SUPER UPEA MYKONOS – BUDJETTI JA KOHOKOHDAT REISSUSTA

Moikka !

Lupailin kirjoittavani teille reissustamme Mykonokselle. Meitä lähti sinne neljä ihmistä; minä ja poikaystäväni sekä toinen pariskunta. Reissu piti sisällään paljon mielettömän kauniita ja romanttisia auringonlaskuja, kauniita ravintoloita ja paljon erilaisten paikkojen, erityisesti rantojen kahlaamista. Käytiin jopa 12 rantaa läpi parissa päivässä, joten voisin sanoa, että melkein kaikki Mykonoksen beachit tuli nähtyä.

Voisin tehdä erikseen rannoista postauksen, jossa kerron hyvät ja huonot puolet, millaisia rannat ovat, missä on parhaat bileet ja mistä löytää lähes autiot, villit rannat sekä miten niihin pääsee.

VUOSIEN PELON KOHTAAMINEN

En ole ollut Kreikassa moneen vuoteen, vaikka ennen kävin siellä lähes joka ikinen kesä. Isäni kuoltua mulle on tullut todella suuri kynnys lähteä Kreikkaan, koska mua rehellisesti sanottuna pelotti se, miten reagoin kieleen ja kulttuuriin, joka tuo mulle mieleen paljon muistoja.

Mua pelotti saanko mahdollisesti jonkun todella pahan romahduksen ja aukeeko multa jotain käsittelemättömiä patoutumia reissun aikana, mikä voisi olla mulle hyvinkin tyypillistä.

Reissu meni kuitenkin paremmin kuin hyvin ja pärjäsin lähes koko reissun todella hyvällä mielellä. En mielestäni kokenut surua, vaan päinvastoin. Välillä tuli niitä hetkiä, kun tuntui, että on päässyt taas käymään paikassa, jonne osa musta kuuluu hyvin vahvasti. Välillä mulle tuli todella haikea olo, vähän sellainen, että olen liian paljon vieraantunut toisesta kotimaastani pelkän pelon vuoksi. Mykonos ei kuitenkaan ole mikään Kreikkalaisuuden mekka, vaan hyvin Eurooppalaistunut turismi kohde, joten en mielestäni saanut reissussa kunnollista otetta Kreikkalaiseen kulttuuriin. Sanotaanko näin, että maisemat olivat Kreikan, mutta moni muu asia turismin muokkaamaa massaa. On niin eriasia olla lomalla turistina Kreikassa, kuin viettää aikaa sukulaisten, kavereiden ja perheen kanssa oikeasti paikallisten alueella ja kulttuurin keskellä.

Meillä oli mielestäni todella onnistunut loma. Syötiin paljon tsatzikia ja pitaa, pojat tietenkin nauttivat Mythoksia (kreikkalainen olut) ja saatiin tosi paljon aikaiseksi. Mitään kännäämistä ei tälläkään reissulla tullut harrastettua, vaan  käytiin ainoastaan yhtenä iltana muutamassa pubissa tanssimassa. Muuten oltiin jo ennen puoltayötä kiltisti menossa nukkumaan ja aamuisin pyrittiin heräämään aikaisin, jotta ehdittiin kiertämään saarta ja näkemään mahdollisimman paljon. Reissun paras idea oli ehdottomasti vuokrata auto, sillä takseja siellä on aivan älyttömän vähän. Pakko antaa poikkikselle tästä aplodit – veti nimittäin hienosti kreikkalaisen liikenteen seassa!

 

BUDJETTI MYKONOKSELLE?

Mykonos on huomattavasti kalliimpi paikka, kuin monet muut Kreikan saaret. Siellä ei ihan hirveesti näy nuoria kaveriporukoita, vaan enemmänkin perheitä ja pariskuntia. Keskimäärin ravintolaan meni noin 35-40€/pää, jos söi alkuruoan, drinkin, pääruoan. Taksit on todella kalliita, minkä vuoksi kannattaa ehdottomasti hyödyntää paikallisia busseja tai vuokrata auto. Todella moni upea ranta jää näkemättä, jos liikkuu ainoastaan julkisilla, sillä bussit kulkevat ainoastaan muutamille rannoille.

Lennot maksoivat noin 270€ pää ja asuminen airbnb:n kautta keskustassa noin 400€/pää. Varattiin asunto aivan liian myöhään ja oltaisiin saatu samalla budjetilla paljon upeampi asunto omalla altaalla vuokrattua, jos oltaisiin oltu ajoissa, vaikka ei tässäkään ollut mitään valittamista.

Ei siis mikään halvin kohde, mutta toki sielläkin pärjää vähemmällä, jos on AJOISSA hommaamassa yöpaikkaa, tekee itse brekut ja elää muuten 3€:n pitoilla ;) Sitäkin on harrastettu nuorempana paljon, kun päiväbudjetti oli 10e :D

Aivan mielettömän kaunis paikka, erityisesti pariskunnille ja perheille. Yksi asia yllätti, nimittäin se, että miten homoystävällinen kohde Mykonos on. En ole koskaan törmännyt niin moniin homoseksuaaleihin samassa paikassa. Ekana iltana eksyttiin yhdelle kujalle, jonka luulin olevan barstreet, mutta huomasin puolessa välissä ihmistungosta, että ollaan kadun ainoat mimmit. :D Nyt jälkeenpäin googlasin ja huomasin, että Mykonos on Euroopan homoystävällisin kohde Kööpenhaminen jälkeen. Hauskaa!

 


4 Comments
 • Saara
  Posted at 19:52h, 09 syyskuun Vastaa

  Ihana, pirteä ja kaunis postaus!<3 Ite olin just kolme viikkoa sitten poikaystävän kanssa viikon verran Kreikassa, Thassoksella, niin tuli oma loma taas vahvasti mieleen tästä tekstistä ja kuvista. :) Puhutko muuten kreikkaa minkä verran? Mietin että unohtuuko se kieli helposti, kun et Suomessa tarvi kreikan kieltä? :D Ja minne teillä oli lennot kun menitte Mykonokselle?

  • lindamanuella
   Posted at 12:20h, 10 syyskuun Vastaa

   Kiitos ihana <3
   Oiii, sinnekkin on pakko päästä joskus. Olisi unelmaa purjehtia Kreikan saaristoa läpi :)
   Lapsena puhuin ihan toisena kielenä kreikkaa, nykyään kun en käytä sitä LAINKAAN niin olen todella epävarma kielitaidostani, mutta on se jännä miten kieli heti palautuu pikkuhiljaa mieleen kun viettää aikaa enemmän Kreikassa... usein alan näkemään esimerkiksi unet kreikaksi. :D
   Lensimme ensin Ateenaan, josta 35 min lento Mykonokselle. :)

 • Krista
  Posted at 19:22h, 10 syyskuun Vastaa

  Kävin itse kreikassa elokuussa ja pitik myös merkille järkyttävät roskamäärät siellä. Säkin kirjotit ainakin instassa noista roskien määrästä siellä. Saiko se sua enempää ajattelemaan esim omia kierrätystapoja ja kuluttamista? Nimittäin itsellä se jotenkin avasi silmiä ja sai ajattelemaan asioita. Itelle ainakin tuli tosi ahdistava olo kun näin niin paljon roskia kreikassa siellä täällä. Reissun jälkeen luon zero waste -kirjan. Sen jälkeen aloin miettimään enemmän omaa kuluttamista ja roskien syntyä, suosittelen jos aihe kiinnostaa! Itellä varsinkin tuntuu että vaatteita, meikkejä, yms kulututavaraa tulee ostettua aika hepposin perustein. Tuon kirjan lukemisen jälkeen ei huvita kauheasti edes katsella mitään ja jotenkin haluan oppi ajattelemaan kestävemmin, halun ostaa tuottteita itselleni jatkossa vuosikausiksi vähintäänkin.

  • lindamanuella
   Posted at 20:05h, 10 syyskuun Vastaa

   Moikka,
   ehdottomasti sai ajattelemaan ja kirjoitinkin edelliseen blogpostaukseen omia fiiliksiä juurikin tästä aiheesta. Aijon myös kirjoittaa nopeasti vaihtuvasta muodista ja siitä, että vaikuttajilla on kauhea paine olla kokoajan muodin huipulla, mikä näkyy siinä, että monilla (myös minulla!) pursuaa kaapit vaatteista, mitä on käytetty kuvan verran ja se on myös ällöttävää…
   Kiitos kirjavinkistä btw!

Post A Comment