Mikä siinä fitneksessä ärsyttää?

Heippa!

Heräsin tänään kamalan kurkkukivun ja pienen kuumeen kanssa, joten treenit jää pakostikkin väliin tältäpäivältä.  Meillä tuli myös Joelin kanssa 2 maailman onnellisinta vuotta täyteen <3 

Tänään ajattelin vähän avata omia mielipiteitä tästä jatkuvasta ”fitness on vaarallista” väitteestä ja siitä miten se niin julmetusti ärsyttää ihmisiä.

Välillä pistää miettimään miten muiden intoilu liikuntaa ja terveellisiä elämäntapoja kohtaan ärsyttää niin suunnattomasti, että facebookissa joka viides tilapäivitys käsittelee tätä aihetta negatiiviseen sävyyn. Tosin nyt on uutena hetkellisenä buumina haukkua uusia Miss Suomi kisaajina, mutta eiköhän pian taas palata tähän mehukkaaseen fitnekseen.

Ihmisten treenivaatteet, treeniblogit, ihailujen kohteet, tavotteet, unelmat, ruuat tai mitkä millonkin on monien mielestä järkyttävintä mitä on jos ne liittyy jotenkin urheiluun- ja hyvinvointiin ja nämä aiheet näyttävät saavan ne suurimmat ja kiihkeimmät keskustelut aikaiseksi. Mun silmiin tää kertoo hyvin paljon siitä miten hienosti meillä on asiat täällä Suomessa, jos pelkästään pieni ”fitnessbuumi” saa aikaan näin suuria tunteita ja reaktioita.

Onko ne reaktiot todenmukaisia, onko fitness tosiaan niin vaarallista ja turhamaista kuin jaksetaan väittää, vai onko kyse siitä että tuntuu pahalta katsoa kun muut tosiaankin toteuttavat haastavia unelmiaan ja elävät terveellisesti jopa nauttien siitä? 

Lähes joka kerta baarissa vieraillessani (kyllä, myös fitness ihmiset käyvät baarissa sillon tällön off-kaudella) ihmiset tulevat avautumaan siitä, miten haluavat saada itsensä kuntoon ja usein he uhkailevat tulevansa kanssani salille heti maanantaina…. aika hiljasta usein on. Sen jälkeen samaiset ihmiset purkavat huonoa oloaan haukkumalla ”fitness ihmiset” vaikka siellä tutulla ja turvallisella facebookin seinällään. En tiedä yritetäänkö sillä todistella itselleen jotain kun hehkutetaan seinillä fitneksen vaarallisuudesta ja samalla suunnitellaan seuraavaa dokausreissua.  :mrgreen:

ihmettelen myös miten esimerkiksi yhden ihmisen ”fairytale gone bad” kertomus fitneksestä saa koko kansan kuohumaan.  Esimerkiksi Me Naisissa kohutussa artikkelissa  nousee heti alussa lukijan tietoisuuteen se, että tällä tytöllä on ollut pienestä asti todella vaikeaa ja vääristynyt kuva itsensä kanssa. Myös kisoista ulos tuleminen on hoidettu todella huonosti. Pudotettavaa on ilmeisesti ollut useampikin kymmen kiloa ja dietti hyvin raskas. Mitä on valmentaja tai lähipiiri ajatellut päästäessään tuossa mielentilassa ihmisen kisaamaan? Vai eikö asioista ole kerrottu? Mä en todellakaan ymmärrä miten noin hukassa itsensä kanssa oleva lähtee pelleilemään terveydellään. Me olemme kuitenkin jokainen täällä vastuussa itse itsestämme. Syy ei ole fitneksen jos oma mieli on sairas…. Jos on kisapäivänä mielestään läski, niin kannattaa hetkeksi pysähtyä ja miettiä onko kaikki hyvin. Jokainen jonka tunnen ja kisaa, on kisapäivänä tai sen lähestyessä järkyttynyt laihuudestaan ja tietää, että kyse on muutaman päivän kisakunnosta, ei todellakaan normaalista tilasta kehossa.

Syömishäiriöön tai kilpirauhasen vajaatoimintaan taipuvainen ihminen EI tarvitse fitnestä sairastuakseen. Sen voi laukaista mikä tahansa elämäntilanne, huonot elämäntavat, stressi, elämässä tapahtuva kriisi tms… Esimerkiksi minun äitini äidin siskoista (joita on melkein kymmenen) on jokaisella kilpparin vajaatoiminta, yhdellä ylitoiminta. Heistä ei kukaan ole fitness urheilija. Siksi osaan esimerkiksi itse olla erityisen tarkka ja pitää huolta hyvinvoinnistani jatkuvasti. Syömsihäiriöitä on ollut kautta aikojen, enkä usko että fitnessbuumi, jossa ihaillaan lihaksikasta ja hyvinvoivaa kehoa on mitenkään suurempi riski lisätä syömirhäiriötä, kuin laihuuden ihannoimisella tai ylipäätään tällä somessa pyörivällä yhteiskunnalla, jossa jokaista arvostellaan ja julmuus senkuin kasvaa anonyymi nimimerkkien takana. Harrastitsä sitten fitnestä tai keilausta, niin jokainen meistä on ulkonäkökriittisten paineiden alla ja joutuu arvostelluksi tässä yhteiskunnassa. Mitä itse olen huomannut, niin monet fitness ihmiset eivät ole moksiskaan pienistä makkaroista tai siitä että ollaan vähän isompia kuin muut lihaksien vuoksi. Muhkeat reidet ja peppu ovat vain plussaa! 😉 Meidän keskuudessa on enemmänkin noloa näyttää huonovoitiselta ja nälkiintyneeltä. Huom. Offikautta tai fitnesstä elämäntapana ei tule sekoittaa kisakauteen.

Eiköhän fitnessbuumi ole kuitenkin suuriltaosin aika positiivinen. Tunnen aika ison kasan lajia harrastavia ja jokainen heistä syö hyvin, urheilee tavoitteellisesti, huolehtii unen saannista ja ylipäätään mielen – ja kehon hyvinvoinnista. Yksikään ei ole joka viikonloppu viina/huumepäissään pyörimässä clubeilla tai löhöä syrjäytyneenä kotona miettien mitäs sitä tekis. Silti offilla hekin käyvät ulkona, syövät välillä karkkia (usein kerran viikossa pidetään vapaa syöminen) ja elävät ihan normaalia elämää, johon kuuluu ne terveelliset elämäntavat ja urheilu.  Offilla usein on se 5x puntti viikkoon, eli n. 5 tuntia liikuntaa viikossa. Onpas sairasta!!! Varsinkin kun ihminen on LUOTU liikkumaan, ei makaamaan tai istumaan. Lähinnä juoksemaan 10 tuntia päivässä ja tekemään metsätöitä. Ykskään fitness ihminen ei edes kisakaudella saavuta lähellekkään sitä liikkumisen määrää mihin ihmiskeho on luotu. 

Ihmettelen suuresti että miksei mielummin keskittyäisi niihin oikeisiin ongelmiin ja jätettäisi nuo suurilta osin oikein hyvin voivat ”fitness ihmiset” rauhaan. Suurinosa heistä kuitenkin haluaa vain voida hyvin.

Fitness elämäntapana on myös hyvin terapeuttista. Pelkästään minulla on ystäväpiirissä 5 nuorta, jonka esimerkiksi toinen vanhemmista on kuollut ja he ovat suuren surun ja synkkyyden keskeltä löytäneet liikunnasta voimaa elämään ja jaksamaan eteenpäin. Kukaan näistä ei kisaa tai suunnittele kisaamista. (Kyllä, se että harrastaa fitnestä ei tarkoita että siinä on PAKKO kisata) He vain haluavat saada positiivista ja elinvoimaista energiaa elämäänsä liikunnan ja oikeanlaisen ravinnon kautta. 

Missä on kohut oikeista ongelmista ?  Nuorten huumebuumista? Esimerkiksi lakka on nyt erittäin in nuorten keskuudessa ja hapottaa joka viikonloppu monen nuoren sisuskaluja. Vai kirjotetaanko niistä edes? Tai alkoholisoituneista nuorista? Masentuneista ja itsetuhoisista, syrjäytyneistä nuorista jotka makaavat 24h/7 sohvanpohjalla miettien elämänsä tarkoitusta? Itsemurhista? Tai väkivallasta? Suomihan on aika huipulla näissä kategorioissa. 

Totta on, että fitneksen mukana yleistyy paljon väärätkin tavat: hormonit.  Onneksi kuitenkin esimerkiksi IFBB:n liitossa tätä seurataan hyvin tarkkaan ja tarkastajat saattavat olla oven takana vaikka kymmeneltä illalla pissapurkin kanssa. Jokaisen kiinni jääneen nimet julkaistaan julkisesti bodylehden sivuilla, mikä on musta oikeinkin hyvä nöyryytys. 

Kisadietit ovat myös tiukkoja ja ihmisiä haastavia, mutta tulee muistaa että tässä ”fitnessbuumissa” elävistä vain pieni osa kisaa ja kisaajillakin itse kisadietti on pieni osa koko elämäntapaa. En ole itse kisannut vielä, mutta ystävieni kisataipaleita läheltä seuraten voin kertoa että oikein tehtynä se on suht kivuton, nautittava kokemus.Sellainen, että sen tekee mielellään uudestaan. Tässä esimerkiksi Jutalta viisaita sanoja omista kokemuksista ja kannanotto Me Naiset artikkeliin: 

”Haluan sanoa oman mielipiteeni asiasta.

Olen kilpaillut lukuisia kertoja. Ensimmäisen kerran vuonna 1998. Olen kertonut lehti haastatteluissa, että nuorena tyttönä kisadieetin jälkeen paino kohosi, koska alkoin mässäämään kisan jälkeen. 

10 vuoden tauon jälkeen päätin kilpailla uudelleen vuonna 2010. Koko dieetti aika ole super-ihanaa. Olin energinen ja onnellinen. Aineenvaihdunta pelasi ja kalorit pysyivät loppurutistusta lukuunottamatta 2000 kalorin yläpuolella. 

Kisat menivatä nappiin ja kondis oli mahtava. Olin keskustellut valmentajieni Bull Mentulan ja Matti Halosen kanssa siitä, miten eletään kisan jälkeen. Ymmärsin, että en voi pitää itseäni kisakunnossa, mutta en myöskään pylleröidä.

Kisan jälkeen painoa tuli muutamia kiloja kuten kuuluukin. Söin aivan normaalisti ja herkuttelin välilillä. Pääsääntöisesti söin kuitenkin perus dieetiruokia: kanaa ja riisiä  Syön muuten edelleen aamupuuron raejuustolla Treeni kulki ja olin mahtavalla fiiliksellä. Päätin asettaa seuraavaksi tavoitteekseni vuoden 2011 MM-kisat. 

Myös seuraava dieetti meni hyvin ja SM-kullan ja MM-kisojen jälkeen tein päätöksen, että kisaaminen saa nyt toistaiseksi jäädä.

En ole kokenut, että olisin väsynyt ja henkisesti sairas kilpailtuani tässä mahtavassa lajissa. Päinvastoin!

Rakastan kehoani juuri tälläisenä kuin se on! Kisakireys on tipotiessään, mutta nautin liikunnasta ja terveellisestä ruokavaliosta! Voin syödä suklaata jos haluan ilman, että se aiheuttaa morkkista tai lihomisen pelkoa. 

Mitä eroa oli siis vuoden 2010-2011 ja 1998-2001 kisakausilla? Olen viisaampi ja ymmärrän, että kilpaileminen on HUIPPU-URHEILUA! 

Huippuvalmentajat, jotka ovat erikoistuneet nimenomaan kisavalmentamiseen (itse en ole pätevä tähän varsin vaativaan toimeen) osaavat huomioida kilpailijan tarpeet. Niin henkiset kuin fyysisetkin. Siksi kannataa ihan oikeasti olla tarkkana, ettei tule tehtyä huonoa valintaa. Kenenkään pää ei kestä mitään 1000 kalorin dieettejä ja 2-3 kertaa salilla käymistä.

Järkevästi suunniteltu dieetti on toki vaativa, mutta ei missään nimessä lehtiartikkelin kuvaama kauhutarina. Ja tosiasia on se, että jos on lihava kisadieetille lähtiessä vaikeuksia tulee. Yrjölä itse joutui dieettaamaan hurjan määrän läskiä pois dieetillä, ja se varmasti syö päänuppia. Jos elettäisiin perusterveellistä elämää läpi vuoden, ei tätä ongelmaa olisi.

Fitness ei ole sitä, että ollaan on tai off asennossa. Kun syö terveellisesti puhdasta ruokaa ja pudottaa 10 kiloa kisakuntoon, niin on dieetti on varmasti mahtavaa aikaa.”

 Loput tekstistä voi lukea Jutan facebook sivuilta. 

Mitäs mieltä te olette?

 


93 Comments
 • Elina
  Posted at 15:05h, 15 huhtikuun Vastaa

  Minua itseä ei ärsytä itse fitness harrastuksena, vaan se kuinka todella monet fitness-tytöt vertailevat tai haukkuvat ”normaalin” vartalon omaavia, esimerkiksi nimikkeellä ”laihaläski”. Kaikkien ei todellakaan tarvitse tykätä lihaskimpuista, saatika olla sellaisia! Makuja on monia, joten sen muiden vertailemisen ja pilkaamisen voisi jättää vähemmälle. 🙂

  • linda
   Posted at 15:08h, 15 huhtikuun Vastaa

   No valitettavasti laihaläski on ihminen joka on laiha, ei syö mitään ja jonka keho syö itseään ravinnoksi. Meillä esimerkiksi koulussa käytettiin tätä sanaa ihan opiskelussa.Jotkut ovat tietenkin vain laihoja vaikka eläisivät terveellisesti ja kehoaan kunnioittaen, se on täysin eriasia kuin itseään nälkiinnyttävä ihmiskeho. On siis aivan eriasia olla lihaksikas, laiha, lihava tai ns. laihaläski. 😀 Jos tietää että ei ole tällainen niin ihan turhaa sitä noteerata tai ottaa itseensä tällaisia puheita. Itse esimerkiksi voin sanoa että olen ollut tällainen laihaläski, kun en syönyt mitään enkä huolehtinut kehostani.

   • Hartsu
    Posted at 22:49h, 17 huhtikuun Vastaa

    ”laihaläski” voi olla ihan ”luonnostaankin”

 • Salla
  Posted at 15:16h, 15 huhtikuun Vastaa

  Luulen, että monia (niinkuin myös minua) tässä fittnesbuumissa ärsyttää se, kun KAIKKI on sitä fitnestä. Nuoret tytöt käyvät pari kertaa viikossa salilla ja sitten instagramit ja facebookit on täynnä posetuskuvia stringeissä perse pystyssä #fitnes..

  • linda
   Posted at 15:18h, 15 huhtikuun Vastaa

   No onko niitä pakko seurata? 😀 Miksi ihmeessä keräät itsellesi moista turhaa negatiivista energiaa provosoitumalla jonkun instagram tilistä?

   • Salla
    Posted at 15:37h, 15 huhtikuun Vastaa

    Ei mua kiinnosta, siinäs on perse paljaana netissä, kunhan yritin kertoa mikä tässä buumissa monia ärsyttää kun sitä mietit.

  • henriikka
   Posted at 15:33h, 15 huhtikuun Vastaa

   täällä ollaa samoilla linjoilla. Todella arvostan lindan tapaisia ”fitnesihmisiä”. Mutta jumanperse ku palaa hermo kun kaikki on niin fitness.. Joka tuutista tulee justiinsa niitä pylly ja haba herutuksia. yhhh.. On käyty kaks kuukautta salilla (mikä on hienoa, en sitä tarkoita) ja sitten otetaa palkkareista ja rahkoista ja treenitrikoista kuvia. Facebookis pitää ilmoittaa jokainen treeni mitä on tehty. Kun miettii vielä vuosi takaperin… ei ollut samanlaista.
   Itse olen jo vuosia käynyt säännöllisesti 4-6krt salilla ja siiihen lenkit päälle, enkä koe tarpelliseksi ottaa habastani kuvia (paitsi tietty itseäni varten.. kehitystäkehitystä :P) ja postata niitä joka päivä jonnekkin.
   Iso hatunnosto teille ”fitnesihmisille” jotka oikeasti elätte tälle ja lähdette kisaamaan. Mutta voitaisko me tavalliset salitallaajat olla vaan ihan. Ei aina tarvii olla fitnes 😀

   • linda
    Posted at 15:37h, 15 huhtikuun Vastaa

    No mä ainakin oon ilonen toisten ilosta! Kaikki alottaa jostain! 🙂

 • krista
  Posted at 15:36h, 15 huhtikuun Vastaa

  Word. Puhut asiaa. 🙂 musta on ihana nähdä miten ihmiset hurahtaa mukaan ”fittnekseen”. Vaikka joillain tämä kuntoiluinto kestää vain alkuvuoden, mutta tämäkin on parempi kuin ei liikkumista ollenkaan. Fitness on rankkaa puuhaa, siihen mukaan lähtevät on kovaatekoa.

  • linda
   Posted at 15:38h, 15 huhtikuun Vastaa

   Niin ja on erilaisia harrastaa kuin kisata siinä (:

 • Jenu
  Posted at 15:39h, 15 huhtikuun Vastaa

  Itse oon vasta ajatuksen tasolla innostunut lajista, syystä että viime kesän lopussa alkoi mun helvetti kamalien selkäkipujen kanssa. 8 kuukautta mä kärsein ja yli puolet ajasta vietin sairaslomalla kodin vankina. Toivun nyt reilu kuukauden takaisesta leikkauksesta ja koko tän ajan olen odottanut että koska saan aloittaa taas normaalin elämän ilman kipuja ja pääsen liikkumaan ja aloittamaan salilla käynnin. Muutoksia olen kyllä ruokavalion suhteen tehnyt jo ja pelkästään se on tehnyt huomattavan eron mun kropassa, olo on paljon parempi ja oon muutenkin innoissani siitä että pian pääsen aloittamaan terveellisen elämän, selkäkivut on ollut mulle potku persuksiin tehdä jotain sen eteen ettei samaan tilanteeseen enää tultaisi ja uskon että nämä kyseiset toiveet ja suunnitelmat ovat parasta ennalta ehkäsiyä siihen. Jostain syystä tämä on ärsyttänyt jopa osaa omista ystävistäni. Jonkun aikaa kuunneltuani ”mitä paskaa” toi fitnessbuumi oikein on, en ole kokenut saavani kovin hyvää kannustusta toipumiseeni, jonka liitän tähän haaveeseeni elää terveellistä elämää. En keksi tähän mitään muuta syytä kuin sen, että nää kyseiset ihmiset on kateellisia, koska eivät saa itse otettua itseään niskasta kiinni vaan just ravaavat aina tilaisuuden tullen baareissa ja syövät pelkkää roskaa. Toinen syy on se, että ei ole otettu selvää asiasta ennen kuin sitä lähdetään jyrkästi arvostelemaan. Usein on sellainen käsitys, että tätä kyseistä lajia harrastavat ihmiset ovat anorektikkoja, viettävät kaiken aikansa liikunnan parissa eivätkä syö kuin korkeintaan salaatin lehden päivässä. Mitäpä mä siihen lähden vastaan sanomaan kunnen ole ammattilainen niin ei mulla oo oikeutta perustella näitä väitteitä vääriksi. Kolmas on se, että ihmiset ovat tottuneet näkemään niin paljon läskiä ympärillään, että normaali on alettu mieltää ”anorektikoksi”. Onneksi mulla on ympärillä muutama ihminen, joka tukee mua mun suunnitelmissa terveellisempään elämään ja osaan suurimmalta osin sulkea pois negatiiviset kommentit vaikka ne välillä vihaks pistääkin. Tulipas siinä avautumista, mutta samastuin tuohon tekstiin vaan niin paljon ja on aina ilo lukea sun blogia kun siitä saa niin paljon tsemppiä ja saan mielessäni haistattaa pitkät näille jotka arvostelevat ennen kuin selvittävät mistä on kyse! Iso kiitos siitä sulle , jatka samaan malliin!

  • linda
   Posted at 16:16h, 15 huhtikuun Vastaa

   Tsemppiä kovasti parantumiseen! Kaikki uusi ja tietämätön pelottaa aina ihmisiä ja saa aikaan suuria reaktioita. Juurikin se väärä kuva asiasta saa näitä mielipiteitä aikaan!

 • Jatta
  Posted at 15:59h, 15 huhtikuun Vastaa

  Mielestäni on upeaa, että rupeaa kisaamaan ja oikeasti laittaa itsensä likoon, koska se ei todellakaan ole helppoa. Itsellänikin on paljon tuttuja jotka ovat kisanneet ja olen kuullut paljon mitä kaikkea se OIKEASTI onkaan. Niinkuin juuri se, että fitness tyypit eivät tee muka mitään muuta kuin keikistele ne pikku biksut päällä voi hohhoijaa, sillee et no kuinkahan monta tuntia siel salilla onkaan vietetty et se kroppa ollaan saatu tai kuinka paljon ollaan muutettu ruokavaliota, jos se ennen on ollut erillainen. Mä ainakin itse henkilökohtasesti nostan hattua kaikille jotka sinne lavalla nousee ja jokainen heistä saa olla ylpeä, että sinne pääsee. Olen pienestä pitäen seurannut ns. sivusta kuntosalilla treenaamista, sillä oma äitinikin on joskus kauan aikaa sitten kisannut ja hän oli salilla töissä ja minä olin siellä pienenä useasti mukana jo silloin ihailin vierestä, että kuinka joku jaksaa vaikka nostaa niin paljon penkistä tai jtn. Nyt itse olen kohta vähän päälle parikymppinen ja käyn myös salilla ja useasti saankin kuulla ystäviltäni siitä, että miksi käyn salilla, miksen lähe mielummin vaikka heidän kanssaan kahville tai jtn. Mutta se on ainakin itselleni intohimo käydä siellä salilla ja saada sitä kroppaa muutettua siihen suuntaan kun tahtoo, se tunne mikä siitä tulee kun pystyykin tekemään painavimmalla painoilla jtn sarjaa ja huomaa kehittyvänsä se on upea tunne. Mutta monella varmasti on se kateellisuus se suurin paha asia tässä miksi haukutaan ihmisiä, mutta miksi sorrutaan siihen? En ymmärrä, mielestäni jokainen on omalla tavallaan kaunis tai jokaisessa on niitä hyviä ja huonoja puolia, niinkuin varmasti niissä Miss Suomi tytöissäkin, ei kaikilla ole samanväriset silmät, samankokoiset rinnat tai jotain mutta jokaisessa on jotain kaunista, kauneus kun on katsojan silmissä, mutta miksi siitä pitää julkisesti mennä sanomaan, että VOI VEE noi kaikki on rumia tai jtn. Tai miksi ihmiset lukevat uutisia missä uutisoidaan fitness jutuista tai muista jos ne eivät heitä kiinnosta, tiedäppä sitä sitten 😀 Ihmiset osaa olla kyllä eriskummallisia. Mukavaa viikoa sinulle 🙂 !!

  • Jatta
   Posted at 16:00h, 15 huhtikuun Vastaa

   Viikkoa tosiaan* 🙂 Ehkä vähän nopeasti kirjoitettu tekstikin tuli, mutta koita saada selvää 😀 !

  • linda
   Posted at 16:13h, 15 huhtikuun Vastaa

   Nimenomaan! 🙂 eiköhän me kaikki saada nauttia omista intohimoistamme niin paljon kun lystää!

 • kukkis
  Posted at 16:06h, 15 huhtikuun Vastaa

  Ensiks.. mä en koe tarvetta haukkua ketään somessa, vaikka ärsyttäis. Mut mielestäni ihminen on tosiaan luotu liikkumaan ja sen pitäis olla sillai not so big deal… eli tarviiko niitä sali kuvia olla instassa pitkä rivi.. onhan toki muutakin elämää. Jos pitää pelkkiä salikuvia postailla ni tulee vähän tunne ettei kaikki oo ihan ok ittensä kanssa kun niin suuri tarve todistella jotain ..

  • linda
   Posted at 16:09h, 15 huhtikuun Vastaa

   Niin eli kaikki muu selfie ja arki kuvaus on ok mutta jos otat salilla kuvan niin se on heti todistelua? 😀

 • wtf
  Posted at 16:10h, 15 huhtikuun Vastaa

  Linda, miksi feikkaat?

  Kuvissa saat peppusi semimuhkeelta ja reidet lihaksikkailta onnistuneiden asentojen ja kuvakulmien ansiosta, mutta Biancaneven videolla näyttää IHAN erilaiselta. Empä ois muuten kiinnittäny huomiota mut olin just kattonut mm. sun stringipersekuvaa ig: ssä ja taisin vähän ääneen hymyillä kun videolta näin täysin erinäkösen alakropan. 😀
  Uskomatonta et sä teet noin yrittäessäs olla jonkun sortin ’esikuva’…

  • linda
   Posted at 16:11h, 15 huhtikuun Vastaa

   Hahah okei. No eiköhän totuus paljastu sitten viimeistään kisoissa 😉

  • jm
   Posted at 16:41h, 15 huhtikuun Vastaa

   Omaksi edukseen poseeraaminen on osa fitnesstä 🙂 kilpailusuoritukseenkin vaikuttaa suurelta osalta miten osaa edustaa itseään lavalla. Linda näytit upealta molemmissa<3

 • hapu
  Posted at 16:17h, 15 huhtikuun Vastaa

  Itseäni ärsyttää ”fitness”-ihmiset jotka väheksyy vähemmän ”fitness”-ihmisiä. Itsekin olet joskus ihmetellyt kun nuoret tytöt paljastelevat itseään ja ”tuloksiaan” vaikka itsekin teininä olet julkaissut ties mitä kuvia vaikket silloin ollutkaan ”fitnessiä”. Ja tietysti vähän tämä tekopyhyys esim. ulkonäön suhteen. Ethän säkään muka välitä mitä jengi ajattelee susta salilla, mutta silti kuvista päätellen vaatteet on aina tiptop ja yleensä myös rinnat selkeästi esillä. Sanoisi vain suoraan että kyllä välitän ja haluan että ihmiset huomaa? Siksihän itseään mennään esittelemään puolialastomana lavalle? 😀 Yleensä nämä ”oikeat fitness-tyypit” puhuvat vähän ristiin. No, vähän avautumista enkä halua loukata.
  Näytät tosi hyvältä ja harmittaa että sinustakin tulee syksyllä semmoinen nyljetty rotannahka fitness-pimu. 😀

  • linda
   Posted at 16:29h, 15 huhtikuun Vastaa

   Hmm, rinnat esillä? En edes omista urheilurintsikoita jotka saisivat rintani esille enempää kuin normaalin topin paljastavuuden rajoissa, eli rintakehä, vaikka siihen kyllä halutessani kykenisin helposti. Ja harvemmin olen urheilutopissa edes salilla, ellen tee aerobista. Olen suurimmaksi osaksi joka päivä täysin meikittä salilla, usein biancaneven vaatteissa ja jonkinlaisessa svetarissa tai hupparissa. Jos tämä on ylitsepääsemättömän paljastelevaa niin onpas outoa. Ja ei, en todellakaan välitä siitä mitä muut ajattelevat musta salilla. Jos olisin tekemässä siellä jotain vaikutusta ihmisiin niin vähän olis väärät lähtökohdat.
   Mutta tottakai haluan näyttää hyvältä, olenko kieltänyt sen? Tai että on mukavaa olla hyvin istuvissa vaatteissa? Se on kuitenkin tärkeyslistallani alimpana kun puhutaan miksi harrastan kyseistä lajia.

   Huomaan itse, että esimekiksi tässä mainitsemasi asiat ovat suurilta osin sinun mielesi muuntelevia seikkoja ja todella kaukana todellisuudesta.

 • julia
  Posted at 16:24h, 15 huhtikuun Vastaa

  Todella hyvä ja fiksu teksti, vaikka itse olenkin hieman erimieltä. En tiedä kuinka tietoinen tästä asiasta olet, mutta esimerkiksi tumblerissa sanan ”fitness” alle liitetään paljon sellaista, minkä voisi suoraan lukea sh-foorumilta. Sinulle alan harrastajana terveet elämäntavat ja ravinnon sisältö ovat selviä asioita, mutta 14-vuotiaalle urheilun aloittajalle eivät välttämättä niinkään. Ongelma on mielestäni siinä, että fitneksen nimissä voidaan julkaista millaisia ohjeita tahansa mikä altistaa nopeita tuloksia haluavat riskeeraamaan oman terveytensä.

  Itse näen fitneksen paljon parempana vaihtoehtona Kate Mossin ”heroine chic” lookille. Media kirjoittaa siitä mikä on ”in”, eikä ihmisiä jaksa kauan kiinnostaa elastisen haba. Silloin tarvitaan dramaattisuutta ja kohua, johon muutamat valitettavat tapaukset sopivat.

  • linda
   Posted at 16:36h, 15 huhtikuun Vastaa

   No mutta taas päästään siihen että nämä asiat eivät liity oikeesti lajiin mitenkään… Laji ei todellakaan kannusta syömishäiriöiseen käyttäytymiseen vaan nimenomaan kehon ravitsemiseen ja terveelliseen käsitykseen ravinnosta polttoaineena ja tärkeänä osana kehon hyvinvointia. Mä haluan tavata sen ammattilaisen joka mainostaa fitnestä ja syömättömyyttä samassa lauseessa.
   Toivoisin että nuorten vanhemmat ja koulut panostaisivat tähän asiaan.

 • Riikka
  Posted at 16:25h, 15 huhtikuun Vastaa

  Aika monet fitnesspimut vaan sattuu olemaan vähän vähemmän fiksuja. Hei haloo, jos elämässä eniten sytyttää tekoripset, silikonitissit ja suihkurusketus, oma rasvaprosentti… Jotenkin vaan hullunkurista, että elämä pyörii lähes koko ajan oman ulkonäön ympärillä, omasta perseestä otetaan kuvia ig:iin yms. Maailmassa on niin paljon muutakin nähtävää ja ajateltavaa :DD

  • linda
   Posted at 16:33h, 15 huhtikuun Vastaa

   Ja nyt pakko sanoa että oikeen klassinen esimerkki siitä mitä luullaan että fitness on… yksikään mainitsemistasi asioista ei ole mitenkään olennaisia lajissa. :p

 • julia
  Posted at 16:30h, 15 huhtikuun Vastaa

  Sen vielä halusin lisätä, että omaan elämääni urheiluvillitys on tuonut vain hyviä puolia, enkä ole kavereissakaan huomannut muuta kuin haban kasvua!

  • linda
   Posted at 16:37h, 15 huhtikuun Vastaa

   heh, hyvä juttu (:

 • Chickadee
  Posted at 17:21h, 15 huhtikuun Vastaa

  Mä en vaan pysty ymmärtämään, miksi ihmisiä kiukuttaa tämä fitnessbuumi. En sitten tiiä, oonko luonteeltani enemmän suvaitsevainen kuin enemmistö, mutta mun puolesta ihmiset saa ihan vapaasti ottaa kuvia kehityksestään, treenatuista pakaroistaan ja muista. Itse tykkään seurata fitness-blogeja ja kuvia Facebookissa & Instagramissa – ne ovat todella motivoivia. Itse siis treenailen ihan vain liikunnan ilon vuoksi (ja tottakai sitä omaa kehitystä on kiva seurata), mutta silti!

  Vähän asioita, mitä oon tässä vuoden aikan huomannut:
  Tää niin sanottu buumi (tai lähinnä ne #fitness #legday -peppukuvat) kiukuttaa kahta erilaista ihmisjoukkoa: 1) kateelliset, turhautuneet, laiskat sekä 2) saliharrastuksen parissa jo useamman vuoden olleet (jotka siis aloittivat saliharrastuksen ennen tätä ns. fitnessbuumia) eli ns. saliveteraanit. Laiskojen osalta tää viha/inho lähtee todennäköisimmin kateudesta ja siitä, kuinka ei vaan yksinkertaisesti pystytä iloita toisten saavutuksista ja uusista harrastuksista. ”Saliveteraanien” kohdalla asia on varmasti taas niin, että he pelkäävät ”fitnesslissukoiden” pilaavan saliharrastuksen ”maineen” ja heitä kiukuttaa, kuinka jotkut ovat mukamas hurahtaneet koko hommaan ihan vain sen takia, koska se sattuu olemaan IN. Onhan se vähän hupsua, että kerran salilla käyneet ottavat niitä paljon kohuttuja peppukuvia ja pistävät kuvatekstiksi tyyliin ”jalkapäivä!” ja lisäksi vielä hashtagilla ”fitness” siihen perään.

  Tuskin ketään pistää vihaksi se, että ihmiset AIKUISTEN OIKEASTI käy salilla ja on innostunut liikunnasta, omasta terveydestä yms. Ihmisiä lähinnä ärsyttää se, kuinka tästä saleilusta on tehty enemmän tällainen somejuttu eli otetaan niitä peppukuvia (vaikka kyseessä olisikin yläkroppareenipäivä) joka reenin aikana, päivitetään statusta Facebookiin, kun ollaan menossa reenailemaan yms. Eli tällaiset pepputyypit eivät välttämättä treenaa terveydellisistä (ja esteettisistä) syistä, vaan fitness on heille enemmän tällainen status-juttu. Enkä siis todellakaan meinaa, että kaikki ihmiset, jotka näitä peppukuvia postailevat, ovat niitä pikkuteinejä, jotka ottavat kuvia huomionhakuisesti. Somessa on paljon sali-ihmisiä, jotka ottavat kuvia reeniensä aikana (kuten sinä Linda), peppukuvia yms. mutta joita minä en ainakaan näe minään ongelmana. Näiden sali-ihmisten kuvat pysyvät hyvän maun rajoissa ja ovat todellakin sitä kehityksen näyttämistä muille asiasta kiinnostuneille eikä ainoastaan kameran edessä keimailua sen vuoksi, että jokainen miespuolinen henkilö kommentoisi tyyliin ”kiva peba!”.

 • tarzan
  Posted at 18:20h, 15 huhtikuun Vastaa

  Asiaa jälleen kerran! Komppaan Chickadeen kommenttia, siinä tuli myös ihan oikeeta tekstiä.

  Tuo saliveteraani-ilmiö pätee muuten minkä tahansa ilmiön kohdalla mitä vain ikinä on olemassa! Silloin kun mää olin teini niin tapeltiin siitä että kuka on oikea rokkari ja kuka pelkkä wanna-be 😀

  Yksi suurimpia vihastuttajia fitneksessä on varmaan juuri tiedon puute. Monen muunkin asian kohdalla ihmiset tuomitsee vain kuulopuheiden perusteella, vaikka todellisuudessa kuulopuheilla ei olisikaan mitään perää. Vaikka fitness perimmiltään on terveellisyyttä, terveen kropan tavoittelua ja terveellisten elämäntapojen ihannointia, se sotketaan helposti syömishäiriöihin, pakkomielteisiin ruoan ja salillakäynnin suhteen ja esim. kisadietteihin.

  Monesti suomalaisilla on ajattelutapa ihan päin persettä muutenkin, kun yleisesti (lievä) ylipaino on normaalia ja liikunta vähäistä. Jos itse heiluu siellä normaalipainon ylärajoissa ja kokee olevansa erittäin terve, on helppo tuomita pakkomielteiseksi ja sairaaksi ihminen, joka käy joka päivä salilla ja kieltäytyy herkuista. Ihan niin kuin muissakin asioissa; jos kokee oman toiminta- ja ajattelutapansa normaaliksi, joku toinen siitä poikkeava on ”johdonmukaisesti” epänormaali. Aika harmillista.

 • Embo
  Posted at 18:25h, 15 huhtikuun Vastaa

  Linda oot aivan oikeessa tässä asiassa. Iltasanomissa oli pari viikkoa sitten juttu jossa väitettiin kylmästi fitnessbuumin kannustavan vääristynyttä kehonkuvaa ja plastiikkakirurgin puoleen kääntymistä nuorilla.. Fitness liitetään aivan syyttä niin moneen negatiiviseen asiaan, vaikka koko jutun pointtihan just on terveellisen ja urheilullisen kropan tavoittelu treenaamalla.. Ja niille jotka valittaa ihmisistä jotka postailee fitnessjuttuja: ei ketään teitä pakota niitä juttuja seurailemaan tai tykkäilemään. Antakaa ihmisten hehkuttaa omaa intohimoaan. Miten saliselfiet eroaa niistä duckfacekuvista? Toihan on sama kun jos kaikki nyt alkais valittamaan miten jääkiekkoilijat postailee lätkäjuttuja tai ratsastajat jotain heppajuttuja. Tai miten joku muusikko mainostaa omaa musiikkiaan fbssä.. Antakaapa vaan fitnesskukkien kukkia rauhassa 😉

 • Mievaan
  Posted at 18:42h, 15 huhtikuun Vastaa

  Nyt on puurot ja vellit vähän sekasin. Kyseinen postaus ei ole vastine MeNaisten artikkeliin? Tässä oiva blogipostaus aiheesta, missä käsitellään viitattua artikkelia ja Jutan tekstiä. Sen saa sitte ihan ite päättää mitä mieltä on, kummassakin puhuu syvä kokemuksen ääni. Mutta ehkä löytyy myös idean poikasta pohdintoihisi 🙂

  http://seerilainenfitnessblogi.wordpress.com

  • Mievaan
   Posted at 18:43h, 15 huhtikuun Vastaa

   Ja en siis itse ole kyseisen blogin kirjoittaja 🙂

  • linda
   Posted at 18:50h, 15 huhtikuun Vastaa

   Hyviä pointteja tuollakin. Tosin kirjoittajalla selkeästi negatiivinen asenne ja kuvakulma fitness ilmiöstä. On myös toinen puoli asiasta: monet ovat alkaneet huolehtia itsestään. Eikä se ruokien punnitseminenkaan ole huolestuttavin ilmiö(johon en esim. Itse kannusta tai patista asiakkaitani) yhteiskunnassa, jossa syntyy nykyään lapset vakavasti ylipainoisina.

 • essik
  Posted at 19:28h, 15 huhtikuun Vastaa

  Mua on ihmetyttänyt tää sama juttu. Pakkotoistollakin kymmeniä sivuja siitä, miten porukkaa vituttaa tää asia. Ja kun asenne on yleinen, vihataan sitten fitnesstä, jotain julkkista, ilmiötä… Ei tarvii kun mennä mammapalstalle niin siellä vingutaan ties mistä, joku bloggaaja ottaa niin kupoliin, et tehdään suunnilleen salapoliisityötä et saadaan jotain kuraa irti. Ja sama tässä, jos ärsyttää niin onko pakko katsoa niitä kuvia, ei tää fitness sentään naamalle hypi. Samoin ärsyttää, kun fitfarm jakaa näitä onnistumistarinoita, niin eikö siellä joku vingu et ennen oli parempi, hyi kamala. Herranen aika! Mistä tää negatiivinen energia tulee? Miten ihmiset jaksaa valittaa tollasesta ja kehtaa vielä omalla nimellään haukkua toisten onnistumista. Siinä on mun mielestä omassa maaoilmankatsomuksessa jo paljon vikaa.

  Melkein voisin sanoa, että koen olevani parempi ihminen, kun en käytä aikaani negatiivisuuden vellomiseen ja muiden haukkumiseen. Tällä hetkellä elämässä ei oo mitään kummosempaa, pitkä parisuhde on päättynyt ja muutenkin olisi stressin aihetta, mutta jaksan iloita silti pienistäkin asioista. Kuten että voitin arvasta viis euroa. Itsekin opettelin ajattelemaan pienistäkin asioista positiivisesti, ja ai että mun elämä on nykyään paljon kivempaa! 🙂

 • ee
  Posted at 20:06h, 15 huhtikuun Vastaa

  Olenkohan oikeasti ainoa, joka kehtaa myöntää syyllistyneensä fitness buumin mollaamiseen kateuden takia? 😀 Kyllähän sitä itsekin haluaisi olla timmissä kunnossa, mutta vielä ei ole itsekuria tarpeeksi löytynyt vaikka yritys on kova.. Aluksi valitin ihmisten treenikuvista varmaankin samoista syistä kuin suurin osa tähänkin postaukseen kommentoineista kertoo syyksi, mutta kun tiedostin, että oikeastihan kaikki kumpuaa vain kateudesta, lopetin valituksen, aloin arvostamaan sitä, että niin monet jaksavat elää terveellisesti ja miettiä, miksi he eivät saisi näyttää kovan työn tuloksia julkisesti?

  Lopetin siis kadehtimisen ja vaikken itse kisalavoista haaveilekaan, annan muiden toimia motivaattoreina omalle liikkumiselleni!

 • Punttimimmi
  Posted at 20:47h, 15 huhtikuun Vastaa
 • iiduli
  Posted at 21:07h, 15 huhtikuun Vastaa

  Voi hyvänen aika mä en kestä näitä ihmisiä! 😀 miksi joitakin ärsyttää tää fitnes buumi! En vaa voi ymmärtää. 😀 noo säälin saa ilmatteeks mut kateus pitää ansaita. 😉

 • s
  Posted at 21:07h, 15 huhtikuun Vastaa

  Asiat, jotka ärsyttää:

  *vertailu: löysä perse vs. treenattu perse, on myös muitakin perseitä
  *http://media-cache-ec0.pinimg.com/736x/60/74/c4/6074c404e1d0af665c7a9af087ef4be1.jpg kuvat samalla kun omaa naiseutta haetaan implanteista
  *se että monen motivaationlähteet näyttävän olevan kovin teennäisiä ja pinnallisia
  *se kuinka on yhtäkkiä ok laittaa paljaasta perseestään kuva nettiin
  *ortoreksia

  Ja nämä tosiaan vain ärsyttävät, eivät häiritse omaa elämääni tai en menetä yöuniani tämän takia, mutta ärsyttävät samalla tapaa kuin vaikkapa Jutta Urpilainen nyt sattuu ärsyttämään.

 • Raaa
  Posted at 21:08h, 15 huhtikuun Vastaa

  Musta tää oli oikein hieno kirjoitus! Sulla on hyvä blogi! Mutta mietin usein samaa… En voi käsittää minkä takia pitää heti repiä pelihousut, kun jossain näkyy sana fitness. Musta on vaan mahtavaa, että yleisesti nuoret ihannoi nykyään lihaisampaa kroppaa eikä luuranko-lookia. Oon myös seurannu ihan vierestä ihmistä, joka sairastu anoreksiaan ja parantu, sillä hän löysi liikunnan tuoman ilon alotettuaan käymään salilla. Ennen hän sai kokea kiusaamista laihuudestaan ja nykyään siitä, että hän on muka ”niin fitness”! Oon jo muutaman vuoden itsekin käynyt salilla ja tykkään siitä, koska siinä ei tarvita rytmitajua(jota mulla ei oo)tai ei tarvii sitoutua aikatauluihin. Silti saan silloin tällöin kuulla kettuilua siitä, että yritänkö tulla ”bodariks” tai ”fitnessmimmiks”. : D Mä liikun 5 päivänä viikossa, en käytä alkoholia, syön monipuolisesti, enkä todellakaan punnitse ruokiani. En silti koe olevani erityisen fitness, enkä ymmärrä miksi kyseistä elämäntyyliä pidetään niin outona. Senhän pitäis olla normaalia, että huolehditaan itsestään!
  Oon päätyny siihen, että ehkä se on kateutta, kun ei itseltä löydy tarpeeksi itsekuria itsestään huolehtimiseen. Mutta minkäs sille mahtaa, haters gonna hate : D

 • KaTi
  Posted at 21:23h, 15 huhtikuun Vastaa

  Itse arvostan myös muiden treenaamista, mut jos joku ärsyttää, niin se, että myös meidän ”tavallisten” ihmisten odotetaan haluavan samaa. Toki mäkin haluan paremman kunnon ja vähemmän läskiä, mutta en halua näyttää fitness-urheilijalta. Mulla on kaveri kyseisellä alalla ja olettaa heti munkin haluavan samaa kun käyn salilla ja fiilistelen tuloksia siellä. Varmaan jokainen salilla käyvä ilahtuu kun huomaa kehitystä, eri asia on haluta tehdä sitä kilpaillaakseen. Multa löytyy lähipiiristä entinen fitness-urheilija, jonka kisoja aikanaan kävin katsomassa ja myös tämän lavoille tähtäävän kaverini kisoja aion tulevaisuudessa mennä paikan päälle katsomaan, mutta itse en tule koskaan siellä kisaamaan taikka siitä haaveilemaan. Tsemppiä sulle Linda Manuella valitsemallasi tiellä! Tärkeintä ei ole se, että muut tykkää, vaan se, että oot itse onnellinen! 🙂

 • Mabi
  Posted at 21:43h, 15 huhtikuun Vastaa

  Musta on hienoo jos jotkut onnistuu unelmissaan, ihan sama onko se fitness vai kitaran soiton oppiminen. Kyllä ne 14veet sairastuu siihen syömishäiriöön vaikka ei ois mitään fitness buumia. Mua ainakin Lindan blogi vaan innosti takas salille parin kuukauden tauon jälkee 🙂 Toivottavasti dieetti onnistuu! 🙂

 • Emilii
  Posted at 21:48h, 15 huhtikuun Vastaa

  Hyvä teksti ja varmasti sinä ja ystäväsi edustatte terveitä urheilijoita ja liikkujia. Fitness lajeihin kuuluu kuitenkin yleensä jonkin sortin ruokavalio. Syöminen on usein joustamatonta, et voi syödä samaa ruokaa kuin kaverit eli se on sosiaalisesti rajoittunutta ja ääritapauksissa pakkomielteistä. Se siis täyttää kaikki syömishäiriön piirteet! Myös silloin kun liikunnasta tulee hyvä olo kriisin keskellä on hyvä olla varuillaan. Liikunnasta voi tulla pakotie ja sen kautta pystyy kontrolloimaan edes jotakin osaa elämässään, jolloin taas ollaan lähellä syömishäiriön määritelmää. Tässä vain muutamia ajatuksia 🙂

  • linda
   Posted at 22:08h, 15 huhtikuun Vastaa

   Liikunta myös vapauttaa mielihyvää tuottavua hormoneja….
   Itse tiedän todella hyvin kun ollaan syömishäiriön puolella ja itse olen ainakin kaukana siitä. Ja me voidaan hyvin käydä ravintoloissa ja muunnella ruokavaliotamme tilanteiden mukaan, ei fitness ole kalorista kiinni. Se mitä ravinto-aineita syö on meidän juttu. Ja jos ottaa mäkissä omat eväät esille ei tarkoita että on syömishäiriö. 😀 on myös syömishäiriö jos ylisyö ja syö epäterveellisesti.

 • mj
  Posted at 22:10h, 15 huhtikuun Vastaa

  Itse en halua haukkua minkäänlaisia ihmisiä, vaikka olisivat laihoja tai lihavia. En ymmärrä miksi ihmiset tekevät ongelman toisten syömisistä -pitäisivät huolensa omasta. Lisäksi fitnesshän tarkoittaa kuntoilua suomeksi, niin miksi ei anneta ihmisten liikkua jatkuvan haukkumisen ja huonon ilmapiirin luomiseen. Kun on positiivinen asenne elämään, suurin osa asioista menee hyvin.

 • nadjaa
  Posted at 22:38h, 15 huhtikuun Vastaa

  En oo ikinä kommentoinu vaikka blogiasi oon seurannutkin jonkin aikaa. Alko niin ärsyttään tuo ”Fitness ihminen” sana! Ärrr! 😀 sanokaa et” ihminen joka harrastaa fitnestä!” 😀 ei sanota muistakaan ketkä urheilee et: ”ratsastus ihminen” kuvittele et kirjotettais näin: ”kyllä me hiihto ihmisetki käydään baareissa”

  • nadjaa
   Posted at 23:00h, 15 huhtikuun Vastaa

   Nii ja mitä sitten kun on käynyt fitness kisoissa Ja ei aijo enään kisata vaan jatkaa salilla käymistä ihan harrastuksena.Mikä SE ihminen sitten on? en sano pahalla vaan kunnioitan ihmisiä ketkä sitä harrastaa. En vain tykkää että ihmisiä luokitellaan mihinkään tiettyyn kategoriaan.:) Tsemppiä sulle tuleviin kisoihin! 🙂

 • Petra
  Posted at 22:47h, 15 huhtikuun Vastaa

  Kun tässä jokin aika sitten avauduin ystävälleni tästä samaisesta aiheesta, (että mikä tässä harrastuksessa nyt niin kovasti sitten lähipiiriä ärsyttää), niin tää mun ylipainoinen ystävä totesi hymyillen, että ”Etkö sä ny tajuu??? Me läskit ollaan kateellisia”. 😀

 • J
  Posted at 23:00h, 15 huhtikuun Vastaa

  Suomalaiset on vaan yksinkertaisesti niin vitun kateellista kansaa! Suurinosa näist valittajista on katkeria paskoja jotka ei itse kykene treenaamaan vaan viettää sitä onnetonta epäterveellistä elämää. Kun joku hehkuttaa saavutustaan esim painonpudotuksella kun on laittanut elämäntavat uusiksi ja tekee itsestään onnellisen ja näkee sen eteen vaivaa niin kyllä sieltä jostain aina niitä juntteja löytyy jotka pilaa senkin ilon haukkumalla toista ylpeäksi kusipääksi. Toisaalta ylpeä saa ollakkin jos saa elämäntavat rempattua ja rupee tekee duunii
  hyvinvointinsa eteen. Se remppa vaatii ääretöntä sisua. On niitäkin jotka ottaa vaan pose kuvia ja istuu salilla luuri kädessä, antaa istuu. Harmi vaan, että jos erehdyt laittaa salikuvan fbssä niin oot pissis joka hakee huomioo vaikka moni tekee siellä helvetisti duunii siitä kuvasta huolimatta.

 • smaria
  Posted at 23:35h, 15 huhtikuun Vastaa

  Mun mielestä fitness ja ylipäänsä urheilu-buumi on erittäin hieno asia!:) Oon ilonen siitä,että terveellisemmät elämäntavat on noussut pinnalle. Mutta niinkuin kirjoitit , terveydellä ei kenenkään kannata leikkiä eli kaikille ei ehkä sovi esim.kilpaileminen 🙂 ja ei tarvikkaan sopia!:) Voi silti käydä salilla ja elää terveellisesti. Ainut mitä vähän mietin, onkohan vaan kaikkien (etenkin miesten) toooodella isot lihakset saatu ilman hormonejen/steroidien/muiden aineiden käyttöä! Epäilen. Juuri opiskelleena ihmisen fysiologian ja anatomia kurssin tuntuu vähän epätodennäköiseltä 🙂 toki noista ei paljo puhuta. Mutta omahan on sekin asia ja toivottavasti riskit tiedostetaan. 🙂

 • Janica
  Posted at 23:45h, 15 huhtikuun Vastaa

  Asiallinen teksti.. Hiemanhan nuo satunnaiset/kausittaiset fitness intoilijat kuvineen huvittavat, mutta enpä ota niihin sen kummempaa kantaa.. Kuten sanoit, jostain se on aloitettava ja eihän sitä koskaan tiedä mikä laji on oikea jos ei niitä käy kokeilemassa ensin. Jos kuvat ärsyttää niin ei niitä ole pakko katsoa.. Piilottaa tai jotain vastaavaa jos niistä saa kauhean hepulin.

 • kirsi
  Posted at 07:22h, 16 huhtikuun Vastaa

  Moi! Kiitos hyvästä blogista! Ihan varmasti saat erityisesti teitä nuoria innostumaan liikunnasta ja terveellisestä ravinnosta.
  Se on täysin totta, että tuolla kadulla näkee yhä enenevässä määrin ylipainoisia lapsia ja teinejä (toki myös aikuisia). Tämä on aika huolestuttava suuntaus.
  Mutta sitten kysymykseesi 😀 ! Itse fitness -buumissa ei ärsytä mikään, mutta kisaajien silikonit ärsyttävät!
  Markkinoidaan kaikkea terveellistä, hyvinvointia, puhdasta ruokaa ym. ja sitten on keinotekoiset pallot ihon alla.
  Tämä luo kuitenkin nuorille sitä mielikuvaa, että se olisi jotenkin normaalia, vaikka ne pienet tissit urheilun (ja kisadiettaamisen) myötä olisi normaalit.
  Mutta kaikki, mikä saa tämä läskistyvän kansan liikkeelle, on hyvästä!

 • Mari
  Posted at 07:39h, 16 huhtikuun Vastaa

  Itseä harmittaa se, että monet näistä ”fitness-ihmisistä” lisäilee ”squat squat squat”- kuvia blogeihin, facebookiin jne ja tulee ihan se fiilis, että ihmisten paremmuus mitataan persuksen koon perusteella ja ne jotka eivät ole treenaamisesta kiinnostuneita, niillä ei sitten pää kestä tätä lajia. Itse en ole kiinnostunut salilla käymisestä, vaikka muuten olenkin liikunnallinen. Lisäksi koen, että mun perse on ihan hyvä näinkin, ei se mikään lätyskä ole silti vaikken kyykkääkkään. Täälläkin blogissa on vertailtu Mileyn peppua ja treenattua peppua ja hehkutettu kuinka paljon kivammalta treenattu näyttää. Ok, mielipiteitä saa tietty olla, mutta tulee sellanen fiilis, että ne latuskan perseen omistajat ovat jotenkin ultimaattisesti huonompia ihmisiä. Kaikkia ei se perseen tai haukkarin koko kiinnosta ja musta se on ihan fine. Nekin ihmiset saa pukeutua biksuihin ja shortseihin, vaikkei ne miltään uber harrastajalta näyttäskään. Kertoo paljon ko ihmisten itsetunnosta, mikä on kuitenkin paljon tärkeämpää kuin pyöreä pylly. Muutamassa blogissa toitotetaan, että fitness ja varsinkin kisadietti on osoitus tahdonvoimasta ja sitkeydestä, joo niinhän se on, mutta jos joku haluaa harrastaa sen salin sijaan vaikka ratsastusta niin se ei se sano että ko. ihmisellä ei olisi tahdonvoimaa.

  Fitness on kyllä tähän asti ainoa laji, jonka harrastajat haluavat tuputtaa juttuaan ihan koko ajan muille. Ei paljoa tuu mieleen tenniksen pelaajia tai pitsinnyplääjiä, jotka meuhkaavat lajistaan kuin viimistä päivää. Lisäksi olen kuullut muutamankin suusta että kisadieetillä on kuukautiset tippunut pois, mikä ei oo kyllä alkuunkaan terveellistä.

  Ja ei, en ole kateellinen. Se on kans niin hauska et kaikki kritisoijat ovat aina kateellisia. Mulla on tosi hyvä näin enkä varmasti tule onnellisemmaksi sillä, että treenaan pikkushorteissa peppua.

  • s
   Posted at 12:29h, 16 huhtikuun Vastaa

   Tämä oli osuva kommentti!

  • Elina
   Posted at 12:56h, 16 huhtikuun Vastaa

   Olen ensimmäisen kappaleen kanssa samoilla linjoilla. Minua EI ärsytä fitness-innostus, minä EN assosisoi fitness-urheilua automaattisesti syömishäiriöihin ja olen hyvin tietoinen siitä, MIKSI lavalla näytetään miltä näytetään ja tiedän sen olevan vain hetkellinen tila. Instagramia en käytä, joten sen fitness-ilmentymät eivät myöskään häiritse. Totta puhuen mikään tässä ei ÄRSYTÄ minua, lähinnä puollan monia fitneksen alailmiöitä; ihailen myös kisaavien vartaloita, vaikken sellaista itse ainakaan tällä haavaa halua. Yksi side effect minua kuitenkin pienesti häiritsee: joidenkin fitness-typyjen ylemmyydentunne. Olen törmännyt netissä lukemattomiin kuviin ja teksteihin, joissa keskiössä on nimenomaan tämä loputon squat-määkiminen ja ihan tavallisten berbereiden (ja vartaloiden ylipäätään) pitäminen rumana ja laiskan ihmisen denotaationa. ”Good girls squat.” Yhtä lailla tällainen aiheuttaa nuorissa ulkonäköpaineita ja riittämättömyydentunnetta kuin esimerkiksi yllä mainittu heroin chic. Eräs salilla aktiivisesti käyvä Facebook-kaverini linkkasi seinälleen hiljattain Miss Suomi -kokelaiden bikinikuvat ja kirjoitti linkin yhteyteen: ”Miss Flat Ass 2014.” En halua edes tietää, miten tällainen vaikuttaa nuoriin tyttöihin. Siskoni kaverin 6-vuotias pikkusisko on lopettanut riisin ja perunan syömisen koulussa, koska ”hiilareita ei saa syödä.” Tämä tapa on ilmeisesti saatu ystävän salilla käyvältä äidiltä.
   En tarkoita tällä Linda nyt sinua. Olet lukemani perusteella suurisydäminen ja haluat aidosti auttaa ihmisiä terveempään elämään, enkä usko sellaisen ihmisen ajattelevan yllä esitetysti. Siksi seuraankin blogiasi. Näitä suoraan sanoen pilkkaavia ja sortavia ihmisiä, tekstejä ja kuvia on kuitenkin paljon. Joidenkin tarkoitus on toki hyväntahtoisesti motivoida ja ’fitspiroida’, mutta liian usein kyse on muusta. Ja vaikka kyse olisikin vain motivaation luomisesta, vaikutus ei kaikkiin kuvan näkeviin ole välttämättä posiitivinen.
   Ja ennen kuin joku nokkelana tempaisee hihastaan kateuskortin: en ole kateellinen. Olen erittäin tyytyväinen vartalooni, jonka olen pilateksella, tankotanssilla, hyvin syömällä ja pienellä treenillä saanut timmiksi ja nätin lihaksikkaaksi. Edelleen ”hienosäätelen” vartaloani, mutta peiliin katseleminen tuo silti onnen tunteen. Minusta tuntuu muutenkin, että tämä muinainen kateuskortti on validi paljon harvemmin kuin ihmiset luulevat. Tässäkin ketjussa on tuotu esiin monta hyvää näkökulmaa, joista ei ainakaan minun silmääni paista kateus.

   Blogikirjoituksesi oli asiallinen ja voisin allekirjoittaa oikeastaan kaiken. Halusin tuoda tämän asian kuitenkin esiin, koska se on viime aikoina alkanut huolestuttaa minua. Kaikkea hyvää ja onnea syksyn kisoihin jo näin etukäteen 🙂

   – Elina

  • Omppu
   Posted at 21:34h, 19 huhtikuun Vastaa

   Aamen!!!

  • antifitness
   Posted at 20:52h, 20 huhtikuun Vastaa

   Aamen. Kateellisuus blaablaa. Mustakin on hienoa, että ihmiset haluavat olla terveempiä, mutta en mä kenenkään ig:n persekuvia katsele kateellisena. Paljas perse stringeissä julkisella paikalla, iskee myötähäpeä ennemmin kuin kateellisuus. Sekin on muuten kateellisuutta, jos kysyy toiselta miksi hän haluaa näyttää rasvattomalta ja suorastaan luurangolta lavalla. Tätä mietin ihan vaan huolena toisesta, en kateellisuudesta tämän tahdonvoimaa tai itsekuria kohtaan.

   Jos mä päälle parikymppisenä otan jo vaikutteita #fitness- ja #healthylifestyle-pimuista, en kykene edes kuvittelemaan niitä murrosikäisiä tyttöjä samassa paineessa. Fitnessiä, terveellisiä elämäntapoja ja laihdutusta riepotellaan mediassa niin paljon, että kaikki tämä tieto syöpyy mieleen ja vähemmästäkin alkaa vertaamaan itseään toisiin. Teinit potevat huonoa omatuntoa siitä, ettei ole juuri kyykätty ja äässi ole pyöreä kuin rantapallo, eikä itsekuri pitänyt kun otti suklaalevyn kaupassa prodejuoman sijaan. Musta on aivan tervettä, että on tällaisia antifitnesshenkilöitä, ketkä palauttavat nuoria maan pinnalle, ihan silkasta huolesta johtuen.

 • Maisa
  Posted at 08:46h, 16 huhtikuun Vastaa

  ”Yksikään ei ole joka viikonloppu viina/huumepäissään pyörimässä clubeilla tai löhöä syrjäytyneenä kotona miettien mitäs sitä tekis.” Hehee, ja kaikki muut kuin ”fitness ihmiset” tekeekin niin, maailma ei ole mustavalkoinen…

  ”Lähinnä juoksemaan 10 tuntia päivässä ja tekemään metsätöitä. Ykskään fitness ihminen ei edes kisakaudella saavuta lähellekkään sitä liikkumisen määrää mihin ihmiskeho on luotu. ” Ihmiset todellakin liikkuvat liian vähän nykyään, mutta ei metsätyötä ja juoksemista voi fitness harrastajan treeneihin verrata. Hyötyliikunta voisi olla se tehokkain keino terveempiin elämäntapoihin, salitreeni kun ei riitä korvaamaan päivän istumisia.

  En ole uutisista (Menaisia en laske uutisiksi) törmännyt fitnessiin, toisin kuin mainitsemiisi lakan haisteluihin, itsemurhiin tms törmää ytenään, eli en olisi kovinkaan huolestunut asioiden priorisoimisesta mediassa 😉

  Vierailen fitfashionissa päivittäin ja kadehdin bloggaajien intohimoa ja omistautumista lajilleen, itse en pystyisi näin ehdottomiin ruokavalioihin, treeneihin tms. Kun jaksaiskin treenata itsellensä tollasen vartalon, mutta ei, kyl mulla on niin monta muuta rautaa tulessa, ettei ehdi =) Mua ei niinkään häiritse fitnessbuumi, vaan kauneusihanteet, minäkuvien vääristymiset yms. Mut on opetettu siihen, että maailmassa on monta tallaajaa ja kaikki ihan erilaisia, mutta yhtä täydellisiä, oli ne sitten laihaläskejä (se vaan nyt on haukkumasana, sanottiin se opintojen lomassa tai ei), ylipainosia tai fitnessihmisiä! Itse liikun joka päivä joko hyötyliikumalla, juoksemalla, ryhmäliikunnoissa tai salilla. Ikinä en oo dieetannu ja aina oon ollu normaalipainoinen. Lihaa lukuun ottamatta syön erittäin monipuolisesti ja terveellisesti, mutten murehdi suklaansyömistänikään. D-vitamiiinia lukuun ottamatta lisäravinteita en tarvitse , sillä monipuolinen ruokavaliohan ei lisäravinteita kaipaa! Liikunnan ja terveellisten elintapojen pitäisi olla kaikille niin itsestäänselvyys ettei niitä tarvitsisi ajatella laisinkaan. Ja jos joku haluaa treenata fitnessiä tai löhötä sohvalla, siitä vaan, ei se ole muilta pois, eikä se kaikille sovi.

 • pipa s
  Posted at 09:38h, 16 huhtikuun Vastaa

  Mahtava teksti. Itse myönnän olevani wannabe-fitnesstyttö, pistän kuvia someen kehityksestäni, mutta pääsääntöisesti itseäni varten. En myöskään ymmärrä tuota kateellisten parjausta, enkä tiennyt edes sellaista olevan, koska en lue netin keskustelupalstoja. Miten ketään jaksaa edes kiinnostaa jos toiset innostuvat jostain ja hehkuttavat sitä? Menkää lukemaan jotain itselle mieluista blogia ja seuratkaa instassa omia kiinnostuksen kohteita. Tosin osa näistä valittajista varmaan haluaa vaan puhtaasti loukata ja levittää negatiivista energiaa. Hyvä Linda! Peace out!
  Lifeofpipa90.blogspot.fi

 • liikunnanharrastaja
  Posted at 09:50h, 16 huhtikuun Vastaa

  Kysyt blogitekstin otsikossa ”Mikä siinä fitneksessä ärsytttää?” ja sitten kun joku yrittää vastata, niin provosoidut ja lyttäät kaikkien muiden mielipiteet. Et ilmeisesti pysty hyväksymään, että jollain voisi olla asiasta erilainen mielipide kuin sinulla? Tai jos on, niin ainakin se on väärä.

  Itseäni fitneksessä ärsyttää se, että kaikki salilla pari kertaa käyneet fitnessbeibet kuvittelevat olevansa jotain kilpaurheilijoita ja pitävät itseään muiden yläpuolella, vaikka tuollainen saliharrastelu on aika kaukana siitä mitä oikeat kilpaurheilijat tekevät. Ja ei, bikini fitness ei ole kilpaurheilua vaan ulkonäkökilpailu. Näin sanotaan jo lajiliiton säännöissäkin.

  Oliko tarpeeksi provosoivasti kirjoitettu?

 • emma
  Posted at 10:10h, 16 huhtikuun Vastaa

  Miettikääpä sitä, että vaikka kuinka moni fitness urheilija tai -harrastaja on entinen syömishäiriöinen. Itse sali ja terveellinen syöminen ok, mutta myös joustavuutta ja herkuttelua saa olla. Lisäksi kisaaminen ei ole tervettä! Miksi kroppa pitää alistaa sille epäluonnolluseen kuntoon? Se on sairasta! Normaali fitness on ok mielestä(terveellinen syöminen ja liikkuminen joustavasti). Kisaaminen ja joustamattomuus sairasta. Jos sanoo, että saa onnistumuden tunnetta tms kisakunnosta, niin sekään ei tee siitä tervettä. (Lienee suosituin kuulemani selitys) on sama asia kun sanoo, että laihdutan itseni anorektikoksi, koska saan siitä onnistumisen tunnetta tai juoksen 20km omenan voimalla , koska se osoittaa , että pystyn edes tähän tms. Kaikessa kohtuus o ja terveellisyts on paras eikö ääripäät. Ja on epäreilua alisraa kroppansa luonnottomaan tilaan ,jissa se ei voi hyvin ja mikö vahingoittaa kroppaa. Tiedoksi kaikille en ole lihava ja laiska vaan nuori ja terveellisesti elävö tyttö, joka on erittäin tytyväinen kroppansa pitkän anoreksian jälkeen.

 • Emma
  Posted at 11:01h, 16 huhtikuun Vastaa

  Mä en tiedä mitään syvällisempää fitneksestä, kuin mitä täältä sun blogista luen. (Ja olen muuten seurannut jo ennen tälle sivustolle muuttoa!) Sä kirjoitat Linda todella hyvin ja olet mun mielestä kehittynyt silläkin saralla.

  Mulle tulee ihan outo fiilis kun luen näitä kommentteja tai niiden väitteitä… Siis ruokavaliosta ei voi joustaa ja syödä kuin kaverit, joten se on syömishäiriöön verrattavissa..? Joo o, saahan asioista vaikka mitä kun niitä oikein vääntämällä vääntää. Mun mielestä voit olla aika tyytyväinen, että oot saanu näin paljon puhetta aikaseks tänne, se avaa silmiä. Mä ainakin näin nyt ihan uudella tavalla mitä ”fitnestä vastaan”-olevat tai siitä vähemmän tykkäävät ajattelee. Liikuntahan se on, mihin suomalaiset nykyään kuolee.. ;]

  Voi että miten kivalta tuntuukaan olla tässä onnellisessa välimaastossa. En harrasta fitnesstä, mutta ei ole mitään tarvetta vihata tai arvostella sitä. Kyllä on niin paljon helpompaa kun antaa muiden tehdä mitä muut haluaa ja välittää vain siitä mitä itse tekee.

  Mä ainakin kannustan sua ihan kybällä, vaikken varsinaisesti kisoja tai lajia seuraakaan. Sä oot jo tyyppinä niin paras, että pakkohan se vaan on! 😀

 • Sanni
  Posted at 11:24h, 16 huhtikuun Vastaa

  Ihmettelen vain mihin tällä pyritään, että ihmiset tulevat kertomaan mikä heitä Fitneksen harrastamisessa ärsyttää?
  Nämä tytöt ovat tyytyväisiä kehoonsa ja ovat tehneet työtä juuri sen eteen että saavat lihaksikkaan vartalon, ja todennäköisesti muiden mielipiteet siitä että Fitnes ei olisi urheilua ei saa heitä lopettamaan.
  Jokaisella on oma kuva siitä millainen on unelma vartalo juuri itselleen, eikä näitä vartaloja ole muita varten muokattu vaan itseään. 🙂 Itse myönnän, että en tarvitse lihaksikasta vartaloa. Silti arvostan ihmisiä jotka tuohon tulokseen ovat pystyneet ja tehneet sen eteen töitä!! Näyttäähän tuo hyvältä!
  Itsekään en katso ohjelmia joista en pidä, joten miksi ihmiset jaksavat tulla moittimaan muiden tekemisiä varsinkin kun Fitnes ”ei” heitä kiinnosta! Tätäkään blogia ei kukaan mielestäni pakota seuraamaan. Luulisi olevan parempaa tekemistä kuin arvostella muiden tekimisiä.
  Uskon että blogia ei ole kirjoitettu niille jotka eivät Fitnes vartaloista pidä, vaan niille jotka saavat tästä motivaatiota.
  Rumat kommenttit ovat todiste siitä, että ihmisessä piilee epävarmuus itsestään, ja joskus jopa kateus!
  Minusta olet Linda mahtava ja motivoit minuakin eteenpäin vaikkakin tavoitteet eivät ole samanlaiset! 🙂
  Itse olen ainakin onnellinen muiden puolesta.
  Tätä blogia ei ole pakko lukea. Antakaa niiden nauttia, jotka tätä pitävät mahtavana. Kiitos!

 • sipe
  Posted at 12:08h, 16 huhtikuun Vastaa

  Itse treenaan tosissaan ja ehkä menen joskus kisoihin ehkä en, aika näyttää. Rakastan treenaamista. En vain ymmärrä tätä ihme fitness hybetystä. Jokainen tavallaan mutta en käsitä miksi jakaa kaikki muulle maailmalle. Mahtaako pyllykyvien lisäily olla pelkkää huomion hakemista, nostetaan omaa itsetuntoa sillä että saadaan kehuja yms. Siitähän siinä on kyse. Itselläni on omasta mielestäni hyvä kroppa ja todella hyvä pylly ja tiedän sen, en kuitenkaan näe mitään tarvetta julkaista siitä jatkuvasti kuvia enkä edes halua mainostaa treenaavani, kyllä sen ihmiset sitten tuolla kadulla huomaa jos on huomatakseen. Itseni takia kuitenkin tätä vain teen en siksi että saisin muilta huomiota. Fitness elämän tapana on positiivista mutta omasta mielestäni kaikki voisivat harrastaa sitä ilman tätä ihme jatkuvaa hehkutusta ja mainostamista. Tämä on vain mun mielipide ja jokainen tyylillään.

 • Sini
  Posted at 16:27h, 16 huhtikuun Vastaa

  Todella hyvin kirjoitettu! Tämä on ensimmäinen kerta ku kommentoin, vaikka blogiasi olenkin jo kauemmin seuraillut. Eikai tuohon muuta voi sanoa, että kateus ja oma itsen ongelmat on vaan niin paljon helpompi purkaa muihin ja ulkoistaa, kun katsoa peiliin ja todeta että itse ei ehkä olekaan se maailman kaikkivoipaisin ihminen. Kateus pitää ansaita 😉

  ps. Onnittelut vuosipäivän johdosta 🙂

 • Tiina
  Posted at 16:54h, 16 huhtikuun Vastaa

  Heippa! Haluan Linda ensimmäiseksi kiittää sua kaikesta inspiraatiosta mitä olet jakanut ihmisille täälä blogissasi. Olen itse liikunta-alan opiskelija sekä urheillut siitä asti kun opin kävelemään, niin näen tämän kaiken todella hienona asiana. 🙂
  Olen yleensä henkilö, joka mielellään lukee blogikirjoituksia, mutta jätän sen kommentoinnin muille. Tällä kertaa halusin kertoa omaa mielipidettäni ja näkemystäni kyseistä blogikirjoituksesta.
  Näkökulmia tähän asiaan on varmasti yhtä paljon kuin ihmisiä ja siksi on turha tuomita kenenkään ajattelutapaa. Itse kannatan terveellisiä elämäntapoja ja liikuntaa ja sillä tavalla olen aina elänyt. Liikuntamääräni tietenkin voivat olla suuria kilpaurheilutaustani takia. Voin suoraa sanoa, että olen todella hyvässä kunnossa eikä sitä ole saavutettu sillä, että mittaan ruokani tai, että kerron kenellekään kuinka paljon treenaan. Teen sitä ihan siitä syystä, koska rakastan liikuntaa ja se on osa minua ja elämääni. Haluiaisinkin, että ihmiset ymmärtäisivät, että sen oman unelmakropan saa saavutettua ilman mitään hurjia fitness touhua. Tämä on ehkä yksi asia mikä minua häiritsee, koska haluaisin, että urheilussa pysyttäisiin terveellisissä rajoissa.
  Toinen asia mikä itseäni häiritsee tai enemmänkin harmittaa on se kisaosuus fitness urheilussa. Ja haluan heti sanoa, että oma siskoni kisaa ja heinosti on pärjännytkin ja hänen huoltajanaan olen toiminut kisareissuilla, joten olen nähnyt kaiken tämän todella läheltä. Ensinnäkään en näe kovin terveelliseksi ajatusta jossa joka vuosi urheilijan paino heittelee yli 10kg(vaikka se tapahtuisi pitkän ajan sisällä). Toiseksi jo monta viikkoa ennen kisoja syödään pelkkiä vihanneksia, valkuaisia ja kanaa. Kolmanneksi en tykkää asioista joita keholle tehdään ennne kisoja, jotta saavutetaan se mahdollismman hyvä kisalook. Näillä viittaan tuhottomaan veden juontiin, ei nesteitä vuorokauteen, ulostuslääkkeet, viinan juonti ennen lavalle menoa ym. Myöskin se, että todella useilla kisaajilla jää kuukautiset pois ennen kisoja, niin mielestäni sen pitäisi jo kertoa, että kaikki ei ole hyvin. Tiedän miksi nämä kaikki tehdään, mutta en ikinä tule sitä ymmärtämään. Haluaisin, että ihmiset nauttisivat liikunnasta ja siitä mitä se voi antaa sinulle. Mielestäni olisi myös kaikkien, erityisesti nuorten tyttöjen tärkeä ymmärtää, että se miltä kisaajat näyttävät sielä lavalla kestää muutamia tunteja ainoastaan.
  Näistä asioista mielestäni puhutaan liian vähän ja se häiritsee minua. Ilman diettiä fitnesshän on terveellinen elämäntapa tai harrastus.
  Toivon todella, ettei kukaan pahoita mieltänsä sanoistani. Halusin vain tuoda asian esille.
  Ihanaa kevättä! 🙂

 • Joanna
  Posted at 17:59h, 16 huhtikuun Vastaa

  Se on niin järkyttävän iso asia nykyää, ajaa monia syömishäiriöihin, ylikuntoon yms. Ja mä itte painan joku 60kg, tisseissä, masussa ja perseessä tavaraa, ei kuitenkaa lihasta, elikkäs siis vartalo, joka ennen oli normaali. Tunnen itteni niiiin ”ulkopuoliseksi” nykyää. Ihan jäätävä painostus joka puolella somessa ja kylillä tähän fitness roppaan, mihin en itse kykenis kroonisen ylikunnon takia (sain jo nuorena tenniksestä..), mutta myöskin sen takia, että en kykenis henkisesti noin mahtavaan suoritukseen ja työhön mitä te likat teette. Mutta mä en koe sitä ärsyttäväks vaan masentavaks, se että se normaalikuva on nykyää bikinifitness 🙁

 • Maria
  Posted at 19:54h, 16 huhtikuun Vastaa

  Paljon maksaa ruoka- ja treeniohjeistus yhteensä? Saako siitä jtn alennusta jos ne ottaa molemmat?:)

 • Aida
  Posted at 20:02h, 16 huhtikuun Vastaa

  Samaa mieltä oon sun kanssas. Mutta on kyllä totta että nykyään terveellinen elämä tarkottaa aina tasan sitä että tulee olla lihaskimppu ja pyrkiä kisoihin. Että jos ei aiota kisoihin tai niinkään ihannoida sitä lihaksikasta ja pumpattua kroppaa ei voi elää terveellisesti. Sitä fitnesstä työnnetään joka puolelta sellaisena aika pinnallisena ulkonäkö juttuna, ja sellaisena että silloin koko arjen tulee pyöriä sen fitneksen ympärillä. Vaikka fitness on myös sitä että elää perusterveellisesti pysyäkseen terveenä ja pitääkseen mielen hyvänä. Herätti vaan yks kerta kun kaveri sano treenaamisesta: ”En mä mikskään huippu-urheilijaks halua. ” Vaikkei perus treeni kenestäkään huippu-urheilijaa tai lihaskimppua tee. Ja sen takia jätetään se terveellinen elämä, tää on jotenkin menny meillä Suomessa joissakin määrin ääripäihin, joko siihen ääripäähän että ei liikuta tai eletä lainkaan terveellisesti taikka sitten se on sitä fitnesstä huippu-urheilun parissa. Mun mielestä Oona Tolppanen kirjoitti hyvin fitneksestä(arjen perusterveellinen elämä) ja fitneksestä(kisaamisena). > http://www.fitoona.com/hyvapaha-fitness/

  • linda
   Posted at 08:07h, 17 huhtikuun Vastaa

   Hyvä kirjoitus!
   Ja itse oon kyllä erimieltä siinä että täytyy olla lihaskimppu. Musta on tärkeintä että ihminen itse voi hyvin. Mulla on ystäviä jotka syö hyvin, ohjaa liikkumista työkseen eivätkä silti ole lihaskimppuja vaan jopa vähän pyöreitä tyyppejä. Ei hyvinvoinnilla ole mitään sääntöä. (:

   • aida
    Posted at 20:37h, 18 huhtikuun Vastaa

    Siis sitä tarkotin ettei tarvi olla mutta sellainen kuva joskus annetaan ! 😀

 • Katja122
  Posted at 07:47h, 17 huhtikuun Vastaa

  Fitness ei ärsytä koko maailmaa. Suurimmalla osalla suomalaisista ei ole mitään hajua koko bikinifitneksestä!

  Sanaa urheilu käytetään väärin. Kilpaurheilija urheilee, minä liikun. Sanaa laihaläski taas ei koskaan olisi käytetty opinnoissani, liekö korkeakouluopinnot vän erilaiset kuin personal trainer -kurssit?

  Lisäravinteiden määrä on oikeasti todella marginaalinen. Musta on vähän oksettavaa ”miten syödään puhtaasti” ja vedetään jotain ”rasvanpolttokapseleita”.

  Salilla en pidä siitä, jos huomaan, että minua tuijotetaan päästä varpaisiin, jos painoni viedään vaikka vieressä olisi vapaana, jos muita ei ylipäätään oteta huomioon. Huvittavaa on se, että treeniähän ei oo tapahtunu jos se ei oo instagramissa…;)

  Ne harvat tuttuni, jotka tietävät mitä fitness on, ovat kysyneet :”eikö se oo vähän semmonen tyhmien laji”. Valitettavasti yksikään blogi ei ole vielä onnistunut muuttamaan mieltäni tästä. Onneksi kaikki eivät olekaan viisaita, sehän vasta
  kamalaa olisi.. Monet bloggaajat vaan tuntuvat kuvittelevan koko maailman olevan kiinnostuneita fitneksestä. No eivät ole! Eikä pitäisikään olla, on myös monia muita hyvä liikuntalajeja.

  Kai nyt ärsyttää, jos joku häiritsee mun omaa treenaamista. En tajua, miksi ihmiset haluavat lavalle pikkustringeissä heilumaan. Nojoo. Se saliärsytys on sama juttu kuin pyörätiellä kävelevät ihmiset. Vai ajatteletko sä vaan onnessas että OHHoh miten ihania ihmisiä, antaa kaikkien kukkien kukkia vaan…?

  • linda
   Posted at 08:02h, 17 huhtikuun Vastaa

   En usko että yksikään lajin harrastaja häiritsee ns liikunnanharrastajia salilla tai zoomailee muita. En ainakaan itse ole tällaiseen törmännyt. Ihme touhua sinun salilla. Ikävä kuulla että tuo on käsityksesi lajista.
   Ja itseasiassa mua ei kyllä moiset asiat ärsytä, oon monesti itsekin vahingossa kävellyt pyörätiellä ja saanu jäätävät raivot päälleni ; D elämä on. (:

   • sanni
    Posted at 15:02h, 19 huhtikuun Vastaa

    Poikkeuksena Sofia ruusila mut Se tyrkky onki ihan oma lukunsa

 • annina
  Posted at 11:08h, 17 huhtikuun Vastaa

  sun kirjoitus oli hyvä ja hyvin argumentoitu! ainakin omasta mielestä tää lihaksikkaan ja terveen vartalon ihannointi on tosi positiivista kun verrataan tohon vuosikymmeniä jatkuneeseen laihuuden ihannointiin! ja mitä nuoriin tulee oon niin samaa mieltä sun kanssa että kyllä se juominen ja passivoituminen on paljon a
  pahempia ongelmia kuin fitness! ja että ulkonäköpaineita meihin kohdistettais ilman lajiakin! mut tosiaan hyvä kirjoitus sult linda!

 • Elli
  Posted at 13:27h, 17 huhtikuun Vastaa

  Eräs ansku kirjoitti blogissaan että treenaa bigini fitnessiin.. Ja että siinä ei kuitenkaan saa olla lihas erottuvuutta. Niin pnko se niin mä oon vissii sitte luullu aina väärin 😀

 • Minna
  Posted at 18:42h, 17 huhtikuun Vastaa

  Musta on huvittavaa että ihmisiä pitä lokeroida ”fitnessiksi” ja ”laihaläskiksi” jne. Jokainen on erilainen oli sitten fitness tai laihaläski fitness. Molempia ei varmaan voi olla samaan aikaan..? Näissä blogeissa vaikuttaa just olevan sellanen ilmapiiri että ”fitness on vain kisailijoita varten” eli niille jotka tähtää kisoihin, hankkii itselleen valmentajan, punnitsee ruokiansa, ottaa kuvia instaan ja faceen sitä peppukehityksestä kun on squattanut niin kovaa et oksensi valmentajansa pyynnöstä.

  Entä ne tyypit, jotka on koko elämänsä urheillut. Ne tyypit, jotka käy salilla n. 2-4 krt viikossa, esim kolmijakoinen ohjelma, käy lenkillä (aka sitä cardiooo) jokunen kerta viikossa, syö normaalisti (eli ei punnitse ruoka-annoksiaan) ei ota kuvia instaan ja faceen koska treenaa itsensä varten (ei niitä seuraajia varten). Itse kuulun tähän ”ryhmään” mutta en ikinä ajattelisi (saatikka sanoisin ääneen) että oon niin hemmetin fitness. Jonkun mielestä varmaan oisin laihaläski koska syön joskus leipää (iikk turhia hiilareita! ja käytän siihen voita ja juustoa) ja koska en punnitse ruokiani ja pidä päiväkirjaa. (Niiiiiiin amatöörimaista… tiedän!)

  Joo en ole eri mieltä siinä että FITNESS on tuonu hyviäkin puolia, esim treeni-intoa jne. Mutta välillä ihmettelen koko fitttness touhua. Viime aikoina on tullut blogeihin posteja kuin sieniä sateella siitä, miten kisoista on tullut henkistä pahoinvointia jne. ”Ei varmaan kaikkien nupit sitä kestä”. Mun mielestä kohtuus kaikessa! Mun hiilari juusto leipä, jota joku ”fitness tyyppi” ei koskaan söisi on varmaan terveellisempi ku kisojen jälkeinen lihankramppi suolojen puutten takia. ESIMERKIKSI.

  • linda
   Posted at 18:45h, 17 huhtikuun Vastaa

   Hmm enkö juuri kirjottanut että fitness voi olla elämäntapa ja harva siinä kisaa. Eli tästä blogista ei ainakaan moista käsitystä toivottavasti saa (:

 • Hartsu
  Posted at 22:46h, 17 huhtikuun Vastaa

  itse kuulun niihin jotka ei ymmärrä fitnesstä. Kukin tekee niinkun tykkää enkä ketään tuomitse ja käyn sinunkin blogia lukemassa. Silti minä kuulun niihin jonka mielestä fitness on myös syömishäiriö koska siinä kontrolloidaan niin vahvasti kroppaa ja kaikki ketkä minä tiedän/tunnen ovat sairastaneet jotakin syömishäiriötä. Toki fitness ei ole samallatavalla vaarallinen kuin esim anoreksia mutta kuitenkin. Ja kovasti puhutaan että fitness on terveelisempää kuin baarissa roikkuminen yms mutta unohdetaan monesti se väli muoto! En harrasta fitnestä mutta liikun ja käyn kuntosalilla, syön suurimmaksi osaksi terveellisesti ja juonkin harvoin alkoholia. Ei aina tarvitse olla kaikesta ääripäät..

 • Elisa
  Posted at 08:55h, 18 huhtikuun Vastaa

  En just ymmärrä miksi pitää seurata ihmisiä jotka ärsyttää instagramissa ja facessa? Itse ainakin lopetan seuraamasta/piilotan hyvin nopeasti ihmisiä jotka ärsyttävät minua esim. kissan kuvillaan ja jatkuvilla lapsipäivityksillään. Eikö se ole aika yksinkertainen ratkaisu myös tähän ”fitnessherutuskuva ongelmaan”. Itseäni taas kiinnostaa tällaiset fitit kuvat ja niitä mulle tulee instagramin sivu täyteen koska siellä ihana vapaus valita mitä haluat katsoa.

  Mikä itseäni tässä hommassa ärsyttää on ehkä se ruan haaskaus. Tuntuu kamalalta lukea blogista vaikka jonkun perusaamoaisesta, joka sisältyy 8 kananmunan valkuaisesta. Se että ruokaa räävitään ja nakataan roskiin koska poimitaan vähärasvaiset ja runsasproteiiniset osat itselle tuntuu pahalta kun maailmassa ihmisiä kuolee nälkään.

 • Elisa
  Posted at 09:09h, 18 huhtikuun Vastaa

  Pikkaisen kyllä nauratti instassa yhdenkin bloggaajan #eatclean ja kuva proteenipannukakuista kalorittomalla kinuskikastikkeella. Tota juu, terveettä ja puhdasta? ;DD

 • kiira
  Posted at 14:20h, 18 huhtikuun Vastaa

  Minua ärsyttää fitneksessä (eikö Se tarkoita muuten kelpoisuutta?) nimenomaan Se, ettei sitä tehdä itsensä vaan muiden takia. Muilta kerätään kehuja ja arvostusta nuilla persekuvilla ja joka salikäynnillä otetaan kuvat et hei kävin salilla. Itsekin käyn salilla ja lenkillä, enkä ole kertaakaan ottanut salilla kuvia itsestäni. Liikun liikkumisen ilosta, en muiden takia. Nämä sinun kommenttien vastaukset muuttivat kyllä käsitystäni sinusta. ET tunnu hyväksyvän muiden mielipiteitä ja vastaat todella ylimielisesti. Sinustako normi perseen ja fittness-jättiperseen vertailu on hyväksyttävää? Teillä fittnes tyypeillä tuntuu olevan joku suuri tarve tyrkyttää itseänne julkisuuteen, ehkä sillä on jotain yhteyttä niihin salikuviin..

 • jenny
  Posted at 14:20h, 18 huhtikuun Vastaa

  Menkää töihi.

 • Hessu
  Posted at 16:47h, 18 huhtikuun Vastaa

  Onko vähän photoshopatyu pohkeita tossa sun ig kuvassa, missä revit tota sun new black paitaa/bodya? :DD

  • linda
   Posted at 17:26h, 18 huhtikuun Vastaa

   itseasiassa kuvaan ei ole koskettu millään muokkausohjelmalla, paitsi jollain instagramohjelmalla jolla oon laittanut ne tollai vastakkain 😀 kuva on screen shotti kuvista jotka Heli antoi mulle raakoina joista sain valita sitten mitkä käsitellään lopullisiksi kuviksi. Noi jotka oon julkaissut on edelleen niitä raakoja ja koskemattomia (:

 • Ida Jemina
  Posted at 17:12h, 18 huhtikuun Vastaa

  Asiaa asiaa asiaa! En ymmärrä miksi ihmiset ottavat kuumaa asioista, jotka eivät heiltä itseltään ole mitenkään pois. Eikö vaan yksinkertaisesti voisi olla toisten puolesta iloinen? Ja jos jokin asia ärsyttää, voisi miettiä, että miksi tuntee näin? Jos vastauksena on kateus, niin sehän tarkoittaa vain sitä, että haluaa itsekin jotain mitä toisella jo on. Kateus ajaa panetteluun kun taas ihailu ajaa positiiviseen itsensä kehittämiseen. Heitetään kaikki siis kateus syrjään ja vaihdetaan se ihailuun niin kaikilla on mukavampaa! 🙂

 • Ella
  Posted at 18:59h, 18 huhtikuun Vastaa

  Olettaisin, että tuo ärsyyntyminen tulee siitä, että asiaa toitotetaan niin paljon, ei niinkään itse asia. Muutama vuosi sitten lifestyle-uutisissa puhuttiin siitä, miten vilkastutat aineenvaihduntaa parhaiten. Nyt puhutaan siitä, mistä proteiinia saisi eniten. Eli, jengiä ärsyttää se, että ”suositukset” muuttuvat kokoajan, ja aina pitäisi tehdä jotain uudella ja erilaisella tavalla. Monelle nousee ajatus ”eikö mikään riitä, pitää olla rasvaton, hiilariton, puhdas, lightia vai ei lightia, gluteeniton?”. Ihmiset menevät sekaisin aina uudestaan syntyvistä villityksistä ja ihmekös että siinä hämmentyy ja ärsyyntyy. Eli en suostu uskomaan, että montaakaan henkilöä ärsyttäisi oikeasti terveelliset elämäntavat, vaan lähinnä se, että se sattuu olemaan muotia just nyt, joten myös monet lehtiartikkelit, blogit, yms kirjoittavat aiheesta.

  Asia, joka itseäni ärsyttää (toisin kuin ylempänä mainitsemani, tykkään kovasti testailla uusia juttuja joten se ei ole minulle ongelma) on se, että fitspirationia väärinkäytetään. Motivaatiokuvat ovat täynnä tekstejä, kuten ”go hard or go home” ”no pain no gain” ”no excuses” ”good girls squat” ”go the extra mile” ”nothing tastes as good as being fit feels” ja taustalla hemaisievia fitnessmalleja. Näistä kuvista saa herkästi sen kuvan, että vain tietynlainen kroppa, tällä hetkellä lihaksikkaampi ja fitimpi, on ok ja seksikäs. Ja tosiasia on, että vaikka tämä buumi nyt onkin terveellisemmin toteutettavissa kuin se kuuluisa heroin chic, ajattelutapa, että pitäisi olla tietynmallinen ollakseen seksikäs ja kaunis, on hurjan kamala. Ylipäätäänsä se, että fitness on IN sen takia, miltä kroppa näyttää, on mielestäni se pointti, kun homma kusahtaa. Minkään vartalotyypin ei kuuluisi olla IN, kaikkien vartalotyyppien kuuluisi. Toki tarkoitus onkin motivoida, mutta monesti tälläiset kuvat yms. tuovat enemmän negatiivista painostusta, kuin oikeaa liikunnan iloa.

  Itseäni tuo instagram, facebook yms yms ei ärsytä ja luen päivittäin fitnessblogeja, treenaan itsekin ja katson ruokiani, tykkään superfoodeista yms. En jaksa ärsyyntyä jatkuvasta infotulvasta, tykkään aiheesta joten minua se ei haittaa. Mutta ymmärrän tietyllä tavalla ärsyyntyjiäkin. Ja tuo tietyn vartalotyypin ihannointi tökkii kyllä.

  Kiva kun otit kantaa asiaan!

  • Hartsu
   Posted at 03:07h, 19 huhtikuun Vastaa

   Tämä oli hyvä kirjoitus! Olet niin asian ytimessä

 • Sonja
  Posted at 18:46h, 19 huhtikuun Vastaa

  Itseäkin, vaikka fitnestä harrastankin, ärsyttää kyllä jollain tapaa fitnessbuumi.. Tai ehkä sellanen liiallinen hypetys. Fitness on hieno asia, mutta siitä on tehty liian kaupallinen!

  http://www.sonjakorpela.fitfashion.fi

 • Simo
  Posted at 23:11h, 19 huhtikuun Vastaa

  Ei sillä ärsytyksellä ole mitään tekemistä sen itse saliharrastuksen kanssa, vaan ärsytystä aiheuttaa sen aiheuttamat lieveilmiöt, joista nyt on muodikasta pitää hirvittävää meteliä. Ja oleellinen tulikin edellisen lauseen kahdessa viimeisessä sanassa. Hirvittävä meteli.
  En ymmärrä, miten fitneksestä on tullutkaan laji, jota ei voi harrastaa ilman jatkuvaa julkista todistelua siitä, että nyt harrastetaan muuten sitä fitnestä. Kuitenkin samalla huudetaan, että ”tämä on kilpaurheilua siinä missä muutkin”. Ei muuten ole. Fitness on ainoa laji, jossa velloo ympärillä tämänkaltainen sirkus, kuin nyt, ja se sirkus on täyttynyt asioista, joilla ei ole mitään tekemistä sen urheilun kanssa. Näitä ovat iänikuiset FB:iin/Instaan ladatut persekuvat, kliseiset motivaatiositaatit ja kaikki se muu höttö, josta tässäkin keskustelussa on jo moni maininnut. Tästä sirkuksesta johtuen on fitnessharrastukselle valitettavasti tullut bimboleima, joka on kaikille ”oikeille” fitnessurheilijoille sääli.
  Tunnen muutamia bodyfitnessurheilijoita. Heidän, joita ihailen ja arvostan, ei tarvitse todistella kenellekään hanurikuvilla, että heillä on lihakset. Arvatkaa miksi? Koska he tietävät sen itse, ja se riittää. He todella harrastavat fitnestä itselleen, eivätkä tee siitä maailmanluokan numeroa. Siinä näen sitä todellista selkärankaa.
  On niitä toisenkin ääripään edustajia tuttavapiirissä. Meteli omasta itsestä on jäätävä. Se kuulostaa samalta kuin joskus sattuu kohdalle ihminen, joka puhuu paljon, mutta vähän asiaa. Se jatkuva fitness-toitotus tuntuu jopa hieman säälittävältä… Tulee mieleen, että eivätkö he itsekään usko itseensä, kun todistella täytyy koko ajan.
  Ja kateellinenko? En koskaan. Olen itse ahkera treenailija niin salilla kuin muissakin lajeissa. Bodyfitness ei minua inspiroi, mutta arvostan ja ihailen niitä todellisia kilpaurheilijoita, joita tästä lajista löytyy. He ovat ansainneet enemmän kuin mitä lajista tällä hetkellä ajatellaan.

 • mm
  Posted at 11:50h, 20 huhtikuun Vastaa

  Jokainen pyllykuvan laittava, tiedätkö todella kaikki omat motiivisi? Mitä itse saat tai haluat saada kuvan laittamalla? Koska kaikki tekee niin? Koska näytän hyvältä? Koska haluan olla osa jotain houkuttelevaa maailmaa?
  Mitä sitten todellisuudessa saat ja miltä se näyttää ulospäin? Jokainen voi laittaa kuvia nettiin. Valitettavasti kaikki kuvat ovat samaa massaa, ne lokeroidaan samalla tavalla. Joten, mitä oikeasti saat siitä, että peppusi on julkista riistaa? Miksi haluat näyttää kaikille niin paljon? Vain kysymyksiä kaikkien mietittäväksi.

 • Sport
  Posted at 20:43h, 21 huhtikuun Vastaa

  Pakko kommentoida! Olen miettinyt, että miksi se on ok, että jalkapalloa, salibandya, jääkiekkoa, tanssia, viulun soittoa, laskettelua tai mitä vaan muuta harrastusta harrastavat ihmiset laittavat kuvia instagramiin/facebookiin harrastuksensa parista, mutta heti kun eteen tulee salikuva, ajatellaan: ”tekisit siellä salilla jotain, etkä ottaisi vain kuvia!” En ole koskaan kuullut kenenkään sanovan pahaa sanaa muista harrastuksiin liittyvistä kuvista.
  Toisena: olen huomannut että niiden kuvia, joilta tuloksia jo paljon löytyy, ei monikaan paheksu. Sitten taas jos kuvan postaa sellainen, joka on salilla käymisen suhteen vasta oppipoika (mutta sitäkin innokkaampi!), ei se ole ollenkaan hyväksyttävää. ”Huoh, miksi tuo laittaa kuvia itsestään kun ei sillä edes tuloksia ole”. Mielestäni on inhottavaa, että suomalaiset tuntuvat olevan niin fitness harrastuksen, kuin monen muunkin asian suhteen paljon epäsuvaitsevampia, kuin muiden maiden kansalaiset. Tai sitten tämä laji tosiaan herättää vaan niin paljon kateutta niissä, jotka eivät urheile.
  Keskittyköön jokainen omaan treeniinsä, ja laittakoot he kuvia jotka haluavat. Ei kaikille se kuvien laittaminen ole pelkästään oman vartalon esittelyä, vaan myös esimerkiksi motivaation jakamista ja lisääntyneen itsevarmuuden, elämänilon ja paremman itsetunnon näyttämistä.
  Kiitos Linda sinulle tekemästäsi hyvästä treeniohjelmasta minulle, sen avulla on treenikulkenut, kroppa muuttunut ja itsevarmuus lisääntynyt 🙂 tämä on hieno laji!

  • jep
   Posted at 10:21h, 22 huhtikuun Vastaa

   Olisikohan kyse vaikka määrästä? En ole koskaan enkä ikinä nähnyt koko instagramissa yhtä montaa jalkapalloilijan, jääkiekkoilijan tai minkään muunkaan lajin harrastajan harrastuskuvaa kuin vaikka mitä yhdellä fitnesspimulla on yhteensä. Se tulva on aivan käsittämätön, eikä millään tapaa verrattavissa muihin lajeihin. Pari salikuvaa on ok, mutta niiden ainainen postaaminen hivenen huvittavaa.

Post A Comment