Kesä tulee! Ei paniikkia!

Heippa!

Nyt on jo toukokuu ja se tarkoittaa sitä että kesä tekee tuloaan. Pian on jo shortsi -ja bikinikelit ja matti myöhäsille tulee paniikki kesäkunnosta. Mitä se kesäkunto sitten tarkoittaakin, se on jokaisen henkilökohtainen mielipide ja ihminen on kauneimmillaan kun se on tyytyväinen ja hyväksyy itsensä :)

Jos kuitenkin on sellainen olo että meni tämä kevät vähän ohi ja ei ehkä olekkaan ihan tyytyväinen tämänhetkiseen ulkomuotoonsa tai ylipäätään omaan fiilikseen tai energiatasoihin, niin mä autan siinä! Multa voi tilata juuri itselleen räätälöityjä ruoka- ja treeniohjelmia laittamalla mailia osoitteeseen fit4ever@hotmail.fi. 

Ihminen on yleensä tyytyväisempi ulkonäköönsä jo silloin kun mieli ja keho voivat hyvin ja liikkuu. Vaikka olisi kuinka hyvässä kunnossa ulkoisesti, mutta ei pidä itsestään fyysisesti huolta, on olo usein tukala ja epämieluisa. Ihminen on fyysis-psyykkis-sosiaalinen kokonaisuus, joten jos jonkin osa-alueen laiminlyö, niin se vaikuttaa kaikkeen. Pitäkää itsestänne siis monipuolisesti huolta (:

Nyt kun kesä lähestyy haluan muistuttaa siitä, ettei kukaan vaan mene ja pilaa aineenvaihduntaansa tai terveyttään olemalla vaikka syömättä, liikkumalla ylitse jaksamisensa niukalla ravinnolla, jolla saa pahimmillaan aikaan ylikunnon tai burnoutin, satuta itseään treenaamalla väärin, satuta elimistöään syömällä väärin (pussikeitot, kaikenmaailman höpöhöpö dietit) jne. Näillä esimerkeillä saa usein tuloksiksi vain uupuneen ihmisen jonka keho on kataboliassa kadottanut muutaman kilon ja syömättömyyden tuloksena pilannut aineenvaihduntansa sekä lihoo tuplamäärän takaisin heti kun ei enää jaksa elää porkkanoilla ja haluaa palata takaisin normaaliin elämään. 

10151851_10152020489610794_2095745624_n

Yritin tänään vähän etsiskellä itsestäni vanhoja kuvia, kun olin vielä pyöreä ja kamppailin ylipainoni kanssa. Valitettavasti on vaikea löytää hyvää ja todellista kuvaa, sillä sillon tietenkään ei hirveesti halunnut lisäillä itsestään kuvia joissa totuut tulee ilmi. 

92577191

 

Tällaisen kuitenkin löysin. Limppu 73 kiloa. No, sen olen oppinut ettei kiloilla ole niinkään väliä vaan sillä mistä ne koostuu. Vielä 2 vuotta sitten mielestäni 50 kg oli sopiva ”normi paino”, nykyään se on lähellä kisapainoani ja 60kg on sellainen missä viihdyn offilla. Ja kroppani on muuten 100 x kiinteämpi 60 kiloisena kuin silloin muutama vuosi sitten 50 kiloisena.  :mrgreen: 

Sillonkun mä yritin laihduttaa, ei oikeen mistään saanut apua tai tietoa asiasta. Yritin vähän googletella, mutta ei mitään kunnollista oikeestaan löytynyt. Ei ollut blogeja eikä muutenkaan minkäänlaista fitness boomia menossa. Silloinen poikaystäväni kyllä treenaili ja häneltä sainkin paljon vinkkejä ruoka-asioissa ja treeneissä. Pointti oli siis se, että on musta todella hienoa että nykyään on olemassa nää ”ärsyttävät” fitness blogit, joissa ammattilaiset jakavat vinkkejä ja apua on tarjolla. On meinaa todella vaikeaa ja VAARALLISTA itse alkaa laihduttelemaan, jos ei minkäänlaista oikeaa tietoa tai taitoa löydy. Jotta vältytään syömishäiriöiltä ja saadaan tiputettua painoa terveellisesti ja tavoiteltua omia tavotteita turvallisesti, niin pyytäkää apua ja käyttäkää hyväksenne ammattilaisten apua! Voi kunpa itsekkin olisin aikoinani voinut turvautua ammattilaisiin. Olisin välttynyt monilta ”turhilta” vuosilta, kun söin ja treenasin väärin. Vaikka toisaalta ne ovat osa sitä mitä olen nykyään.

Laihduttaminen, kehon rakennus, treenaaminen, elämäntapamuutos. Mikään ei ole helppoa, mutta helpompaa kun mukana on ammattilainen jolta saa selkeät ohjeet tavotteita varten.

10275613_10152098546220794_8806121498453221494_o


30 Comments
 • Avatar
  hmm
  Posted at 23:43h, 05 toukokuu Vastaa

  Hmm, mä olen sitten varmaan ylipainoinen kun oon 169cm pitkä ja painan 73kg :D .. vaikka just lääkärissä sanottiin että normaalipainoinen :)

  • Avatar
   nii
   Posted at 06:16h, 06 toukokuu Vastaa

   No kyllä mä oon ainakin luullut ja lukenut että mä olisin normaalipainon ylärajoissa ja oon 171cm ja 68kg?? :o

   • Avatar
    linda
    Posted at 08:47h, 06 toukokuu Vastaa

    Sä oot mua 8cm pidempi ja painoakin on 5kg vähemmän kun mulla oli….

  • Avatar
   Laura
   Posted at 08:40h, 06 toukokuu Vastaa

   Mitä ihmettä nyt taas? :D ”No, sen olen oppinut ettei kiloilla ole niinkään väliä vaan sillä mistä ne koostuu.”
   Naurattaa nää väkisinmielensäpahoittajat…….

   • Avatar
    linda
    Posted at 08:47h, 06 toukokuu Vastaa

    Joo lukikohan jengi tekstiä nyt lainkaan :D

  • Avatar
   linda
   Posted at 08:45h, 06 toukokuu Vastaa

   Mä itse olin kyllä ihan lääkäreidenkin mukaan ylipainoa omistava nuori ja perus bmikin näyttää lievää ylipainoa 153/73kiloiselle.
   Totesin tuossa kyllä jo että painolla ei ole väliä vaan se mistä se koostuu. Minulla koostui kyllä puhtaasti rasvasta . (:

 • Avatar
  Heini
  Posted at 08:57h, 06 toukokuu Vastaa

  Hieno postaus ja sun hyvä ja fiksu asenne kyllä välittyy tästä postauksesta ja blogista ylipäänsä!

  • Avatar
   linda
   Posted at 15:43h, 06 toukokuu Vastaa

   voi kiitos paljoN!:)

 • Avatar
  Tanja
  Posted at 11:06h, 06 toukokuu Vastaa

  Moikka Linda! Paljon pyydät noista ruoka ja treeni ohjelmista ? (:

  • Avatar
   linda
   Posted at 15:43h, 06 toukokuu Vastaa

   62ruoka ja treeni74 euroa (:

   • Avatar
    Eve
    Posted at 22:45h, 06 toukokuu Vastaa

    Paljonko molemmista?

 • Avatar
  A
  Posted at 11:50h, 06 toukokuu Vastaa

  Huoh, niin kanssa toivoisin sitä ”kiinteytymistä”. Itse taasen aina olen ollut noin 50 kiloinen ja alipainon puolella enemmän varmaan kun edes normaalipainon. Söin mitä sattuu kun mikään ei lihota, mutta kehonkoostumus on mulla varmaan jotain ihan hirveää sen johdosta :D Ainakin selluliittia ja jopa raskausarpia(!! :( ) löytyy… Toivon todella että liikunta ja pääosin putsattu, reilu ruokavalio auttais asiaan.

  Tsemppiä sulle dieettiin (ei muuten diettiin ;) ) ja treeneihin! Sulla on ihana blogi ja tää on kyllä parantunut koko ajan. Ihanan positiivista, mutta samalla sopivan asiallista settiä.

  • Avatar
   linda
   Posted at 15:42h, 06 toukokuu Vastaa

   Hehee sekotan noi aina ;)
   Kiitos paljoN!
   tsemppiä sullekkin projektiiN! Kyllä se siitä <3

 • Avatar
  Linda Jade
  Posted at 13:25h, 06 toukokuu Vastaa

  Terve Linda!Sinua on vaan aian niin ihana lukee (tààlt Italiasta asti).
  Mità treenià suosittelet jos haluaisin kiinteàmmàn kropan? Mà en haluais kasvattaa muskeleita/massaa, tahtoisin ”vaan” kiinteyttàà kroppaa. Kannattaako tehà enemmàn sarjoja pienemmillà kg vai just toisin pàin? Ja miten suosittelet et treenaisin?
  Itse ajattelin kàydà salilla 3-4 kertaa viikossa: ma juoksumatto; ke aerobis/gag/boot camp kurssi tai uinti; pe koko kroppa sali treeni + vàhàn juoksumattoo ja la tai su cross fit.
  Onko sul vinkkejà?Ja miltà sun mielestà kuulostaa? :)

  • Avatar
   linda
   Posted at 15:42h, 06 toukokuu Vastaa

   Pitkiä sarjoja, paljon toistoa, lyhyet sarjatauot sekä kuntopiiritreenejä!:)

 • Avatar
  rosa
  Posted at 15:04h, 06 toukokuu Vastaa

  Heippa linda! Olisin kiinnostunut sun tekemistä ohjelmista! Paljonko niiden hinta nykyään on?

  • Avatar
   linda
   Posted at 15:41h, 06 toukokuu Vastaa

   ruokaohjelma 62 treeniohjelma 74 :)

 • Avatar
  Henza
  Posted at 15:43h, 06 toukokuu Vastaa

  Oon reenannu salilla noin kolme vuotta ja musta tuntuu et ei tuu lihasta oikeestaan yhtään lisää. Ainakaan nyt siis viimesen vuoden aikana. Käyn kaksi kertaa viikossa puntilla ja kerran juoksemassa niin olisiko siinä syy. Onko kaksi kertaa siis liian vähän viikossa? :/

  • Avatar
   linda
   Posted at 15:50h, 06 toukokuu Vastaa

   No 2x viikossa treenit on kyllä aika vähän. enemmänkin ylläpitävä määrä, ei niinkään kehittävä (:

 • Avatar
  Aaa
  Posted at 18:15h, 06 toukokuu Vastaa

  Hei voiko lenkillä käydä samana päivänä kuin salilla? Tai siis samana iltana? Ja jos voi käydä niin kannattaako juoda palautusjuoma salin ja lenkin välissä vai kannattaako käydä salilla ja syödä ja sitten parin tunnin päästä lenkille ? Oon kuullut niin paljon eri juttuja asiasta että en tiedä enää mitä kannattaisi tehdä! Kiitos jos vastaisit :))

 • Avatar
  kaisa
  Posted at 20:07h, 06 toukokuu Vastaa

  Moi Linda!
  Oon 170 pitkä ja painan 69 kiloa. Olen pudottanut jo neljä kiloa, mutta haluaisin hoikan ja kiinteän kropan sekä painoni 60 kiloon :D. Olen laihtunut kotitreenillä ja lenkkeilyllä, mutta en oikeen tiedä missä vaiheessa kannattaisi aloittaa salitreeni ja kiinteyttämisprosessi. Käsittääkseni ensin kannattaa laihduttaa pääosin aerobisella treenillä ylimääräiset rasvat pois ja sen jälkeen alkaa kiinteyttää kroppaa. Osaatko sanoa kuinka paljon minun pitää vielä laihtua että voin ruveta kiinteyttämään ja vähentämään aerobista jos tavoite on siis tuo 60 kiloa?

  Sulla on mahtava blogi ja on tosi motivoivaa että säkin oot joskus ollut ylipainoinen, mutta silti treenannut itsesi tosi hyvään kuntoon!! :)

 • Avatar
  teeta
  Posted at 08:53h, 07 toukokuu Vastaa

  Sää oot vaan niin huippu!! Tykkään muute sikski sun blogista tosi paljon ku päivität sitä mukavan usein :) tsemppiä sulle dieettiin!
  Muuten, osaatko arvioida kasvavatko lihakseni vai ylläpitääkö treenini vain niitä, kun käyn viikossa nykyään vain 2krt salilla (ylä- ja alavartalo eri kerroilla), käyn kerran viikossa ohjatulla kahvakuulatunnilla 10kg:n kuulalla (se kyllä tuntuu lihaksissa mutta se on myös aerobista) ja kerran kuntonyrkkeilyä. Sekä päälle aerobiset, esim tunnin rullaluistelut x2/vko ja kävelylenkkejä ym.

 • Avatar
  miia lehtimaki
  Posted at 13:35h, 07 toukokuu Vastaa

  moikka! Olen pidemmän aikaa jo miettinyt vaikuttaako herkkujen (karkki, sipsi, jäätelo jne..) syominen treenipäivänä lihaksen kehittymiseen?
  Jostakin luin, että se ei haittais jos herkut syo tarpeeksi paljon aikasemmin ennen treeniä tai jotain vastaavan tyylista, mut pitääko toi paikkaas..:)

  Terv, Miia

 • Avatar
  elisamaria
  Posted at 16:44h, 07 toukokuu Vastaa

  Moikka!
  Oon aika vasta alkanut lukea tätä sun blogias ja olen tykännyt paljon! Kirjoitukset ovat antaneet paljon motivaatiota omaan treeniin ja uuteen ruokavalioon :) Välillä kyllä kiireitä tuntuu olevan niin paljon, että treenaaminen jää taka-alalle. Kuinka sinulla on aikaa tälle kaikelle ja mistä energiasi on peräisin? Olisi kiva jos tekisit vaikka kokonaisen postauksen normipäivästäsi :D

 • Avatar
  Sofia
  Posted at 23:07h, 07 toukokuu Vastaa

  Hei! Osaisitko neuvoa, että mikä proteiinijauhe olisi hyvä sellaisena välipalana/iltapalana? :)

  • Avatar
   linda
   Posted at 23:23h, 07 toukokuu Vastaa

   FASTin wheyt on musta hyvä lisäprotskuja. mutta myös ne buddingit on hyvä justiinsakkin välipaloina :)

 • Avatar
  hell
  Posted at 21:31h, 08 toukokuu Vastaa

  Moi Linda!

  Sun blogisi antaa mulle tosi paljon motivaatiota ja apua treeneihin. Halusin kysästä sulta kun mainitsit että et pystynyt juoksemaan paljon ennen kun väsyt, niin kauan sulla meni ”paranemiseen”?

  • Avatar
   linda
   Posted at 22:19h, 08 toukokuu Vastaa

   Siinä meni n 3kk kun oli jo huomattavasti parempi kestävyyskunto . :)

 • Avatar
  siinna
  Posted at 18:54h, 09 toukokuu Vastaa

  Pakko kyllä sanoa että olet todella rohkea nainen kun uskallat julkaista myös vanhan kuvan itsestäsi… Se antaa niin paljon uskoa omaan onnistumiseen! Jäikö sulla mitään raskausarpia ihon venymisestä? Vai käytitkö jotain voiteita silloin? Itsellä tilanne nyt lähes sama kuin sulla. Täytyy toivoo että aika menis nyt nopeasti ja 2 kk:n päästä olisin sen 8 kg kevyempi…

  Olis kiva saada jotain Lindan keittiö kokkaus vinkkejä taas :)

 • Avatar
  sanna
  Posted at 11:21h, 16 toukokuu Vastaa

  Ihana blogi! Mä painan 49 ja pituutta 167, ei lihasta missään… Oon treenannut paljon mutta vika on ehkä siinä että syön liian vähän. eikä oo mitään syömishäiriöitä olen vaan aina ollut hoikka, mutta tahtoisin vähän sitä massaa lisää..
  Voitko muuten kertoa jotain hyviä lisäravinne vaihtoehtoja? :)

Post A Comment