AAMUKOHMEUDESTA EROON NÄILLÄ KIKOILLA

[mittaustagi]

Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä FitLine-tuotteiden kanssa

 

Moikka!

Syksy tuo mukanaan selkeää aamukohmeutta. Muutama aamu sitten olin niin kohmeessa, että heitin sekopäissäni aamukahviini raejuustot ja havahduin asiaan vasta, kun maistoin kahvia. Aamut on mulle muutenkin välillä todella hitaita, sillä käynnistyn selvästi vasta muutama tunti heräämisen jälkeen kunnolla.

Aamujäykkyys johtuu yön aikana kuivumisesta, eli nestetasapainon epätasapainosta, sekä selkeästi myös siitä, että verenkierto ei ole ihan huipussaan eikä elimistö rullaa kunnolla. Sen huomaa siinä, miten kankea ja hidas olen aamuisin. :D

Heti kun verenkierto ja elimistö alkaa taas rullaamaan, alkaa aivot heräämään ja kohmeus väistymään – alan taas tuntemaan itseni eläväksi. Viikonloppuisin mua ei aamuhitaus haittaa, mutta viikolla siitä on hyvä päästä eroon mahdollisimman nopeasti, jotta saa aamuistakin jotain irti. Yleensä tähän auttaa liikunta ja aamupala, sekä nesteytys.

 

NOPEA KEHON HERÄTTELY JOOGA

1,2,3 liikkeet ovat ihan mahtavia energia kerääviä ja lataavia liikkeitä, joissa saa veren kiertämään koko kehossa ja aamujäykkyyttä pois. Ne ovat myös mielestäni jäykemmillekkin ihmisille helppoja toteuttaa, eivätkä vaadi tilaa paljoa. Silta (eli tuo viimeinen) on liike, jonka rakastan tehdä välillä ja napattiin siitä muuten vain kuva. Se ei ehkä ole liike, jota suosittelisin heti aamusta duunailemaan joka aamu. :D Tai miksi ei, mutta ei tarvitse stressata, jos se ei ihan lähde ekana aamulla….

ENERGISOIVA AAMUPALA

Mä olen aika herkkä hiilareille, eli ne saattavat väsyneinä aamuina väsyttää mua entistä enemmän. Sen vuoksi syön lähes aina aamuisin puuron sijaan munakkaan ja hedelmiä. Mun munakkaaseen tulee 1 kokonainen ja 4 valkuaista ja mummon kasvihuoneesta yrttejä. Lisäksi syön usein joko marjoja tai hedelmän kylkeen.

Olen myös aika herkkä kofeiinille, mutta olen nyt muutaman vuoden opetellut juomaan kahvia maltillisesti. Teetä olen juonut aina ihan super paljon, varsinkin talvisin. Tee on ehdottomasti kahvia enemmän mun juttu edelleen. Mulle tulee teestä aina tosi nostalginen fiilis, sillä join pienenä aina teetä aamupalan kanssa, kun yövyin meidän mummulassa. :D Nykyään aamupalan kanssa mulla saattaa olla pieni kuppi kahvia sekä teetä. Energiaa kaipaaviin aamuihin sopii täydellisesti kuumana tai kylmänä nautittava FitLine Herbaslim tee. 

Herbaslim sisältää vain luonnollisia ainesosia: piparminttua, kiinanruusua, omenanpaloja, koivunlehteä, sitruunan kuorta, ruusunmarjaa, lakritsijuurta, inkivääriä (mitä suurkulutan!) ja karhunvatukanlehteä. Tätä Herbaslim teetä voi nauttia kuumana ja kylmänä (jäähdytyksen jälkeen). Siihen voi myös sekoittaa Activizea, jolloin se on erityisesti kylmänä erittäin raikas maistuva aamujuoma.

 

SYKSYN PIMENEVÄT AAMUT

Muistakaahan nyt kaikki huolehtia hyvästä ja energisoivasta ruokailusta, liikkua ja levätä tarpeeksi. Pitkä ja synkkä aikakausi on taas pian täällä ja kaikesta, josta saa energiaa jaksaa talven läpi on todella tärkeää!

 


No Comments

Post A Comment