Yksinäinen susi

tumblr_m8v92jx1KY1rashewo1_500

 

Valvoin eilen vielä kello neljältä yöllä. Rytmit on niin sekasin kun olla ja voi. Äiti kertoi että eräässä artikkelissa käsiteltiin juuri miten lumeton talvi aiheuttaa tuhansille Suomalaisille unirytmien sekoittumista.

Valvoessa ajattelin vähän itseäni, millainen ihminen mä oikeen sitten olenkaan? Mä oon pienestä asti ollut sellanen tyyppi joka hassuttelee ja naurattaa, ei koskaan valita omista ongelmistaan, tai hetkinen, kuinka moni oikeesti edes tietää musta mitään? Todella harva. Ehkä kaks tai kolme ihmistä.

Usein tavatessani kavereita istun tunteja ja kuuntelen heidän huolia. Teen sitä ihan työksenikin. Mutta myös aina kavereiden kesken. Nuorempana kun asuin vielä Merikarvialla koin jopa ettei mulla ole oikeutta valittaa asioista, sillä mullahan oli yleisesti kaikki todella hyvin. 

Saan joskus jopa uusilta kavereilta viestejä miten itsekäs olen, kun musta ei kuulu yhtäkkiä pariin viikkoon mitään. Oonko niin ylpeä ettei seura kelpaa vai? Totuus on että mä en usein vaan jaksa, niin kauheelta kun se kuulostaakin. Mä annan itsestäni usein kaiken ja enemmän kun tapaan mun kavereita, kuuntelen niiden huolet ja jutut ja viihdytän ja pidän hauskaa ja sen jälkeen oon taas 2-3 viikkoa himassa yksin ja jopa välttelen puheluita sekä keskusteluita. Kuulostaa todella oudolta, mutta sellanen mä olen aina ollut ja ne ihmiset jotka oikeesti on tunteneet mut vaippaiästä asti tietää sen ja hyväksyy sen.  Uusille ystäville/kavereille se voi tulla hieman outona asiana ennenkuin juttu tulee selväksi: mä en tarkota mitään pahaa.

Nykyään olen jopa enemmän yksikseni vapaa-ajalla, sillä mun työssä olen päivien aikana 2-5 tuntia joka ikisen sekunnin niin läsnä asiakkaiden kanssa kuin voi vaan olla,tsemppaan, annan energiaa ja uskoa onnistumisiin ja sen jälkeen mä tuun kotiin tekemään muita töitä, treenaan, syön ja nukun.  

Ja mä en valita, en oo koskaan sanonut tai ajatellut että haluaisin olla se joka saa kertoa huolistaan, tai etten rakastaisi mun työtä ja haluaisi olla asiakkaiden kanssa. Mä haluan auttaa mun ystäviä, kuunnella ja viihdyttää niitä. Mä oon siinä hyvä ja se on ehkä mun oma lahja, mutta moni ei aina ymmärrä että se myös verottaa ja mulla kestää kauemmin latautua taas uudelleen.

Mä en tiedä kuinka moni teistä on hengellinen, mutta mulle on kymmeniä ihmisiä mun elämän aikana tullut sanomaan mun energiakentän vahvuudesta ja siitä, että on varmasti raskasta kun imee itseensä ihmisten huolet ja antaa ihmisille omasta energiastaan.

Mä olen itse käynyt läpi paniikkihäiriön, ahdistuneisuushäiriön, pahan masennuksen sekä 2 eri syömishäiriötä ja tää on varmaan eka kerta kun sanon kaiken ääneen. Sairastaessa myönsin vain yhdelle ihmiselle miten huonosti voin ja se oli äiti. Äiti nyt tietää musta aina kaiken, koska tiedän että vaikka välillä olisikin maailman turhamaisin niin se ei tuomitse. Se saa kyllä kestää mun pienetkin ongelmat. 😉 Muiden silmissä olin aina sairastamisesta huolimatta se ehkä ärsyttävänkin äänekäs ja energinen tyyppi, joka hymyili liian leveesti. Kukaan ei nähnyt mua koskaan niin usein tai paljon, että ei olis jaksanut teeskennellä.

Musta olis ollut noloa sanoo noista edellämainituista sairauksista ääneen jollekkin. Edelleen koin ettei mulla ole varaa masentua tai saada paniikkikohtausta, mullahan on kaikki mitä tarvitsen ja enemmänkin. Olenpas turhamainen. Pitkään mä ne kielsinkin, jonka jälkeen tuli piste että työt oli pakko lopettaa ja itselle antaa aikaa parantua.

Yks ratkaiseva tekijä kuitenkin mun elämässä oli kun uskalsin näyttää vihdoin Joelille mitä sieltä energiapommin ja ilopillerin takaa oikeesti paljastui. Ei ehkä ollut kovin siistiä kuulla,sillä oltiin just vasta tavattu, mutta Joel ei onneks lähtenytkään karkuun vaan lupas taistella mun kanssa syömishäiriöitä ja masennusta vastaan ja pikkuhiljaa, monien epäonnistumisten jälkeen mä vihdoin aloin taas oikeesti nauttimaan elämästä. Nykyään masennus, syömishäiriöt sekä muut ovat poissa ja kyllä olo on paljon kevyempi. Silti se ei poista mun elämästä sitä faktaa että mä olen hyvinkin pitkälti yksinäinen susi, joka käy välillä vierailulla muissa laumoissa. 

Mä nautin yksin olemisesta, siitä että saan toteuttaa itseeni ja tehdä omia juttuja. Mä saatan tuntikausia vain analysoida jotain asiaa kolmen päivän takaa ja olla hiljaa. Se on mulle ihan parasta. Ja kiitollinen olen siitä, että olen löytänyt kumppanin jonka kanssa pysyn tasapainossa. Joelin seurassa mun energia ei katoa mihinkään, sillä mä voin olla just sellanen kun haluan: energiapommista sekunneissa täysin sohvanpohjalla makaavaksi makaroniksi.

Mulla on kuitenkin ihan jatkuvasti suuret omantunnon tuskat siitä, että en oo taas viikkoon ollut kehenkään yhteydessä. Se ei tarkota sitä, etteikö mun ystävät olis mun mielessä ja että mä niitä vähemmän rakastaisin. Mä nyt vaan olen tällanen outo ja kun taas tavataan, lupaan antaa itsestäni monien viikkojen edestä energiaa. 😉 

Ehkä mä joskus itse opin jakamaan mun energiaa sekä toimimaan itseni kanssa niin, että jaksaisin kuten ”muutkin” jaksavat, enkä sinkoilisi äärimmäisyyksistä toiseen, mutta siihen asti :

Hyväksykää ihmiset itsenne sellaisina kuin olette, niin mäkin teen. 

470253_10150885028000794_712727107_o

 


30 Comments
 • Linda
  Posted at 18:35h, 09 tammikuun Vastaa

  Tämä <3 Pystyn itse allekirjoittamaan kaikki vaikeutesi paniikkihäiriötä lukuunottamatta ja on mahtavaa nähdä, että joku on päässyt näistä asioista yli. Vaikkakin tänne ruudun toiselle puolelle välittyy tietenkin vain ne asiat, jotka haluat blogissa julkisesti jakaa. Kuitenkin uskon, ja ennenkaikkea toivon, että sulla menee oikeasti nyt hyvin.
  Itse olen myös "yksinäinen susi" ja vielä työstän näitä asioita, mutta hopefully someday mäkin voin puhua näistä ongelmista menneessä aikamuodossa.

  Hyvää kevään odotusta ja kaikkea ihanaa sinulle elämääsi 🙂

 • taQ
  Posted at 18:48h, 09 tammikuun Vastaa

  Soul sister! Kiva ettei ole ainoa joka kaipaa omaakin aikaa, monesti monella kaverilla ei riitä ymmärrys siihen, että skippaa sosialisoinnin ihan vain siksi että haluaa olla rauhassa. Monesti helpompaa keksiä tekosyy vaikka sekään ei kovin mieluisa vaihtoehto ole 😛

 • kristiina
  Posted at 18:50h, 09 tammikuun Vastaa

  ootko koskaan kelaillut, että olisitkin introvertti?
  Itse olen aivan samanlainen, viihdyn yksin ja mulla kestää latautua tosi kauan siitä kun on kavereita nähnyt, vaikka heitä rakastankin ja heidän kanssaan on hauskaa. Jossain vaiheessa aloin kelailemaan, että mikä mussa on vikana, kunnes törmäsin introverttiin ja ekstroverttiin, eikä mussa vikaa ollut, introvertti mä vaan olin 🙂

  • linda
   Posted at 19:54h, 09 tammikuun Vastaa

   Mä oon varmaan jonkinlainen kaappi introvertti 😀

 • emm
  Posted at 18:52h, 09 tammikuun Vastaa

  Onko sulla muuta spostia kuin työposti johon vois ottaa yhteyttä 🙂 haluaisin kirjottaa sulle yhdestä tähän postaukseen liittyvästä asiasta.

 • Jonna
  Posted at 19:03h, 09 tammikuun Vastaa

  Hei.

  Mahtavaa kun kerrot noin henkilökohtaisista asioista julkisesti. Voin kuvitella että tuntuu vapauttavalta. Itse pystyn samaistumaan tuohon yksin olemiseen ja siitä nauttimiseen. Myönnän että tulee itsekin harrastettua samaa eli välttelen kaverien puhelin soittoja, etenkin jos tiedän että pyydetään lähtemään jonnekin. Nautin yksin olosta ja omien mietteiden kanssa olemisesta. En koe tarvitsevani kuin muutaman hyvän ystävän tai edes yhden joka ymmärtää minua. Noin 20-vuotiaana minun kaikki vanhat kaverisuhteet katkesivat juuri sen takia että he eivät ymmärtäneet halua olla yksin ja vaativat näkemään joka päivä tai ainakin olemaan puhelimessa heidän kanssaan monta tuntia. He kokivat minun olevan juuri itsekäs ja että kuvittelin olevani heidän yläpuolellaan, vaikka todellisuudessa asia ei ollut niin. Lopulta ymmärsin että parempi kun kaverisuhteet katkesivat. Siihen loppui syyllistäminen ja aloin arvostamaan enemmän itseäni. Jotenkin jännää, miten ”kaverit” osaavat lytätä toisen ihmisen vain sen takia, koska ei ole samanlainen kuin he.

 • ida
  Posted at 19:09h, 09 tammikuun Vastaa

  Kiitos ihanasta tekstistä, tunnistin siitä itseni vaikka harvoin uskallan enää miettiä asioita syvällisemmin, sillä ongelmat ovat aikalailla takanapäin. Lähinnä sitä purkaa sinne salille tai lenkille, vaikka onneksi minullakin on puoliso joka ymmärtää. 🙂 Ihanan rehellistä tekstiä, onneksi kenenkään ei tarvitse olla täydellinen! ♥

 • lotta
  Posted at 19:26h, 09 tammikuun Vastaa

  Kiitos tästä! Mä oon vuosia tapellut itseni hyväksymisen kanssa. Oon kanssa saman tyylinen kuin sinä, kuuntelija ja tykkään työskennellä itsekseni. Ihanaa kevättä sinulle! <3

 • xod
  Posted at 20:10h, 09 tammikuun Vastaa

  Pystyin niin samaistumaan tähän tekstiin! Löysin sun blogin pari kk sit ja nyt kommentoin ekaa kertaa 🙂 Vaikutat tosi ihanalta ja rohkealta ihmiseltä, ihanaa kun kerrot täällä blogissa tälläsiäkin rohkeesti.
  Oon monella tapaa samanlainen ku sä kerroit tässä tekstissä olevas, paitsi ilman syömishäiriöitä. Mutta tällä hetkellä löytyy masennusta ja paniikkihäiriö… Onneks oon saamassa näihin lääkkeitä ja apua psykologilta. Tykkään paljon olla yksin enkä myöskään jaksa välillä vastata edes kavereiden puheluiden. Koska en vaan jaksa! Sit taas on hetkiä ku oon energisenä tsemppaamassa niitä. Saatan myös tuntikausia miettiä mielessäni jotain vanhaa juttua 😀 Kuulostaa tosi hassulta kaikki tää varmasti joidenkin ihmisten korvaan. Mä ainakin oon selkee introvertti, kun joku siitä puhui.
  Tollanen kiva poika mun rinnalta vielä puuttuu…
  Kiitos kivasta blogista!

 • Sande
  Posted at 23:10h, 09 tammikuun Vastaa

  Heippa!

  Kyselisin vain että mitähän kokoa mahtavat olla sun bb-trikoot? Nyt olisi hyvää tarjousta kyseisistä housuista ja houkuttaisi tilata, mutta koko mietityttää! Kommenteissa facebookissa kun oli että 36 kokoinen voisi tilata M-kokoakin, eikä S-kokoa mitä itse ajattelin! 😀 Osaatko antaa neuvoja?! 🙂

  • linda
   Posted at 23:31h, 09 tammikuun Vastaa

   Mun mustat on S-kokoa, mikä on enemmän mun koko ja Pinkki mustat on M kokoa, mikä on vähän väljempi. 🙂 Eli isoimmillakin kintuilla, jos on muuten suht pienikokoinen niin s on hyvä 🙂

 • Ihana
  Posted at 23:13h, 09 tammikuun Vastaa

  Mä myös komppaan edellisiä! Pystyn niin hyvin samaistumaan suhun 🙂 itse olen myös yksinäinen susi ja stressaa välillä tosi paljon kavereiden näkeminen jne.. On myös ahdistuneisuushäiriö ja paniikkikohtauksia välillä..

  vaikutat tosi ihanalta tyypiltä ja ihanaa kun avauduit näinkin ”syvällisestä” aiheesta 🙂 kiitos!

 • emsu
  Posted at 00:27h, 10 tammikuun Vastaa

  Tää nyt ei liity aiheeseen ollenkaan mutta aattelin sulta nyt kysyä kun tiiät näistä paljon. 🙂
  Elikkäs tein (tai ainakin yritin tehdä) äsken elämäni ensimmäisen HIIT treenin kotona. Tein 4 kierrosta näin: 20 sek hyppykyykkyjä, 15sek lepoa, 20sek punnerruksia, 15sek lepoa, 20sek vatsoja, 15 sek lepoa. Riittääkö nuo liikkeet saamaan kunnollisen hiit treenin aikaiseksi? D: ainakin tein niin täysiä kuin pystyin ja olo oli sen mukainen treenin jälkeen..!

 • hapsu
  Posted at 00:32h, 10 tammikuun Vastaa

  Välillä sitä vaan tarttee itselleen aikaa, harmi ettei kaikki tajua että sitä ei todellakaan tarkoita pahalla!! 😀 Varsinin jos on masennusta, mistä ei yleensä tee mieli puhua edes niiden ystävien kanssa.
  Tähän väliin, oot upea. Ei voi muuta sanoa. Ärsyttävän upea. Periaatteesta haluaisin vihata sua. Mutta ehkä käytän sua motivaationa kun kyykkään salilla ja ajattelen, että ehkä saan vieläkin paremman kropan! 😉
  Ja sitten täysin aiheesta poiketen: osaatko suositella mitään rasvanpolttajia? Salilla 1,5 käynyt joista ehkä 8 kuukautta enemmän ”tosissaan”. Nyt on sitten lihasta ja sitä ällölöllörasvaa josta haluaisi eroon (joo, tietysti treeni auttaa, mutta jotain tehostetta!). Vai onko niistä mitään apua?

  Kiitokset! 🙂

 • zenska
  Posted at 11:25h, 10 tammikuun Vastaa

  Voi ite oon just samanlainen!!

 • Tirde
  Posted at 11:52h, 10 tammikuun Vastaa

  Oon lukenut pitkään sun blogia, ja tänään lukiessi sun tekstin kulki kylmät väreet pitkin selkäpiitä..Kirjoitit sanoiksi juuri täsmälleen sen, mitä olen itse kokenut. Ja kuinka olen murehtinut aina, miksi olen sellainen kun olen..Huh. Kiitos!!:)

 • Riikka
  Posted at 12:45h, 10 tammikuun Vastaa

  Moi! Hienoa, että uskalsit jakaa tän täällä blogissa! Näköjään monien sielunsiskoja jo ilmoittautunut, ja täällä yksi yksinäinen susi lisää. Meitähän on kohta lauma. ;D Itse kokenut kaikki sama sairaudet kuin sinäkin ja jouduin myöskin lopettaa työnteon TÄYSIN, että pääsin elämään kiinni. Itse olin jo toinen jalka mullan alla anoreksiaa sairastaessani, että ei voi kuin kiittää ylempää tahoa (jos sellainen on) ja miesystävääni, että sain elämäniloni takaisin. Mua liikutti sanat millä kuvailit itseäsi ja ongelmiasi ja oon todella onnellinen, että voit paremmin ja sulla on hieno mies sun rinnalla joka rakastaa, välittää ja tukee sua! 🙂 Hienoa!

 • Vivian
  Posted at 15:49h, 10 tammikuun Vastaa

  Millos tulee kysymyspostauksen vastaukset? =)

 • Eveliina
  Posted at 16:54h, 10 tammikuun Vastaa

  Mä oon tosta kyllä ihan samanlainen että ei jaksa kauheesti hengata ihmisten kanssa. Tai no aika ajoin jaksan, mutta sitten mulle tulee aina vähän sellainen väsymys että huh huh, olipas rankkaa vaikka olisi ollut superkivaa, ja yleensä onkin. Töissä jo on niin paljon sosialisointia ihmisten kanssa ja pari frendiäkin on samalla duunipaikalla, joten siinä tulee aika monta tuntia päivässä juteltua ja naureskeltua ties mille. Iltaisin sitä mielellään viettää ihan omassa rauhassa akkuja lataillen 🙂

  http://www.musclefetish.blogspot.fi/

 • Petra
  Posted at 20:43h, 10 tammikuun Vastaa

  Oot todella rohkea, kun uskaltauduit puhumaan näistä asioista julkisesti <3 Ja yllättävän monta meitä kohtalontovereita löytyy – surullisenkin paljon.

  Uskon, että toiset meistä antavat energiaa ja toiset ottavat – useinkaan ei samat ihmiset. Ja on hyvin rankkaa olla se, joka antaa energiaa muille. Ei ihme, että kaipaat välillä omaa aikaa, jotta voit latailla varastojasi. Me, jotka annetaan, ei osata ottaa sitä muilta…

  • linda
   Posted at 22:38h, 10 tammikuun Vastaa

   Olin itsekin yllättynyt miten moni ymmärsi tekstin ja tuntee samoin 🙂

 • nanna
  Posted at 23:37h, 10 tammikuun Vastaa

  Pystyn samaistumaan kaikkeen paitsi paniikkihäiriöön! Hienoa kun kerroit tästä, nyt itsestäni ei enää tunnu että olisin ainoa tällainen maailmassa 🙂

 • hli
  Posted at 00:15h, 11 tammikuun Vastaa

  Voin niin samaistua tähän sun postaukseen! Itelläkin syömishäiriö taustaa ja itsetunto ongelmia. Onneks on poikaystävä joka jaksaa kannustaa ja kehua vaikka välillä tekee mieli tunkee sormet kurkkuun ja palata vanhoihin tapoihin.

  Tykkään sun blogista, jatka samaan malliin 🙂

 • Tanja
  Posted at 01:20h, 11 tammikuun Vastaa

  Ihana teksti 🙂 Tuo esiin sinusta sen inhimillisen puolen täällä treeniblogien maailmassa, jossa monesti tulee bloggaajasta sellainen kuva että on täydellinen ja onnistuu kaikessa eikä ikinä ole huonoa päivää. Rupesin fanittamaan sinua silloin kun kirjoitit siitä että laihduttaessakin pitää syödä ja itsensä nälkiinnyttämisen sijaan pikemminkin saada aineenvaihdunta kunnolla käyntiin. Ihanaa että joku tuo sen järjen äänen kuuluviin. Ja tämän kirjoituksen jälkeen fanitan sinua entistä enemmän, terveisin toinen yksinäinen susi 🙂

 • leena
  Posted at 05:16h, 11 tammikuun Vastaa

  Ihana postaus <3

 • J
  Posted at 04:38h, 12 tammikuun Vastaa

  Kiitos tästä tekstistä ♥ Samaistuin aivan uskomattoman vahvasti ja löysin vihdoin, mikä minussa on ”vikana”. Olen ilmiselvä introvertti. En ymmärrä, miksen ole aikaisemmin tutkinut termiä! Kiitos!

 • Misha
  Posted at 22:17h, 14 tammikuun Vastaa

  Rohkeaa kertoa itsestä..
  Minäkin samaistuin täysin.

  Muutenkin olet hyvä kirjoittaja, tykkään!
  -rohkaiset, kannustat ja teet paljon muiden eteen<3

  Jaksamista ja hyvinvointia sinulle:)

 • Krisse
  Posted at 14:33h, 21 tammikuun Vastaa

  Hei! Olet ihanan jalat maassa olevaa tyyppiä, pidän siitä! On mukavaa lukea tällaisia postauksia myös.

  Itse olen samanlainen. Kuuntelen paljon muiden ongelmia ja olen päivässä 8 tuntia asiakkaiden sylkykuppina, joten minullakin menee aina oma aikansa palautua ja ystäviin en jaksa aina pitää yhteyttä. Mutta hekin ovat tottuneet siihen. Itse myös olen hauskuuttaja ja keksin kaikenlaista sekopäistä tekemistä kun ystäviäni nään.

  En viitsi ikinä kertoa kenellekään kuinka huonosti voin tai kuinka onnellinen olenkaan.

 • ilari
  Posted at 20:12h, 17 lokakuun Vastaa

  niin silloinkun on aidosti läsnä niin sit tulee se sosiaalisusu ähky ja haluu vähän rauhottuu ja sitkun tulee se tunen taas niin lesgo et ois kiva nähdä niin sittenhän ne kohtaamsiet on aian läsnolevia kun monesti siit sit tulee selalsta pakko pullaa et näkemisen vuoksi vaan nähdään sit tietty jso tehään yhessä ja koiellaan uusia juttui niin joo mut kaikelle on oma paikkansa ja itsessä tossaki paljon samaa saa voimaa yksin olemisesta ja muiden kanssa ja se vaatii jonkinlaisen balassin myös.
  mut tiiäks joskus tulee raja vastaan siinä jos vaan ottaa muiden huolii vastaan ja ei ikinä itte pura niit mun mielestä se on mielen hyväksi käyttöö ja sydämmen jos sau ei kuunelal mut äs kuuntelet aina tiiäks mistä toi itsekkyys lause muuten kumpuaa kun aina kuvitellaan et se homma tapahtuu sen itsen mukaan eli tässä tapauskessa sun frendin kaa ja se sun frendis on päsätänyt itselleen sen mielikuvan et sä oota ina sama ja sitkun ootkin ”samassa” tilanteesa eri niin sitten reagoidaan et ootkin itsekäs tuttu itelle vähän eri tavalla. et esim joku toistaa sama ajuttua kun o ntottunut et se on ok ja sikun muutankin et ei oo ok nii nsaan viestii et oon itsekäs ei ymmäretä et juu paljon ne on ok ja sitkun ei nii sitten ei vaikka se juttu ois identtinen?.

  siis toi vieraillulal muissa laumoissa on tosi piristävää eri alakultureissa ja piireissä se tuo mulle paljon energiaa sillonkun enempi keirteli suomee. . mut siis tykkääkkö sä sit puhua sitä analysointia ääneen tota kolmentunnin juttuu kun mulle saattaa käydä samat ku lähtee vaeltaan ajatus ja sit saattaa tulal vaik viikon takasii juttui mieleen nykyään kyl tulee jo ne saman päivän aikanakin millon mitenkin :D.

Post A Comment