Eikö laihduttaminen onnistu? Muuta ajattelutapaasi.

Heippa!

Saan paljon maileja, joissa pyydetään apua varsin yleisiin ongelmiin: mistä motivaatota laihduttaa? Miten pystyy noudattamaan ohjelmia?

Mä itse olen yrittänyt nuorempana laihduttaa satoja kertoja. Joka ilta se sama lupaus ”huomenna”. Mitään ei ikinä tapahtunut. Tosin mulla ei sillon ollut mitään hajua tai mahdollisuuksia ammatti apuun. Ei sillon ollut blogeja tai mitään muitakaan hyviä medioita mistä etsiä hyviä ja terveellisiä vinkkejä tukemaan laihduttamista.

Mä itse huomasin, että itseasiassa kun lopetin sen ikuisen laihduttamisen ja löysin lajin josta innostuin ja johon hurahdin, alkoi olo kohenemaan ja sitämyöten tietenkin heräsi kiinnostus sitä hyvivointiakin kohtaan enemmän. Pikkuhiljaa karsein teinidokailuja ja roskaruokia pois. En aluksi edes keskittynyt painooni, olin niin innostunut siitä että juokseminen alkoi sujumaan. Siinä se samalla sitten tippui ilman minkäänlaista stressiä asiasta. Äkkiä oli kymppi pois painosta!

Keho on vähän sellainen, että jos jostain tekee liian ison numeron ja sitäkautta ajaa  kropan stressitilaan, niin sitä enemmän se pitää painosta kiinni. Stressi on yksi suurin lihavuuden aiheuttaja. Pyrkikää siis olemaan stressaamatta ja nauttikaa urheilusta ja terveellisistä elämäntavoista! Keho kyllä seuraa mieltä. 

Kilpaurheilu on asia erikseen. Sillon on PAKKO tehdä tiettyjä asioita, eikä kannata sekoittaa esimerkiksi minun treenejäni kenenkään normaaliin hyvinvointiliikuntaan. Vaikka kuitenkin olisikin suurempia tavotteita kehon suhteen, niin suosittelen ehdottomasti jokaisen ensin löytämään oman lajinsa ja rehellisen ilon ja halun harrastaa liikkumista. Sen jälkeen kun liikunnasta tulee yksi nautinto lisää elämään, sitä voi lähteä kehittämään ja haastamaan itseään suurempiinkin tavotteisiin. Jos väkisin yrittää ”koska muutkin” – motivaatiolla, niin siitä ei kyllä varmasti tule mitään. Päin vastoin, sen jälkeen saadaan taas lukea iltalehdestä miten kuntosali pilasi jonkun elämän, kun se oli niin ulkonäköpaineilla maustettua ja pakkopullaa. 

Löytäkää oma lajinne, rakastukaa siihen. Mausteena vielä oikeanlainen ruokavalio sekä elämäntavat, niin silloin ei tarvitse olla millään erityisellä dietillä päivääkään!


8 Comments
 • Avatar
  Henni
  Posted at 19:08h, 31 toukokuu Vastaa

  Tulipa sopivaan saumaan tää postaus, itellä just alkanu laihdutus ja tuntuu ekaa kertaa ikinä (tuhansien yrityksien jälkeen) että onnistun tässä! Teetkö tyypin 1 diabeetikoille ruokaohjelmia? :)

 • Avatar
  Ruusu
  Posted at 19:32h, 31 toukokuu Vastaa

  Hei Linda! Sinulla on ollu tosi antoisia pohdintoja ja kirjoituksia viime aikoina, kiitos niistä! :-) Monet liipannu läheltä omaa elämää. Tsemppiä tuleviin kisoihin ja hyvää kesää :-)

 • Avatar
  minni
  Posted at 23:59h, 01 kesäkuu Vastaa

  Onko sun biancaneven minishortisit minkä kokoiset? :)

 • Avatar
  Kyselijä
  Posted at 11:13h, 02 kesäkuu Vastaa

  Moi Linda! Saisiko sulta kysyä seuraavaa: miten lähteä pudottamaan päivittäistä kalorimäärää kahteen tuhanteen, kun on vuoden aikana totuttanut kroppansa n. 3000-4000 kaloriin päivässä ja tulee valtavat vieroitusoireet vähemmästä?

 • Avatar
  Hanna
  Posted at 13:41h, 02 kesäkuu Vastaa

  Pakko sanoa että hurjan hyvä blogi, ja tykkään sun tyylistä tosi paljon! Et saa tätä ”vanhaa” naista, ja entistä lihavaa ärsyyntymään toitottamalla asioita ainoana totuutena, ja tietämällä kaikesta kaikkea :) sulla on myös paljon asiaa, vaikka jotkut postaukset on ns. lyhyempiä, eli ei se tekstin määrä ja miljoona täytekuvaa, vaan se laatu ;)

  • Avatar
   linda
   Posted at 14:17h, 02 kesäkuu Vastaa

   Mukava kuulla! :D Kiitos paljon palautteesta!:)

 • Avatar
  ella
  Posted at 20:52h, 06 kesäkuu Vastaa

  Kyselisin mitkä liikkeet ois kaikista tehokkaimpia sisäreisien treenaajia? Jos viitsisit myös kertoa joitakin liikkeitä, jotka kuormittavat yhtäaikaa monia eri lihaksia (esim. askelkyykky), olisin iloinen :) Kiitos jo etukäteen!

  • Avatar
   linda
   Posted at 20:56h, 06 kesäkuu Vastaa

   ootko koskaan kokeillut tähti askelkyykkyä? ja sitten sisäreisiin ottaa esimerkiksi jalkaprässi jalat leveällä, päkiät ulospäin suunnattuna :)
   askelkyykky sivulle on myös toimiva ja kaikki ”vinottain” tehdyt harjoitteet :)

Post A Comment