Mistä motivaatiota?

Heippa!

No onko turvonnut olo? Mulla ainakin! Vietettiin Joulu Merikarvialla syöden mummon ruokia ja juhlien kavereiden kanssa. Oli hauskaa, mutta onneksi en itselleni aiheuttanut mitään krapulatiloja, niin on vielä mukavampaa ja levännyt olo.

Treenaamaankin pääsen huomenna! Mun Jouluaatto tosiaan alkoi lääkärillä, ja vihdoin saa tää nuhanenu kyytiä. Poskiontelot oli keränneet mukavasti itsensä täyteen 🙂

Tässä hieman kuvia viimepäivistä:

IMG_20131224_173921

Mummulle menossa ruokia masuun ahtamaan <31522659_10151855254880794_1357460529_o

 

Järjestettiin meidän mökillä pienet pippalot kavereille. 🙂

IMG_20131226_191519

Jäävesi kainalossa kievarissa. Ihanan oranssi kuva, kun Joelin iphonesta lähetetty….

JLO oli aivan innoissaan kun pääsi riehumaan meidän villakoirien kanssa ja yhden pienen pitbullin pennun -sekä mopsin kanssa 🙂 Oli paljon kavereita! Meidän villikset rupee olee tosin sen verran vanhuksia, että ne lähinnä pelkää tollasta pientä monsteria, mutta hyvin nekin vetää vielä 15- vuotiaiks. 😀 

Kievarissa multa kysyi moni mistä sais sitä kuuluisaa treenimotivaatiota ensvuodeksi. Nii’in mistä sitä sais, ikuinen kysymys ilman vastausta. Mua motivoi itseäni henkilökohtaisesti se että siitä tulee niin älyttömän hyvä olo, oman kehittymisen huomaaminen lisää nälkää treenata lisää sekä tietenkin hyvinvointi ja terveys sekä suurimpana tietenkin rakkaus lajiin.

Kirjoitin juuri postauksen siitä, miten jokaisen tulisi löytää oma lajinsa ja oppia nauttimaan liikunnasta sekä terveellisistä elämäntavoista sen sijaan että yrittää mennä sen mukana mikä on juuri silloin IN.

Mitä sitten kun tulee uusi laji muotiin ja pitääkin taas aloittaa siedätyshoito uutta lajia kohtaan? Ja taas pian uutta? Mitä järkeä?

Tosin joskus on vain pakko nostaa se perse ja mennä treenaamaan. Uskon että jokaiseen lajiin, jonka oppii ja jossa kehittyy, addiktoituu jotenkin ja siitä alkaa varmasti nauttimaan. Siksi suosittelen jokaiselle että aloittaa aina uuden harrastuksen ammattilaisen opastuksella, ellei hyvää kaveria löydy opastamaan miten homma toimii. Näin opit HETI treenaamaan oikein, oikeilla tekniikoilla, oikeilla temmoilla, oikeilla toistoilla, sarjoilla ja meiningillä! Tiedän kokemuksesta, että on turhamaista käydä n. 2 vuotta salilla ilman tuloksia… Jos saisin mennä ajassa taakseppäin, olisin HETI palkannut ammattilaisen itselleni. Kehitys olisi varmasti tänäpäivänä mieletöntä ja olisin vieläkin viisaampi. 🙂 Mutta kävi tämä näinkin!

En silti varmasti olisi enää toisia 2 vuotta jaksanut käydä salilla vääntämässä ja kääntämässä ja miettimässä mitä tänään tekisi, jos en olisi kouluttautunut sekä saanut ammattiapua treeneihin. Vieläkin on paljon opittavaa ja hiottavaa joka asiassa, mutta suunta on oikea. 🙂

Jokainen tietenkin sijoittaa mihin haluaa, kaikki eivät halua maksaa PT palveluista tms. ammattilaisten palveluista vaan ajattelevat pärjäävänsä hyvin omillaankin, mutta jos multa kysytään niin kyllä mä mieluusti olen ammattilaisen käsissä ja sijoitan siihen, kuin että lupaan itselleni joka ilta ennen nukkumaan menoa että huomenna aloitan dietin (ts. lopetan syömisen, niinkuin osa dietin näkee) ja mitään ei ikinä tapahdu ja jos tapahtuu niin kaikki tapahtuu väärin ja huonolla menestyksellä.

Lisäksi tulee muistaa se, että kun heti aloittaa oikein, on paljon helpompi jatkaa matkaa yksin kun osaa treenata ja syödä oikein= saa tuloksia, kuin että aloittaa väärin, turhautuu, lopettaa, aloittaa, lopettaa, alottaa, lopettaa. 

Ja lopuksi vielä pieni kannanotto tähän ” fitness on syömishäiriö” väitteeseen.

Itse entisenä syömishäiriöisenä voin sanoa, että jos tämä elämäntapa on syömishäiriö, niin voi herranlettas miten ihana syömishäiriö. Kehon KAIKESTA mahdollisesta ravintoainetasapainoista huolehditaan,vitamiineista huolehditaan, nesteytyksestä huolehditaan, liikunnasta huolehditaan joka muodossa sekä lepo ja mielenhallinta on huolehdittu. Uskallan väittää, että joka tämän lauseen päästää suustaan on toteuttanut lajia väärin, mutta SE ei ole lajin vika, vaan ihmisen joka satuttaa kehoaan sitä kyseenalaistamatta, tekeekö asiat oikein vai väärin.

945443_343159165812979_1107532111_n

 

ps. kysymyspostaukseen vastaan ensviikon alussa!

Nyt itse keskityn tulevaan, pian aloitellaan nimittäin tulevaa diettiä ja siitä myöhemmin lisää! Kuka on mun mukana kohti kesää? 😉

Jos ruokavaliot tai treeniohjelmat TAI molemmat kiinnostavat kohti ensivuotta, laita mailia fit4ever@hotmail.fi ja jutellaan lisää 🙂

1492493_10151847255635794_1572641504_o

 


24 Comments
 • karoliina
  Posted at 00:15h, 27 joulukuun Vastaa

  Kuinka paljon ruoka&treeniohjelma maksaa?

 • örr
  Posted at 01:17h, 27 joulukuun Vastaa

  Mitä ammattilaisena sanoisit suomen lisäravinteiden luotettavuudesta, kun hesarissa uutisoitiin ameriikan maksavauriotapauksista liittyen lisäravinteisiin?

 • Jenni
  Posted at 10:51h, 27 joulukuun Vastaa

  Mä luulen, että jenkeissä niihin lisäravinnepurkkeihin ja normi ruokaankin putkahtaa paljon sellaista mikä sinne ei kuulu ja mikä on EU:ssa kiellettyä. Meidän tuskin tarvitsee panikoida.
  Hienoa Linda, että otat kantaa tähän ”häiriintyneiden lajiin”. Arvostan todella paljon, että tehdään selväksi miten laji vaatii kokonaisvaltaista hyvinvointia, ei pelkästään jäätäviä pakaralihaksia. Tämä tahtoo monilta jäädä pimentoon.

  • linda
   Posted at 17:28h, 27 joulukuun Vastaa

   Joo samaa mieltä, Suomessa kielletään sellaisetkin lisäravinteet johon joku on vaikka vahingossa tukehtunut. Esimerkiksi Mäkkiruoka on 100 x vaarallisempaa kuin yksikään Suomessa laillinen lisäravinne 🙂

 • Emmi
  Posted at 13:35h, 27 joulukuun Vastaa

  Ei vitsi noi sun ’uudet’ kulmakarvat on aivan upeet! Näytät ihan erilaiselta niitten kanssa 🙂 wau!

  • linda
   Posted at 17:27h, 27 joulukuun Vastaa

   kiitos paljon <3

 • Anni
  Posted at 15:40h, 27 joulukuun Vastaa

  Minkälaisia aamuaerobisia (ja aerobisia yleensäkään) teet yleensä? Oon itse niin mielikuvitukseton enkä aina jaksais pelkkiä lenkkejä varsinkaan tuolla pimeessä ja märässä :—D erittäin hyvälle alkaa näyttämään noi sun kintut! :))

  • linda
   Posted at 17:27h, 27 joulukuun Vastaa

   en tee aerobisia lainkaan, teen kuntopiirityyppistä treeniä: punnerruksia, vatsoja, kyykkyhyppyjä, burpees hyppyjä jne. 🙂

 • Sonja
  Posted at 22:06h, 27 joulukuun Vastaa

  Tosi mielenkiintonen blogi sulla, pitää jäädä seuraileen! 🙂

  http://www.sonjakorpela.blogspot.fi

 • Essi
  Posted at 00:20h, 28 joulukuun Vastaa

  Mistä tuo karva on???:)

 • curious
  Posted at 11:21h, 28 joulukuun Vastaa

  Paljonkos tuo treeni/ruokaohjelma maksais? 🙂

  • linda
   Posted at 17:14h, 28 joulukuun Vastaa

   Ruokaohjelma 50+24% ALV treeniohjelma 60 + 24% Alv 🙂

 • Henna
  Posted at 13:33h, 28 joulukuun Vastaa

  Ruoka+treeniohjelman hintaa tiedustelisin minäkin?

 • nimimerkki
  Posted at 21:07h, 28 joulukuun Vastaa

  se että jokin ei ole ”lajin vika” on kuin sanoisi esim. että motocrossia ajettaessa ei tarvitsisi käyttää kypärää ja jos nyt joku kaatuu ja halvaannuttaa itsensä se on hänen oma vikansa koska mitäs ei osannut ja teki asiat väärin.

  fitness ei ole lähtökohdiltaan syömishäiriö, mutta siitä voi tulla ja se on ihan yksilöstä kiinni. Ei ihmisiltä voi olettaa aina rationaalista ajattelua, se oma tapa tehdä asiathan on aina paras tapa.

  • linda
   Posted at 21:13h, 28 joulukuun Vastaa

   En oo kanssas samaa mieltä. Fitneksessä esimerkiksi alkulämmittelyn väliin jättäminen, huonojen kenkien käyttö, väärät treeniliikkeet jne jotka johtavat vammaan olisivat sama asia kuin motocrossissa kypärän pois jättäminen.
   Fitneksessäkin voi loukkaantua, kuten jokaisessa muussa lajissa.
   Myös motocross saattaa buumina aiheuttaa syömishäiriöitä. Se on laji jossa fyysinen kunto tulee olla älytön. Harva meistä ei jaksa painaa edes kahta kierrosta ennenkuin kunto loppuu, joten vaatimukset ovat tässäkin suuret.
   Ihan mikä tahansa voi syömishäiriöön tapuvalla ihmisellä puhkaista sairauden: masennus, halu kontrolloida jotain, vaikea elämäntilanne, laji kuin laji tai harrastus. Mä en väitä että kaikki väittävät fitneksen olevan syömishäiriö ja varmasti fitness samoin kuin sadat muut lajit tässä maailmassa saavat näitä syömishäiriöitä ja monia muita ongelmia aikaan. Pointti on vain se että itse laji ei ole syömishäiriö oikein toteutettuna eikä laji myöskään ole mitään jatkuvaa kaloreita ja diettiä jne. Vaan offilla suht normaalia ja TERVEELLISTÄ elämää. Kisadietillä ollaan hetki ja se tehdään kehoa kuunnellen ja kunnioittaen.

 • Sini
  Posted at 21:14h, 28 joulukuun Vastaa

  Kaikilla ei ole varaa PT- palveluihin. 🙂 terveisin vielä vuoden opiskelija

  • mikaela
   Posted at 12:54h, 03 tammikuun Vastaa

   No sit ei muuta ku sinne internettiin tutkiskelemaan ja imemään tietoa, ei oo kyllä rahasta kiinni jos ei viitti itse opettaa itseään.

 • Heidi
  Posted at 00:25h, 29 joulukuun Vastaa

  Hei Ihana Linda! Onko mahdollista, että laadit ravinto- ja treeniohjelman myös ilman tapaamista?

 • neenu
  Posted at 19:47h, 29 joulukuun Vastaa

  Voisitko tehdä postausta sykemittarista ?

 • Ninulii
  Posted at 06:36h, 30 joulukuun Vastaa

  Mä en ymmärrä miten jotku fitnessmimmit on niin pieniä kokoajan, hyvä esimerkki Alexandra bring. Miten se on niin laiha!! Paljon sulla on nyt paino ennen kisoja? Ns ”bulkilla”. Näytät terveeltä 🙂

  • linda
   Posted at 19:48h, 30 joulukuun Vastaa

   En tiedä kuka tyttö tuo on enkä väitä hänen kohdallaan seuraavan lauseen pätevän, mutta hormonit ovat yleisempiä kuin itsekään tahtoisin uskoa. Niiden avulla pystyy kehittymään ja pysymään kireänä silti 🙂 Itse myös välillä ihmettelen joitakin jotka kehittyvät huimasti, vaikka ollaan jatkuvasti melkein kisakireinä.
   Tosin bikiniin ei ole tarvetta kuin -/+5kg bulkki, ELLEI ole ekat kisat jolloin on hyvä ottaa hyvät vauhdit alkuun kun ei olla koskaan vielä vedetty kisadiettiä 🙂
   Mulla on paino 60 ennen kisoja. 🙂

 • Ninulii
  Posted at 07:30h, 31 joulukuun Vastaa

  Kyllä, sitä mä vähän ihmettelin. Eräs julkkisvalmentaja, joka on tässä viime aikoina ollut paljon esillä, ehdotti myös mulle näitä ”hormoneja”. Kun kyselin, kuinka saan hieman kiristettyä. Voit arvata otinko ravinto-ohjelmaa vastaan.! 😀 Tietenkin olis omalle silmälle miellyttävämpää näyttää aina vähän ripped, mut se on vaan karu fakta ettei se oo aina mahdollista. Reilu vuosi taottu lihaa, ja kesää kohti olis vähän kiva saada lihas erottuvuutta 😉 teetkö ns dietti ohjelmia?

 • vink
  Posted at 17:48h, 04 tammikuun Vastaa

  Pieni ihmeellinen vinkki jos poskiontelot vaivaa vielä ! Pieni helpotus poskionteloille jotka on tukossa: laita pulloon lämmintä vettä ja pyörittele pulloa poskionteloita vasten. Pitäisi pieni poksuminen alkaa kuulumaan.

  • linda
   Posted at 17:49h, 04 tammikuun Vastaa

   kiitos, nimittäin vaivaa! :/

Post A Comment