetellä kuinka huonosti ihmiset voivat kun päästävät sellaisia sammakoita suustaan..

  • linda
   Posted at 16:57h, 25 kesäkuun Vastaa

   Joo kaikkea ei voi (onneksi) ymmärtää :D

 • mikaela
  Posted at 16:35h, 25 kesäkuun Vastaa

  Mua jotenki jaksaa ihmetyttää nää tän tyyliset kirjoitukset joissa sanotaan että ”ihmiset on niin katkeria”, ”annetaan negatiivisuuden olla”, ”haters gonna hate” ku ite mietin vaan et itteä ei kyl kiinnosta hittoakaan mitä muut musta tai jostain mun tekemisistä ajattelee :D Tai siis, paras tapa kai antaa negatiivisuuden olla olis olla keskittymättä siihen eikä kovaan ääneen julistaa että ”on niin kurjaa kun negatiivisia ihmisiä on joka puolella arvostelemassa! Antaa kaikkien kukkien kukkia!” Öööh i dont give a fuck mitä kukaan jaksaa kelata :D

 • Lena
  Posted at 16:47h, 25 kesäkuun Vastaa

  Joo samaa mieltä, mutta hei ihan oikeasti, miksi vedät herneitä nenään toisten ihmisten mielipiteistä? Eihän kaikkia ihmisiä voi miellyttää joku fitness. Sama kun vetäisit herneitä nenään jos joku pitääkin hernekeitosta mutta toinen ei. :D Anna muitten ihmisten ajatusmaailman olla ja keskity mielummin omaan tekemiseesi! Turhaan tuhlaat aikaa tommoseen.

  • linda
   Posted at 16:57h, 25 kesäkuun Vastaa

   En mä nyt tietääkseni ole vetänyt kenenkään mielipiteestä hernettä nenään. Lähinnä tekstissä ihmettelen ihmisten tapaa tuoda asioita esiin ja sitä tyyliä. (:

   • Soila
    Posted at 00:07h, 01 heinäkuun Vastaa

    Juu, ja Linda on bloggaaja. Eikös tässä oo vähän ideanakin, että se ihmettelee maailman menoa ja kertoo ajatuksistaan täällä.

 • hillamaaria
  Posted at 16:48h, 25 kesäkuun Vastaa

  Tuntuu, että täällä Suomessa FITNESS-sanaa ei saa käyttää kuin vain silloin jos puhutaan kehonrakennuskisoista. Ulkomailla fitness sanaa käytetään paljon laajemmin, eikä sitä todella yhdistetä vain kisaamiseen. Fitness on muodikas sana ja nyt pinnalla. Atleettista kroppaa haetaan kisoissa mutta atleettinenmallikisa nimenä ei ehkä olisi niin houkutteleva ja kuullostaisihan se vähän tönköltä. :)

  • linda
   Posted at 17:00h, 25 kesäkuun Vastaa

   Niin ja fitneksellä nimenomaan on aika laaja käsitys :D

   • Jussi
    Posted at 17:53h, 25 kesäkuun Vastaa

    On sillä sanalla fitness tosiaan niin laaja käsitys, että ne ketkä harrastavat tosissaan (karkeasti = IFBB) saavat nykyään hävetä silmät korvat päästään ja kaikki eivät enää edes kehtaa mainita harrastavansa Bikini- tai Body Fitnessiä. Kiitos fitnessmalli-kisojen, sofiaruusiloiden, elinatervojen, elselautaloiden ja ennen kaikkea pihalla olevan median edustajien, toimittajien takia.

    • linda
     Posted at 18:09h, 25 kesäkuun Vastaa

     On outoa medialta ja hassua miksi ”Miss bikini” kisassa kisaavat tuodaan mediassa esiin bikinifitness kisaajina. Lieneekö tiedon puute vai provo, mutta tässä fitnessmalli kisassa ei edes yritetä (tietääkseni) luoda mitään bikinifitness/body fitness imagoa kenellekään ja kisalla on pidempi historia kuin Suomen IFBB:n bikinillä.
     Musta kisa on kiva. Jos ei halua vielä lähteä kehonrakennuksen lajeihin, mutta harrastaa fitnestä elämäntapana, niin miks ei. Itsekin joskus harkitsin tätä kisaa, mutta mua ei siihen tanssiesitykseen olis saatu :D

     • Jussi
      Posted at 18:14h, 25 kesäkuun

      Se on tosiaankin hassua. Toimittajiksi ei hakeudu kansakunnan terävin aines ja sen takia lehdistön taso on mitä on.

      Eipä ole ruusilatkaan olleet oikomassa näitä suorastaan oikeita kisaajia (kuten Anna Virmajoki) halventavia tarinoita Bikini Fitnessin maailmanmestaruuksista ynnä muista titteleistä.

 • elsi
  Posted at 16:56h, 25 kesäkuun Vastaa

  Oot Linda ihana ja mun esikuva!! ♥♥ Mulla on myös syömishäiriö ja oot suurin roolimalli mulle parantumisessa!!
  Arvostan myös suuresti kun myönnät itsekkin, että olet joskus puhunut muista pahaa tms, kun voit huonosti. Todella rohkeaa ja voit olla ylpeä itsestäsi!
  Hyvää kesää ja onnea syksyn kisoihin!! (:

 • pähkinä
  Posted at 17:00h, 25 kesäkuun Vastaa

  heii!
  Mulle tuli sellanen kysymys mieleen, että kun treenin jälkeen jos yleensä syödään valkosta riisiä/pastaa niin miten se eroaa siitä jos söisi vaikka vaaleaa leipää? En nyt puhu ihan ranskanleivästä, vaan esim kaurapaloista ja niistä pilipali ”täysjyvä” leivistä, missä ei sitä täysjyvää niin paljon olekkaan. Eli voiko salitreenin jälkeen syödä vaikka kauraleipää?

  Kysyin jo edellisessä postauksessa…. Ois mahtavaaa jos voisit näin asiantuntijana kertoa :)

 • Sofia Valkonen
  Posted at 17:36h, 25 kesäkuun Vastaa

  Miten itse näen Fitnessmallin eroavan perinteisistä miss- ja huippumalleista sillä, että periaatteena on terveellisyys ja fyysinen hyvinvointi. Sitä että ulkonäköä (painoa) ei olla hankittu mehupaastolla tai kaalikeitto dieetillä. Vaan terveellisillä elintavoilla. Muistan kun katsoin huippumalli haussa suomen versiota ja siinä sanottiin yhdelle hoikalle tytölle että painoa pitäisi nyt pudottaa ja hänelle ehdotettiin, että voisi syödä kiwin joka aterialla! Se siitä oikeista elintavoista. Monet mallit ovat myös vain laihoja eli ns. ”laihaläskejä”. Uskoisin että fitnesmallin ideologiassa on juuri kiinteys ja treenaaminen. Kaiken tämän lisäksi kauneus, iloisuus, hyvä maineisuus ja pirteys. En usko että, kovin moni ns. ”laihaläski” malli jaksaisi juosta ja pomppia hymyillen.
  Olemme juuri niin pinnallisia ihmisiä kuin itse maailman näemme! Toivon että kilpailussa olevat tytöt pitävät päänsä korkealla ja nauttivat kisasta :D

  • linda
   Posted at 17:58h, 25 kesäkuun Vastaa

   Toivon myös että he nauttivat kisasta ja tästä kokemuksesta (:

 • Essi
  Posted at 17:47h, 25 kesäkuun Vastaa

  Itse näin myös kyseisen kisan, ja en siitä niinkään välitä, niinkun en myöskään bikinifitneksestä, koska mielestäni nämä kaksi eivät sovi kehonrakennuskisoihin. Bikinifitneksen vielä jotenkin hyväksyn kehonrakennuskisoissa, mutta tämä fitnessmalli-juttu ei minun mielestäni todellakaan sovi. Itse laittaisin tämän kisan jonkun muun urheilutapahtuman alle. Tämäkin tosin vain oma mielipiteeni, johon ei varmasti moni samaistu.

  • linda
   Posted at 17:57h, 25 kesäkuun Vastaa

   Tämähän kisa on eritelty täysin eri lavalle ja messujen yhteyteen, eli tällä ei (mielestäni) edes tavoitella samanlaista asemaa (:

   • Jussi
    Posted at 18:06h, 25 kesäkuun Vastaa

    Syksyllä Lahdessa samalla lavalla on esim. Men’s Physique. Vakavasti otettavia sarjoja alennettiin tälle messujen sirkuslavalle fitnessmallikisan kylkeen.

    • Tiina
     Posted at 18:36h, 25 kesäkuun Vastaa

     Jussi, mistähän tämän tiedon olet saannut? Itse en ainakaan näin ole tätä ymmärtänyt.

     • Tiina
      Posted at 18:39h, 25 kesäkuun

      Pahoittelut, löysinkin tiedon.

    • linda
     Posted at 20:00h, 25 kesäkuun Vastaa

     Ai.. no eipä ole sekään näiden tyttöjen vika kuitenkaan.
     Myös junnut on samalla lavalla, missä itse kisaan, sillä en koe olevani vielä tarpeeksi hyvä ns. normaaliin kisaan. :D

     • Jussi
      Posted at 20:04h, 25 kesäkuun

      Sikamainen temppu KP:lta. Jos itse olisin menossa syksyn kisaan ja sarjani olisi messulavalla niin peruisin osallistumiseni.

     • linda
      Posted at 20:37h, 25 kesäkuun

      No, mua ei haittaa. Ekat kisat ja sinne mennään hyvin nöyrästi sekä teen sen itseäni varten, joten en osaa vielä keskittyä vaatimaan kuin sen, että pääsen edes johonkin lavalle asti. Jännittää jo nyt niin paljon, vaikka ei ole kyse edes sm kisoista, kuten muilla.
      Mutta Men’s Physique kisaajia varmasti harmittaa tämä siirto.

 • pirtsu
  Posted at 18:39h, 25 kesäkuun Vastaa

  Toisaalta kyllastyttaa tuo ’nainen on naiselle susi’-juttu. Sinakin saat paljon enemman (kaiketi?) positiivista palautetta kehuja ja tuntuu, ett ne ignoorataan taysin :( Ei tuon mantran hokeminen ainakaan asiaa auta, mun mielesta asiassa on tultu paljon enemman eteenpain. Tietenkin on naita nettikiusaajia yms ja se on tosi tyhmaa, mutta mielestani kehitysta on myos tapahtunut :) Ja ainakin mita Facebookissa yms pyoriviin haukkuihin mm missikisojen aikaan, niin miehet joo eivat hauku toisiaan, mutta naisia kylla. Hyva kuitenkin, etta tartut ajankohtaisiin asioihin!

  • Eikku
   Posted at 19:55h, 25 kesäkuun Vastaa

   Oon samaa mieltä. Toistamalla tuota ”nainen on naiselle susi” toteutetaan ihan sitä itseään, eli halvennetaan naissukupuolta ja ylläpidetään käsitystä naisista huonompina. Typeryys ja pilkka ei katso sukupuolta, miehet taitavat sen erinomaisesti siinä missä naisetkin.

   • linda
    Posted at 20:34h, 25 kesäkuun Vastaa

    No itse olen erimieltä. Ainakin sivusta katsottuna miesten maailman on hyvin paljon lempeämpi, mutta voin olla väärässäkin.

    • Mie
     Posted at 00:01h, 26 kesäkuun Vastaa

     ”Ainakin sivusta katsottuna miesten maailman on hyvin paljon lempeämpi, mutta voin olla väärässäkin.”

     Suosittelen tutustumaan esim. http://www.apina.biz -sivuston naisia esittävien kuvien kommenttibokseihin. Se siitä lempeydestä, lähes jokainen kommentti huokuu naisvihaa ja raakaa arvostelua. Käyttäjäkunta koostuu muuten pääosin miehistä. Aika erikoista, jos olet onnistunut jotenkin elämään pimennossa asian suhteen, sillä nimenomaan miesten kokema ja esille tuoma naisviha tuntuu olevan yhä vain yleisempää netissä.

     • linda
      Posted at 00:55h, 26 kesäkuun

      Todella harmillista!! :/

    • aksa
     Posted at 07:45h, 26 kesäkuun Vastaa

     Miesvaltaisessa työpaikassa törmään joka ikinen päivä siihen, että miehet puhuvat toisistaan paskaa selän takana ja arvostelevat toisiaan, joten en sanoisi, että miesten maailma on paljon lempeämpi. Ja nämä miesten puheet toisistaan ovat myös todella asiattomia ja huonontavat todella paljon työilmapiiriä, joten kyllä miehetkin osaavat todella hyvin olla typeriä ja toisia ihmisiä pilkkaavia.

  • linda
   Posted at 19:56h, 25 kesäkuun Vastaa

   En mielestäni ole antanut aihetta tuolle lauseellesi, ett ignooraisin posiitivisia kommentteja, kirjoitan ja kiitän niistä usein jopa erikseen tänne blogiinikin kommentteihin vastaamisen lisäksi.
   Eivätkä nämä tekstit tosiaankaan koske/käsittele kaikkia. kyllä jokainen itse tietää jos teksti kolahtaa (:

 • Mampsikka
  Posted at 21:27h, 25 kesäkuun Vastaa

  En nyt ota yhtään kantaa mihinkään fitnekseen, bikini tai arki, vaan mietin vain nainen on naiselle susi -sanontaa.

  Miesten maailma on kyllä varmasti toisia miehiä kohtaan kannustavampi, mutta naisia kohtaan aivan yhtä julma kuin naiset ovat toisilleen. Yleistän tässä kyllä rajusti niin miesten kuin naisten ajatuksia – toki molemmissa varmasti suurin osa osaa olla ja onkin toisilleen lojaaleja. Yleensä vain ne äärimmäiset ja ilkeimmät tuppaavat päästä esille.

  Lähinnä tarkoitan sitä, että naisiin iskostetaan perinteisesti paljon enemmän ajatusta muista naisista vihollisina tai kilpailijoina, erityisesti ulkonäön alueella. Ei kuitenkaan ole kovin montaa vuosisataa siitä, kun ulkonäköä on pidetty naisen tärkeimpänä ominaisuutena ja avaimena menestykseen elämässä. Miesten osalta keskitytään enemmän suorituksiin kuin puhtaasti ulkonäköön. Nykyään toki miestenkin ulkonäköpaineet ovat kasvaneet, mutta ulkonäkö on kuitenkin varmasti korkeammalla ”ideaalinaisen” ominaisuuslistalla kuin miehen. Voipi kuitenkin olla, että miesten ulkonäköpaineiden kasvaessa mies on kohta miehelle yhtä paha susi kuin naisellekin – ulkonäössä kuitenkin moni asia jää oman vaikutuspiirin ulkopuolelle ja siksi siinä kilpaileminen koetaan ns. epäreilummaksi itselle kuin vaikkapa suorituksissa.

  • linda
   Posted at 23:45h, 25 kesäkuun Vastaa

   Hyvin sanottu :)!

   • Jussi
    Posted at 06:56h, 26 kesäkuun Vastaa

    Ulkonäkö on kyllä edelleen tänä päivänäkin naisen tärkein ominaisuus menestymiseen elämässä.

    • mikaela
     Posted at 09:28h, 26 kesäkuun Vastaa

     Kehtaan olla rajusti eri mieltä (ja meillä taitaa olla erilaiset käsitykset menestyksestäkin) mutta en usko että tämä kommenttiboksi on omiaan tälle keskustelulle lievän ristiriidan kanssa… Vaikka eikai näistä asioista koskaan lian vähän puhuta. Hyvä provo oli Jussi ;)

     • Jussi
      Posted at 11:30h, 26 kesäkuun

      Ei tämä ollut provo.

      Tietysti ensin pitäisi määritellä, että mitä on menestys.

      Otetaan kuitenkin tähän helppo esimerkki, jonka jokainen tämänkin blogin lukija voi ymmärtää:
      Kuvitteellinen fitness-bloggaja ”Linda” voisi halutessaan nostella päivät pitkät vaaleanpunaisia käsipainoja kuntosalilla ja lopun päivää maata kotona sohvalla räkimässä kattoon. Silti hän voisi ajaa Ferrarilla ja avo-Mersulla. Siksi, koska ”Linda” on hyvännäköinen.

      Rumempi kanssasisar raataa päivät duunissa ja stressaa laskuista – ja ajaa autolla, johon itsellä tai putkimiespoikaystävällä on varaa.

      Ei ole pienenintäkään merkitystä sillä, miten saat resursseja käyttöösi (rahaa, Ferrarin, asunnon ym.). Naisille tähän riittää kauneus.

     • Mampsikka
      Posted at 12:09h, 26 kesäkuun

      Uskaltaisin väittää, ettei Ferrari, Mersu ja asunto – jotka taitaa tässä vastata menneisyyden hyvää avioliittoa – välttämättä ole läheskään kaikkien naisten käsitys menestyksestä. En ainakaan itse lähtisi mittaamaan menestystä elämässä materiaalisen kautta, on sillä kuvitteellisella fitness-bloggarillakin varmasti muitakin tavoitteita kuin nuo.

      (Ja kyllä miehetkin voivat pelkällä ulkonäöllä menestyä. Tarkoitin sitä, että ulkonäköä on ajateltu naisen menestyksen pääasiallisena edellytyksenä enemmän kuin miehen menestyksen.)

     • Jussi
      Posted at 12:35h, 26 kesäkuun

      Kauniit naiset päätyvät kuin sattumalta avioliittoihin miesten kanssa, joilla on paljon resursseja.

      Toisen kuvitteellisen esimerkin voisimme ottaa vaikkapa ”Fitness-tähti Janni” -nimisestä tytöstä, joka voisi asua esimerkiksi Arizonassa vailla huolia murheita. Pelkän ulkonäkönsä ansiosta.

      Näitä esimerkkejä muuten riittää :)

      Menestymistä voi mitata millä tahansa tavalla. Uskoisin kuitenkin, että suurimmalle osalle meistä menestymiseen elämässä liittyy vahvasti materiaalinen vauraus.

    • kirsikka
     Posted at 21:32h, 27 kesäkuun Vastaa

     Luulin jo Jussia jokseenkin järkeväksi tyypiksi aikaisempien kommenttien perusteella, mutta nämä pari viimeistä ”kuvitteellinen Janni” -tason letkautusta vetivät maton alta pahemman kerran :D Pahoitteluni, erehdyn joskus.

 • hebbis
  Posted at 11:26h, 26 kesäkuun Vastaa

  totuushan on se, että ”fitnessmalleista” 1-2 on menestynyt ikinä missään urheilulajissa ja voi kutsua itseään jopa urheilijaksi. muut ovat pyrkyreitä, jotka ovat ravanneet salilla sen 1-2 vuotta ja kutsuvat itseään urheilijaksi. mutta eihän tuo mikään urheilukilpailu ole vaan pellekisa, jonka voittaa se, kuka tyrkyttää ja myy eniten ihmisille proteiinituotteita:)

 • Pauliina
  Posted at 11:33h, 26 kesäkuun Vastaa

  En ihan ymmärrä täällä joidenkin kommentoijien mielipidettä siitä, että näiden nettiarvostelijoiden toimintaa ei tulisi julkisesti (esim täällä blogissa) ruotia ja kyseenalaistaa. Tietenkin pitää! Ei kouulkiusaaminenkaan lopu sillä, että porukalla vaan hyssytellään, asioista pitää puhua jos haluaa nähdä muutosta! Lisäksi postaus ei suoranaisesti käsitellyt fintessmalli-konseptia vaan nimenomaan sitä, että jostain syystä on aina pakko päästä ampumaan alas ja mitätöimään kaikki, jotka uskaltavat johonkin osallistua omalla naamallaan. Asiat eivät muutu jos niistä ei koskaan puhu ääneen. Hyvä Linda, pidä lippu korkealla :)

  Siinä olen eri mieltä, että miehet olisivat jotenkin lempeämpiä – ainakaan naisia kohtaan. Aika monessa noista keskusteluista on liuta miehiä postaamassa kuvia niistä ”oikeasti seksikkäistä” naisista ja kehottamassa muijia kyykkäämään. Vietän aikaani aika miesvaltaisessa ympäristössä harrastusten puolesta ja se on välillä aika räikeääkin, miten naisesta muodostettu mielipide on sidoksissa naisen ulkonäköön. Lisäksi miehet puhuvat toisistaan huoletta paskaa, aivan kuten naisetkin, mutta porukassa pyritään toimimaan niin, että kaikki tulevat toimeen. Maailmassa on kusipäitä ja sitten on niitä hyviä tyyppejä, ei se katso sukupuolta.

 • Nanna
  Posted at 16:18h, 26 kesäkuun Vastaa

  Jatkoaika.fi mitä näitä keskustelupalstoja on ainakin ruotii heti joka ikisen miesjääkiekkoilijan kun MM-kisajoukkue julkistetaan tai jos hävitään yksi peli liigassa!! Samanlaista ruotimista se on molemmilta sukupuolilta

 • Sanna
  Posted at 18:38h, 26 kesäkuun Vastaa

  Jussilla on kyllä mielettömän hyviä pointteja, hah! Kyllä, kun on 180-senttinen blondi niin huomaa, että elämä on helpompaa. Tai jos tahtoisi. Oikeita töitä tehdään 10-15 tuntia päivässä ja mies on ”duunari” ;) Ei ajella Ferrarilla, ei. Mutta kyllähän ulkonäöllä pääsee pitkälle. Varsinkin kun on vielä varaa satsata kunnolla siihen, satoja euroja kuussa hiuksiin, ripsiin, kynsiin, huuliin… Jotkut sitä tekee, jotkut ei (eikö me naiset olla aitoja:D).Eli sinänsä hölmö yleistys, että kauniit naiset päätyvät rikkaiden miesten seuraan. Itse tienattu raha on parasta, ainakin omasta mielestä :P

  • Jussi
   Posted at 19:11h, 26 kesäkuun Vastaa

   Se, että sinä olet 180cm pitkä blondi (pituus, mikä useimpien miesten mielestä ei varmasti ole se viehättävin naisen mitta) ja käyt töissä ei poista sitä tosiasiaa, että kauneus on merkittävin yksittäinen menestymisen mahdollistava ominaisuus naisella. Nainen hyötyy kauneudesta kävi töissä tai ei.

   Kysymys kuuluukin lähinnä, että; mitä sitten :)

 • K
  Posted at 19:04h, 26 kesäkuun Vastaa

  Etkö oo tulossa junnujen MM-karsintoihin? Tai ylipäätään kumpiinkaan karsintoihin? Oon vaan ihmetelly kun ei nimeä ole listoilla:)

  • linda
   Posted at 20:36h, 26 kesäkuun Vastaa

   Ymmärsin että Jos ei kisannut keväällä junnuissa niin ei pääse niihin..

   • K
    Posted at 22:16h, 26 kesäkuun Vastaa

    Mistähän sä niin ymmärsit? Kyllä sinne voi ihan hyvin ilmoittautua ekakertalaisetkin :) etkö siis aijo osallistua? Mulle ainakin oli ihan ehdoton juttu että haluan osallistua siihen! Ja onhan sinne ilmottautunutkin jo montamonta junnutyttöä jotka on ekakertalaisia :)

    • linda
     Posted at 23:14h, 26 kesäkuun Vastaa

     Juniorit saavat kokeilla siipiään myös yleisessä sarjassa SM-kisan karsinnoissa, mutta sitten he kisaavat SM kisassa ihan perus sarjassa. Junnuille ei siis ole mitään karsintoja erikseen. Itse menen suoraan junnuihin, jossa ei ole karsintoja. Tämä kaikki lukee nettisivuilla, itse en ainakaan löytänyt (en MM kisoista ainakaan :D) erikseen mitään tai junnuille karsinnoista.

     • K
      Posted at 00:28h, 27 kesäkuun

      Joo tiedän kyllä tuon mutta kyllä junnuille on ihan oma MM-karsinta!:D se lukee kyllä ihan tuolla nordic fitness Expon sivuillakin. Liitolta on tullut myös meili jossa on asiaa kyseisestä aiheesta; ”Junioreiden MM-karsinta
      Masters- ja junioreiden MM-karsinta pidetään Jyväskylän karsinnan yhteydessä. ”. En kyllä mitenkään voi ymmärtää miten muka oot välttynyt tältä tiedolta etkä sitä mistään löydä:D ja siinä listassa jossa on Jyväskylän karsintoihin ilmoittautuneet kilpailijat on vielä ihan erikseen ”J” niiden perässä jotka osallistuu junnujen MM-karsintaan. Kannattaa nyt kyllä lukasta pikkusen tarkemmin…….:D

     • linda
      Posted at 01:25h, 27 kesäkuun

      Nyt mä tajusin ! Sä tarkotat niitä Meksikon mm kisoja jotka on jo viikko ennen expoa :) mä itse vedän nyt nämä ihka ekat kisat ihan expossa ja katotaan mitä musta jää ensinnäkin jäljelle ja kokeilen sitten sen jälkeen siipiäni isommissa kisoissa. Mulla on vielä paljon duunia tässä ja aikaa mennä MM kisoihin sitten kun on edes yksi kisa alla … :)

 • K
  Posted at 10:47h, 27 kesäkuun Vastaa

  Mä en enää kyllä tiedä mitä sanoa:Dd ilmeisesti et oo lukenu ainuttakaan liiton meiliä tai käyny koko Expon nettisivuilla. Tai sit jollei tajua ni ei vaan tajua….:D Mut sä teet niinku teet;) perin kummallista touhua kyllä. Suurin osa menee jopa molempiin karsintoihinkin ihan harjotuksen vuoksi, koska sitä lavalla oloa ei ole ikinä liikaa. Mut hyvähän se on että oot noin itsevarma;) tsemii!

  • linda
   Posted at 10:54h, 27 kesäkuun Vastaa

   No mutta ilmottautuminen ei oo vielä ummessakaan, joten jää nähtäväksi miten periskummallinen olen.

  • kirsikka
   Posted at 21:39h, 27 kesäkuun Vastaa

   Jos suurin osa lampaista työntää päänsä vessanpönttöön ihan vaan sen takia kun kerta voi, niin onko se perin kummallista, että yksi ihminen käyttää omia aivojaan ja jättää sen tekemättä? Huomaa kyllä, että sarja on tosiaan ”juonior”…

 • M
  Posted at 20:12h, 29 kesäkuun Vastaa

  En yleensä vaivaudu kommentoimaan mitään negatiivisuuksia, mutta mua ihan joka kerta ärsyttää lukea tämmöisiä naiset on naisille susia ja miehet ne vaan on parempia jätkiä -tyyppisiä kommentteja, koska ihan tosissaan, mitä sä nyt tuossa kommentissasi juuri teet? Alennat naisia ja nostat miehiä naisten yläpuolelle, sen lisäksi tällaisiin toteamuksiin tuntuu (usein) sisältyvän implikaatio siitä, että itse on jotenkin parempi kuin ne ’muut naiset’, jotka ovat epäjoviaaleja toisiaan kohtaan. Solidaarisuuden peräänkuuluttaminen on tottakai jees, mutta ei sitä kannata tehdä naisia alentamalla.

  • linda
   Posted at 21:30h, 29 kesäkuun Vastaa

   no, se on sanota jonka itseasiassa olen jotenkin iskostanut päähäni, sillä lähes jokaiseen postaukseen joku sen kommentoi.

 • nella
  Posted at 21:54h, 01 heinäkuun Vastaa

  ”Strong people don’t push people down, they lift them up”

  ”Rudeness is the weak person’s imitation of strengt”

  Pari tämmöstä teemaan sopivaa :)

 • Johne270
  Posted at 14:35h, 03 heinäkuun Vastaa

  I think this is a real great blog post.Much thanks again. begdkfabceeb

Post A Comment