Kiittämättömyys on maailman palkka

Heippa! 

Kävelin äsken kiva treenin jälkeen hyvällä ja iloisella fiiliksellä himaan päin ja kotiin päästyäni olin aivan järkyttynyt. Kaikki alkoi siitä kun ensin salille tullessani avasin yhdelle ihmiselle oven. Ei kiitosta. No, sellasta sattuu, ehkä hän oli niin ajatuksissaan tai ei kunnolla rekisteröinyt elettäni. Salin jälkeen lähdin kotiin ja samalla kun poistuin salin ovesta, jäin pitämään ovea kahdelle naiselle. Kumpikaan ei edes katsonut minuun päin, vaan kävelivät kaikessa rauhassa ovesta sisään. Molemmilla oli lähinnä sellainen ilme, että oli täysin itsestään selvää että pidän heille ovea auki eikä sellaisesta tarvitse kiittää tai edes katsoa päin ja hymyillä. No, ei sekään oikeestaan sen enempää jäänyt pännimään. Ihmettelin vain.

Ajattelin käydä kaupassa samalla matkalla ja kassalle päästyäni en saanut minkäänlaista tervehdystä kassaneidiltä, vain summan ja tympeän naaman. Jaahas. No, taas kaupasta poistuessani avasin pikkupojalle oven ja hän vain vilahti sisään. Pikkasen teki mieli ottaa korvasta kiinni ja kysyä että mikä unohtui.

Myöhemmin kotimatkalla ylittäessäni tietä, huomasin että noin neljästä ihmisestä olin ainut joka kiitin ja heippasin tietä antavalle autoilialle ja kipitin ripeästi yli että hän pääsee jatkamaan matkaansa nopeasti. Laskin että heippasin kolmelle autoilialle kotimatkallani. Kenenkään muun en nähnyt tekevän samaa. Ja ei, en tarkoita että jokaisen suojakäytävän kohdalla, jossa jalankulkijalla on etuoikeus ylittää tie tulee kiittää autoiliaa pysähtymisestä, mutta jos et ole lähellekkään vielä suojatiellä ja autoilia viitsii kuitenkin pysähtyä vaikka ehtisi monesti ylittämään tien ennen sinua, niin onhan siinä nyt ihan vaan kohteliaisuuden vuoksi hyvä vähän kättä nostaa ja hymyillä. 

Olen monesti miettinyt että itse olen todella huono käytöksinen liikenteessä, sillä usein kauheassa kiireessä musat korvilla kiiruhdan paikasta toiseen, enkä välttämättä ehdi niin hirveästi rekisteröimään mitä ympärillä tapahtuu. Väärässä olin.

Suomessa olisi niin paljon helpompaa asua ja arki olisi mukavampaa jos ihmiset hieman viitsisivät tulla ulos kuorestaan ja edes yrittää hymyillä ja moikata, vaikka sitten niitä tuntemattomiakin. Hississä on aina todella nolo ilmapiiri ja tyttöjen pukkarissa kireä tunnelma, kun ketään ei moikata ja katsellaan vain seiniin. Ja jos tekee sen virheen että tulee iloisesti pukkariin ja huutaa heipat kaikille, niin lähinnä saa paheksuvia mulkoiluja takaisin tai enintään epämääräistä muminaa. 

Lannistuminen ja itse negatiiviseksi, katkeraksi ja huonokäytöksiseksi muuttuminen ei kuitenkaan ole ratkaisu, vaan ohitetaan nuo negailijat ja vastataan pahaan energiaan positiivisuudella. Olen huomannut monien ihmisten kanssa, että jos joku on hieman tyly ja käyttäytyy huonosti, niin siihen ei mikään muu auta kuin vaan olemalla vielä mukavempi ja positiivisempi tätä ihmistä kohtaan. Se yleensä hämmentää tyypin täysin ja pikkuhiljaa sieltäkin alkaa kuoriutumaan pientä positiivisuutta. Negatiivisuus ruokkii negatiivisuutta, joten yritetään me ainakin  kaikki saada hieman aurinkoa esiin Suomalaisten olemukseen. Niin meillä kaikilla olisi paljon mukavempaa.

Ja niin, oli muuten todella mukavaa kun yksi lukijani tuli juttelemaan pukkarissa! Mulle ainakin saa tulla höpöttelemään milloin vain 🙂

IMG_20140205_155704

Sitten itse treeniin.

Vedin tänään vähän erinlaista treeniä. Jätin perus voimaliikkeet, kuten kyykyt ja maastavedot ja vedin pelkkiä supersarjoja. Niillä saa usein ihan älyttömät säryt ja pumpit päälle ja treenin jälkeen istuskelinkin pukkarin sohvalla, sillä etureidet meni niin tukkoon. 😀 Muistakaa aina vaihdella treenejä, sillä keho tottuu nopeasti samoihin ärsykkeisiin ja kehitys hidastuu. Hermosolut tarvitsevat uusia ärsykkeitä kehittyäkseen.

Vaakahack + lantionnosto 4×15+15 (Vaakahackissa tein liikkeen niin, että en kertaakaan mennyt ylös asti, vaan pientä ja rauhallista pumppausliikettä n. puoliväriin, jolloin jalat olivat jatkuvassa jännityksessä)

Etureiden ojennus + kyykkyhyppyjä jalat yhdessä 4×15+14

Takareiden koukistus maaten + lonkan ojennus ylös laitteessa 4×15+15

2014-02-05 16.32.13

2014-02-05 16.31.14 

 


55 Comments
 • Wilhelm
  Posted at 18:34h, 05 helmikuun Vastaa

  Sinusta on tullut mies, pelottava mies!

  Ihmiset nähdessään sinut eivät tiedä mitä tehdä vaikka ajattelisivatkin sanoa kiitosta heti ensimmäiseksi!

  • linda
   Posted at 18:39h, 05 helmikuun Vastaa

   Nice!!! Problem solved : D

 • Iinapiina
  Posted at 19:00h, 05 helmikuun Vastaa

  Mä oon niiin kade noista jaloista, olkoot sit kuin miehekkäät jonku urpon mielestä :—–D

  • linda
   Posted at 00:23h, 06 helmikuun Vastaa

   hehee ;D !

 • Sartsa
  Posted at 19:06h, 05 helmikuun Vastaa

  Moikka!! Asuessani Helsingissä huomasin ihmisissä paljon tätä negatiivista käytöstä ja se välillä jopa suututti, koska itse halusin olla mahdollisimman ystävällinen tilanteessa kuin tilanteessa. Esimerkiksi kassalla työskennellessäni katsoin ihmisiä aina silmiin tervehtiessä, kiittäessä ja yleensä kun haluan keskustella ja tämä herätti monessa iloista ihmettelyä

  • linda
   Posted at 00:23h, 06 helmikuun Vastaa

   voin kuvitella 😀

 • Mimmi
  Posted at 19:14h, 05 helmikuun Vastaa

  Heippa! Ensinnäkin kiitos ihanasta inspiroivasta blogista 🙂 Ihan totta, että valitettavan usein huomaa kuinka tylyjä ihmiset ovat toisilleen, vaikka itsellekin saisi hyvän mielen nopeasti kiittämällä, hymyilemällä ja tervehtimällä. Btw, tunnen itseni vähän höhläksi kun en tiiä, mutta mitä noi supersarjat meinaa verrattuna tavallisiin sarjoihin?

  • linda
   Posted at 00:22h, 06 helmikuun Vastaa

   Kiitos 🙂
   Supersarja esimerkki: hack kyykky + etureiden ojennus 4×10+10
   teet ensin 10 hack kyykkyä ja ILMAN TAUKOA suoraan 10 etureiden ojennusta ja vasta sitten sarjatauko. Toistat neljä kertaa. 🙂

 • Emmi
  Posted at 19:20h, 05 helmikuun Vastaa

  Tollaiset ihmiset saa mut kyllä aina hämmästelemään! Itse mielelläni jään pitämään hetkeksi ovea jos joku on siitä perästä tulossa, kuuluu mielestäni ihan perus käytöstapoihinkin. Yleensä ihmiset kyllä vähintään vähän hymyilevät tai tekevät jonkun kiitoksen eleen mutta onhan se Suomessa aika olematonta 😀 Harva uskaltaa suutaan avata. Ja itse kyllä aina moikkaan ja kiitän reippaasti kassat yms. Ikävintä on jos asiakaspalvelutyössä oleva ei vastaa mitenkään tai tervehdi! Se nyt toisaalta on jo tosi huonoa käytöstä ja työmoraalia

  onneksi harrastuksissani kuitenkin käy ilosenhenkistä porukkaa pääasiassa ja monesti moikkaillaan toisiamme ja höpötelläänkin pukuhuoneessa vaikei toisia tunneta 🙂 Tunnelma vaihtelee erilaisten paikkojen ja salienkin välillä niin paljon..

  • linda
   Posted at 00:22h, 06 helmikuun Vastaa

   Joo saleilla on aina välillä eri moodi, yleensä se inhottava energia hajoaa kun jotkut uskaltavat alkaa juttelemaan 😀

 • Nipsu
  Posted at 19:38h, 05 helmikuun Vastaa

  Käytin itse samaa taktiikkaa ollessani töissä hampurilaisravintolassa. Jos asiakkaaksi tuli joku tympeä tyyppi joka oli todella epäkohtelias ja töykeä olin itse oikein super mukava ja ystävällinen. Ruuan tarjoilin aurinkoisena pöytään ja toivotin vielä hyvää ruokahalua. Usein huomasin kun asiakkaalla meni melkein monttu auki käytöksestäni 😀

  • linda
   Posted at 00:21h, 06 helmikuun Vastaa

   heh, se toimii;)

 • H
  Posted at 19:50h, 05 helmikuun Vastaa

  Siis tänään manskulla mietin ihan samaa, varsinkin tietä ylittäessä/ovien kohilla kaikilla tuntuu olevan kiire mennä ohi muista ensimmäisenä ja lopputulos on se että kaikki saa väistellä ja pysähdellä. Super rasittavaa. Helsinki on kuitenkin aika pieni kaupunki vrt vaikka Lontooseen, jossa ihmiset osaavat kävellä ja liikkua paljon loogisemmin ja olla jopa kohteliaita 🙂

  Tuliko sulla muuten HYPOXIn jälkeen alaselkää kipeäksi?

  • linda
   Posted at 00:21h, 06 helmikuun Vastaa

   Se on totta! Mulla tuli vähän peppu ja joo ehkä alaselkäkin koska mulle laitettiin normaalia haastavampi vastus ja paine oli aika suuri siinä rasvanpoltossa 🙂

 • Janina
  Posted at 19:54h, 05 helmikuun Vastaa

  Oon niin samaa mieltä, monesti oon avannut oven ilman, että oisin edes kiittävää katsetta saanut takaisin. Ja sama juttu, että liian monesti on ovi lämähtänyt vasten naamaa kun ei edellä menevä ole ymmärtänyt pitää ovea edes sen vertaa auki..
  Ihan uskomattoman kokoset reidet!! Vau! 😀

  • linda
   Posted at 00:21h, 06 helmikuun Vastaa

   Jep, jokapäiväistä 😀 Kiitos 🙂

 • kaisla
  Posted at 20:07h, 05 helmikuun Vastaa

  Hei! Miten saisin uutta ärsykettä etureisille? teen nyt reiden ojennusta laitteessa ja sen lisäksi askelkyykkyjä kasipainoilla, (viime kertoina smithissä koska en jaksa roikottaa suuria käsipainoja :D) entä tarkoittaako supersarja siis sitä, että tehdän ensin vaikka juurikin reiden ojennus laitteessa (kaikki sarjat), ja sitten suoraan askelkyykkyjen pariin ? kiitoos!!

  • Sara
   Posted at 20:47h, 05 helmikuun Vastaa

   Mäkin kaipaisin sulta jotain etureisitreenivinkkiä, koska mä en ite vaan keksi tarpeeksi mitään niille, että saisin jalat kunnolla kasvamaan 🙁 yläkroppa menee kohta varmaan alakropan ohi…..

   • linda
    Posted at 00:19h, 06 helmikuun Vastaa

    Itse teen erilaisia kyykkyjä, etureiden ojennuksia laitteessa, prässiä kapealla, hackia kapealla (kaikki kapeat kyykyt ottaa enemmäne etureisiin, leveämpi askel/asento taas takareisiin), kyykkyhyppyjä kapealla jne. 🙂

  • linda
   Posted at 00:20h, 06 helmikuun Vastaa

   Itse teen erilaisia kyykkyjä, etureiden ojennuksia laitteessa, prässiä kapealla, hackia kapealla (kaikki kapeat kyykyt ottaa enemmäne etureisiin, leveämpi askel/asento taas takareisiin), kyykkyhyppyjä kapealla jne. 🙂
   Supersarja esimerkki: hack kyykky + etureiden ojennus 4×10+10
   teet ensin 10 hack kyykkyä ja ILMAN TAUKOA suoraan 10 etureiden ojennusta ja vasta sitten sarjatauko. Toistat neljä kertaa. 🙂

 • kielipoliisi
  Posted at 20:29h, 05 helmikuun Vastaa

  *autoilija eikä autoilia. Häiritsi liikaa tuo kirjoitusvirhe!

  • linda
   Posted at 00:19h, 06 helmikuun Vastaa

   😀

 • Lotta-Nella Talla
  Posted at 21:02h, 05 helmikuun Vastaa

  tan huomaa varsinki palvelualalla itse toissa ollessa! ma moikkailen asiakkaita ja toivottelen hyvat paivanjatkot, autan parhaani mukaan ja muistan hymyilla. niin harvoin sita kiitosta saa! suomalaiset on niin tyly ja juro kansa, arsyttaa!

  • linda
   Posted at 00:18h, 06 helmikuun Vastaa

   Niin on :/

 • laura
  Posted at 21:15h, 05 helmikuun Vastaa

  Moikka! Ihan samaa asiaa olen miettinyt ja itse kun olen asiakaspalvelutyössä niin ei kaikki asiakkaat edes vastaa kun tervehtii. Tuntuu ihan kuin yksin höpisisi:) mutta mua kiinnostais millasia sun aamupalat yleensä on? Syötkö ikinä leipää ja minkälaisia levitteitä suosittelisit leivän päälle tälläiselle kiinteyttäjälle vai olisiko leipä vaan hyvä jättää pois? Kiitos jo etukäteen! 🙂 ps. Upeet reidet!!!! Kyllä on hyvin kehittyny!!!

  • linda
   Posted at 00:18h, 06 helmikuun Vastaa

   Aamupala treenipäivinä 2 kanamunaa ja 6 kpl valkuaista + kasviksia n. 400g
   välipäivinä 80g kaurahiutaleita, raejuustoa, mehukeittoa, marjoja jne.
   Jos syö leipää niin suosittelen real leipää. Levitteistä en niin tiedä mutta mielellään joku luonnon rasva ja rasvattomia leikkeleitä jne.

 • Vertti
  Posted at 21:32h, 05 helmikuun Vastaa

  ”Suomessa olisi niin paljon helpompaa asua ja arki olisi mukavampaa jos ihmiset hieman viitsisivät tulla ulos kuorestaan ja edes yrittää hymyillä ja moikata, vaikka sitten niitä tuntemattomiakin. Hississä on aina todella nolo ilmapiiri ja tyttöjen pukkarissa kireä tunnelma, kun ketään ei moikata ja katsellaan vain seiniin. Ja jos tekee sen virheen että tulee iloisesti pukkariin ja huutaa heipat kaikille, niin lähinnä saa paheksuvia mulkoiluja takaisin tai enintään epämääräistä muminaa.”

  Etkö tiedä että kaikki eivät ole luonteeltaan ekstrovertteja, kuten sinä tunnut selvästi olevan, vai etkö vain halua hyväksyä introvertteja sellaisena kuin he ovat? Pitäisikö introvertin luonteen omaavien ihmisten käyttäytyä täysin luonteensa vastaisesti, jotta ekstroverttien arki olisi mukavampaa?

  Ks. http://fi.wikipedia.org/wiki/Introvertti_ja_ekstrovertti

  Introverteillä tuntemattomille puhuminen, hymyileminen tai moikkaaminen ei välttämättä ole viitsimisestä kiinni. Tässä sinulle hieman introvertin näkökulmaa lainaamassani kappaleessa mainitsemiisi asioihin: itse tunnen, että hississä on nolo ilmapiiri silloin kuin tuntemattomat ihmiset tervehtivät tai pahimmassa tapauksessa alkavat juttelemaan enemmänkin. Ahdistavaa. Pukuhuoneessa taas koen olevan suorastaan mukavan rauhallista, kun siellä ei löpistä turhia, jos ei ole mitään järkevää sanottavaa. Toivon, että minut jätetään rauhaan.

  Kiittämisestä ovia avatessa ja tietä ylittäessä olen kanssasi samaa mieltä, ne kun kuuluvat hyviin käytöstapoihin. Toivottavasti kuitenkin ymmärrät, että kaikki eivät koe sosiaalisia tilanteita samalla tavalla miellyttäviksi kuin sinä itse, ja opit kunnioittamaan erilaisiakin persoonallisuuksia.

  • linda
   Posted at 21:47h, 05 helmikuun Vastaa

   Itse en ole todellakaan ekstrovertii vaan päinvastoin. Kirjoitin siitä juuri postauksen. Ja se onko kumpi tahansa ei vaikuta käytöstapoihin!!

 • Jatta
  Posted at 22:22h, 05 helmikuun Vastaa

  Se on kyllä niin ärsyttävää kun ei saa kiitosta kun auttaa 🙁 !! Tällä viikolla autoin miestä joka oli jäänyt sähkösen invamoponsa kanssa lumihankeen jumiin! Eka reaktio oli kun mut näki, että no oot nainen saatko sitä ees pois sielt ja sitten ei ees kiitosta tullu ku autoin, lähti vaa tuhatta ja sataa ajaa sillä 😀 No ehkä sillä oli sit vaan huono päivä tai jotain! Jenkeissä ollessamme joulukuussa, oli kyllä niin ihanaa, kun kaikki kaupoissa hymyilivät, toivottivat kauppaan tervetulleeksi, kassat kyselivät mitä kuuluu jne ja paljon muuta.. Se oli kurjaa palata kotia, kun heti kun meni lähikauppaan, niin sai vaan murjottaman naaman ja sanan 5€ 90senttiä.. Mutta kaikki ei vaan oo samanlaisia, eikä tarvitse mutta kyllä se mun mielestä kuuluu, että kiitetään kun joku auttaa ja se kuuluu ihan perus käytöstapoihin 🙂

  • linda
   Posted at 00:15h, 06 helmikuun Vastaa

   Joo, on lähes shokki kun menee ihan vaikka naapuri ruotsiin että miten siellä hymyillään ja tervehditään ym 😀

 • Riia
  Posted at 22:55h, 05 helmikuun Vastaa

  Siis niin asiaa, ihan loistava kirjotus! Just näitä samoja juttuja oon itekkin miettinyt ja alkaa välillä ihan ahdistaa muiden ihmisten negatiivisuus.. enkä nyt väitä, että olisin itsekkään aina mikään naantalin aurinko, mutta en vaan käsitä mitä lohdutusta siitä saa että latistaa sillä omalla paskalla fiiliksellä muidenkin päivän. Miten hankalaa voi olla niinkin pikku juttu kun ”kiitos”? Varsinkin just asiakaspalvelijat jotka ei edes tervehdi saa kyllä ihmettelemään, senhän pitäis olla ihan perusjuttu. Oon törmännyt monesti esim. bussikuskeihin jotka ei edes vilkaise kun bussiin astun, ja jos tervehdin niin vastaus on joku epämääränen murahdus.. Tietenkään tässäkään ei voi liikaa yleistää. Vaikka kuulostaakin kliseiseltä niin se pieni hymy voi oikeestii piristää päivää tosi paljon! 🙂

  • linda
   Posted at 00:13h, 06 helmikuun Vastaa

   Ihan totta. Puuttuu vähän niinkun meidän kulttuurista muiden huomioiminen, jos suomessa voi sanoa kulttuuria olevan lainkaan. 😀

 • YOLO
  Posted at 00:11h, 06 helmikuun Vastaa

  Haluuks keksin kun oot ollu niin kiltti? 🙂

  • linda
   Posted at 00:13h, 06 helmikuun Vastaa

   saiski!

 • L
  Posted at 00:16h, 06 helmikuun Vastaa

  Samaistun kyllä jokaiseen kohtaan. Käytöstavat puuttuvat suurelta osalta kansaa 😀

  Mutta pakko myös sanoa ulkomailla useamman vuoden asuneena, että suomalaiset pitävät itseään todella huonokäytöksisinä ja introvertteinä yms, mutta ei se ruoho ole aina vihreämpää aidan takana. Helsingissä käydessäni usein huomaan positiivisesti yllättyväni kuinka ystävällisiä ihmisiä ovatkaan. Esim. asiakaspalveluammeteissa työskentelevät ovat usein huomattavasti iloisempia ja ystävällisempiä kuin esim. keski-euroopassa. Toki riippuu maasta. Myös Tukholmassa asuvat ystäväni, jotka eivät tosin ole sieltä kotoisin, kävivät helsingissä kesällä ja ihmettelivät kuinka suomalaiset ovat paljon ruotsalaisia ystävällisempiä 🙂 oli mukava kuulla tällaista palautetta, sillä itse en sitä aina voi todeksi uskoa, mutta pikkuhiljaa olen huomannut, että ei ne suomalaiset niin pahoja olekaan 🙂

  • linda
   Posted at 00:24h, 06 helmikuun Vastaa

   aijjaa! no mukava kuulla! itellä on ruotsista kyllä todella ilonen mielikuva, mutta Virossa on kyllä aikalailla vielä tympeempää 😀 myös ranska ja italia ovat hyvin tympeitä, jos ei osata paikallista kieltä!

 • lilli
  Posted at 00:49h, 06 helmikuun Vastaa

  Eksyin tänne sun blogiin facebookin kautta, kun joku kaveri oli tykännyt päivityksestäsi tms. Olin jotenkin aina ajatellut, ehkä sun kuvien perusteella, sun olevan sellanen perus bloggaajafitnessbimbo 😀 mut nyt kun tulin katsomaan sun blogia ja luettuani postauksia ja kommentteja niin on vaan ihan pakko kommentoida itsekin! Oot tosi aito ja vaikutat hyvältä ja rehelliseltä ihmiseltä, ja sulla on asiallisia mielipiteitä, ja on hienoo et uskallat esittää niitä =) etkä oo todellakaan sellanen ylimielinen bimbo niinkuin olin olettanut. en yleensä koskaan kommentoi kellekkään mitään mut nyt oli pakko! sun blogista tuli jotenki hyvä mieli.

  • linda
   Posted at 03:09h, 06 helmikuun Vastaa

   Moikka! Mahtavaa kuulla !! 🙂 kiitos paljon! 🙂

 • Sade
  Posted at 02:39h, 06 helmikuun Vastaa

  Sulla on paljon hyviä postauksia, mutta sun teksteissä on niin paljon kirjotusvirheitä, että sua on vaikeaa ottaa tosissaan. Miten voi yli 20-vuotias kirjoittaa niin väärin? AUTOILIA?

  • linda
   Posted at 03:08h, 06 helmikuun Vastaa

   Mä oon aina ollut todella huono äidinkielessä ja yritä nyt tulla täydelliseksi Suomen kielen taituriksi kun perheessä on puhuttu 4 eri kieltä: suomi, kreikka, englanti ja kaiken huipuksi huono suomi 😉

   • linda
    Posted at 03:09h, 06 helmikuun Vastaa

    ….pääasia että ymmärtää 😉

 • Tasha
  Posted at 11:17h, 06 helmikuun Vastaa

  Itsekin olen pyrkinyt pitämään kohteliaasti kanssakulkijoille ovia auki ja moikkailemaan kilteille kuskeille, aina ei saa kiitosta mutta onneksi edes joskus 😉

  Eilen mua kiiteltiin kovastikin, vaikka tunginkin nenäni asiaan, joka ei mulle sinänsä kuulunut. Kuulin sivukorvalla kun eräs vanhempi leidi etsi cittarissa hiusväriä joka ei olisi kestoväri, myyjä ei osannut auttaa ja lähti hakemaan toista myyjää. Sillä aikaa minä sitten autoinkin värien kanssa ja oi kuinka vuolaasti minua kiiteltiinkään kun rouva sitten lähti sävyteshampoon kanssa jatkamaan ostoksiaan 🙂

  Mua kyllä aina kiitelläänkin kovasti sitten kun kiitellään (johtuen mun vauvanaamasta :)), varsinkin vanhemmat ihmiset jaksaa aina ihmetellä kuinka olenkin niiiiiin kohtelias nuori tyttö ja että tämmöset nuoret on harvassa… kröhöm… 26 v 😀

 • Merja :)
  Posted at 12:59h, 06 helmikuun Vastaa

  Moi! Näytät TOSI upeelta! Sää oot tosi hyvässä kunnossa, mää oon seurannut sun blogia jo pitkän aikaa ja sulta tulee aina niiin järkevää tekstiä 🙂 Mistä löydät koko ajan lisää motivaatiota ?? Ihan uskomatonta kun kattelee niit sun vanhoja kuvia, miten paljon oot kasvattanut lihasta. Oon innostunut sinun takia niin paljon että lähden itsekin kokeilemaan personal trainerin ammattia kunhan valmisun 1,5v päästä. Lihasta on itsellekin tosi kiitettävästi tullut, mutta kadehdin tota sun motivaatiota!! :))
  Aina on kuitenkin niitä ihmisiä, jotka ei vaan osaa olla onnellisia toisen puolesta, kun sää näet vaivaa ja vuodat hikeä ITSESI takia, mut loppupeleissä sillä on vain merkitystä miten onnellinen sinä oot 🙂
  Tsempiä Linda, mää tuen sua aivan satasella!
  ps. mullakin on kohta tuollaiset kintut, that’s for sure!! :–)

  • linda
   Posted at 20:24h, 06 helmikuun Vastaa

   kiitos ihanasta kommentista ja tsemppiä sinnekkin!;) meet varmasti mun ohi pian! ;D

 • mmmooi
  Posted at 14:28h, 06 helmikuun Vastaa

  etkö treenaa pohkeita ollenkaan? näyttää hassulle kun jättireidet mutta todella ohuet sääret:D

  • linda
   Posted at 20:24h, 06 helmikuun Vastaa

   juoksen jokapäivä n. 5 x 200porrasta varpustellen 🙂
   Mutta tuo treeni ei hirveesti tukenut pohkeita, joten ei voi olettaa niiden olevan etureiskojen kanssa samoissa mitoissa kun ne ei oo pumissa 😀

 • Elina
  Posted at 20:19h, 06 helmikuun Vastaa

  Oot kyllä niin oikeassa! Puhisin ärsytyksestä itsekin tossa yksi päivä, kun istuin ruuhkabussissa jonkun tyypin vieressä. Sillonkun tämä vieressä ikkunapaikalla istuva halusi jäädä bussista, niin ei mitään ”anteeksi, jäisin seuraavalla” tms ei YHTÄÄN mitään, tyyppi vaan nousi seisomaan ja änkesi siitä ylitse niin, että just ja just ehdin loikkimaan käytävälle pois tieltä. Ja joo, en mä ärsyynny jos joku kerran tolleen käyttäytyy, muttakun perkule viimesen viikon aikana vähintään kerran päivässä tapahtuu näin -.- (kuljen paljon bussilla). En vaan käsitä kuinka vaikeeta on sanoa ees JOTAIN!! ja sittenkun toinen väistää on mukava sanoa KIITOS. mut ei…. on se vaikeeta!

 • riikka
  Posted at 22:48h, 06 helmikuun Vastaa

  Hei! olen 16-vuotias ja yritän kasvattaa lihasta, tietenkin yrittäen minimoida rasvan lisääntymisen. Olen ollut alipainoinen ja nyt mennään kuitenkin normipainossa. Kysymys kuuluu kannattaako tehdä 5 salitreenin lisäksi aerobista, kun en sitä läskiä hirveästi haluaisi? Olen muuten hoikka, mutta alavatsassa ja lanteilla on hieman ylimääräistä. Pitäisikö se läskin tulo vain hyväksyä, vai hyödyttääkö aerbobinen sen poistamista lihaksia kasvattaessa edes mitenkään jos en kuitenkaan syö miinuskaloreilla? 😀 Kiitos!

 • Erika F
  Posted at 10:24h, 07 helmikuun Vastaa

  Loistava teksti, oon ihan samaa mieltä! Vaikka välillä on sellaisiakin päiviä, jolloin tekee mieli vaan olla itsekseen hiljaa kuulokkeet korvilla, niin käytöstavat ja positiivinen asenne on sellasia juttuja, jotka tekee kaikkien elämästä parempaa. Mulla on tapana moikata bussikuskeja bussiin noustessani, ja lähes aina saan vaan hämmentyneen katseen vastaukseksi 😀 Sinnikkäästi moikkailen edelleen!

  ps. uulalaa mitkä reidet!

 • Essik
  Posted at 16:07h, 07 helmikuun Vastaa

  Mullehan kävi kerran niin, että lähdin eläinkaupasta ja en edes tiennyt, että takanani (aika reilun matkan päässä) oli tulossa joku ulos. Olin ehtinyt jo varmaan 50 metrin päähän kun tämä nainen alkaa huutaa ja kiroilla minulle, kun en ollut jäänyt pitämään hänelle ovea auki. Välimatkaa meillä tosiaan oli sen verran, etten edes huomannut häntä enkä siis luonnollisesti edes olisi voinut jäädä pitämään ovea auki. Toki olisin voinut, jos olisin tiennyt. Mutta paasaus ja kielenkäyttö oli kyllä niin törkeää, etten voinut todeta kuin että noin epäkohteliaalle ihmisille en edes olisi pitänyt ovea auki.

 • sasa
  Posted at 14:24h, 08 helmikuun Vastaa

  Montako vuotta siitä on ku alotit treenaan eka kertaa jalkoja? :_)

 • marika
  Posted at 14:41h, 08 helmikuun Vastaa

  Moi! Katoin et teet aamusin kuntopiiriä ni luin jostain et hiit:tiä sais tehdä vaa joka toine päivä niin mitä mieltä tästä oot? 🙂 et jos esim tekisin päivittäin kuntopiirityylisesti itekin hiit:tin ni tekisinkö väärin? 🙂 vai olisiko parempi et joka toine päivä hiit lihaskuntopainotteisesti ja joka toine päivä esim kuntopyörällä hiit?

 • Venla
  Posted at 22:33h, 08 helmikuun Vastaa

  Pakko kommentoida tuohon että ihmiset ei vastaa jos moikkaat vaikka pukkarissa. Itse en osaisi vastata sen takia, etten tietäis ketä sä moikkaat ja sitten voisi tuntua nololta jos vastaa ja olisitkin moikannut jotain kaveriasi 😀 Vaikka on tässä maailmassa miljoona kertaa nolompiakin asioita, mutta silti. Ei se kuitenkaan mun mielestä epäkohteliasta ole. Itse kyllä vastaan aina jos mulle suoraan moikataan, ja kiitokset pitäis kyllä jokaisen osata sanoa.

  • linda
   Posted at 07:48h, 09 helmikuun Vastaa

   Jep itenki välillä hämmennyn jos joku moikkaa 😀

 • ilari
  Posted at 17:09h, 17 lokakuun Vastaa

  no tossa on paljon samaa kun mussakin sisi noi oven avaamiset ja kiittämiset ja autoilioilel moikaamiset . sit o ntietenkin seki nsamaa et jos oon vähän omissa maaimoissani nii nsaattaa välillä unohtuu ne . mulla oli paras yks naapuri ku se tul ivastaan niin se kääns pään ylös taivaalle ja oliko et mua ei oliskaan 😀 sit toinen aina katto silalin happamisti ja ilonen vaimo joka moikkass kyl mut ei see aian mökönä. noh vnaht rouat moikakilee hississä ja juu jos mäkin oon just sillä hetekllä aajtuksisa tai miettimässä jotai njuttuu niin mulla kestää hetki palautua siit sitet siihen puhe maailmaan aj en kyl heti ehkä osaa vastaa mitään 🙂

Post A Comment