Some vie elämämme.

Heippa!

Nyt kun oon kokenut 3 viikkoa ilman sosiaalista mediaa, puhelimia, koneita sun muita härveleitä  ja valemaailmoja joissa suurimman osan ajastamme vietämme, olen suoraan sanoen järkyttynyt. Heti palattuani Suomeen oon oikeesti ollut kokoajan puhelin kädessä, tavoiteltavissa 24/7, jatkuvasti koneella tai muutenvain telkkarin edessä. Järkyttävää!

Some tuo ihan mielettämän määrän huomaamatonta stressiä mukanaan. Kokoajan täytyy olla kaikesta ajantasalla. Suurinosa mun työstä liittyy netin maailmaan ja teen suurimmanosan duunista koneella, mutta liian paljon myös vietän aikaani täysin turhaan facebookin etusivua tai instagramia selaillen….

Kello on 12:46. Vielä viikko sitten olin tähän aikaan tehnyt jo vähintään 2 hyvin rankkaa fyysistä ja henkistä  suoritusta ja valmistuin seuraaviin koitoksiin… Ei todellakaan ollut aikaa miettiä instaa tai facebookkia.

Mitäs mä nyt oon tehnyt? Noooo ollut koneella, käynyt aamuaerobisella, ollut koneella, ulkoiluttanut koiraa, ollut koneella, syönyt ja ollut koneella… Olo on oikeesti aika vetelä ja turhautunut, vaikka olenkin kuitenkin syönyt hyvin, urheillut ja tehnyt töitä.

10003289_10152030372620794_1262868156_n

Sen lisäks että surffaillaan peräsuoli pitkällä pitkin päivää somessa niin sen lisäksi täällä ollaan ihan saakelin ilkeitä ja eteen tupsahtaa järkyttävää anonyymi kiusaamista päivittäin. Mä olen itse blogannut jo niin kauan, että mua saa haukkua ihan vaikka harrastukseksi, ei haittaa, mutta se ihmetyttää miten nykyään MITÄÄN ei enää hoideta päin naamaa. Jengi kirjottelee nimettömänä typeriä kommentteja niin että verisuonet vaan poksahtelee päässä ja arvostelee ihmisiä joka ikisestä ”virheestä” ja asiasta. Oikeesti kysyn vaan että mitä ihmettä siitä saa? Saako siitä oikeesti hyvän mielen? Viekö se asiaa/ongelmaa tms eteenpäin? Itseään siinä ei ainakaan kehitä, päinvastoin. Moinen touhu imee ihmiseen pahaa ja saastunutta energiaa ja saastuttaa myös ympärillä olijat. 

Mä oon tosissani nyt ajatellut että opettelen mm. meditoimaan ja yritän mahdollisimman paljon vältellä turhaa somea. Aijon kehittää itseäni, urheilla,syödä hyvin, opiskella, pyrkiä voimaan hyvin, pyrkiä siihen että perheeni ja läheiseni voivat hyvin ja olla entistä onnellisempi, iloisempi ja ennenkaikkea kiitollinen kaikesta. Niin ja tavoitella omia unelmiani. 

Unelmat, ystävät, perhe, rakkaus, matkustelu, onnellisuus, vapaus, kiitollisuus, älykkyys, terveys. Ne on asioita joita mun mielestä kannattaa haalia ympärilleen. Jos joku haluaa kehittää itseään esimerkiksi blogeissa/chateissa ihmisiä arvostelevana, katkerana, kateellisena, ilkeänä, pinnallisena, negatiivisena, pahana ihmisenä niin siitä vain. Elämä on valintoja täynnä ja jokaisen onnellisuus on omassa kädessä (:  Sitä voi joko keskittyä muiden virheisiin, elämiin ja siihen että kertoo mitä jonkun muun olisi pitänyt tehdä elämässään tai ei olisi pitänyt tehdä, tai sitten voi keskittyä siihen omaan elämään ja tehdä niitä oikeita valintoja siellä. Mä rehellisesti toivon että jokainen meistä täällä saavuttaa haluamansa ja löytää hyvän sisältään sekä oppii arvostamaan elämää.

10151159_10152028790290794_356535261_n

 


35 Comments
 • Saara
  Posted at 14:06h, 01 huhtikuun Vastaa

  Hyvä kirjoitus.

  Mua pännii koska tiedän et käytän liikaa somea ja oon siihen riippuvainen mutta en oikein pääse siitä irti.. Riippuvuus se on siinä missä muutkin.. Välillä mulla on ollut viikosta kuukauden mittaisia Facebook-lakkoja ja jo päivänkin lakkoilussa huomaa kuinka paljon sitä säästää aikaa ja on jotenkin vapaampi ja kevyempi olo. Mutta kuitenkin yhteydenpitovälineenä facebook on niin tärkeä, etten pysty sitä kokonaan lopettamaan vaikka haluaisinkin. Mut miten se kohtuukäyttö on mulle niin vaikeaa?? Aina kun ei ole hetkeen ollut koneella päässä jyskyttää että onko joku nyt kommentoinut jotain tai onko tullut sähköpostia jne. Tiedän että kuulostaa jo melko sairaalta mutta sitä se vähän niinkun onkin! Tiedän että saisin vuorokauteen lisää tunteja jos onnistuisin vähentämään somen käyttöä. No mutta long story short olisko sulla jotain käytännön vinkkejä miten vähentää ylimäärästä netissä roikkumista ja älypuhelinriippuvuutta?

  • linda
   Posted at 21:43h, 05 huhtikuun Vastaa

   Oikeestaan mitään muita hyviä vinkkejä ei oo kun vaan että jättää yksinkertaisesti puhelimen kotiin kun on vaikka vapaa ilta. Lähtee kaverin/ perheen kanssa ulos nauttimaan oikeasta elämästä ja tekemään oikeita asioista :)

 • ida
  Posted at 14:09h, 01 huhtikuun Vastaa

  HYVÄ LINDA! <3 oot paras.

  • linda
   Posted at 21:42h, 05 huhtikuun Vastaa

   voi kiitos :’) <3

 • Julia Chiodo
  Posted at 14:12h, 01 huhtikuun Vastaa

  no huhhuh oompas samaa mieltä. Mä suorastaan jopa vihaan sosiaalista mediaa mut ei pysty pysymään poissa. Mä olin joulukuussa 2vk ilman puhelinta/läppäriä. Oli NIIN ihanaa.
  Sosiaalinen media on jopa masentanut MONIA ihan tajuttomasti. tunnen MONTA ihmistä joihin tämä pätee : http://www.iltasanomat.fi/terveys/art-1288442927373.html

  Näitten ihmisten ois hyvä tajuta että kaikki mitä nettiin yleisestikin itsestään laitetaan on ”sugarcoated”(en tiiä mikä toi ilmaisu on suomeksi käännettynä). Harvemmin kukaan kirjottaa facebookiin omia syvimpiä epävarmuuksiaan tai kuvia finneistään/vaa’asta joka näyttää että kiloja on tullut lisää talven aikana. Tunnen kans monta tyttöä jotka laittaa itsevarmoja selfieitä lähes joka ikinen päivä facebookiin ja kirjottelee kuinka ruususta elämä on – ja todellisuudessa ne on todella masentuneita vääristyineineen minä-kuvineen ja itkee kotonaan suruaan.

  Fakta on se että meissä kaikissa on jotain mistä itse ei pidä, kukaan ei ole täydellinen/näytä täydelliseltä facebook profiilikuvaltaan 24/7, kenenkään elämä ei varmastikaan ole SUPERMEGAGLITTER-täydellinen 24/7 ja me kaikki käydään kakalla ja haistaan.

  Hyvä teksti Linda, tykkäsin.

  • linda
   Posted at 21:42h, 05 huhtikuun Vastaa

   Joo totta. Ja jos lisätään jotain negatiivista nettiin niin se on yleensä muista tai muiden mollaamista, nettikiusaamista jne. :/

 • Aada
  Posted at 15:34h, 01 huhtikuun Vastaa

  Niin hyvä teksti! Oon niin samaa mieltä. Itellä kans semmonen viharakkaus suhde somee kohtaan. :D Toisaalta vihaan sitä niin, mutta toisaalta tuntuu ettei täälä Suomessa pysy asioista perillä jos ei käytä somea. Se vie niin paljon turhaa aikaa, ja joskus oikeen turhautuu tylsyyteen mitä se tuo. Tainno viihdyttäähän se juoruillaan ja sillä omalla tavallaan. Mutta mitä se vie pois, kuinka hauskaa onkaan kun ihan live/reality maailmassa tehtäis samoja juttuja kuin somen kautta. Kerrottas mielipiteet nimellä, omilla kasvoilla juteltais niistä, kun että kiistellään somessa. Kuinka paljon kivempia tapaamisista kavereiden kanssa tulis, kun ei olisi jo jakanut kaikkea jo instagramissa jäisi jotain kerrottavaa siitä uudesta laukusta jonka osti tms, eikä olisi jo lisännyt siitä kuvaa. Kuinka paljon kivaa ajan vietettä ja jännitystä se toisi elämään, kun ei pääsisi heti somen kautta jakamaan asiaa kavereille, vaan pitää mennä tapaamaan niitä ja samalla olisi oivaa aikaa ystävän kanssa, ja luultavasti hauskoja extempore juttujakin syntyisi. Nykyään ainakin meillä nuorilla tapaamiset on sitä että jokainen räplää sitä puhelinta kun tavataan. Onko ihme kun ihmisten sosiaaliset taidot heikkenee, ihmiset eivät osaa käsitellä tunteitaan kun ne on niin helppoa suodattaa kun uppoutuu some maailmaan, onko ihme että ihmiset ei nykyään osaaa vain olla antaa tilaa ajatuksille, mennä happihyppelyille, kun jos ei ole muuta tekemistä niin puhelin käteen tai telkkari päälle. Jos some yhtäkkiä poistuisi käytöstä, luulisin että ihmiset ihan ahdistuisivat ajatuksistaan mitkä pääsee valloile kun ei ole muuta tekemistä, eikä niitä osaa käsitellä. Some on kun joku syöpä, tuhoaa terveyttä ja ihmisten älykkyyttä ja taitoja.

  Olin yksi päivä junassa ja katoin kun joku pikkulapsi pelaili tabletilla, heräsi vain ajatus että käyttääkö lapsetkin enemmän aikaa pelailuun tableteilla, kuin että pelailisi ja leikkisi toistensa kanssa. Miten käy sosiaalisuuden?

  • linda
   Posted at 21:40h, 05 huhtikuun Vastaa

   Tosi hyvä ajatuksia sulla ja kaikki ihan täyttä totta. Some on kyllä jonkinlainen sairaus… on siellä paljon hyvää, kuten tiedon jako ja ns. globalisoituminen, mutta enemmän silti negatiivista. Sosiaalisuus kuolee ja sen mukana myös paljon hyvää esimerkiksi luonto ja eläimet.

 • pirtsu
  Posted at 16:02h, 01 huhtikuun Vastaa

  Niinpä. Itse olen miettinyt tätä juuri siltä kannalta, että minkä takia ihmisen pitää olla koko ajan tavoitettavissa? Tuntuu turhauttavalta, kun ystävä tulee käymään ja whatsapp kilkuttelee ja siinä sitä kuluu koko aika. Eikö olisi tärkeämpää keskittyä nykyhetkeen ja ympärillä oleviin ihmisiin? Ja mitä haittaa siitä edes on, että joku joutuu odottamasn vastausta johonkin turhanpäiväiseen juttuun yhden ylimääräisen vartin, puolituntisen tai tunnin. Ajattelu hetkessä elämiseen on ehkä vähän vääristynyt… Hyvä kirjoitus!

  • linda
   Posted at 21:38h, 05 huhtikuun Vastaa

   Olet aivan oikeessa! ja kiitos (:

 • Anni
  Posted at 19:09h, 01 huhtikuun Vastaa

  Linda oot huippu!:) ja oon TÄYSIN samaa mieltä sun kanssa.. Ihan järkyttävää huomata miten itekkin on koukussa someen. Ennen nukkumaanmenoa pitää vielä tsekata insta ja facebook – ja aamuhan alkaa sitten mukavasti puhelimen pläräilyllä. Hirveetä!!! Kun alkaa miettimään niin mihin se vapaa-aika meneekään? Koneella, koneella, koneella. Järkyttävää on myös nää pikkuset 10 vuotiaat, jotka ei muusta tiedäkkään kun puhelimesta. Ihan pelottavaa katsoa mihin tää maailma on menossa. Eikö vois mennä vaikka sinne koripallokentälle pelaamaan tai hengailla vaan ilman sitä puhelinta…. pienissä määrin ei siinä mitään, mutta kun siitä on muodostunut heidän elämä. Mihin on jääny nää lautapelien pelaamiset ynnä muut:D? mutta niin….

  • linda
   Posted at 21:38h, 05 huhtikuun Vastaa

   Samaa mäkin mietin. Itse viettänyt lapsuuden metsässä leikkien. Nykyään alle 1 vuotiaat selaa ipadia !!!!

 • Erika
  Posted at 19:42h, 01 huhtikuun Vastaa

  Linda oot ihana <3 Loistava kirjoitus, oon niin samaa mieltä! Pidin tuossa jonkin aikaa sitten viikon tauon kaikesta sosiaalisesta mediasta, blogeista yms., avasi kyllä silmiä ja tuli hyvä olo. Sain myös tuon viikon aikana todella paljon asioita aikaiseksi. Pitää ottaa säännölliseksi tavaksi tuollainen "some-detox" :D

  • linda
   Posted at 21:37h, 05 huhtikuun Vastaa

   Kiitos <3 Heh joo tää some detoxi toimii hyvin (;

 • Pipa S
  Posted at 20:11h, 01 huhtikuun Vastaa

  Itsekin oon miettinyt, että kenelle oikeasti voi tulla hyvä mieli muiden haukkumisesta. Onko ihmisillä niin paha olla itsensä kanssa, että tarvii purkaa se muihin? Oot kyllä huippu, hyvää dieettiä! :)
  http://lifeofpipa90.blogspot.fi/

  • linda
   Posted at 21:37h, 05 huhtikuun Vastaa

   no ei mitään hajua, ilmeisesti saa. Ihmisten tulisi ymmärtää että kaikkia meitä ympäröi energia kenttä ja on oma valinta mitä siihen imee. (: kiitos paljon!!

 • Janina
  Posted at 21:10h, 01 huhtikuun Vastaa

  Hei,

  Tää ei kyllä liity tähän postaukseen, mutta paljonko maksaa, jos tekisit ruokaohjelman?

 • sofi
  Posted at 21:38h, 01 huhtikuun Vastaa

  Tämä on niin totta!! Lähdin facebookista vuonna 2010 ja oon ollu paljon onnellisempi siitä lähtien :) instaa tai watssappia mulla ei myöskään ole vaikka kaikilla muilla on… pystyy paremmin zone in vaikka välillä oonkin näistä syistä ihan ulkopuolella joistain jutuista… blogeja sit taas luen tosi paljon ja niihin menee aikaa et sieltä voisin kanssa vähän koitaa vähentää:) mutta oon sun kaa ihan samaa mieltä että ihmisiltä menee liikaa aikaa noihin asioihin ja ne jää niihin koukkuun… Oon niin samaa mieltä et se keskittyminen pitäis mieluummin kohdistaa siihen omaan elämään ja itsensä kehittämiseen ym… Ja se on ihan hullua miten suuren osan some ajasta vie, kun miettii miten uusi keksintö se kuitenkin on ihmisten elämässä, edes 2005 ei edes pahemmin ollut mitään someja jos ei jotain irc-galleriaa lasketa:D

  • linda
   Posted at 21:36h, 05 huhtikuun Vastaa

   Vautsi, sä oot hyvin pysynyt kaiken tän massa”paskan” ulkopuolella :D onnekas !!

 • r
  Posted at 22:08h, 01 huhtikuun Vastaa

  TOSI HYVÄ KIRJOITUS!! :)) Ajatuksesi koskettaa varmasti monia. Minuakin! Ja antaa hyvää ajattelemisen aihetta juuri siitä mikä elämässä tärkeää lopulta. Kiitos!

  • linda
   Posted at 21:35h, 05 huhtikuun Vastaa

   Kiitos itsellesi (:

 • elluä
  Posted at 04:59h, 02 huhtikuun Vastaa

  HUIPPU teksti!!!!!!!! Keep it up girl! Itseasiassa ite tällasena 17 plikkana huomasin kuinka paljon kaiken maailman teinien ja vanhempienkin lifestyleblogit sai mut masentuun kun vertailin vaan joka päivä itteeni että onko mulla asiat tolleen, teinkö mää nyt tota samaa asiaa kun toi, onko mulla samat kledjut ku tolla jnejne…. Vähensin blogien lukemista ihan kovalla kädellä ja huomasin eron SAMAN TIEN (n. viikon sisään helposti). Sun blogia luen n. kerran viikossa, koska sulta tulee tällasien tekstien kaltasia MAHTAVIA postauksia, joista saan oikeesti paljon irti, mutta muita en enää juurikaan… okei tietty välillä tulee luettua vanhasta tottumuksesta, mutta kyllä se niin on että omaan elämään keskittyminen on vaan niin paljon kivempaa!!

  • linda
   Posted at 21:35h, 05 huhtikuun Vastaa

   Se on hyvä löytää ne oman henkiset ja itseään kiinnostavat blogit jotka eivät saa itseään pahalle mielelle vaan tsemppaavat. Some on muutenkin niin paha paikka, että kannattaa vaan suosiolla jättää kaikki negatiivinen huomioimatta. Hyvä että tiedostat tuon jo noin nuorena :)
   Kiitos paljon, ihana olet!! tsemppiä kaikkeen (:

 • Jasmiin
  Posted at 11:36h, 02 huhtikuun Vastaa

  Heippa! teitkö viel ruokavalio+saliohjelma yhdistelmiä? :)

  • linda
   Posted at 21:33h, 05 huhtikuun Vastaa

   moikka! kyllä teen. :) laita vain s.postia fit4ever@hotmail. fi niin saat lisää infoa.

 • S
  Posted at 12:17h, 02 huhtikuun Vastaa

  Niin hyvä teksti. Myös itse urheiluhulluna lenkkeilen tai käyn joka päivä salilla, mutta kotihiiri kun olen niin muu aika tuleekin vietettyä aika tiiviisti somen äärellä. Taidankin tästä lähteä samantien tekemään muuta tämän herättelevän kirjoituksen ansiosta!: D…

  • linda
   Posted at 21:32h, 05 huhtikuun Vastaa

   No sitä samaa täälläkin harrastetaan… ;)

 • jenna
  Posted at 20:43h, 04 huhtikuun Vastaa

  Heips! Tiiätkö mistä saisi tilattua niitä Freddy farkkuja muualta kuin freddyltä suoraan,bodyactionista katsoin mutta sielä ne ovat vissiin loppunut?

  • linda
   Posted at 21:31h, 05 huhtikuun Vastaa

   No itse oon tilannut suoraan Freddyltä, eli en :o

 • Emmi
  Posted at 16:04h, 05 huhtikuun Vastaa

  Technology rehab tekee kaikille hyvää silloin tällöin :) Itse otan osaa siihen myös arkipäivinä! http://finestprocrastination.blogspot.co.uk/

  • linda
   Posted at 21:31h, 05 huhtikuun Vastaa

   toden totta :D

 • Jari Mielikäinen
  Posted at 06:18h, 31 maaliskuun Vastaa

  Ihanaa huomata että nykynuorisokin tajuaa kuitenkin tämän elämäämme niin paljon rajoittavan ilmiön. Elämä jota kuitenkin vielä luonnon keskellä vietämme ei varmaankaan ole sosiaalistamediaa internetissä olemista tai muuta nykypäivän ilmiöitä. Jos kaikessa pidettäisiin kuitenkin kohtuus, emme olisi koukussa kirjoittamisiin asioihin. Nyt jo ikäloppuna kalkkiksena olen huomannut ettei melkein 60-vuotiaanakaan voi välttyä tästä nykyajan vitsauksesta. Ei ole enää elämää ilman somea, instagamia, tai mitä näitä muita nyt onkaan. Tai , no vaimolla ei ole. Ihana kirjoitus nuorelta neidolta kuiteskin.Kiitos.

  • linda
   Posted at 13:04h, 31 maaliskuun Vastaa

   Kiitos itsellesi :)

 • ilari
  Posted at 12:46h, 17 lokakuun Vastaa

  luin vaan ton otsikon kun tuli mieleen noh mulal oli kertynyt paaaljon asioita sisälle ja noh siellä pörisi vaikka ja mitä nini paljon mut oli vaikeeta saada se lanka kiinni tajusin kyllä et niissä on paljon rakakutta kun joku juttu tuli vähä slekeemmin päähän niin siis tiiäks sydän alko tunteen niin voimmaikaita tunteita kun olla voi noh istten eksyin netti maailmaan ku nen ollut paljoo ollutkaan täällä ja saakeli se ol ise avain et sain kun aloin kirjoittaas yksitelle tai kaikki vaan lähti jotenkin ja sit alko tyhjentymään se pääkoppa nisitä asiosita mitä olin kokenut ja nähnyt ja jotka ol itullut itseeni . ja nyt tajusin kun oikeesti välillä siinä live tilanteessa on vaikeeta se jsut kun mennä syvälle se juttu ja ei oikeen soa alottaa sill päivä jutulla niin tälläin pääsee nopeemmin sinne toisen sisimpään ja kirjottamalla saa ne ajtukset jotenkin helpommin selviksi ja jutella niist toiselle toki se treenaa sitä live tilanettakin.
  ok esim nytkun oon ollu tässä koneella oon tullu vaan lukeen sua telkka kii en lue muit juttui ja pelaan vähän korttii mut akikki jotenkin hävii kun muistan ainiin linda on niin ei pysyt keskittyys sillonkun himas mut jeps täytyykin tästä lähtee ulos taas viel yks sivu sua :D..https://www.youtube.com/watch?v=Y1D3a5eDJIs
  tom pretty runign down the dream

Post A Comment