Greece, Home of my heart.

Heippa!

Jotkut pidempään mun blogia lukeneet ehkä tietääkin musta sen, että olen puoliksi kreikkalainen ja ennen kuin tapasin Joelin vietin joka kesä aikaa kreikassa. Nyt siitä on kulunut 2- vuotta kun oon viimeksi käynyt kreikassa ja ikävä on sydäntä särkevän kova.

Mä oon tosi nuoresta matkustanut jo ekan kerran yksin kreikkaan ja asustellut siellä. Hankkinut työn, paikan asua ja kavereihin siellä on tutustuttu jo vuosien varrella. Rhodoksellakin taidan tuntea…kaikki. Se on loppujenlopuksi niin pieni paikka, että kun siellä viettää koko kesän niin varmasti ehtii tutustua kaupungissa asuviin. 

Muistan kun ekan kerran menin kreikkaan sen ikäisenä että ymmärsin jo hieman sieluani. Mä oikeesti jopa vähän järkytyin siitä miten voimakkaasti koin tulleeni kotiin. Taisin silloin olla vielä ala-asteella. Sen verran lujaa se iski että 2-viikon loman jälkeen makasin pimeässä huoneessa verhot kiinni 2 viikkoa. 

Oon tiennyt jo hyvin pienestä asti etten sovi tänne. Olen hyvin suorasanainen ollut aina, arvostan rehellisyyttä – oli se sitten hyvässä tai pahassa ja mua kiehtoo ihmiset joissa on luonnetta ja munaa sanoa mielipiteensä ja olla omia itsejään. Ihmiset joiden kanssa mulla tulee ongelmia on niitä ”joo, mäkin oon sitämieltä” tyyppejä, joissa ei ole omaa makua, hajua tai väriä. Valitettavasti Suomessa se on se, mitä sun PITÄÄ olla, jotta sut hyväksytään ja sä oot kiva tyyppi. Helppo tyyppi on kiva.

Mulle sanotaan usein kun innostun jostain asiasta ”hei älä puhu niin lujaa, rauhotu, hengitä” yms muita oikeesti helvetin ärsyttäviä juttuja. Unohdan aina välillä ettei täällä saa näyttää minkäänlaista luonnetta. Mulla on kova ääni, kun innostun mun kädet heiluu ja näytän tunteeni hyvin selkeästi. Suomessa ne kaikki täytyy kuitenkin piilottaa ja se on hyvin hyvin turhauttavaa. Tuntuu kuin osa musta olis kokoajan narun päässä ja heti jos se osa mua näyttää vähän elonmerkkejä, niin vedetään narusta ja torutaan. Vähän kun koiraa joka innostuu lähtee vetämään liian lujaa. Mä luulen että yks syy miksi sovin tähän fitness elämään on se , että saan purkaa energiaani edes johonkin täysillä. Tuntuu ettei täällä oikeen esiinny minkäänlaista intohimoa tai tunteita mitään kohtaan. Paitsi kännissä. Sitten ihmetellään miksi Suomi on yksi väkivaltaisimpia maita. Onko ihme kun ihmisten tunteen sullotaan, sillä niitä ei saa näyttää? 

Kreikassa mä olen aina porukan hiljaisin, täällä tunnun olevan äänekkäin. Onneksi on kuitenkin oma perhe, joka onkin sitten ihan saakelin äänekäs, täynnä mielipiteitä, tunteita ja luonnetta.  :mrgreen: On mulla silti ystäviäkin, jotka tietää mikä mä olen ja hyväksyvät mut juurikin sellaisena. Mä huudan kun innostun ja mulla on hyvin vahvoja mielipiteitä. 

Suomessa mulla on aina ollut vähän sellainen yksinäinen susi status. Tai olen sellaisen jopa varmaan rakentanut itselleni. Mulla on muutama todella todella hyvä ystävä ja perhe jotka tietää musta kaiken, joille kerron kaiken ja ne merkitsee mulle kaikkea. Sitten on paljon kavereita ja tuttuja, jotka ei oikeestaan tiedä musta mitään. Mä en oo ikinä ollut mikään ”porukka” hengari. Mä oon aina tykännyt Suomessa olla sen yhden-kahden ystävän kanssa ja se on riittänyt mulle. Muistan jo pienenä ihmetelleeni, miksei mua kiinnosta edes tutustua hirveesti ihmisiin. Halusin vaan olla niiden muutaman hyvän ystäväni kanssa ja se riitti mulle. Niille mä omistaudun sitten todella lujaa ja odotan niiltä samaa. Ehkä se on just sitä, että on todella vaikeeta löytää täältä ihmisiä jotka ymmärtää että mä olen sielultani hyvin hyvin erilainen kuin moni täällä. Kreikassa mulla on taas aina kymmeniä ihmisiä ympärillä ja todella vapautunut olo. Kai se on jonkinlaista soulmate- yhteyttä, jota on täällä hyvin vaikea löytää. 

Täälläkin on kuitenkin paljon törkeen ihania ihmisiä ja varmasti hirveesti sellaisia yksilöitä joiden kanssa tulisin todella hyvin juttuun. Tuntuu vaan että ”livenä” niitä on vaikea löytää. Oon myös hyvin pelokas ihmisten suhteen, sillä oon niin monesti saanut pettyä. Oon myös tottunut siihen että olen tuntenut kaikki mun läheisimmät ihan vaippaikäsistä asti, ne tietää musta kaiken ja mä niistä, mitään ylimääräistä esitystä ei tarvita. On siis hyvin vaikea alkaa tutustumaan ihmisiin, kun ei tosiaankaan tiedä niistä mitään, eikä ole tottunut sellaiseen. Ei ole kasvanut niiden kanssa, niinkuin kaikkien muiden läheisteni kanssa. Oon huomannut että suuremmista kaupungeista tulevat tutustuvat ihmisiin paljon helpommin, kuin me jotka ollaan pienestä kylästä jossa on oltu eskarista asti samojen ihmisten kanssa ja totuttu todellakin siihen, että sä oot aina ollut sun ympärillä olevien ihmisten kanssa ja kasvanut niiden kanssa. Esimerkiksi parhain ystäväni Päivi on ollut mun kanssa teinistä asti lähes päivittäin. Nyt ”aikuisina” on tullut pidempiä taukoja yhteydenpidossa, mutta kaikki jatkuu kuitenkin aina siitä mihin jäätiin eikä meidän välillä mikään muutu. Ollaan tehty yhdessä vaikka ja mitä, matkusteltu ja asuttu vaikka missä. Siinä tulee koettua sellaista ystävyyttä, että sellaista on enää vaikea rakentaa muiden kanssa. 

Tänään mulle tuli niin kauhea ikävä kreikkaa. Kuuntelin kreikkalaista musiikkia ja imin sitä sieluuni. Ne rytmit, tunteet. Kulttuuri. Haistoin kreikan. Ne illat ja päivät täynnä tunnetta, ei tarvi pitää mitään sisällään. Saa tanssia aamuun asti ja selittää niin kiihkeästi asioita että vaikka lasit kaatuu pöydiltä niin ketään ei haittaa. Pakko päästä. Mä en tuu koskaan sopimaan tänne teknomusiikin pariin heilumaan kuin robootti ja vain hillittynä suolakurkkuna suorittamaan tätä elämää. Harmi vain, että enää ei olekkaan niin yksinkertaista se lähteminen. On oma firma, vastuussa itse kaikesta. On kämppä, on koira. Kyllä välillä tulee sellainen olo että olis kiva vaan lähteä ja ELÄÄ. 

Onnekseni Joel on myös hyvin ”ulkomaalainen” sielunmaailmaltaan. Tai siis, Joelistahan ei tiedetä mitä verta hän todellisuudessa kantaa, sillä Joelin isän vanhemmat eivät ole tiedossa. Me molemmat halutaan ulkomaille asumaan ja vielä jonain päivänä lähdetään täältä. <3

217783_10150149342385794_1448654_n

 


47 Comments
 • Avatar
  MissEvilEve
  Posted at 14:02h, 22 toukokuu Vastaa

  Kreikka on kyllä ihana paikka, ja itselläkin ikävä sinne kun en ole todella pitkään aikaan käynyt. Ehkäpä mennään tänä kesänä vielä, kunhan ensin hoidetaan Italia ja Turkki alta pois, matkustelua on siis luvassa :) Mä mieluusti viettäisin pitkiäkin aikoja ulkomailla ja olen yrittänyt ylipuhua miestä vastaanottamaan työpaikan ulkomailta, mä lähtisin viivana mukaan, mut sitä ei toistaiseksi ainakaan kiinnosta tarpeeksi. Plääh :D

  • Avatar
   linda
   Posted at 14:04h, 22 toukokuu Vastaa

   Katsotaan jos mekin päästäis lähtemään (:
   Suomi on helppo ja turvallinen, joten varmasti vaikee vastaanottaa ulkomailta duunia, mutta toisaalta tää elämä on tehty elettäväksi ;)

 • Avatar
  Nea S.
  Posted at 14:12h, 22 toukokuu Vastaa

  En voi edes sanoa miten paljon pystyn samaistumaan tähän postaukseen!! Itellä iskenyt jälleen ihan tässä viikon sisällä järkyttävä ikävä ’kotiin’ ja just serkuille soittelinkin että koska on kotona mä tuun käymään kun sain vihdoin lomaa töistäkin! Mua ärsyttää myös ihan älyttömästi kun mulle sanotaan puhuessani että ’älä huuda’ plus kaikkea muutakin mitä kuvailit, vaikka puhuisin ihan normaalisti! Täälläkin siis mm. kaivettu taas kaikki kreikkalaiset biisit esiin pitkästä aikaa ja omillaan asuvana oon myös ravannut useaan porukoille syömään, jos vähän helpottais ikävää ennen lähtöäx)

  • Avatar
   linda
   Posted at 14:24h, 22 toukokuu Vastaa

   hahaa ihanaa, meitä on enemmänkin!!! <3 :D

 • Avatar
  Muidu
  Posted at 14:16h, 22 toukokuu Vastaa

  Ah, niin hyvä postaus, taas kerran. Voitaisko olla jo kavereita pliis? Tää olis voinut olla mun kirjottama. Itse oon kokonaan suomalainen, mut tiiän niin ton tunteen. Oon pienestä asti matkustellut paljon ja elänyt myös etelä-Euroopassa. Suomessa oon aina ollutkin se yksinäinen susi, just iaikkee tota mitä kirjotit. Ihmiset on just niin värittömiä ja mauttomia. Elämä vaan suorittamista. Joo, ei tarvi mennä massan mukana, mutta on silti vaikeaa elää kuten haluaa, kun on yksin sen kanssa. Huoh. Suomessa kukaan ei sais oikeastaan olla minkäänlainen. Aina kytätään ja arvostellaan. Selän takana tietysti. Aina Espanjaan palatessani tuntuu kuin olisin käärme joka saa sen vanhan suojanahan päältään. Rakastan Suomea, mut tääl eläminen näiden ihmisten kanssa on niin… Väsyttävää. :(

  • Avatar
   linda
   Posted at 14:24h, 22 toukokuu Vastaa

   Sama fiilis !! ja ihanaa tietää että ei ole yksin tän asian kanssa (:! helpottaa vähän :D

 • Avatar
  Miikku
  Posted at 14:19h, 22 toukokuu Vastaa

  Kui siistii! Mun avomies on myös puoliksi kreikkalainen ja Rodokselta. Noi sun fiilikset kuulostaa niin tutuilta kun oon kuunnellu poikaystävän juttuja tässä 3 vuotta. Ite pääsen nyt ekaa kertaa Rodokselle mukaan ja mulle on mainostettu, että tuun rakastumaan siihen paikkaan. En malta odottaa! :)

  • Avatar
   linda
   Posted at 14:25h, 22 toukokuu Vastaa

   Varmasti rakastut!!! <3 se on niin super. kaikki on niin ihania siellä (: ja muuallakin kreikassa!

 • Avatar
  L
  Posted at 14:37h, 22 toukokuu Vastaa

  Mä niiin löydän itseni sun kirjotuksesta. Itse vaan olen sysisuomalainen, mutta silti pohjimmiltani sellainen jalkaa polkeva ja kupliva tulisielu. Oon alkanut vasta nyt alle kolmekymppisenä ymmärtää ja hyväksyä piireeni ja myös rehdisti ja häpeämättä elää itsenäni. Se on vapauttavaa, mutta vaatinut kyllä aika paljon, koska iso osa lähipiirin ihmisistä on aika.. jäykkää (satakuntalaista) porukkaa. Uskon, että omana itsenä oleminen kuitenkin opettaa mua ja muita mun ympärillä hyväksymään ja myös nauttimaan erilaisuudesta. Ja itselleen on hyvä olla uskollinen ja rehellinen. Ihanaa, että sä oot juuri sinä!
  Ps. Oon hyvän aikaa lukenut blogiasi, tää taitaa olla eka kommenttini. Tuot tosi ihailtavasti ja kunnioitettavasti sun ajatuksia ilmi ja tykkään siitä, miten panostat aiheisiin. Koen, että arvostuksesi lukijoita kohtaan välittyy laadukkaina teksteinä. Kiitos ja kumarrus!

 • Avatar
  Reetta
  Posted at 14:58h, 22 toukokuu Vastaa

  Moi!

  Itse olen ihan kokonaan suomalainen, mutta voin samaistua tuohon, että on vaan muutama hyvä ystävä eikä oikein viihdy isoissa porukoissa ym, vaikka välillä tulee niissäkin pyörittyä :D Itsekin tunnen oloni välillä yksinäiseksi sudeksi, kun viihdyn paremmin yksin omia juttuja tehden tai poikaystävän/muutaman läheisen ystävän kanssa. Minulla on pari ystävää joiden kanssa ollaan tunnettu sieltä ala-asteelta asti ja edelleen ollaan parhaita ystäviä vaikkei joskus jutella muutamaan viikkoon. Voin niin samaistua tuohon ettei jaksa lähteä uusia ystävyys suhteita rakentamaan ja olen ajatellut että onko minussa jotain outoa kun viihdyn näin mutta onneksi meitä on näköjään useampi :D

 • Avatar
  Nanna
  Posted at 15:00h, 22 toukokuu Vastaa

  Hei! Pystyykö sinuun olemaan yhteydessä treenaamiseen liittyvissä kysymyksissä esim. sähköpostitse? :)

  • Avatar
   linda
   Posted at 15:16h, 22 toukokuu Vastaa

   kyllä pystyy. (:

 • Avatar
  nelli
  Posted at 15:03h, 22 toukokuu Vastaa

  Mulle tuli tästä postauksesta jokseenkin sellanen olo, että oot vaan törmännyt elämässäs vääränlaisiin ihmisiin! Siis suomalaisia tarkottaen. Itse tunnen paljonkin kovaäänisiä ja suorasanaisia ihmisiä – itseni lukuunottaen. Toki tiedän mitä tällä postauksella tarkotit, koska oon menettänyt jopa muutaman hyvän ystävän sen takia, että ilmaisin mielipiteitäni heidän mielestään liian kärkkäästi. Mun pitkäaikaisin ystävä yläasteelta asti on sitten taas monella tasolla ihan erilainen kuin mä, mutta mielipiteen ilmaus on yhtä suorasanaista ja kesken kaupassa käynnin voi alkaa vaikka tanssia jos kuulee hyvän kappaleen:-D Meitä on moneen junaan täälläkin! Harmittaa kyllä, että suomessa se ”normi” on juur tollanen mitä kuvailit ja vihaan myös ihmisiä joilla ei oo ollenkaan mielipiteitä kerrottavana. Ja mun mielestä sun ei todellakaan tarvii piilotella sun innostumista tai muitakaan tunteita, heiluttele niitä käsiäs ja kilju ja huuda, tollasia ihmisiä me tarvitaan täällä niin ehkä me kokonaan suomalaisetki sitte saatais rohkeutta ilmaista ne tunteemme paljon avoimemmin kun huomaa, että muutkin tekee niin eikä he häpeä itseään sen takia missään määrin:-)

  • Avatar
   linda
   Posted at 15:16h, 22 toukokuu Vastaa

   Joo, on niitä kyllä suomalaisiakin erilaisia. Jotenkin tää kulttuuri on kuiteinkin yleisesti niin erilainen (:

 • Avatar
  Päivi koski
  Posted at 15:11h, 22 toukokuu Vastaa

  Ah niin ihana postaus, oon aina tienny et pot hyvä sanojen kanssa mut oikeesti vau mikä kirjoittaja olet, oot rakas

 • Avatar
  minskie
  Posted at 15:16h, 22 toukokuu Vastaa

  Luin tän postauksen ja mä aloin itkemään, ei oo todellista :D mietin kuinka paljon tää kuulostaa multa. Oon suomenruotsalainen ja muuttanut suomeen pienenä kun toinen vanhemmista on täältä kotoisin. Vaikka oon tuolta ”naapurista”, mutta silti musta tuntuu että oon enemmän ruotsista kuin suomesta. Käyn Ruotsissa usein ja tunnen kuuluvani sinne. Välillä mua ei ymmärretä ollenkaan, esim kun innostun vaihdan todella usein kieleni ruotsiksi ja monet kavereista ei ruotsia ymmärrä ollenkaan. Eli ymmärrän sua täysin! Itsehaluisin myös lähteä takaisin ruotsiin mutta aviomies, työ ja tuleva lapsi vähän siirtää suunnitelmaa. Toivottavasti joskus! Mutta älä Linda unohda meitä. ♥

 • Avatar
  Laa
  Posted at 15:38h, 22 toukokuu Vastaa

  Tosi hassua jotenkin, kun ei mun kaverit koskaan sano ”älä huuda” tai riehu tai mitä nyt ikinä. Ja ihan suomalsisia ollaan kaikki :D ehkä se on sit vaan se että ollaan niin samanlaisia, äänekkäitä.

  Mutta voin kyllä hyvin samaistua tekstiin. Jotenkin masentavaa kun näin suomalaisenakin miettii, millaisia lähes kaikki on. Tai ainakin oletetaan olevan. Sit kun puhuu jonkun ulkomaalaisen kans niin ne heittää kaikki kliseet, joo tälläsii te ootte. Mut kun hetken on ja tutustuu niin osa kyllä yllättyy et löytyy sitä ääntä ja eloisuuttakin :D mutta vaikea sitä on kyllä toteuttaa vaikka haluais, kun elää just tälläses ympäristössä missä koko ajan pitää olla ”kunnolla”.

 • Avatar
  SvänkFränk
  Posted at 16:12h, 22 toukokuu Vastaa

  Lähetää kesäl porukal jonneki ulkomaille♥♡
  Esim, Kreikkaa ;) Ollu ihan sama fiilis jo kaua ku tottunu muute käymää aina Kreikas ja nyt ei o saanu käytyy :/
  #Tasoj

 • Avatar
  Johanna
  Posted at 16:28h, 22 toukokuu Vastaa

  Oi en tiennytkään, että oot puoliksi kreikkalainen, vaikka aina oon miettiny, että sussa on jotain ulkomaalaista näköä :) Kävin ite ekaa kertaa Kreikassa viime vuonna, oltiin Samoksella ja tykkäsin hirveesti siitä rennosta tunnelmasta, ystävällisistä ihmisistä, valko-sinisistä rakennuksista, hyvästä ruoasta ja turkoosista vedestä :) Ihastuttiin niin kovin poikaystävän kanssa ja nyt elokuussa onkin matka Kreetalle. Tykätään aina käydä eri paikoissa ja onneks Kreikasta noita saaria löytyykin, ja pääsee tutustumaan uusiin paikkoihin :) Oon niin samaa mieltä sun kanssa siitä, että Suomessa jotenkin on häpeä puhua lujaa ja näyttää tunteet. Itse oon kaveriporukassa yleensä se äänekkäin, mutta vieraiden ihmisten kanssa hiljaisempi. Olis niin ihanaa vaan muuttaa ulkomaille ja nauttia elämästä ympäristössä, jossa viihtyy. Kesä on vaan parasta aikaa, ja en sano ettenkö Suomen kesästä pitäisi, kesämökkireissut on myös ihania :)

 • Avatar
  Teea
  Posted at 16:39h, 22 toukokuu Vastaa

  Mullakin on ollut teini-iästä asti kaukokaipuu, tuntui etten oikein tunne oloani hyväksi Suomessa. Tai, no ei niinkään etteikö olis ollut ihan jees olla, kun on kuitenkin suomalainen perhe ja muuta, mutta kun kerran on nähnyt ja kokenut muuta, niin se vaan vie mennessään. Siitä asti oon vaan tähdännyt yhteen suuntaan ja sunnuntaina pääsin viimein muuttamaan pois Suomesta, ihan pysyvästi. Mun piti vaan hoitaa ns. velvollisuudet loppuun ja heti ensimmäinen kohta missä tuntui että on helppo lähteä, niin päätin lähteä, eli silloin kun ei ole töitä tai muuta pidättelemässä. Sunkin, tai siis teidän vaan pitää keksiä ratkaisu että miten saisitte uran ja ulkomaat mätsäämään :)

 • Avatar
  Kuuttityty
  Posted at 16:43h, 22 toukokuu Vastaa

  Mä haluaisin niin oppia tota avoimmuutta, rentoutta ja ”välinpitämättömyyttä”, haluaisin olla rempseä ja kaikin puolin rohkea, mutta kuten sanoit, Suomen kulttuuriin kuuluu se, että ollaan jöröjä ja sulkeutuneita, paitsi kännissä, ja silloin kaikki menee yli. Tsemppiä ja jatkoja, toivottavasti pääset toteuttamaan matkan pian :)

 • Avatar
  susse
  Posted at 17:50h, 22 toukokuu Vastaa

  Heii! Ihan samoja fiiliksiä mullakin..vaikka olenki Suomalainen . Mä oon kovaääninen ja aina kun innostun ni huudan ja alan vouhottaa, tai kun yleensäkin pääsen vauhtiin. Tosi moni sanoo aina et älä huuda ja rauhotu..ja pikkuhiljaa oon alkanu peittelee sitä mikä oon ja pitää ilon sisälläni! tiedän tunteen :( ja mulla kans fiilis etten kuulu tänne et muualla olis mulle paljon annettavaa ja mulla niille. ..tääl Suomessa tuntuu et katoan kiireen ja harmauden keskelle…oliskin niin helppoa vaan lähteä :/

 • Avatar
  sofi
  Posted at 18:29h, 22 toukokuu Vastaa

  oho…kylläpäs samaistuin yllättävän paljon tähän tekstiin:o<3! oon myös yksinäinen susi, tuntuu usein tosi ulkopuoliselta, olen äänekäs ja mulla on myös vahvat mielipiteet, en haluu myötäillä ketään, mun on vaikee tutustuu ihmisiin ja parhaan ystäväni olen myös tuntenut päiväkodista:D

 • Avatar
  Tiia
  Posted at 19:12h, 22 toukokuu Vastaa

  Upee teksti! Siis aika mahtavaa huomata, että äänekkäitä ihmisiä löytyy, just niin mä! Mä myös samaistuin niin linda sun tekstiin. Varsinki toi, että suomalaiset ei näytä tunteita yms. Mä oon kokonaan suomalainen, mut pitkän aikaa on tullu mietittyä jospa muuttas täältä pois… Täälä asiat on niin vaikeita ja suurin osa ihmisistä tylsiä… Toivottavasti asiat muuttus suomessaki vähitellen. Ettei aina tarttis perseitä olalle, jotta voidaan näyttää tunteita :D

 • Avatar
  mimmi
  Posted at 20:57h, 22 toukokuu Vastaa

  HeI! tavoitteenani on laihtua, ja haluaisin tietää millaista liikuntaa olisi paras harrastaa? haluaisin myös tietää, mikä on sopiva määrä viikossa laihtua (ettei mene liikaa tai liian vähän) kiitos!!!!

 • Avatar
  Pipa S
  Posted at 21:34h, 22 toukokuu Vastaa

  Tiedän, mistä puhut. Itse olin Costa Ricassa vuoden vaihto-oppilaana ja maa vei sydämeni aivan täysin. Viime syksynä pääsin vihdoin käymään uudestaan, viiden vuoden jälkeen. Nyt ikävä on kahta kauheampi! Toivottavasti pian taas uudestaan, ehkä pidemmäksikin ajaksi :)
  http://lifeofpipa90.blogspot.fi/

 • Avatar
  Liina
  Posted at 21:39h, 22 toukokuu Vastaa

  Mielenkiintoinen postaus! Jotenkin susta saa todellakin tuollaisen ”yksinäinen susi” fiiliksen, kun lukee blogia, vaikken muuten tunnekkaan :) Miten muuten kreikkalaisuus näkyy sun arjessa muuten? Puhutko kreikkaa, oletko ortodoksi tms? :)

 • Avatar
  pirtsu
  Posted at 21:44h, 22 toukokuu Vastaa

  Mutta toisaalta harmittaa aina, kun suomalaiset aina haukkuvat toisiaan ja suomalaisuudeksi aina sanotaan kaikkia negatiivisia asioita. Ymmärrän kyllä, että Suomessa ollaan pidättyväisempiä ym mitä eurooppalaiset keskimäärin, mutta on täällä paljon hyvääkin ja päivittäin tapaa uusia ihmisiä.

  Mielestäni muutenkin suomalaisnuorista tai ainakin naisista on tullut ilonsa enemmän näyttäviä ja onnellisemman oloisia.

  Allekirjoitan kyllä ainakin tuon suorittamiskeskeisyyden.. Tai juuri esimerkkinä tuli mieleen omat vanhempani, joiden pahin pelko taisi olla ylioppilaaksi tulemiseni jälkeen se, etten a) joko keksi mihin haen tai b) saa haluamaani opiskelupaikkaa.

  Toivoisin siis, että jatkuvan Suomivihan sijaan opittaisiin positiivisen kautta kehittämään omaa kulttuuriamme haluttuun suuntaan. Siinä on paljon kehitettävää, mutta en usko , että se häpeällä paranee.

  Tämä oli oikeastaan aika lailla yleismaailmallinen kommentti ja kirjoitin aika lailla ajatuksia, joita olen muutenkin nyt pohtinut. Tässä on nyt tätä toitottamaasi mielipidettä…:)

  Olet Linda upea nainen ja toivottavasti onnistut kaikissa tavoitteissasi. Olet uuttera ja varmasti tulet menestymään. Hyvää kesää<3

 • Avatar
  Linda
  Posted at 23:11h, 22 toukokuu Vastaa

  Toi hyssyttely on maailman ärsyttävintä. Kuulostaa todella tutulta. Mitä hiljasempi ja näkymättömämpi, sen parempi. pyh.
  Itse olen asunut nyt kuusi vuotta eripuolilla Euroopoaa, ja vaikka Suomessa on monta hyvää asiaa, mitä kaipaan ja mitä osaa arvostaa vasta kun asuu maissa, joissa asiat eivät toimi/ihmisiin ei voi luottaa yms., mutta toit esille juurikin sen pääsyyn miksi aikoinani lähdin, joten samaistun todella tuntemuksiisi. Joskus rajan takana ruoho voi olla vihreämpää ;-)
  Minulla on kaksi erittäin hyvää kreikkalaista ystävää ja heinäkuussa pääsen matkustamaan ensimmäistä kertaa Kreikkaan, tiedossa ovat nimittäin ystäväni häät. Ihanaa nähdä ja kokea kreikkalaiset häät! :)

 • Avatar
  Sissi
  Posted at 06:52h, 23 toukokuu Vastaa

  Oon lukenu sun blogia pitkään (ikinä tosin kommentoimatta..) ja ollu aina sitä mieltä että sulla on todella hyviä mielipiteitä ja upee luonne, mutta tätä tekstiä kun luin niin oli kuin olis ite ton kirjottanu! :D Oon kyllä nyt niin samaa mieltä kaikesta mitä kirjotit ja ollu just tollanen ”yksinäinen susi” joka ei tunnu kuuluvansa tänne lapsesta asti itekin! Ja kuvasit niin hyvin just kuinka Suomessa toi mentaliteetti minkään tunteiden näyttämisestä on just se että voimakkaita tunteita ei yksinkertasesti näytetä, aina pitäis olla vaan semmonen tasasen rauhallinen, mut kännissä sitten on ok huutaa ja rällätä senkin edestä.. Mutta ei mulla muuta kun että jatka samaan malliin, oot upee nainen ja ROOLIMALLI, toivotaan vaan että suomalaisten asennekkin pikkuhiljaa muuttuis (niin varmaan XD) mutta jos niin ei tapahdu niin aina pääsee pois kuten itekin sanoit :) Mutta sunlaisia ihmisiä on muutama muukin Suomessa, kuten yksi täällä!! :D

 • Avatar
  Frida
  Posted at 08:22h, 23 toukokuu Vastaa

  Mä saan aina kuulla ”puhu hiljempaa” ja mun tekisi mieli läväyttää silloin – mitä väliä sillä on jos selitän vähän kovemmalla äänellä kun innostun ;D

 • Avatar
  zh
  Posted at 09:47h, 23 toukokuu Vastaa

  Voin niin samaistua tuohon ”hyssyttely” kohtaan. Vaikka oonkin täysin suomalainen, mulla on kova ja kantava ääni. Ärsyttävää kun kaverit on aina ”Älä huuda!” kun puhun. Sori jos haluan että mun asiani kuullaan enkä piipittää :D

 • Avatar
  ivu
  Posted at 14:03h, 23 toukokuu Vastaa

  no jooo mutta kyllä tällä suomalaisella nöyryydellä ja yhteistyökyvyllä on rakennettu kokonaisia teollisuuden aloja ja ylläpidetään toimivaa ja tasa-arvoista suomen valtiota… Samaa ei voi ihan sanoa noista etelän maista… Ja mitä on nähnyt esim työkulttuureja, niin suomalaisten kanssa yleensä helpointa ja tehokkainta työskennellä ja saada asioita hoidettua. Siis verrattuna näihin käsien levittely kulttuureihin. Että ei voi ihan vaan dissatakaan tätä suomalasita tapaa vaikka jees-miehiä ollaankin.

  Kulttuurihistoria tietysti ihan eri juttu. Mua kiehtoo kreikassa just se historia. ja ruoka! :D Ja ei kai siellä mistään teollisuudesta tarvii huolehtia kun arska paistaa ja meri on sininen!!

  sun blogi on muuten paras ja oon fanittanut sua pitkään!!

  • Avatar
   linda
   Posted at 14:23h, 23 toukokuu Vastaa

   Totta, suomalaiset on törkeen tunnollisia ja tekee törkeesti työtä, mutta tässä hyvinvointivaltiossa on myös yksi euroopan huonoiten voiva kansa, joten pitäis saada vähän balanssiin elämää täällä :D

 • Avatar
  pirita
  Posted at 20:24h, 23 toukokuu Vastaa

  Saisinkohan sulta hyvää apua mun tulevaan Rodoksen matkaan? :) oon menossa afaundoon, niin osaatko kertoa millanen se on paikkana, pieni kylä? Tarkoituksena olis käydä Rodoksen kapungissa ja Falirakin vesipuistossa. Mutta mitäköhän paikkoja siinä lähellä on minne kandeis mennä? Kauniit maisemat kiinnostaa :) oon todella happy jo vastaisit!

 • Avatar
  Henna-Riikka
  Posted at 22:52h, 23 toukokuu Vastaa

  Hihi, on just sellanen ihmistyyppi, jota et ymmärrä. Tai osaan sanoa mielipiteeni, mut ei mua joka asiaa kiinnosta niitä alkaa laukomaan, jos se aihe ei mikää hirveen tärkeä silleen oo. Tai mieluummin oon hiljaa enkä sano mitään (siis jos on paljon ihmisiä siinä keskustelussa) :D Ja vaaka kun oon, niin en tykkää yhtään konflikteista ja yritän hoitaa asiat just niin että kaikilla on hyvä ja tasapainoinen olla….. :) tosi vaikee selittää näin lyhykäisesti ehkä mun luonnetta, mut alko vaan huvittaa ku löysin itteni tosta tekstistä ;D ja siis en mä mikää hiljanen oo, pölötän paljon mut en oo mikään vahva persoona missää mielipideasioissa. Ja sitte tunnen oman oloni tosi ahdistetuksi vahvojen persoonien seurassa, se on pelottavaa :D
  En oo koskaan muuten aikasemmin kommentoinut, mut tuli nyt taas vaa mieleen, että mulla on asunut sukulaisia Reposaaressa, missä pienenä vietin paljon aikaa, ja samoin joskus Merikarvialla on ollut joskus ollut yhden mökki saaressa, missä kans tsillailtiin kesäsin, se oli ihana paikka!:)

 • Avatar
  Aida
  Posted at 15:31h, 24 toukokuu Vastaa

  Siis miten paljon voinkin samaistua tähän! Oon ite puoliksi turkkilainen, ja sitä ei-suomalaista luonnetta multa kyllä löytyy, mutta joskus kyllä ärsyttää kun jotkin tosi ärsyttävät suomalaiset piirteet tarttuu! Mutta ite oon kans niin vapaasielu, haluun päästä sanoon oman mielipiteen ja näyttään sen oman persoonan. Joskus saa kyllä vähän epäileviä katseita. Mutta samaan aikaan kuulee kehujakin siitä.

  Sä oot kyllä mahtava persoona. Joskus luen sun juttuja ja aattelen että oon kyllä ihan eri mieltä jostain(mutta niin kuuluukin, onneks ei olla kaikki samanlaisia :D), mutta samaan aikaan arvostan että tuot ittees esille. Mutta noihin sun unelmiin muuttaa ulkomaille yms, mutta… jätä mutta pois, muista elää unelmia! :)

  Hyvä kesää ja siunausta sun elämään!

 • Avatar
  Aida
  Posted at 16:00h, 24 toukokuu Vastaa

  Ja pakko lisätä äskeiseen. Kun kävin tossa justiinsa ulkomailla, niin ihmeteltiin ihan että kun ihmiset on niin ihanan sosiaalisia ja ottaa elämästä irti. En nähnyt kertaakaan että kun joku odotti esim metroa, tai istui metrossa tms, että olisi räplännyt puhelinta ei, ei todellakaan. Ja ihmiset näki paljon toisiaan, hyödynsi ympäristöä, pelaili puistaossa shakkia, hyödynsi urheilukentät. No kyllähän tääläkin muttei läheskään niin paljoa. Onko ihme että tämä ’hyvinvointivaltio’ ei voi hyvin, kun sosiaalisuus uupuu puhelimien ja tablettien takia, eikä ajatuksile tule tilaa kun ne puretaan siihen että plärätään puhelinta. Ihminen on luotu sosiaaliseksi:)

  • Avatar
   linda
   Posted at 00:13h, 25 toukokuu Vastaa

   Joo saman oon itsekin huomannut. Harmi!! Mutta kiitos paljon ja ihanaa kun ei oo yksin ”ulkopuolisena” täällä. :)

 • Avatar
  Miina
  Posted at 21:43h, 24 toukokuu Vastaa

  Kirjoitat tekstissäsi Suomesta kovin arvostelevaan ja negatiiviseen sävyyn. Onko tämä maa todella niin paha paikka asua? Jos kaipaat Kreikkaan niin kovasti, niin miksi et vain lähde? Mielestäni on kiittämätöntä puhua tuohon sävyyn maasta ja yhteiskunnasta, joka on maksanut koulutuksesi, terveydenhuollon ja muut etuudet. Kreikassa asiat eivät ole läheskään niin hyvin kuin täällä ja nuorisotyöttömyys on siellä huipussaan talouskriisin johdosta. Suomalaiset ovat aikojen saatossa taistelleet tästä maasta, jotta sinäkin voisit viettää täällä hyvää elämää. Epäkiitolliset ja itsekeskeiset ihmiset tarvitsisivat kunnon herätyksen. Suosittelisin sinua avaamaan silmäsi ja arvostamaan niitä asioita, jotka takaavat hyvän ja turvallisen elämän täällä Suomessa. Ehkäpä muutto ulkomaille auttaisi sinua arvostamaan Suomea ja sen yhteiskuntaa enemmän. Blogisi antaa sinusta kuvan, jonka perusteella olet saanut aika monet asiat elämässä kultalautasella tarjoiltuna. Toisaalta olet pelannut korttisi fiksusti hankkimalla hyvätuloisen miehen, jolloin voit itse leikkiä yrittäjää fitnessalalla. On ikävää, miten sokeaksi raha tekee ihmisen. Mutta kannattaa silti hankkia itselleen joku kunnollinen koulutus, jotta pärjäät elämässä myös ilman ihmisiä, jotka antavat kaiken sinulle valmiina. Toivottavasti pääset vielä muuttamaan Kreikkaan ja näkemään ettei elämä sielläkään ole pelkkää auringonpaistetta.

  • Avatar
   linda
   Posted at 00:12h, 25 toukokuu Vastaa

   huhuh, Huono olosi paistaa tekstistä.
   Niin ja aivan ihan itse maksan kaiken mitä mulla on ja tulee olemaan. (: ymmärrän jos itse et siihen kykene ja oletat että muut tarvitsevat hyvätuloisen miehen jotta voivat elää elämää jota haluavat.

   • Avatar
    avoimin mielin
    Posted at 09:28h, 26 toukokuu Vastaa

    Miinan kommentti oli mielestäni aika naiivi ja asiaton. Kyllä ”kulttuuria” ja yhteiskuntaa saa arvostella, vaikka se olisikin kustantanut hänelle koulutuksen ym. Miinan teksti nimenomaan osoittaa tätä suomalaista ”kateutta ja juroutta” mikä juuri monea täällä asuvaa ärsyttää. Onko kansallinen itsetuntosi tosiaan niin alhainen, ettet pientä kritiikkiä kestä? Ja toisen toimeentulon ja ammatin dissaaminen, give me a break… valitettavan pohjaton kommentti, Miina :(

    Mikään kulttuuri ja yhteiskunta EI ole täydellinen, jos olisi, niin sinne pyrkisi asumaan kaikki maailman ihmiset ;D
    Jokaisessa maassa on jotain huonoa ja todella hyvääkin. Ja täytyy sanoa, että kyllä minuakin välillä ärsyttää Suomen arvostelu ”juroista, hiljaisista ja sulkeutuneista” ihmisistä, jotka nähdään täysin vastakohtana esim. etelä-eurooppalaisuudelle. Totta kai yleisiä eroja on, mutta pyrkikää hyvät ihmiset unohtamaan nämä liian rajut stereotypiat. Joskus silmien avaaminen ja tilaisuuksien antaminen ihmisille voi osottautua hyväksi tavaksi :) En siis pidä ”suomalaisuuden” ja suomalaisen kansan luonteen kuvailusta, koska en usko sellaista olevan. Toisaalta minun voi olla vaikea arvostella ”suomalaisten juroutta ja tylsyyttä”, kun en ole kotoisin pieneltä paikkakunnalta, vaan Helsingistä. Ehkä täällä alkaa pikkuhiljaa olemaan vähän kansainvälisempi ja avoimempi ilmapiiri, pikkukunnat tulee vähän perässä :) Ja HUOM! jos nuorempia sukupolvia ärsyttää tämä suomalaisuus niin paljon, niin meillä on hyvä tilaisuus tehdä elämämme aikana asialle jotain. Sukupolvien vaihdoksissa on se hyvä asia, että huonoille asioille voi yrittää tehdä jotain!

    Peace! :)

    • Avatar
     linda
     Posted at 12:24h, 26 toukokuu Vastaa

     Hyvä kommentti! :)

  • Avatar
   Piia
   Posted at 00:47h, 28 toukokuu Vastaa

   Miinan kommentti osui aivan asian ytimeen.

 • Avatar
  ilari
  Posted at 22:03h, 16 lokakuu Vastaa

  vaik tulikin jo spämmi varotus :D niin tosta ajatuksesta viellä sen verta kii ku en lue lopppuun asti vaan het kun tulee ksyyttävää niin poikaksen. mut onko sullaki nsillain jos oot jossain vähän toisenlaisessa porukassa se kun sää innnostut ja sit oot kova ääninen nii nse tulkitaan jotenkin agreessiviseksi hermostumiseksi vaikka ootkin jsut innostunut siit asiasta ja haluut sanoa sanottavas? siis kun ulle käy niin ja sitten kun siinä innsotuneena koitan selittää et en oo mut toinen sanoo et oothan nii nsitten tulee se jo hermostuminen kuuntele mua ja sitä juttuu ja sit vaik vastaa kun en vaan aian osaa sillain kirjasto hiljaisella tyylillä puhuu.
  noh mä taas oon ainna ollu vähän väärissä porukoissa nyt just tajunnut et on niitä tosiaankin samanlaisii ihmisii kun jotkut vaan odottaa et sä oot se joka pitää jutun päällä tai itte ei oikeen osallistu sitten ja siit tulee vähän aina sellanen tyhjä olo kun sen toisen jutut piristää omaa kulmaa. mut se onkin sitä et tuli nuoruus vietettyy päihdeporukoissa ja nyt sillonkun sain skidin niin ne jäi ja jäin vähän orpanaksi mut just yhen kreikkalisen ukon kaa tuun juttuun sekin on muuten rhodoksleta :D.
  mut nyt kyl haluaa just tutustuu uusiin tyyppeihin mut sillain ku ehkä mä meitin liikaa sitä et kylhän lennsotakin voisi ksyyä jottain mut siinä olaankin alussa ku ntottunut sillai net oltii nsamois porukois ja siit sitten . itte asiassa kun taas tulin luaksen tätä nyt illalla eilen tajusin et helaktti miekkailu ja säilä toi iloo ja laitonkin sinen jo viestii ksoka kurssii toivottavasti natssaa tammikuus mä jo huidon kepillä tääl ja uus tatsi löytnyt treenaamiseen täytyy lukee niit sun treeni vinkkeis lissöö un toi vaatii tiettyy aerobista hommaa lisää .

 • Avatar
  ilari
  Posted at 22:06h, 16 lokakuu Vastaa

  sisi eikö siellä stadissakaan oo mitään tyyliin räppi rokki ja soul funkki jazz ravintolaa missä on oikeesti svengii itelle kun noi helaktin klubi musat on vitun ärsyttäviä aj vaikea tahtisii tanssii ellei se sit oo selalsta sähköstä jännitystä vaikee selittää sitä tanssi mut sellasta puliukkona seismoista ja sit täristää kroppaa

 • Avatar
  ilari
  Posted at 22:13h, 16 lokakuu Vastaa

  On siis hyvin vaikea alkaa tutustumaan ihmisiin, kun ei tosiaankaan tiedä niistä mitään, eikä ole tottunut sellaiseen.
  helpommin sanottu ku ntehty todellakin livenä mut itte funailin et noh alottaa vähän niinkuin vauvasta et käydään vähän omaa elämää läpitte alust asti ja mitä juttui ja sit samalal vaik tunne juttui mitä tuntee milalsiakin asioita kohtaan mut toisaalta sit jodienkin kaa tulee suorempaan juttuun ja käy nit omii heikkouksia ja hyvii juttui lpittee toinen vaik sano oet noh he imä tiiän tost jotain ja sellasta toki se vaatii rauhallisen paikan mut ainakin noit utli nyt näin ens alkuun mieleen

Post A Comment