Kipeän ihmisen pohdintoja valmennuksesta ja kynsitarjous.

Heipparallaa!

Täällä ei olla niin hyvällä fiiliksellä, sillä onnistuin vilustuttamaan itseni jo toisen kerran kisadietin aikana. En oo aivan varma johtuuko siitepölystä, vai siitä että ollaan ajeltu ikkunat auki autolla, mutta jokatapauksessa aivan hanurista tää olotila. Viimeyö oli niin kivulias ja kuumehöiryinen että huhujaa… 

Täytyy nyt sitten pysyä vaan ruokavaliossa ja käyttää kipeily edes sinänsä hyväksi, että lepäilee, kun on siihen kerrankin mahdollisuus. Täytyy kuitenkin muistaa se, että vaikka on fyysisesti levossa, niin aina kipeänä ollessa keho käy aikamoista kampailua pöpöjä vastaan ja sen vuoksi olisi aina hyvä pitää muutama oikeesti terve päivä lepoa sairastelun jälkeen, jotta keho pääsee palautumaan.

Ohjelmia pitäisi rustata, mutta odotan vielä hetkeä että oon tarpeeks ”järjissäni” tekemään niitä. Kuumehöyryissä ei ihan tuo järki juokse…

Sain asiakkaalta piristävää palautetta ohjelmista: kilot lähti suunnitelmien ja tavotteiden mukaan ja lääkäriltäkin oli tullut kehuja, kun arvot olivat olleet kohdillaan. 🙂 

10374968_644577105630537_5928148888581968711_n

 

Tosiaan mun tekemissä ohjelmissa se aikajakso kun ohjelmia noudatetaan menee aina asiakkaan tavotteiden mukaan. Riippuu siis aina onko kyseessä diettiä, bulkkia vai vaan elämäntapamuutosta tai halua syödä terveellisesti. Kisaohjelmia tai kisavalmennusta en tee, mutta jos kuitenkin haluaa kokeilla bikinifitness tyyppistä ruokavaliota tai treeniohjelmaa niin sellaisen pystyn preppinä tekemään. Eli ohjelma ei ole varsinainen kisaohjelma, mutta pystyy tekemään pohjaa mahdollisesti tulevaisuuden kisavalmennukselle ja niillä pystyy kuulostella vähän iseltäkin onko se lajina oma juttu vai ei, ennenkuin palkkaa kunnon valmentajan.

Olkaa muuten oikeesti aina tarkkoja noista kisavalmennuksista. Se ei ole mikään leikin asia ja nyt kun on kunnon buumi menossa niin munkin muutamaa tuttua on huijattu pahimman kerran. Innokkaita tyttöjä laitetaan solmimaan hurjia ehtoja jotka ajavat vain valmentajan etuja ja ovat pahimmillaan vuosiakin sitovia sopimuksia. Kisaamiseen liittyviä faktoja jätetään kertomatta eikä valmennukseen saada tarvittavia puitteita. Tuollainen on hyvin ikävää kun kyseessä on innokas aloittaja, joka ei aina tosiaankaan tiedä siitä mitä pitäisi ottaa selville ennen valmentajan hankkimista. Minulle kävi itselleni juurikin näin ensimmäistä valmentajaa valitessa. Valitsin innokkaana ja naiivina vain ”ensimmäisen” josta kuulin. Hän oli perus hyvä PT, mutta ei missään nimessä kisavalmentaja. En tietenkään osannut kyseenalaistaa tai vaatia mitään, sillä en tiennyt kisavalmennuksesta oikeastaan mitään konkreettista…

Mielestäni olisi hyvä että ennen minkäänlaisen sopimuksen solmimista kyselisi nykyisiltä -ja entisiltä valmennettavilta kokemuksista ja mielipiteistä, sekä tietenkin muiltakin kisaajilta ja ihmisiltä, jotka ehkä osaavat auttaa asiassa ja valinnassa. Onko valmentaja ehdokkaan kisavalmennus tyyli mahdollisesti sellainen mitä juuri sinä tarvitset, minkälaisia tuloksia ja saavutuksia hänen valmennettavilla on? Tietenkin mielipiteitä löytyy ja kaikkea ei todellakaan ”fitnesspiireissä” kannata uskoa. Myöskään sama valmentaja ei yksinkertaisesti sovi kaikille, mutta tärkeintä on mun mielestä aina käydä juttelemassa ensin itse valmentaja ehdokkaan kanssa ja hakea sellaista fiilistä, että tässä oikeesti välitetään susta ja sun tavotteista, eikä vain valmentajan omista mahdollisista hyödyistä. Ajatukset menee yhteen ja kemiat kohtaa. Varsinkin kisadietti on sellainen kokemus, ettei siitä tule mitään jos ei voida suoraan puhua ja joku tuntuu epävarmalta. Ehkä käymällä muutamankin eri valmentajan juttusilla pystyy vähän vertaamaan tarjontaa ja hahmottamaan myöskin sitten sitä että kuka on eniten sopiva juuri itselle. Kisavalmennus ei ikinä ole leikin asia ja se kannattaa ottaa oikeesti tosissaan. Pieleen mennessä sillä voi olla hyvinkin painavia seurauksia valmennettavalle… 

Nämä ovat vain mun omia mietteitä ja vinkkejä valmentajan valinnassa, jokainen tehkööt omat valintansa tietenkin haluamansa mukaan. (:

10296748_508518549274449_1176955033_n

Tänään oli iltalehdessä juttua bikinifitneksestä ja siinä oli meikäläisenkin suusta muutamia mielipiteitä. Aika provosoiva otsikkko, mutta hyviä juttuja ja näkökulmia löytyy artikkelista.

10403589_644993252255589_881247908466269920_n

 

Vaatteet biancaneven uusimmasta mallistosta 🙂

10414011_652203574835081_1561334050_n

Kävin muuten eilen piiiiiiiiiitkästä aikaa laittamassa kynnet ihanalla Chi:lla kynsistudio Saossa. 

Chi on aivan ihana tyttö ja tekee mahtavia kynsiä. Mun mielestä on todella tärkeää että kynsientekijä on ammattitaitoinen mutta myös hyvä asiakaspalvelija. Ei oo kauheen kivaa istua 2 tuntia vieraan ihmisen kanssa jos on epämukava olo ja ei mitään juteltavaa. Chi oli kyllä aivan ihana tapaus ja juttua riitti. 🙂 Oli rentouttava ja mukava hetki. Aika meni nopeasti ja munkin kipee olo jopa helpottui hetkeksi.

1956877_10152139778180794_1536577191401447443_o

 

Kynsiin olen todella todella tyytyväinen. Sain juuri sellaiset kun halusinkin! 🙂 Studio Sao:ssa tehdään pronails geelisarjalla, mikä on euroopan johtavin kynsimerkki. Merkki on tunnettu sen laadusta ja kestävyydestä jo 80-luvulta asti. kaikki pronails-merkin kynsitekijät ovat käyneet Pronails-koulutuksen, joka on markkinoiden yksityiskohtaisin kynsikoulutus. Näin taataan se että geelit ei päädy huonojen tekijöiden käsiin. Pronails merkillä on myös aina kynsiin 2- viikon kestävyys takuu, jota ei oo kuulemma ainakaan vielä jouduttu käyttämään. (: 

Chillä on nyt kesätarjous. Kaikki uudet rakennekynnet alkaen 50e ja huollot 40e ! Jos haluaa upeat kynnet niin suosittelen 🙂 Paikka sijaitsee iso-roban vieressä, Annankatu 4:ssä, joten sinne on todella helppo mennä. 

10371759_644262135662034_6656373745382734826_n

 

 


24 Comments
 • Taru
  Posted at 20:28h, 28 toukokuun Vastaa

  Heippa. Voisin antaa sulle vähän rakentavaa palautetta. Sun blogis on mun ehdoton lemppari mutta yks asia siinä harmittaa, nimittäin se, että täällä on aina samat kuvat mitkä instassa. 🙁 seuraan sua myös instassa ja siellä näen ne kuvat heti, joten tuntuu ettei blogista saa mitään muuta irti kun kaikki samat kuvat ja tekstit pyörii myös täällä. Olis kiva jos kuvailisit tänne blogiin vähän enemmän:)

  • linda
   Posted at 20:37h, 28 toukokuun Vastaa

   Moikka, kiitos!
   Hei mä tiiän ja se ärsyttää muakin. 😀 mä oon vaan niin säälittävä panostamaan kuviin kun ei yksinkertaisesti löydy aikaa… mutta yritän tsempata!:) kiitos!

  • Sannij
   Posted at 21:50h, 28 toukokuun Vastaa

   Joo hei samaa palautetta mäkin olin tulossa tänne laittamaan! Blogi on ihana ja mielenkiintonen ,mut kuvat kerkeen aina instasta näkemään ensin joten siltä osin vähän tylsää 😀 Mut ihania kuvia joka tapauksessa aina julkaset, ja oot iha järjettömän kaunis et kateus ihan iskee 🙂 Oot kyllä saanu mutkin inspiroitua kattomaan vähän sen perään mitä syö ja liikkumaan enemmän, kiitos siitä!

 • dingding
  Posted at 21:04h, 28 toukokuun Vastaa

  OOMG rupeet tulee sokeeks huulille! Mulle kävi samoin!

  • linda
   Posted at 21:19h, 28 toukokuun Vastaa

   Hah okei. Omgggggg

 • frida
  Posted at 22:10h, 28 toukokuun Vastaa

  He, olet todella kaunis ja ihanan eksoottisen näköinen. Mutta huulet on nut siinä rajoilla et ei enää lisää! Oot kaikkein kaunein kun hymyilet, nou nou duckfacelle.

  Tsemppiä treeneihin ja toipumista! 🙂

  • linda
   Posted at 22:24h, 28 toukokuun Vastaa

   Heh , kiitos! Mä luulen että johtuu rajauksesta , meikillä saa näyttämään paljon isommilta kuin oikeesti on 🙂

 • Jussi
  Posted at 23:11h, 28 toukokuun Vastaa

  Todella hienoa, että pt:nä kerrot asiat niin kuin ne ovat liittyen kisavalmennukseen ja -valmentajiin. Erittäin arvostettavaa. Toivottavasti mahdollisimman moni lukee tämän ja ymmärtää lukemansa.
  P.S
  Makeet farkut

 • Leena
  Posted at 23:19h, 28 toukokuun Vastaa

  Moi, sellanen kysymys että tiedätkö jotain raskaus kilojen karistamisesta?

  • linda
   Posted at 23:57h, 28 toukokuun Vastaa

   Moikka, kyllä meillä on koulussa käyty erikseen raskauden jälkeisestä kuntoilusta ja ruokavaliosta 🙂

 • Saara
  Posted at 00:02h, 29 toukokuun Vastaa

  Voisitko tehdä kysymyspostauksrn joskus lähiaikoina?:) mua kiinnostais, montako kertaa treenaat viikossa? Montako tuntia kuluu salilla ja paljonko lenkkipolulla tms?

 • Sanna
  Posted at 12:25h, 29 toukokuun Vastaa

  Heh, täällä ”salapoliisi”. En tarkoita kommenttia pahalla eikä edes tarvitse vastata, eihän nämä asiat muille kuulu! Mutta pakko kysyä.. Miten ihmeessä parikymppisellä typyllä on varaa asua Helsingin keskustassa, käyttää merkkivaatteita, käyttää rahaa hiuksiin ja ripsiin ja kynsiin ja huuliin, sekä ajella ferrarilla (okei taitaa olla komeamman osapuolen mutta silti;))?! Siis ei, en ole mikään kateellinen kukkahattutäti, ihmettelen vain! Itse olen aikoinaan promootiohommia tehnyt toisen työn ohella ja nytkin olen koulutuksen ansiosta hyvässä työssä ja mies pyörittää yritystä ja ohella tekee hierontakeikkaa 40 euron tuntipalkalla, mutta ei meillä silti olisi varaa ajella Ferrarilla tai asua paraatipaikalla Helsingin keskustassa.. 😀 Ja ei, itsekään en tuhlaa rahaa esim. baarireissuihin. Saatko jotain tuloja äitisi yrityksestä kun olet siellä ”board member” vai pitäisikö minunkin ottaa käyttöön muutaman vuoden takainen pt-koulutukseni kun se on niin rahakasta hommaa?? 😀 Tosiaan pahalla en tätä kirjoita, varmasti teet kovasti töitä! Ja helpostihan tämmöinen ”ulla taalasmaa” saa yrityksesi liikevaihdot selville mutta ihan mielenkiinto heräsi kun katselee kuviasi ja lukee juttujasi.. 🙂 kiitos ja anteeks! Toivottavasti ei mene liian henkilökohtaiseksi!

  • linda
   Posted at 14:12h, 29 toukokuun Vastaa

   Moikka!
   heh… en nyt täällä ala puhumaan raha-asioistani tai raha-asioistamme. Sen verran voin paljastaa, että töitä riittää niin paljon kuin vain jaksaa tehdä ja enemmänkin ja niitä me kyllä tehdäänkin… Eilenkin olin vielä 2 yöllä tekemässä töitä, kun muut kaverini olivat juhlimassa. Lisäksi tykkään hirveesti panostaa asusteisiin ja laatuun. Harvemmin ostan mitään villitysmuotia tai muutenkaan shoppaile hirveesti edes, sillä 90% olen treenivaatteissa arjestani.
   Ja tästä asumisesta, me maksetaan tästä saman verran, kuin kaverini leppävaarassa pienemmästä asunnosta. Kämppä on yksityiseltä ja vuokra jaetaan, jolloin se on aivan kohtuullinen. Enemmän maksoin asuessani katajanokalla. Ihmisillä on jokin harhakuva, että keskustassa asunnot olisi ihan törkeesti kalliimpia, vaikka ne eivät edes loppujenlopuksi ole. Päinvastoin, jos on keskustassa töissä, säästää aikaa ja rahaa kun ei mene matkustamiseen julkisilla sitä 100 euroa kuussa ja mahdollisia taksikuluja kotiin.

 • --
  Posted at 15:12h, 29 toukokuun Vastaa

  Mitä mieltä olet tästä? 🙂

  http://www.kodinkuvalehti.fi/artikkeli/ilmiot/suorat_sanat/nora_yrjola_fitness_johtaa_syomishairioon?fb_action_ids=10152509367781509&fb_action_types=og.likes&fb_source=feed_opengraph&action_object_map={%2210152509367781509%22%3A1431146253773890}&action_type_map={%2210152509367781509%22%3A%22og.likes%22}&action_ref_map=[]

  • linda
   Posted at 15:43h, 29 toukokuun Vastaa

   en ole samaa mieltä (:

 • sofi
  Posted at 16:24h, 29 toukokuun Vastaa

  mä jotenkin tykkään sun pään muodosta:D tai mun mielest sul on just sen muotonen pää et toi korkee ponnari sopii sulle ihan uskomattoman hyvin… mitä meikkivoidetta muuten käytät näissä kuvissa? looks good!

  • linda
   Posted at 16:27h, 29 toukokuun Vastaa

   Heh !!! Mulla on todella matala otsa ja hiusraja… Arkisin Fit me ja juhliessa diorin forever 🙂

 • kiinnostunut
  Posted at 23:16h, 29 toukokuun Vastaa

  Heii. Ootko ajatellu ottaa tulevaisuudessa omien kisojen jälkeen kisavalmennettavia? Sun blogi ln on muutes ainoo mitä luen nykyään 😀 ihan paras!

  • linda
   Posted at 23:26h, 29 toukokuun Vastaa

   En vielä ekojan kisojen jälkeen. 🙂 voi kiitos! hienoa kuulla:)

   • kiinnostunut
    Posted at 23:33h, 29 toukokuun Vastaa

    Mutta mahdollisesti joskus tulevaisuudessa?Mä näen sut jo sieluni silmin jonku oman tiimin valkkuna hahah ;D

    • linda
     Posted at 23:35h, 29 toukokuun Vastaa

     mahdollisesti joo, sittenkun osaan hommat niin että voin ottaa vastuun sellaisesta tehtävästä 🙂

 • Alina
  Posted at 15:03h, 30 toukokuun Vastaa

  Hei Linda! Olen jonkin aikaa harkinnut tilaavani sinulta ruokaohjelman. Voisitko ehkä jossain postauksessa pyytää porukkaa antamaan kommenttiboksissa palautetta noista ohjelmistasi?

  • linda
   Posted at 21:36h, 30 toukokuun Vastaa

   moikka! joo täytyy kysellä (:

 • jenka
  Posted at 15:37h, 31 toukokuun Vastaa

  Hei!
  Muistelisin, että jossain vaiheessa postasit sinulla käytössä olevasta voiteesta? neoderna? kyselisin vaan, että millästa näppyä sulla on ollut kasvoissa? Itsellä on semmosta ihonväristä, joka näkyy just ku kattoo läheltä, tosi ärsyttävää! Haluisin tietää jos ne tolla voiteella lähtis? 🙂 Näppyjä löytyy just eniten otsasta, mutta myös muualta kasvoista!

  Ja onko voiteita erilaisia? mitä suosittelisit 🙂

Post A Comment