Liittojen taisto!

Heippa!

Olen tässä muutaman päivän seurannut vääntöä liitoista ja aikamoinen paskanmyrsky on tuosta GoExpon Fitness Helsinki kisoista lähtenyt. 

Itse olen aiemmin luullut että kyseessä on siis sama kisa, eri liitto. Ja samalla kisalla tarkoitan samaa kuin esimerkiksi IFBB:n liittoa. Tiukat säännöt, kriteerit mm.kunnosta, karsinnat, bikini-kenkä-säännöt, rusketukset, poseeraukset, doping jne. Kyseessä on kuitenkin täysin eri laji. Katsellessani kisoja löysin samaa ehkä sen että ollaan vähäpukeisina lavalla. Eri säännöt vaatteissa, poseerauksissa, kengissä, siinä saako sama kisaaja kisata vaikka kaikissa kategorioissa jos haluaa, rusketuksissa sekä tärkein: aivan eri asioita haetaan molemmilta kisoilta ja varmasti löytyy kymmeniä muita eroja joita voisin tähän listata koko päivän. Sanotaanko näin että mikään merkittävä asia ei ole samoin näiden kahden liiton välillä. 

Mielestäni media antaa täysin väärän kuvan ihmisille, jonka vuoksi tätä kovaa vertailua kisojen välillä käydään. Media tiedottaa kisoja esimerkiksi bikinifitness kisoina, mitä ne eivät ole. Se on sekä median tietämättömyyttä lajia kohtaan että myös tarkoitus provosoida ja saada ihmisiä keskustelemaan (tappelemaan) asiasta. Olen silti sitä mieltä, että molempien kisojen puolelta moni tekee väärin. Itsekin olen tehnyt väärin ja lähtenyt arvostelemaan kisaa josta en edes tiedä mitään, sillä LUULIN median tiedotusten perusteella ja ehkä hieman kisaajienkin puheiden perusteella että kyse on samasta lajista mihin itse tähtään…

IFBB:n puolella olevat haukkuu Fitness Helsinki kisojen osallistujia löysiksi, lihaksettomiksi ja kisaa sirkukseksi.

Fitness Helsinki(ts. universe) ihmiset haukkuvat IFBB:n kisaajia anorektikoiksi ja narsisteiksi. Heidän kisansa edustaa terveyttä ja hauskuutta, kun taas IFBB edustaa sairasta ja epäterveellistä tms. tympeää ja kärsimysten lajia.

No… en ole lukenut vielä yhtäkään postausta tai tilapäivitystä, jossa joku IFBB:ssä kisannut olisi kirjoittanut puolustuspostauksen siitä kun heidän lajiaan haukutaan sairaaksi. Olen kuitenkin lukenut lukuisia postauksia siitä, kun taas Fitness Universen kisaa on haukuttu tai arvosteltu. En sitten tiedä onko toisen liiton edustajilla jonkinlainen etuoikeus loukkaantua ja toisella ei, mutta nykyään kun katson vähän laajemmasta kuvakulmasta tätä taistelua niin en alkuunkaan ymmärrä miksi näistä kahdesta eri kisasta edes keskustellaan samassa lauseessa? Kyseessä on kaksi T Ä Y S I N eri lajia. Miss Bikini tai Miss Model tms ei ole mitään tekemistä bikiniFITNEKSEN kanssa. Vaikka käytetäänkin samoja liitteitä nimissä niin se ei merkitse mitään. En mä lähtis vertaamaan miss Bomber ja miss Suomi kisaajia keskenään, eikä se tarkoita silti sitä että jomman kumman kisaajan edustaja/voittaja on huonompi ihmisenä, vaikka varmasti täysin kaksi ääripäätä ovatkin. Toinen tykkää äidistä ja toinen tyttärestä, eiks se niin mene.

Uskon ja toivon että ihmiset alkavat pian käsittämään sen faktan, että näitä lajeja on aivan täysin turhaa vertailla toisiinsa. Molemmista löytyy omat puolensa ja sitä sitten itse päättää kumpi laji miellyttää itseään. Itse pidän enemmän IFBB:stä fitness lajina ja thats it. Siinä mistä ei pidä tai mikä ei ole oma juttu, ei tarvitse kilpailla.  😎 Itse olen ainakin lopen kyllästynyt tähän ikuiseen taisteluun siitä kumpi on parempi ja kumpi huonompi ja mulle on ainakin aivan yks lysti, sillä kahta eri lajia on turhaa alkaa vertailemaan.

 

 


15 Comments
 • Eveliina
  Posted at 15:04h, 10 maaliskuun Vastaa

  Amen! Tämän ku moni tajuais 😛 Mutta jännnä juttu on se, että aina nää mielensä pahottaneet löytyy nimenomaan sieltä universen tai wabban lavalta, mutta ei siitä sen enempää.. Toiset tykkää äidistä, toiset tyttärestä, kuten tossa totesitkin 😀

  http://eveliinanisula.fitfashion.fi

  • linda
   Posted at 16:36h, 10 maaliskuun Vastaa

   Jep…itse esim. oon ollut tilanteessa jossa toisen liiton kisaaja on haukkunut omaa liittoani surutta ja sitten blogissa lukee miten heidän liittoa haukutaan. Tää on vähän tällanen ikuinen taisto, mutta jos multa kysytään mielipidettä niin ei ole koska en tosiaankaan edes tiedä mitään tästä toisesta liitosta. Tietenkin sen mitä media sanoo ja kisaajilta kuulee mutta ne ei ilmeisesti pidäkkään paikkaansa (:

 • Hanna
  Posted at 17:39h, 10 maaliskuun Vastaa

  Heippa!
  Ihan mielenkiinnolla kysyn, että minkälaisia eri asioita lajeilta halutaan muuta kuin nuo mainitsemasi asiat. Minkälaista lihaksistoa Miss bikiniltä halutaan?

  Olen seurannut blogiasi ahkerasti, sillä sulta löytyy mahtavia mielipiteitä asioihin! Lisäksi sun kehitys on aivan päätä huimaavaa! Aloitan näytösvoimistelun uudestaan 6 vuoden tauon jälkeen ja blogistasi on varmasti hyötyä reeneihin lähtemiseen ja siellä jaksamiseen! Oot huippu!

  • linda
   Posted at 17:43h, 10 maaliskuun Vastaa

   Moikka!
   mä en tiedä mitä niissä haetaan. Tiedän vain mitä IFBB:ssä haetaan.
   Tosiaan näytti siltä ettei siellä haeta mitään tiettyä, koska jengiä oli todella eri kunnossa ja kuulemma oltiin ilmoitettu ettei lihasmassalla ole juurikaan merkitystä. (: Kannattaa kysyä joltain joka tietää tästä kisasta ja lajista enemmän! Muistaakseni taisin lukea meidän fityoutoo bloggarin blogista jotain sääntöjä ja kriteerejä tähän unversen kisaan. (:

   Ja kiitos paljon! tsemppiä hurjasti näytösvoimisteluun!! (:

 • Jonna
  Posted at 20:54h, 10 maaliskuun Vastaa

  Mä olin myös kattomassa go expossa noita kisoja ja vaikka en lajista mitään ymmärräkään, niin kyllä se pisti mattimeikäläistäkin ihmettelemään, että eikö siellä tarvii ollakaan timmissä kunnossa. 😀 teki välillä oikein pahaa katsoa niitä mimmejä niissä rasvareissään siellä lavalla.
  Mut kiitos hyvästä tekstistä! Kiva etten ollutkaan käsittänyt koko bikini fitnestä väärin, 🙂

  • linda
   Posted at 13:00h, 11 maaliskuun Vastaa

   Joo kyse ei ole samasta lajista johon itse tähtään. Mullakin oli ystävä mukana joka ei tiedä noista lajeista muutenkaan mitään muuta kuin että niissä täytyy olla lihasta ja bikineissä ja vähän ihmetteli että tällaseenko mä treenailen, mutta piti oikasta että EN. aivan eri laji (:

 • Sonja
  Posted at 21:58h, 10 maaliskuun Vastaa

  Amen, kiitos. Ei muuta! 😀

  http://www.sonjakorpela.fitfashion.fi

  • linda
   Posted at 12:58h, 11 maaliskuun Vastaa

   heh (;

 • ilona
  Posted at 23:50h, 10 maaliskuun Vastaa

  Mielenkiinnosta haluaisin kuulla tarkemmin tästä, onkohan sulla mahdollisesti heittää kuvallisia linkkejä näiden eri kisojen kilpailijoista, arviointiperusteista tms..? Itse en fitness-lajeja harrasta, mutta rupesi kiinnostamaan ja herätti ajatuksia tämä sun postaus, haluaisin siis lisätietoja asiasta! 🙂

 • ano
  Posted at 01:03h, 11 maaliskuun Vastaa

  samaa paskaa eri paketissa! miks käytät proteiini jauheita vaikka niistä ei ole ikinä tehty mitään tutkimuksia niiden hyödyllisyydestä!

  • linda
   Posted at 12:57h, 11 maaliskuun Vastaa

   ai ei oo vai? 😀
   Siinä oot oikeessa että ihminen pärjää kyllä ilmankin, mutta ideana on kuljettaa nestemäisessä muodossa lihaksille tarvittavat ravintoaineet palautumista ja kasvua varten mahdollisimman nopeasti. Kiinteä ravinto ei ole niin nopea tapa.

 • sofi
  Posted at 18:00h, 11 maaliskuun Vastaa

  Tähän on pakko kommentoida että mulla ei ainakaan ole mitään käryä siitä mitä eroa noilla on vai onko mitään:D Eikä se edes tällä sun postauksella vieläkään avautunut vaikka ymmärrän jotenkin ton Miss Suomen vertaamisen Miss Bommeriin… Kuitenkin ymmärrän tosi hyvin sun ärsyyntymisen koska ärsyynnyn kanssa itse kun ihmiset eivät tajua mitä alaa opiskelen yliopistossa! Niillä on ihan ihme käsityksiä ja mua rinnastetaan IHAN eri alan tyyppeihin… Nää väärinkäsitykset oikeesti vaivaa mua edelleen, mut se on vaan oikeesti yleensä ainoastaan ihmisten tietämättömyydestä kiinni! Ja uskon et se on niin meidän molempien tapauksissa:) Kun ite vaan elää sitä sen 16h/pv niin on vaan niin syvällä siinä omassa jutussaan:D

 • hemulsson
  Posted at 17:08h, 12 maaliskuun Vastaa

  Eräs tuttuni juurikin treenasi ja diettasi ainakin facebookin mukaan todella tiukasti valmentajan opastuksella ja mainosti siellä että treenaa bikinifitness-kisoihin. Ja kuinka ollakaan, tuolta Fitness Helsingin lavaltahan hän löytyi ja ainakin omaan silmään TODELLA löysä, sellainen perus-salipirkon näköinen joka on vähän cuttaillut kesän biksukuntoa varten. Ei siis thoudellakaan lähellä bikinifitness-kuntoa. Eikä tietysti pidä ollakaan kun ei niissä kisoissa kilpaile mutta miksi mainostaa kisaavansa bikinifitnesissä jos oikeasti on jossain Ms.Bikini vai mikä olikaan-kisoissa. Ja noita kisakuvia selatessa tulee kyllä mieleen että joku pieni linjanveto ei olisi pahitteeksi, siellä oli lavalla rivissä todella löysää lihaa, lähes anorektikon näköistä kulkijaa ja sitten niitä hyviä tiiviitä paketteja muutamia.

 • Ilana
  Posted at 21:38h, 25 maaliskuun Vastaa

  Moikka!
  Hei voisitko kertoa, että onko jotain kisaa(fitneksessä tai millä nimellä niitä nyt ikinä onkaan, eikö noita fitness-kisojakin ole vaikka miten paljon?), jossa ei tarvitse esittää sitä tanssi/akrobatia osuutta ollenkaan? Eli ei olis sitä ”vapaaohjelmaa” vai miksi sitä nyt kutsutaan? Että olisi vain ne posetukset asujen kanssa? Itseäni kiinnostaa, mutta en ole mikään tanssijaihminen/akrobaatti, niin en tiedä olisiko minusta esittämään mitään semmoista kellekään, nyt ainakin äkkiseltään arveluttaa ajatus… 😀
  Kiitos jos jaksat vastata ehkä vähän tyhmään kysymykseen, mutten vain oikeasti tiedä/löydä mistään vastausta tähän. 🙂

Post A Comment