Helpotus päivittäiseen nestetankkaukseen.

Heippa!

Yksi tärkeimpiä asioita hyvinvoinnissa on se, että juo tarpeeksi vettä. Jopa kaksikin kertaa päivässä treenaavan nestetarve on hurja, itselläni se on n. 6 litran paikkeilla päivässä ja silti tunnen janoa. 

Juominen vaikuttaa esimerkiksi ihoon, aineenvaihduntaan, kylläisyyteen, ravinteiden kuljettamiseen ja jaksamiseen. Meistä n. 70% on vettä. Solumme, veremme…. no siis yksinkertaisesti sanottuna kaikki meissä on suurimmaksi osaksi vettä. Mitään ei tapahdu ilman nestettä kehossamme. Siksi sitä on todella tärkeää juoda !!

Monilla on ongelmia juurikin sen juomisen kanssa, koska vesi ei monenkaan mielestä ole niin hyvää. Itse tykkään vedestä ja juon sitä mielelläni. Treeneissä menee muutamiakin litroja yleensä.

Pääsin kokeilemaan jo vuosia himoimaani sodastream konetta, jolla voi tehdä itse hiilihapotettuja juomia. (  www.sodastream.fi ) Postaus on toteutettu SodaStreamin kanssa, mutta olisin jossain vaiheessa jokatapauksessa kokeillut tätä. Niinpaljon kun olen kuullut positiivisia juttuja mm. äidiltäni miten hän valmistaa laitteella aina hyvän makuisia juomia tyrni-ja marja mehuista.

Itse käytän sodastream konetta ihan pelkän veden kanssa, mutta joskus laitan sinne äidin neuvojen mukaan esimerkiksi niitä itse tehtyä tyrnimehua tai marjamehua joukkoon jolloin siitä tulee todella terveellistä ja hyvän makuista. 

Tässä mun tyylinäyte siitä miten nopeaa ja helppoa on valmistaa juomista sodastreamilla. Myös hyvin myötähäpeää aiheuttava esitys, mutta olkoot ;)  Koneessa ei siis ole minkäänlaista johtoa tms. vaan laitetta on helppo siirtää ja pitää missä haluaa.

SodaStreamilla on myös omia ”SodaStream Free” makuja, jotka ovat hyvin vähäkalorisia sekä täysin lisäaineettomia. Makuja löytyy mm. Passion-Mango, Karpalo-Vadelma, Omena-Persikka sekä Raikas Sitruuna.

IMG_2079

 

Tässä voisi olla jonkinlainen keino tuoda helpotusta päivittäiseen juomiseen. Usealla kun se tuntuu olevan suurikin ongelma. (: 


23 Comments
 • Viivi
  Posted at 19:46h, 10 maaliskuun Vastaa

  Mulla on tapana juoda koulussa ainakin pullollinen vettä joka tunnilla eli puoli litraa, mutta kauhee kun pitää juosta joka tunnin jälkeen suoraan vessaan :D

 • mercu
  Posted at 19:55h, 10 maaliskuun Vastaa

  Mä juon hirveen vähä vettä, päivässä ehkä veden muodossa yhden lasillisen… sodastreamilla tulee tehtyä limppareita, niissä on kyllä vähän sitten kaloreita ja sokeria, mutta tuleepaha juotua vettä ees jossain muodossa.

  • linda
   Posted at 13:01h, 11 maaliskuun Vastaa

   no hyvä että edes jossain muodossa (: yritä lisätä päivittäin vaikka 1 lasi niin pian sun keho jo vaatiikin sitä juomista.

 • Essi
  Posted at 20:14h, 10 maaliskuun Vastaa

  Tarvitseeko veden olla täysin puhdasta vai voiko tiivistemehun laskea päivän vesisaldoon?

  • linda
   Posted at 12:59h, 11 maaliskuun Vastaa

   No tämä on aika kiistanalainen aihe, mutta itse sanoisin että mielummin sitten vaikka sitä tiivistemehua juo kuin ei mitään. siinä kun kuitenkin on 90% vettä !

 • Epsu
  Posted at 21:19h, 10 maaliskuun Vastaa

  Toi video naurattaa mua aivan sairaasti, jotenkin niin jäätävä…:DD Siis silleen positiivisella tavalla, kiitos päivän nauruista! :”DD

  • linda
   Posted at 21:20h, 10 maaliskuun Vastaa

   et oo ainut XD

 • Susanna
  Posted at 21:43h, 10 maaliskuun Vastaa

  Oon lukenu noita sun juttuja jo tosi kauan, niin oli kiva kuulla millanen ääni sulla oli :) se ei ollukaan sellanen ”natsimainen” ja kova, siis hyvällä tavalla :)

  • linda
   Posted at 12:58h, 11 maaliskuun Vastaa

   hahaha joo en oo natsi ;)

 • anna
  Posted at 00:02h, 11 maaliskuun Vastaa

  Ei nyt liity aiheeseen mutta osaisitkohan auttaa.. Uudella salilla on smithin tapainen lite, mutta kiskot joissa tanko on, menee jonkunverran viistosti. Ei siis suoraan niinkuin yleensä. Mihin tarkoitettu, voiko esim normisti kyykätä?:)

  • linda
   Posted at 12:57h, 11 maaliskuun Vastaa

   Joo se on kyllä ihan tarkotettu kyykkäämiseen ja siihen että kun menet kyykkyyn niin asento torso työntyy hieman etukenoon ja takapuoli menee tarjottimelle taakse :)

 • Amandaa
  Posted at 09:23h, 11 maaliskuun Vastaa

  Hei mitä luulet, rupeaako se vesi jossain vaiheessa ”tarttumaan” kehoon kun aikansa jaksaa tankata? Tarkoitan, että jos itse juon puoli litraa vettä niin puolen tunnin aikana oon käyny jo niin usein vessassa että tuntuu, että se on jo varmasti tullut saman tien ulos :D Eli onko keho vaan hämmästynyt yhtäkkisestä vedestä vai onko tää jatkuvasti tätä, että on kokoajan vessahätä? :D

  • linda
   Posted at 12:55h, 11 maaliskuun Vastaa

   Kyllä ja jossain kohtaa tunnet että jos juot vaikka alle sen määrän X mihin oot pyrkinyt niin sun kroppa ilmottaa siitä kyllä heti. Sillon kun ihmisellä on jano ja kroppa ilmottaa janosta niin ollaan jo nestehukan puolella!

 • aa
  Posted at 12:22h, 11 maaliskuun Vastaa

  Eikö 6litraa vettä oo jo vähän liikaa? Huuhtoo kaikki vesiliukoset vitamiinit yms. ravintoaineet mennessään?

  • linda
   Posted at 12:54h, 11 maaliskuun Vastaa

   No jos nyt puhutaan ihan faktoina niin pillereinä vedetyt vitamiinit ja ravintoainelisät on sellasia että niistä huuhtoituu muutenkin 99% ulosteen mukana wc pöntöstä ulos kun ne ei edes imeydy sun kehoon. Itse huolehdin vitamiineista ja ravintoaineista joka aterialla lisäämällä voimaruokia sekaan.
   6 litraa on vielä muutamankin kerran päivässä urheilevalle ihmiselle ihan kohtuullinen. Enemmänkin vois juoda (: Sellanen 3 litraa riittää ehkä ihmiselle joka on toimistotöissä ja ei juurikaan liiku.

 • rosa
  Posted at 13:42h, 11 maaliskuun Vastaa

  Oi voisitko tehdä joskus videopostauksen? ((:

  • linda
   Posted at 14:12h, 11 maaliskuun Vastaa

   Oon yrittänyt mutta mä en osaa käyttää meidän macin pöytäkonetta nii en saa sitä web cameraa toimii :D

 • oml
  Posted at 14:25h, 11 maaliskuun Vastaa

  Mulla on sama sodastream paitsi valkosena :) Paljonko muuten nuo sun eri pt ohjelmat maksaa tai kiinnostaa enemmän tuo ruokavaliot

 • hanna
  Posted at 15:07h, 11 maaliskuun Vastaa

  Toki toi auttaa nesteytykseen mutta mietin vaan, että eikai tolla voi vedenjuontia korvata :)? Siis mä oon ite ymmärtäny aina et sen pitäs olla ihan puhdasta vettä 2-3 l päivässä ja sit mahdollisesti muita juomia jos haluu.

 • :)
  Posted at 18:00h, 11 maaliskuun Vastaa

  Tykkään paljon sun blogista ja olen jonkin aikaa sitä lukenut. Tähän soda streamiin täytyy sen verran kommentoida, että jos juo maustettuja vesiä, hampaat eivät oikein tykkää. Ne kuluvat hapoista ja reikiintyvät liian useiden happohyökkäysten takia, jos sitä juo aterioiden välillä pitkin päivää eli sama vaikutus kuin limsalla tai mehulla.

  Tsemppiä dieettiin!

  • petu
   Posted at 17:22h, 12 maaliskuun Vastaa

   Yks lääkäri kyllä sano jossai lehessä että ne ite hiilihapot ei hampaisiin vaikuta, ainoostaan ne sokerit ja makeutusaineet.. että pelkkää hiilihapotettua vettä voi hyvällä omallatunnolla juua! Jos oikeen oon käsittäny.

 • sukkellisakkeli
  Posted at 23:36h, 14 maaliskuun Vastaa

  moikka! mä oon nyt vuoden alusta asti treenannu kesäkuntoa kohden sun inspiroimana! mun perus päivä on, että mä herään 6 aamulla ja käyn reippaan 3km lenkin ja sitten syön aamupalan (puuroa, mehukeittoa, raejuustoo) sit lounaalla perus kouluruokaa ja sit ku tuun koulusta ni joku välipala ja sillee ja sit iltapäivällä vielä päivällinen. iltapalaa en syö ku ei oo koskaan nälkä illalla :D sit käyn vielä juoksemassa toisen 3km illalla ja jumppaan. mulla on yks ongelma. mun maha on litistyny mutta ei kaventunu! ja mun muu kroppa on kyllä laihtunu mut maha on pysyny melkee samallaisena! se vaa on litistyny mut ei muuta. mitä pitäs tehä että seki sais jotain muotoa XD

 • Miksi hiilidioksidia kroppaan tarkoituksella?
  Posted at 01:07h, 24 maaliskuun Vastaa

  Haluaisin kuulla jotain perusteita sille, miksi tietentahtoen lisäät veteen hiilidioksiidia?
  Eikös happi ole kaikkein tärkein elementti elävässä kudoksessa.. on.. keho pyrkii poistamaan hiilidioksiidia elimistöstä.. joten miksi sitä sinne pitäsi hiilihapotetun nesteen muodossa ottaa sisään? Happamoittaa elimistöä turhaan.
  Ton laitteen hinnalla olisit saanut esim. pH kannun jonka suodatin alkanoi ja pH säätää veden ja mineralisoi sen.. näitä kaikista on etua keholle.. toisin kuin hiilidioksiidilla josta on vain haittaa eikä yhtään mitään hyötyä.

  Ei kestä kiittää.

Post A Comment