Miksi mielummin syödä kuin olla syömättä?

Luin juuri lööpistä miten Khloe Kardashian on rajulla dietillä ja syö kaloreina 400 päivässä. Haluaisin todella tietää ketä idiootti on suunnitellyt tämän dietin. Ilmeisesti tästä nuoresta naisesta halutaan saada 10 vuotta vanhemman näköinen, roikkopakarainen ja huonovointinen ihmisolento, jonka kroppa on räjähtämisaltis. Julkkiksilla on kuitenkin heidän onnekseen käytössä kaikki keinot: voidaan käyttää tuhoutuneeseen kehoon kaikenmaailman hormonihoitoja ja roikkuva iho voidaan leikellä pois sekä kadotetun lihasmassan tilalle pujottaa implantteja ja botoxia.

Eilen sain viestinä että kirjoittaisin nimenomaan syömishäiriöisille suunnatun tekstin siitä, mitä syömättömyys saa aikaan kehossa.

Olen ennenkin kirjoittanut aiheesta, joten toistan varmasti itseäni tekstissä.

Mitä tapahtuu  ihmiselle, kun hän lakkaa syömästä?

Alkuun varmasti paino putoaa, mutta mistä paino lähtee? Meidän keho muokkautuu ja sopeutuu hyvin nopeasti uusiin tilanteisiin. Kun ihminen lopettaa syömisen eikä energiaa tai rakennusaineita enää tule, menee keho ns. selvitymismoodiin. Selvitymistilassa keho alkaa varastoimaan energiaa, madaltamaan energiakulutusta ja käyttämään lihaksistoa energianlähteenä. Keho alkaa siis pikkuhiljaa syömään itseään selviytyäkseen. Se on aivan normaali hengissä pysymisen keino, ennen vanhaan kun sitä ruokaa ei tosiaankaan tullut yhtäkkiä päiviin tai viikkoihin, oli elimistön pakko selviytyä pitkistäkin ajoista ilman ravintoa madaltamalla energiankulutusta ja hajottamalla energiaa omasta kehostaan. Miksi sitten lihakset palaa paljon suuremmassa roolissa kuin rasva? Elimistömme on sen verran fiksu, että se tietää mitä ilman emme selviä: aivoja. Aivot ovat ne, jota kehomme pyrkii suojelemaan kaikin keinoin. Mitä se sitten tarkottaa? No sitä, että kun aivomme nyt sattuvat koostumaan melkein kokonaan pelkästä rasvasta, niin keho jättää automaattisesti elimistön rasvat rauhaan aivoja varten ja purkaa selviytyäkseen laadukkaampaa energiaa: lihaksia. Joillain anorektikoilla saattaa mennä sairaus niin pitkälle että keho alkaa hajottamaan jopa sydäntä energiaksi. Se kun on myös lihas. 

Kaiken ravinnon, jota elimistö saa, se imee itseensä ja varastoi, sillä ei yksinkertaisesti tiedä koska seuraavaksi saa ravintoa vai saako lainkaan. Ihminen saa kehonsa tähän tilaan kun se on tarpeeksi kauan syömättä tai syö epäsäännöllisesti ja liian vähän. Sanoisinko että viimeistään kuukaudessa ollaan jo tässä tilassa tai ainakin puolivälissä matkaa tähän tilaan. Pian huomaa ettei tippunut paino suinkaan ole rasvaa, vaan lihaksia. Pienenkin painonpudotuksen jälkeen alkaa pikkuhiljaa pakarat roikkumaan kuin vanhoilla ihmisillä konsanaan.

Olet varmasti kuullut jonkun sanovan että ”mä lihoon pelkästään kun katson tota ruokaa päin”. Jep, koska sä et SYÖ ja sun kroppa on TUKOSSA! Been there! yksi ylimääräinen omenakin näkyi ennen puntarissa ja vyötäröllä.

Tämä on myös yksi syy miksi fitneksessä tulee kilppari- ja metabolisia ongelmia. Kisadietti on liian pitkä,raju ja liian alhainen, mimmit syö 500 kaloria päivässä ja treenaa kuitenkin kuin hullut useita kertoja päivässä. Keho menee ns. tukkoon ja alkaa varastoimaan itsensä kisojen jälkeen kaiken, sillä on yhä sekaisin dietistä, jolloin näemme offilla näitä +20kilosia fitness mimmejä. 

Kimberly Stewart gets sexy in Malibu

skinny-fat-female-model 

Mulla itellä oli ennen aikalailla justiinsakkin tollanen kroppa kun tolla mallilla kuvassa. Laiha mutta rasvainen. Vaatteet päällä näytin tosi hyvältä.

Mitäs sitten kun otetaankin ihminen joka haluaa laihtua terveellisesti liikkuen sekä syöden, vaihtamalla kehonkoostumistaan?

Kun ihminen ei lopeta syömistään vaan vaihtaa tyyliään ruuan suhteen: laittaa makrot ja ravinteet sekä nesteytyksen haluamansa tuloksia tukeviin suhteisiin sekä liikkuu unelmiensa vartalon eteen, saadaankin usein se tulos mitä halutaan pilaamatta aineenvaihduntaa ja saattamatta kehoa täysin tukkoon. Päin vastoin, oikein syötynä ja liikunta tukena saa helposti nostettua energiakulutusta ja saa jopa syödä enemmän kuin ennen diettiä ts. terveellistä ruokavaliota. 

Syömistä ei siis koskaan kuulu lopettaa tai pyrkiä erityisest vähentämään, voidaan vain esimerkiksi muuttaa rytmiä, vaihtaa makrojakoa, muokata annoskokoja, lisätä nestettä ja nostaa kulutusta säännöllisen ravinnon lisäksi säännöllisellä liikunnalla. Mitä enemmän lihasmassasi nousee, sitä korkeampi kulutuksesikin on. Lihakset tarvitsevat paljon energiaa. Se miten liikut määrittää sen millaisen lopputuloksen saat ns. muokattua kehostasi: uimarit, bikinitytöt, tennistytöt, juoksijat, pikajuoksijat kaikki eroavat toisistaan hyvin paljon. Kuitenkin ruikavalio on varmaan pohjana aika pitkälti samanlaista ja ruokavaliota on sitten muokattu jokaisen lajin suoritustarpeiden ja palautumisen mukaan.

Monet pelkäävät hiilareita. Niin minäkin tein ennen. Valitettavasti ilman niitä emme jaksa kovin pitkään, emmekä pysty kehittymään tahtomaamme suuntaan. Monet luulevat että korvaamalla hiilarit proteiinilla saadaan vältyttyä lihoamiselta, mutta valitettavasti sillä tavoin ihminen ajaa itsensä vain myrkytystiloihin ja saa kunnon läjät huonolaatuista energiaa lillumaan kehoon: rasvaa.

Meidän kehossa on hiilarivarastot, johon ylimääräinen hiilari varastoituu ja odottaa käyttämistään. Proteiinivarastoja meillä päin vastoin taas ei ole, joten kaikki ylimääräinen proteiini muuttuu kehossa huonolaatuiseksi rasvaksi, jonka keho yrittää käyttää huonolaatuisena energiana hyväkseen. Jos kehossa kuitenkin tulee vähänkin hiilaria, niin usein tuo huonolaatuinen rasva jää lilluskelemaan kehoon käyttämättömänä ja aiheuttaa pahimmassa tapauksessa jopa myrkytystiloja. Väsymystä, huonoa oloa. 

Älkää siis pelätkö hiilihydraatteja vaan iloitkaa niistä. Ne ovat parasta mitä meille annetaan: laadukasta energiaa keholle jaksamista ja kehittymistä varten. On täysin eriasia syödä mäkistä pullamössöhiilaria joka ei edes varmaan hajoa kehossa, kun vetästä aamupalalla moniviljapuuro masuun josta varmasti jokainen hiilihydraatti menee käyttöön. 

Ruokaa pelkäävät: ottakaa selvää hyvistä ja huonoista hiilareista, proteiineista sekä rasvoista. Sen jälkeen kootkaa itse tai ammattilaisen kanssa juuri teidän tavotteisiin ja kulutukseen sopivat ruokaohjelmat ja tulette huomaamaan miten ruoka ei olekkaan se vihollinen, syömättömyys ja ns. höttöruoka on ne jotka pilaavat ainenevaihduntanne, aiheuttavat väsymystä ja tukkivat kehonne.

Mä ainakin myönnän ihan että vaikka aikoinani juoksin ihan hemmetin paljon, mutta söin hiilareita ja kaloreita vältellen ja peläten, niin kyllä mullakin pakarat  pikkasen roikkui vaikka pelkät luut oli jäljellä. Tänäpäivänä pakarat näyttää tältä ja todella olemattomasta ollaan lähdetty. Mua on oikeesti kiusattu pyllyttömyydestä vielä muutama vuosi sitten.

1661860_594610487293866_528367378_n

 

 

 


60 Comments
 • Sara
  Posted at 21:25h, 21 helmikuun Vastaa

  Oon aika alusta asti seurannu sun blogia ja muistan kun joskus satavuotta sitten sait kuraa muodottomuudestasi kun olit alottanut reenaanisen. Joku anonyymi sano jotain, että ihanku sä salilta niitä muotoja saisit et muodottomien pitää tyytyy vaan geeneihinsä… Osaan kuvitella ku nää ihmiset tulee näppiksilleen ku näkee noi reidet ja peban :DDD. Tää on vihaajien yläpuolelle pääsyä parhaimmillaan , iso peukku ! Upee muutos. 🙂

  • linda
   Posted at 21:26h, 21 helmikuun Vastaa

   Hahaha mäkin muistan!! Mulla on niistä kommenteista screenshottejakin ! :DDD

 • Saara
  Posted at 21:32h, 21 helmikuun Vastaa

  Jee kiva kirjoitus vaikkakin on paljon samaa kuin aiemmassa. Mutta tätä ei voi silti liikaa painottaa. 😀 Kiva pylly kelpais mullekkin tollane. :DD Saako sulta udella mittoja, siis pituus/paino? Kuinka nopeasti oot kerryttänyt massaa nyt bulkilla? Vai joko sulla alkoi dieettikausi? Ite painan joku 49kg ja yritän kasvattaa lihasmassaa, mulle on siis laadittu ruokavaliokin mutta oon niin malttamaton ja haluisin vaan tietää kuinka nopeesti tohon vois odottaa muutosta sillä tavalla että kertyny paino olis lähinnä sitä lihasta. 😀

  • linda
   Posted at 21:35h, 21 helmikuun Vastaa

   Jep pitkälti samaa mutta hyvä toistaa ettei unohdu 😉
   tällähetkellä 163-4 / 62 ja oon noin 2 vuodessa ottanu sellasen 8 kiloa parhaillaan. (:
   ja hitaasti se lihas tulee, valitettavasti mutta maltti on valttia (;

 • hikikinkku
  Posted at 21:41h, 21 helmikuun Vastaa

  Upea postaus ja vielä upeampi kontti! Itsekin saanut huomata, että kunnolla aloin laihtua vasta kun aloin syödä enemmän ja liikkua vähemmän 😀 Aiemmin vaan aerobista ja aerobista ja salaatteja ja salaatteja. Tuloksena romahtanut luuranko, joka lihoi heti takaisin ja rasvaprossat vaan pompsahteli. Toivottavasti tämä kirjoituksesi herättelee monia ja eivät tee samoja virheitä! 🙂

  http://hikikinkku.fitfashion.fi

  • linda
   Posted at 21:41h, 21 helmikuun Vastaa

   niimpä! oliskin itekkin tajunnut sillon tän asian!

 • Henriikka
  Posted at 21:43h, 21 helmikuun Vastaa

  Mä haluaisin taas tietää, kuka idiootti kirjoittelee tollasia juttuja lehtiin koska toi ei millään voi pitää paikkansa. Tähdillä on kuitenkin ammatti-ihmisiä käytössään, ei maailmasta voi löytyä sellasta treenialan ihmistä, joka tekisi 400 kalorin dieettejä (eihän?) 😀 Toimittajat kirjoittaa sellaista, mikä myy. Harmi tossa on, että on tuhansia tyttöjä, jotka fanittaa Kardashianeja ja saa nyt kimmokkeen itsekin kituuttaa 400 kalorilla kun kerran julkkiskin tekee niin.. Huoh.

  • linda
   Posted at 21:45h, 21 helmikuun Vastaa

   Joo en voi tietää, mutta en yhtään silti ihmettelis vaikka kituuttaiskin. Onhan monet julkkikset tunnetusti olleet vaikka millä dieteillä..

 • aino
  Posted at 21:48h, 21 helmikuun Vastaa

  Teksti ihan täynnä asiaa! Tosi hyvä että otat asiaa esille, ja mahtava toi sun oma muutos:) Noista hiilareista sen verran, että oletko sitä mieltä että esim. pastaa/perunaa voisi olla molemmilla, lounaalla ja päivällisellä? Treenaan about 4-5krt viikossa, mutta jotenkin jäänyt sellainen mielikuva päälle että toinen aterioista pitäisi olla vaan lihaa+salaattia..

  • linda
   Posted at 21:56h, 21 helmikuun Vastaa

   Kiitos! (: kyllä ehdottomasti molemmilla, ainoastaan jos ollaan tiukalle dietillä niin sitten ei ehkä kuin vain toisella.

 • Sini
  Posted at 22:07h, 21 helmikuun Vastaa

  Heippa! Itse nyt yritän saada kaiken ylimääräisen pois ja sen jälkeen lähden kasvattamaan lihasta. Mua nyt vähän jännittää, kun vihdoinkin vatsa alkaa näyttämäältä siltä kuin miltä haluaisin sen näyttävän. Mua vaan pelottaa, että kun kalorit nousee (nykyään syön n. 1900kcal päivässä), että tuleeko sitten hirveä pömppis takaisin? 😀 En tietenkään tarkoita semmoista löllörasvapallo pömppöä vaan enemmänkin mietin, että näytänkö sitten enää hoikalta vai turvonneelta pallolta pikemminkin… Odotan kyllä innolla, että pääsee kunnolla syömään ja on valtavasti energiaa, mutta kauhistuttaa että jos olen nyt turhaan ensiksi laihduttanut ja saan kaiken takaisin… vaikka tuskin se on mahdollista.

  Kysymykseni siis on, mitä oikeastaan tapahtuu kun laihduttamisesta tuleekin lihaksen kasvatusta? Kerääkö kroppa paljon nesteitä vai pysyykö samassa ja lihas vain kasvaa?

  • linda
   Posted at 01:29h, 22 helmikuun Vastaa

   No riippuu että pidätkö nesteytyksen kunnossa, syötkö niinkuin sun kuuluu, onko sun kroppa alunperinkin jumissa vai onko laihdutuksen jäljiltä aineenvaihdunta kuosissa jne.
   Tossa on niin monta muuttujaa jotka joko aiheuttaa sen että tulee lihaksen mukana rasvaakin toivottua enemmän tai sitten että kaikki menee hyvin ja rasvaa ei juurikaan tule ylimääräistä (:

 • Rita
  Posted at 22:11h, 21 helmikuun Vastaa

  Kiitos. Entisenä syömishäirilisenä ja nyt melkein parantuneena tää teksti oli just niin omiaan, kun on taas ollut huonompi ja ruokapelkoisempi viikko. Bulimareksia sai mun kropan helvetin roikkuvaksi ja kunnon ihan nollaan, mutta tästä on tie vaan ylös. Just tällaista herättelyä aina välillä kaipaa.

  Oikeasti. Tää merkitsi mulle paljon ja nyt valuu kyyneleet silmistä. Kiitos. <3

  • linda
   Posted at 01:28h, 22 helmikuun Vastaa

   Ihana kuulla!! tsemppiä hirveesti taisteluun syömishäiriötä vastaan <3

 • Eveliina
  Posted at 22:26h, 21 helmikuun Vastaa

  Hyvä teksti 🙂 Pitää syödä että laihtuu!:) Tosin mullakin lähtökohtana laihaläski kroppa, nykyään painoa joku 20kg enemmän kuin aikanaan.. Enkä ikinä oo ollu vielä näin tyytyväinen kroppaani, en edes kisakunnossa:–) Kiloja on turha pelätä t. 173/+70 :–)

  http://eveliinanisula.fitfashion.fi

  • linda
   Posted at 01:27h, 22 helmikuun Vastaa

   hehee mä oon 163-4/+60 eli aika samat suhteet kun sulla 😉

 • EPixie
  Posted at 22:46h, 21 helmikuun Vastaa

  Hei, ensinnäkin kiitos kirjoituksestasi. On hyvä, että näistä asioista puhutaan. Haluaisin kysyä muutamaan seikkaan tarkempaa tietoa, koska opettelen näistä asioista mielelläni. Kirjoitit, että liiasta proteiinista elimistö tuottaa huonoa energiaa (huonoa rasvaa). Onko ko. Rasva muuta kehon rasvaa huonompaa? Sen tiedän, että elimistö hyödyntää proteiinin energiaksi huonommalla hyötysuhteella kuin rasvan saati hiilarin.
  Toisena kysymyksenä, tiedän, että lihasgramma tarvitsee ylläpitoon enemmän kaloreita kuin rasvagramma kehossa, mutta en ole törnännyt aiemmin tämän ilmiön syyhyn. Johtuuko tämä siis siitä, koska elimistö suojelee aivoja?
  Kiitos jo etukäteen vastauksestasi ja kiitos ihanan piristävästä blogistasi!

  • linda
   Posted at 01:27h, 22 helmikuun Vastaa

   On ehdottomasti huonompaa rasvaa sekä energiaa.
   Mä en itseasiassa oikeen osaa vastata tohon minkäänlaista kummempaa syytä että MIKSI lihas kuluttaa enemmän kuin rasva kuin että lihas tarvitsee kuitenkin ravintoaineita kasvaakseen ja ylläpysymiseen, jolloin se hyötykäyttää makrot ja korjaa mm. treenissä rikkoutuneita mikrovaurioita aka. kasvaa levossakin.
   rasvahan ei ns. tarvitse rakennusaineita kehittyäkseen 😀
   1kilo lihasta lisää aina n. 20kcl päivässä kulutusta.

   • Panda
    Posted at 00:49h, 06 maaliskuun Vastaa

    Hei Sherlock, ei proteiinit muutu kehos rasvaks! Proteiinit hajoaa joko glukoosiksi tai ketoaineiksi. Ketoaineita kroppa voi käyttää energiaksi hiilihydraattien tavoin. Jopa aivot voivat käyttää ketoaineita hiilihydraattien puutteessa. Tätä aineenvaihduntareittiä kutsutaan ketoosiksi, eikä se ole vaarallista. Terveisin blogia lukeva biokemisti!

    • linda
     Posted at 01:09h, 06 maaliskuun Vastaa

     Siinä tapauksessa kyllä jos syödään minimaalisen vähän hiilaria päivässä. Proteiinillakin voi laihduttaa, energia millä pörskytetääb ei tosin ole kovinkaan laadukasta.
     Teksti on osoitettu ihmiselle jotka elävät maitorahkalla ja syövät väliin karkkia/leipää tms jolloin keho ei mene ketoosiin.

     • Panda
      Posted at 12:22h, 06 maaliskuun

      Jos syö pelkää karkkia ja rahkaa niin siinä on ongelmana karkkien lisäaineet ja ravinnon köyhyys muuten, kroppa tarttee myös rasvoja ja runsaasti vitamiinei, mineraalei ja antioksidanttei. Muuten byvä kirjotus, mut tiede vähän hakuses ja munhan on pakko tulla pilkkuu viilaamaan :D. Noit syömishäiriöjuttuja on kiva lukee kun näkee selvän eron entiseen. Toivon tietenkin samaa muillekin syömishäiriöisil.

     • linda
      Posted at 21:31h, 06 maaliskuun

      No hyvänä esimerkkinä kun proteiini jää rasvana kehoon on kun syö vaikka aamupalapuurossa 30g hiilaria ja loppupäivänä ei muutakun lihaa, maitorahkaa/maitotuotteita, salaattia jne. Itselläni on kokemusta 😀 ja monet välttelevät hiilareita, syövät muutaman leivän/puuroa tms ja korvaavat proteiinilla kaiken, jolloin saadaan sen verran kuitenkin päivässä hiilaria että ketoosi tila on mahdoton.

    • sherlocknro2
     Posted at 15:45h, 20 toukokuun Vastaa

     Hei Sherlock biokemisti proteiinit muutetaan kehossa rasva varastoiksi mikäli proteiinia tulee syötyä runsaasti aivan samoin kun HH muutetaan myös rasvaksi tarpeen tullen. JA ketoaineet muodostuvat maksassa sen prosessoidessa RASVAA. Proteiineja käytetään energianlähteenä harvoin sillä ne ovat suoja ravintoaineita. Plus niille on aivan oma prosessointi menetelmänsä.

 • asdfgh
  Posted at 23:02h, 21 helmikuun Vastaa

  paljonko kaloreita sää ite syöt nyt tällä hetkellä dieetillä ja millaset makrojaot sulla menee? 🙂

  • linda
   Posted at 01:19h, 22 helmikuun Vastaa

   se on valtion salaisuus (; mutta sen voin kertoa että kun on tankkauspäivä niin esim pelkkiä hiilareita menee helposti sellanen 300+ grammaa.

 • Emilia
  Posted at 23:23h, 21 helmikuun Vastaa

  Moi. En oo hirveen kauan sun blogia vielä seurannut, mutta ihan mielenkiinnolla kiinnostais nähdä joskus ennen- ja jälkeen kuvia sun vartalosta, kun sanoit, että säkin olit laiha mutta rasvanen, eikä ollut peppua vielä muutama vuosi sitten. Vaikea kuvitella jotenkin, kun on nähnyt vaan nuita treenikuvia. 🙂 Tykkään kyllä lukea sun blogia. 🙂

  • kaisa
   Posted at 23:53h, 21 helmikuun Vastaa

   Selaa vähän blogia….

  • linda
   Posted at 01:18h, 22 helmikuun Vastaa

   No edellisessä on jotain. (:

 • sara
  Posted at 23:36h, 21 helmikuun Vastaa

  Hei!
  Mitä tehdä, kun paino vaan junnaa paikallaan eikä laihtumista/tuloksia lähde tulemaan, vaikka pyrin syömään 5kertaa päivässä ja harrastan ryhmäliikuntoja/salitreeniä 4-6 kertaa viikossa. Jatkanko vaan samaan malliin vai olisiko aihetta tehdä ruokavalioon joitain muutoksia?

  • linda
   Posted at 01:18h, 22 helmikuun Vastaa

   tarkista juoto tarpeeksi tai syötkö liikaa (: joskus kehonkoostumus saattaa muuttua vaikka paino pysyy samana.

 • Elina
  Posted at 23:38h, 21 helmikuun Vastaa

  Olipa kiva, että teksti oli kirjoitettu niin että sen ymmärsi. 🙂

  • linda
   Posted at 01:18h, 22 helmikuun Vastaa

   joo, tarkotus on kirjottaa aina niin että nuoremmatkin ja aloitteliat ymmärtää (:

 • nanna
  Posted at 00:14h, 22 helmikuun Vastaa

  Jälleen loistava teksti! Noi peppukuvat nähtyäni täytyykin taas vakavasti harkita jos opiskelijabudjetista liikenis treeni- ja ruokavalio-ohjelmien tilaukseen 😀 muistan kun pari vuotta sitten lueskelin sun blogia ja mihin oot siitä nyt kehittyny! Hatunnosto kovasta duunista! 😉

  • linda
   Posted at 01:17h, 22 helmikuun Vastaa

   Heh, kiitos paljon!!! (:

 • Venla
  Posted at 00:34h, 22 helmikuun Vastaa

  Mikä sitten olisi hyvä määrä proteiinia? Olen 17/167/62 ja lihasta löytyy treenaan 8krt viikossa uintia ja salit päälle. Tavoitteena lihasmassan kasvu. Oot mun suuri motivaation lähde, kiitos!

  • linda
   Posted at 01:17h, 22 helmikuun Vastaa

   Normaalille ihmiselle n. 1g/kiloa kohti ja sitten taas treenaajille, riippuen mitä treenaa se on siinä 1,2-1,8g/kiloa kohti. Miehillä enemmän.
   Sinulle n. 1,4 on jo varmaan aika hyvä 🙂

   • mikaela
    Posted at 16:48h, 25 helmikuun Vastaa

    Aika jännä kun ”jenkeissä” se suositus on 1g/lbs (tai tutkittu kai 0.82g/lbs) eli 60 kiloselle mitä se nyt vois olla 135lbs ni 135g proteiinia.

 • Elena
  Posted at 01:55h, 22 helmikuun Vastaa

  Treenaatko jalkoja ja peppua enemmän/useammin, kuin muuta kroppaa? Kuinka monijakoinen treeniohjelma sulla on tällähetkellä käytössä?

  • linda
   Posted at 02:02h, 22 helmikuun Vastaa

   4-jakoinen. Enpä oikeestaan. 1x viikossa kunnon voimatreeni ja 3x kuntopiiri jossa as.kyykkyjä, kyykkyhyppyjä jne n. 150-200 toistoa.

 • Katri
  Posted at 02:13h, 22 helmikuun Vastaa

  Hyvä ja avartava teksti, kiitos! Olisi kiva lukea myös sun omista ruokailuista päivän aikana, valmistatko ruokia etukäteen vai teetkö ne aina tuoreena? Itselläni on hieman ongelmia ajankäytön suhteen, monesti tulee tehtyä vain parivuotiaalle tytölle kunnon ruoka ja sitten itse syön kun ehdin tai muistan. Asiaa ei tokikaan auta kaksivuorotyö siihen lisäksi joten kaikki vinkit otetaan vastaan! 🙂

 • Em
  Posted at 11:39h, 22 helmikuun Vastaa

  Aloin vasta seuraamaan tätä blogia ja pakko sanoa että ihan mahtava motivaationlähde!:) tuli vaan mieleen että kun oma rasvaprosentti on lähtenyt pienenemään treenauksen tuloksena, niin kuinka helposti rinnat alkavat pienentyä? Monella todella kovassa kunnossa olevallahan on keskivertoa pienemmät rinnat mutta on sellaisiakin kenellä on suuret treenauksesta huolimatta. Liekö kyse sitten implanteista vai mistä?

 • anna
  Posted at 13:38h, 22 helmikuun Vastaa

  Hei, jos on syönyt väärin ja kituuttaen, niin jos nyt hommaa kunnon ruokaohjelman ja alkaa syömään kunnolla ja treenaamaan paremmin niin onko kesäksi mahdollista saada jo tulosta, vai onko siihen mennessä keho vasta kerännyt entistä enemmän fläsää?

 • Vrn
  Posted at 15:16h, 22 helmikuun Vastaa

  Moikka Linda!

  Sun blogi on HUIPPU!!!!
  En ole ikinä ollut kovin ”blogeja lukeva intoilija” mutta nyt täytyy sanoa että koukkuun jäin! Luin tekstejäsi pidemmältä aika väliltä ja erityisesti osuvin teksti oli se missäkerroit parisuhteestasi ja siitä kun poikaystäväsi on lähdössä reissuun. Se avasi silmäni omankin parisuhteeni kohdalla =)
  Olet todella valovoimainen ihminen ja hyvä esikuva kaikille etenkin nuoremmille tytöillä ja miksei pojillekkin.
  Jatka samaan malliin ja tsemppiä kaikkeen! Hyvää kesän odotusta :)!

 • Nansku
  Posted at 10:59h, 23 helmikuun Vastaa

  Heiii upeus! Ihania tekstejä sulta jälleen..kerta kerran jälkeen

  • Nansku
   Posted at 11:01h, 23 helmikuun Vastaa

   Jaa tää jäi sit näin lyhyeksi 😀 Siis semmosta kyselin myös että mitä sun aamun kuntopiiri pitää sisällään? Et tee pelkkää aerobista vaan toiminnallisempaa…? 🙂 Ja että voiko sulta ostaa pelkkiä pt-käyntejä kun asun Tre ja jos joskus eksyt tänne tai mä Hki niin vois sit käyttää niitä pt-kertoja 🙂

 • noora
  Posted at 18:41h, 23 helmikuun Vastaa

  hei! Osaisiks sanoa että mistä johtuu ku torstaina jaksoin lenkkeillä kokonaisen matkan hyvällä vauhdilla loppuun asti ja lenkki kesti jonkun 30min mutta sitten tänään en oikein jaksanut juosta ja jouduin jopa kävellä välillä, että en pystynyt juosta kokonaista matkaa ja oon lenkkeilly melkein nyt kokonaisen vuoden ja voisko tää johtua siitä että elimmistö ei oo vielä palautunu ku on paikat kipeenä muutenkin 😀

 • liisa
  Posted at 05:05h, 24 helmikuun Vastaa

  Tosi hyvä postaus taas syömisestä, itsekin olen joskus yrittänyt laihduttaa syömällä joku 500 kaloria päivässä, eikä se muutos näkynyt kyllä muualla kuin vaa’assa. Nykyäänkin meinaan välillä lipsua syömään liian vähän, mutta onneks nää sun postaukset nostaa mut takasin maan pinnalle 😀

  Yritän tälläkin hetkellä saada löllörasvoja pois kehosta laihduttamalla, en tiedä että onko se ihan viisasta kun olen kuitenkin normaalipainoinen. Mutta mua vaan kiinnostaa että syönkö nytkään tarpeeksi, eli noin. 1260 kaloria päivässä, ja niinä päivinä tietysti enemmän kun harrastan liikuntaa. Pidän huolta siitä että syön hyviä hiilareita, proteiinia ja hyviä rasvoja, ja käyn kävelylenkillä n. 3 kertaa viikossa ja lihaksia treenaan(ilman painoja) ainakin pari kertaa viikossa. Mua pelottaa että teen jotain huomaamatta väärin ja menen säästöliekille, onko sun mielestä mulla tätä pelkoa?
  mitat siis 160cm/52kg

  • linda
   Posted at 13:35h, 24 helmikuun Vastaa

   No normaalin ”toimistoihmisen” perusaineenvaihdunta kuuluis olla siinä + 2000 kcl, eli vähältä kuulostaa. Ei kannattais mennä dietillä alle 1500kalorin ellei ole ns. pakko, ja sillonkin tosi varovasti ja usein tankkauspäivät (:

 • m
  Posted at 16:31h, 24 helmikuun Vastaa

  Itse opiskelen sairaanhoitajaksi ja fysiologian tunnilla opettaja väittää kyllä kovasti että kehon rasvavarastot käytetään ensin(n30%), sitten lihakset ja rakennerasvoja ei lainkaan. Eli jos on nälkälakossa niin ”jenkkisten” pitäis kyllä ensin lähteä… tietysti sitä jatkaessa ketoosi jne. Mutta varmaan ihmisen metaboliasta riippuen on eroja. Mutta hyvä teksti eikä tarkoitus ole väittää vastaan kirjoittamaasi 🙂

  • linda
   Posted at 16:45h, 24 helmikuun Vastaa

   Keho menee 8 tunnissa kataboliaan, jolloin keho alkaa ottamaan lihaksista energiaa aka. syömään niitä. Varmasti rasvaa menee samalla, mutta ei ne jenkkikset kyllä todellakaan ekana lähde. nimimerkillä entinen 47-50 kiloa with jenkkakahvat, muuten luuta ja nahkaa 😀

   • mikaela
    Posted at 16:50h, 25 helmikuun Vastaa

    Ja tähän vielä että niissä lihaksissahan on jemmassa se kolme neljätuhatta kaloria että ei se katabolia tarkota et ne lihakset tuhoutuu

 • Nansku
  Posted at 17:45h, 24 helmikuun Vastaa

  Niin heiiiii onks sulta mahdollisuus ostaa pt-kertoja ja käyttää niitä sillon tällön jos tuut Tre tai jos tuun Hki 🙂

  • linda
   Posted at 17:54h, 24 helmikuun Vastaa

   Moikka, kyllä on 🙂

 • Ellu
  Posted at 14:21h, 28 helmikuun Vastaa

  Yks sana riittäneen… Kiitos <3 Tämä auttoi taas palautumaan vähän maanpinnalle sh ajatuksista

  • linda
   Posted at 14:51h, 28 helmikuun Vastaa

   ihana kuulla ! <3

 • Sussi
  Posted at 21:58h, 28 helmikuun Vastaa

  wau mikä pylly! 🙂 Voisitko tehdä joskus postauksen päivän/viikon ruokapäiväkirja-tyyliin? Olis aika kiinnostavaa. Tai en tiedä, oletko joskus sellaisen tehnytkin (?), oon aika uus lukija. Sulla on tosi inspiroiva blogi, kiitos 🙂

  -Sussi

  • linda
   Posted at 22:00h, 28 helmikuun Vastaa

   Moikka! sellasia en hirveesti tee, koska mun ruokavalio on mun koutsin käsialaa eikä ole tietenkään valtuuksia antaa niitä kellekkään. (: kiitos kuitenkin!!

 • pikkuenpu
  Posted at 13:42h, 10 huhtikuun Vastaa

  Toi on kyllä niin huikee toi sun peba! Muistan ku olit niin pieni luikku, et meinasit rutistua mun kainalossa 😀

  • linda
   Posted at 22:29h, 10 huhtikuun Vastaa

   hahaa kiitos 😀

 • anni
  Posted at 10:12h, 17 joulukuun Vastaa

  kiitos tästä 🙂

Post A Comment