Terveys

Heippa !

Meikäläinen on ollut hieman kipeänä ja poissa pelistä, joten siksi tää syvä hiljaisuus blogissa.

Ajattelin tänään vähän pohtia liikunnan iloa. 

Kuinka moni teistä oikeesti rakastaa kuntosalitreeniä? Ei välttämättä kovin monikaan, eikä se mitään. On hieman harmi, että tämä fitness ilmiö saa ihmiset ajattelemaan, että vain sali on se ainoa ja oikea tapa päästä kuntoon. PYH! Tapoja on monia ja jokaisen tulee löytää se omansa.

Kun mä olen salilla, vedän lipan päähän, musan täysille ja lähden painamaan veren maku suussa ja mä oikeesti rakastan sitä, niin sairaalta kuin se kuulostaakin. 

Jos mut laittaa ryhmäliikuntatunnille tai vaikka uimaan, mä aivan varmasti provosoidun tai v**tuunnun ja mä en saa siitä mitään muuta kun aiheen kiukutella koko loppupäivän. En voi sietää mitään ”jumppapamppipomppuhyppypymppy” tunteja tai spinningiä kuumassa salissa jossa joku käskee sun polkea nopeempaa? Polje ite! 

Toisaalta ohjattu ryhmäliikunta voi toiselle olla suuri nautinto ja se mistä saa aitoa iloa liikkumiseen. Me ollaan kaikki niin erinlaisia, onneksi, joten miksi mennä salille pyörimään ja kiroilemaan etureisilaitteeseen kun voisi olla  iloisesti vaikka podypumpissa ja varmasti hyötyä tästä enemmän?

Mun mielestä kenenkään on turha harrastaa jotain lajia, just vaan siks että kaverikin harrastaa tai että se on in, vaan nimenomaan löytää laji jota itse rakastaa ja josta saa sitä aitoa iloa ja energiaa. Varmasti tavotteidenkin saavuttaminen on paljon helpompaa kun on tukena laji josta pitää ja jota harrastaa mielellään.

Vaikka tuloksien saavuttamiseksi n. 30% perustuu liikuntaan ja suurinpiirtein loput ruokavalioon ja lepoon, uskon että kuitenkin liikunta tuo tavotteiden saavuttamiseen lisää motivaatiota noudattaa ruokavaliota tai muuttaa elämäntapojaan kohti terveellisempiä tapoja, kuin että pelkästään kontrolloida syömistään ilman sitä tukevaa liikkumista. 

Kuitenkin tulee muistaa, että vaikka löytäisi kuinka ihanan lajin tai mitä tahansa, meille kaikille tulee niitä huonoja päiviä, kun ei vaan jumalauti jaksa mennä treeneihin. Sillon yritän itse muistella koutsini sanoja ”niinä päivinä erotellaan voittajat harrastelijoista”. Ne on niitä hetkiä mitkä merkitsee. Me ei tulla ketään saavuttamaan tässä maailmassa mitään, jos me tehdään asioita vain silloin kun se on kivaa. 

Näin kipeenä ja kodin vankina ollessaan tulee ajatelleeksi kuinka upeaa on olla terve ja voida liikkua.Oli todella mahtavaa kuulla lääkäriltä, miten hyvässä kunnossa kehoni on, vaikka olenkin kiepä.En ole syömishäiriöstä parantumisen jälkeen ollut kuin muutaman kerran kipeänä, ennen olin aina.

Tänään telkkaria katsellessani näin naisen, joka oli pyörätuolissa. Ajattelin, että voisin hyvin olla tuo ihminen itse. Onko mitään hienompaa kuin se että saa itse olla kehonsa herra, eikä toisinpäin. Miten hienoa on, että voi seisoa omilla jaloillaan. Kehomme on ainoa ikuinen kotimme ja tämäkin koti vanhenee sekä tarvitsee joskus remppausta, mutta hyvillä elämäntavoilla se pysyy kunnossa pitkään. Terveys ei ole itsestäänselvää, joten pyrkikää löytämään ilo liikunnasta ja terveellisistä elämäntavoista. Olen varma että jokaiselle löytyy omansa.

 


31 Comments
 • Netta
  Posted at 01:59h, 13 joulukuun Vastaa

  Olen uusi lukija ja pisti silmää toi syömishäiriö juttu. Oletko kirjoittanut siitä postausta, kun kiinnostaisi lukee sellanen, kun itse olen just parantumassa ja olisi kiva lukee teksti, että pystyy samaistuun ja muutenkin auttamaan itseä. Voisitko linkata sen postauksen jos olet kirjoittanut sellasen jo ja jos et ole niin voisitko ajatella kirjoittavan sellasen. Kiitoksia etukäteen! 🙂

 • Hanna
  Posted at 02:05h, 13 joulukuun Vastaa
  • Hanna
   Posted at 02:07h, 13 joulukuun Vastaa

   Piti olla ”<3"

 • Laura
  Posted at 08:23h, 13 joulukuun Vastaa

  Ihanaa etten oo ainoa jota ryhmäjumpat/duraselpupupomppiminen enimmäkseen vituttaa 😀 Ihan hyvää aerobista treeniähän se on, mutta mää voin kans sanoa iha rehellisesti että rakastan salilla käymistä ja lenkkeilyä ku saa mennä oman pään mukaan. Omasta kaveripiiristä ei samanhenkisiä tyyppejä löydy oikeestaan yhtäkään, mutta huippua ku näistä blogeista löytää. Sulla on varsinki iha huippu blogi, kiitos siitä! 🙂

 • märzu
  Posted at 10:30h, 13 joulukuun Vastaa

  Totta tosiaan, jotkut pitävät kuntosalia ainoana oikeana treenaamisen muotona. Mä en pidä salilla käymistä, ja teenkin erilaisiakotitreenejä 5-6krt viikossa youtuben avustuksella. Kotoa löytyy hyvät treenivaatteet, käsipainot ja kahvakuula. Jotkut silti ihmettelevät, miten muka kotijumpalla pärjää. En treenaa fitness-tyylillä, mutta vuoden aikana kroppa on timmiytynyt hurjasti ja lihasta tullut. 🙂 eli kaikille voi kyllä löytyä sopiva urheilumuoto!

  • linda
   Posted at 19:45h, 17 joulukuun Vastaa

   kyllä näin on!:)

 • Miss T
  Posted at 10:49h, 13 joulukuun Vastaa

  Todella hyvä kirjoitus!

  • linda
   Posted at 19:44h, 17 joulukuun Vastaa

   kiitos <3

 • Luana
  Posted at 12:58h, 13 joulukuun Vastaa

  Hyvä teksti! Kannattaa kuitenkin muistaa, että monesta lajista voi oppia tykkäämään sitten, kun on ensin oppinut puristamaan itsestään mehut irti juuri kyseisellä treenillä. Esimerkiksi itse olin vielä teininä hurahtanut ryhmäliikuntaan ja lenkkeilyyn, sillä salitreenit tuntuivat liian kevyiltä kun ei tullut edes hiki. Nyt parikymppisenä rakastan salitreeniä! Oi sitä euforiaa, kun saan hien valumaan ja oksennuksen kurkkuun alle kymmenellä toistolla 😀

  • linda
   Posted at 19:44h, 17 joulukuun Vastaa

   hehee se on totta, tekniikka on tärkeää!:) salitreenissä myös aika on todella tärkeä!

 • keke
  Posted at 14:23h, 13 joulukuun Vastaa

  on kyllä niin totta!! itsekkin ennnen nuorempana olin monta kertaa viikossa baarissa juomassa ja tupakkaa tuli vedettyä aski päivässä! HYI HELVETTI… mikä mua on vaivannu?? nykyään juon ehkä korkeintaan kerran 2 kuukaudessa ja tupakoinnin olen lopettanut 1,5 vuotta sitten kokonaan… nykyään on NIIN paljon parempi olo kaikin puolin… ja sama! en ole lähes koskaan kipeänä ja ennen olin melko usein… olet kyllä hyvä esikuva monille tytöille linda! xxxx

  • linda
   Posted at 19:44h, 17 joulukuun Vastaa

   hienoa kun oot löytänyt tasapainon elämään!! ja kiitos <3

 • emppu
  Posted at 15:04h, 13 joulukuun Vastaa

  ihana postaus, tästä tuli hyvä mieli! 🙂 tuli heti mieleen tämä teksti: http://farm8.staticflickr.com/7339/8719694398_ef4da817d6_o.jpg loistava motivaatioteksti 🙂 zemppiä treeneihin! 🙂

  • linda
   Posted at 19:43h, 17 joulukuun Vastaa

   toi teksti on niin totta!! ja tsemppiä sinnekkin:)

 • mimmi
  Posted at 16:07h, 13 joulukuun Vastaa

  tuo on varmasti täysin totta, että pitäis harrastaa just sitä mistä eniten pitää ja nauttii, eikä kenenkään pitäs treenata salilla vaa siks et se on just niin ”in”. Mutta, vaikka itsekin pitäisin enemmän aerobisesta liikunnasta ja juoksentelisin vaan menemään, niin silti käyn salilla, koska haluan muokata kehoani. Nimittäin lihaksikkaammaksi. Ja olet varmaan itsekin samaa mieltä että saan sen isomman peban, reiskat, kädet sun muut parhaiten salilla niitä painoja veivailemalla? 😀 Olen myös kotijumppia joskus tehnyt, mut vasta salitreenin ansiosta oon saanu upeita tuloksia mun buudiin, vaikken sitä treeniä niin rakastakaan. Mut niitä tuloksia sen sijaan rakastan 😉 Mut jokainen tavallaan!

  • linda
   Posted at 17:01h, 13 joulukuun Vastaa

   Salitreenin sijaan voi kokeilla vaikka crossfittiä ja lenkkeilyn sijaan kuntopiiriä (itse teen vain kuntopiiritreeniä) 🙂
   Totta se on että jos on tiettyjä tavoitteita niin on ”pakko”, mutta jos haluaa vain pitää itsestään huolta on parempi löytää vain laji josta pitää 🙂

   • diamonds
    Posted at 19:41h, 13 joulukuun Vastaa

    mitä sää tarkalleen ottaen teet noissa kuntopiiritreeneissä? 🙂 tai siis minkäpituisia, onko taukoja, mitä liikkeitä jne? onko ne tehokkaita, ja onko niiden tarkotus siis polttaa rasvaa? 😀

    • linda
     Posted at 19:43h, 17 joulukuun Vastaa

     oman painon treeniä paljon, kyykkyjä, askelkyykkyjä, vatsoja, punnerruksia, leukoja jne 🙂

     • linda
      Posted at 19:43h, 17 joulukuun

      ja on tarkoitus polttaa rasvaa 🙂

 • janina
  Posted at 23:50h, 13 joulukuun Vastaa

  Moikka! Täysin totta, kiva että osaat nähdä oman lajisi ulkopuolelle 🙂 mut eikös sulla ole tuon tuosta reenitaukoja kipeyden ja flunssan yms. takia vai oonko lukenu tätä blogia ihan höpösti 😀 kannattaa syödä paljon vitamiineja ja pestä kädet aina huolellisesti ja usein ni säilyy kunto ja draivi päällä! 🙂

  • linda
   Posted at 23:52h, 13 joulukuun Vastaa

   Oon ollu viimeks muistaakseni kesällä ruokamyrkutyksen vuoksi kipeenä, ehkä jotain pientä ollut, mutta ei mitään kummallista 🙂
   Joo käsidesi on hyvä kaveri 😉

 • Darla
  Posted at 13:11h, 14 joulukuun Vastaa

  Olisi kiva tietää, että mihin perustuu tuo että liikunta kattaa vain 30% tuloksista? Esim minä treenaan erittäin paljon, rasvaprosenttini on hyvin pieni ja lihasmassaa on tullut paljon vaikka ruokavalioni on aika pyllystä 😀 onko sulla jotain hyvää kerrottavaa tähän mikä saisi mut motivoitumaan syömään paremmin 🙂

  • linda
   Posted at 19:42h, 17 joulukuun Vastaa

   Niin se vain menee. Ilman oikeanlaista ruokavaliota et saa tuloksia vaikka treenaisit koko päivän 🙂 sekä ilman lepoa et kehity.

 • veera
  Posted at 14:58h, 15 joulukuun Vastaa

  Hei, aivan ihana postaus 🙂 Ja niin totta joka sana. Linda oot mahtava!:)

  • linda
   Posted at 19:41h, 17 joulukuun Vastaa

   kiitos :-*

 • Saara
  Posted at 15:37h, 15 joulukuun Vastaa

  Heh, mä taas rakastan ryhmäjumppia ja sitä et joku piiskaa ja sanoo mulle mitä tehdä. Mut pitäis oppia tykkäämään salistakin ku haluisin muotoa peppuun saada ja muutenkin lihasta.. Mitä mieltä oot toimiskohan yhdistelmä paljon ryhmäjumppia erityisesti lihaskuntojumppia+salilla vähän täsmäliikkeitä peppuun mahdollisimman isoilla painoilla?

  • linda
   Posted at 19:41h, 17 joulukuun Vastaa

   Toimii, lihaskuntoharjoittelussa on just se hauskaa että pystyy kohdistamaan treeniä. voit käydä jumpissa ja tehdä vain jalkatreeniä salilla jos haluat 🙂

 • Milja
  Posted at 19:01h, 16 joulukuun Vastaa

  Moikka! Onko sulla tällä hetkellä mitään tarjouksia treeniohjelmasta? Terv, köyhä opiskelija 😉

  • linda
   Posted at 19:27h, 17 joulukuun Vastaa

   60 e + ALV 🙂

 • Darla
  Posted at 20:50h, 17 joulukuun Vastaa

  Moikka! Tuli mieleen että millaisia fyysisiä hyötyjä bodypump-treenistä tulee? Kaipaisin salitreenin ohella jotain ohjattua ja erilaista 🙂

 • Karoliina
  Posted at 00:10h, 19 joulukuun Vastaa

  Kirjoitit asiaa! Loukkasin pahasti jalkani pari viikkoa sitten. Lääkärit arvelivat toipumisen kestävän useita kuukausia. Kaksi viikkoa maanneena jalka kohoasennossa ajatusmaailma muuttuu ja oppii arvostamaan pieniäkin asioita. Tänään päiväni kohokohta oli 30 min ulkoilu pyörätuolissa. Tekisin mitä vain että voisin taas kävellä.

  Terveys ei ole itsestäänselvyys. Mitä vain voi odottamatta tapahtua…

Post A Comment